Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

400 οικογένειες πεινάνε -Παρά τις υποσχέσεις,το Υπουργείο ...αδυνατεί!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης 400 οικογένειες στο ν.Ηρακλείου αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης - Μεγαλύτερος ο αριθμός από ότι περίμεναν - Το Υπ.Παιδείας δεν μπορεί να καλύψει το κόστος.

 Κάθε εκτίμηση ξεπερνά η πραγματικότητα σε ότι αφορά μαθητές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης. Μετά τα κρούσματα λιποθυμιών μαθητών που δεν τρέφονταν κανονικά, η πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας να εντοπίσει τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα βρίσκεται τώρα στη διαδικασία της εξέτασης των καταγεγραμμένων στοιχείων.

Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Απ.Κλινάκης παρέδωσε τα στοιχεία στο Υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, 400 οικογένειες μαθητών στο ν.Ηρακλείου υποφέρουν, μην μπορώντας να προσφέρουν στα παιδιά τους ούτε το κολατσιό για το σχολείο.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο, μεγαλύτερο μάλιστα, από κάθε εκτίμηση ενώ εκτείνεται και πέρα από γειτονιές που θεωρείται ότι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Μέσα στις 400 οικογένειες είναι και αρκετές οικογένειες μαθητών από το 2ο και το 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.

Τραγική ειρωνεία; Το Υπουργείο Παιδείας που ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια, θέλοντας να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών, αποδεικνύεται ... ανήμπορο! Μετά τον αριθμό - σοκ των 400 οικογενειών, το Υπουργείο ζήτησε την εκ νέου εξέταση των στοιχείων, προκειμένου να περιοριστούν στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.





cretalive.gr

Αστυνομικοί πήγαν κρατούμενο στην τουαλέτα και αυτός το έσκασε!

Απίστευτο και όμως αληθινό, αυτό που συνέβη σε δύο αστυνομικούς στα Δικαστήρια της Ευελπίδων. Ένας από τους κρατουμένους που επιτηρούσαν, το έσκασε από την τουαλέτα που τον είχαν συνοδεύσει.

Συγκεκριμένα το απόγευμα της Παρασκευής, ένας από τους κρατουμένους που είχαν μεταχθεί από δύο αστυνομικούς στα Δικαστήρια της πρώην Ευελπίδων, κατάφερε να αποδράσει από τον χώρο της τουαλέτας, όπου τον είχε συνοδέψει ο συγκεκριμένος αστυνομικός.

Σε βάρος των δύο αστυνομικών σχηματίστηκε δικογραφία για ελευθέρωση κρατουμένου από αμέλεια και παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.). Επιπλέον σε βάρος του 30χρονου αλλοδαπού, ο οποίος αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για απόδραση κρατουμένου. Τελικά ο αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Κυριακάτικες εφημερίδες































Σύλληψη για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

Στη σύλληψη ενός 38χρονου άνδρα βουλγαρικής καταγωγής, που κατηγορείται για απάτες και ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, προχώρησε το πρωί του Σαββάτου η αστυνομία στο Χαλάνδρι.

Ο δράσης είχε προσεγγίσει έναν ηλικιωμένο και με πρόσχημα ότι είναι λογιστής του γιου του, του είχε ζητήσει το ποσό των 6.000 ευρώ προκειμένου να τακτοποιήσει κάποιες εκκρεμότητες του.

Στη συνέχεια τον οδήγησε με το αυτοκίνητο του σε τράπεζα, από την οποία ο ηλικιωμένος έκανε την ανάληψη των χρημάτων. Κάνοντας χρήση σωματικής βίας, ο 38χρονος του αφαίρεσε το ποσό και τράπηκε σε φυγή.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που περιπολούσαν στην περιοχή, τον καταδίωξαν και τον συνέλαβαν ενώ αναζητείται και ένας συνεργός του.

Από την έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκε ότι ο 38χρονος και ο συνεργός του εξαπατούσαν με αυτό τον τρόπο ηλικιωμένους και τους αφαιρούσαν χρήματα, χρησιμοποιώντας, σε κάποιες περιπτώσεις, σωματική βία και απειλές. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν διαπράξει τέσσερις εξαπατήσεις σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων στην Αγία Παρασκευή, το Χαλάνδρι, το Παλαιό Φάληρο και τον Ωρωπό.

Ραγκούσης: Συνεργασία με ΔΗΜ.ΑΡ. αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία

Ενάντια σε κάθε ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας και συγκυβέρνησης με την Νέα Δημοκρατία, και πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, εμφανίστηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, τονίζοντας πως ο ίδιος δεν θα ήθελε να λάβει μέρος σε μία τέτοια κυβέρνηση.

Ωστόσο τόνισε πως για το καλό του τόπου θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης σε μία τέτοια κυβέρνηση. Σε συνέντευξή του στη εφημερίδα Real News ζητά σε περίπτωση έλλειψης αυτοδυναμίας να μπει στην κυβέρνηση και η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, ενώ επισημαίνει πως δεν αρκεί αλλαγή αρχηγού για να ανακάμψει το ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, τάσσεται κατά της επιστροφής των διαγραφέντων στα κομματικά ψηφοδέλτια, επισημαίνοντας πως «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να πατά σε δύο βάρκες». Ο κ. Ραγκούσης θεωρεί, τέλος, ζήτημα αρχής την πλήρη απελευθέρωση των ταξί, τονίζοντας πως «το θέμα είναι αν το πολιτικό σύστημα θα συνεχίσει να λειτουργεί με βάση τη λογική των εξαιρέσεων της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης».

Συνεχίζουν τα επιχορηγούν με εκατομμύρια ευρώ τα κόμματα

Παρά τις σφοδρές κοινωνικές αντιδράσεις, το ελληνικό δημόσιο συνεχίζει να επιχορηγεί με υπέρογκα ποσά τα πολιτικά κόμματα, εις βάρος του προϋπολογισμού, την ώρα που βάλλει εναντίον μισθών και συντάξεων και ζητά από τους έλληνες πολίτες νέες σκληρές θυσίες.

