Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Συγγενείς θυμάτων 17Ν: Ματωμένο το βιβλίο του Κουφοντίνα

Ξεσπούν ο ένας μετά τον άλλον οι συγγενείς των θυμάτων της "17 Νοέμβρη" για την έκδοση του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα, στο οποίο περιγράφει τη δολοφονική του δράση.


Η μητέρα του αστυνομικού, Γιάννη Βάρη, Αγγελική, που έπεσε νεκρός μετά από επίθεση της οργάνωσης "17 Νοέμβρη" σε κλούβα των ΜΑΤ το 1991 κάνει λόγο για "ματωμένο βιβλίο" και τόνισε:


"Το βιβλίο αυτό θα στάζει αίμα γιατί έχει σκοτώσει τόσους πολλούς. Τί να διαβάσουνε, τα κατορθώματα ενός τέρατος; Όχι συγγνώμη δεν είπε αλλά ήταν τόσο... ένιωθε υπερήφανος...δεν ξέρω πως".

Για ματωμένες σελίδες και ματωμένα λεφτά έκανε λόγο και ο γιος του Παύλου Μπακογιάννη, Κώστας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

"Κανείς δεν αρνείται την ελευθερία του εκδοτικού οίκου Λιβάνη να προχωρήσει στη δημοσίευση οποιουδήποτε βιβλίου. Όμως ελευθερία σημαίνει και ευθύνη και η ευθύνη είναι κοινωνική και μας αφορά όλους. Διότι όπως σας είπα αυτή τη στιγμή ζούμε σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον – το ξέρουμε όλοι – είναι εύφλεκτη η ελληνική κοινωνία θα μπορούσε κάλλιστα αύριο το πρωί να βρει μιμητές κι εγώ σήμερα για αυτό είμαι εδώ και σας μιλάω - διότι η αλήθεια είναι πως είναι ψυχοφθόρο και το αποφεύγω - διότι αισθάνομαι ότι έχω μια ευθύνη, έχω μια ευθύνη αύριο το πρωί να ξαναδώ παιδιά, να ξαναδώ συγγενείς, να ξαναδώ μάνες, να ξαναδώ πατεράδες σε μια εκκλησία, σε μια κηδεία. Και τότε τί θα μας πει ο Λιβάνης;", είπε ο Κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε:

"Το πιο δύσκολο είναι να εξηγώ στον 6χρονο γιο μου, που σήμερα πάει στην πρώτη δημοτικού, γιατί ο δολοφόνος του παππού του είναι στην τηλεόραση. Γιατί υπάρχουν άνθρωποι σήμερα, οι οποίοι με μοναδικό κριτήριο το κέρδος επιλέγουν να βγάλουν λεφτά εκμεταλλευόμενοι το αίμα άλλων ανθρώπων. Ως εδώ!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...