Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης καταδικάζει τη ναζιστική ιδεολογία

Κείμενο καταδίκης της ναζιστικής ιδεολογίας και της συμπεριφοράς των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης. Νωρίτερα, κατά τις εκδηλώσεις μνήμης για την λήξη του Β΄Παγκόσμιου Πολέμου, ο δήμαρχος της πόλης κ. Γιάννης Μπουτάρης είχε εξαπολύσει πυρά κατά της «Χρυσής Αυγής», ζητώντας μάλιστα να κηρυχθεί παράνομο «το ναζιστικό κόμμα» και στην Ελλάδα, όπως στη Γερμανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κείμενο που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι «καταδικάζουμε τη ναζιστική ιδεολογία και τη ναζιστική συμπεριφορά που εκφράζεται από τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Τα μέλη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή τους με την Χρυσή Αυγή, διαφώνησαν με το σκεπτικό και το πλαίσιο του ψηφίσματος, το κατεψήφισαν, τονίζοντας τις δικές τους θέσεις που θα περιληφθούν σε γραπτό τους κείμενο. Λευκό ψήφισαν τα μέλη της παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας», επισημαίνοντας ότι το ζήτημα αυτό δεν στις αρμοδιότητες του δημοτικού συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...