Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Οι τράπεζες ζητάνε 640 εκ. ευρώ από την Alapis του Λαυρεντιάδη

Ένα ακόμη χτύπημα δέχθηκε η άλλοτε κραταιά αυτοκρατορία του κατηγορούμενου -για πέντε κακουργήματα- επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Η BNP Paribas ζητά από την Alapis το ποσό των 640 εκατομμυρίων ευρώ, ως ληξιπρόθεσμο και άμεσα καταβλητέο.

Πρόκειται για την καταγγελία της βασικής δανειακής σύμβαση που έχει συνάψει η Alapis στις 21 Δεκεμβρίου 2007 και η BNP Paribas Securities Services εκπροσωπεί το σύνολο των ομολογιούχων που είναι οι: «ΑΒΝ AMRO BANK N.V», «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ», «Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ», «Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ», «BNP Paribas Ireland», «Γενική Τράπεζα ΑΕ», «Τράπεζα Αττικής ΑΕ», «Τράπεζα Κύπρου» και «Alpha Bank».

Από τότε βεβαίως έχουν συμβεί πολλά στην εταιρεία στην οποία πλέον ο κ. Λαυρεντιάδης φέρεται να κατέχει μόλις το 6,12% των μετοχών.

Από εκεί και πέρα η Alapis υπό τη νέα της διοίκηση πούλησε μια σειρά θυγατρικών της επιχειρήσεων σε τρίτα πρόσωπα. Αυτές όμως οι δραστηριότητες είναι μεταξύ εκείνων που έχουν φέρει τον κ. Λαυρεντιάδη στη δεινή θέση του κατηγορουμένου καθώς οι ελεγκτικές αρχές υποστηρίζουν ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν το σύνολο σχεδόν των αγοραπωλησιών έχουν γίνει με δάνεια μαϊμού από την Proton Bank και μεγάλο μέρος των χρημάτων έχουν καταλήξει σε λογαριασμούς του κ. Λαυρεντιάδη στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η μετοχή της Alapis στο Χρηματιστήριο της Αθήνας διαπραγματεύεται στην κατηγορία των μετοχών υπό επιτήρηση. Το 72,63% των μετοχών της ανήκει στο επενδυτικό κοινό.

Ο κ. Λαυρεντιάδης πούλησε το 2010 ποσοστό 15,2% της εταιρίας στον κ. Μάριο Αλ Τζιμπούρι, συνέταιρό του από την Lamda Partners.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...