Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Οι Εβραίοι των ΗΠΑ καταδικάζουν τη δολοφονία των Χρυσαυγιτών στην Αθήνα

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «όσο και αν είμαστε σταθερά αντίθετοι στην άθλια νεοναζιστική ιδεολογία της ΧΑ, μας τρομάζουν εκείνοι, που θα διέπρατταν φόνο και απόπειρα δολοφονίας»

Τη διπλή δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο καταδικάζει η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (AJC).

Σε σημερινή ανακοίνωση ο  εκτελεστικός διευθυντής της Επιτροπής, Ντέιβιντ Χάρις, αναφέρει ότι «σε μια δημοκρατική κοινωνία, το να παίρνεις τον νόμο στα χέρια σου θα πρέπει να απορρίπτεται κατηγορηματικά».

Σύμφωνα με τον κ. Χάρις, «όσο και αν είμαστε σταθερά αντίθετοι στην άθλια νεοναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής και των εμπρηστικών τακτικών της, μας τρομάζουν εκείνοι, που, για τον οποιονδήποτε λόγο, θα διέπρατταν φόνο και απόπειρα δολοφονίας».

Πάντως, τη στυγερή δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής προβάλλουν με ανταποκρίσεις από την Αθήνα και αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ.

Η εφημερίδα «New York Times» αναφέρει ότι ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα σκότωσαν δύο ανθρώπους και τραυμάτισαν τρίτο, έξω από τα γραφεία του «νεοφασιστικού κόμματος» της Χρυσής Αυγής, σ' ένα βόρειο προάστιο της Αθήνας, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για «πολιτικά υποκινούμενη επίθεση», όπως τονίζεται.

Η «Wall Street Journal» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι οι δολοφονίες λαμβάνουν χώρα εν μέσω επιχείρησης της κυβέρνησης για την ποινική δίωξη του κόμματος ως εγκληματικής οργάνωσης, με τους δημοσιογράφους να σχολιάζουν πως το γεγονός ότι οι πυροβολισμοί ρίχτηκαν έξω από τα τοπικά γραφεία του κόμματος της Χρυσής Αυγής, έχει πυροδοτήσει τις εικασίες περί ύπαρξης πολιτικών κινήτρων.

Στα δημοσιεύματα καταγράφονται οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου ότι «οι δολοφόνοι θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν» και του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί σε όλους. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία».

Σε ανταποκρίσεις και ραδιοτηλεοπτικές αναφορές προβάλλονται και πληροφορίες- εκτιμήσεις ότι πρόκειται πιθανώς για ενέργεια της ακροαριστερής εγχώριας τρομοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι η αστυνομία δήλωσε ότι την έρευνα ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Enhanced by Zemanta

Η δίαιτα των τριών ημερών που θα σας κάνει να βρείτε άμεσα τη φόρμα σας


Δεν είναι απαραίτητο κάθε φορά που συνειδητοποιείτε ότι έχετε πάρει μερικά κιλά παραπάνω να αναλώνεστε σε εξοντωτικές δίαιτες που ενδεχομένως να μην φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μπορείτα πάντα να ακολουθήσετε μια δίαιτα – αποτοξίνωση τριών ημερών που θα σας κάνει να βρείτε ξανά τη φόρμα σας και να... χωράτε στο τζιν όπως παλιά.

Ποια είναι τα βασικά μυστικά της τριήμερης δίαιτας;

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τα σενάρια που εξετάζει η Αντιτρομοκρατική για τη δολοφονία

Όλα τα πιθανά σενάρια για την ταυτότητα των δραστών της εν ψυχρώ δολοφονίας των δύο χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο το βράδυ της Παρασκευής, εξετάζει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά και τη βαλλιστική έρευνα στο όπλο που χρησιμοποιήθηκε.

Των Γιάννη Σουλιώτη - Κώστα Ονισένκο / Η Καθημερινή

Όπως αναφέρουν στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, οι υποψίες στρέφονται στον κύκλο ατόμων που συγκροτούσαν την οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» και διέφυγαν από το μπαράζ συλλήψεων τρομοκρατών τη διετία 2010 – 2012.

Υπενθυμίζεται ότι η «Σέχτα Επαναστατών» είναι η μόνη τρομοκρατική οργάνωση, μετά τη «17 Νοέμβρη», που έχει αναλάβει την ευθύνη δύο εν ψυχρώ εκτελέσεων. Η πρώτη του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα (Ιούνιο του 2009) και η δεύτερη του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια (Ιούλιος 2010).

Και στις δύο αυτές περιπτώσεις οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει πιστόλια (και όχι καλάσνικοφ), όπως δηλαδή συνέβη και στη δολοφονική επίθεση της Παρασκευής.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι οι δώδεκα κάλυκες των 9 mm που περισυνελέγησαν από το σημείο, προέρχονται από πιστόλι Zastava, το οποίο ήταν «καθαρό» καθώς δεν ταυτοποιήθηκε με παλαιότερες τρομοκρατικές ή άλλες ενέργειες.

Υπό αυτά τα δεδομένο, στην Αντιτρομοκρατική αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο, εάν και όταν υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, οι δράστες να μην κάνουν χρήση του ονόματος «Σέχτα Επαναστατών» αλλά ενός νέου που θα παραπέμπει σε πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση.

Το χρονικό της επίθεσης

Η επίθεση έγινε το βράδυ της Παρασκευής γύρω στις 7 μ.μ., κατά ατόμων που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία της Χ.Α. στη λεωφόρο Ηρακλείου 426. Δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού σταμάτησαν στη συμβολή των οδών Λ. Ηρακλείου και Μ. Κωνσταντίνου, σε απόσταση ενός τετραγώνου από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης, κατέβηκαν από τη μηχανή, κινήθηκαν πεζοί μέχρι τα γραφεία και άνοιξαν πυρ κατά τριών νεαρών ατόμων, με όπλο 9 χιλιοστών, και αποχώρησαν με τη μοτοσικλέτα προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο Μανώλης Καπελώνης, 22 ετών,,έπεσε σχεδόν αμέσως νεκρός από τρεις σφαίρες στο κεφάλι και τον θώρακα. Ο δεύτερος, Γιώργος Φουντούλης, 27 ετών, ο οποίος δέχθηκε επίσης τρεις σφαίρες στα ίδια σημεία, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγία Ολγα, όπου εξέπνευσε παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή. Το τρίτο θύμα, ο Αλέξανδρος Γέροντας, 29 ετών, μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Γεννηματά και υπεβλήθη σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις, καθώς σφαίρα διαπέρασε το αριστερό ημιθωράκιο και τη σπλήνα. Τέταρτο άτομο, μέλος της Χρυσής Αυγής απέφυγε τα πυρά, σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες.

Ο χώρος της επίθεσης αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας αμέσως μετά την επίθεση. Μάλιστα στο σημείο έσπευσε διμοιρία των ΜΑΤ προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια. Στελέχη της Χρυσής Αυγής δήλωσαν από τα πρώτα λεπτά ότι τα θύματα ήταν στελέχη της τοπικής οργάνωσης Νέου Ηρακλείου. Παράλληλα, εξαπέλυσαν επίθεση στην κυβέρνηση για τις πρόσφατες συλλήψεις μελών της.

Σημειώνεται ότι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μελετά βίντεο που έχει καταγράψει τη σκηνή της δολοφονικής επίθεσης. Το βίντεο, όπως δήλωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, παρέδωσε ο ίδιος από τα γραφεία.

Σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από το σημείο, βρέθηκε μια δίκυκλη ΜΟΤ-ΤΑ και εξετάζεται η τυχόν σχέση της με την υπόθεση.

Η αστυνομία εντόπισε σταθμευμένη, επί της οδού Γρ. Αυξεντίου, σε απόσταση δύο τετραγώνων από τον τόπο του εγκλήματος, κλεμμένη μοτοσικλέτα, ενώ μια ακόμη βρέθηκε στην περιοχή του Μαρκόπουλου. Εξετάζεται το ενδεχόμενο οι δράστες, μετά τη δολοφονία να κινήθηκαν επί της Αττικής οδού και στη συνέχεια να άλλαξαν όχημα. Επίσης πιθανολογείται να υπήρχε, κατά τη διάρκεια της επίθεσης, και δεύτερο, «υποστηρικτικό» όχημα, με επιπλέον μέλη της ομάδας των
Enhanced by Zemanta

Focus: «Τρόμος στην Αθήνα»

Ρεπορτάζ για τη δολοφονική επίθεση μπροστά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο φιλοξενούν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, στην ηλεκτρονική του σελίδα το περιοδικό Focus έχει ρεπορτάζ με τίτλο «Τρόμος στην Αθήνα: Έλληνες πολιτικοί φοβούνται καταστάσεις εμφυλίου πολέμου», στο οποίο, μεταξύ άλλων, θέτει το ερώτημα: «Απειλείται η Ελλάδα από πολιτική αστάθεια;».

Στο δημοσίευμα περιγράφονται οι συνθήκες της δολοφονίας των δύο νεαρών και αναφέρεται ότι η ενδεχομένως τρομοκρατική επίθεση κλονίζει την πολιτική ζωή της χώρας.

Σημειώνεται πάντως ότι «καμία από τις πολυάριθμες τρομοκρατικές οργανώσεις της χώρας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη»

Γίνεται ακόμη αναφορά στα σχόλια του πολιτικού κόσμου και κυρίως στις δηλώσεις του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, ο οποίος φέρεται να εξέφρασε το φόβο ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με καταστάσεις που θυμίζουν εμφύλιο πόλεμο.

Τα περισσότερα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναπαράγουν στις ιστοσελίδες του τηλεγραφήματα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων (dpa).

«Πυροβολισμοί μπροστά από τα γραφεία της Χ.Α.», «Μέλη ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος δολοφονήθηκαν», είναι μερικοί από τους τίτλους των σχετικών δημοσιευμάτων.

