Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Στην τελική ευθεία η πώληση του ΤΤ

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία για την πώληση του “υγιούς” χαρτοφυλακίου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Σήμερα υπέβαλλαν και τυπικά, μη δεσμευτικές προσφορές, στην Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank, η Alpha Bank και η Attica Bank, οι οποίες χθες είχαν επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον τους, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Οι ενδιαφερόμενοι θα αποκτήσουν το υγιές τμήμα του ΤΤ μετά τον διαχωρισμό του σε «καλή» και «κακή» τράπεζα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διαδικασία πώλησης είναι πλειοδοτικός διαγωνισμός. Σύμφωνα με την έκθεση της Τράπεζας Ελλάδος το ΤΤ θα χρειαστεί 3,7 δισ. ευρώ για να ανακεφαλαιοποιηθεί, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το «καλό» τμήμα θα χρειαστεί κεφαλαιακή ενίσχυση 500 εκατ. ευρώ.

Οι βασικοί μέτοχοι του Τ.Τ είναι το ελληνικό δημόσιο με ποσοστό 34,40%, τα ΕΛΤΑ με 9,90%, η Eurobank με 6,075%, η Εθνική με 6,070%, ενώ το υπόλοιπο 43% το κατέχουν περίπου 70.000 μέτοχοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφερόμενη για το Τ.Τ. τράπεζα ζήτησε από την ΤτΕ, παράταση στην όλη διαδικασία, με την Κεντρική Τράπεζα όμως να μην εξετάζει, τουλάχιστον προς το παρόν, ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Εάν τελικά δεν δοθεί παράταση στη διαδικασία πώλησης, οι δεσμευτικές προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου και η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα.

Το ΤΧΣ θα αποτιμήσει με τον σύμβουλο Ernst & Young και θα αξιολογήσει τις προσφορές ώστε να εισηγηθεί την τελική της πρότασή του.

Αν το σενάριο εξαγοράς από μία άλλη τράπεζα δεν δείξει να μπορεί να προχωρήσει, εξετάζεται και το ενδεχόμενο της διατήρησης του Τ.Τ ως αυτόνομης τράπεζας κατά τα πρότυπα της Proton Bank και πάλι αφού έχει προηγηθεί η διάσπασή του.
Enhanced by Zemanta

Βραζιλία: Επιχείρησε να αποδράσει με τη βοήθεια μιας γάτας

Οι φρουροί μιας φυλακής στη βορειονατολική Βραζιλία «συνέλαβαν» μια γάτα που μετέφερε ένα πριόνι και μέρη ενός κινητού τηλεφώνου. Όπως ήταν αναμενόμενο οι φύλακες δεν μπόρεσαν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες από το συμπαθές αιλουροειδές...

 Η λευκή γάτα, όπως αναφέρει η Guardian, βρέθηκε τυλιγμένη με μία ταινία στη πλάτη και το στομάχι της. Όταν οι φύλακες πλησίασαν αντιλήφθηκαν πως πάνω της έφερε ένα πριόνι, ένα ακουστικό, μία κάρτα μνήμης, μπαταρίες και ένα φορτιστή.

Οι 263 κρατούμενοι στις φυλακές Arapiraca, μιας πόλης με 215.000 κατοίκους στην πολιτεία Alagoas, θεωρούνται πλέον ύποπτοι από τις αρχές για τον ευφάνταστη απόπειρα απόδρασης. «Είναι δύσκολο να μάθουμε ποιος είναι ο δράστης, η γάτα δεν μιλάει», ανέφερε ένας εκπρόσωπος των φυλακών σε τοπική εφημερίδα.

ΒΙΝΤΕΟ - Κον Μπεντίτ: Ανόητοι Ντεπαρντιέ-Μπαρντό

Άστραψε και βρόντηξε ο επικεφαλής των πρασίνων της Ευρωβουλής Ντανιέλ Κον Μπεντίτ κατά του Ζεράρ Ντεπαρντιέ και της Μπριζίτ Μπαρντό. Όπως είναι γνωστό ο Γάλλος διάσημος ηθοποιός απέκτησε την ρωσική υπηκοότητα για να μην πληρώνει φόρο 75%, ενώ το άλλοτε σύμβολο του σεξ απείλησε τον Φρανσουά Ολάντ ότι θα γίνει Ρωσίδα αν κάνουν ευθανασία σε δυο ελέφαντες τσίρκου.

«Είναι πολύ ανόητοι», τόνισε ο Κον Μπεντίτ και πρόσθεσε: «Αν θέλουν μπορούν να κοιμηθούν με τον Πούτιν στο κρεβάτι του».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον καθένα ξεχωριστά.

«Ο Ντεπαρντιέ, που χαρακτηρίζει τη Ρωσία μεγάλη Δημοκρατία, πρέπει να είναι απολύτως άρρωστος ή υπό την επήρεια αλκοόλ ή ηρωίνης», υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Και η Μπαρντό, αν θέλει να εγκαταλείψει τη Γαλλία για δυο ελέφαντες που πρέπει να τους κάνουν ευθανασία, να πάει από το Σαν Τροπέ στη Ρωσία. Στη Σιβηρία θα είναι καταπληκτικά γι αυτήν. Να περάσει όλους τους χειμώνες της στη Σιβηρία, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ή στις φυλακές για παράδειγμα»…

Δείτε το βίντεο από το MEGA ΕΔΩ

ΒΙΝΤΕΟ - Ο Χαβιέ Μπαρδεμ και οι Παστίλιες για τον Πόνο του Άλλου

Οι “Παστίλιες για τον πόνο του Άλλου” είναι έξι καραμέλες με μέλι και θυμάρι που έχουν μια μοναδική δράση: ανακουφίζουν από τον πόνο που νιώθετε για ευάλωτους και αποκλεισμένους από την περίθαλψη, για «ξεχασμένους ασθενείς».. Σας ανακουφίζουν δηλαδή από τον πόνο (που αισθάνεστε για τον πόνο) των άλλων. Και ταυτόχρονα είναι και ο τρόπος να τους βοηθήσετε, αφού με την αγορά κάθε συσκευασίας υποστηρίζετε τη δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε όλο τον κόσμο.

Είναι οι παστίλιες που έκαναν τον διάσημο ηθοποιό Χαβιέ Μπαρδεμ να... μιλήσει ελληνικα



Οδηγίες Χρήσης
Οι «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» ενδείκνυνται για όσους μοιράζονται τον πόνο του άλλου και θέλουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και θεραπεία.

Δραστικό συστατικό
Το δραστικό συστατικό της Παστίλιας για τον πόνο του άλλου είναι η αλληλεγγύη. Με όχημα τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, η αλληλεγγύη σας μπορεί να φτάσει όπου υπάρχει ανάγκη και να κρατήσει χιλιάδες ασθενείς στη ζωή.

Δοσολογία – Παρενέργειες
Όσες περισσότερες Παστίλιες αγοράζετε, τόσο περισσότερη ανακούφιση προσφέρετε. Μοιραστείτε το μήνυμά μας με τους δικούς σας ανθρώπους και βοηθήστε μας να ανακουφίσουμε τον πόνο περισσότερων ανθρώπων.

Λήξη
Η ημερομηνία λήξης αναγράφεται στο πλάι της συσκευασίας αλλά μην ξεχνάτε ότι ποτέ δεν είναι αργά για να βοηθήσετε. Χάρη σε ανθρώπους σαν και εσάς μπορούμε να ανταποκρινόμαστε σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές ανάγκες και όχι με πολιτικά ή οικονομικά κριτήρια. Γίνετε σήμερα υποστηρικτής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα καλώντας στο 210 5 200 500.

