Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Ελληνική online εταιρεία θα δέχεται bitcoin μετά το καλοκαίρι

Το δεύτερο εξάμηνο του 2014 θα κάνουν «πρεμιέρα» στην Ελλάδα οι συναλλαγές με bitcoin καθώς online εταιρεία ανακοίνωσε... πριν από λίγες ημέρες ότι θα δέχεται το εικονικό νόμισμα στις συναλλαγές με τους πελάτες της.
Πρόκειται για την εταιρεία AirFastTickets, η οποία έχει προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδιασμού ώστε οι πελάτες της να κλείνουν αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια και να κάνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία.

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για επιδότηση προσλήψεων 10.000 ανέργων

Την προσεχή Δευτέρα, 17 Μαρτίου, ξεκινά η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, ύψους 54 εκατ. ευρώ που... αφορά στην επιδότηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη -με πλήρη μισθό και ασφάλιση- 10.000 ανέργων από 30 έως 66 ετών. Οι επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν αίτηση θα πρέπει να εκδώσουν κλειδάριθμο στα ΚΠΑ του ΟΑΕΔ για να καταχωρήσουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις. Το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων του ΟΑΕΔ θα παρέχει την επιδότηση του μισθολογικού κόστους των προσλαμβανόμενων, ενώ θα έχει διάρκεια ένα χρόνο με την επιδότηση να ανέρχεται στα 18 ευρώ ημερησίως και μέχρι 25 ημέρες το μήνα.

Τι ισχύει με τις αποδείξεις το 2013 και το 2014

Τα είδη των αποδείξεων των δαπανών διαβίωσης τα οποία θα πρέπει να συλλέγουν το 2014 και τις οποίες θα δηλώσουν και θα... προσκομίσουν στην επόμενη φορολογική δήλωση το 2015 γνωστοποίησε το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογούμενους. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του υπουργείου αφορά στις αποδείξεις που θα πρέπει να συλλεχθούν το 2014 και όχι σε αυτές του 2013 και αφορούν στη δήλωση εισοδήματος που θα κάνουμε φέτος. Στο μεταξύ, στη συμπλήρωση της δήλωσης, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προσέξουν τις σημαντικές αλλαγές στο έντυπο Ε1.

Μείωση 30% τεκμηρίων και Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης στα Ι.Χ


Μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης στα ΙΧ κατά 30%, μείωση 30% του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης που επιβάλλεται στα...αυτοκίνητα με κινητήρες από 1.929 κ.εκ. και άνω αναμένεται να περιλαμβάνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή.

Προβάδισμα (0,5%) ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενες βουλευτικές

Προβάδισμα μισής ποσοστιαίας μονάδας στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, αναφορικά με το ενδεχόμενο βουλευτικών εκλογών, δείχνει το τελευταίο μέρος της Έρευνας Πολιτικής Συγκυρίας που πραγματοποίησε για τον Μάρτιο η Public Issue.

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Σάκης Μπουλάς: Η διαθήκη και η προστασία της Αλεξάνδρας Ούστα

Ο Σάκης Μπορεί να έφυγε από τη ζωή… ωστόσο απασχολεί ακόμη τόσο τα καλλιτεχνικά αλλά και τα δημοσιογραφικά πηγαδάκια.

Υπάρχει διαθήκη; Και αν ναι… ποιος ή ποιοι είναι οι κληρονόμοι του; Ποια ήταν η τελευταία επιθυμία του καλλιτέχνη;

Όπως αποδεικνύεται τελικά ο Σάκης Μπουλάς τα είχε όλα κανονισμένα αρκετό καιρό πριν φύγει από την ζωή.

Από το επιμνημόσυνο τραπέζι μετά την κηδεία του, για λίγους φίλους και καλούς, μέχρι και την διαθήκη του, μέχρι και την σύντροφος της ζωής του Αλεξάνδρα Ούστα.

