Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Πάτρα: Οι τελευταίες δημοσιεύσεις του Πάνου Τσίρκα στο facebook

Ο Πάνος Τσίρκας είχε απασχολήσει για πολύ καιρό τα μέσα ενημέρωσης αλλά και την αστυνομία καθώς είχε συλληφθεί ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης και είχε οδηγηθεί στη φυλακή, από όπου και είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα.
Στην τελευταία του δημοσίευση στην προσωπική του σελίδα στο facebook την περασμένη Πέμπτη, ο Πάνος Τσίρκας, που σήμερα έπεσε νεκρός από τα πυρά αγνώστων στην οδό Ανθείας στη συνοικία των Ζαρουχλείκων της Πάτρας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ποτέ μου δεν επεδίωξα να αρέσω στους πολλούς, αυτά που τους αρέσουν δεν τα γνώρισα και αυτά που εγώ γνωρίζω απέχουν πολύ, από το να τα καταλάβουν…».

Στις αρχές του Απριλίου είχε κάνει μία ακόμη δημοσίευση:

«Αξίζει φίλε να υπάρχεις για ένα όνειρο...και ας είναι η φωτιά του να σε κάψει...!»

Χαρακτήριζε αστείες τις κατηγορίες του «νονός» και «εγκεφάλου»

Στις 13 Ιανουαρίου 2012 ο Πάνος Τσίρκας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Κόσμος» είχε χαρακτηρίσει αστείες και ανυπόστατες τις κατηγορίες που τον εμφάνιζαν ως «νονό» και αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης κατηγορίες που μαζί με έξι άτομα τον οδήγησαν στην φυλακή. Και, λίγους μήνες νωρίτερα, στις 17 Σεπτεμβρίου 2011, είχε γράψει, μεταξύ άλλων, στην προσωπική του σελίδα:

«Ναι το παραδέχομαι είμαι Νονός. Το πρώτο μου παιδάκι το Γιωργάκη μου το βάπτισα το 1987,το δεύτερο τη Θοδώρα μου το 2008 και το Πανούλη μου το 2010.Αυτή είναι η μοναδική μου σχέση με το «Νονιλίκι».

Στην μικρή μας πόλη την Πάτρα που όλοι γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον λίγο πολύ και ξέρουμε ποιος είναι ποιος και το τι κάνει, συνέβη και αυτό. Να με κατηγορούν δηλαδή ως μπράβο και μάλιστα ως αρχηγό μπράβων δηλαδή ως Νονό. Είναι απ΄ αυτά που βλέπεις στις ταινίες και δε τα πιστεύεις κιόλας...

Το θέμα όμως πέρα απ' την αστυνομία και τις ανυπόστατες κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον μου είναι ότι όλη η υπόθεση αυτή είχε έχει και θα έχει καταλυτική επίδραση στην ζωή μου όπως και στη ζωή όλων που κατά καιρούς είχαν την θλιβερή τύχη να κατηγορηθούν άδικα. Αυτό γιατί στην Ελλάδα έχει αντιστραφεί η έννοια και η εφαρμογή του τεκμηρίου της αθωότητας.

Πιο συγκεκριμένα από την στιγμή που θα κατηγορηθείς είσαι ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίον γεγονός που συνεπάγεται μία ταλαιπωρία επικών διαστάσεων, με σειρά από επώδυνες επιπτώσεις όπως η οικονομική για παράδειγμα, κοινωνικό στιγματισμό και διάφορα άλλα λυπηρά. Στην περίπτωση μου δηλαδή παρόλο που είναι προφανέστατο ότι είμαι αθώος πάρα ταύτα προφυλακίστηκα και αυτό συνέβη διότι η αστυνομία φρόντισε να παραδώσει έναν τεράστιο όγκο δικογραφίας στην δικαιοσύνη, έναν αχταρμά κατά το κοινός λεγόμενο με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό να διαπιστωθεί άμεσα η μη εμπλοκή μου στη συγκεκριμένη υπόθεση».
http://www.patrastimes.gr

17χρονη αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στο Ρέθυμνο


Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου διακομίσθηκε μια 17χρονη κοπέλα, η οποία επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα χαπιών.

 Σύμφωνα με το cretalive.gr η κατάσταση της κρίνεται σοβαρή.

Βίντεο - ντοκουμέντο: Πως το μικρό παιδί καταπλακώνεται από το τέρμα στο γήπεδο της Ηλιούπολης

Λίγες ημέρες μετά τον τραγικό θάνατο ενός 8χρονου παιδιού στο γήπεδο της Ηλιούπολης το οποίο καταπλακώθηκε από το δοκάρι την ώρα που έπαιζε ποδόσφαιρο, έρχεται στη δημοσιότητα ένα βίντεο ντοκουμέντο από τον τραυματισμό ενός μικρού παιδιού από την πτώση του τέρματος από τον αέρα. 

Σύμφωνα με το notia.gr που δημοσίευσε το βίντεο, το περιστατικό συνέβη στο ίδιο γήπεδο 5Χ5 στην Ηλιούπολη, δύο χρόνια πριν. Στο βίντεο φαίνεται ένα παιδί, που τραυματίζεται από την πτώση του τέρματος από τον αέρα.

Ακολουθούν σκηνές πανικού. Γονείς και προπονητές απελευθερώνουν το παιδί και το μεταφέρουν στον πάγκο. Το γήπεδο έχει παγώσει. Ευτυχώς ο μικρός δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Δείτε το βίντεο

NTOKOYMENTO: Η σύλληψη και η μεταφορά στο νοσοκομείο του 19χρονου, αιμόφυρτου, βομβιστή της Βοστώνης [εικόνες]


Κρυμμένο σε μια βάρκα στην αυλή ενός σπιτιού εντόπισαν οι αρχές τον 19χρονο βομβιστή της Βοστώνης, Τζοκχάρ Τσαρνάεβ, τα ξημερώματα του Σαββάτου ώρα Ελλάδος, ύστερα από ένα ανελέητο κυνηγητό στους δρόμους της πόλης και αφού είχαν ψάξει σχεδόν πόρτα-πόρτα τα σπίτια της περιοχής για να τον βρουν.

Στις 20:45 ώρα Βοστώνης η τοπική αστυνομία ενημέρωσε μέσω Twitter ότι ο επικίνδυνος βομβιστής είχε συλληφθεί. Ηδη από τις 19:00 στη γειτονιά που εντοπίστηκε ο δράστης είχαν αρχίσει να πέφτουν πυροβολισμοί, ενώ είχε εκκενωθεί πλήρως η περιοχή για να μην υπάρξουν θύματα.

Οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τα ίχνη του μετά από πληροφορία που έδωσε ο ιδιοκτήτης της οικίας, ο οποίος παρατήρησε αίμα κοντά στο σκάφος και κατόπιν διαπίστωσε ότι μέσα υπήρχε ένα άνδρας που αιμορραγούσε.

Ο 19χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της περιοχής, καθώς είχε χάσει πολύ αίμα.


Αστυνομικοί συνελήφθησαν για αρχαιοκαπηλία


Επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Τρίκαλα και Βόλο

Δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας απόστρατος αστυνομικός, τρεις εν ενεργεία αστυνομικοί και ένας δόκιμος αξιωματικός στη Σχολή Ικάρων, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της εξάρθρωσης από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχεται στην ανίχνευση, ανασκαφή, ανεύρεση και εμπορία αρχαίων αντικειμένων.

Στο πλαίσιο της εξάρθρωσης πραγματοποιήθηκαν χθες ευρείας κλίμακας, παράλληλες και συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Τρίκαλα και Βόλο

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν δέκα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εκ των οποίων απόστρατος Αξιωματικός της Αστυνομίας, τρεις εν ενεργεία αστυνομικοί (δυο Αρχιφύλακες και ένας Αστυφύλακας), που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Αττικής), ένας Δόκιμος Αξιωματικός στη Σχολή Ικάρων και πέντε ιδιώτες ενώ αναζητείται ακόμη ένα άτομο. Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι τρεις αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα  στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και επιπλέον για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς, του νόμου περί όπλων καθώς και του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Πώς έφτασαν στην εξάρθρωση του κυκλώματος

Μετά από πολύμηνη έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από το μήνα Φεβρουάριο του 2012, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη συστηματική διενέργεια παράνομων αρχαιολογικών ερευνών και ανασκαφών, καθώς και την περαιτέρω εμπορία των αρχαίων αντικειμένων.

Όπως διακριβώθηκε, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, για την επίτευξη των στόχων τους, είχαν προμηθευτεί τον κατάλληλο εξοπλισμό και εργαλεία (μηχανήματα ανίχνευσης), με τα οποία πραγματοποιούσαν παράνομες έρευνες για την εύρεση αρχαίων αντικειμένων, με διαφορετική σύνθεση ομάδας, κάθε φορά.

Κατά τη διάρκεια της παράνομης δράσης τους, πραγματοποιούσαν έρευνες για ανακάλυψη αρχαίων αντικειμένων σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ προέκυψε ότι για τον ίδιο σκοπό είχαν μεταβεί επανειλημμένα στην περιοχή του Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας και στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα Αττικής.

Επιπλέον, διαπραγματεύονταν ή/και προέβαιναν στην πώληση των αρχαίων αντικείμενων, τα οποία έβρισκαν κατά τη διάρκεια των παράνομων ερευνών ή περιέρχονταν στην κατοχή τους με άλλο παράνομο τρόπο. Ενδεικτικά, όπως προέκυψε, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης διαπραγματεύονταν την πώληση εικόνας – πίνακα της Παναγίας, που είχε στην κατοχή του, χρονολογίας του 1400 μ. X .

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια μελών της οργάνωσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα, τα οποία εμπίπτουν στο νομό περί αρχαιοτήτων και συγκεκριμένα:

ένα μεταλλικό στρογγυλό νόμισμα με προσωπογραφία και παράσταση ανάγλυφη με λατινικούς αριθμούς και χαρακτήρες, όπου αναγράφεται εκτός των άλλων ευκρινώς η λέξη “ CAESAR ”
ένα αρχαίο μεταλλικό στρογγυλό νόμισμα, χωρίς εμφανείς παραστάσεις ή χαρακτήρες
δυο τμήματα – κομμάτια, προφανώς του ιδίου μεταλλικού νομίσματος
πέντε κομμάτια προφανώς παλιών πήλινων αγγείων ή αμφορέων,
έντεκα κομμάτια παλιών αντικειμένων απροσδιορίστου είδους και
δύο πήλινα αντικείμενα πυραμοειδούς σχήματος,
Επιπλέον, στους ιδίους χώρους και σε όχημα ενός εκ των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ένα κομμάτι μάρμαρο, το οποίο φέρει ιδεογράμματα, προφανούς αραβικής γραφής και εξετάζεται αν εμπίπτει στο νόμο περί αρχαιοτήτων,
  • δέκα χρυσές λίρες κοπής διαφόρων χρονολογιών από το έτος 1907 έως το 1928,
  • μια λίρα Αγγλίας με ένδειξη χρονολογίας 1928,
  • ένα μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλου με σύστημα GPS ,
  • μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης – tazer ,
  • ένα μαύρο μεταλλικό κουτί (μπαταρία) με ασπρόμαυρο καλώδιο,
  • έγγραφα του Υπουργείου Πολιτισμού – Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε φωτοαντίγραφα,
  • πλήθος εγγράφων με οδηγίες χρήσης μηχανημάτων ανίχνευσης και χαρτιά με χειρόγραφες σημειώσεις χρήσης ανιχνευτών μετάλλων,
  • ένα υποπολυβόλο MP -5, με πέντε γεμιστήρες, μία εκ των οποίων πλήρης φυσιγγίων με 30 φυσίγγια και ένα κουτί με 50 φυσίγγια των 9 mm ,
  • ένα αεροβόλο όπλο με διόπτρα χρώματος μαύρου που περιείχε 106 μεταλλικές οβίδες,
  • ένα  δίκαννο τυφέκιο, τμήμα τυφεκίου και μία κάνη από δίκαννο όπλο,
  • ένα  κουτί με 10 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου,
  • 25 σφαίρες διαμετρήματος 9 mm ,
  • τέσσερις κροτίδες,
  • επτά σπρέι εκτόξευσης πιπεριού,
  • ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
  • εργαλεία ανασκαφών (φτυάρι, αξίνα, γάντια εργασίας, κλπ),
  • αυτοσχέδια συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους 17,4 gr και πλαστική συσκευασία με 15 δισκία μπλε χρώματος άγνωστης ιδιότητας.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση και οι κατασχεθείσες λίρες στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Νέα, ένοπλη επίθεση με έναν νεκρό κι έναν τραυματία στην Πάτρα


Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός ένοπλης επίθεσης, που σημειώθηκε, το μεσημέρι στην οδό Ανθείας, στην περιοχή Ζαρουχλέικα της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστο άτομο που επέβαινε σε ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, πυροβόλησε εναντίον δύο άλλων ατόμων, που επέβαιναν σε δεύτερο αυτοκίνητο. Από τους πυροβολισμούς έχασε τη ζωή του ένα άτομο, ενώ ένα δεύτερο τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο «'Αγιος Ανδρέας», όπου υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

Στο σημείο της επίθεσης βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, ενώ άνδρες της Ασφάλειας Πατρών, έχουν συλλέξει ήδη πάνω από δέκα κάλυκες. Ταυτόχρονα άλλοι αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει να παίρνουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες. Επίσης αστυνομικοί ερευνούν το ένα από τα δύο αυτοκίνητα που βρίσκεται στο σημείο της ένοπλης επίθεσης.


Προβάδισμα στη ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 0,7% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει το μηνιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis που δημοσιεύει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ενώ υψηλό παραμένει το ποσοστό όσων δηλώνουν πως δεν θα ψηφίσουν ή δεν έχουν ακόμα αποφασίσει τί θα ψηφίσουν.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 18,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,1%, η Χρυσή Αυγή 7,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,6%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, η Δημοκρατική Αριστερά 3,9%, το ΚΚΕ 3,8% ενώ 21,1% είτε δεν έχουν αποφασίσει ακόμα είτε δηλώνουν πως θα απέχουν.

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει το 48%, έναντι 39% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται -από το 30% των ψηφοφόρων- ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι 14% του Αλ.Τσίπρα.

Το 38% πάντως των ερωτηθέντων εκτιμά πως κανένας από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν είναι κατάλληλος για αυτή τη θέση.

Το 68% εκτιμά πως τα πράγματα είναι χειρότερα στη χώρα από ότι ήταν πριν από ένα χρόνο, ενώ το 74% θεωρεί πως η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.


Enhanced by Zemanta

Εντοπίστηκε «μίνι καζίνο» στην περιοχή του Μουσείου


Συνελήφθησαν ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και ένας υπάλληλος. Κατασχέθηκαν 35 κεντρικές μονάδες Η/Υ με ισάριθμες οθόνες και 2 ειδικά διασκευασμένα τραπέζια για διεξαγωγή τυχερών παιγνίων.

Ένα «μίνι καζίνο» εντόπισαν προχθές (18-4-2013) το απόγευμα, αστυνομικοί του Τ.Α. Ομονοίας, στην περιοχή του Μουσείου (Πατησίων).
Συνελήφθησαν ένας (1) ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, και ένας (1) ημεδαπός υπάλληλος. Αναζητείται ο ημεδαπός ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Κατά την διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

-Τριάντα (35) κεντρικές μονάδες Η/Υ με ισάριθμες οθόνες, με τις οποίες διεξάγονταν τυχερά παιχνίδια.

-Δύο (2) ειδικά διασκευασμένα τραπέζια για το τυχερό παιχνίδι «BLACK JACK».

-1.200 μάρκες.

-23 δεσμίδες παιγνιοχάρτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Χανιά: Βόμβες μολότοφ σε σύνδεσμο φιλάθλων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ


Βόμβες μολότοφ  άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας που πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο στα γραφεία συνδέσμου φιλάθλων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Τα γραφεία ήταν σε κεντρικό δρόμο της πόλης των Χανίων.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν, στην ταράτσα του κτιρίου που στεγάζεται ο σύνδεσμος, 26 βόμβες μολότοφ έτοιμες για χρήση, ενώ η μια από αυτές ήταν συνδεδεμένη με κινεζική κροτίδα και περιείχε και καρφιά. Επίσης, βρέθηκε μεγάλος αριθμός καπνογόνων και ένα πτυσσόμενο γκλομπ και 23 σπρέι γκράφιτι.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον υπεύθυνο λειτουργίας του συνδέσμου, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Πηγή: http://www.skai.gr

Τώρα: Βρέθηκε το αυτοκίνητο των δραστών που πυροβόλησαν αστυνομικούς


Βρέθηκε το αυτοκίνητο, με το οποίο διέφυγαν οι δράστες που πυροβόλησαν αστυνομικούς, στην Μάνδρα Αττικής, την Πέμπτη. 


Οι άγνωστοι δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο με κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών περίπου στις 20:30 το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν τους επιβάτες του αυτοκινήτου, αλλά αυτοί άνοιξαν πυρ εναντίον τους και ανέπτυξαν ταχύτητα για να ξεφύγουν.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς και τους καταδίωξαν αλλά οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν.

Από την ανταλλαγή πυροβολισμών δεν υπήρξε τραυματισμός αστυνομικού, ενώ κανείς δεν γνωρίζει αν τραυματίστηκε κάποιος από τους δράστες.

Σημειώνεται ότι στη Μάνδρα Αττικής είχε εντοπιστεί το αυτοκίνητο που είχαν κλέψει οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, που είχαν τραυματίσει θανάσιμα την 25χρονη κοπέλα στα Ίσθμια και οι οποίοι αναζητούνται από την αστυνομία.


Με απεργία πείνας απειλούν οι αστυνομικοί

Ακόμη και το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν ως μέσο διαμαρτυρίας την απεργία πείνας άφησαν ανοιχτό οι αστυνομικοί, αντιδρώντας στις περικοπές των μισθών τους.
Στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ, ακούστηκε αυτή η πρόταση ως μέσο αντίδρασης στις συνεχιζόμενες περικοπές και στην εξαθλίωσή τους.

Στην σχετική ανακοίνωση γράφουν ότι “το συνδικαλιστικό μας κίνημα είναι αποφασισμένο να εκδηλώσει εντόνως τη διαμαρτυρία του, με κάθε πρόσφορο μέσο πίεσης, εξετάζοντας ακόμα και το ενδεχόμενο της απεργίας πείνας, χωρίς ασφαλώς να απεμπολούμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας να φοράμε και να τιμάμε τη στολή που εμπιστεύτηκε η ελληνική πολιτεία στον Έλληνα Αστυνομικό”!

Όλη η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:

"Ο χρόνος κυλά αντίστροφα για όλους, συνδικαλιστικό κίνημα, πολιτική και φυσική ηγεσία. Αυτό είναι το μήνυμαπου εξέπεμψε χθες και προχθές το Γενικό Συμβούλιο των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων, το οποίο συνεδρίασε στη ΓΑΔΑ,προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τις περαιτέρω αγωνιστικές πρωτοβουλίες διεκδίκησης και ικανοποίησης συγκεκριμένων αιτημάτων, τα οποία έχουν τεθεί εδώ και μήνες, χωρίς τα αναμενόμενα αποτελέσματα: Έκδοση - ανακοίνωση υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση, απογραφή αστυνομικών στην κατηγορία ΤΕ., λέσχες εστίασης, Κώδικας Μεταθέσεων, Πειθαρχικό Δίκαιο, Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών, ρύθμιση νυχτερινών, Μισθολόγιο, επικινδυνότητα εργασίας, Υγιεινή και Ασφάλεια κλπ.

Εκ μέρους του Προεδρείου υπήρξε εκτενής ενημέρωση για τις 115 παρεμβάσεις μας το τελευταίο διάστημα, που είχαν ως στόχο την επίλυση συγκεκριμένων αιτημάτων-προβλημάτων συναδέλφων και Ενώσεων, με την επισήμανση, ωστόσο, ότι μπορεί να μην ικανοποιούνται κεντρικά θεσμικά και οικονομικά ζητήματα, όμως με την πίεση του συνδικαλιστικού μας κινήματος, πετυχαίνουμε λύσεις και αποτρέπουμε δυσμενείς εξελίξεις όπως έγινε π.χ. με την υπαγωγή του ΤΕΑΠΑΣΑ στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με το ξεπάγωμα των μισθολογικών προαγωγών, με την καταβολή των ΒΟΕΑ κλπ. Όλα αυτά δεν έγιναν έτσι απλά, αλλά με τη διαρκή προσπάθεια πολλών και τη δυναμική που έχει αναπτύξει το συνδικαλιστικό μας κίνημα, χωρίς να αγνοούμε το πολιτικο-οικονομικό περιβάλλον εντός του οποίου κινούμαστε, αλλά αφουγκραζόμενοι την αγωνία των συναδέλφων μας, όπως αυτή καταγράφεται και στις Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων, οι οποίες πραγματοποιούνται με αξιοζήλευτη συμμετοχή τις περισσότερες φορές, χάριν και της παρουσίας της Ομοσπονδίας μας σε αυτές. Είναι δε επιβεβλημένο σε μια εποχή κρίσης των θεσμών, να μην απαξιώνεται η συμβολή της Ομοσπονδίας, διότι Ομοσπονδία είναι τα σωματεία της και οι αιρετοί εκπρόσωποί τους εν τέλει, οι οποίοι οφείλουν πάντα να λειτουργούν εντός της κοινωνίας και όχι ξεκομμένοι από το κοινωνικό γίγνεσθαι.

Προς τούτο, αποτελεί σημείο αναφοράς η Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου 2013 στη Βέροια με κεντρικό θέμα «Και οι Αστυνομικοί έχουν μάνες», αφενός προκειμένου να τιμηθεί η μητέρα ενός συναδέλφου που δεν δίστασε να στείλει αυτό το μήνυμα στην ελληνική κοινωνία με αφορμή τις συλλήψεις των τρομοκρατών αρχές Φεβρουαρίου, αφετέρου δε για να αναπτύξουμε περαιτέρω τον προβληματισμό μας όσον αφορά την ανασφάλεια που νιώθουν οι συνάδελφοί μας και την επιβίωση της οικογένειας του αστυνομικού σε συνθήκες κρίσης.

