Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Σύλληψη για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

Στη σύλληψη ενός 38χρονου άνδρα βουλγαρικής καταγωγής, που κατηγορείται για απάτες και ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, προχώρησε το πρωί του Σαββάτου η αστυνομία στο Χαλάνδρι.

Ο δράσης είχε προσεγγίσει έναν ηλικιωμένο και με πρόσχημα ότι είναι λογιστής του γιου του, του είχε ζητήσει το ποσό των 6.000 ευρώ προκειμένου να τακτοποιήσει κάποιες εκκρεμότητες του.

Στη συνέχεια τον οδήγησε με το αυτοκίνητο του σε τράπεζα, από την οποία ο ηλικιωμένος έκανε την ανάληψη των χρημάτων. Κάνοντας χρήση σωματικής βίας, ο 38χρονος του αφαίρεσε το ποσό και τράπηκε σε φυγή.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που περιπολούσαν στην περιοχή, τον καταδίωξαν και τον συνέλαβαν ενώ αναζητείται και ένας συνεργός του.

Από την έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκε ότι ο 38χρονος και ο συνεργός του εξαπατούσαν με αυτό τον τρόπο ηλικιωμένους και τους αφαιρούσαν χρήματα, χρησιμοποιώντας, σε κάποιες περιπτώσεις, σωματική βία και απειλές. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν διαπράξει τέσσερις εξαπατήσεις σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων στην Αγία Παρασκευή, το Χαλάνδρι, το Παλαιό Φάληρο και τον Ωρωπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...