Σε 500 προσλήψεις διάρκειας έως τέσσερις μήνες, θα προχωρήσει το υπουργείο Πολιτισμού

Το υπουργείο Πολιτισμού έδωσε το πράσινο φως για 500 προσλήψεις ατόμων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας... έως τέσσερις μήνες, σε διάφορες υπηρεσίες του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που παρουσιάζει το

«Συναγερμός» από περιστατικά οξείας δηλητηρίασης από πυρήνες βερίκοκων και πικραμύγδαλων

«Συναγερμό» σήμανε το Κέντρο Δηλητηριάσεων του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», μετά την ανησυχητική αύξηση περιστατικών δηλητηρίασης λόγω κατανάλωσης καρπών πικραμύγδαλου και πυρήνων από το κουκούτσι βερίκοκου.


Τα εν λόγω προϊόντα διατίθενται ως «ξηροί καρποί» στα σούπερ – μάρκετ και στα καταστήματα «υγιεινής διατροφής», με τους παραγωγούς να τα διαφημίζουν για τις αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές δράσεις τους λόγω της περιεκτικότητας τους σε αμυγδαλίνη, ουσία που περιέχει κυανιούχα σε μικρές ποσότητες.

Γιατί αποκλήρωσε τη μοναχοκόρη του ο Αλέξανδρος Κατσαντώνης

Δεν του στάθηκε στην περίοδο της ασθένειάς του - Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» άφησε την περιουσία του ο ποινικολόγος


Με ένα παράπονο προς το μοναδικό του παιδί, την κόρη του, με την οποία είχε να μιλήσει από το 2006, κλείνουν οι δύο πολυσέλιδες διαθήκες που άφησε ο καθηγητής ποινικού δικαίου Αλέξανδρος Κατσαντώνης, που «έφυγε» από τη ζωή τον περασμένο Μάιο. 

Χειροπέδες σε επιχειρηματία στη Γλυφάδα -Αγόραζε 2,5 ευρώ το αιμοστατικό και το πουλούσε 500 ευρώ

- Η ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία φέρεται να ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ
- Στο γκαράζ του σπιτιού του βρέθηκε ένα αυτοκίνητο Ferrari και το οποίο κατασχέθηκε


Σαν βόμβα έσκασε η είδηση της σύλληψης ενός 55χρονου πασίγνωστου επιχειρηματία και εισαγωγέα ιατρικών σκευασμάτων και παραϊατρικών υλικών σήμερα σε πολυτελές συγκρότημα κατοικιών στη Γλυφάδα.

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ενταση στην πορεία στην Αθήνα για το 15χρονο Μπερκίν

Δεν έφτασαν στην τουρκική πρεσβεία οι διαδηλωτές καθώς τους εμπόδισαν τα ΜΑΤ με ρίψη χημικών και μικροεπεισόδια


Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21:00 η πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα για το θάνατο του 15χρονου Τούρκου Μπερκίν Ελβάν, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Τουρκία και εξέπνευσε την Τρίτη σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης.

Γρίπη: 86 τα θύματα - 59 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση

Οι περισσότεροι δεν είχαν εμβολιαστεί


Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από τον ιό της γρίπης, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 86, οι περισσότερους εκ των οποίων ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου και δεν είχαν εμβολιαστεί. 

Φως στην υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του Μ. Παπαγεωργίου

Ξεκαθάρισε  πλέον η κατάσταση γύρω, από τη μοίρα του απαχθέντος και τελικά δολοφονηθέντος τον Αύγουστο του 2012, 25χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, ύστερα από τις χθεσινές καταλυτικές καταθέσεις στο Μεικτό Πλημμελειοδικείο Αθηνών του καθηγητή Βιολόγου-γενετιστή κ. Γιώργου Φιτσιάλου και της δημοσιογράφου που ανέδειξε  την υπόθεση κ. Αγγελική Νικολούλη.


Ειδικότερα ο κ. Φιτσιάλος κατέθεσε, ότι οι δολοφόνοι του Μάριου Παπαγεωργίου, εντοπίστηκαν, διότι δεν είχαν προβλέψει την αλματώδη εξέλιξη και στους τομείς Βιολογίας και Γενετικής, που μπορούν πλέον να κάνουν ταυτοποιήσεις DNA, και σε  πλυμμένα με πολύ νερό αντικείμενα. 