Με κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Τ. Γιαννίτση και του Υπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη τα κόμματα ενισχύονται με 7.720.000 ευρώ στο πλαίσιο της τακτικής χρηματοδότησής τους «για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς».

Αναλυτικά τα ποσά που διανέμονται είναι:

- ΠΑΣΟΚ 3.107.705 ευρώ,

- Νέα Δημοκρατία 2.429.469,

- ΚΚΕ 746.737,

- ΛΑΟΣ 622.748,

- ΣΥΡΙΖΑ 556.005,

- ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 257.333.

Επιτέλους, ας αντιληφθούν τα κόμματα πως ζουν σε μία κοινωνία εν μέσω σφοδρής οικονομικής κρίσης και οφείλουν να συμπράξουν στην εθνική προσπάθεια για μείωση του χρέους της χώρας. Η πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας για μείωση 50% των κρατικών επιδοτήσεων για τα κόμματα, με ταυτόχρονη κατάργηση κάθε έκτακτης χρηματοδότησης, είναι η μόνη κοινωνικά δίκαιη λύση.
Enhanced by Zemanta

Σπάνια περίπτωση διδύμων με διαφορετικό χρώμα - Συμβαίνει μία στο εκατομμύριο!

Και όμως είναι δίδυμες! Η περίπτωση των κοριτσιών Κίαν και Ρίμι είναι ιδιαίτερα σπάνια αφού έχει μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να συμβεί σε παιδιά που προέρχονται από γονείς με διαφορετικό χρώμα!

Αν προσπεράσει κανείς τις αδιαφορές στα χρώματα, στα μάτια, στα μαλλιά και στο δέρμα, σίγουρα θα διακρίνει κοινά χαρακτηριστικά με πρώτο από όλα το υπέροχο χαμόγελο!

Η Κίαν και η Ρίμι, όπως διαβάζουμε στη Daily Mail, γεννήθηκαν με διαφορά ενός λεπτού η μία από την άλλη, πριν από περίπου επτά χρόνια.

Η μητέρα τους είναι λευκή και ο πατέρας τους αφροαμερικανός και το αποτέλεσμα αυτής της ένωσης αποτυπώθηκε στις δύο μικρές.

Η μητέρα των δύο κοριτσιών, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα για τη στιγμή που τις πρωτοαντίκρισε μετά τη γέννα, είπε πως δεν πρόσεξε τίποτα άλλο, πέρα από το γεγονός ότι και οι δύο είχαν πανέμορφα μάτια. «Για μένα είναι απλά τα παιδιά μου και ήταν φυσιολογικό».
Enhanced by Zemanta

Χατζηνικολάου: Τρεις διαφημιστικές με φέσωσαν με 1,25 εκ. ευρώ φέτος

Την αποκάλυψη ότι η εταιρεία του έχει φεσωθεί με 1.250.000 ευρώ φέτος από τις τρεις διαφημιστικές εταιρείες που έκλεισαν φέτος, έκανε σήμερα ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Αυτό είπε ο γνωστός δημοσιογράφος μιλώντας στην εκπομπή «Βράδυ» του Πέτρου Κωστόπουλου. 
 
Ο τελευταίος αναφερόταν στα χρέη των διαφημιστικών εταιρειών προς την ΙΜΑΚΟ και σε εκείνο το σημείο ο Νίκος Χατζηνικολάου είπε ότι και στη δική του εταιρεία -τον Real FM, το Real.gr και την εφημερίδα Real News- οι τρεις διαφημιστικές εταιρείες που έβαλαν φέτος λουκέτο άφησαν χρέη ύψους 1,25 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως τόνισε ο Νίκος Χατζηνικολάου, η εταιρεία του θα είχε κλείσει φέτος λόγω αυτών των χρεών, αν δεν είχε καλά οικονομικά αποτελέσματα.

Νικολόπουλος: Το «ενεργειακό» χαράτσι αποτελειώνει τα Ελληνικά νοικοκυριά

Ένα νέο χαράτσι, το ενεργειακό πιστοποιητικό, έρχεται να αποτελειώσει τα Ελληνικά νοικοκυριά, που ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, πριμοδοτώντας ακόμα περισσότερο την ύφεση.

Τα παραπάνω επισημαίνει ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, σε ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο ένας φόρος ακινήτων διαδέχεται τον άλλον και τώρα πλέον ο κάτοχος ενός διαμερίσματος, δεν θα μπορεί να το ενοικιάσει και να συμπληρώσει το εισόδημά του, αφού δεν θα είναι σε θέση να προχωρήσει στις προβλεπόμενες «ενεργειακές» παρεμβάσεις.

Στην ερώτησή του ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Είναι κοινό μυστικό ότι η οικοδομική δραστηριότητα έχει καταρρεύσει, όσοι δε έχουν την ατυχία να είναι κάτοχοι ακίνητης περιουσίας, έχουν περιέλθει σε απελπισία. Ο ένας φόρος διαδέχεται τον άλλον.

Όσοι έχουν κάποιο διαμέρισμα, εκτός από τις μέχρι τώρα φορολογικές επιβαρύνσεις, δεν θα μπορούν να το νοικιάσουν γιατί είναι «ενεργοβόρο» και θα χάσουν ένα εισόδημα, αφού αυτή την εποχή δεν μπορούν να κάνουν «οικολογικές» παρεμβάσεις.

Αυτός που προτίθεται να ενοικιάσει ένα σπίτι σταθμίζει τα συν και τα πλην αυτού και ανάλογα υπολογίζει το τίμημα, χωρίς να του είναι αναγκαίο το ενεργειακό πιστοποιητικό.

