Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Χαμηλόμισθος ιδιωτικός υπάλληλος είχε καταθέσεις 41,5 εκ. ευρώ!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνδρες του ΣΔΟΕ όταν άρχισαν να ελέγχουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς ενός χαμηλόμισθου ιδιωτικού υπαλλήλου για τον οποίο είχαν πληροφορίες ότι φοροδιαφεύγει. Ούτε λίγο ούτε πολύ είχε στον τραπεζικό του λογαριασμό 41,5 εκατομμύρια ευρώ τα οποία κατατέθηκαν σε τρία χρόνια και φυσικά δεν τα είχε δηλώσει ποτέ.

Στο λογαριασμός ενός γιατρού του ΕΣΥ βρέθηκαν 1,4 εκ. ευρώ, τα οποία δεν δικαιολογούνται και σύμφωνα με το ΣΔΟΕ προέρχονται από φακελάκια ενώ ενδεικτικό είναι και το παράδειγμα ενός δικηγόρου, στο λογαριασμό του οποίου βρέθηκε 1,5 εκ. ευρώ, που ουδέποτε είχε δηλώσει στην εφορία.


Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκονται φοροτεχνικοί και μηχανικοί των οποίων η κινητή και ακίνητη περιουσία και τα πραγματικά τους εισοδήματα δεν συνάδουν με όσα δηλώνουν στην εφορία.

Στο μικροσκόπιο είναι και οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει υποθέσεις απαλλοτριώσεων σε εκτάσεις όπου πέρασαν μεγάλα οδικά δίκτυα. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ εκτιμούν ότι το 80% των δικηγόρων δεν κόβουν αποδείξεις στην εκδίκαση των υποθέσεων στο δεύτερο βαθμό, όπου οι αποζημιώσεις είναι μεγάλες.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - P.Issue: Άνοδος για ΣΥΡΙΖΑ, Καμμένο και ΔΗΜΑΡ αναμένουν οι πολίτες

Ενισχυμένο θεωρούν οι πολίτες ότι θα βγει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα σε ενδεχόμενη νέα εκλογική αναμέτρηση. Σε ποσοστό 52% οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει ακόμα καλύτερα εκλογικά αποτελέσματα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι πολίτες σε ποσοστό 76% θεωρούν ότι η Χρυσή Αυγή δεν θα μπορέσει να επαναλάβει το θετικό αποτέλεσμα της Κυριακής 6 Μαίου.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα κόμματα, οι πολίτες σε ποσοστό 46% πιστεύουν ότι η ΝΔ θα αυξήσει το εκλογικό της μερίδιο, σε ποσοστό 42% ότι άνοδο θα σημειώσει η ΔΗΜΑΡ, σε ποσοστό 40% ότι καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά και για τους Οικολόγους Πράσινους, ενώ βελτίωση των ποσοστών του ΛΑΟΣ βλέπει το 33%. Για το ΠΑΣΟΚ ελπίζει σε ανάκαμψη μόλις το 28%.

Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Καθημερινής της Κυριακής, αποτυπώνει το κλίμα αβεβαιότητας και σύγχυσης που εξακολουθεί να επικρατεί το εκλογικό σώμα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 56% δηλώνουν δυσαρεστημένοι από το αποτέλεσμα των εκλογών, ωστόσο σε ποσοστό 81% δεν θα ψήφιζαν διαφορετικά σε ενδεχόμενη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση

Σοκ! Η Ηλιάδη χώρισε λίγο πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας

Η είδηση ότι η Αγγελική Ηλιάδη και ο Κώστας Μηλιωτάκης χώρισαν, έπεσαν σαν βόμβα στον καλλιτεχνικό χώρο.

Το ζευγάρι ετοιμαζόταν ν' ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας. Μάλιστα, η πρώτη ημερομηνία είχε οριστεί για τις αρχές του καλοκαιριού, αλλά λόγω των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων το ανέβαλαν, χωρίς να ορίσουν μια καινούργια ημερομηνία.

Αυτό, έκανε αρκετούς να παραξενευτούν, αφού τόσο η τραγουδίστρια, όσο και ο συνθέτης ήθελαν πάρα πολύ να δεσμευτούν με τα ιερά δεσμά του γάμου. Άλλωστε συζούσαν αρκετό καιρό, ενώ ο ένας είχε «χτυπήσει» τα αρχικά του άλλου στο σώμα του

Μάλιστα, η Αγγελική είχε ξεκινήσει και τις πρόβες νυφικού, κάτι που φανέρωνε ότι όλα ήταν σχεδόν έτοιμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα real, η Αγγελική και ο Κώστας αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην σχέση τους , λίγο πριν το μυστήριο.

Έξι χιλιάδες γιατροί βρήκαν εργασία στη Γερμανία

Η Ελλάδα αιμοδοτεί γενναία τα τελευταία χρόνια με ιατρικό δυναμικό τη Γερμανία, αφού η αποχώρηση επιστημόνων από τη χώρα μας εκτινάχθηκε, ως απότοκο φαινόμενο της κρίσης.

Το 2007 εργάζονταν στη Γερμανία 1.500 έλληνες γιατροί, σήμερα υπάρχουν 6.000. Μάλιστα, γραφεία αναζήτησης που συνεργάζονται με γερμανικά θεραπευτήρια, εξασφαλίζουν για κάθε πρόσληψη προμήθεια χιλιάδων ευρώ.

Πολλοί, ωστόσο, αντιμετωπίζουν εκεί είτε συνθήκες των κατώτερες των προσδοκιών είτε ασφυκτικούς εργασιακούς όρους, αντιμετωπίζοντας το δίλημμα: Γερμανία ή επιστροφή στην πατρίδα;

«Θέλω να μείνω άνθρωπος»

Ένας νεαρός γιατρός, με αρκετά καλή γνώση γερμανικών, ο οποίος ξεκίνησε το δεύτερο μέρος της ειδικότητάς του στην καρδιολογία σε γερμανικό πανεπιστήμιο είχε πει: «Θέλω να μείνω άνθρωπος. Πώς μπορώ να το καταφέρω, όταν περνώ όλη τη ζωή μου στο νοσοκομείο και δεν έχω χρόνο ούτε καν να ξεκουραστώ. Δεν έχω χρόνο να διαβάσω ούτε ένα λογοτεχνικό βιβλίο, πόσω μάλλον να βελτιώσω τα γερμανικά. Απλώς δεν μπορώ να τα καταφέρω». Μετά δώδεκα μήνες επέστρεψε στην Ελλάδα.

Μιχελογιαννάκης - ΔΗΜΑΡ : Ο ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ΤΩΡΑ σε 9 ερωτήματα

Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ στο Ηράκλειο Κρήτης, επίσημα ζητάει απάντηση από το ΣΥΡΙΖΑ στα κάτωθι ερωτήματα:
1.       Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ στη διερευνητική εντολή που πήρε, δεν κατέθεσε συνολική κυβερνητική πρόταση.
2.       Πώς εξηγείται ότι στην επιστολή προς τον κ. Μπαρόζο δεν αναφέρεται καταγγελία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι το Μνημόνιο είναι άκυρο.
3.       Πώς εξηγούνται οι κάτωθι δηλώσεις:
       Δραγασάκης «Δεν είναι λογικό η μονομερής διαγραφή. Να γίνει αναδιαπραγμάτευση.»
       Δρίτσας: «Καταγγελία Μνημονίου.»
       Γλέζος: «Δεν δεχόμαστε το Μνημόνιο. Αν οι άλλοι θέλουν αναδιαπραγμάτευση δεν έχουμε πρόβλημα να το συζητήσουμε, αλλά εμείς διαγράφουμε το χρέος»
       Μητρόπουλος: «Τα μέτρα του Μνημονίου και το βαρύ κοινωνικό πακέτο που έρχεται, δεν το σηκώνει η Αριστερά». Και τι κάνει για αυτό;
4.       Παρά την αναφορά του Φώτη Κουβέλη, δύο φορές, για όχι συνεργασία, γιατί επιμένει ο κ. Τσίπρας να αγωνιά για τη στάση της ΔΗΜΑΡ.
5.       Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται την οικουμενική κυβέρνηση με επίκεντρο την Αριστερά, που προτείνει ο κ. Κουβέλης, η οποία αποτελεί μοναδικό τρόπο για να κυβερνηθεί τώρα η Ελλάδα.
6.       Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει από μόνος του πλειοψηφία των 151 εδρών, τι θα έκανε διαφορετικό, όσον αφορά την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, από αυτό που έχει καταθέσει ως πρόταση η ΔΗΜΑΡ.
7.       Σε επαναληπτικές εκλογές και ενώ ο ίδιος γνωρίζει ότι είναι ουτοπία η αυτοδύναμη και μονοκομματική κυβέρνηση, τι διαφορετικό θα προτείνει.
8.       Σε τι διαφέρει η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ από την ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ «όχι σε κυβέρνηση».
9.       Από τις 10 επίσημες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ (Αριστερό ρεύμα, Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση, ΚΕΔΑ, ΚΟΕ, ΔΕΑ, Διεθνές Οικοσοσιαλιστικό Δίκτυο, ΑΠΟ, Ομάδα ΡΟΖΑ, Ενεργοί Πολίτες, πρώην στελέχη ΔΙΚΚΗ), γνωρίζουμε ότι με επίσημη αρθρογραφία τους, προτείνουν την επιστροφή στη δραχμή. Αλήθεια, πότε θα ξεκαθαρίσει επιτέλους αυτή η σύγχυση;
Αποτελεί ιερή εθνική υποχρέωση, τα παραπάνω ερωτήματα, να απαντηθούν τώρα.
Με την Ελλάδα δεν παίζουμε.