Πολλά ΜΜΕ υπενθυμίζουν στους αναγνώστες τους και την πρόσφατη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σε νεαρό κωφάλαλο που αγνοείται ανήκει η μοτοσικλέτα των εκτελεστών

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η μηχανή εκλάπη την Τετάρτη και φέρεται να ανήκει σε ένα νεαρό κωφάλαλο, ο οποίος όμως, εδώ και μερικές ημέρες δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής


Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την εκτέλεση δύο μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της οργάνωσης στο Ηράκλειο, το βράδυ της Παρασκευής.

Εκτός από τα ερωτήματα για τον τρόπο που οργανώθηκε και εκτελέστηκε η επιχείρηση θανάτου στο Νέο Ηράκλειο, ένα πραγματικό μυστήριο για τους αστυνομικούς είναι η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι δύο εκτελεστές, για να απομακρυνθούν από το σημείο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η μηχανή εκλάπη την Τετάρτη και φέρεται να ανήκει σε ένα νεαρό κωφάλαλο, ο οποίος όμως, εδώ και μερικές ημέρες, όπως είπαν στην Αστυνομία οι γονείς του, δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής.

Τα έξι βήματα που ακολούθησαν οι εκτελεστές στο Νέο Ηράκλειο

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά οι δύο άγνωστοι δολοφόνοι κατάφεραν να σκορπίσουν τον πανικό και τον τρόμο σε έναν πολυσύχναστο δρόμο και μάλιστα στις 7 το απόγευμα. Οι κινήσεις τους όπως τις αποκωδικοποιούν από την ΕΛ.ΑΣ ήταν προσεκτικές, άμεσες και απόλυτα στοχευμένες.

Οι δράστες της δολοφονίας φαίνεται πως ακολούθησαν έξι βήματα:

  • Στις 19:00 φτάνουν με μία μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού στη Λ.Ηρακλέιου στο ύψος των γραφείων της ΧΑ.
  • Ο συνεπιβάτης που φοράει κράνος και γάντια κατεβαίνει και προχωράει προς τα γραφεία της οργάνωσης.
  • Ο δράστης είχε δει από μακρυά τους στόχους του και μόλις τους πλησίασε, τους εκτέλεσε πυροβολώντας κατά ριπάς.
  • Στην συνέχεια τον ακολουθεί και ο οδηγός της μοτοσικλέτας προφανώς υποστηρικτικά.
  • Αφού τα θύματα τους έχουν πέσει αιμόφυρτα στο έδαφος, τους δίνουν και τη χαριστική βολή.
  • Στη συνέχεια με απόλυτη ψυχραιμία απομακρύνονται από το σημείο ανεβαίνουν στη μοτοσικλέτα και εξαφανίζονται.


Φωτογραφία του δολοφόνου στο Νέο Ηράκλειο -Ο δράστης με το όπλο στο χέρι


Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία περνά από μικροσκόπιο το υλικό από τα βίντεο ασφαλείας καταστημάτων της περιοχή όπου το απόγευμα της Πέμπτης έγινε η άγρια δολοφονία δύο μελών της Χρυσής Αυγής.

Μία εικόνα, αν και μακρινή, του ενός δράστη της δολοφονίας δημοσίευσε η εφημερίδα newsbomb και δείχνει τον άγνωστο στο σημείο της δολοφονίας να κρατά το όπλο, με το οποίο δολοφόνησε τους Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη. Πρόκειται για το δράστη, ο οποίος αφού άδειασε το όπλο που είχε στα δύο νεαρά παιδιά, μέλη της ΧΑ στη συνέχεια ανέβηκε στη μηχανή που οδηγούσε ο συνεργός του και απομακρύνθηκαν.

Ρόπαλα, μαχαίρια και σουβλιά αποκάλυψε έρευνα στις φυλακές Κορυδαλλού

Τα αντικείμενα εντοπίστηκαν σε προαύλιο χώρο - Άγνωστο το πώς βρέθηκαν στο σωφρονιστικό κατάστημα


Αποκαλυπτικός αποδείχθηκε ο αιφνιδιαστικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης και τα ξημερώματα της Παρασκευής στις φυλακές Κορυδαλλού παρουσία Εισαγγελέα από σωφρονιστικούς υπαλλήλους με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων.

Σε προαύλιο χώρο των φυλακών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρόπαλα, κινητά τηλέφωνα, μαχαίρια και σουβλία.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν:

δέκα ξύλινα ρόπαλα
δέκα αυτοσχέδια μεταλλικά ρόπαλα
ένα αυτοσχέδιο σουβλί
δύο μικρά μαχαίρια (εμπορίου)
επτά αυτοσχέδια μαχαίρια
ένα κινητό τηλέφωνο
ένα μη λειτουργικό κινητό τηλέφωνο
ένας φορτιστής κινητού τηλεφώνου

Το προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Μυστήριο με τη μοτο των εκτελεστών - Ο πραγματικός ιδιοκτήτης χάθηκε δυο ημέρες πριν την επίθεση


Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση γύρω από τη μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι άγνωστοι, μέχρι στιγμής, εκτελεστές, για τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από tovima.gr οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν σε ποιον ανήκει η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση με τα στοιχεία που διέθεταν, δηλαδή τη μάρκα (Honda Varadero) και μέρος των στοιχείων της πινακίδας (καταλήγει σε 66).

Ωστόσο, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, αίσθηση και προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης της μοτοσικλέτας δεν έχει δηλώσει κλοπή και στην προσπάθεια που έγινε για τον εντοπισμό του προέκυψε ότι έχουν χαθεί τα ίχνη του τις τελευταίες δύο ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν βρεθεί δύο μηχανές. Μια που βρέθηκε στην οδό Αυξεντίου, κοντά στο σημείο της επίθεσης και μια στο Μαρκόπουλο.

Φωτογραφία αρχείου


Enhanced by Zemanta

Μητέρα του 29χρονου που χαροπαλεύει: Εχουν χτυπηθεί όλα τα ζωτικά του όργανα

Η μητέρα του Αλέξανδρου Γέροντα, του 29χρονου που έπεσε βαριά τραυματισμένος από τα πυρά των δολοφόνων που χτύπησαν έξω από τα γραφεία της ΧΑ το απόγευμα της Παρασκευής είπε πως ο γιος της δίνει μία πολύ μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ είπε πως χθες οι γιατροί με δύο χειρουργεία ένα στην κοιλιακή χώρα και ένα στο θώρακα κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή των 29χρονο, ωστόσο η κατάσταση του είναι ακόμα πάρα πολύ δύσκολη, βρίσκεται στην εντατική διασωληνωμένος και δίνει μάχη για να παραμείνει ζωντανός. Μάλιστα όπως είπε η μητέρα του όλα τα ζωτικά όργανα είναι πειραγμένα από τα χτυπήματα «ευτυχώς οι σφαίρες δεν βρήκαν την καρδιά. Τα χτυπήματα από τις σφαίρες ήταν τόσο δυνατά που το στομάχι του νεαρού έπεσε στην κοιλιά».

Μάλιστα η μητέρα του νεαρού είπε προκαλώντας συγκίνηση «Δεν θα αντέξω να χάσω κι άλλο παιδί. Ήδη έχασα ένα από μεσογειακή αναιμία».

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Πατέρας Γιώργου Φουντούλη: Εκτέλεσαν το παιδί μου σαν αρνί

Με τρεμάμενη φωνή ο πατέρας του Γιώργου Φουντούλη μίλησε για την εν ψυχρώ εκτέλεση του παιδιού του έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηρακλειο. 

 

«Τον εκτέλεσαν σαν να ήταν αρνί», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

Όπως έκανε γνωστό, μιλώντας στο Extra 3,  ο γιος του είχε σπουδάσει φυσικοθεραπευτής. Απόψε μου είπε ότι πάει για καφέ και κάποιοι τον εκτέλεσαν σαν να ήταν αρνί.

Τα θύματα της επίθεσης μέσα από το Facebook

Οι Γεώργιος Φουντούλης και Μανώλης Καπελώνης είναι τα δύο άτομα που έχασαν τη ζωή τους σήμερα έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο.

Τι πρόλαβε να πει στους γιατρούς ο 29χρονος τραυματίας Αλέξανδρος Γέροντας πριν μπει στο χειρουργείο

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 29χρονος τραυματίας Αλέξανδρος Γέροντας που υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση στο ΓΝΑ «Γ.Γεννηματάς». Τι πρόλαβε να ψελλίσει στους γιατρούς για την επίθεση έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο.

Ο 29χρονος φέρει τραύμα από σφαίρα που έχει χτυπήσει το κεφάλι κι έχει φθάσει μέχρι τη σπλήνα, με τους γιατρούς του Γενικού Κρατικού να είναι πλέον συγκρατημένα αισιόδοξοι για την κατάσταση της υγείας του.

«Καθόμασταν τρεις έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και πέρασε ένα μηχανάκι και μας γάζωσε», ήταν τα λόγια που πρόλαβε να πει στον γιατρό που τον παρέλαβε στο νοσοκομείο.

VIDEO - Ν. Ηράκλειο: Έρευνες στο σημείο της ένοπλης επίθεσης


Άντρες σήμανσης μαζεύουν κάλυκες έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, όπου πραγματοποιήθηκε η ένοπλη επίθεση το βράδυ της Παρασκευής. 

 Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, δύο νεαροί σκοτώθηκαν και άλλος ένας έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά.


Αυτοί είναι οι δύο νεκροί -ΟΝΟΜΑΤΑ

Μανώλης Καπελώνης (φωτο κατω) και Γεώργιος Φουντούλης (ΦΩΤΌ ΔΕΞΙΆ), τα ονόματα των δύο νεκρών - Αλέξανδρος Γέροντας το όνομα του τραυματία.

