Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Τάσος Μητρόπουλος: Αν κάποιος έκανε κακό στη Νένα ή τον Χρήστο θα τον σκότωνα


Για την πρόσφατη περιπέτεια που έζησε όταν ένας Γεωργιανός ληστής εισέβαλε στο διαμέρισμα που μένει με τη συζυγό του Νένα Χρονοπούλου και τον γιο της Χρήστο, μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Τάσος Μητρόπουλος.

Μιλώντας στην εφημερίδα Realnews ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε πως αρχικά δεν κατάλαβε τι έγινε. Οταν αργότερα το συνειδητοποίησε σοκαρίστηκε σοκαρίστηκε, «τρελάθηκε», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Αρχικά δεν κατάλαβα τι ακριβώς έγινε. Αργότερα όμως συνειδητοποίησα πόσο σοβαρό ήταν τα γεγονός και τρελάθηκα», είπε ο Τάσος Μητρόπουλος και πρόσθεσε: «Εκεί κατάλαβα ότι τελικά κατά λάθος ζούμε. Αν μέσα στο σπίτι μας δεν είμαστε ασφαλείς και αν μέσα στο άσυλό μας και να εισβάλει και να δρα οποιοσδήποτε άγνωστος. Φανταστείτε στη θέση μου να βρισκόταν οποιαδήποτε κυρία μένει στην πολυκατοικία και δεν έχει τη δική μου μυϊκή δύναμη, να ερχόταν αντιμέτωπη με κάποιον που κρατάει μαχαίρι. Ούτε τολμώ να φανταστώ τις συνέπειες. Σκέφτομαι ότι θα μπορούσε να είναι η Νένα και έχω χάσει τον ύπνο μου. Στην Ελλάδα κανείς το τέλος του τόσο νωρίς, όλοι είμαστε αιωνόβιοι και δυστυχώς είμαι κι εγώ ένας από αυτούς. Η Νένα είναι πιο εξοικειωμένη με την ιδέα του θανάτου. Μετά από ένα τέτοιο γεγονός καταλαβαίνεις αν βρεθείς στη λάθος θέση τη λάθος στιγμή, η ζωή σου κοστίζει όσο μια σφαίρα».

Μάλιστα πρόσθεσε πως αν τολμούσε κάποιος να πειράξει τη σύζυγό του και τον γιο της θα τον σκότωνε. «Αν κάτι αξίζεις να αγαπάς και να προστατεύεις είναι ένα παιδικό χαμόγελο. Αν κάποιος έκανε κακό στην Νένα και στον Χρήστο θα πέθαινε δίχως δεύτερη σκέψη», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Συνεχίζεται η κακοκαιρία την Κυριακή - Βροχές και χιόνια στα ορεινά


Νεφώσεις και τοπικές βροχές θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρό την Κυριακή, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα βορειοανατολικά ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Μικρή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή της ΕΜΥ έχει ως εξής:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη και τη νύχτα και στις υπόλοιπες περιοχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ανατολικά ορεινά.

Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ οι οποίοι το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -3 (μείζον 3) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και το βράδυ πιθανώς σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νότια που βαθμιαία θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 2 με 4 και στα νοτιά 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 2 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα.

Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα.

Ανεμοι: στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 και στα νοτιά δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα βροχής το βράδυ κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.



Πηγή:  | iefimerida.gr

Αγρια αιματηρή συμπλοκή Χρυσαυγιτών-Αντιεξουσιαστών στην Κοζάνη


Αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε καφετέρια της Κοζάνης, ανάμεσα σε Χρυσαυγίτες και αντιεξουσιαστές.

Στο περιστατικό για το οποίο μετέδωσε ρεπορτάζ ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, πρωταγωνίστησε ένας 36χρονος ο οποίος φορούσε μπλούζα με διακριτικά της Χρυσής Αυγής.

Μαζί με δύο ακόμη φίλους του εισέβαλε σε καφετέρια όπου συχνάζουν αντιεξουσιαστές, τους απείλησε με μαχαίρι και ακολούθησε συμπλοκή, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος και ακόμη δύο άτομα.

Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία η οποία συνέλαβε το δράστη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της Χρυσής Αυγής στη Δυτική Μακεδονία, ο 36χρονος χρειάστηκε να κάνει 27 ράμματα.



Πηγή:  | iefimerida.gr

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας

Δύσκολη προβλέπεται η ερχόμενη εβδομάδα στον τομέα της Υγείας, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς επίσης και... ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί και φαρμακοποιοί, κλιμακώνουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Την ίδια ώρα, οι ασφαλισμένοι στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΠΥ), καλούνται γι' άλλη μια φορά να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να προμηθευτούν τα φάρμακά τους και να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σιωπηρή αντιρατσιστική πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Με αφετηρία το Σύνταγμα και προορισμό την Ακρόπολη 2.000 πολίτες, περίπου, πραγματοποιούν σιωπηρή πορεία ενάντια στο ρατσισμό.

Την πορεία διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα και σε αυτή συμμετέχουν η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), οι Οικολόγοι Πράσινοι, αλλά και η ΔΗΜΑΡ.

Θύμα βεντέτας ο 16χρονος που βασανίστηκε και δολοφονήθηκε στα Μέγαρα

Μετά το αρχικό σοκ από τον εντοπισμό του πτώματος του 16χρονου νεαρού στην περιοχή Βλυχός Μεγάρων, έρχονται στην επιφάνεια στοιχεία που θα βοηθήσουν την αστυνομία να φτάσει στους δράστες του άγριου εγκλήματος. Αρχικά ακούστηκε πως οι δολοφόνοι του αγοριού ήταν κάποιοι Πακιστανοί, οι οποίοι μένουν κοντά στον καταυλισμό των τσιγγάνων, ωστόσο η μαρτυρία του παππού του 16χροινου ανέτρεψε την κατάσταση.

Ο ηλικιωμένος άντρας είπε στις αρχές πως τις φήμες περί Πακιστανών τις έβγαλαν οι δολοφόνοι του εγγονού με σκοπό να αποπροσανατολίσουν τις αρχές. «Ψάξτε μέσα στον καταυλισμό. Εκεί θα βρείτε τους δολοφόνους», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο παππούς του δολοφονηθέντος.

Πρόσθεσε μάλιστα πως η οικογένεια του έχει διαφορές με άλλη οικογένεια τσιγγάνων και ανάμεσα τους έχει ξεσπάσει βεντέτα και ένα από τα θύματα της άγριας κόντρα που έχουν ήταν το 16χρονο αγόρι.

Υπενθυμίζεται πως ο ανήλικος βρέθηκε δολοφονημένος στις 06:00 τα ξημερώματα από ένα άλλο παιδί του καταυλισμού. Μάλιστα ήταν άγρια χτυπημένος από το δράστη και έφερε πολλαπλά τραύματα στην κοιλιά, το στήθος και τον λαιμό. Κοντά στο πτώμα οι αρχές εντόπισαν ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 30 εκατοστών που η λαβή του είναι τυλιγμένη με μονωτική ταινία και οι αστυνομικοί εξετάζουν την πιθανότητα να είναι αυτό το όπλο του εγκλήματος.

Πηγή: iefimerida.gr

Τέλος Γενάρη η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα

Την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναμένουν στο υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να καταθέσουν στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς, μιλώντας στη Βουλή, εξήγησε ότι το νομοσχέδιο είναι έτοιμο, έχει λάβει την έγκριση των ενώσεων καταναλωτών, της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών και άλλων κοινωνικών εταίρων, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έως το τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να έχει πάρει το πράσινο φως από την ΤτΕ και την ΕΚΤ για να έρθει στη Βουλή.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Σκορδάς ξεκαθάρισε πως στις διατάξεις του νομοσχεδίου δεν πρόκειται να περιλαμβάνεται «κούρεμα» χρεών, καθώς θα ανατρεπόταν το σχέδιο κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών. Τόνισε, όμως, ότι θα παρέχει «μια σημαντική ανάσα ανακούφισης σε εκείνους που πραγματικά την έχουν ανάγκη».

Στις ρυθμίσεις θα μπορούν να υπαχθούν μισθωτοί, εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας (δελτίο παροχής υπηρεσιών) και συνταξιούχοι που έχουν οικογενειακό ετήσιο εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ και έχουν υποστεί από την 1η Ιανουαρίου 2010 μείωση των εισοδημάτων τους κατά 35%.

