Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Δίκη Marfin: Συγκλονίζει η κατάθεση του πατέρα της αδικοχαμένης εγκύου από το Αίγιο


Συγκλονίζουν τα αναπάντητα ερωτήματα του πατέρα της αδικοχαμένης εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, ο οποίος κατέθεσε σήμερα το πρωί στη δίκη για την φονική πυρκαγιά στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin της οδού Σταδίου (05/05/2010). Ο Ζαχαρίας Παπαθανασόπουλος στάθηκε στην έλλειψη τήρησης των στοιχειωδών κανόνων ασφαλούς λειτουργίας της τράπεζας.

«Δεν έπρεπε να υπάρχουν έξοδοι κινδύνου; Καλύτερα τζάμια σε μια τράπεζα που ήταν συνεχώς στόχος; Δεν έπρεπε να παραμείνει κλειστή η τράπεζα μια μέρα που στο κέντρο είχαν κλείσει ακόμα και τα περίπτερα;», αναρωτήθηκε ο πατέρας της 32χρονης και συνέχισε: «Το κατάστημα έπρεπε να είχε θωρακιστεί καθώς τα τζάμια είχαν σπάσει κατ' επανάληψη και παρόλα αυτά δεν τα αντικατέστησαν με τζάμια ασφαλείας. Μας λένε ότι ήταν τρομοκρατική ενέργεια, αλλά το προσωπικό και η κόρη μου θα είχαν σωθεί αν υπήρχε έστω μια έξοδο κινδύνου για να φτάσουν στην ταράτσα. Η κόρη μου ήταν 32 χρόνων και ρούφαγε τη ζωή. Τώρα είναι νεκρή. Κι ο άνδρας της δεν έγινε πατέρας».

Ο Ζαχαρίας Παπαθανασόπουλος κατέθεσε πως το νεοκλασικό κτίριο όπου βρισκόταν το υποκατάστημα της Marfin δεν διέθετε καν σύστημα πυρασφάλειας και υποστήριξε πως όταν παλαιότερα είχε πιάσει φωτιά στο υποκατάστημα «την είχαν σβήσει από μόνοι τους οι εργαζόμενοι εξ ανάγκης με ιδία μέσα».

Κατηγορούμενοι για τον θάνατο της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, αλλά και των άλλων δύο θυμάτων, του Επαμεινώνδα Τσακάλη και της Παρασκευής Ζούλια είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Marfin, Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος, ο υπεύθυνος ασφαλείας του κτιρίου Εμμανουήλ Βελονάκης, η διευθύντρια του καταστήματος, Άννα Βακαλοπούλου και η υποδιευθύντρια, Αναστασία Κούκου. Η κατηγορία που τους βαραίνει είναι ανθρωποκτονία και πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...