Μ. Γλέζος: Υποχρεωτικά δάνεια στο κράτος από τους πολίτες

Manolis Glezos
(Photo credit: Wikipedia)
Για σύναψη υποχρεωτικών δανείων από τους πολίτες με στόχο να αντλήσει ρευστότητα το δημόσιο έκανε λόγο ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Mega.

Όσοι πολίτες έχουν εισόδημα κάτω από ένα όριο, το οποίο έθεσε στις 20.000 ευρώ ετησίως, θα καταβάλουν προαιρετικά 100 ευρώ μηνιαίως σαν δάνειο προς το κράτος, ενώ όσοι έχουν μεγαλύτερο εισόδημα, θα καταβάλουν το ίδιο ποσό υποχρεωτικά.

Σημειώνεται ότι ο κ. Γλέζος παλαιότερα είχε κάνει πρόταση για κατάσχεση των καταθέσεων από 20.000 ευρώ και πάνω. Πάντως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης είχε αναφέρει ότι πρόκειται για γνώμη του κ. Γλέζου.

Ο ίδιος ο κ. Στρατούλης είχε δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να εγγυηθεί και να χρησιμοποιήσει τις τραπεζικές καταθέσεις των πολιτών προκειμένου να τονώσει την ανάπτυξη, για να διευκρινίσει μετά στο ΣΚΑΪ ότι το κόμμα όταν έρθει στην εξουσία θα πάρει τα λεφτά των καταθετών για ανάπτυξη, αλλά δεν θα  δεσμεύσει τις καταθέσεις.

 skai.gr

Αποχωρήσεις κορυφαίων δημοσιογράφων από το MEGA

Ποιοι δημοσιογράφοι προτίμησαν να πάρουν τις αποζημιώσεις τους από το να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις;
Aναστάτωση και ανασφάλεια με αφορμή τις νέες ατομικές συμβάσεις και τις κλιμακωτές μειώσεις στους μισθούς επικρατεί εδώ και πολύ καιρό στο MEGA. Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε από την πιθανότητα να μην δεχτούν αυτό το συμφωνητικό, τα δυνατά χαρτιά του καναλιού, κρατάει από την προεκλογική περίοδο. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς είχαν υπογράψει την πρόταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων, με την οποία αντιδρούσαν στους όρους του "συμφωνητικού" που προτείνει το κανάλι.

Το πρόβλημα

Βασικό σημείο-αγκάθι, του συμφωνητικού που προτείνει το MEGA είναι το ότι μηδενίζει τα χρόνια προϋπηρεσίας και τις αποζημιώσεις σε ενδεχόμενες μελλοντικές απολύσεις. Συνεπώς, όταν υπάρχουν εργαζόμενοι που βρίσκονται στο κανάλι της Μεσογείων σχεδόν 20 χρόνια, είναι σαφές ότι θα θέλουν να διασφαλίσουν αυτό τους το δικαίωμα στην αποζημίωση.

Οι εξελίξεις και οι πρώτες αποχωρήσεις

Το ...τελεσίγραφο έληξε με την πάροδο των εκλογών της 6ης Μαΐου, καθώς αυτή ήταν και η καταληκτική ημερομηνία που είχε δοθεί από το κανάλι για να υπογράψουν οι δημοσιογράφοι το "συμφωνητικό". Οι εξελίξεις φαίνεται πως θα είναι καταιγιστικές. Ήδη η Μαρία Καρχιλάκη είχε δηλώσει αποκλειστικά στο ZAPPIT, πριν από τις εκλογές πως δεν σκοπεύει να υπογράψει τη σύμβαση, προετοιμάζοντας το κλίμα για αυτά που θα ακολουθούσαν.

Όπως γράφει δημοσίευμα του koutipandoras.gr, 17 δημοσιογράφοι, το σύνολο του ιστορικού δυναμικού του μεγάλου καναλιού, αποχωρεί από την εταιρία. Δημοσιογράφοι όπως ο Θάνος Πασχάλης, Μαίρη Λαμπαδίτη, Μαρία Ορφανίδου, Κώστας Καζακόπουλος, Αθηνά Κουφοπάνου και άλλοι, προτίμησαν να λάβουν τις αποζημιώσεις τους και να φύγουν από το κανάλι, από το να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις.

Το γεγονός της εξόδου της πλειοψηφίας των δημοσιογράφων προφανώς προοιωνίζει εξελίξεις και στα άλλα μεγάλα ΜΜΕ.

3 VIDEOS - Επεισόδια στην Αγιά Σοφιά μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού

Συμπλοκές υπήρξαν κοντά στην Αγία Σοφία μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, χωρίς ωστόσο ξεφύγει η κατάσταση.

 

Η αστυνομία επενέβη περιόριζοντας τη δράση των θερμόαιμων και το επεισόδιο έληξε.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει τραυματιστεί ένας οπαδός του Ολυμπιακού.


Επεισόδια στην Τουρκία Παναθηναϊκός-Γαλατασαράι από kouvanos
Επεισόδια στην Τουρκία από kouvanos
Επεισόδια στην Τουρκία Παναθηναϊκός-Γαλατασαράι από kouvanos

Θεσπρωτία: Βίαζε και λήστευε ηλικιωμένες!

Σε 19 χρόνια κάθειρξη καταδίκασε το Δικαστήριο Κέρκυρας 33χρονο Αλβανό, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 20 Μαρτίου 2010 από την Ασφάλεια Ηγουμενίτσας... 


Σε βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία για τις ληστείες, τους ξυλοδαρμούς και τους βιασμούς 4 ηλικιωμένων γυναικών (πάνω από 75 ετών), σε δύο χωριά της Παραμυθιάς, κατά το χρονικό διάστημα από 14-3-2010 έως 17-3-2010.

Ο 33χρονος που κατοικούσε στην Παραμυθιά, είχε συλληφθεί στο Μορφάτι απο αστυνομικους της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ηγουμενίτσας ύστερα από προσαγωγή υπόπτων και μάλιστα βρέθηκε να κατέχει μαχαίρι με λάμα 15 εκατοστών και να στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων.

Κρήτη: Nεκρός ο ποδοσφαιριστής Κώστας Κανιτάκης σε τροχαίο

O ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΙΤΑΚΗΣ (Δεξιά) με τον ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΔΟΥΚΑΚΗ του ΕΓΟΗ
 Στο πένθος έχει βυθιστεί η Κρήτη και κυρίως η οικογένεια της ομάδας του ΕΓΟΗ μετά το τραγικό συμβάν που συνέβη τα ξημερώματα της Παρασκευής όπου τέσσερις φοιτητές που είναι παράλληλα και ποδοσφαιριστές βρέθηκαν κάτω από τις ρόδες ενός αυτοκινήτου.

To αυτοκίνητο οδηγούσε ένας 26χρονος και από την τραγική αυτή σύγκρουση υπήρξε ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας.

Ο νεκρός είναι ο 18χρονος ποδοσφαιριστής του ΕΓΟΗ (Α' Ερασιτεχνική κατηγορία) Κώστας Κανιτάκης και τραυματίες είναι οι άλλοι τρεις φοιτητές που παίζουν στην ομάδα των Ασιτών.
Σε πιο σοβαρή κατάσταση από τους τρεις βρίσκεται ο Μανώλης Ζουριδάκης που έχει υποστεί ρήξη σπλήνας και κάταγμα στο κεφάλι, ενώ ο Μανώλης Φάρκωνας νοσηλεύεται στη νευροχειρουργική κλινική προληπτικά και υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία.

Όσο για τον Γιώργο Ιατράκη δεν έχει κάτι το σοβαρό όμως βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Όσο για τον 26χρονο οδηγό του αυτοκινήτου μεταφέρθηκε και αυτός στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο αλλά είναι καλά στην υγεία του.

Μετά από αυτό το τραγικό συμβάν μετά από κοινό αίτημα των τεσσάρων Ενώσεων της Κρήτης προς την ΕΠΟ ζητήθηκε η αναβολή της 24ης αγωνιστικής του 10ου ομίλου του Περιφερειακού πρωταθλήματος που ήταν να διεξαχθεί αυτή την Κυριακή.

Το αίτημα μετά από κάποιες διαβουλεύσεις έγινε δεκτό από την πλευρά της Επιτροπής πρωταθλήματος της ΕΠΟ και η 24η αγωνιστική όπως όλα δείχνουν θα διεξαχθεί στις 20 Μαΐου.
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για την αναβολή όλης της 24ης αγωνιστικής του 10ου ομίλου του Περιφερειακού πρωταθλήματος αναφέρει τα εξής :

"Από την ΕΠΟ ανακοινώνεται η αναβολή όλων των αγώνων του 10ου ομίλου Δ' Εθνικής, λόγω αυτοκινητιστικού ατυχήματος που προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμού τεσσάρων παικτών του σωματείου Ασίτες".

Οδύνη για τον 18χρονο Κώστα Κανιτάκη

Οδύνη επικρατεί στην Κρήτη για τον χαμό του 18χρονου Κώστα Κανιτάκη, ο οποίος έχασε την ζωή του στο τραγικό δυστύχημα.

Ήταν από τα πιο αγαπητά παιδιά, ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες του Εργοτέλη, μεταπήδησε σε αυτές του Καλτσέτο και την φετινή σεζόν αγωνίστηκε στο ΕΓΟΗ της Α1 Ηρακλείου. Η νεκρώσιμη ακολουθία για γίνει την Κυριακή (13/5).

7 κιλά ηρωϊνη κατάσχεσαν σε εργαστήριο θανάτου στο Παγκράτι!

Εργαστήριο νόθευσης και επανασυσκευασίας ηρωίνης εντοπίστηκε από την Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής στο Παγκράτι, όπου κατασχέθηκαν επτά κιλά του συγκεκριμένου ναρκωτικού.

Οι αστυνομικοί, μετά από πληροφορίες και έρευνες εντόπισαν το σπίτι και συνέλαβαν δύο Αλβανούς, 25 και 24 ετών, οι οποίοι διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην Αθήνα.