Εισηγήσεις για τα θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας και τα οικονομικά προβλήματα-νέο μισθολόγιο- επικινδυνότητα εργασίας, έγιναν αντιστοίχως από τον πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής Γιώργο Φεστερίδη και τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Αντώνιο Ζαχαριουδάκη, ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Χαράλαμπος Μπουκουβάλας ενημέρωσε για την πορεία συζήτησης της προσφυγής μας κατά των μνημονιακών νόμων, ενώ από το σύνολο των εκπροσώπων των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων περιγράφηκαν για άλλη μια φορά με μελανά χρώματα τα δυσεπίλυτα προβλήματα και οι δυσλειτουργίες των υπηρεσιών σε όλη τη χώρα. Επιπλέον, αναδείχθηκαν νέα προβλήματα και κατατέθηκαν νέες ιδέες και προτάσεις, που θα διερευνηθούν από την Ε.Γ.

Στο Γενικό Συμβούλιο παρέστη εκ μέρους του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ο Προϊστάμενος Επιτελείου, Αντιστράτηγος κ. Σπυρίδων Παπασπύρου και ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος κ. Αναστάσιος Λάσκαρης, στους οποίους αναπτύχθηκε η αγωνία μας για την ολιγωρία που επιδεικνύεται όσον αφορά την ικανοποίηση των προαναφερόμενων αιτημάτων, ακόμα κι εκείνων που δεν έχουν οικονομικό κόστος.

Ο Προϊστάμενος Επιτελείου, επέδειξε πλήρη κατανόηση σε όσα του μεταφέρθηκαν, έδωσε απαντήσεις σε επιμέρους ζητήματα με τα οποία ασχολήθηκε προσωπικά, δίνοντας όπου μπορούσε λύσεις, ωστόσο για τα επίμαχα θέματα παρέπεμψε στην πολιτική του υπουργείου. Ανακοίνωσε δε ότι χθες υπεγράφη από τον ίδιο η συγκρότηση ειδικής επιτροπής η οποία ανέλαβε να μελετήσει και να προτείνει την αλλαγή του ισχύοντος νομικού πλαισίου που διέπει τη χρήση όπλων από αστυνομικούς, ενώ την προσεχή εβδομάδα προωθείται τροπολογία για την κάλυψη οδοιπορικών εξόδων για τις αποσπάσεις των επιθυμούντων πέραν του τριμήνου.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας τονίστηκε, εν κατακλείδι, με ιδιαίτερη έμφαση ότι εφόσον δεν δρομολογηθεί η επίλυση των επίμαχων ζητημάτων εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και συγκεκριμένα ως το τέλος του Μαΐου, το συνδικαλιστικό μας κίνημα είναι αποφασισμένο να εκδηλώσει εντόνως τη διαμαρτυρία του, με κάθε πρόσφορο μέσο πίεσης, εξετάζοντας ακόμα και το ενδεχόμενο της απεργίας πείνας, χωρίς ασφαλώς να απεμπολούμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας να φοράμε και να τιμάμε τη στολή που εμπιστεύτηκε η ελληνική πολιτεία στον Έλληνα Αστυνομικό.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα ευρισκόμενο για πολλοστή φορά κατά της 25ετή του πορεία μπροστά στην αμφισβήτηση της θεσμικής του υπόστασης λόγω και της εξωθεσμικής σκοπιμότητας της Ηγεσίας να προκαλέσει «καινοφανώς» μετά το 1994 την με οριακή πλειοψηφία Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σχετικά με τις ένστολες κινητοποιήσεις, έχει και την ωριμότητα, αλλά και τη δυναμική, να αντιμετωπίσει την νέα αυτή πρόκληση.

Αυτό εξέφρασε ξεκάθαρα το Γενικό Συμβούλιο, καθώς το Αστυνομικό Σώμα αποτελείται από μέλη και αναπόσπαστο μέλος του είναι σαφέστατα και το Συνδικαλιστικό μας Κίνημα, η δε αμφισβήτηση αυτού, συνδέεται με την περίοδο κρίσης, θεσμών και αξιών, που διερχόμαστε.

Ο θεσμικός ρόλος μας, επιβάλλει σε όλους να αξιοποιήσουμε τις περιστάσεις και να επιδείξουμε την ετοιμότητά μας, προασπίζοντας τα συμφέροντα των μελών μας και ασφαλώς το αγαθό της ασφάλειας των πολιτών, το οποίο δεν μπορεί να απαξιώνεται διαρκώς στο όνομα των περικοπών για τη «σωτηρία» της χώρας".

Τον βρήκαν κρεμασμένο στο κελί του


Νεκρός εντοπίστηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ένας κρατούμενος στις φυλακές Κομοτηνής.

Σύμφωνα με το thrakitoday λίγο μετά τα μεσάνυχτα, έγκλειστος φώναξε τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους επειδή όπως ανέφερε, κάποιος προσπαθούσε να αυτοκτονήσει.

Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση από πλευράς των υπαλλήλων οι οποίοι ωστόσο φέρεται να εντόπισαν τον κρατούμενο κρεμασμένο από ένα αυτοσχέδιο σχοινί μέσα στο κελί του, στο οποίο υπήρχαν και άλλοι κρατούμενοι.

Η έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε ο θάνατος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις αρχές να εξετάζουν κάθε πιθανό ενδεχόμενο με επικρατέστερο σενάριο αυτό της αυτοκτονίας.

Η Βοστώνη πανηγυρίζει: «Τέλος ο τρόμος! Τον πιάσαμε!»


«Τον πιάσαμε» ανακοίνωσε μέσω Twitter ο δήμαρχος της Βοστώνης, Τομ Μενίνο, αναφερόμενος στον δεύτερο ύποπτο για τις βομβιστικές επιθέσεις της Δευτέρας στον ιστορικό Μαραθώνιο της πόλης, τον 19χρονο Τζοχάρ Τσαρνάεφ.

Οι αστυνομικές αρχές είχαν ανακοινώσει νωρίτερα ότι ο ύποπτος είχε εντοπιστεί στο Γουότερταουν της Μασαχουσέτης.

Η αστυνομία της Βοστώνης ανάρτησε στο Twitter «Συνελήφθη! Το κυνήγι τελείωσε. Η αναζήτηση ολοκληρώθηκε. Ο τρόμος τελείωσε. Και η δικαιοσύνη θριάμβευσε».

Ο δεύτερος ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη, τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Μασαχουσέτης εξαιτίας αιμορραγίας.

Ο 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάεφ, εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές στην πρύμνη ενός σκάφους, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στην αυλή ενός σπιτιού σε προάστιο της Βοστώνης, ανακοίνωσε ο Ντέιβιντ Προκόπιο, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μασαχουσέτης.

Οι αρχές κατάφεραν να συλλάβουν τον ύποπτο μετά από πληροφορία που έδωσε στην αστυνομία ένας κάτοικος, ο οποίος παρατήρησε αίμα κοντά στο σκάφος.

Λίγο μετά τη σύλληψη και του δεύτερου υπόπτου, ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εμφανίστηκε στον Λευκό Οίκο όπου έκανε δηλώσεις.

«Προφανώς συνεχίζουν να υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα», είπε.

«Ανάμεσα σε αυτά τα ερωτήματα: γιατί οι δύο νεαροί άνδρες, οι οποίοι μεγάλωσαν και σπούδασαν ως μέλη της κοινότητας και της χώρας μας, κατέφυγαν σε αυτού του είδους βίαιες πράξεις. Πως σχεδίασαν και έφεραν εις πέρας αυτές τις επιθέσεις και άραγε είχαν βοήθεια;» δήλωσε ο Ομπάμα.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, φαινόταν ιδιαίτερα μελαγχολικός και είπε ότι οι Αμερικανοί χρωστούν πολλά στους κατοίκους της Βοστώνης και της Μασαχουσέτης, για την αντοχή που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των δύο εκρήξεων, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε 3 ανθρώπους και προκάλεσαν τον τραυματισμό 176 ακόμα.

«Εξήντα άνθρωποι αγνοούνται μετά την έκρηξη στο Τέξας» λέει Γερουσιαστής


Εξήντα άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στο Τέξας, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε την Τετάρτη στο εργοστάσιο λιπασμάτων της πόλης Γουεστ, δήλωσε ο Γερουσιαστης του Τέξας Τζον Κόρνιν.

Μέχρι στιγμής, οι «επιβεβαιωμένοι» νεκροί είναι 12 και τουλάχιστον 200 οι τραυματίες.

Νωρίτερα, η εφημερίδα USA Today, επικαλούμενη δηλώσεις του δημάρχου, είχε γράψει ότι οι νεκροί από το δυστύχημα στο εργοστάσιο που προκάλεσε αλυσιδωτές πυρκαγιές και καταρρεύσεις διπλανών του κτιρίων, φθάνουν τους 35, ανάμεσά τους και 10 εθελοντές διασώστες που έσπευσαν να βοηθήσουν όταν ξέσπασε η φωτιά στο εργοστάσιο λιπασμάτων.

Πρόκειται για πέντε εθελοντές πυροσβέστες, τέσσερις άνδρες παροχής πρώτων βοηθειών και έναν πυροσβέστη εκτός υπηρεσίας που έτρεξε για βοήθεια, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Γουέστ Τόμι Μούσκα.

Ο δήμαρχος του Ντάλας Μάικ Ρόουλινγκς αναγνώρισε στο πρόσωπο του πυροσβέστη, που έσπευσε αν και ήταν εκτός υπηρεσίας, τον Κένι Χάρις, που υπηρετούσε στο πυροσβεστικό σώμα της πόλης του.

Χθες το βράδυ, οι κάτοικοι του Γουέστ συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία για να προσευχηθούν για τον εντοπισμό των επιζώντων και να αποχαιρετήσουν τους νεκρούς με επιμνημόσυνη δέηση.

Ο επικεφαλής του Ιατρικού Κέντρου των Βαπτιστών στο Γουάκο Γκλεν Ρόμπινσον ανακοίνωσε ότι νοσηλεύονται 29 τραυματίες εκ των οποίων πέντε βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Συνολικά, οι τραυματίες από το δυστύχημα στο Γουέστ υπερβαίνουν τους 160 και οι Αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά και στη συνέχεια την έκρηξη στο εργοστάσιο λιπασμάτων, για το οποίο υπήρχαν καταγγελίες ότι δεν πληρούσε τις προδιαγραφές από το 2006.

Enhanced by Zemanta

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ - Επίθεση με μολότοφ στη Ναβαρίνου


Επίθεση με μολότοφ δέχθηκε διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στην οδό Ναβαρίνου, από αγνώστους. Άνδρες της ομάδας Δέλτα έκαναν επέμβαση στο σημείο και έγινε προσαγωγή ενός άνδρα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 23:15, ενώ ο προσαχθείς είχε στην κατοχή του βόμβα μολότοφ.

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

 Σοκ στο Δελχί από βιασμό 5χρονης!


Αποτροπιασμό και νέες κινητοποιήσεις προκάλεσε στην Ινδία η είδηση ότι ένα 5χρονο κορίτσι βιάστηκε από έναν γείτονα της οικογένειάς του και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο του Νέου Δελχί.

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι, συγγενείς του παιδιού και ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν έξω από το δημοτικό νοσοκομείο του ανατολικού Δελχί όπου εισήχθη την Πέμπτη η 5χρονη. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα για την προστασία των γυναικών στη χώρα και την επιβολή του νόμου, μετέδωσε η τοπική τηλεόραση.