Βρέθηκε νεκρός ο Έλληνας αγνοούμενος στο Μανχάταν

Ο Ανδρέας Παναγόπουλος κατοικούσε στο ένα από τα κτίρια που κατέρρευσαν την Τετάρτη - Τη σορό του αναγνώρισε η σύζυγός του


Τραγικό τέλος είχε, δυστυχώς, το θρίλερ με τον 42χρονο Ανδρέα Παναγόπουλου, ο οποίος αγνοείτο από την Τετάρτη μετά την έκρηξη λόγω διαρροής αερίου και την κατάρρευση δύο κτιρίων στο Χάρλεμ του Μανχάταν.

Άνοιξε ο σταθμός Βικτώρια-τέλος συναγερμού

Παραδόθηκε και πάλι σε κυκλοφορία ο σταθμός του ΗΣΑΠ στην Βικτώρια, καθώς διαπιστώθηκε ότι το ύποπτο δέμα δεν ήταν κάτι επικίνδυνο.


Νωρίτερα, στην εκκένωση του σταθμού του ΗΣΑΠ, Βικτώρια προχώρησαν οι

Κατάληψη στα γραφεία του Αρβανιτόπουλου

Το δεύτερο βήμα αποφάσισαν να κάνουν σήμερα οι καθηγητές, μετά τη χθεσινή-επεισοδιακή- συγκέντρωσή τους έξω από τη Βουλή, όπου αλυσοδέθηκαν.

1.150 προσλήψεις εποχικών σε Δήμους και Περιφέρειες

Μέχρι τις 18 Απριλίου θα προκηρυχθούν περίπου 1.150 προσλήψεις σε Δήμους και Περιφέρειες όλης της χώρας. 


Πρόκειται για εποχικούς εργαζόμενους που θα προσληφθούν ως εργάτες, οδηγοί, τεχνίτες, χειριστές μηχανημάτων και υδρονομείς και θα καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας των ΟΤΑ. 

Δύο χρόνια απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

- Συγκέντρωση στο Υπουργείο Ανάπτυξης


Κλειστή η οδός Νίκης στο Υπουργείο Ανάπτυξης από εργαζόμενους στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Κλείνουν δύο χρόνια απλήρωτοι και ζητάνε επιτέλους να βρεθεί λύση για αυτούς και τις οικογένειες τους. 

Νέα δημοσκόπηση της Public Issue

Κατακερματισμένο το τοπίο στην πολιτική σκηνή της χώρας, κάτι που καταγράφεται από την τελευταία έρευνα της Public Issue για τον Μάρτιο και την Εφημερίδα των Συντακτών.


Τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει την πλειοψηφία των θετικών απόψεων της κοινής γνώμης, ο κ. Αντώνης Σαμαράς παραμένει το καταλληλότερο πρόσωπο για την πρωθυπουργία.

Ακίνητα: Ποιοι ιδιοκτήτες ΔΕΝ θα πληρώνουν φόρο υπεραξίας

Γλιτώνουν από το φόρο υπεραξίας οι ιδιοκτήτες που απέκτησαν ακίνητο πριν το 1994. 


Προς τη ρύθμιση αυτή προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών και ασφαλώς θα ισχύσει εφόσον περιληφθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο και αφού πρώτα πάρει την έγκριση της τρόικα.

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Χημικά και δακρυγόνα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο -Επίθεση νεαρών σε αστυνομικούς

Επεισόδια σημειώθηκαν, για δεύτερη συνεχή μέρα, μπροστά στο κτήριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Πατησίων, όταν νεαροί επιτέθηκαν σε αστυνομικούς που έκαναν ελέγχους σε αλλοδαπούς μικροπωλητές.

Συνελήφθησαν Ανδρέας Μαρτίνης και Αλ. Παπαδημητρίου για χρέη του Ερρίκος Ντυνάν

Χειροπέδες πέρασαν αστυνομικοί στα δύο μέλη του Δ.Σ. του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέα Μαρτίνη και Αλέξανδρο Παπαδημητρίου, για χρέη του Νοσοκομείου προς το ΙΚΑ.