Εκτός από τα επτά κιλά ηρωίνης κατασχέθηκαν: Περίπου τρία κιλά σκόνης άγνωστης χημικής σύνθεσης, πιθανόν νοθευτικής ουσίας, 150 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, μία υδραυλική πρέσα συμπίεσης και διάφορα εργαλεία-εξαρτήματα του εργαστηρίου.

Τραγωδία για γνωστό ζευγάρι ηθοποιών: Έχασαν την κόρη τους σε τροχαίο!

Τραγωδία για γνωστή θεατρική οικογένεια. Τραγικό θάνατο βρήκε την περασμένη εβδομάδα η 28χρονη ηθοποιός Ελενα Μαρτίνου σε τροχαίο δυστύχημα, αφήνοντας ορφανό το τριάμισι χρόνων παιδί της. Η Ελενα Μαρτίνου ήταν κόρη της Τούλας Ζαχαριουδάκη -από τον γάμο της με τον ηθοποιό Σώτο Μαρτίνο- η οποία χρόνια τώρα ασχολείται με το παιδικό θέατρο στεγάζοντας τον θίασό της με την επωνυμία «Νέα Ονειροπόληση» στο «Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη».

Η μητέρα της Ελενας και ο ετεροθαλής αδελφός της Παντελής Μαρτίνος -από τον δεύτερο γάμο του πατέρα της που απέκτησε δύο ακόμα γιους- πληροφορήθηκαν πρώτοι το κακό μαντάτο. Η 28χρονη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή αναπάντεχα όταν οδηγώντας το αυτοκίνητό της τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο.

Η είδηση του θανάτου της νέας κοπέλας βύθισε στο πένθος τον σύζυγό της, τη μητέρα της, τον πατέρα της, αλλά και τα ετεροθαλή αδέλφια της, με τα οποία διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις.

«Τι να σας πω τέτοιες ώρες; Οτι είμαι απαρηγόρητη…» ήταν η μόνη κουβέντα που κατάφερε να αρθρώσει η μητέρα της αδικοχαμένης ηθοποιού στην «Espresso».

Η κηδεία της Ελενας έγινε στο νεκροταφείο των Γλυκών Νερών. Συντετριμμένοι οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι συνόδευσαν την Ελενα στην τελευταία της κατοικία.

«Τους τελευταίους δύο μήνες είχαμε χάσει την επαφή, παρ’ ότι είμαστε δεμένα αδέλφια. Η Ελενα από τότε που χώρισαν οι γονείς της, πάνε πολλά χρόνια βέβαια, ζούσε με τη μητέρα της και εμείς με τον πατέρα μας. Ηταν καλλιτεχνική και ευαίσθητη φύση, αλλά έγραφε και πολύ καλούς στίχους» λέει στην «Espresso» ο αδελφός της Νίκος Μαρτίνος.

Η Ελενα Μαρτίνου ήταν ένα κορίτσι χαμηλών τόνων, γεμάτο ζωή. Αγαπούσε πολύ το θέατρο και τη μουσική και τα υπηρετούσε με αγάπη. Τελευταία της εμφάνιση ήταν στην παράσταση της μητέρας της Τούλας Ζαχαριουδάκη, η οποία διασκεύασε και σκηνοθέτησε την κωμωδία του Αριστοφάνη «Ειρήνη» για παιδιά. Στη διανομή της παράσταση έπαιρνε μέρος και η Ελενα Μαρτίνου και ο ετεροθαλής αδελφός της Παντελής που επίσης ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα τους.


ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ/espresso

"Ροζ" κύκλωμα με όμορφα κορίτσια απέσπασαν στρατιωτικά μυστικά απο Τούρκους αξιωματικούς

Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία με την εξουδετέρωση ροζ κυκλώματος με όμορφα κορίτσια τα οποία  αποσπούσαν στρατιωτικά μυστικά από τους αξιωματικούς πελάτες τους!

Ηδη η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 29 άτομα ανάμεσα τους 9 εν ενεργεία αξιωματικούς και διενεργεί έρευνες για το μέγεθος του κυκλώματος και τα κρατικά μυστικά δόθηκαν στις κοπέλες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το κύκλωμα λειτουργούσε με τον εξής τρόπο. Τα κορίτσια προσέλκυαν κάποιους από τους αξιωματικούς και βρίσκονταν μαζί τους έναντι κάποιας αμοιβής. Μόνο που τη συνεύρεση την κατέγραφαν σε κάμερες. Αργότερα με το βιντεοσκοπημένο υλικό απειλούσαν το θύμα ζητώντας του ή να τους φέρει σε επαφή με ανώτερο αξιωματικό για να τον παγιδεύσουν ή του ζητούσαν συγκεκριμένες στρατιωτικές πληροφορίες τις οποίες πωλούσαν έναντι αμοιβής σε αγνώστους.

Στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των μελών του κυκλώματος βρέθηκαν πολλά στρατιωτικά ντοκουμέντα, διευθύνσεις και τα τηλέφωνα της στρατιωτικής ηγεσίας και άλλα στοιχεία τα οποία δεν ανακοινώνονται.

Ιδιωτικά ιατρεία: Ουρές από άνδρες που είχαν απροφύλακτοι επαφές

Στον ιδιωτικό τομέα οδηγούνται τις τελευταίες δύο εβδομάδες χιλιάδες άνδρες που ζητούν - μετά από σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις με ιερόδουλη - να μάθουν αν έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS.

Στα ιδιωτικά εργαστήρια η ζήτηση έχει δεκαπλασιαστεί μετά την αποκάλυψη ότι 36 διαπιστωμένα μέχρι την Παρασκευή και πιθανότατα πολύ περισσότερες ακόμα ιερόδουλες είναι θετικές στον ιό. Από την μία, τα εργαστήρια και οι μονάδες ειδικών λοιμώξεων των Νοσοκομείων του ΕΣΥ μπορούν να δεχθούν μέχρι ένα συγκεκριμένο αριθμό ατόμων. Από την άλλη, ο κόσμος προτιμά τον ιδιωτικό τομέα, διότι εκεί νιώθει πιο «ανώνυμος» και κατ' επέκταση πιο προστατευμένος.

«Οι μονάδες ειδικών λοιμώξεων των Νοσοκομείων λειτουργούν οριακά και τον τελευταίο χρόνο ασφυκτικά, διότι έχουν αυξηθεί, από το 2011 και μετά, οι οροθετικοί χρήστες, οι οποίοι έχουν πολλαπλά προβλήματα υγείας. Το Νοσοκομείο μας δεν μπορεί να αντέξει όλη αυτή τη ζήτηση. Άλλες μονάδες μπορούν και άλλες όχι», δηλώνει ο διευθυντής της Ε' Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» κ. Αθ. Σκουτέλης.

Στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου παρακολουθούνται σε σταθερή βάση 800 οροθετικοί. Επίσης, εφαρμόζεται, δύο φορές την εβδομάδα, σύστημα ανωνύμου ελέγχου. Σε αυτό το σύστημα εντάσσονται οι άνδρες που απευθύνονται τις τελευταίες εβδομάδες στον «Ευαγγελισμό» προκειμένου να υποβληθούν στις ειδικές εξετάσεις για το AIDS. Εκεί εξυπηρετούνταν παλαιότερα 30 άτομα την εβδομάδα και σήμερα 50.

«Κάνουμε προσπάθεια τα τους εξυπηρετήσουμε όλους. Οταν όμως, αυτό δεν είναι εφικτό τους παραπέμπουμε σε άλλες μέρες ή σε άλλες μονάδες», αναφέρει ο κ. Σκουτέλης, σημειώνοντας ότι στην Αττική οι μονάδες ειδικών λοιμώξεων δεν ξεπερνούν τις 12.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» κ.Βασ. Παπαρίζο, τον τελευταίο καιρό υπάρχει πολύ αυξημένη κίνηση στη Μονάδα.

«Δυστυχώς, στη μονάδα δεν έχουμε περιθώριο να εξυπηρετήσουμε άλλους ανθρώπους. Το κακό έγινε διότι πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι δεν έχουν καταλάβει καλά καλά τι έχουν κάνει, προσέρχονται στις μονάδες των Νοσοκομείων για να εξεταστούν. Ένα "κοπάδι" πανικοβλημένοι άνθρωποι…».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της μονάδας του Νοσοκομείου «Ερυθρός» κ. Μαρ. Λαζανάς, συμφωνεί μεν ότι υπάρχει κάποια αύξηση των προσερχόμενων στα Νοσοκομεία, αλλά σημειώνει ότι το σύστημα δεν έχει «κλατάρει», καθώς οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτονται, στην πλειοψηφία τους, ιδιωτικά εργαστήρια. Όπως εξηγεί, πολύς κόσμος νιώθει καλύτερα όταν επισκέπτεται ένα ιδιωτικό εργαστήριο από μία μονάδα ειδικών λοιμώξεων. Στην τελευταία πάει κάποιος για έναν και μόνο λόγο…

Εκρηκτικό μείγμα…

Το τελευταίο έτος δύο ομάδες πολιτών «high risk», αυτές των τοξικομανών και των εκδιδόμενων γυναικών έχουν κάνει ένα εκρηκτικό μείγμα.