Ο βιασμός του παιδιού αναβίωσε μνήμες από τον ομαδικό βιασμό μιας 23χρονης φοιτήτριας και τον ξυλοδαρμό του φίλου της μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί, στις 16 Δεκεμβρίου. Η γυναίκα πέθανε λίγες ημέρες αργότερα σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης όπου είχε μεταφερθεί για νοσηλεία.

Ο Μπ. Ν. Μπανσάλ, γιατρός στο νοσοκομείο Σουάμι Νταγιανάντ, είπε στους δημοσιογράφους ότι η μικρή έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και ότι οι επόμενες 48 ώρες θα είναι “κρίσιμες” για αυτήν.

Το κορίτσι, οι γονείς του οποίου είναι εργάτες και ζουν σε μια παραγκούπολη στα περίχωρα της πρωτεύουσας, εξαφανίστηκε στις 15 Απριλίου. Οι γονείς της κατήγγειλαν την εξαφάνιση στην αστυνομία και την Πέμπτη αστυνομικοί την βρήκαν ημιλιπόθυμη και γεμάτη με μώλωπες στο σπίτι ενός γείτονα.

Ο ύποπτος, ο οποίος διέφυγε, φέρεται ότι κρατούσε την 5χρονη επί τρεις ημέρες κατά τη διάρκεια των οποίων την βίαζε και την βασάνιζε.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Μανμοάν Σινγκ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του δήλωσε ιδιαίτερα ταραγμένος από το νέο αυτό επεισόδιο βίας σε βάρος παιδιών και γυναικών.

Προκλητικοί οι δικηγόροι των φραουλάδων - πιστολέρο


Το άσπρο μαύρο επιχείρησαν να παρουσιάσουν σήμερα οι δικηγόροι των τριών κατηγορουμένων παραγωγών φράουλας που συνελήφθησαν από την αστυνομία μετά την δολοφονική επίθεση που έκαναν το απόγευμα της Τετάρτης στη Νέα Μανωλάδα, ανοίγοντας πυρ εναντίον 200 εργατών από το Μπαγκλαντές που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου ο ένας από αυτούς ξεκίνησε λέγοντας ότι υπήρχε πρόθεση να παραδοθούν στην αστυνομία, αλλά οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. τους συνέλαβαν στο γραφείο του. Οταν όμως ρωτήθηκε γιατί περίμεναν να το κάνουν αυτό σήμερα, απάντησε: «Δικαίωμά του δεν ήταν;»

Ακόμη, ο συνήγορος των κατηγορουμένων υποστήριξε ότι οι συγκεκριμένοι εργάτες από το Μπαγκλαντές δεν ήταν απλήρωτοι επί 6 μήνες, αλλά μόλις λίγες ημέρες. Προσπαθώντας μάλιστα να αλλάξει το κλίμα υποστήριξε ότι δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος διάθεση χωρίς όμως να μιλήσει για το γεγονός ότι τα σκάγια από το όπλο χτύπησαν τους εργάτες στο ύψος του στήθους και να πει για ποιο λόγο οι εντολείς του, ιδιοκτήτες των χωραφιών άνοιξαν πυρ.

Μόνο είπε ότι οι συγκεκριμένοι οικονομικοί μετανάστες που δέχθηκαν τα απρόκλητα πυρά ενώ ζητούσαν τα όποια δεδουλευμένα τους δεν είχαν δεχθεί να αλλάξουν το ωράριο λειτουργίας τους και έτσι αντικαταστάθηκαν σε Αιγύπτιους.

Πρόσθεσαν δε ότι οι Αιγύπτιοι που πήραν τη δουλειά δέχθηκαν επίθεση μέσα στα φραουλοχώραφα με σιδερολοστούς.

Πάντως, τόσο ο δικηγόρος των τριών κατηγορούμενων παραγωγών, όσο και ο δικηγόρος του άλλου συλληφθέντα μεγαλεμπόρου φράουλας στην Κεντρική Λαχαναγορά της Αθήνας που κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας υποστήριξαν ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.



Πηγή:  iefimerida.gr

ΕΦΕΤ: Αλογίσιο κρέας με φάρμακα σε αλλαντικά της ΝΙΚΑΣ


Θετικά στην ουσία φαινυλοβουταζόνη, η οποία χρησιμοποιείται ως αναλγητικό για τα άλογα κούρσας αλλά προκαλεί αρθρίτιδες στον άνθρωπο, βρέθηκαν δυο δείγματα της εταιρίας «Π.Γ.ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ» της σειράς «ΝΙΚΑΣ ΜΟΣΧΑΡΙ», μετά από εργαστηριακό έλεγχο στο Γενικό Χημείο του Κράτους, σύμφωνα με τον Εθνικό Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Τα αλλαντικά της εταιρίας είχαν προέλθει από ιταλικό βόειο κρέας. Τα δείγματα αυτά είναι τα πρώτα που δείχνουν ότι και στη χώρα μας μπήκαν εκτός από τόνοι αλογίσιου κρέατος από Ρουμανία και Βουλγαρία και τόνοι ιταλικού δήθεν βόειου κρέατος, «πειραγμένου» με αλογίσιο, που προήλθε κατά πάσα πιθανότητα, από άλογο κούρσας.

Στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, που κοινοποιήθηκαν πριν λίγες μέρες στη Βουλή, έδειξαν ότι ποσότητες αλογίσιου κρέατος που έφτασαν στην χώρα μας ήταν περί τους 111 τόνους. Ειδικότερα, έφτασαν 37 τόνοι κρέατος αλόγου, εκ των οποίων οι 35 τόνοι από τη Ρουμανία και 2 τόνοι από την Ισπανία. Κατά το 2012, έφτασαν στη χώρα 74,2 τόνοι κρέατος αλόγου, εκ των οποίων οι 24 τόνοι από την Ισπανία, 15,9 τόνοι από τη Ρουμανία και 34,3 τόνοι από τη Βουλγαρία.

Τώρα τα στοιχεία πρέπει να διαφοροποιηθούν, αφού στο κάδρο μπαίνει και η Ιταλία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, τα προϊόντα της εταιρίας αλλαντικών, που βρέθηκαν τα δείγματα με τη φαινυλοβουταζόνη, έχουν αποσυρθεί από τα ράφια από το τέλος Μαρτίου 2013 και δεν βρίσκονται πλέον στην ελληνική αγορά.

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι το αλογίσιο κρέας κυκλοφορούσε παντού στην ελληνική αγορά τουλάχιστον τα τελευταία δυο χρόνια, προτού ανακαλυφθεί τι είχε συμβεί στη Γηραιά Αλβιώνα. Ιδιαίτερα εκτεθειμένη στο αλογίσιο κρέας φάνηκε η Γαλλία, ενώ και η χώρα μας δεν πήγε πίσω. Η Ελλάδα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων, ακολούθησαν τα γερμανικά... χλιμιντρίσματα, αλλά κι οι Βρετανοί την ήθελαν τη...σέλα τους.

Από τον περασμένο Γενάρη που ξέσπασε η κρίση, το διατροφικό σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας πήρε μεγάλες διαστάσεις κι έπληξε την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού στα αλλαντικά. Κυρίως το αλογίσιο κρέας προήλθε από τις χώρες της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, στην Ελλάδα, από γέρικα, άλογα, όπως εκτιμούσαν παράγοντες.

Αλογίσιο κρέας στη χώρα μας βρέθηκε σε μια σειρά από κρεατοσκευάσματα, μεγάλες ποσότητες αποσύρθηκαν από την αγορά ενώ η εγχώρια κατανάλωση αλλαντικών, πλην της γαλοπούλας, σημείωσε πτώση.


Της ΑΝΝΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ/enet.gr

ΤΩΡΑ: Κλούβες των ΜΑΤ "κόντρα" στους συνταξιούχους


Κλούβες των ΜΑΤ έκοψαν το δρόμο στους συνταξιούχους οι οποίοι πραγματοποιούν πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας με κύριο στόχο να φτάσουν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου και να εκφράσουν τα προβλήματά τους.

Οι περίπου 2.000 συνταξιούχοι που συμμετέχουν στην κινητοποίηση ξεκίνησαν από την πλατεία Κλαυθμώνος διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση των παροχών του ΕΟΠΥΥ και τις χαμηλές συντάξεις.

Οι νονοί της Πάτρας παρίσταναν τους αστυνομικούς και παγίδευσαν το θύμα τους


Νέα στοιχεία έχει στα χέρια της η αστυνομία για τη διπλή δολοφονία έξω από μπαρ της Πάτρας. Σύμφωνα με βίντεο που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ το θύμα όταν είδε τους δολοφόνους να πλησιάζουν τους χαιρέτησε νομίζοντας πως είναι αστυνομικοί.

Ο δράστης φορούσε μαύρη στολή και λευκό κράνος, όπως οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και η μηχανή στην οποία επέβαινε είχε μπλε φωτισμό, έτσι το θύμα μπερδεύτηκε, αλλά όταν ο εκτελεστής κατέβηκε από τη μηχανή ήταν αργά.

Σύμφωνα με το pelop.gr, οι αστυνομικοί έχουν καταφέρει να προσδιορίσουν το σωματότυπο των εκτελεστών. Εκείνο επίσης που διακρίνει κανείς είναι ότι ο 35χρονος Κωνσταντίνος Φράγκος ενώ δεχόταν τα πυρά προσπάθησε να διαφύγει από το σημείο, κίνηση που αντιλήφθηκε ο εκτελεστής. Τον πλησίασε και του έδωσε τη χαριστική βολή.


ALERT! - Συνελήφθησαν και οι 3 επιστάτες - δήμιοι της Μανωλάδας

Συνελήφθησαν πριν από λίγο και οι  τρεις καταζητούμενοι επιστάτες που κατηγορούνται για την ένοπλη επίθεση εναντίον Μπαγκλαντεσιανών εργατών, στη Μανωλάδα Ηλείας. 

Αρχικά εντοπίστηκε από αστυνομικούς στο κέντρο της Αμαλιάδας ο ένας δράστης. Πρόκειται για τον νεαρότερο από τους τρεις δράστες ηλικίας 21 ετών. Σ

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Μετά από έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων δύο καταζητουμενων  συνελήφθησαν και αυτοί.


Δύσκολες ώρες για τον Γιώργο Παπαδάκη


Η απώλεια της αγαπημένης του αδελφής είναι ο λόγος που ο Γιώργος Παπαδάκης δεν έδωσε σήμερα το παρών στην πρωινή εκπομπή του.

Στις δυο η ώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής 19/04 έφυγε από την ζωή η αδελφή του γνωστού δημοσιογράφου, Μαρία.

Αυτό αποκάλυψαν στον αέρα οι συνάδελφοί του Ντίνος Σιωμόπουλος και Δώρα Κουτροκόη εκφράζοντας τα συλλυπητήριά τους (καθώς επίσης και αυτά του τηλεοπτικού κοινού) στην οικογένεια του Γιώργου Παπαδάκη.


Πληρώνουν οι Ελληνες 4.000 ευρώ για τη βίλα του Τόμσεν στη Φιλοθέη;


Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στάθης Παναγούλης, Νάσος Αθανασίου και Δημήτρης Στρατούλης κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή και ζητούν να μάθουν αν επιβαρύνεται το Ελληνικό Δημόσιο με το υπέρογκο ποσό των 4.000 ευρώ, που δαπανάται για την ενοικίαση πολυτελούς βίλας στη Φιλοθέη, όπου στεγάζεται ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.