Εθιμοτυπική επίσκεψη Αθανασίου στο ΣτΕ συνοδεία «αυγών»

Ομολογιούχοι λίγο πριν φτάσει ο υπουργός δικαιοσύνης πέταξαν αυγά στο κτίριο του ΣτΕ - Στα καταγεγραμμένα προβλήματα της δικαιοσύνης αναλώθηκαν οι συζητήσεις με τους δικαστές


της Κατερίνας Κατή / thetoc.gr

Τα προβλήματα δυσλειτουργίας που προκαλούνται  στα δικαστήρια όλης της χώρας από τις ελλείψεις   σε ανθρώπινο δυναμικό , και ειδικά στις γραμματείες, αλλά και οι  μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης, συζητήθηκαν   στις σημερινές  εθιμοτυπικές επισκέψεις του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τον Άρειο Πάγο.

3.800 αεροσυνοδούς αναζητά η Emirates - Ημέρα καριέρας στην Αθήνα

English: Logo of Emirates
(Photo credit: Wikipedia)

Η αεροπορική εταιρεία Emirates ανακοίνωσε ότι αναζητά για τη φετινή χρονιά 3.800 αεροσυνοδούς και σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνει εκδήλωση – ημέρα καριέρας - στην Αθήνα το Σάββατο 15 Μαρτίου προκειμένου να επιλέξει τους κατάλληλους υποψήφιους.

Ενταση έξω από το ΣτΕ -«Κλέφτες» φωνάζουν συγκεντρωμένοι μικροομολογιούχοι

Νέα διαμαρτυρία, έξω από το ΣτΕ, πραγματοποιούν αυτή την ώρα μικροομολογιούχοι, δυο χρόνια μετά το «κούρεμα» των ομολόγων τους.

Εκρηκτικό κλίμα στο κέντρο της Αθήνας με πορείες, σκούπες και αλυσίδες!

 Η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας είναι τεταμένη, με υπαλλήλους από την τοπική αυτοδιοίκηση που έχουν βγει σε διαθεσιμότητα να συγκεντρώνονται για τη διαδήλωση και την πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ υπάρχει και το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος.


Η ΑΔΕΔΥ αντιδρά στις απολύσεις, στο καθεστώς διαθεσιμότητας, αλλά και στις αλλαγές που ζητάει η τρόικα στον τομέα των εργασιακών σχέσεων.

ΑΔΕΔΥ ΠΟΕ ΟΤΑ και ΟΛΜΕ κήρυξαν 24ωρη απεργία

Η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε ότι προχωράει μαζί με την ΟΛΜΕ σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη όπου θα συμμετάσχει και η ΠΟΕ – ΟΤΑ. Η προ-συγκέντρωση θα γίνει στις 10:30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πλατεία Καραϊσκάκη-Καρόλου 24-Αθήνα).


Η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, σημειώνοντας ότι η τρόικα ζητεί νομοθετική ρύθμιση του «δικαιώματος» των εργοδοτών για ανταπεργία (lockout), κατάργηση τριετιών και περαιτέρω μείωση του κατώτερου μισθού. 

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

"Τουρισμός για όλους": Δηλώστε συμμετοχή!

Την Τετάρτη τίθεται σε εφαρμογή από τον ΕΟΤ, το Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» Γ΄ Ηλικίας 2013- 2014, Β΄ΦΑΣΗ, το οποίο θα ισχύσει έως τις 30.6.2014.


Όπως έχει δημοσιοποιήσει στο παρελθόν ο ΕΟΤ, οι κάτοχοι των Δελτίων «Τουρισμός για όλους» Γ΄ Ηλικίας έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διακοπές σε όλη την επικράτεια ανάλογα με την επιλογή τους και με κράτηση από τον κατάλογο των τουριστικών καταλυμάτων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Το τραγούδι «Rise up» στέλνουμε στη Eurovision (Video)

Οι Freaky Fortune και ο Riskykidd θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στη Δανία.


Freaky Fortune και Riskykidd πήραν το εισιτήριο για τη Δανία στον ελληνικό τελικό που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Το τραγούδι «Rise up» θα είναι αυτό που θα μας εκπροσωπήσει στον β' ημιτελικό της Eurovision στις 8 Μαΐου, με στόχο την πρόκριση στο μεγάλο τελικό του 59ου διαγωνισμού τραγουδιού.