Όπως επισημαίνει η πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) κυρία Μένη Μαλλιώρη, το 2012 αυξάνεται ο αριθμός των οροθετικών χρηστών ναρκωτικών ουσιών. Η πρόβλεψη είναι - σημειώνει - ότι μέχρι το τέλος του έτους ο αριθμός των οροθετικών τοξικομανών θα υπερβεί αυτόν των οροθετικών ομοφυλόφιλων, που μέχρι πρότινος κρατούσε τα σκήπτρα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το 2011 δηλώθηκαν 340 οροθετικοί ομοφυλόφιλοι άνδρες και 241 χρήστες ενδοφλεβίων ναρκωτικών - φορείς του ιού HIV. Η εικόνα αντιστράφηκε το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους. Οι οροθετικοί ομοφυλόφιλοι άνδρες δεν υπερβαίνουν τους 85, ενώ οι χρήστες ναρκωτικών ουσιών - φορείς του ιού του AIDS έχουν ήδη φθάσει τους 115.
lamiareport.gr

Κόντρες... γυναικών στην εξέδρα! Δείτε τις γυναίκες των παιχτών του Παναθηναϊκού και της ΤΣΣΚΑ

Μπορεί για τον Παναθηναϊκό και την ΤΣΣΚΑ να τελείωσε χθες η κόντρα εντός γηπέδου, με νικήτρια την ομάδα της Ρωσίας, ήρθε η ώρα όμως για μια άλλη μεγάλη μάχη… εκτός παρκέ. Μία μάχη μεταξύ γυναικών!


Δείτε ποιες είναι οι γυναίκες που κρύβονται πίσω από τους αθλητές των δύο ομάδων και ποιές έχουν το πάνω χέρι... στις εξέδρες! ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟ

Κύμα μετανάστευσης Ελλαδιτών στην Κύπρο

Τα τελευταία δύο χρόνια χιλιάδες είναι οι Έλλαδίτες που έχουν πάει στην Κύπρο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Ήδη οι άνθρωποι αυτοί απασχολούνται στον τουρισμό, την εστίαση, στην εκπαίδευση, σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες ή στις 1.500 ελληνικές επιχειρήσεις που μετέφεραν την έδρα τους εκεί, τους τελευταίους 20 μήνες.

Η κοινή γλώσσα και κουλτούρα, το καλό κλίμα, η μικρή απόσταση από την Ελλάδα και η χαμηλή εγκληματοκότητα είναι σημαντικοί παράγοντες για όσους αποφασίζουν να μεταναστεύσουν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, το κύμα μετανάστευσης εκδηλώθηκε το 2010 και συνεχίζεται με αυξανόμενους ρυθμούς. Στοιχεία της Υπηρεσίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αναφέρουν οτι επι συνόλου 31.000 Ελλήνων κατοίκων, 10.000 ήταν εγγεγραμμένοι στο ταμείο ενώ 2.000 έπαιρναν επίδομα ανεργίας απο το κυπριακό κράτος. Την ίδια εποχή υπηρετούσαν στη δημόσια διοίκηση 1.043 και στην εκπαίδευση 471 Έλληνες.
parapolitika.gr

Διασπάστηκε η ΠΑΣΠ - Δημιουργήθηκε νέα φοιτητική παράταξη: "Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα"

Στην ίδρυση νέας φοιτητικής παράταξης, με την επωνυμία "Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα", προχώρησαν μέλη και στελέχη της ΠΑΣΠ, τα οποία διαφωνούν με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και το Μνημόνιο.

Στην ιδρυτική τους διακήρυξη κατηγορούν την ΠΑΣΠ ότι έχει απεμπολήσει τις αρχές και τις αξίες της.
Στην προσωρινή συντονιστική Γραμματεία που συγκρότησαν, συμμετέχουν οι Πέτρος Μεταξιώτης, Δημήτρης Παναγόπουλος, Μουσταφά Μουσταφά, Δημήτρης Μπουζιόπουλος, Κώστας Σκρέτας, Παναγιώτης Μπίτσιος, Τάσος Κρατημένος, οι οποίοι προέρχονται από πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, του Βόλου, της Λάρισας και της Καρδίτσας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η φοιτητική παράταξη, αναφέρει:

"Δεν παραμένει (η παράταξη) στα στενά όριά της αλλά καλεί και όλες τις δημοκρατικές, προοδευτικές και ριζοσπαστικές δυνάμεις να συμπορευτούν στον κοινό αγώνα των φοιτητών ενάντια στις πολιτικές που θίγουν και προσβάλουν τόσο τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία όσο και την ίδια την κοινωνία".

Δύσκολες ώρες για την Άννα Βίσση: Έφυγε ο πατέρας της από τη ζωή!

Λίγο μετά τις 10.00 το πρωί έφτασε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας η Άννα Βίσση καλύπτοντας πίσω από τα μαύρα γυαλιά της την απόλυτη θλίψη της και τα δάκρυά της για τον χαμό του πατέρα της Νέστορα.

Η Ελληνίδα σταρ ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν από τη μητέρα της Σοφία χθες το βράδυ και με την πρώτη πτήση σήμερα το πρωί έφυγε για την ιδιαίτερη πατρίδα της προκειμένου να βρεθεί κοντά στα αγαπημένα της πρόσωπα και φυσικά να αποχαιρετήσει τον πατέρα της στον οποίο είχε μεγάλη αδυναμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του showtime.cy, στο πατρικό σπίτι της Άννας Βίσση πρόκειται να φτάσουν συγγενείς και φίλοι για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια.

Άγνωστο παραμένει ακόμα πότε συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον κύριο Νέστορα ο οποίος τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

ΓΚΑΛΟΠ: Ο Τσίπρας "καταλληλότερος πρωθυπουργός"

Ο Αλέξης Τσίπρας αναδεικνύεται σε κυρίαρχο πολιτικό πρόσωπο αυτές τις πρώτες μετεκλογικές μέρες. Οι πολίτες του δίνουν, για πρώτη φορά,την πρώτη θέση στην κλίμακα του καταλληλότερου πρωθυπουργού, ενώ θεωρούν ότι τήρησε και την καλύτερη στάση στις διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Ειδικότερα, στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό συγκεντρώνει 19% έναντι 14% του Αντώνη Σαμαρά και 11% του Βαγγέλη Βενιζέλου. Από 5% παίρνουν Καμμένος και Κουβέλης, η Παπαρήγα 1%, ενώ το 39% δεν απαντά.
Στην ερώτηση «ποιος πολιτικός αρχηγός κράτησε την καλύτερη στάση τις μέρες των διαβουλεύσεων», ο Τσίπρας φτάνει το 22%, ακολουθεί ο Βενιζέλος με 14% και στην τρίτη θέση ο Σαμαράς με 13%. Ο Κουβέλης είναι στο 6%, ο Καμμένος στο 5% και η Παπαρήγα μόλις στο 1%.
Ενδεικτικό του «μπετοναρίσματος» που υπάρχει στο χώρο του Σύριζα είναι ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του (το 53%) τάσσεται υπέρ της αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές και μόνο το 43% δηλώνει ότι θα δώσει ψήφο για να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας!
Υπέρ της αυτοδυναμίας τάσσονται και 7 σους 10 ψηφοφόρους της ΝΔ, ενώ αντίθετα δυο στους τρεις ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ προκρίνουν κυβερνήσεις συνεργασίας.
Σημειώστε ότι τρεις στους δέκα πολίτες διαμηνύουν ότι θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές άλλο κόμμα από εκείνο που ψήφισαν στις 6 Μαΐου! Το ίδιο κόμμα λένε ότι θα ξαναψηφίσουν οι 7 στους 10.
Τα στοιχεία είναι από το γκάλοπ της Μetron Analysis για τον «Επενδυτή».

ΤΡΙΤΗ δημοσκόπηση: ΣΥΡΙΖΑ 20,5%, ΝΔ 18,1% - Στο 12,2% το ΠΑΣΟΚ

Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, η τρίτη κατά σειρά δημοσκόπηση, αυτή τη φορά από την Καπα Research φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα με ποσοστό 20,5%.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η οποία θα δημοσιευτεί στο Βήμα της Κυριακής ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει ανοδική πορεία με την πρόθεση ψήφου σε αυτόν να αγγίζει το 20,5%.

Η Νέα Δημοκρατία έχει 18,1% ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 12,2% και το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου με 8,4%.

Το ΚΚΕ υποχωρεί στο 6,5% και η Χρυσή Αυγή στο 5,8%. Τέλος, η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 5%.

Λαμία: Αυτοκτόνησε μέσα στο κρατητήριο…

Σοκ έπαθαν οι αστυνομικοί όταν στις 8.30΄το πρωί άνοιξαν την τουαλέτα του κελιού, όπου κρατούνταν ο 39χρονος Λαμιώτης μαζί με άλλους 3 κρατουμένους.


Ο 39χρονος είχε κρεμαστεί από τα κάγκελα του παραθύρου της τουαλέτας χρησιμοποιώντας κομμάτι από σεντόνι.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, ο 39χρονος είχε κριθεί προφυλακιστέος για ληστεία και κλοπές, ενώ είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές.

Μέσα στο κρατητήριο του τμήματος μεταγωγών, στο υπόγειο του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, ο 39χρονος ήταν μαζί με 2 Έλληνες και 1 Αλβανό.

