Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Όργιο φοροδιαφυγής στη Deutsche Bank - Συλλήψεις

Έφοδο στα κεντρικά της Deutsche Bank στη Φραγκφούρτη πραγματοποίησε την Τετάρτη η γερμανική αστυνομία. Τουλάχιστον 25 στελέχη της τράπεζας θεωρούνται ύποπτοι για συνέργεια σε φοροδιαφυγή ύψους πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Για πέντε στελέχη της Deutsche Bank εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Συνολικά 500 αστυνομικοί και εφοριακοί συμμετείχαν στις έρευνες, που επεκτάθηκαν σε σπίτια και γραφεία στο Ντίσελντορφ και το Βερολίνο, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Αφορμή για τις επιχειρήσεις των διωκτικών αρχών αποτέλεσαν οι αποκαλύψεις στην υπόθεση συνεργάτη της Deutsche Bank που κατηγορείται για φορολογική απάτη στα συμφραζόμενα πωλήσεων δικαιωμάτων εκπομπών αερίων από επιχειρήσεις.

Στελέχη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διώξεως του Εγκλήματος (BKA), της Αρχής Διώξεως Οικονομικού Εγκλήματος και της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας πραγματοποιούν έρευνες σε βάρος 25 ατόμων με την υποψία της κακουργηματικής φοροδιαφυγής, ξεπλύματος χρημάτων και υπόθαλψης εγκληματία.

Συγκεκριμένα κατά την εν λόγω συναλλαγή, στελέχη της Deutsche Bank φέρονται να συνέργησαν στην κατακράτηση φόρου κύκλου εργασιών ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Η Deutsche Bank επιβεβαίωσε ότι διεξάγονται έρευνες, οι οποίες έχουν αρχίσει την άνοιξη του 2010 και διαβεβαίωσε ότι «συνεργάζεται πλήρως με τις Αρχές».

Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα, η Deutsche Bank απέλυσε στο παρελθόν πέντε συνεργάτες της που μετείχαν σε απάτες και οι οποίοι συνεργάζονταν με διεθνείς συμμορίες, η δράση των οποίων στερούσε το γερμανικό δημόσιο από έσοδα ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αναφέρει το Der Spiegel.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...