VIDEO - ΣΑΛΟΣ: αστυνομικός ασέλγησε στο άψυχο κορμί της Whitney Houston

Απίστευτο σκάνδαλο έχει ξεσπάσει με τις καταγγελίες αστυνομικού, που υποστηρίζει ότι συνάδελφός του ασέλγησε στο άψυχο κορμί της Whitney Houston, όταν την εντόπισαν νεκρή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε, τον Φεβρουάριο του 2012!

Ανάκληση προϊόντος τύπου κέικ από τον ΕΦΕΤ

Τη διακίνηση κέικ με ανάπτυξη μυκήτων πρασινωπής χροιάς στο εσωτερικό στρώμα του προϊόντος και παρουσία δυσάρεστης οσμής διαπίστωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας.


Πρόκειται για το προιόν «κέικ με γεύση φράουλας - MIDI FARCI FRAGOLA, DO-RA SNACS Srl», σε πολυσυσκευασία των δέκα τεμαχίων των 28γρ. έκαστο, με αριθμό παρτίδας L30213A και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 28/7/2014.

Ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο γραφείο του Κρανιδιώτη

Με μια δισέλιδη προκήρυξη η οργάνωση Επαναστατική Αντιφασιστική Δράση ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο γραφείο του Φαήλου Κρανιδιώτη.


Στο κείμενο τα μέλη της οργάνωσης προσδιορίζουν τον κ. Κρανιδιώτη ως δίαυλο

ΤΩΡΑ- Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ

Κλειστά είναι και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της οδού Πατησίων στο ύψος της ΑΣΟΕΕ καθώς είναι σε εξέλιξη επεισόδια ανάμεσα σε

Βίντεο: Αποδοκίμασαν τον Άρη Σπηλιωτόπουλο στο Μέγαρο Μουσικής

Όσο μίλαγε ο βουλευτής τόσο η δυσφορία του κοινού μεγάλωνε και ακούστηκαν φωνές που έλεγαν «τελείωνε»


Αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών έγινε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος δήμαρχος για την Αθήνα, Αρης Σπηλιωτόπουλος, στην εκδήλωση-συναυλία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Βαρέως Καρδιοπνευμονοπαθών Ασθενών το περασμένο Σάββατο στο Μέγαρο Μουσικής.

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

400.000 φορολογούμενοι με αυθαίρετα στην «παγίδα» των τεκμηρίων

Αυξάνονται τα τεκμήρια διαβίωσης φέτος για 400.000 και πλέον φορολογούμενους που νομιμοποίησαν αυθαίρετες κατασκευές ή «τακτοποίησαν» αυθαίρετες αλλαγές χρήσης σε... υπόγεια και πατάρι, με βάση τους νόμους Παπακωνσταντίνου (3843/2010), Μπιρμπίλη (4014/2011) και Καλαφάτη (4178/2013).

Οι φορολογούμενοι αυτοί σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο θα πληρώσουν εξωπραγματικούς φόρους, καθώς τα εισοδήματα που θα τους προσδιορίσει το υπουργείο Οικονομικών με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης θα είναι υψηλότερα από αυτά που θα δηλώσουν οι ίδιοι.

Συγγενείς θυμάτων 17Ν: Ματωμένο το βιβλίο του Κουφοντίνα

Ξεσπούν ο ένας μετά τον άλλον οι συγγενείς των θυμάτων της "17 Νοέμβρη" για την έκδοση του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα, στο οποίο περιγράφει τη δολοφονική του δράση.


Η μητέρα του αστυνομικού, Γιάννη Βάρη, Αγγελική, που έπεσε νεκρός μετά από επίθεση της οργάνωσης "17 Νοέμβρη" σε κλούβα των ΜΑΤ το 1991 κάνει λόγο για "ματωμένο βιβλίο" και τόνισε:

Έως 28 Μαρτίου η ηλεκτρονική υποβολή βεβαιώσεων αποδοχών και συντάξεων

Μέχρι την 28η Μαρτίου όλοι οι εργοδοτικοί φορείς θα πρέπει να έχουν αποστείλει στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τις βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από ελευθέρα επαγγέλματα και εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις


Μέχρι την 28η Μαρτίου όλοι οι εργοδοτικοί φορείς θα πρέπει να έχουν αποστείλει στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τις βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από ελευθέρα επαγγέλματα και εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις.

