Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Εκρηκτικό κλίμα στο κέντρο της Αθήνας με πορείες, σκούπες και αλυσίδες!

 Η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας είναι τεταμένη, με υπαλλήλους από την τοπική αυτοδιοίκηση που έχουν βγει σε διαθεσιμότητα να συγκεντρώνονται για τη διαδήλωση και την πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ υπάρχει και το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος.


Η ΑΔΕΔΥ αντιδρά στις απολύσεις, στο καθεστώς διαθεσιμότητας, αλλά και στις αλλαγές που ζητάει η τρόικα στον τομέα των εργασιακών σχέσεων.



Στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, καθώς και στις απεργίες που θα γίνουν στις 19 και 20 Μαρτίου, συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου.

Οι συνταξιούχοι απαιτούν την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής, μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που ψηφίζεται στη Βουλή την Τετάρτη 12 Μαρτίου και το οποίο προβλέπει καταργήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών και απολύσεις και άλλων Δημοσίων Υπαλλήλων.Δυναμική είναι και την Τετάρτη 12 Μαρτίου η παρουσία των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών που έχουν βγει σε διαθεσιμότητα και κινδυνεύουν με άμεση απόλυση.

Περίπου 100 καθαρίστριες έχουν συγκεντρωθεί ήδη από τις 09:00 της Τετάρτης στην οδό Καραγιώργη Σερβίας και έχουν αποκλείσει την είσοδο του υπουργείου.



Οι καθαρίστριες απαιτούν άμεση προώθησή τους σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου καθώς εντός των επόμενων ημερών θα απολυθούν, αν δεν προκηρυχθούν θέσεις, έστω και την ύστατη ώρα, μέχρι τις 22 Μαρτίου, καθώς μέχρι τότε παρέρχεται το οκτάμηνο που ορίζει ο νόμος περί διαθεσιμότητας.

Οι καθαρίστριες εμφανίστηκαν με σκούπες και σφουγγαρίστρες και εκπαιδευτικοί από το μπλοκ της ΟΛΜΕ, που ετοιμάζονται να ενωθούν με την πορεία της ΑΔΕΔΥ, εμφανίστηκαν αλυσοδεμένοι στα κάγκελα που έχουν τοποθετηθεί μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...