Διαβάστε περισσότερα στο mini-site της καμπάνιας www.pastilies.gr


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Με νοθευμένα καύσιμα το 20% των πρατηρίων στην Ελλάδα!

Ξεπερνά το 20% το ποσοστό των δειγμάτων των νοθευμένων καυσίμων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων που διεξήχθησαν πανελλαδικά κατά το 2011, τα οποία δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής».

Ακόμη πιο μεγάλη είναι μάλιστα η νοθεία στο πετρέλαιο κίνησης, η οποία προσεγγίζει το 30%!

Αξιοσημείωτο είναι ότι το φαινόμενο της νοθείας παρουσιάζει γεωμετρική πρόοδο τα δύο τελευταία χρόνια, λόγω ενδεχομένως της υπέρμετρης φορολόγησης των καυσίμων, η οποία λειτουργεί σαν επιπλέον κίνητρο για τους επιτήδειους. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα νοθευμένα καύσιμα αποτελούσαν το 9% των δειγμάτων των αντίστοιχων ελέγχων το 2009, ενώ το 2010 αυξήθηκαν στο 17%, για να φθάσουν στο 20% το 2011.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δραστικός περιορισμός της λαθρεμπορίας καυσίμων με μια σειρά τεχνικών μεθόδων συμπεριλαμβάνεται πλέον στις υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στους δανειστές της. Όπως όμως επισημαίνει η «Καθημερινή της Κυριακής» οι νόμιμες εταιρείες φοβούνται ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί το Δημόσιο και η αδυναμία αποτελεσματικού ελέγχου, κάνουν τελικά το καύσιμο ακριβότερο για όσους τηρούν τις προδιαγραφές.

Κάτι που φάνηκε και με την εξίσωση του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης με τον ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης που υιοθετήθηκε, προκαλώντας τα γνωστά προβλήματα, αν και στο πετρέλαιο κίνησης η ύπαρξη 1000 φορές λιγότερου θείου λειτουργεί ως φυσικός ιχνοθέτης.

Πήλιο: Τον πέρασε για θήραμα και τον πυροβόλησε!

Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ένας κυνηγός στο Πήλιο που πυροβολήθηκε κατά λάθος από άλλο κυνηγό.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο Νοσοκομείο του Βόλου ένας 50χρονος κυνηγός, ο οποίος γύρω στις 2.00 το μεσημέρι τραυματίστηκε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από πυροβολισμό άλλου κυνηγού, ο οποίος τον πέρασε για θήραμα, κατά την διάρκεια κυνηγιού.

Το ατύχημα όπως γράφει το e-volos συνέβη στο Λαύκο Πηλίου και ευτυχώς η κατάστασή του κυνηγού κρίνεται αντιμετωπίσιμη

Ο 50χρονος έχει τραυματιστεί στην κοιλιακή χώρα, ωστόσο δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωη του.

Πόλεμος μεταξύ Κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση κουκουλοφόρων στον Καμίνη

- ''Ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του να ξέρουν πως τα ορμητήρια των κουκουλοφόρων και όλα τα στέκια ανομίας τελειώνουν οριστικά''
- Διαβάστε τι δηλώνει ο Σίμος Κεδίκογλου για την επίθεση στον Δήμαρχο Αθηναίων Γ.Καμίνη
- ΣΥΡΙΖΑ:''Γκέμπελς ο Κεδίκογλου, να βγάλει την κουκούλα''
- Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ δεν χάνουν πλέον καμία ευκαιρία για να κονταροχτυπηθούν


«Θα ευχόμασταν ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ μαι και που πλέον κατέχει και το θεσμικό ρόλο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα καταδίκαζε την επίθεση. Δυστυχώς με τη μέχρι τώρα στάση του για άλλη μια φορά ενθαρρύνει αντίστοιχες πρακτικές», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

«Ένα μόνο πρέπει να γνωρίζουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η Νεολαία του που επιμένουν να προκαλούν: Ότι όλα τα στέκια ανομίας, τα ορμητήρια των κουκουλοφόρων και η απλόχερη πολιτική κάλυψη που απολάμβαναν, τελειώνουν οριστικά», πρόσθεσε.

Από την άλλη με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την συμπάθεια του στον Δήμαρχο Αθηναίων, τονίζοντας πως ''Οι οποιεσδήποτε διαφωνίες και αντιρρήσεις με τα έργα και τις ημέρες του κ. Δημάρχου δεν δικαιολογούν τέτοιες συμπεριφορές''.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

''Θέλουμε να εκφράσουμε την συμπάθειά μας στον κ. Καμίνη για τη φραστική επίθεση που δέχθηκε παρουσία της οικογένειάς του. Οι οποιεσδήποτε διαφωνίες και αντιρρήσεις με τα έργα και τις ημέρες του κ. Δημάρχου δεν δικαιολογούν τέτοιες συμπεριφορές.

Όσον αφορά στις γκεμπελικού τύπου δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου τον καλούμε να βγάλει επιτέλους την κουκούλα για να δει καλύτερα και να μας πει που είναι τα κλεμμένα και οι μίζες που τόσα χρόνια στελέχη του κόμματός του και του μνημονιακού συνεταίρου του, του ΠΑΣΟΚ, έφαγαν και έβγαλαν στο εξωτερικό. Η ανομία και η συγκάλυψη έφθασαν στο τέλος τους''.

Η 15χρονη Μυρτώ κάνει τα πρώτα της βήματα

Έπειτα από μήνες νοσηλείας, αρχικά στο νοσοκομείο Αττικόν και στη συνέχεια στο θεραπευτήριο Υγεία, η 15χρονη Μυρτώ άρχισε να παρουσιάζει τα πρώτα σημάδια βελτίωσης στην υγεία της.

Η 15χρονη κοπέλα που κακοποιήθηκε βάναυσα από Πακιστανό μετανάστη στη διάρκεια των καλοκαιρινών της διακοπών στην Πάρο, κατάφερε πριν από λίγες μέρες να κάνει τα πρώτα της βήματα.

Βήματα μικρά, αλλά καθοριστικά για τη μαραθώνια διαδρομή που διανύει από εκείνη την Κυριακή της 22ας Ιουλίου 2012.

Τα ελάχιστα βήματα που διένυσε πρόσφατα έστω και υποστηριζόμενη για να πάει από το κρεβάτι της στην πολυθρόνα ήταν ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας για την οικογένειά της.

"Η κατάσταση της υγείας της βελτιώνεται με αργούς ρυθμούς. Εμείς έχουμε ελπίδες για περαιτέρω βελτίωση στην υγεία της, αλλά θέλει πολύ χρόνο ακόμη. Έχουμε υπομονή και ελπίζουμε το καλύτερο", δηλώνει ο πατέρας της στο Πρώτο Θέμα.

Ενώ η 15χρονη έχει ήδη συμπληρώσει τέσσερις μήνες νοσηλείας, ο Πακιστανός δράστης βρίσκεται προφυλακιστέος στις φυλακές Γρεβενών σε υποπτέρυγα μόνο με υπόδικους και κατάδικους για σεξουαλικά εγκλήματα.

Πηγή φωτογραφίας: Πρώτο Θέμα

Οι Έλληνες της Τουρκίας διαμαρτύρονται για τα τουρκικά σίριαλ!