Δεν πήγε να καταθέσει στη δίκη Παπαγεωργόπουλου ο Γρέγος της Χρυσής Αυγής -Εξαλλος ο πρόεδρος

Επικαλούμενος φόρτο εργασίας, αλλά και τη συζήτηση στη Βουλή για την άρση της ασυλίας του, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και πρώην υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης, Αντώνης Γρέγος, δεν εμφανίστηκε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για να καταθέσει στη δίκη Παπαγεωργόπουλου.


Αντ' αυτού, στο δικαστήριο παρουσιάστηκε ο δικηγόρος του που ενημέρωσε ότι ο μάρτυρας δεν θα μπορέσει να καταθέσει αυτήν την εβδομάδα, λόγω υποχρεώσεών του σε διάφορες επιτροπές της Βουλής, αλλά και της συζήτησης για την άρση της ασυλίας του.

Στο εδώλιο ξανά οι 42 του Χρηματιστηρίου για τις μετοχές φούσκες του 1999 - ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Εδώλιο ξανά δείχνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου πάγου Χαραλαμπος Βουρλιωτης, για τους 42 κατηγορουμένους-εμπλεκόμενους στην υπόθεση με τις μετοχές φούσκες του Χρηματιστηρίου Αθηνών, οι οποίοι πρόσφατα αθωώθηκαν, με ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.


Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ζήτησε την άσκηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής απόφασης του δικαστηρίου εκτιμώντας ότι δεν είχε πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία. 

Εμφανίστηκαν ξανά Μαζιώτης και Ρούπα -«Δεν έχουμε σχέση με την ΟΛΑ και το RPG»

Με νέα επιστολή τους επανεμφανίστηκαν ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα. Τα μέλη του Επαναστατικού αγώνα απορρίπτουν τη σχέση τους με την ΟΛΑ και χλευάζουν το γεγονός ότι τους επικήρυξε η κυβέρνηση.


Η επιστολή, που δημοσιεύθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, είναι αφιερωμένη στον Λάμπρο Φούντα, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη.

Με χειροπέδες στο Τμήμα ο Καλίδης: Συνελήφθη για παράνομη οπλοκατοχή

Ο τραγουδιστής αφέθηκε ελεύθερος, προκειμένου να προετοιμαστεί για τη δίκη


Ο γνωστός τραγουδιστής Πάνος Καλίδης συνελήφθη ύστερα από μπλόκο της αστυνομίας στην πλατεία Καραϊσκάκη, γιατί οπλοφορούσε χωρίς να διαθέτει άδεια.

Ν.Δένδιας: Ενδιαφέρουσα μια αγωγή οικογενειών θυμάτων κατά Κουφοντίνα

Την αντίθεσή του με τη συγγραφή του βιβλίου από τον καταδικασμένο για τη 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα εξέφρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας.


Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Ν.Δένδιας επισήμανε ότι δεν του αρέσει καθόλου αυτό που έγινε και έκανε λόγο για «ψυχρό δολοφόνο, που δεν πρέπει να ενθαρρύνεται».

Απίστευτη πρόταση του ΕΜΠ: Ζητεί να πληρωθούν οι διοικητικοί για τις ημέρες που απήργησαν

Η Σύγκλητος ζητεί να αντισταθμιστούν συνολικά οι κρατήσεις που γίνονται στους μισθούς των διοικητικών επειδή προσέφεραν υπερεργασία ώστε να καλύψουν τα κενά που δημιουργήθηκαν!


Μία απίστευτη πρόταση, που προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα, υπέβαλε η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου της Αθήνας προς τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. 