Οι δόσεις

Επίσης, θα υπάγονται οι άνεργοι, ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες. Οπως έχει ήδη γίνει γνωστό, το νομοσχέδιο θα προβλέπει ότι για 4 χρόνια οι δανειολήπτες θα πληρώνουν μόνο τους τόκους των δανείων ενώ η δόση δε θα πρέπει να ξεπερνά το 30% των εισοδημάτων τους.

Ωστόσο εάν το ποσό της τοκοπληρωμής υπερβαίνει το 30% του φορολογητέου εισοδήματος, η μηνιαία καταβολή θα περιορίζεται στο ύψος του 30%. Επιπροσθέτως, ο κ. Σκορδάς σημείωσε ότι βελτιώνεται η αποτελεσματικότητα του εξωδικαστικού συμβιβασμού με πρόβλεψη ότι θα αρκεί η συμφωνία των πιστωτών που εκπροσωπούν το 51% των απαιτήσεων της οφειλής (όχι η πλήρης ομοφωνία, 100% που απαιτούνταν μέχρι σήμερα).

Επίσης, θα προβλέπεται ρύθμιση για καταβολή δόσης από την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, χωρίς καθυστερήσεις εξαιτίας της εκκρεμοδικίας.

Ταυτόχρονα, ο κ. Σκορδάς ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί και η ρύθμιση που αναστέλλει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας έως το τέλος του 2013.

NY TIMES: Ο μεγιστάνας Λαυρεντιάδης στο ψυχιατρείο

Στη σύλληψη και στη μεταφορά του πρώην μεγαλομετόχου της Proton Bank, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στο νοσοκομείο αναφέρονται σήμερα οι New York Times. Πέρασε τη νύχτα στη ΓΑΔΑ, πιθανότητα σήμερα οδηγείται στον Κορυδαλλό.

«Μεγιστάνας υπό κράτηση μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική» είναι ο τίτλος του άρθρου, που αναφέρει ότι «ο κ. Λαυρεντιάδης, πρώην μεγαλομέτοχος της Proton Bank, η οποία φέρεται να έχει δώσει επισφαλή δάνεια 900 δισ. δολαρίων για να κρατήσει ζωντανές άλλες επιχειρήσεις, είναι στο επίκεντρο έρευνας που ανέδειξε ανησυχίες για βαθιά ριζωμένη διαφθορά στην Ελλάδα».

Η εφημερίδα περιγράφει τα όσα έχουν συμβεί από την ημέρα που ο Έλληνας επιχειρηματίας συνελήφθη στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη, πως μπήκε στο νοσοκομείο μετά τη σύλληψη του και ότι το βράδυ της Παρασκευής μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική.

Αναφέρεται στο Δαφνί, όπου ο πρώην μεγαλομέτοχος της Proton Bank μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Παρασκευής, μετά την διάγνωση του γιατρού του για ψυχική ασθένεια.

Εκεί όμως οι γιατροί που τον εξέτασαν έκριναν πως δεν συντρέχει κανένας λόγος για την παραμονή του στη ψυχιατρική κλινική. Δεν έγινε δεκτός ούτε στον Ερυθρό Σταυρό, που ζήτησε να μεταφερθεί και έτσι πέρασε τη νύχτα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Μέσα στην ημέρα αναμένεται να οδηγηθεί μέσα στην ημέρα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Εξαιτίας της παραμονής του στο νοσοκομείο η 2η ειδική ανακρίτρια, Ιωάννα Χατζάκη, μετέβη η ίδια στον Ευαγγελισμό για να τον ανακρίνει και αποφάσισε να διατάξει την προφυλάκισή του
Η απολογία του κράτησε περίπου μιάμιση ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λαυρεντιάδης αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι ο έλεγχος της ΤτΕ πάνω στον οποίο στηρίχθηκαν τα πορίσματα είναι λάθος. Πρόσθεσε ότι από την πρώτη στιγμή που άρχισαν οι δικαστικές έρευνες ήθελε να επιστρέψει τα χρήματα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


Έρευνα στο σπίτι του Λαυρεντιάδη 

 


Λαυρέντης Λαυρεντιάδης: Η άνοδος και η πτώση του Ελληνα Μίδα

 


Ο «θησαυρός» που κατεσχέθηκε στο σπίτι του Λ. Λαυρεντιάδη

 

New York Times για σύλληψη Λαυρεντιάδη: Να ακολουθήσουν κι άλλοι Έλληνες ολιγάρχες 

 

Καταζητείται για την υπόθεση Λαυρεντιάδη και ο Πέτρος Κυριακίδης - ΑΛΛΕΣ 3 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

 

ALERT: Προφυλακιστέος ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης - Στελέχη του Λιμενικού και της ΕΛ.ΑΣ. στην ιδιωτική φρουρά του



Στο Δαφνί ο Λαυρεντιάδης

 

Enhanced by Zemanta

Τραγωδία με μετανάστες στη Λέσβο - Έχουν βρεθεί 18 πτώματα

Δεκαοκτώ άτομα έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια τους να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα. 

Όλα έγινα στα ανοιχτά της Λέσβου όταν μια βάρκα στην οποία επέβαιναν πάν από 20 αλλοδαποί έβαλε νερά και τελικά βούλιαξε.

Χτες το βράδυ εντοπίστηκε, από σκάφος που συμμετέχει στη μικτή ευρωπαϊκή επιχείρηση «ΠΟΣΕΙΔΩΝ – ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ 2012», άνδρας μέσα στη θάλασσα.

Ο άνδρας  φορούσε ατομικό σωσίβιο και κατά δήλωσή του, είναι ηλικίας 20 ετών και υπήκοος ξένης χώρας. Περισυνελέγη με ασφάλεια από το πλήρωμα του λιμενικού σκάφους και μεταφέρθηκε στο λιμένα Μυτιλήνης, από όπου διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» Γενικό Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος.

Στη συνέχεια, πλωτά περιπολικά Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιωτικά σκάφη δια θαλάσσης, καθώς και όχημα από ξηράς, προέβησαν σε  έρευνες για τυχόν εντοπισμό λοιπών αγνοουμένων ατόμων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι αυτή την ώρα έχουν βρεθεί 5 πτώματα.Οι έρευνες συνεχίζονται…

Τρεις μαθητές και τρεις καθηγητές ελληνικής καταγωγής στο σχολείο που έγινε η σφαγή

Εξι άτομα, τρεις μαθητές και τρεις εκπαιδευτικοί ελληνικής καταγωγής ήταν στο σχολείο Σάντι Χούκ του Κονέκτικατ των ΗΠΑ όταν ο 20χρονος ένοπλος εισέβαλε και προκάλεσε το λουτρό αίματος.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Σταύρος Παπαγερμανός, στο σχολείο διδάσκουν και δυο ομογενείς δασκάλες, οι οποίες κατάφεραν να διασωθούν, όπως και μια βιβλιοθηκάριος, ενώ φοιτούν και τρία Ελληνόπουλα τα οποία είναι καλά στην υγεία τους.

Πηγή: | iefimerida.gr

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Επεισόδια στο ΣΕΦ-Δύο τραυματίες

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας όπου διεξάγεται ο αγώνας μπάσκετ Ολυμπιακού – Αρμάνι Μιλάνο  για την τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα οπαδοί του Ολυμπιακού πέταξαν πέτρες και 6-7 μολότοφ προς τους αστυνομικούς, έξω από τη θύρα των οργανωμένων.

Οι αστυνομικοί  προσπάθησαν να τους απωθήσουν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λαμψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Euronews: «Θλιμμένα» τα φετινά Χριστούγεννα στην Ελλάδα

Παρά το γεγονός ότι ξεκλειδώθηκε από το Eurogroup η επόμενη δόση, οι Έλληνες κάτοικοι της χώρας δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι, όπως καταγράφει ρεπορτάζ... του Euronews, στην ισπανική του έκδοση.

Για την ελληνίδα οικονομολόγο Αναστασία Θωμά η οικονομική βοήθεια θα οφελήσει για μικρό χρονικό διάστημα ενώ οι μεγάλες αλλαγές στη χώρα είναι αυτές που θα οδηγήσουν σε πραγματική ανάκαμψη.