Παράλληλα με ερώτηση στους υπουργούς Οικονομικών και Εξωτερικών ζητούν πλήρη ενημέρωση για το νομικό καθεστώς της παρουσίας των μελών της Τρόικα στην Ελλάδα, τον συνολικό αριθμό των απασχολούμενων συμβούλων και υπαλλήλων της, τις εγκεκριμένες δαπάνες για τα λειτουργικά της έξοδα, καθώς και το περιβάλλον φορολογικών απαλλαγών και διευκολύνσεων που απολαμβάνει στο σύνολό της.

Επιπλέον, θίγονται ευθέως στους υπουργούς ο ρόλος και η «συνταγματικότητα» του χαρακτήρα των ενεργειών του Υφυπουργού Εργασίας της Γερμανικής Κυβέρνησης Χανς Γιοακίμ Φούχτελ σε σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση στη Χώρα μας, ενώ ερωτώνται αν εκκρεμούν δικαστικές κρίσεις εις βάρος του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην Αθήνα Μποπ Τραά με αφορμή τη δράση και τη συμμετοχή ως ειδικού απεσταλμένου αντίστοιχου προγράμματος του Ταμείου στο Εκουαδόρ. Ακόμη, ζητείται η ενημέρωση της Βουλής για το αν επιβαρύνεται το Ελληνικό Δημόσιο με το υπέρογκο ποσό των 4.000 ευρώ, που δαπανάται για την ενοικίαση πολυτελούς βίλας στη Φιλοθέη, όπου στεγάζεται ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.



Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Πυροβολισμοί ανάμεσα σε αστυνομικούς και ενόπλων με κλεμμένο όχημα στη Μάνδρα


Αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν όχημα με κλεμμένη πινακίδα. Οι επιβαίνοντες άνοιξαν πυρ και οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά

Έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας από αστυνομικούς ώστε να βρεθούν οι άγνωστοι οι οποίοι άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών.

Νωρίς το βράδυ της Πέμπτης σημειώθηκε το νέο αυτό περιστατικό. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, όχημα με κλεμμένη πινακίδα έγινε αντιληπτό από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ οι οποίοι επιχείρησαν να το ελέγξουν.

Τότε οι επιβαίνοντες άρχισαν να πυροβολούν κατά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.

Δεν έχει τραυματισθεί κανένας αστυνομικός, ενώ η περιοχή της Μάνδρας έχει γεμίσει αστυνομικούς οι οποίοι ψάχνουν να βρούνε το όχημα.

800.000 άνθρωποι θα λάβουν φέτος δωρεάν τρόφιμα στην Ελλάδα


Σε 25 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται για τη φετινή χρονιά ο προϋπολογισμός του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων και θα περιλαμβάνει προϊόντα όπως ζυμαρικά, ελαιόλαδο, ρύζι και τυροκομικά. 

Το σύνολο των δικαιούχων θα ξεπεράσει τις 800.000, ενώ για την υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ, θα λάβουν μέρος περίπου 730 φορείς.

Tο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέφερε  πως λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα  ώστε η διανομή των τροφίμων από τους αναδόχους να ολοκληρωθεί έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Για την απρόσκοπτη και με πλήρη διαφάνεια διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας το υπουργείο προχώρησε στον χωρισμό της χώρας σε τρεις ζώνες για κάθε προϊόν δωρεάν διανομής, ώστε να ευνοηθεί η συμμετοχή περισσότερων ενδιαφερομένων και να αυξηθεί ο ανταγωνισμός και να υπάρξει η μέγιστη δυνατή ποσότητα διανομής προς τους δικαιούχους.

Η εφαρμογή του προγράμματος, όπως επισημαίνεται, πέρα από το όφελος που απολαμβάνουν άνθρωποι που χρήζουν ενίσχυσης, έχει περαιτέρω θετικά αποτελέσματα, καθώς η εισροή κοινοτικών πόρων επηρεάζει σημαντικούς φορείς, όπως παραγωγικές μονάδες, επιχειρήσεις μεταποίησης και τυποποίησης των προϊόντων που διανέμονται, μεταφορικές και άλλες επιχειρήσεις.

Συνελήφθη ένας από τους απαγωγείς του Παναγόπουλου


Αλλοδαπός, ο οποίος καταζητείτο για συμμετοχή στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και για ένα διάστημα υπήρξε συνεργάτης του διαβόητου ποινικού Μιχάλη Μακρυγιάννη, συνελήφθη μετά από πολύμηνες, συστηματικές έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφαλείας Αττικής, κατηγορούμενος, εκτός των άλλων για σωρεία ένοπλων ληστειών σε τράπεζες.

Πρόκειται για έναν 34χρονο από τα Σκόπια, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη προχτές το απόγευμα, στο Περιστέρι.

Σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούσαν:

- Μία καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 15 ετών και 18 μηνών και σε χρηματική ποινή, για κατοχή αυτοσχέδιας βόμβας από κοινού και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, που διέπραξε την απαγωγή του εφοπλιστή.

- Τρία εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία και εκβίαση, για ληστείες, καθώς και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 34χρονος, από τον Μάιο του 2012 έως και τον Μάρτιο του 2013, είχε διαπράξει ή είχε συμμετάσχει στη διάπραξη 21 ληστειών τραπεζών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως Βοιωτία, Αττική, Αργολίδα, Εύβοια, Αχαΐα, Μεσσηνία, Τρίπολη, και Κορινθία, από τις οποίες είχε αποκομίσει πάνω από 250.000 ευρώ.

Επίσης, από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο του 2012 συνεργαζόταν στη διάπραξη ληστειών με τον Μακρυγιάννη και έναν ακόμα ποινικό κρατούμενο, δραπέτη, αφού είχε παραβιάσει πενθήμερη άδεια.

Στην κατοχή του 34χρονου και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία συσκευή TAZER, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, τρεις απομιμήσεις πιστολιών, τρεις περούκες, πλαστό δελτίο ταυτότητας και δίπλωμα οδήγησης με φωτογραφία του 34χρονου και διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, ποσότητα ηρωίνης, πλήθος κινητών τηλεφώνων, τα ρούχα τα οποία φορούσε κατά τη διάπραξη ληστειών και χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και θα προσαχθεί ξανά ενώπιον του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί.

Α. Κανάκης για το κύκλωμα εκβιαστών: "Όλα τα μαγαζιά πληρώνουν για την προστασία τους"


"Εθιμικό δίκαιο" χαρακτήρισε τις προστασίες σε νυχτερινά μαγαζιά, ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής και συνιδιοκτήτης νυχτερινών μαγαζιών διασκέδασης, Αντώνης Κανάκης, καταθέτοντας ως μάρτυρας στη δίκη του πρώτου κυκλώματος εκβίασης και τοκογλυφίας, που εξαρθρώθηκε τον περσινό Ιανουάριο στη Θεσσαλονίκη.

"Σε όλο τον πλανήτη γη, τα νυχτερινά μαγαζιά πληρώνουν για την προστασία και την ασφάλειά τους σε περιπτώσεις μικρο-επεισοδίων" είπε ο Αντώνης Κανάκης, μεταφέροντας στο δικαστήριο την εμπειρία του από την πολυετή ενασχόλησή του με τη νυχτερινή διασκέδαση.

Σε αντίθεση με όσα κατέθεσαν προηγούμενοι μάρτυρες - επιχειρηματίες, ο τηλεπαρουσιαστής ομολόγησε ότι ο ίδιος, κατά το παρελθόν, ζήτησε άτομα για την "προστασία" των μαγαζιών του, χωρίς όμως να τα γνωρίσει ποτέ, καθώς, όπως είπε, τη "στελέχωση" την ανέλαβε ο συνέταιρός του.

Σε ερώτηση του δικαστηρίου γιατί δεν επέλεξε να χρησιμοποιήσει εταιρεία προστασίας (σεκιούριτι), ο τηλεπαρουσιαστής απάντησε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αναποτελεσματικό γιατί οι "σεκιουριτάδες" έχουν μάθει να δουλεύουν "με έναν φακό στο χέρι".

Όσον αφορά το έργο της Αστυνομίας, ισχυρίστηκε ότι κανένα μαγαζί δεν μπορεί να περιμένει τους αστυνομικούς σε περιπτώσεις συμπλοκών ή επεισοδίων. "Σας σοκάρει που η Αστυνομία δεν μπορεί να προστατέψει τα καταστήματα;" ρώτησε το δικαστήριο, προσθέτοντας: "Για να γίνει αυτό θα πρέπει να κάνουν συνεχείς περιπολίες". Επιπλέον, κατέθεσε ότι γνωρίζει από τα παιδικά του χρόνια έναν εκ των τριών κατηγορουμένων ως "αρχηγών" του κυκλώματος, ενώ αρνήθηκε ότι έπεσε θύμα εκβίασης, παρατηρώντας ότι "αυτό το σιχαίνομαι". "Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο -είπε- θα ήμουν πρώτος που θα απευθυνόταν στη Δικαιοσύνη".

Η δίκη θα συνεχιστεί με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης. Τις προηγούμενες μέρες παρουσιάστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου επιχειρηματίες, οι οποίοι, κατά το κατηγορητήριο, φέρονται ως θύματα του κυκλώματος, αλλά καταθέτοντας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, προέβησαν σε αναίρεση των προανακριτικών τους καταθέσεων, προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου του δικαστηρίου, η οποία επιφυλάχθηκε να κινήσει, μετά το πέρας της δίκης, ποινική διαδικασία εναντίον τους για ψευδορκία.

Για τη δράση του συγκεκριμένου κυκλώματος κατηγορούνται συνολικά 24 άτομα, τρεις εκ των οποίων φέρονται ως διευθύνοντες τη σπείρα. Πρόκειται για τρία αδέλφια που είναι προφυλακισμένοι για την υπόθεση. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις πράξεις της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης, της τοκογλυφίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι εκβίαζαν τους ιδιοκτήτες 33 καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, από τους οποίους έπαιρναν χρήματα για "προστασία", ενώ παράλληλα ανέπτυξαν και τοκογλυφική δραστηριότητα.

Τους έπιασε κορόιδα -Τους πούλησε ΙΧ μέσω ίντερνετ, πήρε τα λεφτά και εξαφανίστηκε


Ενας 31χρονος από το Ηράκλειο της Κρήτης εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες μέσω ίντερνετ και υποσχόμενος την πώληση αυτοκινήτων και δικύκλων, τους έπειθε να καταβάλουν τα χρήματα μέσω ταχυδρομικών επιταγών.

Τελικά το σχέδιο του δεν προχώρησε όσο εκείνος ήθελε αφού μετά από καταγγελίες εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου για εξαπάτηση πολιτών.

Στην καταγγελία προχώρησε ένας 39χρονος στο Τμήμα Ασφαλείας Άργους, από τον οποίο ο συλληφθείς απέσπασε το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, στις 11/04/2013 με το πρόσχημα της δήθεν πώλησης οχήματος.

Κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών, ο δράστης συνελήφθη σε κατάστημα των ΕΛΤΑ, στο οποίο είχε μεταβεί για να εισπράξει ταχυδρομική επιταγή ποσού 600 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή του και σε άλλες περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών. Ειδικότερα, από 59χρονο στην Καρδίτσα απέσπασε το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, τα οποία είχε εισπράξει στις 9 και 10 Απριλίου 2013, από 22χρονο στο Παλαιό Φάληρο Αττικής απέσπασε το χρηματικό ποσό των 1.040 ευρώ, που εισέπραξε στις 9 Απριλίου και από 29χρονο στη Χαλκίδα απέσπασε 650 ευρώ, τα οποία εισέπραξε στις 4 Απριλίου.