Στους 83 οι νεκροί από τη γρίπη

Άλλοι 57 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας - Συνολικά, από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα έχουν χρειαστεί νοσηλεία σε Εντατική 240 ασθενείς


Συνεχίζει τη δυναμική της πορεία η εποχική γρίπη. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), μέχρι και σήμερα Δευτέρα ο αριθμός των νεκρών είχε ανέλθει στους 83.

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Δολοφόνησε τις κόρες της γιατί την εγκατέλειψε ο άντρας της!

Αφού μαχαίρωσε τα τρία κοριτσάκια της, προσπάθησε να αυτοκτονήσει - Δεν μπόρεσε να αντέξει ότι ο άντρας της την άφησε για άλλη γυναίκα και τον εκδικήθηκε σκοτώνοντας τα παιδιά τους

Μια αλβανίδα, τριάντα επτά ετών, η Εντλίρα Ντομπρούσι, η οποία ζει  στην πόλη Λέκκο, λίγο έξω από το Μιλάνο, δολοφόνησε, το πρωί της Κυριακής, τις τρεις κόρες της, δέκατριών, έντεκα και  τεσσάρων ετών. Τα κοριτσάκια ονομάζονταν Σιμόνα, Κάζεϊ και Σίδνεϊ.

48ωρη απεργία για φαρμακοποιούς αύριο Δευτέρα και Τρίτη

Σε 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία προχωρά την Δευτέρα 10 και Τρίτη 11 Μαρτίου ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), αντιδρώντας στις αφόρητες  όπως αναφέρει, πιέσεις της τρόικας και «όλων όσων θέλουν να διαλύσουν τα φαρμακεία».

Ειδικότερα, οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην επιμονή των εκπροσώπων της τρόικας που αφορούν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ιδιωτικών φαρμακείων και στα πληθυσμιακά κριτήρια για την ίδρυση αυτών,  στην απελευθέρωση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) και στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας.

Επίθεση κουκουλοφόρων με μολότοφ στο ΑΤ Ν.Χαλκηδόνας

Βόμβες μολότοφ έριξε ομάδα κουκουλοφόρων λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Χαλκηδόνας.


Οι πληροφορίες κάνουν λόγι για ομάδα 6 κουκουλοφόρων, η οποία πλησίασε το αστυνομικό τμήμα και έριξε 7 μολότοφ στην είσοδό του.

Νέο σκάνδαλο «α λα ΜΚΟ»- Εταιρείες «βιτρίνες» θησαύριζαν με δεκάδες εκατ. ευρώ από προγράμματα πληροφορικής

Νέο σκάνδαλο ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ «α λα ΜΚΟ» με διασπάθιση ευρωπαϊκών κονδυλίων ετοιμάζεται να αποκαλύψει η Οικονομική Αστυνομία. 

 
Ηδη οι αρμόδιες υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. έχουν λάβει περισσότερες από 50 καταθέσεις και έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες έγγραφα από ευρωπαϊκές υπηρεσίες για παράνομες ενέργειες κρατικών υπαλλήλων και ιδιωτών, οι οποίοι σχετίζονται με υφαρπαγή χρημάτων από ερευνητικά προγράμματα-κυρίως στον τομέα της πληροφορικής- που εμφανίζεται να εκτελούνταν σε συνεργασία πανεπιστημιακών φορέων και ιδιωτών. 

Yπάλληλος της πρεσβείας των ΗΠΑ παρακολουθούσε τα τηλέφωνα του Καραμανλή

Η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει εντοπίσει τον αμερικανό υπάλληλο της πρεσβείας των ΗΠΑ, William B, ο οποίος εμφανίζεται στην ελληνική δικογραφία του 3ου ανακριτή ως το πρόσωπο που πρωταγωνιστεί στις τηλεφωνικές υποκλοπές αξιωματούχων και του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.


Στα χέρια του ανακριτή βρίσκονται φωτογραφίες από δραστηριότητές του στη χώρα μας, κυρίως από κάμερες ασφαλείας. Την επόμενη εβδομάδα δρομολογείται η αποστολή αιτήματος δικαστικής συνδρομής για να του απαγγελθεί κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα και να εμφανιστεί στον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα της κατασκοπείας αλλά και της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...