Η ανακοίνωσή τους έγινε από την Αστυνομία. και οι  τρεις ήταν φίλοι της Χρυσής Αυγής.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπήρχε ομάδα υποστήριξης των δραστών.

Πληροφοριες από την ΕΛΑΣ (και την ΧΑ) ότι υπάρχει βίντεο την στιγμή της επίθεσης από κάμερα καταστήματος.

Με όπλο των 9 χιλιοστών πυροβολήθηκαν τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο


Ενταση στο σημείο της δολοφονίας -Χρυασυγίτες προπηλάκισαν δημοσιογράφους και οπερατέρ

Ενταση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής σημειώθηκε όταν οπαδοί της οργάνωσης που βρίσκονταν στο σημείο προσπάθησαν να προπηλακίσουν δημοσιογράφους και οπερατέρ. Συγκεκριμένα μία ομάδα υποστηρικτών της Χα κινήθηκε απειλητικά εναντίον ενός κάμεραμαν, μάλιστα τα συγκεντρωμένα άτομα εξύβρισαν τους δημοσιογράφους.

Μάλιστα οι δημοσιογράφοι αναγκάστηκαν να περάσουν πίσω από μία διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στο σημείο προκειμένου να προφυλαχθούν από τις άγριες διαθέσεις των συγκεντρωμένων.


Τα ξένα Μ.Μ.Ε. για την εκτέλεση έξω από τα γραφεία της ΧΑ

Ρεπορτάζ σε Reuters, Euronews, Channel 4, ITV, μέχρι και στο ισραηλινό i24news και τη Daily Star του Λιβάνου


Η επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν.Ηράκλειο ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο με δημοσιεύματα και τηλεγραφήματα από πρακτορεία ειδήσεων.

Από το Euronews, το Channel 4, το βρετανικό ITV, μέχρι και το ισραηλινό i24news και τη Daily Star του Λιβάνου μεταδίδουν την είδηση για τη δολοφονία δύο νεαρών ανθρώπων από δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και μόλις πέρασαν έξω από το κτίριο που διατηρεί τα γραφεία της η ΧΑ άνοιξαν πυρ.

«Το ατύχημα έλαβε χώρα όταν δύο άνδρες που φορούσαν κράνη και οδηγούσαν μοτοσικλέτα άνοιξαν πυρ προς τα γραφεία του κόμματος. Υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη στην περιοχή. Ο βουλευτής της ΧΑ, Ηλίας Παναγιώταρος, δήλωσε ότι τα θύματα είναι τρία μέλη του κόμματος», αναφέρει το neurope.eu.

Η Daily Star του Λιβάνου σε δημοσίευμά της κάνει λόγο για το βίαιο περιστατικό, σχολιάζοντας ωστόσο ότι δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για επίθεση με πολιτικά κίνητρα.

Παρόλα αυτά η ιστοσελίδα αναφέρει το γεγονός ότι η ΧΑ χαρακτηρίστηκε «εγκληματική οργάνωση», κάνοντας λόγο και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Enhanced by Zemanta

ΔΥΟ οι νεκροί στο Αγ. Όλγα - Κινδυνεύει και ο τραυματίας - Τι αναφέρουν μαρτυρίες για τους δράστες


Μαρτυρίες μιλούν για δύο ενόπλους που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, τύπου βαραντέρο, η οποία στάθμευσε επί της λεωφόρου Ηρακλείου, απέναντι από το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Φορώντας κράνη -ο ένας λευκό και ο άλλος μαύρο- οι δύο ένοπλοι φέρονται να κατέβηκαν από τη μηχανή, να διέσχισαν τη λεωφόρο και να πυροβόλησαν εν ψυχρώ τρία άτομα που εκείνη την ώρα βρίσκονταν έξω από το κτίριο. Ακολούθως, επέστρεψαν στη μηχανή, με την οποία και εξαφανίστηκαν.

Να σημειωθεί ότι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής βρίσκονται στον πρώτο όροφο του κτιρίου, ενώ στο ισόγειο βρίσκεται μία καφετέρια.

Εκτεταμένες έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη. Η περιοχή έχει αποκλειστεί και επί τόπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής και ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας, καθώς και διμοιρία των ΜΑΤ.

Στην περιοχή φτάνουν συνεχώς και μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ λίγα λεπτά μετά της 20.00 στο σημείο μετέβη και η κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανία, η οποία δήλωσε ότι τα θύματα είναι μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ενας αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στη λεωφόρο Ηρακλείου κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των δύο μελών της Χρυσής Αυγής και τον τραυματισμό ενός τρίτου ανέφερε «Ακουσα πολλούς πυροβολισμούς και μετά ουρλιαχτά και κλάματα».

Ο μάρτυρας μιλώντας στο ΣΚΑΪ είπε πως δεν πρόλαβε να δει τους δράστες της δολοφονίας παρά μόνο άκουσε τους πυροβολισμούς και στη συνέχει είδε την αναστάτωση που επικρατούσε στο σημείο


Εκτέλεσαν δύο μέλη της Χρυσής Αυγής στη Λεωφόρο Ηρακλείου

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μεταδίδονται με κάθε επιφύλαξη πριν από λίγο "έπεσαν" πυροβολισμοί έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λεωφόρο Ηρακλείου.


Σύμφωνα με τις ίδιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στο σημείο βρίσκονται δύο νεκροί και τρεις τραυματίες.


Μοτοσικλέτα με δύο επιβάτες πέρασε έξω από τα γραφεία και ο συνεπιβάτης πυροβόλησε εναντίον αυτών των ατόμων.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν τα άτομα αυτά έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή . Σημειώνεται ότι τα γραφεία είναι κλειστά.

Σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής αναφέρεται: «Δύο Έλληνες 20 και 23 χρονών έχουν πέσει νεκροί από εν ψυχρώ πυροβολισμούς στο Ν. Ηράκλειο έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην λεωφόρο Ηρακλείου. Ο ένας είναι βαριά τραυματισμένος και διακομίζεται αυτήν την ώρα στο νοσοκομείο "Γεννηματάς". Δράστες ήταν δυο επιβαίνοντες σε μηχανή, οι οποίοι κατέβηκαν και πυροβόλησαν εξ επαφής τους τρεις νέους».

Ο εκπρόσωπος της Χρ. Αυγής κ. Κασιδιάρης δήλωσε: "Μέλη της Χρυσής Αυγής οι δύο νεκροί στο Νέο Ηράκλειο".

Σύμφωνα με το MEGA  οι δύο επιβαίνοντες στη μηχανή σταμάτησαν απέναντι από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, πλησίασαν σε μια παρέα νεαρών που έκαναν την περιφρούρηση των κτιρίων και τους πυροβόλησαν. Και οι δύο δράστες με τα όπλα στα χέρια ανέβηκαν στη μηχανή και εξαφανίστηκαν.


«Στη φάκα» υπάλληλοι του Οίκου Ναύτου για απάτη 1 εκατ. ευρώ - Πέντε συλλήψεις


Για απάτη ύψους 1 εκατ. ευρώ συνελήφθησαν το πρωί, παρουσία εισαγγελέα, τέσσερις υπάλληλοι του Οίκου Ναύτου. Οι υπάλληλοι συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω στη Λεωφόρο Θηβών τη στιγμή που παραλάμβαναν 250.000 ευρώ από ιδιοκτήτη κλινικής ως πρώτη δόση από συνολικό ποσό περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο είχαν συμφωνήσει να εισπράξει με πλαστά παραστατικά για δήθεν ιατρικές υπηρεσίες σε ασφαλισμένους.

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από σχετική εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γαληνού Μπρη και παρουσία του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και πέμπτο πρόσωπο, ο σύζυγος μίας εκ των υπαλλήλων, που επίσης συνελήφθη.

Η σχετική καταγγελία έγινε απο τον ιδιοκτήτη της κλινικής ο οποίος πριν από καιρό είχε εισπράξει ποσό 1.150.000 για νόμιμες υπηρεσίες που παρείχε σε ασφαλισμένους του ταμείου.

Αμέσως μετά, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, τον πλησίασε γυναίκα υπάλληλος του ταμείου που πλέον υπηρετεί με απόσπαση στο υπουργείο Παιδείας, και του πρότεινε να εισπράξει ξανά το ποσό αυτό καταθέτοντας πλαστά παραστατικά.

Όπως υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης της κλινικής, ο ίδιος θα έπαιρνε 500.000 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό θα το κρατούσαν οι υπάλληλοι και θα δινόταν σε δύο δόσεις των 250.000 ευρώ η καθεμία.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν η αποσπασμένη υπάλληλος στο υπουργείο Παιδείας, ο προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών και δύο υπάλληλοι του Ταμείου εκ των οποίων η μία γυναίκα, καθώς και ο σύζυγός της.

Το επίμαχο ραντεβού καταγράφηκε με κάμερα, ενώ για την υπόθεση έγιναν με εντολή της δικαιοσύνης καταγραφές συνομιλιών.


Σοκ στη Ρόδο:Κατηγορεί για βιασμούς τον σύντροφο της μητέρας της!


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από εχθές στη Ρόδο αστυνομική έρευνα, μετά από καταγγελίες μίας μαθήτριας, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει πέσει επανειλημμένως θύμα βιασμού από τον σύντροφο της μητέρας της.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η 18χρονη, δέχεται απειλές κατά της ζωής της από τον φερόμενο ως δράστη, ο οποίος τυγχάνει πατέρας τριών παιδιών από προηγούμενο γάμο.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, η νεαρή κοπέλα κατέθεσε στις αστυνομικές αρχές ότι ο άντρας τη βίαζε επανειλημμένως από την ηλικία των 14 ετών, με την ανοχή της μητέρας της.

Σήμερα, όπως είπε η ίδια στην κατάθεσή της, μένει σε μία φίλη της και αποφάσισε να «σπάσει» τη σιωπή της, καθώς δεν άντεχε άλλο το μαρτύριο...

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και ο Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών Ρόδου.