Για τον Άνθιμο Βαβάση, το πιο σημαντικό είναι πώς θα βγούμε από αυτή την κατάσταση.

"Αυτό είναι το πρόβλημα. Τώρα τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, αλλά οι Έλληνες αισθάνονται μοναξιά και απαισιόδοξία αυτή τη στιγμή. Δεν νομίζω ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα" δηλώνει ο ίδιος στην κάμερα του euronews.

Επί του παρόντος, το 31% του ελληνικού πληθυσμού ζει στο όριο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με έκθεση της Eurostat που δημοσιεύθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου. Η χώρα βιώνει το πέμπτο έτος της οικονομικής ύφεσης και το ποσοστό ανεργίας έχει φθάσει το 26%, καταλήγει το δημοσίευμα.

Τώρα- Στο Δαφνί ο Λαυρεντιάδης



Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα γίνεται η μεταφορά  του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη από τον Ευαγγελισμό στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο "Δαφνί"....

Λαυρεντιάδης: Καθιστώ υπεύθυνη την δικαιοσύνη για ο,τιδήποτε μου συμβεί.

 

Γραπτή δήλωση εξέδωσε πριν από λίγο ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ουδέποτε επιχείρησε να διαφύγει στο εξωτερικό και ότι η παρούσα ποινική διαδικασία σε βάρος του "στηρίχτηκε σε ένα διάτρητο, αντιφατικό και εντελώς προκατειλημμένο πόρισμα ελέγχου".

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής

Μολονότι όπως όλοι γνωρίζουν  έχω σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που καθιστά  κατά καιρούς αναγκαία την νοσηλεία μου στο εξωτερικό,

1)Επέστρεψα στη χώρα μου  αμέσως μετά την κίνηση της ποινικής διαδικασίας σε βάρος μου  προκειμένου να θέσω τον εαυτό μου  στη διάθεση της δικαιοσύνης.  Εμφανίστηκα πάντοτε,  όπου και όποτε τούτο μου ζητήθηκε  ενώπιον των δικαστικών αρχών  , ενώ είμαι γνωστής διαμονής και ουδέποτε επιχείρησα να διαφύγω στο εξωτερικό.

2)Τα προβλήματα υγείας μου  αγνοήθηκαν προκλητικά.  Καθιστώ υπεύθυνη την δικαιοσύνη για ο,τιδήποτε μου συμβεί.

3)Η παρούσα ποινική διαδικασία σε βάρος μου  στηρίχτηκε σε ένα διάτρητο, αντιφατικό και εντελώς προκατειλημμένο  πόρισμα ελέγχου  που συντάχθηκε από την τράπεζα της Ελλάδος, Πρόκειται για κλασική περίπτωση  δυσμενούς επιλεκτικής μεταχείρισης. Πολύ πριν μου απαγγελθεί ποινική κατηγορία  είχα επιστήσει με ειδική  οικονομοτεχνική πραγματογνωμοσύνη  την προσοχή της δικαιοσύνης  στα κραυγαλέα σφάλματα του πορίσματος.  Αγνοήθηκε παντελώς.

4)Δεν τηρήθηκε  καθόσον αφορά το πρόσωπό μου  η δικονομική τάξη  και καταστρατηγήθηκε  κάθε δικονομικό δικαίωμά μου.  Αρνήθηκα να συμπράξω σε αυτό.

5)Λυπάμαι τους χιλιάδες εργαζόμενους  που θα μείνουν τώρα χωρίς δουλειά  και αναρωτιέμαι για ποιον λόγο, σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα στιγμή,  δεν θέλουν κάποιοι  να επιστρέψουν στην Ελλάδα  160 εκατομμύρια ευρώ  που έχω δηλώσει από τον Ιούλιο  ότι θέλω να καταβάλλω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


Έρευνα στο σπίτι του Λαυρεντιάδη 

 


Λαυρέντης Λαυρεντιάδης: Η άνοδος και η πτώση του Ελληνα Μίδα

 


Ο «θησαυρός» που κατεσχέθηκε στο σπίτι του Λ. Λαυρεντιάδη

 

New York Times για σύλληψη Λαυρεντιάδη: Να ακολουθήσουν κι άλλοι Έλληνες ολιγάρχες 

 

Καταζητείται για την υπόθεση Λαυρεντιάδη και ο Πέτρος Κυριακίδης - ΑΛΛΕΣ 3 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

 

ALERT: Προφυλακιστέος ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης - Στελέχη του Λιμενικού και της ΕΛ.ΑΣ. στην ιδιωτική φρουρά του

 


Enhanced by Zemanta

BINTEO - ΣΟΚ Μακελειό σε δημοτικό σχολείο: 27 νεκροί. Ανάμεσα τους και 18 παιδιά

Μακελειό σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο στο Νιούτον του Κονέκτικατ, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, όταν ένοπλος άνδρας άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 27 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και 18 παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα σχολεία της περιοχής έχουν κλείσει μετά το περιστατικό.

Ο δράστης βρέθηκε νεκρός -αν και δεν είναι σαφές αν σκοτώθηκε από πυρά της αστυνομίας ή αν αυτοκτόνησε- ενώ στο σημείο της τραγωδίας βρέθηκαν δύο όπλα.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από δυνάμεις της αστυνομίας και το σχολείο εκκενώθηκε, ενώ ασθενοφόρα καθώς και οι γονείς των μαθητών έχουν σπεύσει στο δημοτικό σχολείο.

Σοκαρισμένα τα παιδιά από το άγριο περιστατικό κρατούσαν το ένα το άλλο από το χέρι και έκλαιγαν, καθώς οι δάσκαλοί τους τα συνόδευαν έξω από τις τάξεις τους.

Σημειώνεται πως στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν παιδιά 5-10 ετών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει ειδοποιηθεί για το επεισόδιο αυτό και ανά τακτά χρονικά διαστήματα ενημερώνεται για την κατάσταση, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο.


Enhanced by Zemanta

ALERT: Προφυλακιστέος ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης - Στελέχη του Λιμενικού και της ΕΛ.ΑΣ. στην ιδιωτική φρουρά του

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια μέσα στον "Ευαγγελισμό" , όπου νοσηλεύεται.

Δύο βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος και δύο αστυνομικοί είναι μεταξύ των ανδρών της ιδιωτικής φρουράς του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη που συνελήφθησαν χθες μαζί με τον επιχειρηματία στην οικία του.

Συνολικά συνελήφθησαν 16 άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παροχή υπηρεσιών ασφάλειας χωρίς άδεια. Όλοι τους οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα.

Οι βατραχάνθρωποι, αμφότεροι ηλικίας 32 ετών, υπηρετούν στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος. Όσον αφορά τους αστυνομικούς, πρόκειται για υπαστυνόμο, ηλικίας 50 ετών, ο οποίος υπηρετεί στα ΜΑΤ και για 45χρονο αρχιφύλακα της Υπηρεσίας Προστασίας Επισήμων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης συνελήφθη ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης της Proton Bank, και μάλιστα μία μέρα μετά την απόφαση κατάσχεσης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του.

Τα αδικήματα αφορούν την υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατ. ευρώ, τα οποία εκταμιεύτηκαν από την Proton Bank επί των ημερών της προεδρίας του, για να καταλήξουν σε εταιρείες αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντός του.

Τα κακουργήματα που βαρύνουν τον επιχειρηματία και τους 29 συγκατηγορούμενούς του είναι τα εξής:

-Εγκληματική οργάνωση στην οποία διευθυντικό ρόλο φέρεται να έχει ο ίδιος ο επιχειρηματίας.

-Απάτη με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου 1608/1950, που τελέστηκε κατ” επάγγελμα και κατά συνήθεια.

-Υπεξαίρεση εις βάρος του Δημοσίου, που αφορά το σύνολο των δανείων.

-Απιστία από κοινού και κατ” εξακολούθηση.

-Ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Έρευνα στο σπίτι του Λαυρεντιάδη 

Λαυρέντης Λαυρεντιάδης: Η άνοδος και η πτώση του Ελληνα Μίδα

Ο «θησαυρός» που κατεσχέθηκε στο σπίτι του Λ. Λαυρεντιάδη

New York Times για σύλληψη Λαυρεντιάδη: Να ακολουθήσουν κι άλλοι Έλληνες ολιγάρχες

Καταζητείται για την υπόθεση Λαυρεντιάδη και ο Πέτρος Κυριακίδης - ΑΛΛΕΣ 3 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Στρατιωτικός στη βουλευτή Μίκα Ιατρίδη: Μου έκοψες το μισθό, θα σε κάψω ζωντανή

Συνελήφθη 34χρονος στρατιωτικός γιατί έστειλε απειλητικό μήνυμα στη βουλευτή Δωδεκανήσων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδη. Ο δράστης πριν από δέκα ημέρες έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ένα μήνυμα στη βουλευτή απειλώντας την, επειδή του έχει μειωθεί ο μισθός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr στο email ο 34χρονος απειλούσε τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα της κ. Ιατρίδη, γράφοντας «θα σε φάω, θα σε κάψω ζωντανή, μου κόψατε το μισθό».

Η βουλευτής αμέσως απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μετά από έρευνες οι αστυνομικοί εντόπισαν τα ίχνη του αποστολέα . Το μήνυμα εστάλη από ξενοδοχείο, σε προάστιο της Αθήνας, όπου διαμένει ο 34χρονος. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απειλητικό μήνυμα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Κερατέα: Διαφήμιζε ναρκωτικά σε μαθητές

Εργαστήριο παραγωγής υδροπονικής κάνναβης είχε εγκαταστήσει μέσα στο σπίτι του 36χρονος στην περιοχή Δασκαλειού Κερατέας. 

Όπως πρόεκυψε από τις έρευνες των αρχών ο συλληφθείς διαφήμιζε μέσω forum του διαδικτύου την προσφορά ναρκωτικών σε μαθητές.

Χολαργός: Οι ληστές παρουσιάστηκαν ως υποψήφιοι ενοικιαστές

Ως υποψήφιοι ενοικιαστές διαμερίσματος παρουσιάστηκαν τρεις ληστές σε έναν 55 χρόνο στον οποίο, κατόπιν, επιτέθηκαν. Η ένοπλη ληστεία έγινε στη 1.30 το μεσημέρι της Παρασκευής σε πολυκατοικία στο Χολαργό.

Οι δράστες παρουσιάσθηκαν στον 55 χρόνο ως ενδιαφερόμενοι να ενοικιάσουν διαμέρισμα δίπλα από το δικό του.

Τον παρέσυραν, τον αιφνιδίασαν και στη συνέχεια του επιτέθηκαν. Με την απειλή των όπλων τον ανάγκασαν να τους οδηγήσει στο διαμέρισμα του.

Οι ληστές στη συνέχεια τον ανάγκασαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο από όπου άρπαξαν μεγάλο χρηματικό ποσό, περίπου 45.000 ευρώ.

Πριν φύγουν του έδεσαν τα χέρια. Το θύμα κατάφερε να ειδοποιήσει την αστυνομία που διεξάγει έρευνες για την ληστεία.
Enhanced by Zemanta

Aπό σήμερα μπορείτε να μην πληρώνετε ούτε ένα ευρώ πουθενά, εάν δεν σας δίνουν απόδειξη

Η ρύθμιση που επιτρέπει στους καταναλωτές να μην πληρώνουν το κόστος των προϊόντων και υπηρεσιών που αγοράζουν αν δεν πάρουν απόδειξη λιανικής, τέθηκε από την Παρασκευή σε ισχύ καθώς πήρε ΦΕΚ η σχετική Αγορανομική Διάταξη.

Σύμφωνα με την ΑΔ 4/2012, «Κατά την πώληση προϊόντων και παροχή υπηρεσιών και υπό την επιφύλαξη των διατάξεων του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών, του Ποινικού Κώδικα και του ν. 2523/1997, ο καταναλωτής δεν υποχρεούται να καταβάλει το αντίτιμο εάν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο, όπως αυτό ορίζεται στις οικείες διατάξεις».

Μάλιστα, οι επιχειρήσεις υποχρεούνται επίσης να αναρτούν σε εμφανές σημείο του καταστήματος πινακίδα στα ελληνικά και τα αγγλικά που θα αναγράφει ότι «Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη-τιμολόγιο)». Το ίδιο κείμενο θα αναγράφεται και στους τιμοκαταλόγους εστιατορίων κ.λπ. καταστημάτων εστίασης και αναψυχής. Η υποχρέωση ανάρτησης των πινακίων ισχύει από τις 12 Ιανουαρίου και για τους παραβάτες προβλέπονται πρόστιμα ύψους 1.000 ευρώ.

Με την ίδια Διάταξη θεσπίζεται και ισχύει επίσης η πώληση των καυσόξυλων με μονάδα μέτρησης το κυβικό μέτρο αντί το κιλό

Πηγή: | iefimerida.gr

Στέλιος Κολοβός: Ο μπον βιβέρ με τα μεγάλα κόλπα και τη φήμη για το ριφιφί του αιώνα

Ο Στέλιος Κολοβός, που συνελήφθη χτες από την Ελληνική Αστυνομία για λαθρεμπόριο τσιγάρων, είναι 72 χρονών και δηλώνει: επιχειρηματίας. Έχει γίνει γνωστός για τα ακριβά γούστα του, και κυριότερα από τη φήμη που τον συνοδεύει για τη συμμετοχή του στο λεγόμενο «ριφιφί του αιώνα» το 1992. Τίποτε δεν αποδείχτηκε, η φήμη όμως έμεινε.

Όσοι βλέπουν τον Κολοβό, τον περιγράφουν ως ένα μπον βιβέρ με πολλά λεφτά. Ψηλός, ασπρομάλλης με τρόπο ζωής που για ορισμένους έχει μυθικές διαστάσεις. Λέγεται ότι ο ίδιος έχει επιλέξει να μένει σε πολυτελές ταχύπλοο στην μαρίνα του Φλοίσβου και ότι όταν κάνει έξοδο στην αθηναϊκή νύχτα δεν περνά απαρατήρητος.

Τα επεισόδια που διηγούνται γι' αυτόν είναι χαρακτηριστικά. Το 2010 συνελήφθη για λαθρεμπόριο τσιγάρων. Λίγες μέρες μετά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση. Ο Κολοβός το γιόρτασε σε μαγαζί της παραλιακής με την οικογένεια του κάνοντας «ζημιά» δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Το ριφιφί KAI Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Καμίνης: Είμαστε όμηροι 100 συνδικαλιστών τραμπούκων

«Είμαστε όμηροι μίας δράκας ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να επιβάλουν με το έτσι θέλω τις απόψεις τους» τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Όπως είπε, αυτή η ιστορία με τους τραμπουκισμούς, τους προπηλακισμούς, τις καταλήψεις σε όλη τη χώρα πρέπει να τελειώνει και αναρωτήθηκε «έτσι θα πάμε μπροστά επειδή διαφωνεί ο κ. Μπαλασόπουλος;... Που είναι η αλληλεγγύη των εργαζόμενων απέναντι στους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα;».

Μάλιστα, δήλωσε χαρακτηριστικά «είμαστε όμηροι 100 συνδικαλιστών τραμπούκων».

Ο κ. Καμίνης ξεκαθάρισε ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης έχει δεσμευθεί ότι θα γίνουν μετακινήσεις των υπαλλήλων του Δήμου που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα σε άλλες υπηρεσίες και όχι απολύσεις.

Ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε τα παραπάνω με αφορμή την παρουσίαση στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ της πρωτοβουλίας του Δήμου για δημιουργία λαχανόκηπων σε σχολεία.

Καταδίωξη εμπόρων ναρκωτικών στη νέα εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων

Άναυδοι έμειναν οι οδηγοί  αυτοκινήτων που κινούνταν στη νέα εθνική οδό Αντιρρίου –Ιωαννίνων παρακολουθώντας τις σκηνές που διαδραματίζονταν σε ώρα πυκνής κίνησης, με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. να καταδιώκουν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που έκανε επικίνδυνους ελιγμούς με μεγάλη ταχύτητα.

Το κυνηγητό πήρε τέλος σε απόσταση  έξι χιλιομέτρων, όταν οι άνδρες  της Αστυνομίας εγκλώβισαν το  ύποπτο αυτοκίνητο και ακινητοποίησαν τους τρεις Αλβανούς επιβάτες ηλικίας 28, 27 και 25 χρόνων, οι οποίοι είχαν προλάβει να πετάξουν στο δρόμο μια σακούλα που περιείχε δυο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους δυο κιλών και 110 γραμμαρίων.

