Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

«Χαράτσι» και για χώρους που δεν κατοικούνται!

Επιμένει το Υπουργείο Οικονομικών να επιβάλει τον Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. για επιφάνειες που όχι απλά δεν είναι κατοικήσιμες, αλλά δεν έχουν και ξεχωριστή παροχή ρεύματος που να δικαιολογεί την επιβολή του φόρου. Αποθήκες που δεν διαθέτουν ξεχωριστό ρολόι ρεύματος αλλά ηλεκτροδοτούνται από το κοινόχρηστο με «ενδιάμεσο», καθώς και υπαίθριες θέσεις στάθμευσης, ως βοηθητικοί χώροι-παρακολουθήματα των διαμερισμάτων, χωρίς ρεύμα, καθώς συμπεριλαμβάνονται στον υπολογισμό εμβαδού ηλεκτροδοτούμενης επιφάνειας για να προσδιοριστεί το Τ.Α.Π. προσμετρώνται και για τον προσδιορισμό του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.

Ο Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος και Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης είχε καταδείξει την αδικία που υφίστανται χιλιάδες πολίτες, με κοινοβουλευτική παρέμβαση προς το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο και απάντησε ότι μόνο σε τυχόν λάθος υπολογισμό του Τ.Α.Π. οι ιδιοκτήτες μπορούν να ζητήσουν επιστροφή των χρημάτων τους.

Η Δημοκρατική Συμμαχία με πλείστες παρεμβάσεις έχει ταχθεί κατά του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., καθώς πρόκειται για ένα άδικο και οριζόντιο κεφαλικό φόρο. Η προχειρότητα μάλιστα με την οποία εφαρμόστηκε το μέτρο, καταδεικνύεται και από την προσμέτρηση χώρων που δεν κατοικούνται και ούτε καν ηλεκτροδοτούνται ξεχωριστά.

Επιτέλους, η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει την αντικοινωνική πολιτική της και να εισάγει νέα αντι-υφεσιακά μέτρα που θα αποσοβήσουν την κοινωνική έκρηξη και θα αποκαταστήσουν την πίστη των ελλήνων στο πολιτικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...