Έντονη ήταν η αντίδραση της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία απέναντι στα τουρκικά σίριαλ που θίγουν συστηματικά τους Έλληνες. 
 
Η διαμαρτυρία έγινε από τον Πρόεδρο κ. Λάκη Βίγκα και την γεν. γραμματέα Κατερίνα Πρόκου των ελληνικών μειονοτικών ευαγών ιδρυμάτων, ενώπιον του τουρκικού Ανώτατου Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (RTÜK) με αφορμή τον τρόπο με τον οποίο προβάλλεται η ελληνική μειονότητα της Τουρκίας.

Ορισμένοι χαρακτήρες απεικονίζονται κατά τρόπο που φέρνει σε δύσκολη θέση την ελληνική μειονότητα της Τουρκίας, τα μέλη της οποίας είναι πολίτες αυτής της χώρας, τόνισε ο κ. Βίγκας, σύμφωνα με δημοσίευμα της αγγλόγλωσσης Today's Zaman.

Αγνοείται το αεροπλάνο που επέβαινε ο Βιτόριο Μισόνι επικεφαλής του ομώνυμου οίκου μόδας

Ο Ιταλός επικεφαλής του ομώνυμου οίκου μόδας Βιτόριο Μισόνι, επέβαινε σε ένα μικρό αεροσκάφος το οποίο εξαφανίστηκε κοντά στις ακτές της Βενεζουέλας όπως ανακοίνωσε νωρίτερα εκπρόσωπος της εταιρείας.
Σύμφωνα με την Μανταλένα Άσπες η οποία μίλησε στα Ιταλικά μέσα: "η οικογένεια Μισόνι πληροφορήθηκε από το προξενείο της Βενεζουέλας ότι ο Βιτόριο Μισόνι και η σύζυγός του αγνοούνται, αλλά ακόμη δεν γνωρίζουμε περισσότερα.Οι έρευνες θα συνεχιστούν το πρωί".

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ - Σε κίνδυνο πλοιάριο που μεταφέρει λαθραία μετανάστες

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση του Λιμενικού για την προσέγγιση σκάφους που μεταφέρει λαθραία μετανάστες και εντοπίστηκε στη νήσο Ντία βόρεια του Ηρακλείου. Ο συναγερμός σήμανε στο θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας μετά από τηλεφώνημα στο οποίο αναφερόταν ότι πλοιάριο με αρκετά άτομα που επιβαίνουν σε αυτό κινδυνεύουν.

'Αμεσα οργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό των μεταναστών και ελικόπτερο ερεύνησε τη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κρήτης όπου εντόπισε το πλοιάριο με τους αλλοδαπούς κοντά στη Νήσο Ντία. Στο σημείο έσπευσε σκάφος του λιμενικού προκειμένου εξακριβώσει τον αριθμό των ατόμων που επιβαίνουν στο σκάφος αλλά και το πρόβλημα που υπάρχει σ' αυτό προκειμένου να διασωθούν οι μετανάστες.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σκάφος, που πιθανότατα θα οδηγηθεί στο λιμάνι του Ηρακλείου, επιβαίνουν περίπου 40 άτομα.
Enhanced by Zemanta

O Τζιτζικώστας νέος Περιφερειάρχης με αιχμές Ψωμιάδη

Νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εξελέγη ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά από ψηφοφορία της παράταξης της πλειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Καλή επιτυχία αλλά και αιχμές κατά του νέου περιφερειάρχη από τον έκπτωτο Παναγιώτη Ψωμιάδη. «Ο Ψωμιάδης δεν τελείωσε», δηλωσε.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας εξελέγη με 33 ψήφους έναντι 17 του συνυποψηφίου του Διονύση Ψωμιάδη, αδελφού του έκπτωτου περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη.

«Η Κεντρική Μακεδονία γυρίζει σελίδα. Κρατάμε τα καλά και αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν. Ενωμένοι θα δουλέψουμε σκληρά και θα φέρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για τους πολίτες της περιφέρειας», δήλωσε ο νέος περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο έκπτωτος Παναγιώτης Ψωμιάδης ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Απόστολο Τζιτζικώστα, ωστόσο πριν από την ψηφοφορία άφησε αιχμές εναντίον του, αλλά και εναντίον της ΝΔ. Ο πρώην Περιφερειάρχης έκανε λόγο για «προδοσία» και «αχαριστία» της ΝΔ απέναντι του, λέγοντας πως στο παρασκήνιο λειτούργησε υπερ της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα στον οποίο στη συνέχεια καταλόγισε «αλαζονεία».

«Κάποιες δυνάμεις θεωρούν ότι τελείωσαν τον Ψωμιάδη, ο Ψωμιάδης δεν τελείωσε. Δηλώνει παρών, ακόμη πιο δυνατός, για τις αξίες μας, για τα παιδιά μας και την πατρίδα μας», δήλωσε μεταξύ άλλων τονίζοντας ότι «προέχει η ενότητα της παράταξης».

Έκρηξη σε ΑΤΜ τράπεζας και εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια στο Νέο Κόσμο

Έκρηξη σε ΑΤΜ τράπεζας και εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια εκδηλώθηκαν τα ξημερώματα στο Νέο Κόσμο.

Στις 4.20, σημειώθηκε έκρηξη σε ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας, στην οδό Λαγουμιτζη 74, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στο μηχάνημα και την πρόσοψη της τράπεζας.

Στο σημείο της έκρηξης βρέθηκαν υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού, τα οποία περισυνελέγησαν από τους πυροτεχνουργούς και εστάλησαν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Στις 5.10, άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικούς μηχανισμούς με γκαζάκια, στην είσοδο και στο πάρκινγκ της εταιρείας ηλεκτρονικών υπολογιστών Byte, στην οδό Καλλιρρόης 98. Από την πυρκαγιά υπέστησαν φθορές τρία ΙΧ αυτοκίνητα.

Για τα περιστατικά διενεργείται προανάκριση από την Αστυνομία.
express.gr

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: «Ξέρω ποιος αλλοίωσε τη λίστα Λαγκάρντ»

«Ξέρω ποιος έχει κάνει την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ» φέρεται να δήλωσε σε στενό κύκλο συνομιλητών του... ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής.

Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, ο πρώην υπουργός Οικονομικών επιμένει ότι η αλλοίωση δεν έγινε από εκείνον, αλλά έγινε σε μεταγενέστερο χρόνο, δείχνοντας έτσι στην κατεύθυνση του κ. Διώτη ή του κ. Βενιζέλου.

«Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν, να αποκατασταθεί η όποια βλάβη του Δημοσίου και να διαλυθεί η καχυποψία, δυστυχώς, μεγάλου τμήματος της κοινής γνώμης για συνενοχή» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου σε συνεργάτες του σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής..