Ανέβηκε στο φορτηγό του, πήγε στο δημαρχείο Νέας Φιλαδέλφειας και απειλούσε να αυτοκτονήσει [βίντεο]

Ενας πολίτης σε κατάσταση αμόκ μετέβη στο δημαρχείο της Νέας Φιλαδέλφειας και ανέβηκε στην οροφή του φορτηγού απειλώντας να πέσει στο δρόμο στα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το fx-news ο άνδρας προσπάθησε να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας για αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.


Απίστευτο: H φονική έκρηξη στο Τέξας καταγράφηκε ως σεισμός 2,5 ρίχτερ


Ενδεικτικό της τρομακτικής έντασης της έκρηξης που σημειώθηκε στο εργοστάσιο λιπασμάτων στο Τέξας είναι ότι καταγράφηκε από τα σεισμογραφικά κέντρα ως σεισμός έντασης 2,5 βαθμών, όπως είπε ο ίδιος ο δήμαρχος καλώντας το έθνος να προσευχηθεί για τον πόλη του.

Ο δήμαρχος του Γουέστ Τόμι Μούσκα είπε πως ήταν σα να χτύπησε ατομική βόμβα. Συγκλονισμένος στις δηλώσεις του κάλεσε τους πάντες να προσευχηθούν για το Τέξας λέγοντας πως αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών που μέχρι στιγμής ανέρχονται σε 15, ενώ υπάρχουν και περισσότεροι από 160 τραυματίες. Εντωμεταξύ πολλοί είναι οι αγνοούμενοι πυροσβέστες που έσπευσαν για την κατάσβεση της φωτιάς και που βρέθηκαν στην καρδιά της έκρηξης. Η πόλη Γουέστ όπου βρίσκεται το εργοστάσιο, απέχει περίπου 32 χιλιόμετρα από το Γουάκο του Τέξας. Εκτιμάται ότι έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ή καταστραφεί εντελώς περίπου 70 σπίτια, μια πολυκατοικία με 50 διαμερίσματα, ένα σχολείο και μία κλινική.

Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστες οι αιτίες της έκρηξης, που δεν αποκλείεται βέβαια να οφείλεται σε βιομηχανικό ατύχημα.


Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών για τα γεγονότα στη Μανωλάδα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη


Στις 5μ.μ συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας

Αντιπροσωπεία των σωματείων και των Ομοσπονδιών μετέβη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με σκοπό να συναντηθεί με κυβερνητικά στελέχη για να καταγγείλει τη δολοφονική επίθεση των ιδιοκτητών γης και των μπράβων τους ενάντια στους εργάτες γης στη Μανωλάδα, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν την πορεία να φτάσει έξω από το υπουργείο.

Στις 5μ.μ. η συγκέντρωση των σωματείων και των Ομοσπονδιών θα μεταβεί έξω από το υπουργείο Εργασίας, ενώ στις 4μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία της Μανωλάδας.

«Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι. Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της δολοφονικής επίθεσης ενάντια στους μετανάστες εργάτες στη Μανωλάδα» αναγράφει το πανώ που κρατούν στην κεφαλή της πορείας εργάτες-μετάναστες από το Μπανγκλαντές, μέλη της Ένωσης Εργαζομένων μεταναστών Μπανγκλαντές.

Το σύγχρονο κολαστήριο με εργασιακές σχέσεις δουλείας, πρότυπο σκλαβοπάζαρο προηγούμενων αιώνων, που χρόνια τώρα έχουν δημιουργήσει οι σύγχρονοι τσιφλικάδες–μεγαλοπαραγωγοί με την κάλυψη κυβέρνησης και δικαιοσύνης στη Μανωλάδα, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι η χθεσινή δολοφονική ενέργεια ακουμπά πάνω στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, δίνοντας αέρα στα πανιά της εργοδοσίας, να πράττει και να «εκτελεί κατά ριπάς».

Το ΠΑΜΕ καλεί «όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την εγκληματική δράση των μεγαλοτσιφλικάδων της Μανωλάδας. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη από τα σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Να πυκνώσουν οι αγώνες και η αφοβία μπροστά στην εργοδοτική-εγκληματική αυθαιρεσία. Κανένας μόνος του!

Αν δε σηκώσουμε κεφάλι δε θα αργήσει να έρθει και η σειρά όλων όσων δίνουν ανοχή στην εργοδοτική τρομοκρατία και στο ρατσισμό».

ΔΕΗ: Νέο Πρόγραμμα Διακανονισμών για τους ευάλωτους καταναλωτές

Το Νέο Πρόγραμμα Διακανονισμών για τους ευάλωτους καταναλωτές και άτομα με μηχανική υποστήριξη ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΗ:

Με το μέχρι σήμερα πρόγραμμα διακανονισμών η ΔΕΗ διασφάλισε την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση περισσοτέρων από 1 εκατ. συμπολιτών μας και παράλληλα υλοποιεί ποσοτικές και ποιοτικές βελτιώσεις προκειμένου τα προγράμματα διακανονισμών να ανταποκρίνονται πλήρως στις αυξανόμενες ανάγκες των καταναλωτών και της κοινωνίας.

Στη ΔΕΗ, κατανοώντας πλήρως τις συνεχιζόμενες οικονομικές δυσκολίες των συμπολιτών μας, αναπροσαρμόσαμε, σύμφωνα και με τον νέο Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, το πλαίσιο που διέπει τους διακανονισμούς.

Με στόχο την περαιτέρω ελάφρυνση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων , η ΔΕΗ προσφέρει στους καταναλωτές της ακόμα ευνοϊκότερους όρους σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα διακανονισμών της Επιχείρησης.

Για τους ευάλωτους καταναλωτές που ανήκουν στις κατηγορίες «συνέπειας»* 1, 2 & 3 η κάθε δόση δεν ξεπερνά το 25% του συνόλου ενός διμηνιαίου λογαριασμού χωρίς το ΕΕΤΗΔΕ. Έτσι. Για παράδειγμα, ένας ευάλωτος καταναλωτής που ανήκει στην κατηγορία συνέπειας 1, 2 ή 3 και έχει συνολική οφειλή €2.000 και μέσο διμηνιαίο λογαριασμό €200 (χωρίς ΕΕΤΗΔΕ) θα μπορεί να το αποπληρώσει σε 40 άτοκες δόσεις των €50.

Οι ευάλωτοι καταναλωτές που ανήκουν στις κατηγορίες «συνέπειας» 4 & 5 πλέον δικαιούνται διακανονισμό με προκαταβολή 10% συν 6 άτοκες Διμηνιαίες δόσεις ή 20% προκαταβολή συν 4 άτοκες διμηνιαίες δόσεις αντίστοιχα.

Υπενθυμίζουμε πως με το προηγούμενο πρόγραμμα οι κατηγορίες 1, 2 & 3 είχαν δικαίωμα διακανονισμού σε 6, 4 & 3 έντοκες διμηνιαίες δόσεις αντίστοιχα, ενώ οι λιγότερο συνεπείς καταναλωτές των κατηγοριών 4 & 5 έπρεπε να καταβάλλουν 20% προκαταβολή συν 3 έντοκες διμηνιαίες δόσεις και 50% προκαταβολή συν 2 έντοκες διμηνιαίες δόσεις αντίστοιχα.

Στην κατηγορία «συνέπειας» 6 δεν έχει επέλθει κάποια αλλαγή σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα και οι οφειλέτες θα πρέπει να καταβάλουν το 100% της οφειλής ή να προχωρήσουν σε διακανονισμό μετά από την καταβολή εγγυήσεων.

Στην κατηγορία Ευάλωτοι Οικιακοί Πελάτες και Άτομα με Μηχανική Υποστήριξη εντάσσονται καταρχήν όλοι οι δικαιούχοι του ΚΟΤ. Ιδιαίτερες περιπτώσεις οικιακών πελατών που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν σύμφωνα με τις παραπάνω ρυθμίσεις, θα εξετάζονται από επιτροπές των κατά τόπους καταστημάτων ΔΕΗ – διαδικασία για την οποία το καταναλωτικό κοινό θα ενημερωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα από τη ΔΕΗ ΑΕ.

Χειμερινοί και Θερινοί Μήνες

Κατά τους χειμερινούς (Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου) και τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούλιος – Αύγουστος) δεν γίνεται διακοπή ρεύματος σε πελάτες με Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) και καμία διακοπή ρεύματος σε ομάδες που έχουν εξάρτηση από μηχανικά μέσα.

Σύντομα και τηλεφωνική εξυπηρέτηση

Η εξυπηρέτηση θα γίνεται προς το παρόν αποκλειστικά από τα κατά τόπους καταστήματα της ΔΕΗ. Ενώ πολύ σύντομα έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης. Ζητάμε την κατανόηση του καταναλωτικού κοινού για τυχόν καθυστερήσεις στην εξυπηρέτησή τους στα καταστήματα.

*Οι κατηγορίες «συνέπειας» του καταναλωτή είναι οι εξής:

1. Συνεπείς χωρίς διακανονισμούς
2. Συνεπείς σε πληρωμές και διακανονισμούς
3. Περισσότερες από μια ενσωματώσεις (απλήρωτοι λογαριασμοί) σε επόμενο λογαριασμό ή και μια αθέτηση διακανονισμού
4. Πολλαπλή αθέτηση διακανονισμών
5. Παραβίαση μετρητή μετά από αποκοπή λόγω χρέους
6. Επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις μετρητή μετά από αποκοπή ή και ρευματοκλοπή.

Γ. Βέλμαχος: Ο γιατρός που έσωσε ζωές βαριά τραυματισμένων στη Βοστώνη


Λεπτομερή στοιχεία για την κατάσταση τραυματιών από τη διπλή βομβιστική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστόνης δίνει ο Έλληνας χειρουργός, Γεώργιος Βέλμαχος, σε συνέντευξή του στην ημερήσια ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας».

Μιλώντας στον ανταποκριτή της εφημερίδας στη Βοστόνη, Θεόδωρο Καλμούκο, ο διακεκριμένος γιατρός αναφέρεται στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για να κρατηθούν στη ζωή ορισμένοι από τους βαριά τραυματίες.

Όπως σημειώνεται στην αρχή του δημοσιεύματος, ο χειρουργός γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης (Massachusetts General Hospital), «ο οποίος έσωσε ζωές βαριά τραυματισμένων ανθρώπων από τη βομβιστική επίθεση της Δευτέρας στη Βοστόνη, έχει όνομα, ψυχή και λαλιά ελληνική και λέγεται Γεώργιος Βέλμαχος. Είναι ο διευθυντής του Κέντρου Τραύματος και μίλησε στον "Ε.Κ." για τους τραυματίες, τις εγχειρήσεις, τους ακρωτηριασμούς, την κινητοποίηση του νοσοκομείου. Κορυφαίος στον τομέα του, καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, απλός στη συμπεριφορά, όπως άλλωστε όλοι οι φτασμένοι άνθρωποι, ευγενικός στους τρόπους, προσηνής, ένθεος, με ήθος ελληνικό, είναι από τους ανθρώπους οι οποίοι τιμούν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό».