Ο κ. Νικολόπουλος ερωτά τα εξής:

- Σε τι ωφελεί η άμεση εφαρμογή του μέτρου;

- Μήπως εφαρμόζεται για εισπρακτικούς λόγους;»

24ωρη απεργία την Δευτέρα στον ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ, Αφεντικό του ΔΟΛ
Σε 24ωρη απεργία την Δευτέρα στον ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΑΜΠΡΑΚΗ προχωρά το διοικητικό συμβούλιο ττης Ε.Π.Η.Ε.Α.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Η.Ε.Α. καταγγέλλει την εργοδοσία του Δ.Ο.Λ. για την άδικη και αναίτια απόλυση της συνδικαλιστικής εκπροσώπου των διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονται στον ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΑΜΠΡΑΚΗ και κηρύσσει 24ωρη απεργία από τις 6 πμ της Δευτέρας 2 Απριλίου, μέχρι τις 6 πμ της Τρίτης 3 Απριλίου 2012, ζητώντας την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συνδικαλίστριας συναδέλφου μας Γιάννας Σακελλαρίου.

Καλεί δε, όλα τα μέλη της που εργάζονται στον παραπάνω Οργανισμό, να συμμετέχουν δυναμικά στην απεργία αυτή.

Συνάδελφοι,
Είναι προφανές ότι οι εργοδότες προσπαθώντας να κάμψουν την αντίσταση των εργαζομένων, καταφεύγουν ακόμη και σε απολύσεις συνδικαλιστών, προκειμένου να επιβάλλουν κλίμα τρομοκρατίας και να συνεχίσουν ανενόχλητοι την άγρια και πρωτοφανή επίθεση που έχουν εξαπολύσει κατά των εργαζομένων, με τις ευλογίες ενός σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που προσπαθεί, στο όνομα μίας οικονομικής κρίσης που το ίδιο προκάλεσε, να αποδομήσει κάθε εργασιακή σχέση και να εξαθλιώσει τους εργαζόμενους.

Στον αγώνα που δίνουμε για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας μας, για Σ.Σ.Ε. που θα μας εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας, όπλα μας είναι η δυναμικότητά μας, η ενότητα και η αλληλεγγύη.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να βάλουμε φρένο στην ασυδοσία των αφεντικών.Καλούμε τα σωματεία της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ , της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΠΠΗΤ, να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα μας, με κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων των μελών τους που εργάζονται στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, για την άμεση ανάκληση της άδικης απόλυσης της συνδικαλίστριας συναδέλφου Γιάννας Σακελλαρίου».

Τελευταίο αντίο στον Γιάννη Μπανιά

Τραγουδώντας την Κομμουνιστική Διεθνή, με συνοδεία βιολιού, είπαν το μεσημέρι του Σαββάτου το τελευταίο «αντίο» στον ιστορικό ηγέτη της Ανανεωτικής Αριστεράς Γιάννη Μπανιά εκατοντάδες φίλοι και συναγωνιστές του στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Πλήθος κόσμου και πολλές προσωπικότητες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, παραβρέθηκαν στην πολιτική κηδεία του Γιάννη Μπανιά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 73 του χρόνια την περασμένη Πέμπτη.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος, το ιστορικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς Τάκης Μπενάς, o γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Σπ. Λυκούδης, εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πλήθος στελεχών του πολιτικού κόσμου.

Βάσω Παπανδρέου: Ο Γιώργος δεν έκανε λάθη, αλλά εγκλήματα

Δυσοίωνο θεωρεί το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ιστορικό στέλεχος του κινήματος, Βάσω Παπανδρέου, η οποία σε συνέντευξή της ανακοινώνει πως δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές.

Συγκεκριμένα, η Βάσω Παπανδρέου, στη συνέντευξή της στη Real News που κυκλοφορεί την Κυριακή, επισημαίνει την πεποίθησή της ότι το Μνημόνιο και η οικονομική πολιτική που ακολουθείται μέχρι σήμερα δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Παράλληλα, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ασκεί δριμεία κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

«Δεν πρόκειται για λάθη, αλλά για εγκλήματα» τονίζει η κυρία Παπανδρέου τονίζοντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε μεν καλές προσθέσεις αλλά αυτές είχαν καταστροφικά αποτελέσματα.

Παράλληλα, η Βάσω Παπανδρέου ασκεί κριτική και στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας πως «χειροκροτούσε περίπου σύσσωμη όταν ο Πρωθυπουργός πήγε και παραιτήθηκε στον Αντώνη Σαμαρά».

Κατά την κυρία Παπανδρέου, ήταν η Νέα Δημοκρατία που οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή, αλλά το ΠΑΣΟΚ, όπως επισημαίνει, την αποτελείωσε.

Τέλος, για τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, δηλώνει πως είναι ένα ικανό στέλεχος αλλά έχει μια πάρα πολύ δύσκολη δουλειά και εκφράζει την εκτίμηση πως εγκλωβίστηκε πολιτικά μετά τον ανασχηματισμό του περασμένου Ιουνίου.
Enhanced by Zemanta

Νύχτα τρόμου για μια οικογένεια στην Πεντέλη

Μια πραγματική νύχτα τρόμου ήταν η χτεσινή για μια ανυπεράσπιστη οικογένεια στην Πεντέλη όταν κακοποιοί μπήκαν στο σπίτι τους και τους έδεσαν για να τους κλέψουν.

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν η τετραμελής οικογένεια που μένει σε μονοκατοικία στην Πεντέλη κοιμόταν ανυποψίαστη.

Εκείνη την ώρα, τρία άτομα μπήκαν με όπλα μπήκαν στην μονο μονοκατοικία παραβιάζοντας την πόρτα. Οι τρεις κακοποιοί ξύπνησαν και έδεσαν τα θύματά τους, και στη συνέχεια πήραν ότι πολύτιμο βρήκαν μπροστά τους, κυρίως χρήματα και κοσμήματα.