Όπως όλα δείχνουν την ώρα που οι άλλοι κοιμούνταν, πήγε στην τουαλέτα και κρεμάστηκε. Ωστόσο η Αστυνομική Διεύθυνση διέταξε ΕΔΕ και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

«Ασφυκτική» η κατάσταση της οικονομίας διαμηνύει ο Παπαδήμος

Το δραματικό και ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η ελληνική οικονομία περιέγραψε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια  ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.
Ο κίνδυνος ραγδαίων αρνητικών εξελίξεων, ακόμη και πριν από τις ενδεχόμενες επαναληπτικές εκλογές, είναι πλέον ορατός, ενώ το οικονομικό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου προειδοποιεί προς πάσα κατεύθυνση ότι αν δεν ληφθούν άμεσα αποφάσεις πολιτικοοικονομικού χαρακτήρα, η χώρα θα βρεθεί μπροστά σε αδιέξοδα. 
Όπως αναφέρει το Έθνος, ο κ. Παπαδήμος είχε χθες εκ νέου σφαιρική ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στο Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, για τις σαφείς επισημάνσεις των εταίρων μας, για το ζήτημα του ξένου ομολόγου των 450 εκατ. ευρώ που λήγει την Τρίτη, για τα ταμειακά διαθέσιμα και βεβαίως την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 
Οι καλά γνωρίζοντες τα της οικονομικής τροχιάς προβλέπουν ότι εάν υπάρξει και υπέρβαση δαπανών, τότε αργά ή γρήγορα, θα επέλθει κατάρρευση. 
Για τις 15 Μαΐου, η κυβέρνηση πρέπει να έχει λύση για το ζήτημα της αποπληρωμής ή μη και των συνεπειών της.
Πληροφορίες δεν αποκλείουν να ζητηθεί ενυπόγραφη εγγύηση από τους αρχηγούς των τριών πρώτων κομμάτων κατά σειρά εκλογής - κάτι που απαιτείται ως φαίνεται, για να δράσει σχετικά ο Φ. Σαχινίδης. 
Ένα εξίσου τεράστιο ζήτημα είναι ποιος θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου θα συζητηθεί το θέμα των Σκοπίων αλλά και στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Γκαζάκια σε κατάστημα τηλεπικοινωνιών στην Κυψέλη

Αγνωστοι τοποθέτησαν τα ξημερώματα δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς με γκαζάκια έξω από κατάστημα  τηλεπικοινωνιών στην Κυψέλη, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν εκρήξεις.

Πώς μπορούμε να προφυλαχθούμε από τη νόσο Αλτσχάιμερ;

Διαστάσεις πανδημίας τείνει να πάρει η νόσος Αλτσχάιμερ, η οποία πλήττει το 10% των ατόμων ηλικίας άνω των 70 ετών στις αναπτυγμένες χώρες ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό είναι μικρότερο (6%). Η συχνότητα της νόσου αυξάνεται τόσο στις αναπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες και υπολογίζεται ότι το 2050 ο αριθμός των πασχόντων από Αλτσχάιμερ σε όλο τον κόσμο θα ανέλθει στα 100 εκατομμύρια.
«Καινούρια δεδομένα αποκαλύπτουν ότι προ της εμφάνισης της άνοιας σε μεγάλο ποσοστό, που ανέρχεται στο 80%, είχε υπάρξει ένα έντονα στρεσογόνο περιστατικό, όπως για παράδειγμα το διαζύγιο ενός παιδιού, ο θάνατος ενός παιδιού ή εγγονού ή μία σοβαρή αρρώστια η οποία απειλεί τη ζωή», επισημαίνει η καθηγήτρια του ΑΠΘ, νευρολόγος και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών, Μάγδα Τσολάκη σε ανακοίνωσή της στη διημερίδα με θέμα «Φροντίδα και νοσηλεία στόματος στην τρίτη ηλικία και την άνοια» που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Πώς όμως μπορούμε να προφυλαχθούνε από τη νόσο; 

Με την αντιμετώπιση των αγγειακών παραγόντων, την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του άγχους, με τη μεσογειακή διατροφή με την υιοθέτηση χόμπι και δραστηριοτήτων και με την εκρίζωση του ελικοβακτηρίου του πυλωρού το οποίο ευθύνεται για το έλκος του στομάχου, είναι η απάντηση που δίνει στο ερώτημα αυτό η κ Τσολάκη.
«Υπάρχουν παράγοντες που δεν μπορούμε να επηρεάσουμε, όπως είναι η ηλικία και τα γονίδιά μας. Υπάρχουν όμως και παράγοντες που μπορούμε να επηρεάσουμε με τις επιλογές μας όπως: Η αντιμετώπιση των αγγειακών παραγόντων, δηλαδή το κάπνισμα, ο σακχαρώδης διαβήτης, η αρτηριακή πίεση, η χοληστερίνη, η αυξημένη ομοκυστεϊνη και η παχυσαρκία» αναφέρει η κ Τσολάκη.
Όσον αφορά την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του άγχους η κ Τσολάκη λέει: «Η καθημερινότητά μας έχει γίνει μία δύσκολη αρένα με πολύ μεγάλες προκλήσεις, τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Αρκετές φορές όμως όλες αυτές οι δυσκολίες που εμφανίζονται καθημερινά στη ζωή μας, μας καταβάλουν με άγχος και μας αποδυναμώνουν. Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτές τις περιπτώσεις; Πώς μπορούμε να βρούμε το ψυχικό σθένος και να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας; Επειδή τα στρεσογόνα ερεθίσματα δεν μπορούμε συνήθως να τα ξεπεράσουμε όταν βρισκόμαστε σε μεγάλες ηλικίες, πρέπει να βρούμε τρόπους με τους οποίους να μένουμε απαθείς για να διατηρήσουμε τον εγκέφαλό μας σε άριστη κατάσταση».
Παράλληλα τονίζει ότι η μεσογειακή δίαιτα, με κατανάλωση ψαριών, ελαιολάδου, οσπρίων, φρούτων και λαχανικών μαζί με τη σωματική και νοητική άσκηση παίζει προστατευτικό ρόλο. «Πρόσφατα ενημερώθηκα ότι υπάρχουν χωριά στην Κρήτη, όπως είναι τα Μεσκλά Χανίων, όπου υπάρχει υπερβολικά μεγάλο ποσοστό κατοίκων που ξεπερνούν τα 100 χρόνια. Οι κάτοικοι πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στο ότι η διατροφή τους αποτελείται κυρίως από χόρτα, λάδι, όσπρια, φρούτα, ψάρια και όχι πολύ κρέας, στη σωματική τους άσκηση, στις γεωργικές δουλειές και στην καλή κοινωνική αλληλεπίδραση, δηλαδή την αγάπη που έχουν μεταξύ τους» προσθέτει η κ Τσολάκη.
Τέλος επισημαίνει ότι το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, του οποίου η εκρίζωση είναι σήμερα εφικτή, έχει ενοχοποιηθεί και ως παράγοντας κινδύνου για την εμφάνιση άνοιας.
Πολλές επιδημιολογικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η απώλεια δοντιών είναι παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη νόσου Αλτσχάιμερ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της στη διημερίδα η πρόεδρος του Πανελλήνιου Ινστιτούτου Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων, οδοντίατρος Ευγενία Γκαβοπούλου.
«Υπάρχουν αρκετές θεωρίες που προσπαθούν να εξηγήσουν τις στατιστικές αυτές συσχετίσεις, αλλά αυτό χρειάζεται και άλλη διερεύνηση. Οι επικρατέστερες θεωρίες είναι οι εξής:
Περιοδοντική νόσος-φλεγμονή - αλλά σε πολλές μελέτες δεν ήταν στατιστικώς σημαντικός ο ρόλος της περιοδοντικής νόσου.
Οδοντογενείς και περιοδοντικές λοιμώξεις στην παιδική και νεαρή ενήλικη ζωή που επηρεάζουν τον εγκέφαλο.
Η απώλεια δοντιών μπορεί να αντανακλά άλλους κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες ή χρόνιες ασθένειες» προσθέτει η κ Γκαβοπούλου επισημαίνοντας ότι η οδοντιατρική περίθαλψη, δεν μπορεί να θεραπεύσει την άνοια, συμβάλει όμως στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους.

Σε χαντάκι 5 μέτρων στην Ε.Ο. Θερμοπυλών-Ιτέας κατέληξε Ι.Χ.

Έχασε τον έλεγχο, βρέθηκε στο κενό και σταμάτησε την τρελή πορεία του σε βάθος περίπου πέντε μέτρων ΙΧ αυτοκίνητο.

Η οδηγός του αυτοκινήτου που κινούνταν στον δρόμο του Μπράλου στο ρεύμα προς Λαμία, έχασε τον έλεγχο περίπου στο 5ο χιλιόμετρο.

Το αυτοκίνητο ακυβέρνητο βγήκε εκτός δρόμου. Ευτυχώς η γυναίκα δεν τραυματίστηκε αλλά εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημα και χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών της 7ης ΕΜΑΚ για να απεγκλωβιστεί.Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας, ευτυχώς χωρίς να έχει τραυματιστεί σοβαρά.



Τροχαίο ατον Μπράλο από LAMIASTARGR

Κάηκαν ζωντανά πέντε αδερφάκια στην Αγγλία

 Κάηκαν ζωντανά πέντε αδερφάκια στην Αγγλία
  Πέντε αδερφάκια από 5 έως 10 ετών κάηκαν ζωντανά μέσα στο σπίτι όπου διέμεναν, στο Ντέρμπι της κεντρικής Αγγλίας, ενώ άλλο ένα αδελφάκι τους νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.
Η αστυνομία του Ντέρμπι συνέλαβε μια γυναίκα που θεωρείται ύποπτη για το θάνατο των πέντε παιδιών.

Σύμφωνα πάντα με έναν εκπρόσωπο των αστυνομικών αρχών, ένα παιδί ηλικίας 13 ετών έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο του Μπέρμιγχαμ και εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας ενώ δύο ενήλικοι, οι οποίοι βρίσκονταν μέσα στο σπίτι όταν αυτό τυλίχθηκε στις φλόγες, έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Η γυναίκα που έχει συλληφθεί είναι 28 ετών αλλά η αστυνομία δεν διευκρίνισε τι σχέση είχε με την οικογένεια. Οι αρχές δεν έχουν αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο για το πώς ξεκίνησε η φωτιά.

Ο πατέρας της οικογένειας, ο Μικ Φίλποτ, προσπάθησε να βοηθήσει τα παιδιά του που είχαν παγιδευτεί στον πρώτο όροφο του σπιτιού. Ο Φίλποτ είχε γίνει γνωστός το 2007 μέσω του λαϊκού Τύπου επειδή είχε αρνηθεί να πιάσει δουλειά μολονότι λάμβανε οικογενειακά επιδόματα για 17 παιδιά. Ο ίδιος ζητούσε από τις αρχές να του παραχωρήσουν ένα μεγαλύτερο σπίτι για να ζήσει εκεί πιο άνετα με τη σύζυγό του, τη φίλη του και οκτώ από τα παιδιά τους.

