Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Χαμηλόμισθος ιδιωτικός υπάλληλος είχε καταθέσεις 41,5 εκ. ευρώ!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνδρες του ΣΔΟΕ όταν άρχισαν να ελέγχουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς ενός χαμηλόμισθου ιδιωτικού υπαλλήλου για τον οποίο είχαν πληροφορίες ότι φοροδιαφεύγει. Ούτε λίγο ούτε πολύ είχε στον τραπεζικό του λογαριασμό 41,5 εκατομμύρια ευρώ τα οποία κατατέθηκαν σε τρία χρόνια και φυσικά δεν τα είχε δηλώσει ποτέ.

Στο λογαριασμός ενός γιατρού του ΕΣΥ βρέθηκαν 1,4 εκ. ευρώ, τα οποία δεν δικαιολογούνται και σύμφωνα με το ΣΔΟΕ προέρχονται από φακελάκια ενώ ενδεικτικό είναι και το παράδειγμα ενός δικηγόρου, στο λογαριασμό του οποίου βρέθηκε 1,5 εκ. ευρώ, που ουδέποτε είχε δηλώσει στην εφορία.


Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκονται φοροτεχνικοί και μηχανικοί των οποίων η κινητή και ακίνητη περιουσία και τα πραγματικά τους εισοδήματα δεν συνάδουν με όσα δηλώνουν στην εφορία.

Στο μικροσκόπιο είναι και οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει υποθέσεις απαλλοτριώσεων σε εκτάσεις όπου πέρασαν μεγάλα οδικά δίκτυα. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ εκτιμούν ότι το 80% των δικηγόρων δεν κόβουν αποδείξεις στην εκδίκαση των υποθέσεων στο δεύτερο βαθμό, όπου οι αποζημιώσεις είναι μεγάλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...