Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Μπορεί το κινητό σου να σου πει ποιες είναι οι γόνιμες μέρες σου;

Έχει γίνει φράση κλισέ! Από τη μαμά σου μέχρι τον αγαπημένο σου θείο. "Αυτό το κινητό σου... Μόνο καφέ που δεν ψήνει!" Κι αν σου έλεγα πως ίσως να μην τον... ψήνει, μπορεί όμως να υπολογίσει πόση καφεΐνη θα σου προσφέρει και σε πόση ώρα θα περάσει η επήρειά της από το σώμα σου;

Έξυπνες εφαρμογές που θα κάνουν το κινητό σου πιο χρηστικό, αλλά και διασκεδαστικό. Βρες τρόπους να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς σαν πουλάκι, να υπολογίσεις με ακρίβεια τον κύκλο της περιόδου, αλλά και να γίνεις expert στις πρώτες βοήθειες...

Μπες στο market από το κινητό σου τηλέφωνο, πληκτρολόγησε το όνομα της εφαρμογής και κατέβασέ την δωρεάν στο τηλέφωνό σου!

Caffeine Tracker
Κανονίζεις απογευματινό καφέ! Η ώρα είναι λίγο περασμένη, αλλά δεν έχεις όρεξη για ποτό ή κάτι άλλο! Πίνεις τον καφέ ή θα μείνεις ξάγρυπνη μέχρι το πρωί; Κι αν σου έλεγα πως το μυστικό βρίσκεται σην τσάντα σου; Το έξυπνο κινητό μπορεί να σου δώσει την απάντηση και να απολαύσεις το ρόφημα που θέλεις άφοβα.

Το όνομα του Application είναι Caffeine Tracker και μπορεί να υπολογίσει την καφεΐνη που καταναλώνεις σε κάθε ρόφημα, είτε αυτό είναι ο αγαπημένος σου κρύος ή ζεστός καφές, είτε το αναψυκτικό με καφεΐνη. Η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύσει όλη την ποσότητα καφεΐνης που έχεις καταναλώσει μέσα στην ημέρα, να σου δώσει τα αποτελέσματα και βέβαια να σε ενημερώσει πότε θα έχει αποβληθεί από τον οργανισμό σου για να κοιμηθείς σαν... πουλάκι! 


Period Tracker™
Τέρμα πια το ξεφύλλισμα στις σελίδες του ημερολογίου σου! Να μετράς, να υπολογίζεις, να προσθέτεις και να αφαιρείς! Γι' αυτό το κινητό σου λέγεται Smart Phone! Μια απλή εφαρμογή θα εναρμονιστεί με τον κύκλο της περιόδου σου και θα σε ενημερώνει για την ημερομηνία του επόμενου κύκλου, της ωορηξίας και της γονιμότητας! 

- Με το πάτημα ενός κουμπιού ενημερώνεις το application σου για την έναρξη της περιόδου σου. Με βάση τους 3 περασμένους μήνες, υπολογίζει πότε θα ξεκινήσει ο επόμενος κύκλος

- Με ένα κλικ δες τις ημέρες ωορηξίας, τις γόνιμες μέρες και σημείωσε τις ψυχολογικές σου μεταπτώσεις ανάλογα με τον κύκλο της περιόδου. Πολύ χρήσιμο για να γνωρίζεις πως θα κανονίσεις τα επαγγελματικά σου ραντεβού, τα ταξίδια και τις υποχρεώσεις σου. 


Lightning Bug
Σου έχει τύχει να γυρίσεις σπίτι από τη δουλειά και να μην μπορείς να ηρεμήσεις; Σαν να περνά από το κεφάλι σου ηλεκτρικό ρεύμα! Αισθάνεσαι τόση ένταση που δεν πρόκειται να χαλαρώσεις παρά στις 3 το ξημέρωμα. Κι όμως... πάλι στο κινητό σου μπορείς να βρεις τη λύση. Ειδική μουσική και περισσότεροι από 200 φυσικοί ήχοι -πόλης, εξοχής, βουνό, θάλασσα, πουλάκια κτλ- υπόσχονται να βγάλουν από μέσα σου την... "τσίτα" και να σε αφήσουν να ηρεμήσεις.

- Ονειρέψου το ιδανικό σκηνικό χαλάρωσης. Αν για παράδειγμα θα ήθελες να βρίσκεσαι στην παραλία, δίπλα στο κύμα ενεργοποίησε τον παφλασμό της θάλασσας. Συμπλήρωσε με μακρινούς ήχους salsa, μια αίσθηση από φωτιά που σιγοκαίει στο πλάι. Το τοπίο είναι έτοιμο κι εσύ κλείνεις τα μάτια και μεταφέρεσαι στο όνειρο.

- Βάλε το πρόγραμμα να κλείσει αυτόματα σε μια ωρίτσα ή σε όσο χρονικό διάστημα πιστεύεις πως θα έχεις ήδη παραδοθεί στον Μορφέα! Και όνειρα γλυκά.

First & CPR
Ο Αμερικανικός Καρδιολογικός Οργανισμός δημιούργησε μια εφαρμογή για να μπορείς να αντιμετωπίσεις κάθε μικρή ή μεγάλη δυσκολία. Από ένα απλό τσίμπημα και πως θα το αντιμετωπίσεις, μέχρι συμβουλές για να περιποιηθείς καλά ένα τραύμα ή να κάνεις σωστά τεχνητή αναπνοή. Οι πρώτες βοήθεις μέσα στο κινητό σου... Γιατί είναι φορές που νομίζεις πως βοηθάς κάποιον, ενώ στην πραγματικότητα κάνεις χειρότερα τα πράγματα.

Διάλεξε ανάμεσα σε:
- 34 βίντεο και 46 εικόνες με πιθανές πρώτες βοήθειες
- Επίδειξη τεχνητών αναπνοών και τεχνικής ανάνηψης για Ενήλικους, Παδιά και Βρέφη
- Σουμβουλές για να βοηθήσεις κάποιον που έχει πνιγεί από φαγητό
- Οδηγίες πρώτων βοηθειών για τα περισσότερα "emergencies"!

Interesting Fact: Την εφαρμογή αυτή χρησιμοποίησε κάποιος Αμερικανός στο σεισμό της Αϊτής για να περιποιηθεί τις πληγές του μέχρι να απεγκλωβιστεί από τις αρχές! Παρέμεινε εγκλωβισμένος αρκετό χρονικό διάστημα κάτω από τα ερείπια και όπως δήλωσε στο CNN, συμβουλευόταν το κινητό του για να αντιμετωπίσει την κατάσταση της υγείας του μέχρι να έρθουν και να τον οδηγήσουν στο νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...