Ανοίγει ο φάκελος Καραμανλή - Για ηθική αυτουργία ο Καρχιμάκης για τις υποκλοπές

Ανοίγει εκ νέου ο φάκελος των υποκλοπών την περίοδο πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή με την κλήση σε απολογία του Μιχάλη Καρχιμάκη.

Συγκεκριμένα για ηθική αυτουργία στην κακουργηματική πράξη της παραβίασης μυστικών της πολιτείας καλείται να απολογηθεί την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, από τον 3ο τακτικό ανακριτή Δημήτρη Φούκα που χειρίζεται την υπόθεση των υποκλοπών και του σχεδίου δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Με βάση στοιχεία που προέκυψαν από τη δικογραφία η οποία έχει σχηματιστεί για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών που αποκαλύφθηκε το 2006 και τη συνένωσή της με τις καταγγελίες περί σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο κ. Καρχιμάκης καλείται να απολογηθεί.
Η δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού φέρεται να έγινε μετά από αναφορά που κατατέθηκε στην ΕΥΠ τον Απρίλιο του 2013 σύμφωνα με την οποία άτομο ισχυρίζεται ότι το 2005 ο κ. Καρχιμάκης σε συνάντηση με συνδικαλιστές της ΕΥΠ απευθυνόμενος προς μια εξ αυτών φέρεται να της είπε: "Δεν μου έχετε φέρει τελευταία από εκείνα τα ωραία χαρτιά".
Σύμφωνα με πληροφορίες προηγήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος στο σπίτι και στο γραφείο του πρώην βουλευτή. Κατά τη διάρκεια της έρευνας ο δικαστικός λειτουργός φέρεται να ανακάλυψε διαβαθμισμένα έγγραφα με ημερομηνίες, κυρίως από το 2005 έως το 2007. Πρόκειται για έγγραφα που φέρουν "βαθμό ασφαλείας" και φαίνεται να διοχέτευσε στον κ. Καρχιμάκη πρώην υπάλληλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Μία υπάλληλος μάλιστα απολογήθηκε ενώπιον του κ. Φούκα για την κατηγορία της φυσικής αυτουργίας σε παραβίαση μυστικών της πολιτείας. Έτσι στη συνέχεια ο δικαστικός λειτουργός κάλεσε σε απολογία και τον κ. Καρχιμάκη.

Ελληνας εργάτης ο υπερτυχερός της γερμανικής λοταρίας


Ο Γεώργιος Βαλαβάνης είναι ο υπερτυχερός εκατομμυριούχος στο φαντασμαγορικό τηλεοπτικό σόου της γερμανικής λοταρίας SKL στο Μόναχο.

Από τις 25 Οκτωβρίου η ζωή του 51χρονου απόδημου Έλληνα με καταγωγή από τη Σαμοθράκη άλλαξε ριζικά, καθώς έγινε πλουσιότερος κατά ένα εκατομμύριο ευρώ. Νίκησε στο μεγάλο τηλεοπτικό σόου με τίτλο «Ημέρα της τύχης», που διοργάνωσε στο Μόναχο η γερμανική κρατική λοταρία SKL.

Ο Γεώργιος Βαλαβάνης «πνίγηκε» στις αγκαλιές της οικογένειάς του με την ανακοίνωση του ονόματος του και λίγο αργότερα κρατούσε στα χέρια του τον τυχερό λαχνό.

Όπως είπε η πρώτη σκέψη που του πέρασε από το μυαλό ήταν:«τώρα έχουν πραγματοποιηθεί όλες μου οι επιθυμίες». Ποιες είναι αυτές; Ένα σπίτι για τον ίδιο και τη σύζυγό του και δύο διαμερίσματα για τους δύο του γιους. Κάτι παραπάνω δεν χρειάζεται, σχολίασε.

Παρά το απρόσμενο έπαθλό του ο Γεώργιος Βαλαβάνης διαβεβαιώνει ότι θα παραμείνει «εντελώς προσγειωμένος» και ότι θα συνεχίσει να πηγαίνει «κάθε μέρα στη δουλειά». Τα τελευταία 28 χρόνια εργάζεται στη Daimler, όπως παλαιότερα ο πατέρας του και τώρα ο μεγαλύτερος γιος του, σύμφωνα με την DW.

Ο Γεώργιος Βαλαβάνης ξενιτεύτηκε στη Γερμανία το 1972 μαζί με την οικογένειά του. Η Στουτγάρδη, όπου ζει κι εργάζεται, έχει γίνει πλέον η δεύτερη πατρίδα του. Όπως είπε, «ποτέ δε μετάνιωσα που ήρθα στη Γερμανία», τονίζοντας ότι «εδώ έχω δουλειά, κάτι που εκτιμά κανείς ιδιαίτερα σε εποχές σαν τη σημερινή». Όσο για το αν θα επέστρεφε στην Ελλάδα απαντά κατηγορηματικά: όχι, αλλά θα την επισκεφθεί οπωσδήποτε στις επόμενες διακοπές του.

Ποιος έκλεισε ραντεβού με μια μητέρα και την εξαφάνισε;

Σκοτεινές υποθέσεις  ζητούν φως. Καλυμμένα ίχνη και μυστικά  έρχονται στην επιφάνεια.

Θα εντοπιστούν οι μάρτυρες – κλειδιά; Θα ανοίξουν τα κλειστά στόματα; Θα εξιχνιαστεί το μυστήριο;

Ο γρίφος είναι για δυνατούς λύτες. Η λύση του είναι επιτακτική γιατί τίποτα δεν πρέπει να μένει  στο σκοτάδι.

Την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου, στις 23:00, το «Φως στο Τούνελ» θα επιχειρήσει να φωτίσει μια παράξενη υπόθεση που έχει αναστατώσει τη μικρή κοινωνία σε μια περιοχή της Βόρειας Ελλάδας. Η εκπομπή καταγράφει βήμα προς βήμα τις τελευταίες κινήσεις της μητέρας, πριν χαθούν τα ίχνη της. Ποιος έκλεισε ραντεβού μαζί της και την εξαφάνισε;

Ακόμη, η μαρτυρία του Αναστάσιου Μπασαντή στο «Φως στο Τούνελ», άνοιξε τον δρόμο για να μιλήσουν σημαντικοί μάρτυρες για την υπόθεση απαγωγής του νεαρού Μάριου Παπαγεωργίου που συγκλονίζει το πανελλήνιο. Ποια ήταν τα σημεία - κλειδιά στη συνέντευξη που έδωσε στην Αγγελική Νικολούλη για να δρομολογηθούν εξελίξεις;

 «Φως στο Τούνελ»: Για την Αγγελική Νικολούλη δεν υπάρχουν άλυτα μυστήρια

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Διαστάσεις παίρνει η αθρόα διακίνηση μεταναστών στην Ελλάδα από αλλοδαπούς - νέες συλλήψεις

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει πλέον  το φαινόμενο μεταφοράς παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα από αλλοδαπούς διακινητές. 

Από κάθε γωνιά της χώρας και με κάθε μέσο, αλλοδαποί -πολλοί από τους οποίους διαμένουν στη χώρα - έχουν συστήσει δίκτυα διακίνησης μεταναστών τους οποίους παραλαμβάνουν και μεταφέρουν οδικώς ή ακτοπλοϊκώς  στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Τελευταίο επεισόδιο στο συνεχιζόμενο σίριαλ με την αθρόα μεταφορά μεταναστών, η σύλληψη ενός 27χρονου Γεωργιανού που πιάστηκε στη Ροδόπη να μεταφέρει 12 μετανάστες.

Αρχικά ο 27χρονος που κινούταν σε επαρχιακό δρόμο της περιοχής δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο και επιχείρησε να διαφύγει μπαίνοντας στην Εγνατία Οδό. Τελικά, λόγω της ταχύτητας που ανέπτυξε και του υπέρβαρου, έσκασαν τα λάστιχα και το όχημα ακινητοποιήθηκε. Ο οδηγός προσπάθησε να διαφύγει πεζή, αλλά συνελήφθη λίγο αργότερα από αστυνομικούς.

Προς «μεγάλη έκπληξη των αστυνομικών», στο Ι.Χ. αυτοκίνητο υπήρχαν «στοιβαγμένοι» δώδεκα λαθρομετανάστες, 11 Σύριοι και ένας υπήκοος Μπαγκλαντές.

Ο 27χρονος θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση κάνει το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

Η νεότερη πρόβλεψη για τον καιρό στην Ελλάδα - Πώς θα είναι ο χειμώνας

Ηπιος χωρίς παρατεταμένες χιονοπτώσεις ή δριμύ ψύχος θα είναι ο χειμώνας στην Ευρώπη σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Accuweather.

Για την Ελλάδα συγκεκριμένα προβλέπει ότι τα φαινόμενα θα είναι λιγότερο έντονα από τον περσινό χειμώνα ενώ οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε φυσιολογικά επίπεδα.

Οσον αφορά στις χιονοπτώσεις προβλέπεται ότι το φετινό χειμώνα θα είναι λιγότερες στους ορεινούς όγκους της χώρας μας. Λιγότερες θα είναι και οι καταιγίδες.

Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος Alex Sosnowski οι μόνες περιοχές που θα έχουν αρκετά φαινόμενα, αλλά κοντά στα μέσα ετήσια επίπεδα, θα είναι η Σκανδιναβία και το δυτικό κομμάτι της Ρωσίας. Όλο το υπόλοιπο κομμάτι της Ευρώπης θα έχει φαινόμενα λιγότερα από τα μέσα ετήσια επίπεδα.


Enhanced by Zemanta

Απίστευτο: Ο αρχηγός της Γκεστάπο είναι θαμμένος σε εβραϊκό νεκροταφείο στο Βερολίνο

Μια απίστευτη αποκάλυψη έκανε σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild, αφού έδωσε τέλος σε ένα από τα μυστήρια του Β' Παγκοσμίου πολέμου. Επρεπε να περάσουν 68 ολόκληρα χρόνια ώστε να έρθει στο φως η κατάληξη του αρχηγού της Γκεστάπο, Χάινριχ Μίλερ.

Μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου πολέμου τα ίχνη του Χάινριχ Μίλερ, του αρχηγού της Γκεστάπο και βασικού συντελεστή του Ολοκαυτώματος, χάθηκαν. Τελικά, σχεδόν εφτά δεκαετίες μετά, ο ιστορικός Γιοχάνες Τούχελ έρχεται να αποκαλύψει ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα που άφησε πίσω του το ναζιστικό καθεστώς του Χίτλερ.

«Ο Μίλερ δεν επέζησε μετά το τέλος του πολέμου. Το πτώμα του ετάφη το 1945 σε ομαδικό τάφο του εβραϊκού νεκροταφείου Μπερλίν-Μίτε» ήταν μερικά από τα λόγια του διευθυντής του Κέντρου Μνήμης της Γερμανικής Αντίστασης.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται σε σύγκρουση με όσα έως τώρα υποστήριζαν οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας οι οποίες θεωρούσαν πως ο Μίλερ βρισκόταν στο Κάρλοβι Βάρι, της τότε Τσεχολσβακίας.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε σοκ στην εβραϊκή κοινότητα της Γερμανίας και όχι μόνο. Ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Εβραίων της Γερμανίας, Ντίτερ Γκράουμαν δήλωσε χαρακτηριστηκά: «Το ότι ένας από τους πιο βάρβαρους σαδιστές ναζί είναι θαμμένος σε εβραϊκό κοιμητήριο, αποτελεί κακόγουστη απρέπεια. Προσβάλλει κατάφωρα τη μνήμη των θυμάτων»

Ο Χάινριχ Μίλερ υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες του Τρίτου Ράιχ και δεν είχε συλληφθεί, αφού εξαφανίστηκε αμέσως μετά το τέλος του πολέμου. Συμμετείχε στη διάσκεψη της Βαν


Κύκλωμα κοκαϊνης με πελάτες στην κοσμική Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Συνταρακτικές αποκαλύψεις, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών, φέρνει η δικογραφία της υπόθεσης για τη σπείρα που πουλούσε πανάκριβη κοκαΐνη και τροφοδοτούσε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με επικεφαλής έναν Γεωργιανό μεγαλοβαρόνο ναρκωτικών.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Espresso, οι κοσμικοί κύκλοι «τρέμουν» από την αποκάλυψη του κυκλώματος και της δράσης του, καθώς φοβούνται «κρυφές ατζέντες», αλλά και τις εκατοντάδες συνομιλίες σε κινητά που έχει καταγράψει η ΕΥΠ.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Το κύκλωμα, δρούσε επί 24ωρου βάσεως και η ποσότητα κοκαΐνης που παρείχε ήταν από 2 έως 10 γραμμάρια τη φορά, άριστης ποιότητας. Το «βαρύ» τμήμα της Μαφίας, δρούσε στα νότια προάστια της Αττικής, όπου προμήθευε διάσημους και επώνυμους καθημερινά.

Μάλιστα σύμφωνα με τη δικογραφία, η συμμορία των νοτίων προαστίων φέρεται να είχε πελατολόγιο με 80 μόνιμους αγοραστές, οι οποίοι έδιναν 100- 200 ευρώ καθημερινά.

Παράλληλα, το κύκλωμα δρούσε μόνο μέσω γνωριμιών, με δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιήσουν ανά 12ωρο οι διακινητές του κυκλώματος και παρέδιδαν την κοκαΐνη στα σπίτια των αγοραστών ή σε προκαθορισμένα ραντεβού. Επιπρόσθετα, η «μαφία της κοκαΐνης» λειτουργούσε με... διαφήμιση, χρησιμοποιώντας επώνυμους χρήστες ναρκωτικών για να δοκιμάσουν τις νέες «παρτίδες» και να τις δειγματίσουν στην «αγορά» .

Τέλος, η συγκεκριμένη μαφία είχε και τις δικές της κωδικές λέξεις, καθώς μέσω κινητών οι διακινητές προσπαθούσαν να «καλύψουν» τα ίχνη τους. Έτσι σε διάφορες συνομιλίες για «delivery» κοκαΐνης, τα ναρκωτικά αναφέρονται με τις ακόλουθες λέξεις:

Κορίτσια, Μπίρες, Καφές, Εσπρέσο, Πακέτο τσιγάρα, Κάρτα, Ακτινογραφία, Υπεύθυνη δήλωση, Εισιτήριο, Μπουκάλι, CD, πορτοκαλάδα, κόκα- κόλα, κράτηση, ευρώ, ταινία 

O πρωταθλητής της κοπάνας βρέθηκε- Ελειπε 5 χρόνια από την υπηρεσία του

Απίστευτες αποκαλύψεις για επίορκους και κοπανατζήδες των δημοσίων υπηρεσιών φέρνουν στη δημοσιότητα οι αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων. Ατομα που δεν πατούσαν ακόμη και για πέντε χρόνια στη δουλειά τους, χωρίς δικαιολογητικό, γιατροί που υπερσυνταγογραφούσαν φάρμακα και άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις προκαλούν αίσθηση, όπως και οι εξωφρενικά επιεικείς ποινές που επιβάλλονται στους πρωταγωνιστές τους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση υπαλλήλου του ΕΚΑΒ στη Βόρεια Ελλάδα, ο οποίος είχε καταφέρει να απουσιάζει από τη δουλειά του από την 1η Δεκεμβρίου 2006 έως και τις 9 Νοεμβρίου του 2011. Μάλιστα η... κοπάνα διαρκείας έγινε χωρίς ενημέρωση των προϊσταμένων ή την προσκόμιση του παραμικρού δικαιολογητικού και όλο αυτό το διάστημα ο συγκεκριμένος υπάλληλος έβγαζε και δεύτερο μισθό δουλεύοντας στην καφετέρια της αδερφής του. Το ακόμη πιο προκλητικό στην περίπτωση όμως είναι πως το πειθαρχικό συμβούλιο του επέβαλε ποινή στέρησης αποδοχών για μόλις τρεις μήνες.

Η ίδια ποινή- χάδι επιβλήθηκε και σε έναν γιατρό του ΕΣΥ, που υπηρετούσε σε Κέντρο Υγείας, για τον οποίο διαπιστώθηκε ότι παράνομα συνταγογραφούσε φάρμακα σε δεκάδες ασθενείς τα οποία δεν χρειάζονταν.

Οι απίστευτες περιπτώσεις δεν έχουν τέλος, αφού για παράδειγμα υπάλληλος της διεύθυνσης Μεταφορών στην Περιφέρεια της Κρήτης, που υπηρετεί στην υπηρεσία έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης επέτρεπε να εξετάζονται στη θέση των υποψηφίων άτομα που ήταν ήδη οδηγοί! Παρά τη δράση του, ο υπάλληλος τιμωρήθηκε μόνο με παύση έξι μηνών.

Αντίθετα, «καθαροί» βγήκαν από την πειθαρχική διαδικασία τρεις υπάλληλοι του ΟΣΕ, που ευθύνονται για τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας, ενώ καμία ποινή δεν επιβλήθηκε ούτε σε γιατρό του ΕΣΥ- διευθυντή κλινικής στη Βόρεια Ελλάδα- ο οποίος παράλληλα με την δουλειά του στο νοσοκομείο απασχολούνταν και σε κέντρο πρόληψης ναρκωτικών.

Αναφερόμενος πάντως στο θέμα- και συγκεκριμένα στις αποφάσεις για τους επίορκους- ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιτζής, δήλωσε πως «από τότε που συμμετέχουν οι δικαστές στα πειθαρχικά συμβούλια, οι αποφάσεις έγιναν πιο σοβαρές πιο αιτιολογημένες».

Πηγή: Mega


Πρόστιμο 25.000 $ στο «Τσίρκο του Ηλιου» για τον θάνατο 31χρονης ακροβάτισσας

Πρόστιμο μεγαλύτερο των 25.000 δολαρίων για παραβίαση κανονισμών ασφαλείας επέβαλε η Επιθεώρηση Εργασίας της Νεβάδα, στο φημισμένο «Τσίρκο του Ηλιου» (Cirque du Soleil), ύστερα από τον τραγικό θάνατο της ακροβάτισσας Σάρα Γκιγιό Γκιγιάρ, η οποία είχε σκοτωθεί πέφτοντας στο κενό από ύψος 29 μέτρων.

Η 31χρονη γαλλίδα ακροβάτισσα έχασε τη ζωή της τον περασμένο Ιούλιο στο Λας Βέγκας, στη διάρκεια παράστασης του Cirque du Soleil. Το συρμάτινο σκοινί που την συγκρατούσε έσπασε και η Γκιγιάρ, που ήταν μητέρα δύο παιδιών, σκοτώθηκε πέφτοντας στο κενό.

Ύστερα από έρευνα που διήρκεσε τέσσερις μήνες σχετικά με τη μοιραία πτώση της Σάρα Γκιγιό-Γκιγιάρ, η Επιθεώρηση Εργασίας της Νεβάδα τιμώρησε με συνολικό πρόστιμο 25.235 δολαρίων το Τσίρκο, το οποίο εδρεύει στο Μόντρεαλ και περιγράφει τις παραστάσεις του ως «έναν δραματικό συνδυασμό της τέχνης του τσίρκου και της ψυχαγωγίας του δρόμου».

Το Cirque du Soleil τιμωρήθηκε για παραβιάσεις που αφορούν μεταξύ άλλων την ανεπαρκή εκπαίδευση στον χειρισμό του εξοπλισμού των ακροβατών και στο ελλιπές πρόγραμμα προστασίας από πτώση. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα ασφαλείας του Τσίρκου δεν πληρούσαν τους κανονισμούς ασφαλείας που έχει θεσπίσει η αμερικανική πολιτεία.