«Δε με απασχολεί το ζήτημα της παραγραφής και δε επιδιώκω κάτι, διότι θέλω να αθωωθώ» δηλώνει.
imerisia.gr

Άλλες δύο λίστες στον ΣΔΟΕ "καίνε" 4.500 καταθέτες σε Λουξεμβούργο και Λίχτενσταϊν

Ατελείωτη είναι η δουλεία που περιμένει το ΣΔΟΕ και τους οικονομικούς εισαγγελείς αφού φαίνεται πως το κύμα των Ελλήνων που έστελναν καταθέσεις στο εξωτερικό με σκοπό να αποφύγουν να πληρώσουν φόρος, δεν περιορίζεται μόνο σε αυτούς που τα ονόματα τους βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ, αφού δύο νέες λίστες με Ελληνες καταθέτες στο εξωτερικό έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Όπως γράφει το Εθνος της Κυριακής υπάρχουν δύο ακόμα λίστες από Λίχτενστάιν και Λουξεμβούργο. Μάλιστα η ύπαρξη της πρώτης φέρεται να ήταν γνωστή από το 2007, χωρίς ωστόσο να είχε διερευνηθεί ποτέ. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η λεγόμενη λίστα Λιχτενστάιν πέρασε από πολλά κύματα αδράνειας και ολιγωρίας των αρχών καθώς, αν και έγινε γνωστή το 2007, η τότε κυβέρνηση δεν έπραξε τα δέοντα.

Μετά τον πολιτικό θόρυβο, το 2008 ο τότε υφυπουργός Οικονομικών, Αντώνης Μπέζας, υποσχέθηκε ότι θα υποβάλει αίτημα προς τις γερμανικές αρχές για την αποστολή των ονομάτων των Ελλήνων καταθετών.

Ωστόσο, τα επόμενα δύο χρόνια επικράτησε σιγή ασυρμάτου ώσπου το 2010 έγινε γνωστό ότι η λίστα είχε περιέλθει σε ελληνικά χέρια.

Η Λιχτενστάιν ή αλλιώς «λίστα Κίμπερ»

Πρόκειται για μία λίστα με ονόματα καταθετών που είχε αντιγράψει υπάλληλος της τράπεζας LGT του Λίχτενστάιν Χάινριν Κίμπερ και γι αυτό και κάποιο της δίνουν το όνομα του. Στο περιεχόμενο της βρίσκονται 4.527 ονόματα καταθετών Ελλήνων και Γερμανών. Το 2006-2007 οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας καταβάλλουν το ποσό των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ και αγοράζουν τη λίστα. Στη συνέχεια αναλαμβάνει δράση η γερμανική εισαγγελία και ασκεί διώξεις σε όσους δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις που είχαν στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα δεν έχει συμβεί το παραμικρό παρά μόνο το 2008 ο τότε υφυπουργός Οικονομικών, Αντώνης Μπέζας, υποσχέθηκε ότι θα υποβάλει αίτημα προς τις γερμανικές αρχές για την αποστολή των ονομάτων των Ελλήνων καταθετών. Οι έλεγχοι όμως προχώρησαν με ρυθμούς χελώνας.

Ωστόσο λίστα με Έλληνες καταθέτες υπάρχει και από το Λουξεμβούργο και σύμφωνα με το δημοσίευμα 4.200 άτομα ελέγχονται για τα λογαριασμούς με υψηλές καταθέσεις που διατηρούν εκεί.

Στο στόχαστρο όμως των ελεγκτικών αρχών μπαίνουν και 104 Ελληνες, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται σε λίστα που έρχεται από την Ολλανδία και έχουν στην κατοχή τους θαλαμηγούς και σκάφη πολυτελείας, το κόστος των οποίων κυμαίνεται από 500.000 ευρώ έως και 4 εκατομμύρια ευρώ. Ηδη από τις πρώτες διασταυρώσεις φαίνεται πως οι περισσότερες θαλαμηγοί δεν έχουν δηλωθεί.

Και η λίστα του Λονδίνου όμως με τους 600 Ελληνες που αγόρασαν ακριβά ακίνητα στην καρδιά της Αγγλίας και απο τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει προκύπτουν μεγάλες αποκλίσεις βρίσκεται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ.

Με βάση τα μέχρι στιγμής ευρήματα από τις έξι λίστες, πάνω από 31.000 φορολογούμενοι ελέγχονται για απόκρυψη εισοδημάτων ύψους 15 δισ. ευρώ.
Enhanced by Zemanta

Ψωμιάδης: Η ΝΔ με χρησιμοποίησε μόνο για τις ψήφους

Πικραμένος εμφανίστηκε ο έκπτωτος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος έστρεψε τα βέλη του κατά της Νέας Δημόκρατίας μιλώντας στα μέλη της παράταξής του ενόψει των σημερινών εκλογών για την ανάδειξη του αντικαταστάτη του.

Σύμφωνα με το seleo.gr ο κ. Ψωμιάδης είπε «το κόμμα χρησιμοποίησε εμένα και τον αδερφό μου Διονύση, ο οποίος έφερνε ψήφους και από άλλες παρατάξεις. Αυτό το ήξερε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος με είχε ευχαριστήσει. Χτυπώντας το Διονύση χτυπάτε εμένα. Σας πάει η καρδιά να με προδώσετε;».

Αναφερόμενος πάντως στον πρώην βουλευτή της ΝΔ Απόστολο Τζιτζικώστα που διεκδικεί τη θέση του περιφερειάρχη, τον χαρακτήρισε αλαζόνα.

Τραγικός θάνατος: Η διαθεσιμότητα "σκότωσε" υπάλληλο του Δήμου Λαμίας

Ο Νίκος Λαμπίρης ήταν ένας από τους 12 υπαλλήλους του Δήμου Λαμίας, που πρόσφατα είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα....

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Λαμίας από τον ξαφνικό χαμό του στενού συνεργάτη του δημάρχου Λαμιέων Νίκο Λαμπίρη, που έφυγε μόλις 39 ετών.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΑΛΙΜΟΣ: Πτώμα γυναίκας στη θάλασσα


Το πτώμα μιας γυναίκας, 65 περίπου ετών, εντοπίστηκε το βράδυ της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή Αλίμου.

Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο νεκροτομείο Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομίας, ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Γλυφάδας.

Γιατρός στη Καλαμάτα φέρεται να έγραψε 200 συνταγές σε μια μέρα!

Της Μαρίας Νίκα - Θάρρος

Κλιμάκιο του ΕΟΠΥΥ βρέθηκε χθες στην Καλαμάτα, σύμφωνα με το διοικητή του Οργανισμού Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο,  προκειμένου να ελέγξει συμβεβλημένο γιατρό που καταγγέλθηκε ότι υποστήριξε πως είχε συμπληρώσει τις 200 επισκέψεις ασθενών που δικαιούται το μήνα, σε μία μόνο μέρα!

Την ανακοίνωση έκανε χθες το πρωί ο κ. Παπαγεωργόπουλος από την εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» του Γιώργου Παπαδάκη. Συγκεκριμένα, ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ ανέφερε: «Είχαμε χθες ένα περιστατικό. Στις 2 Ιανουαρίου καταγγέλθηκε ότι γιατρός στην Καλαμάτα είχε συμπληρώσει τις 200 επισκέψεις και ζήτησε επιπλέον χρήματα».

Σε αυτό το σημείο ο Γιώργος Παπαδάκης σχολίασε: «Τις 200 επισκέψεις του μήνα τις είχε καλύψει στις 2 Ιανουαρίου, με την 1η του μήνα να είναι αργία; Δηλαδή, σε μία μέρα;».