Όπως σημειώνεται, ο δρ Βέλμαχος γεννήθηκε στην Αθήνα. Η καταγωγή του πατέρα του είναι από την Καλαμάτα και της μητέρας του από την Κρήτη. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατόπιν, μετέβη στη Νότια Αφρική και ειδικεύθηκε στους τραυματισμούς, καθότι εκεί υπάρχει το μεγαλύτερο Κέντρο Τραύματος στον Κόσμο. Στη συνέχεια, συνέχισε τις σπουδές και την εξειδίκευσή του στο Λος Άντζελες και από το 2004 βρίσκεται στη Βοστόνη, στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και στο Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης.

Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξης του Γ. Βέλμαχου στον «Εθνικό Κήρυκα»

Ξεκινώντας με την ερώτηση ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο με τους τραυματίες της τρομοκρατικής επίθεσης, αποκάλυψε ότι «επικρατεί κατάσταση πλήρους ηρεμίας», επισημαίνοντας πως η ίδια κατάσταση επικράτησε από την αρχή. Υπογράμμισε πως «το νοσοκομείο ήταν προετοιμασμένο, η Ομάδα Τραύματος ήταν πλήρως προετοιμασμένη να υποδεχθεί αυτούς τους τραυματίες κι έτσι λοιπόν δεν είχαμε κανένα πρόβλημα». Ανέφερε ακόμα: «είχαμε συνολικά 31 τραυματίες και από αυτούς οι 12 τελικά νοσηλεύθηκαν, οι υπόλοιποι δόξα τω Θεώ είχαν επιπόλαια τραύματα κι έπειτα από μία φροντίδα μερικών ωρών μπόρεσαν να γυρίσουν στο σπίτι τους. Από αυτούς τους 12 που νοσηλεύτηκαν οι 8 ήταν ιδιαίτερα τραυματισμένοι με σοβαρά τραύματα και νοσηλεύθηκαν στην εντατική μονάδα, πολλοί υποβλήθηκαν σε μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις».

Στην ερώτηση τι είδους τραύματα είχαν οι άνθρωποι, ο δρ Βέλμαχος απάντησε ότι «ήταν τραύματα κάτω άκρων» και συμπλήρωσε: «Φαίνεται ότι αυτή η βόμβα εξερράγη χαμηλά, ήταν προφανώς στο έδαφος και επειδή ο κόσμος ήταν πολύ συγκεντρωμένος εκεί φαίνεται δεν εξαπλώθηκε ιδιαίτερα προς τα επάνω, οπότε όλη η ενέργεια της βόμβας δόθηκε στα χαμηλά μέρη του σώματος. Κι έτσι, δυστυχώς, είδαμε τραυματίες οι οποίοι είχαν τρομερά τραύματα στα πόδια τους και δεν μπορούσαν να διασωθούν αυτά τα άκρα, αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα και το πιο επικίνδυνο για τους ανθρώπους διότι αιμορραγούσαν αθρόα με αυτά τα μεγάλα τραύματα».

Αναφορικά με το αν προέβη σε ακρωτηριασμούς ποδιών των τραυματισθέντων, είπε: «Δυστυχώς, δεν υπήρχε κανένας άλλος τρόπος παρά να ακρωτηριάσουμε τέσσερις ασθενείς. Δεν μπορούσαν να διασωθούν αυτά τα άκρα, ουσιαστικά κρέμονταν από ελάχιστους μύες και δέρμα κι όλα τα άλλα είχαν αυτοακρωτηριαστεί». Πρόσθεσε πως «για όλους τους υπόλοιπους καταφέραμε να κρατήσουν τα πόδια τους οι άνθρωποι».

Σχετικά με τις ηλικίες, επεσήμανε ότι «ο νεότερος ασθενής ήταν 28 ετών και ο γηραιότερος 71, άνδρες και γυναίκες». Ερωτηθείς αν υπήρχε κάποιος Ελληνοαμερικανός ανάμεσα στους τραυματισθέντες, σημείωσε «όχι, από όσο ξέρω, τουλάχιστον στο δικό μας νοσοκομείο δεν είδα Ελληνοαμερικανικό όνομα».

Παράλληλα, ο δρ Βέλμαχος, ο οποίος έκανε τέσσερις εγχειρήσεις τη Δευτέρα, υπογράμμισε: «Οι τραυματιοφορείς έκαναν καταπληκτική δουλειά, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους αμέσως στον κόσμο που τραυματίστηκε, διαχώρισαν και έκριναν πολύ σωστά ποιοι ήταν οι βαριά τραυματισμένοι και έπρεπε να μεταφερθούν αμέσως και ποιοι ήταν ελαφριά και μπορούσαν να περιμένουν. Οπότε οι πέντε άρρωστοι που έφτασαν στο νοσοκομείο μας και χρειάστηκαν και οι πέντε χειρουργείο άμεσα κι εγώ διηύθυνα βέβαια όλη την προσπάθεια, αλλά φύγαμε πέντε διαφορετικοί χειρουργοί σε πέντε διαφορετικά χειρουργεία. Εγώ έκανα το ένα και στη συνέχεια πήγα σ' όλα τα άλλα για να προσφέρω τη βοήθειά μου και τελικά αναμείχθηκα σε τέσσερα από τα πέντε».

Όταν ρωτήθηκε αν ήταν δύσκολες εγχειρήσεις, εξήγησε: «Δεν ήταν δυσκολότερες απ' ό,τι βλέπουμε στην καθημερινή πρακτική, οφείλω να ομολογήσω. Είμαστε χειρουργοί τραύματος και αυτή είναι η δουλειά μας, βλέπουμε περίπλοκα τραύματα, επιλεγμένους ασθενείς με μεγάλες αιμορραγίες». Και συμπλήρωσε: «Βέβαια δεν είναι σύνηθες να έλθουν 7 ή 8 άνθρωποι που να χρειάζονται χειρουργείο την ίδια στιγμή, αλλά από πλευράς βαρύτητας του τραύματος βλέπουμε τέτοια τραύματα δυστυχώς συνέχεια».

Ο δρ Βέλμαχος προθυμοποιήθηκε πολλές φορές να συμβάλει για να αποκτήσει η Ελλάδα ένα Σύστημα Τραύματος, παρόμοιο με αυτό του Γενικού Νοσοκομείου Μασαχουσέτης, αλλά οι προτάσεις του έπεσαν στο κενό. Σε σχετική ερώτηση, ανέφερε πως «έχω πει πολλάκις και πλειστάκις να κάνουν Σύστημα Τραύματος, διότι ο φόρος ζωών που πληρώνει η Ελλάδα σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, σε πτώσεις και δυστυχώς τον τελευταίο καιρό και σε τραύματα βίας είναι μεγάλος». Τόνισε πως «ο φόρος ζωής που πληρώνει η Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερος από πολλούς άλλους τομείς της χειρουργικής» και διευκρίνισε: «Στην Ελλάδα προσπαθούν να κάνουν μεταμόσχευση ήπατος που θα τη χρειαστούν δέκα άνθρωποι και αγνοούν ένα Σύστημα Τραύματος που θα το χρειαστούν χιλιάδες και μάλιστα νέοι άνθρωποι. Το τραύμα είναι η πρώτη αιτία θανάτου σε ηλικίες από ενός έως 45 χρονών».

Συμπλήρωσε ακόμα πως «πολλάκις μου έχει ζητηθεί να τους συμβουλεύσω να γίνει ένα Σύστημα Τραύματος στην Ελλάδα, αλλά τελικά αυτό δεν έχει υλοποιηθεί».

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ξεκαρδιστική αγγελία: Μανάβης αναζητά υπάλληλο εσώκλειστη, χωριάτα και... βλάχα


Iδιαίτερες απαιτήσεις φαίνεται πως έχει ένας μανάβης στην Πάτρα, ο οποίος ζητάει υπάλληλο αποκλειστικά γυναίκα και με προσόντα τόσο εξειδικευμένα που δύσκολα αρμόζουν σε μια απλή εργαζόμενη μαγαζιού.

Συγκεκριμένα ο μανάβης δεν ζητάει απλά μια υπάλληλο αλλά τη θέλει πλήρως «βλάχα και χωριάτα», ενώ ζητάει ακόμη να είναι καλή μαγείρισσα, καθαρίστρια και να παρασκευάζει γευστικές πίτες διαφόρων ειδών.

Βέβαια δε σταματάει εδώ, καθώς επιθυμεί η υπάλληλος να κατέχει δίπλωμα οδήγησης και να οδηγεί αγροτικό.

Μάλιστα προσφέρει και τον «παχυλό» μισθό των 700 ευρώ για όλα αυτά τα «προσόντα».

Δείτε και μόνοι σας:


Άλλες 1.648 «ύποπτες» συντάξεις του ΟΑΕΕ


Στην αναστολή της χορήγησης 84 συντάξεων που χορηγούνταν από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) προχώρησε το υπουργείο Εργασίας μετά από την ολοκλήρωση των διασταυρώσεων. Οι συντάξεις αυτές χορηγούνταν, είτε σε άγαμες θυγατέρες που είχαν τελέσει γάμο, είτε σε χήρους και χήρες που είχαν ξαναπαντρευτεί.

Οι διασταυρώσεις τον ΟΑΕΕ, που ολοκληρώθηκαν σήμερα, εντόπισαν συνολικά 1.648 «ύποπτες» περιπτώσεις από τις 114.288 συντάξεις αιτία θανάτου που καταβάλλει ο οργανισμός (ποσοστό 1,44%). Για τις περιπτώσεις αυτές θα διενεργηθούν αυτοπρόσωποι έλεγχοι μέσα στις επόμενες 10 ημέρες. Θα ελεγχθούν επίσης και 1.564 περιπτώσεις που κρίθηκαν ως «ύποπτες» και αδιευκρίνιστες.

Οι διασταυρώσεις αφορούν 499.803 συντάξεις αιτία θανάτου, εκ των οποίων οι 265.692 χορηγούνται από το ΙΚΑ, οι 119.823 αφορούν το Δημόσιο και 114.288 συντάξεις αφορούν τον ΟΑΕΕ.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης επανέλαβε ότι ο στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι ”εντός του 2013, το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα να καταστεί ένα από τα πιο αξιόπιστα και σύγχρονα συστήματα ελέγχου συντάξεων ισοδύναμο με αυτά των πιο προηγμένων χωρών και να εξαλείψουμε κάθε μορφής παραβατικότητα και να φωτίσουμε κάθε γκρίζα ζώνη” και προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα δοθούν και τα αποτελέσματα των ελέγχων στο Δημόσιο και το ΙΚΑ.

Συνέλαβαν ύποπτο για το μακελειό στην Βοστώνη


Οι διωκτικές αρχές έφτασαν στη σύλληψη υπόπτου, μετά από στοιχεία που συνέλεξαν οι αρχές από κάμερα καταστήματος. Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση.


Τα νέα στοιχεία πρόηλθαν από ανάλυση βίντεο, το οποίο τραβήχθηκε από κάμερα καααστήματος κοντά στο σημείο της δεύτερης έκρηξης. Επίσης μαγνητοσκόπηση από τηλεοπτικό σταθμό της Βοστόνης επίσης διαφωτίζει τις έρευνες σχετικά με την ταυτότητα του υπόπτου. Το βίντεο δείχνει τον ύποπτο να αφήνει ένα σακίδιο στο σημείο όπου σημειώθηκε η δεύτερη έκρηξη.