Η Επιθεώρηση επέβαλε επίσης πρόστιμο ύψους 7.000 δολαρίων στην εταιρεία Las Vegas MGM Grand, που φιλοξένησε το σόου, επειδή εξέθεσε τους υπαλλήλους της σε κινδύνους στο χώρο εργασίας, όπως τα κυλιόμενα πατώματα και η σκόνη από τα πυροτεχνήματα που χρησιμοποιεί το Τσίρκο για τις παραστάσεις του.

Τόσο το Τσίρκο όσο και η εταιρεία MGM Resorts, ιδιοκτήτρια του Las Vegas MGM Grand, ανέφεραν σε διαφορετικές τους ανακοινώσεις ότι θα ασκήσουν έφεση επί των αποφάσεων.

Η εκπρόσωπος του Τσίρκου Ρενέ-Κλοντ Μενάρ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι η εταιρεία προχώρησε σε μία πλήρη κι εξονυχιστική αναθεώρηση των κανονισμών και διαδικασιών ασφαλείας μετά το δυστύχημα.

Λογισμικό παρακολούθησης των κινήσεων των χρηστών του δοκιμάζει το facebook!

Ξέρει τα πάντα για τη ζωή σας: από το πού μένετε, σε ποιο σχολείο φοιτήσατε και πόσων ετών είστε, μέχρι το αν έχετε δεσμό, ποιες ταινίες σας αρέσουν και πού πήγατε διακοπές το περασμένο καλοκαίρι. Τώρα, το facebook έχει βαλθεί να μπει μέσα στο μυαλό σας αλλά και στην οθόνη του υπολογιστή σας, καταγράφοντας λεπτό προς λεπτό τι κάνετε στο κοινωνικό δίκτυο.

Ο μεγαλύτερος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης - με 1,15 δισ. χρήστες σε όλο τον κόσμο και περισσότερους από τέσσερα εκατ. στην Ελλάδα - δοκιμάζει μια νέα λειτουργία που θα του επιτρέψει να παρακολουθεί και να αναλύει την ψηφιακή συμπεριφορά μας.

Το facebook συλλέγει ήδη (με την άδεια των χρηστών, οι οποίοι όμως συχνά έχουν άγνοια του κινδύνου που ελλοχεύει από τη δημόσια αποκάλυψη των πληροφοριών τους) τεράστιο όγκο προσωπικών δεδομένων: από το τι αρέσει στους χρήστες μέχρι - σε ορισμένες περιπτώσεις - σε ποιο γεωγραφικό σημείο βρίσκονται. Φαίνεται, όμως, ότι αυτό δεν του είναι αρκετό.

Η τεχνολογία που δοκιμάζει το κοινωνικό δίκτυο του Μαρκ Ζάκερμπεργκ θα του δώσει τη δυνατότητα να αλιεύει δεδομένα όπως για πόσο χρονικό διάστημα οι χρήστες αφήνουν τον κέρσορα που εμφανίζεται στην οθόνη τους πάνω από συγκεκριμένο περιεχόμενο (ανάρτηση, φωτογραφία, διαφήμιση κ.λπ.) ή αν η Στήλη Ενημέρωσης (Newsfeed) είναι ή όχι ορατή την ώρα που πλοηγούνται στο σάιτ. Με άλλα λόγια, το facebook ενδέχεται να εγκαταστήσει έναν Μεγάλο Αδελφό στα προφίλ μας που θα καταγράφει κάθε μας κίνηση!

Ο Κεν Ρούντιν, το στέλεχος του κοινωνικού δικτύου που επιβλέπει τις επίμαχες δοκιμές, δήλωσε στην εφημερίδα «The Wall Street Journal» ότι τα δεδομένα που θα καταγράφονται θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς, όπως η εμφάνιση στοχευμένων διαφημίσεων στα προφίλ των χρηστών (π.χ. αν το facebook «μάθει» ότι επισκέπτεστε συχνά περιεχόμενο που αφορά σε ρουχισμό, θα σας βομβαρδίσει με διαφημίσεις καταστημάτων ενδυμάτων).

«Εικονική αυτοκτονία»

Το ενδεχόμενο αυτό εδραιώνει την κοινή πεποίθηση ότι οι χρήστες του Διαδικτύου έχουν εκχωρήσει κάθε ψήγμα ιδιωτικότητας, ιδίως σε μια περίοδο όπου αποκαλύπτεται πως σχεδόν ό,τι κάνουμε στις ηλεκτρονικές μας επικοινωνίες παρακολουθείται από τους κοριούς της NSA και άλλων υπηρεσιών (ή ιδιωτών).

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φόβοι για την ελλιπή (έως ανύπαρκτη) προστασία των προσωπικών δεδομένων έχουν ωθήσει πολλούς χρήστες να διαπράξουν… «εικονική αυτοκτονία», δηλαδή να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους στο facebook.

Πρόσφατη έρευνα κατέδειξε ότι περισσότεροι από τους μισούς που εγκατέλειψαν το κοινωνικό δίκτυο το έπραξαν διότι διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν να προασπίσουν την ιδιωτικότητά τους. Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί πιστεύουν (αν και εξακολουθούν να παραμένουν μέλη του κοινωνικού δικτύου) ότι το προϊόν από το οποίο αποκομίζει χρήματα το facebook είναι στην πραγματικότητα οι χρήστες του και όχι οι διαφημιζόμενοι σε αυτό!

Δεδομένα προς πώληση

Το facebook αποτελεί ένα πραγματικό χρυσωρυχείο προσωπικών δεδομένων τα οποία αξιοποιεί εμπορικά «μεταπωλώντας» τα σε εταιρείες μάρκετινγκ. Ειδικότερα, ο ιστότοπος συλλέγει δύο είδη δεδομένων: δημογραφικά στοιχεία (πού κατοικούν οι χρήστες, σε ποιο σχολείο πήγαν κ.ά.) και ποιοτικά στοιχεία (ποιοι είναι οι φίλοι των χρηστών, τι τους αρέσει κ.ά.).

Ο κ. Ρούντιν δεν έκρυψε ότι η νέα λειτουργία, η οποία βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο, έχει στόχο να διευρύνει μαζικά τη συλλογή των δεδομένων της δεύτερης κατηγορίας.

«Οπως οι περισσότεροι ιστότοποι, διενεργούμε πολλές δοκιμές για να εξασφαλίσουμε ότι δημιουργούμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης στα μέλη μας. Δεν μοιραζόμαστε αυτές τις πληροφορίες με κανέναν έξω από το facebook και δεν τις χρησιμοποιούμε για την προσέλκυση διαφημίσεων» υποστήριξε εκπρόσωπος του κοινωνικού δικτύου.

Ωστόσο, τον Οκτώβριο του 2010 η «Wall Street Journal» είχε αποκαλύψει ότι τα δεδομένα των χρηστών του facebook διοχετεύονται σε διαφημιστικές εταιρείες διά μέσου ορισμένων εκ των πιο δημοφιλών εφαρμογών (FarmVille, Texas HoldEm Poker κ.ά.).
Enhanced by Zemanta

Δεκάδες συλλήψεις μελών κυκλώματος παράνομου τζόγου

Τρεις πολυμελείς σπείρες που ενέχονται σε δίκτυο παράνομων στοιχημάτων εξαρθρώθηκαν στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

Οι τρεις σπείρες δρούσαν σε περιοχές της Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης, της Αττικής, της Ημαθίας, του Κιλκίς, της Ροδόπης, της Λάρισας, της Αιτωλίας, της Ζακύνθου, της Φθιώτιδας και της Πέλλας. Εμπλέκονται σε πολλές υποθέσεις λειτουργίας μη νόμιμων πρακτορείων και sites, με σκοπό το παράνομο στοίχημα, τα τυχερά παιχνίδια και το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 52 έρευνες σε σπίτια και 15 σε καταστήματα, ενώ έχουν συλληφθεί 53 άτομα. Σε βάρος τους σχηματίζεται ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διενέργειας και συμμετοχής σε παράνομα τυχερά παίγνια και της νομιμοποίησης εσόδων που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα.

Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται, ως κατηγορούμενοι, ακόμα δεκατέσσερα άτομα, τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται ως μέλη των σπειρών.

Στην περίπτωση της πρώτης σπείρας, ταυτοποιήθηκαν 17 άτομα, με πεδίο δράσης τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια και την Κομοτηνή. Συνελήφθησαν 12, ενώ αναζητείται ο 51χρονος επικεφαλής.

Όσον αφορά στη δεύτερη σπείρα, ταυτοποιήθηκαν 37 μέλη, που δρούσαν σε Πέλλα, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη. Συνελήφθησαν 32 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του 38χρονου αρχηγού.

Στην περίπτωση της τρίτης οργάνωσης, ταυτοποιήθηκαν 14 μέλη, εκ των οποίων συνελήφθησαν οκτώ, συμπεριλαμβανομένου του 41χρονου επικεφαλής. Η σπείρα δρούσε σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθο, Φθιώτιδα και Αιτωλοακαρνανία.