Στη συνέχεια οι τρεις άγνωστοι κλέφτες έφυγαν ανενόχλητοι, αφήνοντας την οικογένεια δεμένη χειροπόδαρα. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Ο Μάριος Φραγκουλης και οι φίλοι του σε Συναυλία Αγάπης.

Ο Μάριος Φραγκουλης και οι φίλοι του ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια Μοναδική Συναυλία Αγάπης.
Εισιτήρια απο 30 ευρω.

Μαζί του ο Γρηγόρης Βαλτινός, η Πέμη Ζούνη, η Αλίκη Καγιαλόγλου, ο Γ. Περρής, η Ελένη - Λυδία Σταμέλου και η Mezzo soprano, Jandranka  Jovanovic

Τα έσοδα θα διατεθούν  για τη δημιουργία της τράπεζας οφθαλμών των Lions στην Ελλάδα,  για  τον Διεθνή Οργανισμό Αλληλεγγύης για τα παιδιά και για το Lifeline Hellas

Τηλεφωνήστε στο 2109828002 .

http://www.facebook.com/events/391834067507851/


Πρέπει να φτάσουμε τους μισθούς Βουλγαρίας για να βγούμε από την κρίση;

Την Κυριακή 1 Απριλίου στις 23:15 στο MEGA, η «Έρευνα» με τον Παύλο Τσίμα διαπιστώνει και παρουσιάζει τη σημερινή κατάσταση της εργασίας στην Ελλάδα και τον τρόπο που διαμορφώνονται πλέον οι μισθοί στη χώρα.

Η κ. Λαγκάρντ, ο κ. Τόμσεν και πολλοί άλλοι επιμένουν ότι για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, πρέπει να μειώσει το μισθολογικό της κόστος στα επίπεδα γειτονικών βαλκανικών χωρών. Έχουν δίκιο ή άδικο;

Παράλληλα, η εκπομπή «ταξιδεύει» στην γειτονική Βουλγαρία, για να «ανακαλύψει» το μέλλον μας. Εργαζόμενοι στους καίριους κλάδους της οικονομίας μιλάνε για το εισόδημά τους και περιγράφουν το πώς τα βγάζει πέρα η οικογένειά τους στις σημερινές συνθήκες.

«Έρευνα» με τον Παύλο Τσίμα την Κυριακή 1 Απριλίου στις 23:15 στο MEGA

Η ώρα της Γης.. Σβήνουμε τα φώτα στις 20:30

Χιλιάδες πολίτες καλούνται να σβήσουν εθελοντικά τα φώτα για μια ώρα απόψε στις 20:30, συμμετέχοντας στη συμβολική Ώρα της Γης, μια διεθνή δράση ευαισθητοποίησης κατά της κλιματικής αλλαγής.

«Σήμερα πολλοί μπορεί να θεωρούν την προστασία του περιβάλλοντος «πολυτέλεια».

Είμαστε από την απέναντι πλευρά. Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η WWF Ελλάς, δίνοντας φέτος ειδικό χαρακτήρα στην ελληνική συμμετοχή.

Η WWF Ελλάς καλεί τους πολίτες να λάβουν μέρος στην Ώρα της Γης με το δικό τους μήνυμα για το περιβάλλον που θα το ανεβάσουν σε συγκεκριμένη σελίδα στο Facebook (www.facebook.com/WWFGreece?sk=app_121565467970236)

«Το Σάββατο 31 Μαρτίου, στις 20:30, ενώνουμε τα μηνύματα και τις δυνάμεις μας και σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα! Αυτό θα είναι το συνθηματικό μας, για την επόμενη μέρα που θα είναι μέρα συμμετοχής και δράσης» αναφέρεται.

Άλλος ένας υπερχρεωμένος δανειολήπτης δικαιώθηκε από το δικαστήριο

Ακόμη ένας υπερχρεωμένος δανειολήπτης δικαιώθηκε με την υπ΄αρ.189/2012 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου Κρήτης, όπως γνωστοποίησε σήμερα η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Ο δικαιωμένος δανειολήπτης έκανε χρήση των ευεργετικών διατάξεων του ν.3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, είναι 34 ετών άγαμος, οδηγός τουριστικού λεωφορείου, εργάζεται με σύμβαση ορισμένου χρόνου σαν εποχιακός με ατομικό εισόδημα 11.043,19 ευρώ, χωρίς να έχει στην ιδιοκτησία του οικία. Διαμένει σε μισθωμένη οικία στο Ηράκλειο και το μηνιαίο μίσθωμα που καταβάλλει ανέρχεται στο ποσό των 350 ευρώ. Το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που έχει είναι ένα αυτοκίνητο μάρκας Μercedes C 200, με έτος κυκλοφορίας το 2003 του οποίου η εμπορική αξία ανέρχεται στο ποσό των 8.000 ευρώ.

Ο εν λόγω δανειολήπτης, είχε χρεωθεί σε τέσσερις τράπεζες, με το χρέος του να ανέρχεται συνολικά σε 61.719,23, παρουσίασε δε μόνιμη αδυναμία να πληρώσει τις οφειλές του και προσέφυγε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό ζητώντας την συνδρομή της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας το σχέδιο πρότασης ρύθμισης των οφειλών, δεν έγινε αποδεκτό από τις πιστώτριες τράπεζες.

Ο δανειολήπτης προσέφυγε στη συνέχεια στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου Κρήτης, όπου δικαστικά επιμελήθηκε της υπόθεσης η συνεργάτης της Ένωσης, δικηγόρος Ηρακλείου Βαριβιανάκη Μαρία.

Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου Κρήτης δικαίωσε τον δανειολήπτη, παρά τις διάφορες αιτιάσεις των πιστωτριών Τραπεζών, περί απαραδέκτου αοριστίας κ.λ.π, και καθόρισε τις μηνιαίες επί μία τετραετία καταβολές του δανειολήπτη στις πιστώτριες τράπεζες στο ποσό των 250 ευρώ το μήνα. Δηλαδή για μια τετραετία καλείται ο δανειζόμενος θα καταβάλλει μόνο το ποσό των 12.000 ευρώ.