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ανταλλαγή πυρών ληστών με αστυνομικούς στην Αθήνα

Πυρά δέχτηκαν απόψε σε ταχυφαγείο, στην περιοχή του Ζωγράφου, αστυνομικοί της ομάδας Δίας.

Ένοπλοι με καλάσνικοφ εισέβαλαν στο κατάστημα το λήστεψαν και κατά τη διαφυγή τους συναντήθηκαν με τους αστυνομικούς και άνοιξαν πυρ. Ελαφρά τραυματίστηκε ένας υπάλληλος του ταχυφαγείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες έχουν καταφύγει στην Πανεπιστημιούπολη.

Ισχυρός σεισμός στην Κύπρο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 21:48 στην Κύπρο σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 78 χλμ. νότια της Αγίας Νάπας με εστιακό βάθος 49 χλμ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα.

Παρθένης - Θάνου "έπιασαν" στα πράσα τους ληστές

Πως το διάσημο ζευγάρι οδήγησε στη σύλληψη τη συμμορία των νοτίων προαστίων που είχε ρημάξει 91 αποθήκες σπιτιών.


Οταν την περασμένη Τρίτη, 8 Μαίου 2012, οι 3 Γεωργιανοί διαρρήκτες έμπαιναν στην πολυκατοικία επί της οδού Αρκαδίας στη Γλυφάδα δεν ήξεραν τι τους περιμένει.


Οπως δήλωσε η κυρια Θέκλα Βενιέρη που μένει στην πολυκατοικία και οι ληστές μπήκαν και στη δική της αποθήκη "οι διαρρήκτες μπήκαν στο κτίριο από την κεντρική είσοδο στις 6.00 τα ξημερώματα και κατευθύνθηκαν στο υπόγειο με σκοπό να λεηλατήσουν τις αποθήκες. Ομως ο Αλέξανδρος Παρθένης είχε συνδέσει τον συναγερμό του σπιτιού και με την αποθήκη και ευτυχώς ήρθε η αστυνομία και τους έπιασε. Ηταν το 5ο κρούσμα διαρρηξης στην πολυκατοικία μας".

Ετσι όταν άρχισε να χτυπάει η σειρήνα του συναγερμού το διάσημο ζευγάρι ξύπνησε και ο Αλέξανδρος Παρθένης τηλεφώνησε στο Α.Τ Γλυφάδας. Οι άνδρες της αστυνομίας έφτασαν άμεσα στο σημείο και έπιασαν στα πράσα τους ληστές με το πλούσιο βιογραφικό.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας προέκυψε ότι οι 3 Γεωργιανοί, μαζί με συνεργούς τους που αναζητούνται είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις αποθηκών πολυκατοικιών, από τις οποίες αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ρούχα και παπούτσια, ηλεκτρικές συσκευές, εργαλεία, ακόμη και...ποτά.

Η λεία της συμμορία των νοτίων προαστίων υπερβαίνει τα 125.000 ευρώ και μόνο τους 3 τελευταίους μήνες είχε ρημάξει 91 αποθήκες σπιτιών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας:

- 51 στην περιοχή της Γλυφάδας.

- 13 στην περιοχή της Βούλας.

- 3 στην περιοχή της Βουλιαγμένης.

- 3 στην περιοχή της Βάρης.

- 4 στην περιοχή του Ελληνικού.

- 10 στην περιοχή του Αλίμου.

- 4 στην περιοχή της Αργυρούπολης.

- 1 στην περιοχή της Ηλιούπολης.

- 2 στην περιοχή του Ψυχικού.

Αμέσως μετά τη σύλληψή τους οι 3 Γεωργιανοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Μπέσυ Μάλφα: Αν με δείτε σύντομα να αυτοκτονώ, θα ξέρετε τι έχει γίνει

Η Μπέσυ Μάλφα μίλησε για την αιφνιδιαστική αποχώρηση του Σταύρου Zαλμά στο «Είναι στιγμές» και δήλωσε ότι δεν φοβάται μήπως φύγει και αυτή από το σίριαλ.


«Στεναχωρήθηκα πολύ και μίλησα ανοιχτά στους σκηνοθέτες. Μερικοί υποστήριξαν ότι ήθελε να φύγει, άλλοι υποστήριξαν ότι έφυγε εξαιτίας κάποιας συνέντευξης που έδωσε. Το μόνο που ξέρω είναι ότι θεωρείται πια ελάττωμα να ζητάμε τα λεφτά μας. Αν με δείτε σύντομα να αυτοκτονώ στο σίριαλ, θα ξέρετε τι έχει γίνει», είπε στο περιοδικό ΕΓΩ.

Θεσ/νίκη:Λησταρχίνες... που ήξεραν καράτε, σακάτεψαν ιδιοκτήτη παντοπωλείου!

Μπήκαν μέσα και πλησίασαν τον άτυχο ιδιοκτήτη, που σίγουρα δεν φανταζόταν τα όσα θα ακολουθούσαν...


Όλα έγιναν σε παντοπωλείο που βρίσκεται στο Καλαμωτό Θεσσαλονίκης. Οι δύο γυναίκες μπήκαν στο κατάστημα και έκαναν βόλτες στους διαδρόμους μέχρι να φύγουν και οι τελευταίοι πελάτες. Όταν έγινε αυτό, πλησίασαν τον ιδιοκτήτη που καθόταν μπροστά από την ταμειακή μηχανή.

Του ζήτησαν τα χρήματα και εκείνος αντέδρασε. Προσπάθησε να επιτεθεί αλλά οι λησταρχίνες ήξεραν καράτε. Τον έβαλαν κάτω και στη συνέχεια βούτηξαν τα 500€ που υπήρχαν στο ταμείο. Οι γυναίκες διέφυγαν με αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο έξω ακριβώς από το παντοπωλείο και μέσα περίμενε συνεργός τους.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται, ενώ το θύμα μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομείο της πόλης.

Εξάλλου, στην οδό Β. Όλγας, συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός γιατί λίγο νωρίτερα είχε χτυπήσει μια γυναίκα για να της αρπάξει τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της...

Δημοσκόπηση Metron Analysis: ΣΥΡΙΖΑ 11 μονάδες μπροστά

Πρώτο κόμμα σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας "Επενδυτής" έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπερνώντας τη Νέα Δημοκρατία κι εξασφαλίζοντας διαφορά 11 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο εμφανίζεται ελαφρώς ενισχυμένο. Μεγάλες απώλειες καταγράφει το ΚΚΕ, λογικά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.


Σημαντικές πιέσεις φαίνεται ότι δέχονται τα μικρότερα κόμματα τα οποία βλέπουν τα ποσοστά τους να μειώνονται σημαντικά με τη Χρυσή Αυγή να κάνει την...ευχάριστη έκπληξη και να αποδυναμώνεται.
Enhanced by Zemanta

Ιεράπετρα: Μαθήτρια καταγγέλλει βιασμό από τον τοπικό αρχηγό της Χρυσής Αυγής

Μια απίστευτη υπόθεση είδε στο φως της δημοσιότητας με αφορμή τις καταγγελίες για ναζιστική προπαγάνδα και στρατολόγηση νεαρών μαθητών από καθηγητή, και μάλιστα διευθυντή σχολείου, στην Ιεράπετρα.

O διευθυντής (σύζυγος υποψήφιας με την ΧΑ στο Λασίθι) διαγράφηκε από την ΕΛΜΕ μετά από τις καταγγελίες για προπαγάνδα μέσα στο σχολείο. Σήμερα βγήκε στον τοπικό ραδιόφωνο ΗΧΩΝΕWS να απαντήσει στις καταγγελίες, μιλώντας για τις αξίες που πρεσβεύει ο ίδιος στο σχολείο, στην κοινωνία κτλ.

Ακροάτρια που άκουγε τις δηλώσεις, κάλεσε στο σταθμό και κατήγγειλε ότι από τον συγκεκριμένο κύριο υπέστη κατά συρροή βιασμούς όταν ήταν ανήλικη και εκείνος γυμναστής και ότι υπάρχουν και άλλα κορίτσια στην πόλη που έχουν υποστεί τα ίδια.

Όπως εξομολογήθηκε η ενήλικη πλέον κοπέλα στο σταθμό Ηχώ,


"Όλος ο κόσμος γνωρίζει ποιος είναι ο κύριος.... και τι λέγεται γι' αυτόν. Είμαι 25 χρονων εχω τελειωσει το πανεπιστήμιο και προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου γιατί αυτός ο άνθρωπος για μένα είναι καταστροφέας ζωών και παιδικών ψυχών.

O κυριος αυτός βάζει σαν βιτρίνα την οικογένεια του, τα παιδιά του και λέει ότι είναι κύριος και έντιμος. Εγώ λοιπόν είμαι εδώ για να πω την δική μου αλήθεια και να ακούσει ο κόσμος ποιος ειναι ο άνθρωπος αυτός που έχει καταστρέψει εμένα και έχει ασελγήσει και σε άλλα παιδιά και τον προκαλώ αν λέω ψέμματα να καταφερθεί εναντίον μου στο αστυνομικό τμήμα Ιεράπετρας.

Ανατριχιαστικές περιγραφές
!