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος συνέχισε ότι μετά την καταγγελία, η επιθεώρηση «βρέθηκε στην Καλαμάτα, το ελέγχει και θα επιβληθούν οι ποινές, με χειρότερη την αφαίρεση του συνταγολογίου και τη διακοπή της σύμβασής μας. Πράγματι, υπάρχει πρόβλημα και το ζούμε όλοι και στην οικογένειά μας και στον περίγυρό μας τον κοινωνικό».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι για να υπάρξει καλύτερος έλεγχος, ο ΕΟΠΥΥ σχεδιάζει τη λειτουργία τηλεφωνικού ραντεβού και για τους συμβεβλημένους γιατρούς. Μέσα από αυτό το σύστημα, όπως είπε, θα ελέγχονται τα ραντεβού του κάθε γιατρού, αλλά και άλλα στοιχεία για τη συνταγογράφηση κ.λπ.


Εν τω μεταξύ, ερωτηθείς για το σύστημα του τηλεφωνικού ραντεβού, που ήδη λειτουργεί για τους μόνιμους και τους αορίστου χρόνου γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Παπαγεωργόπουλος σημείωσε ότι το κόστος της κλήσης θα πέσει αρκετά πιο κάτω από το 1 ευρώ. Πρόσθεσε ακόμη ότι θα πάψουν οι διπλές και τριπλές χρεώσεις για μέλη της ίδιας οικογένειας που θέλουν να κλείσουν ραντεβού (δηλαδή ο καθένας να πρέπει να πάρει ξεχωριστό τηλέφωνο), ενώ θα υπάρξουν ειδικές ρυθμίσεις (μηδενική χρέωση) για πολύτεκνους, βαρέως και χρονίως πάσχοντες.

Συγκεκριμένα στοιχεία θέλει ο Ιατρικός Σύλλογος

«Θα πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσουν να μιλάνε με συγκεκριμένα στοιχεία και όχι να λένε γενικά κάποιος γιατρός και να αφήνουν εντυπώσεις» ήταν η απάντηση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Μιχάλη Μιχαήλ, σε επικοινωνία που είχαμε χθες για το θέμα.
«Να πουν, π.χ., ότι ο τάδε γιατρός την τάδε μέρα είχε 200 επισκέψεις. Αυτή τη λογική, να μιλάμε για καταγγελίες και ελέγχους χωρίς να δίνουμε στοιχεία, εμείς δεν μπορούμε να την αποδεχθούμε» κατέληξε ο κ. Μιχαήλ, συμπληρώνοντας ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας δεν είχε ενημερωθεί για κανέναν σχετικό έλεγχο.


 filiatranews.blogspot.gr

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επέμβαση στον Κ. Μητσοτάκη

Ικανοποιητική κρίνεται η κατάσταση της υγείας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, μετά την ολοκλήρωση της χειρουργικής επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε το πρωί του Σαββάτου για την αντιμετώπιση κατάγματος του αριστερού ισχίου. 

Το ατύχημα συνέβη πριν από τρεις ημέρες στα Χανιά και ο πρώην πρωθυπουργός μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας όπου και έγινε η επέμβαση.

Ο θρήνος της μητέρας του Δημήτρη Βογιατζή: Η ανεργία σκότωσε το παιδί μου

Με τη θλίψη ζωγραφισμένη στο πρόσωπο της και ένα «γιατί» να τη βασανίζει η μητέρα του ηθοποιού Δημήτρη Βογιατζή, ο οποίος αυτοκτόνησε την περασμένη εβδομάδα, μίλησε για τις τελευταίες στιγμές που έζησε με τον γιο της.

Σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Real News η κ. Βογιατζή είπε αναφερόμενη στο παιδί της «Είχε μελαγχολία γιατί ήταν άνεργος. Είχε πέσει σε κατάθλιψη γιατί δεν είχε δουλειά. Δεν μπορούσε να ασχοληθεί με τίποτα ως νέος. Του έλεγα να πάει μια βόλτα, να ξεσκάσει λιγάκι, αλλά το γεγονός ότι δεν είχε δουλειά του προκαλούσε μελαγχολία. Γιατί; Γιατί; Αυτό το γιατί θα με φάει σαν μάνα, αλλά θα φάει και όλη την Ελλάδα τελικά».

Η κυρία Βογιατζή λέει με παράπονο «Τον σκότωσε η ανεργία. Δεν δούλευε δύο χρόνια. Δεν μπορούσε να βρει δουλειά πουθενά. Και ήρθε στον Βόλο για καλύτερα. Προσπαθήσαμε ακόμα και να βάλουμε μέσο έστω για να σκουπίζει τον Δήμο, να ασχοληθεί κάπου, έστω για έναν μήνα, να βγάζει τα τσιγάρα του, να κάνει κάτι για να ξανακερδίσει την ζωή του».

«Ήρθε στο Βόλο και δεν πήρε κανένας τηλέφωνο να τον ειδοποιήσει για δουλειά. Δεν μπορούσα να τον κρατήσω δυνατό, δεν μπορούσα να τον συνεφέρω, δεν μπορούσα να του δώσω αυτό που ήθελε».

Εύβοια: 25χρονος ξεψύχησε στην άσφαλτο - "Μάχη" για τον 22χρονο φίλο του

Φωτό αρχείου

Το θανατηφόρο τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στον 25χρονο άνδρα έγινε στις 4:00 τα ξημερώματα στο 1ο χλμ του επαρχιακού δρόμου Πούρνου - Μίστρου στην Εύβοια.

Βαριά τραυματισμένος ο 22χρονος φίλος του και οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου...

Σύμφωνα με το LamiaReport, το αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 22χρονος, βγήκε εκτός δρόμου και προσέκρουσε σε δέντρο ή στύλο.

Δυστυχώς ο 25χρονος συνοδηγός σκοτώθηκε επί τόπου, ενώ σοβαρά τραυματισμένος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας ο 22χρονος οδηγός.

Το Α.Τ. Αρτάκης ερευνά τις συνθήκες και τα ακριβή αίτια του θανατηφόρου τροχαίου.
Enhanced by Zemanta

Ο Σφακιανάκης τράκαρε χθες το βράδυ

Ώρες αγωνίας πέρασε χθες το βράδυ ο Νότης Σφακιανάκης που τράκαρε με το αυτοκίνητό του στην παραλιακή, την ώρα που κατευθυνόταν στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδά.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραγουδιστής μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους μετά τη σύγκρουση, ενώ δεν εμφανίστηκε χθες στο κέντρο που τραγουδά.
 
Το τροχαίο έγινε περίπου γύρω στις 12.30 τα ξημερώματα κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, την ώρα που ο γνωστός τραγουδιστής πήγαινε στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται. Το όχημά του συγκρούστηκε με ένα άλλο όχημα στη συμβολή των οδών Δήμητρας και Αθήνας στη Βουλιαγμένη, στο ρεύμα προς Βούλα. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν η τροχαία και η πυροσβεστική. Και οι δυο οδηγοί των οχημάτων είχαν τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Ο Νότης, μάλιστα, ενημέρωσε και τους συνεργάτες του για το συμβάν και ότι δεν θα μπορέσει να πάει στο μαγαζί.