Σύμφωνα με το CNN, η φόρμουλα που χρησιμοποιήθηκε για την συγκεκριμένη επίθεση είναι παρόμοια με εκείνη την οποία συστήνει η Αλ Κάιντα στους υποστηρικτές της: αποτελεσματική χωρίς ιδιαίτερη ακρίβεια και δύσκολη στον εντοπισμό της. Η ίδια «συνταγή» έχει υιοθετηθεί και απο ακροδεξιούς εξτρεμιστές στις ΗΠΑ και αυτό είναι που προβληματίζει περισσότερο τους επικεφαλής των ερευνών.

Όπως προκύπτει από τις έρευνες, στους μηχανισμούς αυτούς χρησιμοποιήθηκαν ένα ωρολογιακό κομμάτι, κάποια βασικά εκρηκτικά συστατικά καθώς και μεταλλικό περιεχόμενο, όπως καρφιά, λεπίδες και βίδες. Το πακετάρισμα των υλικών σε μύδρους είχε την λογική της αύξησης του αριθμού των θυμάτων.

Λουτρό αίματος στην Ηλεία


Περισσότεροι απο 30 αλλοδαποί εργάτες έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, τραυματισμένοι και άγνωστο σε ποια κατάσταση απο πυροβολισμούς που δέχθηκαν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ilialive.gr. Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμία πληροφορία έως τώρα από την Αστυνομία, όμως γίνεται λόγος για συμπλοκή για μεροκάματα. Σύμφωνα με την patrisnews.gr η συμπλοκή έγινε μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών εργατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία που επικαλείται το ilialive.gr 4 άτομα, Έλληνες, σε καλλιέργεια φράουλας άνοιξαν ανεξαιρέτως πυρ σε αλλοδαπούς εργάτες κυρίως υπηκόους Μπαγκλαντές

32 αλλοδαποί έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων οι 10 αρκετά σοβαρά. Οι περισσότεροι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Πύργου. Σύμφωνα με πληροφορίες η συμπλοκή έγινε για μεροκάματα που ζήτησαν από τους εργοδότες τους οι αλλοδαποί.

Επίθεση σε διμοιρία ΜΑΤ στη Ναυαρίνου


Ομάδα περίπου 30 ατόμων επιτέθηκε με πέτρες και άλλα αντικείμενα, το μεσημέρι της Τετάρτης σε κλούβα διμοιρίας ΜΑΤ, έξω από το Χημείο, στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Μαυρομιχάλη.

Επικράτησε ένταση για λίγα λεπτά, καθώς άνδρες των ΜΑΤ πέταξαν κρότου λάμψης, και η ομάδα των νεαρών διαλύθηκε.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί από το περιστατικό.

Eλεύθερος με εγγύηση 50.000 € ο Γ. Παπαντωνίου


Μετά την απολογία του το πρωί στον ανακριτή για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες ο Γιάννος Παπαντωνίου αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ. Ο πρώην υπουργός εμφανίζεται να μην αναφέρει στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του 2008 τις τραπεζικές καταθέσεις της συζύγου του, ύψους 2,2 εκατ. δολαρίων που εντοπίστηκαν στη λίστα Λαγκάρντ.

Με εγγύηση 20.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερη μετά την απολογία της στον ανακριτή που χειρίζεται τα «πόθεν έσχες» και η σύζυγος του πρώην υπουργού Σταυρούλα Κουράκου η οποία διατηρούσε τον επίμαχο λογαριασμό στην τράπεζα HSBCστη Γενεύη. Η ποινική δίωξη σε βάρος του κ. Παπαντωνίου και της συζύγου του ασκήθηκε μετά τα στοιχεία που απέστειλε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τα πόθεν έσχες. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι σε βαθμό πλημμελήματος καθώς ο νόμος που διώκει σε κακούργημα την παράλειψη δήλωσης περιουσιακών στοιχείων αυστηροποιήθηκε το 2010 ενώ το συγκεκριμένο αδίκημα φέρεται να τελέσθηκε το 2008.

Στο υπόμνημά του στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής ο κ. Παπαντωνίου έχει υποστηρίξει πάντως ότι ο τραπεζικός λογαριασμός αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο της συζύγου του από τον προηγούμενο γάμο της, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Είναι γεγονός ότι η σύζυγός μου, Σταυρούλα Κουράκου, διατηρούσε λογαριασμό στην Ελβετική τράπεζα HSBC στην Γενεύη. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός ανοίχτηκε εν αγνοία μου και τα χρήματα που κατατέθηκαν σε αυτόν αποτελούν ουσιαστικά χρήματα της συζύγου μου και του τέως συζύγου της Θεόδωρου Ουσταμπασίδη. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν δικά μου χρήματα και εξ όσων έχω πληροφορηθεί στον συγκεκριμένο λογαριασμό κατατέθηκαν το έτος 2000 συγκεκριμένα ποσά (συνολικά τρεις καταθέσεις) και μέχρι το κλείσιμο αυτού δεν υπήρξε ουδεμία άλλη κατάθεση. Τα χρήματα αυτά κατατέθηκαν ως διαπίστευμα για τις σπουδές και την αποκατάσταση των δύο υιών του Αλέξανδρου και Στέφανου-Σωτηρίου Ουσταμπασίδη». Ο κ. Παπαντωνίου προσθέτει πάντως πως «μέρος των χρημάτων της συζύγου μου, που κατατέθηκαν στον συγκεκριμένο λογαριασμό, είναι χρήματα που είχε δικαίωμα να αναλαμβάνει σταδιακά από κοινούς τραπεζικούς μας λογαριασμούς (ήδη δηλωθέντες) που τηρούσαμε στην Ελλάδα και κυρίως στην Alpha Bank».



Πηγή: real.gr

Enhanced by Zemanta

Δίκη Marfin: Συγκλονίζει η κατάθεση του πατέρα της αδικοχαμένης εγκύου από το Αίγιο


Συγκλονίζουν τα αναπάντητα ερωτήματα του πατέρα της αδικοχαμένης εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, ο οποίος κατέθεσε σήμερα το πρωί στη δίκη για την φονική πυρκαγιά στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin της οδού Σταδίου (05/05/2010). Ο Ζαχαρίας Παπαθανασόπουλος στάθηκε στην έλλειψη τήρησης των στοιχειωδών κανόνων ασφαλούς λειτουργίας της τράπεζας.

«Δεν έπρεπε να υπάρχουν έξοδοι κινδύνου; Καλύτερα τζάμια σε μια τράπεζα που ήταν συνεχώς στόχος; Δεν έπρεπε να παραμείνει κλειστή η τράπεζα μια μέρα που στο κέντρο είχαν κλείσει ακόμα και τα περίπτερα;», αναρωτήθηκε ο πατέρας της 32χρονης και συνέχισε: «Το κατάστημα έπρεπε να είχε θωρακιστεί καθώς τα τζάμια είχαν σπάσει κατ' επανάληψη και παρόλα αυτά δεν τα αντικατέστησαν με τζάμια ασφαλείας. Μας λένε ότι ήταν τρομοκρατική ενέργεια, αλλά το προσωπικό και η κόρη μου θα είχαν σωθεί αν υπήρχε έστω μια έξοδο κινδύνου για να φτάσουν στην ταράτσα. Η κόρη μου ήταν 32 χρόνων και ρούφαγε τη ζωή. Τώρα είναι νεκρή. Κι ο άνδρας της δεν έγινε πατέρας».

Ο Ζαχαρίας Παπαθανασόπουλος κατέθεσε πως το νεοκλασικό κτίριο όπου βρισκόταν το υποκατάστημα της Marfin δεν διέθετε καν σύστημα πυρασφάλειας και υποστήριξε πως όταν παλαιότερα είχε πιάσει φωτιά στο υποκατάστημα «την είχαν σβήσει από μόνοι τους οι εργαζόμενοι εξ ανάγκης με ιδία μέσα».

Κατηγορούμενοι για τον θάνατο της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, αλλά και των άλλων δύο θυμάτων, του Επαμεινώνδα Τσακάλη και της Παρασκευής Ζούλια είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Marfin, Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος, ο υπεύθυνος ασφαλείας του κτιρίου Εμμανουήλ Βελονάκης, η διευθύντρια του καταστήματος, Άννα Βακαλοπούλου και η υποδιευθύντρια, Αναστασία Κούκου. Η κατηγορία που τους βαραίνει είναι ανθρωποκτονία και πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια.

Enhanced by Zemanta

Πυροβολούσε και με τα δύο όπλα ο εκτελεστής της Πάτρας


Ραντεβού» με το θάνατο είχε το ένα από τα θύματα της μαφιόζικης δολοφονίας την είσοδο γνωστού κλαμπ της Πάτρας. Ο 35χρονος Βασίλης Σινούρης, ιδιοκτήτης Ίντερνετ καφέ, παλιός αθλητής πυγμαχίας και παίκτης της ανδρικής ομάδας χάντμπολ της Ακαδημίας των Σπορ μαζί με τον δίδυμο αδερφό του Αλέξανδρο, δεν είχε καμία σχέση με κυκλώματα της νύχτας.

Απλώς βρέθηκε σε λάθος τόπο τη λάθος στιγμή!

Οι δολοφόνοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και φορούσαν λευκά κράνη είχαν στόχο το δεύτερο θύμα, τον 32χρονο Κώστα Φράγκο που χτυπήθηκε από τις σφαίρες τους στον λαιμό και υπέκυψε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Σε ένα βίντεο διάρκειας περίπου τριών λεπτών από το κλειστό κύκλωμα διπλανού καταστήματος στην οδό Σαχτούρη που έχει καταγράψει τη δολοφονική επίθεση, ο 32χρονος φαίνεται να προσπαθεί να ξεφύγει από τα πυρά που «γαζώνουν» την είσοδο του κλαμπ, αλλά ο συνεπιβάτης της μηχανής τον εκτελεί εν ψυχρώ δίνοντάς του τη χαριστική βολή με περίστροφο!

Όλα δείχνουν ότι ο συγκεκριμένος άνδρας είναι «επαγγελματίας» εκτελεστής, καθώς μόνο αυτός πυροβόλησε τα άτυχα θύματα πυροβολώντας και με τα δυο όπλα που κρατούσε! Ο οδηγός της μοτοσικλέτας δεν άφησε από τα χέρια του το τιμόνι. Ο άτυχος αθλητής βρισκόταν τυχαία στο σημείο της επίθεσης και είχε γυρισμένη την πλάτη στον δολοφόνο, που πιθανότατα θεώρησε ότι ήταν μαζί με τους στόχους του που ήταν ο 32χρονος και ο 42χρονος ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά από τα πυρά και δίνει κατάθεση στους αστυνομικούς προσπαθώντας να φωτίσει τα αίτια του μακελειού.

Ο δολοφόνος «γάζωσε» τα θύματα με τουλάχιστον 30 σφαίρες από υποπολυβόλο και στη συνέχεια τα πυροβόλησε με το περίστροφο, πριν χαθεί στα γύρω στενά μαζί με το συνεργό του. Οι αστυνομικοί συνέλεξαν 23 κάλυκες των 9 mm που θα σταλούν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας. Σχετικά με τα αίτια της δολοφονικής επίθεσης, ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι αυτό του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ:
Μαφιόζικη εκτέλεση έξω από νυχτερινό κέντρο στην Πάτρα - ΔΥΟ νεκροί [βίντεο]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...