Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

«Οι φοιτητές από πολύτεκνες οικογένειες αποκτούν πάλι το δικαίωμα να σπουδάζουν κοντά στα σπίτια τους»

Ανακούφιση σε εκατοντάδες οικογένειες πολυτέκνων της Ελλάδας προκαλεί η τροπολογία που επιτρέπει πάλι στους φοιτητές των πολύτεκνων οικογενειών να σπουδάζουν κοντά στους τόπους κατοικίας τους.

Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε ήδη στη Βουλή από το Υπουργείο Παιδείας και με τη σύμφωνη γνώμη της Κυβέρνησης θα ψηφιστεί άμεσα.

Αυτό έκανε γνωστό στον βουλευτή Αχαΐας και Τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ, Νίκο Νικολόπουλο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος και κίνησε όλες τις διαδικασίες με την μορφή του επείγοντος μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος.

Είχε προηγηθεί συνάντηση των εκπροσώπων της Συνομοσπονδίας με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά και τον Τομεάρχη Εργασίας, κατά την οποία ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε απολύτως δίκαιο και λογικό το αίτημα των πολυτέκνων, επισημαίνοντας την ανάγκη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας σε μια τόσο δύσκολη εποχή.

Από την πλευρά του, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε πως παραμένει ακατανόητη η άρση του συγκεκριμένου δικαιώματος των πολυτέκνων από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ειδικά σε μια εποχή που η οικονομική λαίλαπα πλήττει κυρίως τις πολύτεκνες οικογένειες. «Είναι παρανοϊκό και ευθέως αντίθετο με την στήριξη που οφείλει η Πολιτεία να παράσχει στις πολύτεκνες οικογένειες. Σήμερα, ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε την πρόθεσή του να διευθετηθεί άμεσα το συγκεκριμένο ζήτημα και πιστεύω πως πολύ σύντομα θα έχουμε καλά νέα…» δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος μετά τη συνάντηση και επιβεβαιώθηκε λίγες ώρες αργότερα, μετά τη συνάντηση των πολυτέκνων με τον κ. Αρβανιτόπουλο και την άμεση λύση που ο ίδιος έδωσε, αίροντας μια σημαντική αδικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...