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης δηλώνει ότι νοιώθει δικαιωμένη, και επισημαίνει ότι ο νόμος 3869/2010 είναι «μονόδρομος» για τα αδύναμα «υπερχρεωμένα νοικοκυριά» και «ευχαριστεί τους δικαστές της Κρήτης για την δίκαιη κρίση τους και την συμπαράσταση που δείχνουν στις δύσκολες μέρες που βιώνουν οι Έλληνες υπερχρεωμένοι καταναλωτές».

Ο Χατζηνικολάου για το Alter και τη βραδιά των εκλογών

Ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου μέσω του λογαριασμού του στο twitter διαψεύδει τα σενάρια περί μετακίνησής του στη ΝΕΤ και εξηγεί σε ποιο κανάλι θα βρίσκεται το βράδυ των επερχόμενων εκλογών

Ο Χατζηνικολάου έγραψε χαρακτηριστικά απαντώντας σε μηνύματα που δέχονταν: «Και επ´ ευκαιρία δεν πάω στη ΝΕΤ όπως γράφουν ορισμένα sites. Περιμένω το Αλτερ. Απλώς με κάλεσε η Ελλη Στάη για τις εκλογές».

Ο Νίκος Χατζηνικολάου μίλησε στην εκπομπή «Βράδυ» για την τηλεόραση και αποκάλυψε τον λόγο που δεν εγκαταλείπει το Alter.

Ο ίδιος τόνισε στον Πέτρο Κωστόπουλο ότι δεν είναι ερωτευμένος με την τηλεόραση και δεν του λείπει, ωστόσο το βράδυ τον εκλογών, θα τον δούμε μαζί με την Έλλη Στάη στην κρατική τηλεόραση να συμπαρουσιάζει. Ο παρουσιαστής αποκάλυψε ότι δεν εγκαταλείπει το Alter και οι κινήσεις του θα γίνουν όταν οριστικοποιηθεί η κατάσταση με το κανάλι του.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι δεν θα «κάτσει στα αυγά του», αν το κανάλι κλείσει τελικά, ενώ η πίστη και η αφοσίωσή του σε αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι στο Alter ένιωθε δημοσιογραφικά ελεύθερος. Ο παρουσιαστής δήλωσε επίσης ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του καλύτερο από τους συναδέλφους του, απλώς θεωρεί ότι τα πολλά και συνεχόμενα χρόνια στα δελτία ειδήσεων, τον έχουν καταστήσει συνήθεια για τον κόσμο.

Κατηγορητήριο εναντίον 65 υπαλλήλων της πολεοδομίας Αττικής

Δικογραφία σε βάρος 65 υπαλλήλων σχεδόν όλων των υπηρεσιών Πολεοδομίας σε όλη την Αττική σχημάτισε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ για μη καταγραφή πολεοδομικών παραβάσεων και για μη είσπραξη προστίμων σε όλη την πρωτεύουσα και στα πέριξ.

Σύμφωνα με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι διευθυντικά στελέχη Πολεοδομιών όπου έχει προσδιορισθεί η εμπλοκή τους σε τουλάχιστον 80 περιπτώσεις παράτυπων ενεργειών ενώ η έρευνα συνεχίζεται και για άλλες περιπτώσεις.

Είκοσι εκ των εμπλεκομένων υπαλλήλων είναι από την Πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων, 22 από τις υπηρεσίες Πολεοδομιών Βορείου και Νοτίου Τομέα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής και οι υπόλοιποι 23 από την Διεύθυνση Πολεοδομίας Ανατολικού Τομέα της πρώην νομαρχίας Αθηνών.

Παρατυπίες εκατομμυρίων στην Πλάκα
Οργιο παρατυπιών ανακαλύφθηκε σε πολεοδομικές υποθέσεις στην περιοχή της Πλάκας. Σύμφωνα με τη δικογραφία  οι απώλειες του δημοσίου ανέρχονται σε δεκάδες  εκατομμύρια ευρώ. Ανάμεσα στα άλλα, εντοπίσθηκε περίπτωση «περικοπής» προστίμου από 200.000 σε 30.000 ευρώ και άλλες χαριστικές πράξεις, με το αζημίωτο, για τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στο πόρισμα των αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ επισυνάπτεται σχετική αρχική έρευνα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Παράλληλα ζητείται το άνοιγμα των λογαριασμών όλων των εμπλεκομένων υπαλλήλων οι οποίοι έχουν δώσει σχετικές ανωμοτί καταθέσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την  υπόθεση έχει ως εξής:
«Ολοκληρώθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η δικογραφία Προκαταρκτικής Εξέτασης, σχετικά με τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών υπαλλήλων της Πολεοδομίας. Η Προκαταρκτική αφορούσε υπαλλήλους της πρώην Νομαρχίας Αθηνών, της Πολεοδομίας του Δήμου Αθηνών, καθώς και τον προσδιορισμό του ύψους της ζημιάς που υπέστη το Δημόσιο από την αδικαιολόγητη μη σύνταξη Εκθέσεων Αυτοψίας και Χρηματικών Καταλόγων και τη μη επαναβεβαίωση προστίμων αυθαιρέτων, από τις Υπηρεσίες αυτές, κατά το χρονικό διάστημα από 01-04-2004 έως 31-03-2009».


ΤΟ ΒΗΜΑ/Β.Α. Λαμπρόπουλος

Ο ΔΟΛ απολύει και συνδικαλιστές!

Ο ΔΟΛ απολύει και συνδικαλιστές!
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο εργαζομένων του Βήματος Τάσο Αναστασιάδη στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ "η εταιρεία αποφάσισε σήμερα το μεσημέρι να επιτεθεί με τον βιαιότερο τρόπο που κανένας από τους άλλους μεγαλοεκδότες δε το έχει επιχειρήσει ως τώρα, απολύοντας την εκλεγμένη εκπρόσωπο των διοικητικών συναδέλφων μας.