Όπως είπε η κοπέλα "Όταν ήμουν 13 στα 14 ο άνθρωπος αυτός με έβαλε στα αποδυτήρια του σταδίου Ιεράπετρας και ασέλγησε σε βάρος μου παρά φύση αρχικά για να μην μπορώ να αποδείξω οτι δεν είμαι παρθένα. Έπειτα μου ασκούσε καθημερινά ψυχολογική πίεση και μου έλεγε οτι είναι φυσιολογικά αυτό να συμβαίνει μεταξύ μιας αθλήτριας και του προπονητή της. Μου έλεγε οτι μ΄αγαπάει, και οτι θα με βοηθήσει στις επιδόσεις μου και άλλες δικαιολογίες".

Στο βάθος φαίνεται εμπλοκή βουλευτή που συγκάλυψε την υπόθεση λόγω κουμπαριάς με τον διευθυντή. Η εισαγγελία Λασιθίου ζήτησε άμεσα το ηχητικό από τον ραδιοφωνικό σταθμό.

Γιατρός στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου «έγραψε» 5.400 συνταγές!!!

«Είναι σημαντικό ότι με το ηλεκτρονικό σύστημα μπορούμε και ελέγχουμε τη συνταγογράφηση», δήλωσε στην ΕΡΑ Ορεστιάδας ο διοικητής του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Δημήτρης Λαζόπουλος.

Ο κ. Λαζόπουλος σχολίασε την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας που αναφέρεται σε 11 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, μεταξύ των οποίων και ένας γιατρός από το Διδυμότειχο, οι οποίοι θα ελεγχθούν για το μεγάλο αριθμό συνταγών που «έγραψαν» στο διάστημα του διμήνου Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2011. Συγκεκριμένα, ο γιατρός από το Διδυμότειχο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, «έγραψε» 5.400 συνταγές, συνολικού κόστους 297.000 ευρώ.

Πάντως, παρότι ο κ. Λαζόπουλος αναγνώρισε ότι το περιστατικό αναφέρεται μάλλον σε γιατρό του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, διευκρίνισε πως για τη διερεύνησή του, εκτός από τον αριθμό των συνταγών, θα πρέπει να συνεκτιμηθεί ο αριθμός των γιατρών της συγκεκριμένης ειδικότητας, που υπάρχουν στην περιοχή, καθώς όπως είπε, εάν πρόκειται για ειδικότητα της οποίας δεν υπάρχουν πολλοί ιατροί, είναι λογικό ο συγκεκριμένος να εξυπηρέτησε πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών και, συνεπώς, να δικαιολογείται και το αριθμητικό μέγεθος της συνταγογράφησης που καταγγέλλεται από το υπουργείο Υγείας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι και ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμος Βουδούρης, σε δηλώσεις του για το θέμα στην εφημερίδα «Καθημερινή», παραδέχτηκε ότι ο έλεγχος που θα γίνει δεν θα είναι δύσκολος, δεδομένου ότι πρέπει να λαμβάνεται υπ' όψιν η ειδικότητα του γιατρού που θα ελεγχθεί και ο αριθμός των ασθενών που δέχεται. 
 
inpost.gr

Στο νοσοκομείο η Βίκυ Στάματη

Σε "άθλια" κατάσταση, όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορός της, βρίσκεται η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Στάματη, η οποία είναι προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό.

Την Πέμπτη η κυρία Σταμάτη είχε οδηγηθεί στο νοσοκομείο των φυλακών για να κάνει ορισμένες εξετάσεις, καθώς η κατάσταση της υγείας της έχει επιβαρυνθεί λόγω της απεργίας πείνας που πραγματοποιεί από την ημέρα του εγκλεισμού της.Την ίδια στιγμή, την Βίκυ Σταμάτη έχουν εξετάσει γιατροί των φυλακών, αλλά και ιδιώτης ψυχίατρος και έχουν διαπιστώσει ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικό πρόβλημα.

"Τη Δευτέρα θα έχουμε την γνωμάτευση των γιατρών", μας είπε ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτης, Βασίλης Χειρδάρης, τονίζοντας ότι είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και της λείπει πάρα πολύ το παιδί της. Όπως επισημαίνει, η γνωμάτευση θα κατατεθεί συμπληρωματικά στην προσφυγή που έχει κατατεθεί στο δικαστικό συμβούλιο, με αίτημα την αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη.

Συνάντηση Γιάννη Μιχελάκη - Κώστα Μπακογιάννη στα Βόρεια προάστια

Μια συνάντηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον έγινε το μεσημέρι σε γνωστό ξενοδοχείο στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ .Γιάννης Μιχελάκης είχε τετ α τετ με τον γιο της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, δήμαρχο Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη,όπως αποκάλυψε το parapolitika.gr.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ενδεχόμενο επιστροφής της Ντόρας στη Ν.Δ. και τον τρόπο με τον οποίο αυτή μπορεί να μεθοδευτεί.

Ωστόσο, δεν ελήφθη κάποια συγκεκριμένη απόφαση αλλά απλώς οι δύο πλευρές βολιδοσκόπησαν διαθέσεις και μετέφεραν προθέσεις.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλίμα στη Δημοκρατική Συμμαχία (ΔΗΣΥ) δεν είναι ιδιαίτερα θετικό στο ενδεχόμενο προσέγγισης, ενώ την ίδια ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις της κυρίας Μπακογιάννη με τον πρόεδρο της Δράσης, Στέφανο Μάνο που, όπως αποκάλυψε ο τελευταίος, βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ σάπισε - Το διαλύω και θα το ξαναφτιάξω

Την πρώτη από σειρά σαρωτικών αλλαγών που έχει προαναγγείλει στο ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υλοποίησε σήμερα. Ζήτησε και έλαβε -το μεσημέρι- τις παραιτήσεις των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του κινήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ο κ. Βενιζέλος είπε στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ότι «υπάρχει αναντιστοιχία των οργάνων του ΠΑΣΟΚ με την ελληνική κοινωνία» και ότι «τα όργανα με τη σημερινή τους σύνθεση δεν είναι αντιπροσωπευτικά». Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι καταργούνται και όλα τα όργανα του ΠΑΣΟΚ σε νομαρχιακό περιφερειακό επίπεδο.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να είπε ο κ. Βενιζέλος, η παράταξη θα διαλυθεί και θα ξαναφτιαχτεί και ο επόμενος της πρόεδρος θα είναι 30άρης. «Την ώρα που στις 18 Μαρτίου προσπαθούσαμε να ανανήψουμε η ιστορία του Άκη μας αποτελείωσε. Δεν ξέρω τι άλλο θα ακολουθήσει αλλά θα μας πλήξει» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφήνοντας πιθανώς αιχμές για άλλες υποθέσεις διαφθοράς που μπορεί να έρθουν στη δημοσιότητα.

Παράλληλα, ζήτησε «να κοπεί ο ομφάλιος λώρος του κυβερνητισμού που σάπισε» και τόνισε ότι από όλες τις λέξεις που κυκλοφορούν προτιμά την λέξη «αναγέννηση» για να περιγράψει τη διαδικασία αναζωογώνησης του κινήματος.

Για τον επόμενο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι θα προτιμούσε «να μην είναι συνομήλικος μου αλλά 30άρης» ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσει «να προσπαθεί να αντιγράφει Ανδρέα και να αναλάβει τις ευθύνες του»

Παράλληλα προανήγγειλε επιτροπή ανασυγκρότησης ενόψει του συνεδρίου που έχει προγραμματιστεί για τις 3 Σεπτεμβρίου στην οποία θα μετέχουν οι εκλεγμένοι βουλευτές και μια σειρά άλλων στελεχών του κινήματος τα ονόματα των οποίων θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες.

Λίγη ώρα νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας δηλώσεις του εκλεγμένου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγάκη για ορισμένους που παρακινούν τους ευρωπαίους να μας διώξουν από το ευρώ, δήλωσε:

«Να βγει να πει ποιόν ακριβώς εννοεί ο κ. Δραγασάκης. Αυτά τα πράγματα είναι άθλια αυτή την κρίσιμη στιγμή. Να πει ο ΣΥΡΙΖΑ αν απηχούν την επίσημη θέση του κόμματος του. Είναι προφανές ότι αυτή η συζήτηση γίνεται για να αποπροσανατολιστεί από την ουσία επιστολής Τσίπρα ο οποίος έχει ήδη προσαρμοστεί και δεν κάνει καμία αναφορά για καταγγελία σύμβασης»

Μισή ώρα πριν προηγούμενη συνάντηση Τσίπρα-Βενιζέλου έδινε διαρροή η Κουμουνδούρου ότι ο κ. Βενιζέλος θα συνυπογράψει επιστολή με τον κ. Τσίπρα. Εχθές που κατατέθηκε υπεύθυνη πρόταση από κ. Κουβέλη τον είπαν Καρατζαφέρη της Αριστεράς. Και σήμερα λίγο πριν νέα συνάντηση του κ. Βενιζέλου με Τσίπρα, στελέχη τους δημιουργούν αυτό το κλίμα. Ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύει στην απλή αναλογική, δηλαδή στις συνεργασίες, θα πρέπει να απαντήσει γιατί τα στελέχη του δυναμιτίζουν το κλίμα και δεν δίνουν λύση με το σχηματισμό κυβέρνησης στον τόπο και στην πραγματικότητα εξωθούν σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις;.
Enhanced by Zemanta

Από τη τσέπη τους θα πληρώνουν οι συνταξιούχοι ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑΜ τον.. ταχυδρόμο!

Διακόπτεται μετά τις 12 Ιουλίου του 2012 η κατ' οίκον πληρωμή με δαπάνη του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑΜ, των συνταξιούχων που ανήκουν σε ειδικές ομάδες ή διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Όπως ορίζει σχετική εγκύκλιος της Γενικής Διοίκησης Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ από τη σύνταξη του μήνα Αυγούστου και στο εξής η καταβολή της σύνταξης κατ' οίκον για τις κατηγορίες αυτές θα γίνεται με δαπάνη των συνταξιούχων και προϋποθέτει το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού σε πιστωτικά ιδρύματα που εξυπηρετούν την πληρωμή κατ' οίκον (Τράπεζες, ΕΛΤΑ).