Τα ναρκωτικά βρέθηκαν, ενώ πάνω στους διακινητές οι αστυνομικοί κατέσχεσαν έξι κινητά, ένα βιβλιάριο καταθέσεων, 70 ευρώ και μια φωτογραφική μηχανή. Οι τρεις αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ αναζητούνται οι προμηθευτές τους.

Για διακίνηση ναρκωτικών παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ένας 66χρονος, στο σπίτι του οποίου οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών βρήκαν δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 65,8 γραμμαρίων και άλλη μια με κοκαΐνη βάρους 0,9 του γραμμαρίου. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν και 1.160 ευρώ ως προερχόμενα από την πώληση των ναρκωτικών.

Λακωνία:Χαροπαλεύει υπάλληλος εταιρείας που δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι με λοστό!

Ο άτυχος υπάλληλος δέχθηκε άγρια επίθεση από άγνωστο, που βούτηξε το τσαντάκι και το αυτοκίνητό του...

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστου, ο οποίος, χθες το απόγευμα (13-12-2012), χτύπησε και τραυμάτισε 47χρονο, με μεταλλικό αντικείμενο, στο κεφάλι.

Ειδικότερα, στο 6ο χλμ. της Εθνικής Οδού Σπάρτης- Γυθείου, στην περιοχή του χωριού Αμύκλες, έξω από μια αποθήκη εταιρείας που εμπορεύεται ελιές, ο άγνωστος χτύπησε στο κεφάλι με μεταλλικό αντικείμενο, πιθανότατα λοστό, έναν 47χρονο υπάλληλο της εταιρείας, του πήρε το τσαντάκι που κρατούσε με 3.000 ευρώ και στη συνέχεια διέφυγε με το αυτοκίνητο του 47χρονου υπαλλήλου κι αναζητείται.

Ο 47χρονος τραυματίας διακομίσθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Σπάρτης και στη συνέχεια στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Επίθεση με μαχαίρι στον Τάσο Μητρόπουλο

 
Ώρες αγωνίας για τη σύζυγό του Νένα Χρονοπούλου

Επίθεση από άντρα οπλισμένο με μαχαίρι δέχθηκε ο Τάσος Μητρόπουλος μέσα στην πολυκατοικία όπου διαμένει στον Πειραιά. 

Όλα ξεκίνησαν στις δύο το μεσημέρι, όταν κάποιος χτύπησε τα κουδούνια της πολυκατοικίας. Ιδιαίτερα ανήσυχος ο παλαίμαχος άσος του ποδοσφαίρου κατέβηκε στο ισόγειο για να δει ποιος είναι και εν συνεχεία στο λεβητοστάσιο.

Πριν προλάβει να αντιδράσει, δέχθηκε επίθεση από έναν άνδρα ο οποίος κατάφερε να τον χτυπήσει στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso» ο Τάσος Μητρόπουλος έπεσε πάνω του και κατάφερε να τον ακινητοποιήσει.

Αιμόφυρτος ο ίδιος, τον οδήγησε μέχρι την είσοδο της πολυκατοικίας και ζήτησε απ' τους περαστικούς να καλέσουν την αστυνομία. 

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τον άντρα που συνελήφθη να κατάγεται από τη Γεωργία.

Επεσε το πρώτο πρόστιμο -14.000 ευρώ για οδηγό που δεν πλήρωνε διόδια

Οδηγός ταξί καλείται να πληρώσει 14.000 ευρώ πρόστιμο επειδή 73 φορές δεν πλήρωσε το αντίτιμο στα διόδια, αλλά προτίμησε να σηκώσει τις μπάρες και να πληρώσει ελεύθερα. Το πρόστιμο επιβλήθηκε για μη καταβολή διοδίων στην Ολυμπία Οδό Α.Ε και είναι η πρώτη ανάλογη απόφαση δικαστηρίου σε πανελλαδικό επίπεδο.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Κόσμος», ο οδηγός κατηγορείται πως πέρασε από από τον Ιούλιο του 2011 έως και τον Αύγουστο του 2012 73 φορές από τα διόδια του Ρίου, του Ζευγολατιού και της Ελευσίνας χωρίς να πληρώσει το αντίτιμο.

Η εταιρεία προσκόμισε λεπτομερή κατάλογος όλων των διελεύσεων του αυτοκινήτου, αλλά και φωτογραφίες του οχήματος με επισημείωση του αριθμού κυκλοφορίας του.

Τώρα ο ταξιτζής καλείται να πληρώσει στην Ολυμπία Οδό Α.Ε.666,60 ευρώ για τα μη καταβληθέντα τέλη των διοδίων και επιπλέον ποσό 13.332 ευρώ, ως επιβολή αστικής ποινής, ίσης με το εικοσαπλάσιο του οφειλόμενου ποσού.

Έσφαξαν παιδί 12 χρόνων – Φρικτό έγκλημα στα Μέγαρα

Δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου το έγκλημα που ήρθε στο φως το πρωί στην περιοχή Βλυχός στα Μέγαρα. Ένα 12χρονο παιδί βρέθηκε άγρια δολοφονημένο. 

Ο δολοφόνος με ένα μαχαίρι του πήρε τη ζωή με τον πιο άγριο τρόπο.Όλα ήρθαν στο φως δέκα λεπτά πριν τις οκτώ το πρωί.

Το κορμάκι του άτυχου παιδιού βρέθηκε στην άκρη του καταυλισμού των τσιγγάνων στον Βλυχό των Μεγάρων.

Το θέα ήταν φρικτό. Το κορμάκι του παιδιού είχε πολλά χτυπήματα στην κοιλιά και το λαιμό από μαχαίρι.

Κανείς δεν γνωρίζει το παραμικρό. Κανείς δεν άκουσε κάτι. Το παιδί εντοπίστηκε τυχαία από περαστικούς. Οι αστυνομικοί που έφτασαν επί τόπου έχουν αποκλείσει το σημείο και διεξάγουν έρευνες.


Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο Βλυχό Μεγάρων μετά τον εντοπισμό του νεκρού 12χρονου, κοντά στον καταυλισμό των Ρομά.

Οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Καταζητείται για την υπόθεση Λαυρεντιάδη και ο Πέτρος Κυριακίδης - ΑΛΛΕΣ 3 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε από τη 2η ειδική ανακρίτρια και εις βάρος του Πέτρου Κυριακίδη, ο οποίος είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση της Proton Bank. Ήδη οι αστυνομικοί τον αναζήτησαν στην οικία του αλλά και στο σπίτι των παιδιών του χωρίς αποτέλεσμα.

 Μετά τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης, το βράδυ της ίδιας ημέρας η αστυνομία προχώρησε σε άλλες τρεις συλλήψεις για την υπόθεση της Proton Bank.

Πρόκειται για τους Αντώνη Αθανάσογλου, Τρύφωνα Κολλίντζα και Δημήτρη Σαραμαντή, τότε μέλη του Δ.Σ. της Proton Bank αλλά και της επιτροπής επιδοτήσεων, που κατηγορούνται για το σκάνδαλο των επισφαλών δανειοδοτήσεων ύψους 1.701.000 ευρώ προς εταιρείες συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Η σύλληψή τους έγινε βάσει εντάλματος που εξέδωσε η 2η ειδική ανακρίτρια, θεωρώντας ότι και για αυτούς, όπως και για τον επιχειρηματία, υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι ύποπτοι φυγής. Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις για την ίδια υπόθεση.

Ο επιχειρηματίας, που συνελήφθη χθες, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, για την υπόθεση των δανειοδοτήσεων της Proton Bank, ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Έρευνα στο σπίτι του Λαυρεντιάδη 

Λαυρέντης Λαυρεντιάδης: Η άνοδος και η πτώση του Ελληνα Μίδα

Ο «θησαυρός» που κατεσχέθηκε στο σπίτι του Λ. Λαυρεντιάδη

New York Times για σύλληψη Λαυρεντιάδη: Να ακολουθήσουν κι άλλοι Έλληνες ολιγάρχες

 


New York Times για σύλληψη Λαυρεντιάδη: Να ακολουθήσουν κι άλλοι Έλληνες ολιγάρχες

Χαρακτήρα επιβράβευσης προσέλαβε χθες η δημοσιογραφική κάλυψη της σύλληψης του Έλληνα κροίσου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη από τους New York Times.