Οι τρεις σπείρες, δουλεύοντας είτε η καθεμία μόνη της είτε σε συνεργασία, λειτουργούσαν ιστοσελίδες παράνομου τζόγου, έχοντας συστήσει παράνομα «πρακτορεία». Στην περίπτωση των δύο εξ αυτών υπήρχε και η πρόθεση περαιτέρω επέκτασης, μέσω της από κοινού δημιουργίας νέου site για πόκερ.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι παίκτες πλήρωναν με μετρητά στα καταστήματα, ενώ στις ιστοσελίδες η χρέωση γινόταν ηλεκτρονικά.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 54 φορητοί και σταθεροί υπολογιστές, 44 κινητά, μεγάλος αριθμός σημειώσεων με κωδικούς ονομάτων και χρηματικά ποσά, 3.070 ευρώ, 17 βιβλιάρια καταθέσεων, τρία αυτοκίνητα και ένα ταχύπλοο σκάφος.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Εκτιμάται ότι ο συνολικός τζίρος του κυκλώματος ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Ψάχνουν για σχέσεις του Αν. Πάλλη με την «Χρυσή Αυγή»

Γύρω στις 20 Νοεμβρίου αναμένεται τα πόρισμα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για το οπλοστάσιο που βρέθηκε, προ δύο εβδομάδων, στο «πολεμικό μουσείο» του καταζητούμενου επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη στην Βάρη. Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του εντός και εκτός Ελλάδας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν σχεδόν ολοκληρώσει την έρευνα μόνο σε ένα από τα κοντέινερ, έμφορτο με όπλα, που βρέθηκαν στον συγκεκριμένο χώρο και έχουν ήδη ζητήσει τις άδειες εισαγωγής τους, ενώ προχωρούν σε βαλλιστικούς ελέγχους για όσα εξ αυτών κρίνονται ενεργά. Σύμφωνα με αναφορές ορισμένων αξιωματούχων της λεωφόρου Κατεχάκη τα «ευρήματα δεν θεωρούνται εντυπωσιακά».

Ωστόσο συνεχίζεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διερευνηθούν οι τυχόν σχέσεις του επιχειρηματία με την «Χρυσή Αυγή» με καταθέσεις ατόμων από το επαγγελματικό και προσωπικό περιβάλλον του.

Παράλληλα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται η έρευνα σε κατασχεθέντες ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ψηφιακά αρχεία κι άλλα που βρέθηκαν στα γραφεία και στις κατοικίες του επιχειρηματία.

Η έρευνα αυτή κρίνεται ζωτικής σημασίας προκειμένου να βρεθούν συνολικά στοιχεία για την δραστηριότητα του κ. Πάλλη αλλά και τυχόν άλλοι χώροι απόκρυψης όπλων, πιθανόν σε κοντέινερ σε χώρους τράνζιτ των τελωνείων Πειραιά. Ακόμη εξετάζονται υπολογιστές και ηλεκτρονικά αρχεία εμπλεκομένων -βουλευτών και μελών- στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. διευκρίνιζαν στο «Βήμα» ότι δεν έχει υπάρξει περαιτέρω έρευνα προκειμένου να διευκρινισθούν διάφορα σημεία των καταθέσεων των έξι υπό προστασία μαρτύρων σχετικά με τους χώρους απόκρυψης όπλων ή τυχόν εκπαίδευσης μελών της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο έχουν ερευνηθεί νέες παράμετροι δράσης της οργάνωσης με την εμπλοκή νέων προσώπων

Σύλληψη 63χρονης γιατί έπαιρνε παράνομα σύνταξη χηρίας επί 30 χρόνια

Μια 63χρονη συνελήφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας με τη κατηγορία ότι έπαιρνε παράνομα από το Ι.Κ.Α., σύνταξη χηρείας τα τελευταία 30 χρόνια περίπου. Όπως διαπιστώθηκε τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του συζύγου της (το 1980), έκανε δεύτερο γάμο, χωρίς να τον δηλώσει ως όφειλε στο Ι.Κ.Α, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να παίρνει σύνταξη χηρείας και το ποσό που αποκόμισε ανέρχεται σε τουλάχιστον 105.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της έρευνας και σε συνεργασία με το ΙΚΑ προέκυψε ότι η 63χρονη μετά το θάνατο του συζύγου της (στις 29/12/1980), ξεκίνησε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας, σύμφωνα με σχετική Απόφαση του Ιδρύματος. Στις 14 Ιουλίου 1984 έκανε δεύτερο γάμο χωρίς ωστόσο να τον δηλώσει στο Ι.Κ.Α., προκειμένου να διακοπεί η σχετική καταβολή, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη.

Το πρωί της Τετάρτης οι αστυνομικοί συνέλαβαν την γυναίκα, ύστερα από ανάληψη της σύνταξης, από ταμείο υποκαταστήματος τράπεζας σε περιοχή της Αθήνας.

Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα βιβλιάριο καταθέσεων Τράπεζας, το χρηματικό ποσό των 374 ευρώ και ένα αντίγραφο εντάλματος πληρωμής - ανάληψης χρημάτων.

Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Επίσης όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ «στο πλαίσιο των διασταυρώσεων στοιχείων από τα ηλεκτρονικά αρχεία άλλων υπηρεσιών, πέραν των ανακοινωθέντων στο Δελτίο Τύπου της 27/12/2012, έχουν διαπιστωθεί με πρόσφατα στοιχεία 70 επιπλέον περιπτώσεις χορήγησης συντάξεων λόγω θανάτου σε "δικαιούχους" που είχαν εν τω μεταξύ συνάψει εκ νέου γάμο, χωρίς να το δηλώσουν στις υπηρεσίες του ΙΚΑ».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι σε όλες τις περιπτώσεις το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, κινείται για τη διακοπή καταβολής των συντάξεων, την αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών και τη σύνταξη μηνυτήριων αναφορών

«Οι έλεγχοι για τυχόν εύρεση και άλλων περιπτώσεων παράνομων συντάξεων αυτής της κατηγορίας συνεχίζονται, σε συνεργασία με άλλες δημόσιες Υπηρεσίες, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς μας για την εξάλειψη παραβατικών φαινομένων» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΙΚΑ.

Ο Μπερλουσκόνι ξαναπαντρεύτηκε!

Και «τρίτο στεφάνι» για τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό - Ανέβηκε τα... σκαλιά της εκκλησίας με την 28χρονη Φραντσέσκα Πασκάλε


«Τρίτο στεφάνι» φαίνεται πως έβαλε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 77χρονος πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας και παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, Φραντσέσκα Πασκάλε.

Ο γάμος του 77χρονου Σίλβιο με την 28χρονη αρραβωνιαστικιά του φαίνεται πως έγινε πριν από τρεις εβδομάδες και κάτω από άκρα μυστικότητα στο ιδιωτικό παρεκκλήσι που βρίσκεται στο εσωτερικό της ανακτορικής βίλας του «αρχηγού» των πάρτι «Μπούνγκα - Μπούνγκα» κοντά στο Μιλάνο.

Το «μυστικό» τους, το πρόδωσε η στενή φίλη της Φραντσέσκα, Μαριτέλ Πολάνκο, η οποία, όταν την ρώτησαν στον ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό «Radio 2», εάν το ζευγάρι θα παντρευτεί, εκείνη είπε: « Μα είναι ήδη παντρεμένοι!».

Κάτι που σόκαρε όσους το άκουσαν, καθώς με τόσα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο... Καβαλιέρε, κανείς δεν πίστευε ότι στα άμεσά σχέδιά του ήταν και ένας τρίτος γάμος. Ειδικά, ένα σκεφτεί κανείς τα νομικά τρεξίματα που έχει ακόμα με την πρώην σύζυγό του, Βερόνικα Λάριο.

«Δεν έκαναν πολιτικό γάμο, αλλά ο Σίλβιο έχει ένα εκκλησάκι στο σπίτι του. Μπορούσε να κάνει εκεί την τελετή, όμωψς κανείς δεν ήξερε τίποτα γι 'αυτό. Και εγώ ήμουν καλεσμένη, αλλά δεν μπορούσα να πάω», πρόσθεσε.

«Αλλά έτσι κι αλλιώς, έστειλα τα συγχαρητήριά μου . Παντρεύτηκαν δύο ή τρεις εβδομάδες πριν, ή στις 8 ή στις 9 Οκτωβρίου» , είπε, ακόμη η Πολάνκο.

Με πλαστά δικαιολογητικά 30 δημοτικοί αστυνομικοί

Πλαστά δικαιολογητικά εντοπίστηκαν να έχουν χρησιμοποιήσει 30 δημοτικοί αστυνομικοί προκειμένου να προσληφθούν σε δήμους της χώρας, σύμφωνα με τους μέχρι σήμερα ελέχγους του Σώματος Επιθεωρητών -Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, μέχρι στιγμής έχει ελεγχθεί το 54% εκ των 11.663 υποβληθέντων δικαιολογητικών, όπως απολυτηρίων Λυκείου, πτυχίων Πανεπιστημίου, πιστοποιητικών γλωσσομάθειας, διπλωμάτων οδήγησης και πιστοποιητικών γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, για τα οποία το ΣΕΕΔΔ ζήτησε από τους φορείς έκδοσής τους να πιστοποιήσουν την εγκυρότητά τους.

Ο έλεγχος πραγματοποιείται στο σύνολο των 3.576 δημοτικών αστυνόμων σε 178 Δήμους της χώρας και αφορά στη χρονική περίοδο από την πρόσληψή τους μέχρι και την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας στις 23 Σεπτεμβρίου 2013.

Μετά τον εντοπισμό των πλαστών δικαιολογητικών, οι εκθέσεις του ΣΕΕΔΔ γνωστοποιούνται στους οικείους Δήμους και λοιπούς αρμόδιους φορείς (Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, Εισαγγελίες Πρωτοδικών) για την ανάκληση των παράνομων διορισμών, την αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών αμοιβών και τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

«Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στον έλεγχο των δικαιολογητικών των δημοτικών αστυνομικών αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της ισχυρής πολιτικής βούλησης για την αποκατάσταση της αξιοκρατίας και για την πάταξη της ατιμωρησίας και των αδικιών που έπλητταν το κύρος και την αξιοπιστία της Δημόσιας Διοίκησης. Ο έλεγχος για πλαστά πιστοποιητικά στο Δημόσιο είναι μία δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία την οποία όμως είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να εντείνουμε. Η εποχή όπου ορισμένοι επιτήδειοι, με την άγνοια ή ακόμα και την ανοχή της Πολιτείας, λειτουργούσαν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου τελείωσε», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Το υπουργείο τονίζει ότι θα παρακολουθεί στενά την πορεία εξέλιξης των υποθέσεων αυτών για να διασφαλίσει την άμεση ανταπόκριση των εμπλεκόμενων φορέων.