Ψάχνει δουλειά μέσω γιαγαντοαφίσας

O 24χρονος Άνταμ Πατσίτι από τη Μεγάλη Βρετανία αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Γουιντσέστερ, έψαξε χωρίς... αποτέλεσμα για δουλειά και σκέφτηκε να κάνει κάτι θεαματικό για να καταφέρει τον σκοπό του....
Επένδυσε λοιπόν 500 στερλίνες αναρτώντας γιγαντοαφίσα σε κεντρικό δρόμο της περιοχής με τη φωτογραφία του, μια ηλεκτρονική διεύθυνση και κείμενο «ξόδεψα τις τελευταίες μου 500 στερλίνες σε αυτή την αφίσα. Σας παρακαλώ δώστε μου δουλειά».
Η πρωτότυπη ιδέα κέρδισε το ενδιαφέρον των Βρετανών ακόμα και αν ο Ανταμ δεν έχει καταφέρει να υπογράψει το πολυπόθητο συμβόλαιο εργασίας.
Στη διεύθυνση πάντως employadam.com ο νεαρός που έχει πτυχίο στην Επικοινωνία και τα Media, ο ενδιαφερόμενος εργοδότης μπορεί να θαυμάσει τις επικοινωνιακές ικανότητές του σε αυτοσχέδιο βίντεο όπου παρουσιάζει τον εαυτό του με μεγάλη δόση ειρωνείας, το οποίο σημειώνει πάνω από 7.000 views.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έμπλεξαν δυο πασίγνωστα μοντέλα σε κύκλωμα μαστροπείας!

Θύματα κυκλώματος μαστροπείας, που τις εμφάνιζε ως συνοδούς πολυτελείας σε site με ροζ αγγελιές στο Internet, έπεσαν η Γιάννα Πολιάκου και η Έφη Κυριάκου.

Οι επιτήδειοι, «κλέβοντας» αισθησιακές φώτο των δυο μοντέλων από φωτογραφίσεις που είχαν κάνει για ανδρικά περιοδικά, τις εμφάνιζαν ως «δόλωμα» για τους πελάτες του site, χωρίς φυσικά την άδεια τους και εν αγνοία τους.

Σοκαρισμένες και οι δυο, με το που το έμαθαν, έλαβαν όλα τ΄απαραίτητα μέτρα.

Η Γιάννα Πολιάκου δήλωσε για την περιπέτεια της:

«Σοκαρίστηκα όταν το έμαθα. Δεν είναι λίγο. Είμαι μητέρα ενός παιδιού, και μέχρι ν΄αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, ο κόσμος σε κοιτάζει με αμφιβολία. Είναι πολύ άσχημο! Έχω ήδη πάει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και έχουν κινηθεί όλες οι νομικές διαδικασίες. Δεν γνωρίζω ποιο είναι το site, αλλά ένας φίλος μ΄ενημέρωσε πως δεν είναι ανοιχτό προς το κοινό και πρέπει να γίνεις μέλος για να έχεις πρόσβαση στη λίστα των συνοδών. Οι φωτογραφίες είναι από παλιά μου φωτογράφιση στο Nitro, και ήταν στο πλαίσιο των επαγγελματικών μου δραστηριοτήτων».

Συγλονισμένη όμως και η Έφη Κυριάκου, μοντέλο και «Playmate 2009» που μίλησε για το θέμα, λέγοντας:

«Φυσικά και θα κινηθώ νομικά! Τις επόμενες μέρες, μέσω του δικηγόρου μου, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες. Δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι όπως έκανα παλαιότερα, και δεν θ΄ακούσω κανέναν που θα μου πει ότι δεν θα βρω άκρη. Το σοκ είναι σίγουρα μεγάλο, αλλά πλέον είμαι πιο ψύχραιμη γιατί το έχω ξαναπεράσει! Δεν χρειάζεται ν΄αποδείξω τίποτα. Οι φίλοι μου και οι δικοί μου άνθρωποι, ξέρουν ποια είμαι. Δυστυχώς, το διαδίκτυο στην εποχή μας, δίνει την ευκαιρία σε ανεγκέφαλους να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα και να πράττουν ανεξέλεγκτα εις βάρος άλλων. Αρκεί να σας αναφέρω ότι μου έχουν κλέψει τους κωδικούς του Facebook πολλές φορές, και όσα προφίλ υπάρχουν αυτή τη στιγμή, δεν τα διαχειρίζομαι εγώ».

Πολιάκου και Κυριάκου όμως, δεν είναι οι μόνες Ελληνίδες που έχουν πέσει θύμα μαστροπείας.

Το 2012, μέσα σε μόλις 4 μήνες, 10 μοντέλα έπαθαν ακριβώς το ίδιο, ενώ γνωστή είναι και η περίπτωση της «Miss Playboy tv 2011» Αφροδίτης Μπάρμπα, που έβλεπε εν αγνοία της να διαφημίζονται στο Internet οι… ροζ υπηρεσίες της!



Πηγή: News

Πάτρα: Σάλος με τις γυμνές φωτογραφίες παντρεμένων


Γνώρισαν τους νεαρούς και θέλησαν να ζήσουν τον παράνομο έρωτά τους - Η κατάληξη όμως, σίγουρα τις έκανε να μετανιώσουν...

Πρόκειται για μια παρέα γυναικών γύρω στα 40, που ζει στο κέντρο της Πάτρας.

Σε μία από τις εξόδος τους, γνώρισαν τους νεαρούς πρωταγωνιστές της υπόθεσης και μετά τα πρώτα ραντεβού ξεκίνησαν οι παράνομες σχέσεις. Οι γυναίκες επέστρεφαν στα σπίτια τους, σαν να μην τρέχει τίποτα και για να βγαίνουν με την άδεια των συζύγων, επικαλούνταν η μια την άλλη...


Σύμφωνα όμως με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας ''Κόσμος'' τα πράγματα τις γιορτές πήραν απρόσμενη τροπή για τις παντρεμένης γυναίκες, αφού οι νεαροί είχαν καταφέρει να τραβήξουν φωτογραφίες από τις ερωτικές τους περιπτύξεις και άρχισαν να τις απειλούν.

Σύμφωνα με τα όσα λένε άτομα που φέρονται να γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στην τοπική κοινωνία, οι γυναίκες προσπαθούν ακόμη να δώσουν τέλος στον εφιάλτη τους, ενώ καμία δεν έχει μιλήσει ούτε στον σύζυγό της, ούτε στην αστυνομία...

Στο νοσοκομείο ο υπουργός Πολιτισμού Κ. Τζαβάρας

Στον «Ευαγγελισμό» εισήχθη ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας για επέμβαση αφαίρεσης χολής έπειτα από ενοχλήσεις που ένιωθε επί αρκετές ημέρες.  

Σύμφωνα με το «Patrisnews» ο κ. Τζαβάρας θα παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι την Τρίτη, συνεπώς δεν θα παραστεί στις εκδηλώσεις των Θεοφανείων στην Ηλεία.

Σε διαθεσιμότητα πέντε αστυνομικοί που επευφημούσαν συναδέλφους τους για το κύκλωμα ναρκωτικών

Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση των αστυνομικών που το πρωί της Παρασκευής συγκεντρώθηκαν και υποδέχθηκαν σαν «ήρωες» τους κατηγορούμενους συναδέλφους τους για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωρισθεί πέντε άτομα από το βίντεο οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε και Ενορκη Διοικητικής Εξέταση με προθεσμία ολοκλήρωσης τρεις ημέρες.

Σε βάρος εκείνων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα σχηματίζεται ποινική δικογραφία που θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος των αστυνομικών, οι οποίοι σήμερα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης προέβησαν σε εκδηλώσεις συμπαράστασης υπέρ συλληφθέντων αστυνομικών (που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών), διατάχθηκαν τα ακόλουθα:

α. Η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που ανατέθηκε σε Υποστράτηγο της Ελληνικής Αστυνομίας, με προθεσμία ολοκλήρωσης τρεις ημέρες.

