Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

“Η Espresso δεν έκλεισε, απεργεί”

Οι εργαζόμενοι στην “Espresso” ενημερώνουμε τους αναγνώστες της εφημερίδας και το ευρύτερο αναγνωστικό κοινό ότι η εφημερίδα δεν φθάνει στα περίπτερα από την περασμένη Πέμπτη, 22 Μαρτίου, λόγω της απεργιακής μας κινητοποίησης, που στόχο έχει την ανάκληση των ομαδικών απολύσεων που ήδη έγιναν και όσων έχουν προαναγγελθεί από την εργοδοσία.

Στόχος της απεργίας μας δεν είναι μόνο η διασφάλιση της εργασίας και των δικαιωμάτων μας, αλλά και της ποιότητας του εντύπου που φθάνει στα χέρια των αναγνωστών.

Ελπίδα όλων μας είναι ότι σύντομα θα αποκατασταθεί η καθημερινή μας επικοινωνία με τους αναγνώστες. Παραθέτουμε το ψήφισμα που εκδώσαμε σήμερα για την απεργιακή μας κινητοποίηση.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ “ESPRESSO”

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην “Espresso” αποφάσισε την Τετάρτη 28 Μαρτίου, ομόφωνα να συνεχίσουμε για έβδομη ημέρα με νέα 24ωρη απεργία την κινητοποίηση που αρχίσαμε αντιδρώντας στις ομαδικές απολύσεις συναδέλφων μας και στη συνεχή καταπάτηση βασικών εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Την Τρίτη, 27 Μαρτίου, στη συνάντηση εκπροσώπων της εργοδοσίας με το Διασωματειακό Συμβούλιο στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, οι εκπρόσωποι της εταιρείας προσήλθαν χωρίς εξουσιοδότηση της ιδιοκτησίας για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, παρά μόνο για να διαβιβάσουν τελεσίγραφα.
Καλούμε την εργοδοσία να προσέλθει άμεσα σε ουσιαστικό και όχι προσχηματικό διάλογο με τα Σωματεία για την ανάκληση των απολύσεων, καθώς και για όλα τα θέματα που αφορούν το μέλλον της έκδοσης και τις εργασιακές μας σχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...