Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Άλλες 1.648 «ύποπτες» συντάξεις του ΟΑΕΕ


Στην αναστολή της χορήγησης 84 συντάξεων που χορηγούνταν από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) προχώρησε το υπουργείο Εργασίας μετά από την ολοκλήρωση των διασταυρώσεων. Οι συντάξεις αυτές χορηγούνταν, είτε σε άγαμες θυγατέρες που είχαν τελέσει γάμο, είτε σε χήρους και χήρες που είχαν ξαναπαντρευτεί.

Οι διασταυρώσεις τον ΟΑΕΕ, που ολοκληρώθηκαν σήμερα, εντόπισαν συνολικά 1.648 «ύποπτες» περιπτώσεις από τις 114.288 συντάξεις αιτία θανάτου που καταβάλλει ο οργανισμός (ποσοστό 1,44%). Για τις περιπτώσεις αυτές θα διενεργηθούν αυτοπρόσωποι έλεγχοι μέσα στις επόμενες 10 ημέρες. Θα ελεγχθούν επίσης και 1.564 περιπτώσεις που κρίθηκαν ως «ύποπτες» και αδιευκρίνιστες.

Οι διασταυρώσεις αφορούν 499.803 συντάξεις αιτία θανάτου, εκ των οποίων οι 265.692 χορηγούνται από το ΙΚΑ, οι 119.823 αφορούν το Δημόσιο και 114.288 συντάξεις αφορούν τον ΟΑΕΕ.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης επανέλαβε ότι ο στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι ”εντός του 2013, το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα να καταστεί ένα από τα πιο αξιόπιστα και σύγχρονα συστήματα ελέγχου συντάξεων ισοδύναμο με αυτά των πιο προηγμένων χωρών και να εξαλείψουμε κάθε μορφής παραβατικότητα και να φωτίσουμε κάθε γκρίζα ζώνη” και προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα δοθούν και τα αποτελέσματα των ελέγχων στο Δημόσιο και το ΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...