Οι συνταξιούχοι που επιθυμούν τη συνέχιση της πληρωμής κατ' οίκον θα πρέπει μέχρι τις 12.6.2012 να ανοίξουν λογαριασμό στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ αναλαμβάνοντας οι ίδιοι την ταχυδρομική δαπάνη.

Σημειώνεται ότι οι συνταξιούχοι που δεν προβούν στις σχετικές ενέργειες έως την ημερομηνία αυτή, θα εισπράττουν τη σύνταξή τους από τον λογαριασμό που έχουν ήδη ανοίξει για τον σκοπό αυτό στην Αγροτική Τράπεζα

Πώς η «Αυγή» εξαφάνισε το σφυροδρέπανο

Από την περιγραφική στην κυβερνώσα Αριστερά


Δείγμα γραφής το φωτομοντάζ της «Αυγής» σε επινίκεια φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ των εκλογών, στην οποία κυμάτιζε η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο και το αρκτικόλεξο ΚΟΕ. Η εφημερίδα της ανανεωτικής Αριστεράς με μία σταλινική αποστροφή βγαλμένη από το παρελθόν, απέκρυψε το σφυροδρέπανο της ΚΟΕ, θυμίζοντας σε μας τους παλιότερους τις περιγραφές του Μίλαν Κούντερα για τις φωτογραφίες των αρχηγών της επανάστασης από τις οποίες εξαφανίζονταν με την πάροδο του χρόνου οι ανεπιθύμητοι.

Ελληνικά: Λογότυπο του Κομμουνιστική Οργάνωση ...
(Photo credit: Wikipedia)
Η δυναμική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας, που κυμάτιζε πολλές τέτοιες σημαίες στις μεγάλες και αυθόρμητες προεκλογικές συγκεντρώσεις της κυβερνώσας Αριστεράς, εξέλεξε ήδη τρεις βουλευτές στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, οι οποίοι –φαντάζομαι- δεν θα είναι καθόλου ικανοποιημένοι από τη μεταχείριση της εφημερίδας.

Η δοκιμασία της περιγραφικής Αριστεράς, η οποία καλείται να μετεξελιχθεί σε κυβερνώσα, απαιτεί επαναστατικό ρεαλισμό και επαναπροσδιορισμό ενός προγράμματος που παραπέμπει σε ιστορικά καταδικασμένα κακέκτυπα αριστερού κρατισμού.

Η ανάγκη να σβήσουμε τα σφυροδρέπανα αντανακλά την αίσθηση της ευθύνης απέναντι σε μια κοινωνία που έχει εθισθεί στην εξάρτησή της από το «κοινωνικό» κράτος, το οποίο κανένας πλέον δεν μπορεί να εγγυηθεί.

Η κυβερνώσα Αριστερά πρέπει να εμπιστευθεί τις υγιείς δυνάμεις της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, χωρίς την ενοχή ότι διολισθαίνει στον νεοφιλελευθερισμό της αγοράς, γιατί την απάντηση στην κρίση θα την δώσουν οι πολίτες μέσω της ιδιωτικής ανάπλασης και δημιουργίας και όχι οι δομές ενός παρωχημένου κράτους.

Γράφει: Γιώργος Χατζητέγας / aixmi.gr

Enhanced by Zemanta

Κουβέλης: "Η κρίση που ζούμε δεν μπορεί να μετατραπεί σε προεκλογική φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ".

"Σε αυτές τις δύσκολες για τη χώρα περιστάσεις, η Δημοκρατική Αριστερά προτείνει την συγκρότηση Οικουμενικής Κυβέρνησης, με πολιτικά φερέγγυα πρόσωπα, που θα ενσωματώνει και θα σέβεται το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας".

Αυτό τόνισε ο Φώτης Κουβέλης στην ομιλία του στη Κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ επισημαίνοντας:

"Η κρισιμότητα των ημερών που ζούμε δεν μπορεί να μετατραπεί σε προεκλογική φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ".


Ο κ. Κουβέλης ανέφερε ακομη:

"Η αποστολή αυτής της κυβέρνησης, που θα έχει συγκεκριμένο δεσμευτικό πρόγραμμα και χρονικό ορίζοντα μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014, θα είναι διπλή : Πρώτον, να κρατήσει την χώρα μέσα στην ΕΕ και το ευρώ και δεύτερον, να ξεκινήσει την σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο.

Η κυβέρνηση αυτή με ισχυρή λαϊκή και κοινοβουλευτική στήριξη θα αξιοποιήσει το ευνοϊκότερο πλέον ευρωπαϊκό πολιτικό περιβάλλον για να πετύχει θετικά αποτελέσματα, μετά από συστηματική και σκληρή διαπραγμάτευση. Να κρατήσει την Ελλάδα ζωντανή στην Ευρώπη, με την κοινωνία όρθια και με την νέα γενιά παρούσα.

Εμείς εξ άλλου έχουμε έγκαιρα ξεκαθαρίσει την θέση μας ότι σε κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δε θα συμμετέχουμε. Ας το πούμε για άλλη μια φορά για όσους θέλουν να διαστρεβλώνουν τις θέσεις μας και να μας επιτίθενται : σε κυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ δεν θα συμμετέχει.

Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την διερευνητική εντολή για να συγκροτήσει μια κυβέρνηση αριστεράς και την μετέτρεψε σε προεκλογικό του διήμερο, θεωρώντας ότι η κρισιμότητα της στιγμής είναι κατάλληλη για τη συλλογή ψήφων.

Αν λοιπόν δεν υπάρξει κάποια διαφοροποίηση στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα πάμε για εκλογές. Δεν τις θέλαμε, κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας- και ακόμα περισσότερα- για να μην γίνουν, αλλά εφόσον γίνουν είμαστε έτοιμοι - σε θέση μάχης. Ο κόσμος που ψήφισε ΔΗΜ.ΑΡ. έδωσε θετική ψήφο. Και όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι η δική μας πρόταση ήταν η μόνη που έδινε διέξοδο. Θέλουν να στήσουν ένα δίπολο, κακέκτυπο του δικομματισμού που ταλαιπώρησε την χώρα.

Ε, λοιπόν όχι. Υπάρχει τρίτος δρόμος. Ο δρόμος του αριστερού ευρωπαϊσμού, ο δρόμος των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, ο δρόμος της ΔΗΜ.ΑΡ. Αυτήν την σημαία σηκώνουμε και καλούμε τους πολίτες να συσπειρωθούν γύρω μας. Να μας δώσουν κι άλλη δύναμη για να την κάνουμε δύναμη για την χώρα και την κοινωνία".
Enhanced by Zemanta

Χαλκίδα: Συνελήφθη για χρέη 6, 5 εκ. ευρώ ένας 48χρονος, συνταξιούχος του Δημοσίου

Για χρέη μαμούθ  προς το Δημόσιο, συνελήφθη ένας άντρας 48 χρονών, συνταξιούχος του Δημοσίου στη Χαλκίδα.


Ο.. νεαρός συνταξιούχος συνελήφθη γιατί χρωστάει το ποσό των 6.411.350,16 ευρώ από δασμούς που δεν πλήρωσε παραβιάζοντας διατάξεις του Τελωνειακού Κώδικα.

Ο... συνταξιούχος με το σούπερ χρέος, οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

Καλό είναι να ανακοινωθεί το όνομα του.. φέρελπι νέου συνταξιούχου, να μας πού ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι έκαναν τα στραβά μάτια για να φτάσει το χρέος στα 6,5 εκ. ευρώ και πως έπαιρνε ο κύριος αυτός φορολογική ενημερότητα. Α΄ Να μην ξεχάσουν  να τον ρωτήσουν   και πώς βγήκε συνταξιούχος του Δημοσίου από τα 48 του (ή μήπως και νωρίτερα)

Κατέβασε τις τιμές και του ανατίναξαν το μπαρ!

Ολοσχερώς καταστράφηκε, όπως βλέπετε στη φωτογραφία, το μπαρ LIKE που βρίσκεται επί της οδού Δουκός Μποφώρ από τον εκρηκτικό μηχανισμό μεγάλης ισχύος που εξερράγη λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα.

Οι ζημιές ανέρχονται στις 250.000 με 300.000 ευρώ σύμφωνα με δήλωση του 37χρονου ιδιοκτήτη.


Όπως ανέφερε ο ίδιος, πρίν από ένα μήνα περίπου είχε δεχτεί ένα τηλεφώνημα με απόκρυψη στο οποίο άκουσε μία ανδρική φωνή με  κρητική προφορά να του λέέι: "Μπρε συ , άλλαξε μωρέ τις τιμές σου αλλιώς θα βρείς το μαγαζί σου στην Ντία".

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του μπαρ  οι τιμές του ήταν πάρα πολύ χαμηλές γεγονός που όπως τόνισε ίσως να ενόχλησε κάποιους.

Ευτυχώς την ώρα της έκρηξης το κατάστημα ήταν κλειστό προκαλώντας μόνο τις τεράστιες υλικές ζημιές, καθώς επίσης και σε ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο έξω από το μπαρ.

Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή  άνδρες της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου που έχουν κάνει ήδη την πρώτη αυτοψία του χώρου, ψάχνοντας στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στους δράστες και στα αίτια της τοποθέτησης του εκρηκτικού μηχανισμού ενώ κλειστός παρέμεινε ο δρόμος έξω από το μπαρ μέχρι τις 8 το πρωί.

Οι αρχές ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα, μεταξύ των οποίων την πιθανότητα ο  ιδιοκτήτης του καταστήματος να είχε πέσει θύμα των νονών της νύχτας που "προσφέρουν αφιλοκερδώς"  προστασία ή να είχε προσωπικές διαφορές με κάποιους.


 .flashnews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...