«Σε μία σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα επίδειξη πυγμής, οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν την Πέμπτη έναν υψηλού προφίλ ολιγάρχη, στην οικία του σε πλούσιο αθηναϊκό προάστιο...» γράφει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «η σύλληψη συνέπεσε με την έγκριση του πακέτου βοήθειας ύψους 45 δισ. από τους Ευρωπαίους πιστωτές της Ελλάδας, οι οποίοι άσκησαν μεγάλη πίεση στην Αθήνα να καθαρίσει την διαφθορά, η οποία αποτελεί τη ρίζα των προβλημάτων της χώρας».

Και προσθέτει: «Λίγες προσωπικότητες του βεληνεκούς του κ. Λαυρεντιάδη έχουν διωχθεί πρόσφατα στην Ελλάδα».

Σε αντίστοιχο άρθρο των Financial Times, αναφέρονται οι λεπτομέρειες της περίπτωσης Λαυρεντιάδη - ο οποίος χαρακτηρίζεται ως συμβολική μορφή της ελληνικής διαπλοκής - και το χρονικό της σύλληψής του, ενώ φιλοξενούνται και δηλώσεις του όπου αρνείται τις κατηγορίες λέγοντας πως πρόκειται για συνωμοσία εναντίον «ενός επιχειρηματία ο οποίος πιστεύει στην «Ελλάδα και στο Θεό».


Πηγή: iefimerida.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Έρευνα στο σπίτι του Λαυρεντιάδη 

Λαυρέντης Λαυρεντιάδης: Η άνοδος και η πτώση του Ελληνα Μίδα

Ο «θησαυρός» που κατεσχέθηκε στο σπίτι του Λ. Λαυρεντιάδη

 

Enhanced by Zemanta

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Δημοσκόπηση Public Issue: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ «καταλληλότερος» Σαμαράς και «καλύτερη» η τρικομματική

Με 4,5 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue του Δεκεμβρίου για τον Σκάι και την Καθημερινή. Στο 60% ανέρχεται το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης έναντι μόλις 25% της ΝΔ, αν και οι περισσότεροι θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και καλύτερη κυβέρνηση τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.  

Ειδικότερα στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 30,5% έναντι της ΝΔ η οποία συγκεντρώνει ποσοστό 26%. Τρίτο κόμμα προκύπτει η Χρυσή Αυγή με 10,5% ενώ ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (9%), το ΠΑΣΟΚ (8%), η ΔΗΜΑΡ (6,5%) και τελευταίο το ΚΚΕ με ποσοστό 5,5%.

Σχετικά με το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, το 65% δηλώνει αντίθετο σε αντίθεση με το 31% που δηλώνει πως θα επιθυμούσε μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ως καταλληλότερος πρωθυπουργός αναγνωρίζεται ο Αντώνης Σαμαράς από το 40% των ερωτηθέντων, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 27% των προτιμήσεων.

Στην ερώτηση «ανεξάρτητα από τις κομματικές σας προτιμήσεις, πιστεύετε πως ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει σε σωστή ή λάθος κατεύθυνση», το 56% απαντά σε λάθος και το 26% σε σωστή.

Σύμφωνα με το βαρόμετρο, το 35% των ερωτηθέντων πιστεύει πως η καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα είναι μία συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, το 23% τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ενώ καμία απαντά το 37%.

Ως προς τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, προηγείται ο Φώτης Κουβέλης με ποσοστό 49% και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας (44%), ο Πάνος Καμμένος και ο Αντώνης Σαμαράς με 40% ο καθένας, η Αλέκα Παπαρήγα (26%), ο Ευάγγελος Βενιζέλος (24%) και τέλος ο Νίκος Μιχαλολιάκος με ποσοστό 17%.

Τέλος όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων, σημαντική άνοδο οκτώ ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με τον Νοέμβριο, καταγράφει το ΠΑΣΟΚ. Πιο αναλυτικά, πρώτο κόμμα είναι η ΔΗΜΑΡ με 45%, ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 43%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 41%, η ΝΔ με 35%, το ΚΚΕ με 27%, το ΠΑΣΟΚ με 21% και τέλος η Χρυσή Αυγή με 19%.

Ο «θησαυρός» που κατεσχέθηκε στο σπίτι του Λ. Λαυρεντιάδη


Έναν μεγάλο θησαυρό κατάσχεσαν οι αστυνομικοί συνοδεία εισαγγελέα από  το σπίτι του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στη Βάρη. Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά , κοσμήματα αμύθητης αξίας , αλλά κυρίως λογαριασμοί από τράπεζες σε  ολόκληρο τον κόσμο περιέχονται στο αρχείο του μεγαλοεπιχειρηματία.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν οι έκπληκτοι εισαγγελείς στα παραστατικά λογαριασμών , που δείχνουν όχι μόνο δικτύωση του με άλλους επιχειρηματικούς ομίλους , αλλά και καταθέσεις εκατομμυρίων σε τράπεζες του εξωτερικού , στην Ελβετία , τη Γερμανία , τη Σιγκαπούρη, το Χόνγκ Κόνγκ και αλλού. Οι δικαστές τώρα ελπίζουν ότι από το άνοιγμα των λογαριασμών του θα εξαχθούν πολύτιμα συμπεράσματα , αφού  η κίνησή τους θα αποκαλύψει διαδρομές ιδιαίτερης δικτύωσης του επιχειρηματία ακόμα και με αξιωματούχους του Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» ο επιχειρηματίας συνελήφθη στο σπίτι -φρούριο στη Βάρη και δεν φαινόταν να περιμένει τη σύλληψη.  Αντίθετα, σε στενούς του φίλους τις προηγούμενες εβδομάδες εκμυστηρευόταν ότι αισθανόταν τον εαυτόν του «άτρωτο» από ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η σύλληψή του είχε αποφασιστεί από ημέρες , αφού η ανακρίτρια είχε εντοπίσει μεγάλες του καταθέσεις στο εξωτερικό και επομένως είχε πειστεί ότι μπορούσε να προετοιμάσει τη φυγή του, παρότι είχε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

ΤΟ ΒΗΜΑ / Παπαδάκου Γιάννα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 
Έρευνα στο σπίτι του ΛαυρεντιάδηΛαυρέντης Λαυρεντιάδης: Η άνοδος και η πτώση του Ελληνα Μίδα


Ακυρώνεται η συμφωνία για δωρεάν φιλοξενία 60.000 παιδιών σε σταθμούς

Στον αέρα τινάζει το Ζ' Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», καθώς με απόφασή του -έπειτα από προσφυγή τεσσάρων ιδιωτικών παιδικών- ακυρώνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που αφορά στους παιδικούς και στα ΚΔΑΠ, καθώς έκρινε πως υπάρχει «ουσιώδη πλημμέλεια» στις τροποποιήσεις της προκήρυξης και τις συμβάσεις που έκανε η ΕΕΤΑΑ. 

Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι το όλο πρόγραμμα της δωρεάν φιλοξενίας 60.000 παιδιών σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς όπως επίσης και στα ΚΔΑΠ, που είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας υπουργείου Εργασίας-ΚΕΔΕ, να μένει στον αέρα και η χώρα μας να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να χάσει 145 εκατ. ευρώ.

Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκε το Ζ΄ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο κλήθηκε να εξετάσει τις προσφυγές ιδιωτικών φορέων που αμφισβήτησαν τη νομιμότητα των προκηρύξεων της ΕΕΤΑΑ, λόγω των διαδοχικών τροποποιήσεων της αρχικής προκήρυξης τόσο ως προς το ύψος της χρηματοδότησης της δράσης όσο και ως προς το διαθέσιμο ποσό ανά παιδί.

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου
Το Ελεγκτικό Συνέδριο «...αποφαίνεται ότι κωλύεται η υπογραφή των σχεδίων σύμβασης μεταξύ της ''Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ'' και των επιλέξιμων φορέων υλοποίησης της Δράσης ''Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής'' για το σχολικό έτος 2012-2013 του Επιχειρησιακού Προγράμματος ''Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού'' 2007-2013...».