β. Η θέση σε διαθεσιμότητα πέντε εκ των αστυνομικών αυτών, οι οποίοι έχουν ήδη αναγνωρισθεί.

Παράλληλα σε βάρος τους σχηματίζεται ποινική δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Προφυλακιστέοι οι αστυνομικοί της «μαφίας των ναρκωτικών»

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι άλλοι δύο αστυνομικοί που εμπλέκονται στο κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς της ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για τον διοικητή του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Βόλου και τον αρχιφύλακα της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.
Σε ερώτηση της ανακρίτριας για τις «συναλλαγές» που κατηγορούνται ότι είχαν με τους τρεις Αλβανούς φερόμενους ως «αρχηγούς» της οργάνωσης, υποστήριξαν ότι η όποια «συνεργασία» αφορούσε την προσπάθεια άντλησης πληροφοριών για τη δράση -και εν τέλει- εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών.

Ο αξιωματικός από το Βόλο -που κατά την είσοδο του στο γραφείο της ανακρίτριας χειροκροτήθηκε από συναδέλφους της Υπηρεσίας του που βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο πλευρό του- φέρεται να είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα όσα του προσάπτονται, αμφισβητώντας ευθέως τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.
Μάλιστα, δια του συνηγόρου του, φέρεται να έθεσε θέμα ακυρότητας των τηλεφωνικών συνομιλιών, κάνοντας λόγο για «αλλοίωση» και «συρραφή» συνδιαλέξεων. Για αυτό το λόγο κατέθεσε μήνυση ζητώντας να διωχθεί ποινικά ο αστυνομικός που έκανε την απομαγνητοφώνηση, που, επιπλέον, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, συμμετείχε προανακριτικά στις έρευνες για τη εξάρθρωση του κυκλώματος.
Από την πλευρά του, ο αρχιφύλακας της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, απολογούμενος φέρεται να είπε ότι όλες οι συνομιλίες που είχε με τους Αλβανούς εμπόρους ήταν σε γνώση της Υπηρεσίας τους κι ότι αυτές αφορούσαν το «ξεσκέπασμα» κυκλωμάτων ναρκωτικών, ενώ αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή με τους Αλβανούς.

Στην ανακρίτρια οδηγήθηκαν επίσης οι δύο συλληφθέντες Αλβανοί που κατηγορούνται, μαζί με έναν ακόμη συμπατριώτη τους που διαφεύγει τη σύλληψη, ότι «διηύθυναν» την οργάνωση. Κατά τις ολιγόλεπτες απολογίες τους αρνήθηκαν τις βαρύτατες κατηγορίες που τους αποδίδονται. Όπως έγινε γνωστό, ο ένας επικαλέστηκε την τοξικομανία του, ενώ ο δεύτερος επιφυλάχθηκε να δώσει νέα απολογία εφόσον κριθεί αυτό απαραίτητο, διότι η συνήγορος του ανέλαβε μόλις χθες την υπόθεση και δεν πρόλαβε να μελετήσει την ογκωδέστατη δικογραφία.

Γιατί έκαψαν τα σπίτια του Μπόμπολα στα Σφακιά

Παρανάλωμα του πυρός έγιναν δύο οικίες που ανήκουν στον επιχειρηματία Φώτη Μπόμπολα στο Ασφένδου Σφακίων, καθώς και το σπίτι του αντιδημάρχου Σφακίων Μανούσου Χιωτάκη, ύστερα από επίθεση που πραγματοποίησαν άγνωστοι δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr και όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, πρόκειται για καθαρά εμπρηστική επίθεση, κατά την οποία οι δράστες άφησαν τα ίχνη τους, καθώς στους τοίχους των σπιτιών του εκδότη έγραψαν τη λέξη "Γερμανοπροδότη", ενώ στις πόρτες υπάρχουν σημάδια από πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες, αφού πυροβόλησαν στις πόρτες των σπιτιών, εισέβαλαν στις οικίες, στη συνέχεια προκάλεσαν φθορές και τέλος έβαλαν φωτιά, προκαλώντας ολική καταστροφή στα δύο σπίτια.

Η σήμανση, που διενεργεί έρευνες στα σπίτια, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο, έχει περισυλλέξει πέντε κάλυκες από κυνηγετικό όπλο.

Να σημειωθεί ότι ο εκδότης και μέλη της οικογένειάς του διέμεναν στις συγκεκριμένες παλαιές οικίες, τις οποίες μάλιστα είχε αναπαλαιώσει.

Μάλιστα, στο Ασφένδου Σφακίων, ο γνωστός εκδότης και επιχειρηματίας το Σεπτέμβριο του 2011 βάφτισε την κόρη του Γεωργιάννα, από το γάμο του με την Ειρήνη Μανουσάκη.

Μέσω του Mega, μέρος του οποίου ελέγχει μετοχικά η οικογένειά του, ο Φ. Μπόμπολας υποστηρίζει ότι «η επίθεση αυτή έχει προφανή στόχο την ελευθερία του Τύπου και την επιχειρηματικότητα», ενώ συμπληρώνει ότι «η εκτός ορίων βία εκτιμάται ότι στοχεύει στην κατατρομοκράτησή του και στη φίμωση των εντύπων της εταιρείας ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Ε., που εκδίδει το "ΕΘΝΟΣ", το "ΕΘΝΟΣ της Κυριακής" και την "ΗΜΕΡΗΣΙΑ"».

Φθιώτιδα: Βρήκαν τους ληστές με τα Καλάσνικοφ

Αλβανοί φέρονται να είναι οι δύο δράστες των ληστειών, που έγιναν με διαφορά λίγων ωρών σε σπίτι στην Αρκίτσα και σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Δομοκό.

Όπως διαβάζουμε στο LamiaStar, πρόκειται για δύο 27χρονους που το απόγευμα της Κυριακής 23 Δεκεμβρίου λήστεψαν ένα ζευγάρι στην Αρκίτσα. Μπήκαν στο σπίτι σπάζοντας το τζάμι της μπαλκονόπορτας, έδεσαν τους ιδιοκτήτες, χτύπησαν τον 68χρονο άνδρα και απειλώντας τους με καλάσνικοφ και μαχαίρι τους ζήτησαν τα χρήματα.

Ψάχνοντας όλο το σπίτι βρήκαν 1.000 Ευρώ, κοσμήματα, ένα κυνηγετικό όπλο ιδιοκτησίας του γιου του ιδιοκτήτη, τρία κινητά τηλέφωνα και εξαφανίστηκαν με τα πόδια.

Λίγες ώρες αργότερα, τα ξημερώματα, οι δύο 27χρονοι φορώντας κουκούλες και γάντια, φέρονται να μπήκαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην εθνική οδό Λαμίας – Δομοκού και χρησιμοποιώντας το Καλάσνικοφ και την κλεμμένη καραμπίνα, λήστεψαν τον 34χρονο υπάλληλο παίρνοντάς του 540 ευρώ προσωπικά του χρήματα, 450 ευρώ εισπράξεις του πρατηρίου, μία χρυσή βέρα, μία αλυσίδα που φορούσε και 3 κινητά τηλέφωνα.