Τα σωματεία μας και οι περισσότεροι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην εταιρεία καλούμε επειγόντως σε Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων του ΔΟΛ στις 3.30 στο αμφιθέατρο του κτιρίου (αν η εταιρεία το επιβεβαιώσει -αλλιώς η γενική συνέλευση θα γίνει στο ισόγειο του κτιρίου)".



http://etovima.blogspot.com/

Λάρισα: Ένοχοι οι δύο συλληφθέντες στην παρέλαση

Ένοχοι για αντίσταση κατά της αρχής με το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, κρίθηκαν σήμερα από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο οι δύο συλληφθέντες κατά τα γεγονότα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Λάρισα.

Συγκεκριμένα σε έναν 43χρονο και έναν 44χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών στον καθένα με τριετή αναστολή. Κατά της απόφασης από τους καταδικασθέντες ασκήθηκαν εφέσεις.

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του «Google Chrome»

Logo used from the start of the Chrome project...
(Photo credit: Wikipedia)
Την τελευταία και καλύτερη έκδοση του περιηγητή στο διαδίκτυο «Chrome 18», κυκλοφόρησε η Google, η οποία περιλαμβάνει καλύτερα γραφικά, καθώς και υποστήριξη παλαιότερων υπολογιστών.

Συγκεκριμένα, γίνεται χρήση του εργαλείου SwiftShader που φέρνει υποστήριξη γραφικών WebGL 3D σε παλαιότερα συστήματα που κανονικά δεν θα μπορούσαν να αντέξουν, με μειωμένη απόδοση (ανάλογα με τον επεξεργαστή), αλλά δυνατότητα παρακολούθησης υλικού που μέχρι τώρα δεν ήταν εφικτό.

Η νέα έκδοση δίνει μεγαλύτερη ταχύτητα για ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν το HTML5 Canvas 2D API, σε Mac και Windows PC, αλλά όχι σε Linux.
Enhanced by Zemanta

Διέλυσαν το πρόσωπο συμμαθητή τους με σιδηρογροθιά!

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Πάφου, από το πρωτοφανές περιστατικό ενδοσχολικής βίας, κατά το οποίο μία ομάδα μαθητών γρονθοκόπησε δίχως έλεος έναν συμμαθητή τους στο πρόσωπο, με σιδηρογροθιά!

Το περιστατικό συνέβη σε Γυμνάσιο της περιοχής, και δύο 15χρονοι, προκάλεσαν πολλά τραύματα στο πρόσωπο του 14χρονου ομογενούς, ο οποίος αυτήν την στιγμή νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και αναμένεται να υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις στο πρόσωπο.

Επίσης σύμφωνα με την δήλωση του Επαρχιακού Επιθεωρητή του Υπουργείου Παιδείας στην Πάφο, τα κρούσματα βίας στα σχολεία ολοένα και αυξάνονται.

Όπως δημοσιεύει το pafospress.com, οι μαθητές ήταν καλά προετοιμασμένοι γι' αυτό που επρόκειτο να διαπράξουν. Είχαν εξοπλιστεί με την σιδηρογροθιά, και συνάντησαν με τον μαθητή μέσα σε σχολική αίθουσα. Αρχικά ωστόσο η αψιμαχία ήταν μόνο στα λόγια.

Ο 14χρονος τούς φώναξε ότι «είναι ικανός να τους πλακώσει και τους δύο, άμα χρειαστεί», και αυτοί, προφανώς, λόγω θιγμένου εγωισμού, τον έσυραν από την τάξη μέχρι την αυλή του σχολείου. Εκεί, μάρτυρες ανέφεραν ότι τον έσπρωξαν βίαια σε σιδερένιο κάγκελο, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι και να σωριαστεί στο έδαφος. Τότε, οι δύο νεαροί γονάτισαν από πάνω του και τον τσάκισαν στις κλοτσιές και τις μπουνιές, μπροστά στα έντρομα μάτια των συμμαθητών του.

Επικίνυδνα γλυκίσματα για παιδιά ανακαλεί ο ΕΦΕΤ

.:: Yummy ::.
Η ΦΩΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ(Photo credit: Warm 'n Fuzzy)
Επικίνυδνα γλυκίσματα για παιδιά ανακαλεί ο ΕΦΕΤ μετά την ανακάλυψη ότι περιείχαν ακατάλληλες χρωστικές ουσίες που μπορεί να έχουν επιβλαβείς συνέπειες σε όσους τα καταναλώσουν.

Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής μετά από έλεγχο της επιχείρησης UNISON HELLAS M. ΚΟΤΣΙΦΑΚΟΥ ΜΟΝ. ΕΠΕ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ- ΕΞΑΓΩΓΕΣ- ΕΜΠΟΡΙΟ, στην περιοχή του Αγ. Ι. Ρέντη ανακαλεί άμεσα τα παρακάτω προϊόντα:

1. YUMMY GUMMY MEYVELER (γλύκισμα ) διότι περιέχει χρωστικές Ε102 , Ε104, Ε129, οι οποίες μπορεί να έχουν επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και στην προσοχή στα παιδιά.
2. YUMMY GUMMY HOT DOG (Γλύκισμα) διότι περιέχει χρωστικές Ε102, Ε104, Ε110 και Ε129 , οι οποίες μπορεί να έχουν επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά.
3. YUMMY GUMMY ALLIGATOR (Γλύκισμα) διότι περιέχει χρωστικές Ε102, Ε104 ,Ε133 εκ των οποίων οι δύο πρώτες μπορεί να έχουν επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά.
4. YUMMY GUMMY TARANTULA (Γλύκισμα) διότι περιέχει χρωστικές Ε124, Ε129, Ε133 εκ των οποίων οι δύο πρώτες μπορεί να έχουν επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά.

Οι καταναλωτές , που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα καλούνται να μην τα καταναλώσουν.

