Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

Ν.Δένδιας: Ενδιαφέρουσα μια αγωγή οικογενειών θυμάτων κατά Κουφοντίνα

Την αντίθεσή του με τη συγγραφή του βιβλίου από τον καταδικασμένο για τη 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα εξέφρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας.


Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Ν.Δένδιας επισήμανε ότι δεν του αρέσει καθόλου αυτό που έγινε και έκανε λόγο για «ψυχρό δολοφόνο, που δεν πρέπει να ενθαρρύνεται».


Απέδωσε, δε, τα εύσημα σε γνωστό βιβλιοπωλείο που ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να πωλήσει το εν λόγω βιβλίο, κάνοντας λόγο για «γενναία στάση».

Σχολιάζοντας, δε, την πρόταση του εισαγγελέα Λάμπρου για κατάσχεση των εσόδων από το βιβλίο, ο κ. Δένδιας τόνισε, δε, ότι θα έβρισκε πολύ ενδιαφέρουσα μια αγωγή των οικογενειών θυμάτων κατά του Δ.Κουφοντίνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δίκασε τους κατηγορούμενους σε πρώτο βαθμό, Χρήστος Λάμπρου, με δηλώσεις του στην εφημερίδα Real News, πρότεινε να κατασχεθούν τα χρήματα από τις πωλήσεις του βιβλίου θέτοντας το εξής ερώτημα: «Σε ποιον καταλήγουν τα χρήματα από την πώληση του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα; Στον ίδιο τον καταδικασμένο και κρατούμενο συγγραφέα για τις αιματηρές τρομοκρατικές ενέργειες της 17N ή στην τρομοκρατία;»

Ο εισαγγελικός λειτουργός που πλέον έχει αποχωρήσει από το Σώμα επισήμανε ότι στον Δ.Κουφοντίνα, πέραν της καταδίκης του από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο σε 11 φορές ισόβια και 1.763 χρόνια κάθειρξης, τού έχει επιβληθεί και χρηματική ποινή ύψους 36.300 ευρώ.

«Ποιος παίρνει τα χρήματα; Ασφαλώς δεν πρέπει να πάνε στα χέρια της τρομοκρατίας. Να πάνε στα θύματα της τρομοκρατίας. Κατά την άποψη μου, θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να κατασχεθούν. Να βρεθεί νομικός τρόπος να μην καταλήξουν προϊόντα εγκλήματος στα χέρια του δολοφόνου. Το δικαστήριο του έχει επιβάλει χρηματική ποινή. Του έχουν επιδικαστεί δικαστικές δαπάνες. Όλα αυτά έχουν πληρωθεί;» αναρωτήθηκε ο κ. Λάμπρου.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...