Όπως εκτιμά, οι συνεχείς αλλαγές των όρων της πρόσκλησης του 2011 και οι μειώσεις της αποζημίωσης που αναλογεί σε κάθε θέση παιδιού οδήγησαν σε σαφείς αλλαγές των όρων του προγράμματος και κατά την κρίση του κλιμακίου είναι αντίθετες με τις αρχές της χρηστής διοίκησης. «Η επικαλούμενη από τη διαχειριστική αρχή του οικείου επιχειρησιακού προγράμματος και την ΕΕΤΑΑ ΑΕ δημοσιονομική κρίση δεν είχε ως συνέπεια τη μείωση του προϋπολογισμού της Δράσης», και «οι σημαντικές μειώσεις των ποσών ανά θέση παιδιού συνεπάγονται μειώσεις στην ποιότητα των σχετικών υπηρεσιών...», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σκεπτικό της απόφασης του Ε.Σ.

Δανιηλίδης: Είχαμε προειδοποιήσει, αλλά δε μας άκουσαν
«Πρόκειται για τη χειρότερη εξέλιξη για την οποία είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα με τους πιο υψηλούς τόνους, αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Οι εμμονές του υπουργείου Εργασίας μάς οδήγησαν σ' αυτή την τραγική κατάσταση, ακυρώνοντας ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόγραμμα σε καιρούς χαλεπούς για την ελληνική οικογένεια, οδηγώντας πλέον τους γονείς σε ένα νέο κύκλο απόγνωσης», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. Να σημειωθεί ότι ο ίδιος και με την ιδιότητα του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), αλλά και του προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της ΚΕΔΕ ζητά και την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Πηγή: aftodioikisi

Τώρα-Έρευνα στο σπίτι του Λαυρεντιάδη


Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ώρα η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνα στη βίλα του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος πριν από λίγο συνελήφθη για την υπόθεση της Proton Bank.  Το σπίτι του επιχειρηματία στη Βάρη είναι κυριολεκτικά "αστακός" καθώς έχει 20 φρουρούς!

Συνελήφθη, με ένταλμα της ειδικής ανακρίτριας, ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης για την υπόθεση της Proton Bank.

Ο επιχειρηματίας θα οδηγηθεί στην Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση που αφορά δανειοδοτήσεις της τράπεζας σε επιχειρήσεις συμφερόντων του.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Λαυρέντης Λαυρεντιάδης: Η άνοδος και η πτώση του Ελληνα Μίδα


Πίσω στο εδώλιο ο Αντώνης Γλου για χρέη προς το Δημόσιο

Πίσω στο εδώλιο στέλνει ξανά τον επιχειρηματία Αντώνη Γλου για χρέη προς το Δημόσιο, η έφεση που ασκήθηκε από την από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία θεωρεί εσφαλμένη την αθώωση του επιχειρηματία πριν από μερικές μέρες.

Επισημαίνεται, ότι ο κ. Γλου είχε συλληφθεί για οφειλές προς το Δημόσιο συνολικού ποσού ύψους 765.000 ευρώ.

Επειτα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και μετά την απαγγελία της κατηγορίας, παραπέμφθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο το οποίο τον έκρινε αθώο με το σκεπτικό ότι τα χρέη αυτά έχουν ρυθμιστεί και η εταιρία του έχει υποβάλλει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Ωστόσο, η εισαγγελία είχε εκ δια μέτρου αντίθετη νομικά άποψη, γι' αυτό κατέθεσε έφεση για την υπόθεση.

Η δημιουργία του ομίλου Glou ξεκίνησε το 1985 όταν η οικογένεια άνοιξε το πρώτο της κατάστημα ένδυσης στον Πειραιά. Γρήγορα οι δραστηριότητες της εταιρείας επεκτάθηκαν και έτσι σήμερα στον όμιλο ανήκουν 42 καταστήματα στην Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ποιός είναι ο επιχειρηματίας Αντώνης Γλου: Από τις βίλες της Καστέλας στις χειροπέδες για χρέη

Μαφία Βόλου - Τον έκλεισαν σε ψυχιατρείο για να μην μιλήσει

Κάθετη ιεραρχική δομή, ιδιαίτερη εσωτερική σύνθεση και αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας είναι τα τρία κυριότερα χαρακτηριστικά της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία στην περιοχή της Μαγνησίας και η οποία εμπλέκεται σε υποθέσεις απάτης, παράνομου στοιχήματος, παράνομων τυχερών παιχνιδιών και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Συνολική η Αστυνομία έχει περάσει χειροπέδες σε 44 άτομα, ανάμεσά τους και τα τρία αρχηγικά της μέλη: Ο 37χρονος αρχηγός και οι δύο υπαρχηγοί, μια 34χρονη και ένας 39χρονος. Οι 18 από τους συλληφθέντες είναι παίκτες που πιάστηκαν επ΄αυτοφώρο τη στιγμή που έπαιζαν παράνομα τυχερά παιχνίδια. Οι Αρχές αναζητούν ακόμη οκτώ μέλη της οργάνωσης.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τον στραγγάλισαν μέσα στο στο σπίτι του!

Νεκρός βρέθηκε ένας 75χρονος το πρωί μέσα στο σπίτι του στο Πόρτο Ράφτη.

Στραγγαλισμένος βρέθηκε στις 10 το πρωί, ένας 75χρονος, μέσα στο σπίτι του, επι της οδού Αγάπης στο Πόρτο Ράφτη.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τον ηλικιωμένο, συνταξιούχο μηχανικό του πολεμικού ναυτικού, βρήκαν συγγενείς που τον αναζητούσαν αλλά δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του.

Ο συνταξιούχος έμενε μόνος του ενώ σύμφωνα με την αστυνομία το σπίτι βρέθηκε αναστατωμένο κατι που οδηγεί στο συμπέρασμα οτι πρόκειται για ληστεία μετά φόνου.

Σαμαράς: «Οι θυσίες των Ελλήνων δεν πήγαν χαμένες»

«Οι θυσίες των Ελλήνων δεν πήγαν χαμένες» δήλωσε, από τις Βρυξέλλες, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά το «πράσινο φως» του Εurogroup για την εκταμίευση της δόσης και πρόσθεσε ότι «η αλληλεγγύη είναι ζωντανή. Όπως αποδεικνύεται, δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδα από το ευρώ» είπε ο Πρωθυπουργός, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι «είναι μια καλή μέρα για την Ελλάδα, αλλά χρειάζεται να συνεχιστεί η προσπάθεια».

Πήγαμε καλύτερα από ότι περιμέναμε δήλωσε κυβερνητική πηγή, διευκρινίζοντας ότι μέχρι τον Μάρτιο αναμένεται να έχουν εκταμιευτεί  52,5 δισεκ ευρώ, με τα 49,1 δισεκ. να προέρχονται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και τα άλλα 3,5 δισεκ. από το ΔΝΤ.

 Την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου του β' χρηματοδοτικού προγράμματος της Ελλάδας ενέκρινε το Eurogroup. Στο κείμενο της απόφασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, αποτυπώνεται το πλήρες χρονοδιάγραμμα της εκταμίευσης, καθώς αναφέρεται και σε ποια περίπτωση θα χρειαστεί να ληφθούν πρόσθετα μέτρα. 

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Eurogroup για την Ελλάδα ΕΔΩ

Enhanced by Zemanta

Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πέθανε ο αντιδήμαρχος την ώρα του Μνημόσυνου για την Σφαγή

Το απίστευτο και δυσάρεστο γεγονός μεταδίδει το kalavritanews.com. Το γεγονός έγινε κατά την διάρκεια της επιμνημόσυνης δέησης για τα θύματα του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

O αντιδήμαρχος Έργων, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Καλαβρύτων και πρώην Δημαρχος Παϊων Κώστας Ασημακόπουλος κατέρρευσε και άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς.

Ο Κώστας Ασημακόπουλος αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων οπου και διαπιστώθηκε ο θανατός του.

Άνεργη έπεσε από τον 5ο όροφο στα Άνω Ιλίσια


Συγκλονίζει η αυτοκτονία άνεργης στο κέντρο της Αθήνας. Σοκαρισμένη είναι η γειτονιά μιας άτυχης γυναίκας η οποία επέλεξε αργά χθες το βράδυ να βάλει τέλος στο αδιέξοδο στο οποίο είχε «βυθιστεί».