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ, κος Γιάννης Μίχας, σε δηλώσεις του τόνισε: «Η διάθεση ασφαλών προϊόντων προς τους καταναλωτές αποτελεί πρώτιστο μέλημα του ΕΦΕΤ. Η ευαισθησία όλων μας σε σχέση με τη διακίνηση προϊόντων που απευθύνονται κυρίως σε μικρά παιδιά είναι ακόμη μεγαλύτερη και η αντίδραση μας κινούμενη σε ακόμη πιο αυστηρά πλαίσια».
Enhanced by Zemanta

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εργαζόμενους στα Metropolis

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας Αθήνας στην οδό Σταδίου προχώρησαν οι εργαζόμενοι/ες και οι απολυμένοι/ες των καταστημάτων Metropolis.
 
Οι εργαζόμενοι είχαν προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας κατά της εργοδοσίας για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους και για να ζητήσουν εγγυήσεις για το μέλλον των θέσεων εργασίας, δεδομένου ότι η επιχείρηση έχει μπει στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Η πλευρά της εργοδοσίας ήταν απούσα και, έτσι, ορίστηκε νέα συνάντηση για την ερχόμενη Τετάρτη (4/4) όπου οι εργαζόμενοι καλούν σε νέα συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί.

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας και που βρήκε ιδιαίτερη ανταπόκριση στο άκουσμα του ονόματος Κουρής…

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ METROPOLIS; ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ!

Μέσα σε τρία χρόνια, από τότε που Ανδρέας Γ. Κουρής (ιδιοκτήτης του ομίλου MAD και αρκετών ακόμη εταιρειών) απέκτησε την αλυσίδα καταστημάτων Metropolis, κατάφερε να κάνει τα… ακατόρθωτα:

Συρρίκνωσε τον αριθμό των καταστημάτων της επιχείρησης από 12 σε μόλις τρία.

Περιόρισε το προσωπικό της, από 220 εργαζόμενους που τη στελέχωναν σε περίπου 100, πραγματοποιώντας περίπου 120 απολύσεις.

Επέβαλε μόνιμη καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών που, πλέον αγγίζει τους δύο μήνες.

Καθυστερεί συστηματικά την καταβολή των δόσεων των αποζημιώσεων στους απολυμένους συναδέλφους μας, ενώ δεν δίστασε να εκβιάσει κάποιους να λάβουν τη μισή αποζημίωση από αυτή που δικαιούνται υπογράφοντας ότι την πήραν ολόκληρη, προφανώς φοβούμενοι ότι δεν θα λάβουν ποτέ όλες τις δόσεις.

Ως επαγγελματίας κακοπληρωτής, φέσωσε τους προμηθευτές (κυρίως δισκογραφικές εταιρείες και εκδοτικούς οίκους) από τον μεγαλύτερο ως τον μικρότερο. Έτσι, κατάφερε να επιφέρει την πλήρη απαξίωση των καταστημάτων που απέμειναν που, πλέον, λειτουργούν με ελάχιστα εμπορεύματα ως τα απομεινάρια των παλιών Metropolis.

Και το κυριότερο, έβαλε την επιχείρηση στο περιβόητο «άρθρο 99» του πτωχευτικού κώδικα που είναι γνωστό ότι αποτελεί προθάλαμο της πτώχευσης, προκειμένου να προστατευτεί από τους πιστωτές και τις οφειλές του προς το Δημόσιο.

Στις 31 Ιανουαρίου ο Ανδρέας Γ. Κουρής, πέτυχε το μεγαλύτερο πλήγμα για το μέλλον της επιχείρησης και των εργαζόμενων αφήνοντας να μπει λουκέτο, λόγω έξωσης, στο κεντρικό κατάστημα στην οδό Πανεπιστημίου που, εξαιτίας της θέσης του, ήταν πάντα ο «αιμοδότης» της επιχείρησης.

Σε όλο αυτό το διάστημα η εργοδοσία, μέσω του διευθυντή της επιχείρησης, μας παραμύθιαζε με δήθεν «σχέδια σωτηρίας» που στη συνέχεια μετατράπηκαν σε σχέδια που ποτέ δεν καρποφόρησαν. Όπως μας παραμύθιαζε και για την αναζήτηση νέου καταστήματος, προς αντικατάσταση του κεντρικού, κάτι που επίσης ποτέ δεν έγινε.

Οι τελευταίες εξελίξεις μας έκαναν να αντιληφθούμε ότι η εργοδοσία των Metropolis, για πολλοστή φορά, προσπαθεί να κερδίσει χρόνο ώστε να μην απαιτήσουμε αυτά που δικαιούμαστε. Και μας δίνουν τη βεβαιότητα ότι ο ιδιοκτήτης Ανδρέας Γ. Κουρής, κερδίζοντας αυτό το χρόνο, οδηγεί την επιχείρηση σε πτώχευση έχοντας τσεπώσει τα κέρδη από τις πωλήσεις των προηγούμενων χρόνων. Κέρδη που θέλει να διογκώσει αφού με το κλείσιμό της «βάζει στο μάτι» την αρπαγή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεών μας.

Εμείς οι εργαζόμενοι στα Metropolis απαιτούμε:
- Την άμεση καταβολή των καθυστερούμενων μισθών μας
- Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας
- Την άμεση εξόφληση των αποζημιώσεων των απολυμένων συναδέλφων μας
- Την κατοχύρωση της καταβολής των αποζημιώσεών μας σε περίπτωση πτώχευσης

Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε ότι ακριβώς δικαιούμαστε σε περίπτωση λουκέτου, χωρίς να αφήσουμε ούτε μια σταγόνα από τον ιδρώτα μας στον Ανδρέα Κουρή.

Εργαζόμενοι/ες - Απολυμένοι/ες στα καταστήματα Metropolis
http://katalipsiesiea.blogspot.com/

Ο φάκελος με τα στοιχεία για το κατοχικό δάνειο, αγνοείται!

