Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Πρόστιμο 25.000 $ στο «Τσίρκο του Ηλιου» για τον θάνατο 31χρονης ακροβάτισσας

Πρόστιμο μεγαλύτερο των 25.000 δολαρίων για παραβίαση κανονισμών ασφαλείας επέβαλε η Επιθεώρηση Εργασίας της Νεβάδα, στο φημισμένο «Τσίρκο του Ηλιου» (Cirque du Soleil), ύστερα από τον τραγικό θάνατο της ακροβάτισσας Σάρα Γκιγιό Γκιγιάρ, η οποία είχε σκοτωθεί πέφτοντας στο κενό από ύψος 29 μέτρων.

Η 31χρονη γαλλίδα ακροβάτισσα έχασε τη ζωή της τον περασμένο Ιούλιο στο Λας Βέγκας, στη διάρκεια παράστασης του Cirque du Soleil. Το συρμάτινο σκοινί που την συγκρατούσε έσπασε και η Γκιγιάρ, που ήταν μητέρα δύο παιδιών, σκοτώθηκε πέφτοντας στο κενό.

Ύστερα από έρευνα που διήρκεσε τέσσερις μήνες σχετικά με τη μοιραία πτώση της Σάρα Γκιγιό-Γκιγιάρ, η Επιθεώρηση Εργασίας της Νεβάδα τιμώρησε με συνολικό πρόστιμο 25.235 δολαρίων το Τσίρκο, το οποίο εδρεύει στο Μόντρεαλ και περιγράφει τις παραστάσεις του ως «έναν δραματικό συνδυασμό της τέχνης του τσίρκου και της ψυχαγωγίας του δρόμου».

Το Cirque du Soleil τιμωρήθηκε για παραβιάσεις που αφορούν μεταξύ άλλων την ανεπαρκή εκπαίδευση στον χειρισμό του εξοπλισμού των ακροβατών και στο ελλιπές πρόγραμμα προστασίας από πτώση. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα ασφαλείας του Τσίρκου δεν πληρούσαν τους κανονισμούς ασφαλείας που έχει θεσπίσει η αμερικανική πολιτεία.

Η Επιθεώρηση επέβαλε επίσης πρόστιμο ύψους 7.000 δολαρίων στην εταιρεία Las Vegas MGM Grand, που φιλοξένησε το σόου, επειδή εξέθεσε τους υπαλλήλους της σε κινδύνους στο χώρο εργασίας, όπως τα κυλιόμενα πατώματα και η σκόνη από τα πυροτεχνήματα που χρησιμοποιεί το Τσίρκο για τις παραστάσεις του.

Τόσο το Τσίρκο όσο και η εταιρεία MGM Resorts, ιδιοκτήτρια του Las Vegas MGM Grand, ανέφεραν σε διαφορετικές τους ανακοινώσεις ότι θα ασκήσουν έφεση επί των αποφάσεων.

Η εκπρόσωπος του Τσίρκου Ρενέ-Κλοντ Μενάρ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι η εταιρεία προχώρησε σε μία πλήρη κι εξονυχιστική αναθεώρηση των κανονισμών και διαδικασιών ασφαλείας μετά το δυστύχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...