Προβλήματα στη μπαταρία παρουσίασαν ορισμένα iPhone 5S

Η Apple αναγνώρισε μέσω ανακοίνωσής της στη New York Times ότι μικρός αριθμός iPhone 5S εμφάνισε κατασκευαστικό πρόβλημα στη μπαταρία, η οποία είτε διαρκεί πολύ λίγο είτε αργεί να φορτίσει πλήρως.

Όταν η εταιρεία είχε παρουσιάσει το συγκεκριμένο μοντέλο, έκανε λόγο για απίστευτη αυτονομία και διάρκεια μπαταρίας 250 ώρες σε αναμονή ή 10 ώρες ομιλίας με σύνδεση 3G ή 10 ώρες αναπαραγωγής βίντεο ή 40 ώρες αναπαραγωγής μουσικής με μια πλήρη φόρτιση.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της Apple, Teresa Brewer, η εταιρεία έχει εντοπίσει τις «προβληματικές» συσκευές -οι οποίες ανέρχονται μόλις σε λίγες εκατοντάδες, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί ο ακριβής αριθμός- και βρίσκεται σε επικοινωνία με όσους τις έχουν προμηθευτεί ώστε να αντικατασταθούν.

Πηγή: The New York Times

Στο νοσοκομείο η σύζυγος του Σμαραγδή, που χτυπήθηκε από ποδήλατο-βολίδα

Ένα σοβαρό τροχαίο είχε την περασμένη Πέμπτη η σύζυγος του Γιάννη Σμαραγδή, Ελένη.

Η σύζυγος και στενή συνεργάτιδα του Σμαραγδή χτυπήθηκε από ποδήλατο ενώ διέσχιζε διάβαση πεζών σε κεντρικό δρόμο του Χαλανδρίου. Λόγω της σφοδρής σύγκρουσης η σύντροφος ζωής του σκηνοθέτη τραυματίστηκε σοβαρά... έσπασε το χέρι της, τα πλευρά της και υπέστη κακώσεις στο πρόσωπο και το κεφάλι, σύμφωνα με δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας.

Σοκαρισμένος ο κύριος Σμαραγδής δήλωσε: "Χτύπησε αρκετά σοβαρά στο κεφάλι, στη μύτη της, έσπασε το χέρι της και δύο πλευρά. Επειδή είχε σοβαρές σωματικές βλάβες, ο νεαρός θα μπορούσε να πάει αυτόφωρο. Ζητήσαμε όμως να μην διωχθεί ποινικά, γιατί δεν θέλω να είμαι η αιτία που θα καταστρέψει τη ζωή του".

Πηγή: gossip-tv.gr

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομου στοιχήματος με μηνιαίο τζίρο 5 εκατ. ευρώ

Στην εξάρθρωση ενός από τα πολυπληθέστερα κυκλώματα παράνομου στοιχηματισμού προχώρησε η ΕΛΑΣ στη Χαλκιδική. 


Σε μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις των τελευταίων ετών, αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε συνολικά 35 άτομα ενώ εκκρεμούν τα εντάλματα σύλληψης άλλων 29. Ο μηνιαίος τζίρος του κυκλώματος υπολογίζεται σε 5 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν συλληφθεί ή αναζητούνται ιδιοκτήτες internet καφέ σε Αθήνα, Πειραιά, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Ζάκυνθο, Δράμα, Καβάλα, Πάρο, Χανιά, Τρίκαλα και άλλες πόλεις.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Ασφάλεια Πολυγύρου και την Πέμπτη θα μεταβούν στον ανακριτή για να απολογηθούν. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι αυτή της σύστασης μεγάλου κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού.

Φαρμακοποιός με 2,75 εκατ. ευρώ «μαύρα» από πώληση αναβολικών - Τα «λαβράκια» που έβγαλε ο ΣΔΟΕ

«Λαβράκια» έβγαλαν και πάλι οι άνδρες του ΣΔΟΕ αφού τις τελευταίες ημέρες κατά τη διάρκεια των ελέγχων που έκαναν σε όλη την Ελλάδα εντόπισαν δύο off-shore εταιρείες που δεν είχαν καταβάλει φόρους, μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και καπνού αλλά και φαρμακείο το οποίο είχε καταφέρει να κρύψει... 2,75 εκατ. ευρώ από πώληση αναβολικών.

Ταυτόχρονα το ΣΔΟΕ δέσμευσε 92 πολυτελή αυτοκίνητα προκειμένου να γίνει ο φορολογικός και τελωνειακός έλεγχος νόμιμης κυκλοφορίας.

Αναλυτικά, από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ διαπιστώθηκαν τα εξής:

- Το ΣΔΟΕ Π.Δ. Πελοποννήσου, σε δύο περιπτώσεις, διαπίστωσε φοροδιαφυγή ύψους 2.926.000 ευρώ, καθόσον μία offshore εταιρεία, δεν κατέβαλε φόρους 1.319.000 ευρώ και ένας ιδιώτης έλαβε έμβασμα από offshore ύψους 6.710.000 ευρώ, το οποίο δεν δήλωσε.

- Σε offshore εταιρεία στο Κρανίδι, καταλογίστηκε Ειδικός Φόρος Ακινήτων ύψους 9.600.000 ευρώ, για τα έτη 2003-2013.

- Σε φαρμακείο στην Αθήνα καταλογίστηκε απόκρυψη εισοδήματος ύψους 2.750.000 ευρώ, από παράνομη πώληση αναβολικών.

- Το ΣΔΟΕ Π.Δ. Αττικής, καταλόγισε πρόστιμα ύψους 895.000 ευρώ σε 36 ενεχυροδανειστήρια κατά τον μήνα Σεπτέμβριο 2013.

- Το ΣΔΟΕ Π.Δ. Δυτικής Ελλάδας διεξήγαγε εκτεταμένους ελέγχους στην περιοχή της Τριχωνίδας Αγρινίου, για λαθρεμπόριο κομμένου καπνού. Δεσμεύτηκε μηχάνημα κοπής καπνού και κατασχέθηκαν 40 κιλά λεπτοκομμένου καπνού έτοιμου προς διάθεση.

- Το ΣΔΟΕ Π.Δ. Ηπείρου κατέσχεσε 2 παράνομους άμβυκες, οι οποίοι λειτουργούσαν χωρίς την προβλεπόμενη άδεια καθώς και 680 κιλά τσίπουρο, προϊόν παράνομης απόσταξης.

- Στο λιμάνι του Πειραιά το ΣΔΟΕ Π.Δ. Αττικής, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα και το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά, κατέσχεσε 999.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, με αναλογούντες δασμούς και φόρους ύψους 3.350.000 ευρώ.

-Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ κατέσχεσε μεγάλη ποσότητα παραποιημένων και πειρατικών προϊόντων σε 3 κρυφές αποθήκες στην περιοχή Ροτόντα Θεσσαλονίκης.Πρόκειται για 2.050 επώνυμα γυαλιά ηλίου, 400 βραχιόλια και 200 ζεύγη σκουλαρίκια γνωστής μάρκας, 652 πλαστές κάρτες κινητής τηλεφωνίας, ρολόγια χειρός, αθλητικά υποδήματα κ.α. Για την υπόθεση αυτή προσήχθησαν 11 αλλοδαποί και ένας ημεδαπός.

Δεν είμαστε ληστές, λένε Μαζιώτης και Ρούπα

Η επίθεση εναντίον μας έχει «καθαρά πολιτικό υπόβαθρο αφού δεν είμαστε κοινοί παράνομοι, αλλά καταδικασμένοι για την συμμετοχή μας στην ένοπλη επαναστατική οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας"», τονίζουν

Με ένα μακροσκέλες κείμενο, που ανέβηκε σε σελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Νίκος Μαζιώτης κάνει  μια νέα παρέμβαση μέσα σε λίγες  ημέρες ουσιαστικά για να απαντήσει στις ανακοινώσεις της ελληνικής  Αστυνομίας ότι είναι ένας από τους τέσσερις ληστές, που το περασμένο καλοκαίρι εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας Μεθάνων παρουσιάζοντας μάλιστα και φωτογραφικό υλικό.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο άνθρωπος, που καταζητείται ως αρχηγός του Επαναστατικού Αγώνα, εμμέσως πλην σαφώς αρνείται ότι έχει σχέση με τις ληστείες στα Μέθανα και στο Βελεστίνο, ότι είναι υπεύθυνος για την επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ. στη Συγγρού και για τη βόμβα στο Mall.

Όπως αναφέρει, οι πραγματικές αιτίες για αυτές τις επιθέσεις που δέχεται τόσο ο ίδιος όσο και η σύντροφος του Πόλα Ρούπα, έχουν πολιτικό υπόβαθρο αφού δεν είναι όπως λέει κοινοί παράνομοι αλλά καταδικασμένοι για τη συμμετοχή τους στον Επαναστατικό Αγώνα.

Οδοντίατρος πλήρωσε 30.000 ευρώ για ψυχική οδύνη σε ασθενή του

Για ιατρικό λάθος του, το οποίο είχε ως συνέπεια η ασθενής να χάσει την όρασή της από το αριστερό οφθαλμό της

Οδοντίατρος υποχρεώθηκε από τα δικαστήρια να καταβάλει σε 37χρόνη κοινωνικό λειτουργό για ψυχική οδύνη  το ποσό των 30.000 ευρώ για ιατρικό λάθος του το οποίο είχε ως συνέπεια να χάσει την όρασή της από το αριστερό οφθαλμό της.

Ειδικότερα, η άτυχη κοινωνική λειτουργός  το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου του 2002 πήγε στον οδοντίατρο της για  απονεύρωση ενός δοντιού στην άνω γνάθο. Ο οδοντίατρος μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας απονεύρωσης,  έπρεπε να προβεί σε αποστείρωση του δοντιού χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό υδροξείδιο του ασβεστίου, που είναι εξαιρετικά καυστικό.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...