Η 40χρονη λίγο μετά τις 10 χθες το βράδυ, βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού της στον πέμπτο όροφο και πήδηξε στο κενό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 40χρονη ήταν άνεργη τον τελευταίο χρόνο και διέμενε μόνη της στο διαμέρισμα επί της οδού Γρ. Αυξεντίου 122, στα Άνω Ιλίσια.

Γνωστός δικηγόρος στο νοσοκομείο με τραύμα στο θώρακα από κυνηγετικό όπλο.

Πρώην δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και γνωστός δικηγόρος είναι ο τραυματίας που παρέλαβε το ΕΚΑΒ στις 7.52 π.μ. από το σπίτι του στον Πειραιά με τραύμα στο θώρακα από κυνηγετικό όπλο.

Μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Τζάννειο, όπου διαπιστώθηκε ότι το τραύμα προήλθε από κυνηγετικό όπλο. Ο ίδιος ο τραυματίας είπε στους διασώστες του ΕΚΑΒ ότι καθάριζε την καραμπίνα του, δίχως να γνωρίζει ότι είναι γεμάτη.

Αυτή την ώρα είναι στο νοσοκομείο Μεταξά, όπου και θα υποβληθεί σε θωρακοχειρουργική επέμβαση.

Ξεχασμένος Θησαυρός... 10 δισ. ευρώ


Έναν... ξεχασμένο θησαυρό, που μπορεί να φτάσει τα 9 με 10 δισ. ευρώ, αναζητεί το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το «Εθνος» προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή σχέδιο νόμου για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τα «εθνικά κληροδοτήματα» και τις «σχολάζουσες κληρονομιές», ενώ διατάξεις σχετικές με τις «αδρανείς καταθέσεις» θα συμπεριληφθούν σε άλλο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Πρόκειται για ακίνητα μεγάλης αξίας, καταθέσεις σε τράπεζες, μετοχές και ομόλογα αποβιωσάντων, οι κληρονόμοι των οποίων δεν βρέθηκαν ποτέ. Τα περιουσιακά αυτά στοιχεία είτε έχουν ήδη περιέλθει στο Δημόσιο και παραμένουν αναξιοποίητα, είτε θα μπορούσαν μέσω συνοπτικών νομικών διαδικασιών να περιέλθουν στην κυριότητα του Δημοσίου.

Η νομοπαρασκευαστική επιτροπή έχει ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό το έργο της προκειμένου να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο μετρά 73 χρόνιας ζωής, μια και τέθηκε σε ισχύ το μακρινό 1939.

Οπως λένε στο υπουργείο, στόχος είναι να απλοποιηθεί η νομοθεσία και να προκύψει «ταχύτερη εγγραφή δημοσίων εσόδων». Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, προβλέπεται η σύνταξη Εθνικού Μητρώου Κληροδοτημάτων για την καταγραφή με συστηματικό και ενιαίο τρόπο των κοινωφελών περιουσιών.

Πηγή: Εθνος

Όργιο φοροδιαφυγής στη Deutsche Bank - Συλλήψεις

Έφοδο στα κεντρικά της Deutsche Bank στη Φραγκφούρτη πραγματοποίησε την Τετάρτη η γερμανική αστυνομία. Τουλάχιστον 25 στελέχη της τράπεζας θεωρούνται ύποπτοι για συνέργεια σε φοροδιαφυγή ύψους πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Για πέντε στελέχη της Deutsche Bank εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Συνολικά 500 αστυνομικοί και εφοριακοί συμμετείχαν στις έρευνες, που επεκτάθηκαν σε σπίτια και γραφεία στο Ντίσελντορφ και το Βερολίνο, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Αφορμή για τις επιχειρήσεις των διωκτικών αρχών αποτέλεσαν οι αποκαλύψεις στην υπόθεση συνεργάτη της Deutsche Bank που κατηγορείται για φορολογική απάτη στα συμφραζόμενα πωλήσεων δικαιωμάτων εκπομπών αερίων από επιχειρήσεις.

Στελέχη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διώξεως του Εγκλήματος (BKA), της Αρχής Διώξεως Οικονομικού Εγκλήματος και της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας πραγματοποιούν έρευνες σε βάρος 25 ατόμων με την υποψία της κακουργηματικής φοροδιαφυγής, ξεπλύματος χρημάτων και υπόθαλψης εγκληματία.

Συγκεκριμένα κατά την εν λόγω συναλλαγή, στελέχη της Deutsche Bank φέρονται να συνέργησαν στην κατακράτηση φόρου κύκλου εργασιών ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Η Deutsche Bank επιβεβαίωσε ότι διεξάγονται έρευνες, οι οποίες έχουν αρχίσει την άνοιξη του 2010 και διαβεβαίωσε ότι «συνεργάζεται πλήρως με τις Αρχές».

Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα, η Deutsche Bank απέλυσε στο παρελθόν πέντε συνεργάτες της που μετείχαν σε απάτες και οι οποίοι συνεργάζονταν με διεθνείς συμμορίες, η δράση των οποίων στερούσε το γερμανικό δημόσιο από έσοδα ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αναφέρει το Der Spiegel.
Enhanced by Zemanta

Στους -17 η Φλώρινα

Δριμύ ψύχος επικρατεί σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Στη Φλώρινα ο υδράργυρος το πρωί έκανε «βουτιά» στους -17 βαθμούς. Στην κεντρική Μακεδονία καταγράφηκαν αρνητικές θερμοκρασίες σε πολλές πόλεις. Προβλήματα λόγω παγετού δημιουργήθηκαν το πρωί στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Περιφερειακή οδό τής Θεσσαλονίκης.

Οι χαμηλότερες τιμές του φετινού χειμώνα καταγράφηκαν το πρωί στη Δυτική Μακεδονία, όπου το θερμόμετρο το πρωί «έδειξε» -17 βαθμούς στη Φλώρινα, -16 στην Πτολεμαΐδα και -13 στην Καστοριά. Τσουχτερό κρύο επικρατεί και στην Κεντρική Μακεδονία, όπου ο υδράργυρος το πρωί έπεσε στους -3 στις Σέρρες.

Στη Θεσσαλονίκη επικρατεί ηλιοφάνεια με τη θερμοκρασία το πρωί να βρίσκεται στους 2 βαθμούς. Σε «παγοδρόμιο» μετατράπηκε το πρωί η Περιφερειακή οδός. Ο παγετός που σχηματίστηκε στο ύψος του κόμβου Νεαπόλεως, στο ρεύμα προς δυτικά, είχε ως αποτέλεσμα να «φύγουν» στο σημείο αυτό τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα από το οδόστρωμα και να προκληθούν τροχαία ατυχήματα με υλικές μόνο ζημιές.

Τα οχήματα κινούνταν για αρκετή ώρα με χαμηλές ταχύτητες, δημιουργώντας μεγάλο μποτιλιάρισμα. Οδηγοί κατήγγειλαν ότι δεν έγινε έγκαιρη ρίψη αλατιού στο οδόστρωμα ώστε να αποφευχθούν τα προβλήματα. Ανάλογα προβλήματα στο συγκεκριμένο σημείο τής Περιφερειακής είχαν δημιουργηθεί και στις αρχές της εβδομάδας.

Στο μεταξύ, εξαιτίας της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών και του παγετού, καθίσταται απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δρόμου της Δυτικής και Κεντρικής Ελλάδας.

Αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στην εθνική οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βίγλας) και στους επαρχιακούς δρόμους Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), Καστοριάς - Ιωαννίνων και σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο τής Φλώρινας. Στο νομό Γρεβενών απαιτούνται αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων προς τα χωριά Σαμαρίνα και Περιβόλι, καθώς και προς το χιονοδρομικό κέντρο τής Βασιλίτσας και εντός των οικισμών που βρίσκονται στον ορεινό όγκο της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών. Στο νομό Κοζάνης ισχύει το ίδιο για τα τελευταία 12 χιλιόμετρα της εθνικής οδού Πτολεμαΐδας - Βλάστης.

Στην Κεντρική Μακεδονία, με αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν, 3-5 Πηγάδια, Σελίου και Ελατοχωρίου. Απαραίτητη καθίσταται, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στους επαρχιακούς δρόμους Σερρών - Λαϊλιά (από το 22ο χλμ.) και Καστανερής - Λειβαδιών (από το 5ο χλμ.) στο νομό Κιλκίς.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...