Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Έξι χιλιάδες γιατροί βρήκαν εργασία στη Γερμανία

Η Ελλάδα αιμοδοτεί γενναία τα τελευταία χρόνια με ιατρικό δυναμικό τη Γερμανία, αφού η αποχώρηση επιστημόνων από τη χώρα μας εκτινάχθηκε, ως απότοκο φαινόμενο της κρίσης.

Το 2007 εργάζονταν στη Γερμανία 1.500 έλληνες γιατροί, σήμερα υπάρχουν 6.000. Μάλιστα, γραφεία αναζήτησης που συνεργάζονται με γερμανικά θεραπευτήρια, εξασφαλίζουν για κάθε πρόσληψη προμήθεια χιλιάδων ευρώ.

Πολλοί, ωστόσο, αντιμετωπίζουν εκεί είτε συνθήκες των κατώτερες των προσδοκιών είτε ασφυκτικούς εργασιακούς όρους, αντιμετωπίζοντας το δίλημμα: Γερμανία ή επιστροφή στην πατρίδα;

«Θέλω να μείνω άνθρωπος»

Ένας νεαρός γιατρός, με αρκετά καλή γνώση γερμανικών, ο οποίος ξεκίνησε το δεύτερο μέρος της ειδικότητάς του στην καρδιολογία σε γερμανικό πανεπιστήμιο είχε πει: «Θέλω να μείνω άνθρωπος. Πώς μπορώ να το καταφέρω, όταν περνώ όλη τη ζωή μου στο νοσοκομείο και δεν έχω χρόνο ούτε καν να ξεκουραστώ. Δεν έχω χρόνο να διαβάσω ούτε ένα λογοτεχνικό βιβλίο, πόσω μάλλον να βελτιώσω τα γερμανικά. Απλώς δεν μπορώ να τα καταφέρω». Μετά δώδεκα μήνες επέστρεψε στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...