Français : Le monument du massacre de Distomo.
(Photo credit: Wikipedia)
Έκπληκτοι ακούσαμε τον Υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη να δηλώνει στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, ότι ο φάκελος με τα στοιχεία για το κατοχικό δάνειο είναι χαμένος για δεκαετίες.

Απαντώντας στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρη Αυγενάκη, οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, επέμεναν πως η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της και πως το θέμα παραμένει ανοικτό. Αναρωτιόμαστε από πού προκύπτει αυτή τους η βεβαιότητα, όταν κανείς για χρόνια δεν έψαχνε καν τα στοιχεία που κατέγραφαν τις υποχρεώσεις της Γερμανίας έναντι της χώρας μας.

Όπως ενημέρωσε τον κ. Αυγενάκη το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από κλοπές αρχαιοτήτων ήταν η Κρήτη, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η Σάμος και η Θεσσαλία και πολλές ακόμη πόλεις και χωριά, αλλά μόνο ένας μικρός αριθμός των κλοπιμαίων έχει επιστραφεί

Το θέμα δεν είναι απλώς οικονομικό, αλλά βαθιά ηθικό και κοινωνικό και πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα, ανεξάρτητα από την δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Ήδη έχουμε καθυστερήσει αρκετά και εκατομμύρια έλληνες που υπέφεραν από τις θηριωδίες της ναζιστικής κατοχής, απαιτούν δικαίωση.
Enhanced by Zemanta

Ο Τόλης Βοσκόπουλος πρέπει να επιστρέψει στο δημόσιο 5,5 εκ. ευρώ

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα απαγγελθεί στον κ. Τόλη Βοσκόπουλο, η ετυμηγορία με την οποία υποχρεούται οριστικώς και αμετακλήτως να καταβάλλει στο ελληνικό δημόσιο ακέραιο το χρέος του ύψους 5,5 εκατ. ευρώ, μαζί με τις νόμιμες προσαυξήσεις.

Οπως δημοσιεύει το protothema.gr το Β΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν έκανε δεκτές τις αιτήσεις του δημοφιλούς τραγουδιστή, με τις οποίες ζητούσε μείωση της οφειλής του, η οποία όταν αποκαλύφθηκε οδήγησε σε παραίτηση τη σύζυγό του κυρία Άντζελα Γκερέκου από την θέση της υφυπουργού Τουρισμού και Πολιτισμού.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσιοποίηση της σχετικής απόφασης του ΣτΕ, με την οποία θα απορρίπτεται και επίσημα το σύνολο των επιχειρημάτων της πλευράς του τραγουδιστή.

Η εκκρεμότητα του τραγουδιστή με το ελληνικό δημόσιο, υπάρχει εδώ και 15 χρόνια, με το δεύτερο να μην έχει εισπράξει ποτέ ούτε ένα ευρώ από τον κ. Βοσκόπουλο. Χαρακτηριστικότερο όλων είναι ότι στις δίκες που έγιναν στους δυο πρώτους δικαστικούς βαθμούς (Διοικητικό Πρωτοδικείο και Εφετείο) το δημόσιο δεν παραστάθηκε καν. Τα χρέη βεβαιώθηκαν έπειτα από ελέγχους της εφορίας για την περίοδο 1993 – 1997.

Επεισόδια, δακρυγόνα και πετροπόλεμος στην Ιερισσό για τα μεταλλεία

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής στην Ιερισσό της Χαλκιδικής μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και κατοίκων που αντιδρούν στην λειτουργία των μεταλλείων στην περιοχή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του antigoldgreece.wordpress.com όλο το χωριό, άντρες, γυναίκες, παιδιά, είναι έξω στους δρόμους. Κατέφθασαν κι άλλα ΜΑΤ από τη μεριά του Γοματίου αλλά δεν μπορούν να πλησιάσουν στο κέντρο του χωριού γιατί ο κόσμος τους έχει κόψει το δρόμο. Πετάνε δακρυγόνα αλλά ο αέρας τα γυρνάει καταπάνω τους. Ολοι φοράνε μάσκες και μαντήλια στο πρόσωπο.

Στην πλατεία του πολιορκημένου Δημαρχείου ο κόσμος έχει εξαγριωθεί. Έχουν σπάσει και αναποδογυρίσει τα αυτοκίνητα του Δημάρχου Πάχτα και των ανθρώπων του και πετάνε πέτρες και άλλα αντικείμενα προς το Δημαρχείο. Όλοι οι δρόμοι γύρω από το Δημαρχείο έχουν αποκλειστεί από τους κατοίκους.

5 ΒΙΝΤΕΟ: ΔΕΙΤΕ πρώτοι την εμφάνιση της Ε. Παπαρίζου στο σουηδικό "Let's Dance"!

Λίγο καιρό μετά τη συμμετοχή της στο show του ΑΝΤ1, "Dancing on Ice", από τη θέση της κριτικής επιτροπής, η Έλενα Παπαρίζου είπε το μεγάλο "ναι" στο σουηδικό show χορού “Let's dance”, όπου πλέον θα την απολαμβάνουμε από τη θέση... της διαγωνιζόμενης!


23:02 To διαγωνιστικό κομμάτι του show ολοκληρώθηκε! Η Έλενα βρίσκεται στην 2η θέση με 16 βαθμούς! Πρώτος είναι ο Άντονι Χίισεν με 18!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ 5 ΒΙΝΤΕΟ

Enhanced by Zemanta

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ: Άγριο πιστολίδι στο Άργος

Στο Άργος το πρωί έπεφταν οι σφαίρες σαν βροχή.


Ληστές οπλισμένοι με καλάζνικοφ εισέβαλλαν σε κοσμηματοπωλείο και άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα.

Βγαίνοντας ήρθαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς και τότε δε δίστασαν να γαζώσουν το περιπολικό της αστυνομίας με τα αυτόματα τους.

Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ από το δελτίο του ALPHA ΕΔΩ

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...