Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

«Στη φάκα» υπάλληλοι του Οίκου Ναύτου για απάτη 1 εκατ. ευρώ - Πέντε συλλήψεις


Για απάτη ύψους 1 εκατ. ευρώ συνελήφθησαν το πρωί, παρουσία εισαγγελέα, τέσσερις υπάλληλοι του Οίκου Ναύτου. Οι υπάλληλοι συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω στη Λεωφόρο Θηβών τη στιγμή που παραλάμβαναν 250.000 ευρώ από ιδιοκτήτη κλινικής ως πρώτη δόση από συνολικό ποσό περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο είχαν συμφωνήσει να εισπράξει με πλαστά παραστατικά για δήθεν ιατρικές υπηρεσίες σε ασφαλισμένους.

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από σχετική εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γαληνού Μπρη και παρουσία του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και πέμπτο πρόσωπο, ο σύζυγος μίας εκ των υπαλλήλων, που επίσης συνελήφθη.

Η σχετική καταγγελία έγινε απο τον ιδιοκτήτη της κλινικής ο οποίος πριν από καιρό είχε εισπράξει ποσό 1.150.000 για νόμιμες υπηρεσίες που παρείχε σε ασφαλισμένους του ταμείου.

Αμέσως μετά, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, τον πλησίασε γυναίκα υπάλληλος του ταμείου που πλέον υπηρετεί με απόσπαση στο υπουργείο Παιδείας, και του πρότεινε να εισπράξει ξανά το ποσό αυτό καταθέτοντας πλαστά παραστατικά.

Όπως υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης της κλινικής, ο ίδιος θα έπαιρνε 500.000 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό θα το κρατούσαν οι υπάλληλοι και θα δινόταν σε δύο δόσεις των 250.000 ευρώ η καθεμία.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν η αποσπασμένη υπάλληλος στο υπουργείο Παιδείας, ο προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών και δύο υπάλληλοι του Ταμείου εκ των οποίων η μία γυναίκα, καθώς και ο σύζυγός της.

Το επίμαχο ραντεβού καταγράφηκε με κάμερα, ενώ για την υπόθεση έγιναν με εντολή της δικαιοσύνης καταγραφές συνομιλιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...