Για τις δύο υποθέσεις σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος των δύο 27χρονων Aλβανών, για ληστεία και για παράβαση του νόμου περί όπλων, η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένα ακόμη άτομο το οποίο συμμετείχε στη ληστεία που έγινε στο σπίτι στην Αρκίτσα, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Στη συνέχεια μπήκαν σε ένα αυτοκίνητο, όπου τους περίμενε τουλάχιστον ένας συνεργός τους και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από την αστυνομική έρευνα που έκανε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, σε συνδυασμό με την συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων,
προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας των δύο 27χρονων από την Αλβανία οι οποίοι αναζητούνται.
Επίσης γίνεται έρευνα για την ταυτοποίηση των στοιχείων της ταυτότητας του τρίτου δράστη.

Αύξηση τροχαίων στην Πελοπόννησο


Αύξηση τροχαίων ατυχημάτων σε ποσοστό 20% στην Πελοπόννησο, για τον μήνα Δεκέμβριο 2012 σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2011, παρουσιάζουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα το Δεκέμβριο, στους πέντε νομούς της Πελοποννήσου, σημειώθηκαν 48 τροχαία ατυχήματα, στα οποία έχασαν την ζωή τους 10 άτομα και τραυματίστηκαν 60 άτομα.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, ήταν η παραβίαση προτεραιότητας, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και η οδήγηση σε κατάσταση μέθης.

Enhanced by Zemanta

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού το Σάββατο - Στα λευκά όλη η Ελλάδα


Αλλάζει το σκηνικό του καιρού το Σάββατο, με βροχές, χιονόνερο και χιόνια αρχικά στα ορεινά - ημιορεινά και μέχρι το βράδυ και στις πεδινές περιοχές.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για το Σάββατο έχει ως εξής:

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με βροχή ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά -ημιορεινά και μέχρι το βράδυ και σε πεδινές περιοχές. Παγετός τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί 5 πρόσκαιρα 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα νότια.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 5 και στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης.
Θερμοκρασία: από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις τη νύχτα στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με ενίσχυση το βράδυ από τα βόρεια.
Θερμοκρασία: από -1(μείον 1) έως 13 βαθμούς Κελσίου . Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές .
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και πιθανότητα καταιγίδας στα βόρεια.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που αργότερα θα αυξηθούν με πιθανότητα βροχής τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθεί βροχή ή χιονόνερο και στα ορεινά χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα το πρωί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Καταδίκη Ανδρέα Κουρή για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών


Ένοχος χωρίς ελαφρυντικό κρίθηκε πριν από λίγο από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο Ανδρέας Κουρής πρόεδρος της Real Media και γιος του γνωστού εκδότη Γιώργου Κουρή.

Το δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ, ύψους 9.171.778,02 ευρώ που αφορούν τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, ωστόσο του δόθηκε τριετής αναστολή με αποτέλεσμα παρά την καταδίκη του να αφεθεί ελεύθερος.

Συνελήφθη ένας από τους δράστες της επίθεσης εναντίον αστυνομικών

Ένας από τους διακινητές λαθραίων τσιγάρων, που τραυμάτισαν τρεις αστυνομικούς στην οδό Στουρνάρη, συνελήφθη σήμερα, κατά την διάρκεια νέας επιχείρησης που πραγματοποίησε η Αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και ειδικότερα γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο, για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, της παράνομης μετανάστευσης και των ναρκωτικών.

Πρόκειται για έναν υπήκοο Μπαγκλαντές, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ένας από τους δράστες της προχθεσινής επίθεσης εναντίον των τριών αστυνομικών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης προσήχθησαν συνολικά 38 άτομα και συνελήφθησαν άλλα πέντε, εκ των οποίων δυο αλλοδαποί γιατί διέθεταν προς πώληση παράνομα κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους και τρεις Έλληνες για παράβαση υγειονομικών διατάξεων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων.

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΣΕΛΜΑΝ: Οριστικό Λουκέτο - Πετάει στο δρόμο 174 εργαζόμενους

Την οριστική διακοπή κάθε δραστηριότητας του εργοστασίου στο Βασιλικό Χαλκίδας στις 8 Φεβρουαρίου του 2013, αποφάσισε κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της ΣΕΛΜΑΝ, λόγω της ραγδαίας μείωσης των παραγγελιών και του περιορισμού της δραστηριότητας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία, θα προχωρήσει στην καταγγελία των συμβάσεων εργασίας και των 174 εργαζομένων που απασχολούνται στη μονάδα του Βασιλικού.

Η ΣΕΛΜΑΝ παραθέτει αναλυτικά τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση:

α) ο δραματικός περιορισμός της δραστηριότητα της, απότοκος της μείωσης των παραγγελιών κατά 26% στο εννεάμηνο του 2012 σε σχέση με το εννεάμηνο του 2011.

β) η ραγδαία αύξηση της τιμής των πρώτων υλών και συγκεκριμένα της ξυλείας κατά 20%.

γ) η ραγδαία αύξηση των επισφαλειών του τρέχοντος έτους, που ανέρχονται σε ποσοστό 8% του κύκλου εργασιών.

δ) η διαρκής σώρευση ζημιών των τελευταίων ετών, που έχουν ξεπεράσει τα 125.000 ευρώ.

ε) η έλλειψη παραγγελιών για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στα προϊόντα που παράγει στο Βασιλικό

στ) η αδυναμία επίτευξης συμφωνίας με το σωματείο των εργαζομένων του εργοστασίου για την προσαρμογή του υψηλού μισθολογικού κόστους στα νέα δεδομένα

ζ) η αδυναμία δημιουργίας ενός συστήματος εκ περιτροπής εργασίας

Enhanced by Zemanta

Συνέλαβαν ιερέα για εικονικά τιμολόγια!

Για εικονικά τιμολόγια ύψους 150.000 ευρώ συνελήφθη ένας 52χρονος ιερέας στα Τρίκαλα. Σε βάρος του ιερέα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παραβίαση περιοριστικών όρων και συγκεκριμένα μη καταβολή εγγύησης χρηματικού ποσού ύψους (50.000) ευρώ.

Οι περιοριστικοί όροι του είχαν επιβληθεί ύστερα από ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων για συναλλαγές  ανύπαρκτες στο σύνολό τους, συνολικής αξίας άνω των (150.000) ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.



Πηγή:trikalavoice.gr

Εως τις 25 Νοεμβρίου 2013 οικοδομικές άδειες με τον παλιό νόμο

Την παράταση μέχρι τις 25 Νοεμβρίου 2013 της προθεσμίας έκδοσης αδειών δόμησης για τις οποίες είχαν υποβληθεί πλήρεις φάκελοι προ της έναρξης εφαρμογής του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (Ν.Ο.Κ.), ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Λόγω των αλλαγών του νομικού πλαισίου, σε κάποιες περιπτώσεις οι υπηρεσίες δόμησης δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον έλεγχο εντός των προθεσμιών.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Με αφορμή ερωτήματα που υποβλήθηκαν στο ΥΠΕΚΑ τις τελευταίες ημέρες σχετικώς με την προθεσμία έκδοσης αδειών δόμησης για τις οποίες είχαν υποβληθεί πλήρεις φάκελοι προ της έναρξης εφαρμογής του Ν.Ο.Κ. σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Προωθείται άμεσα νομοθετική ρύθμιση παράτασης της προθεσμίας έκδοσης των συγκεκριμένων αδειών μέχρι την 25.11.2013, καθώς ως αποδείχτηκε λόγω των αλλαγών του νομικού πλαισίου σε κάποιες περιπτώσεις οι υπηρεσίες δόμησης δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον έλεγχο μέσα στην τασσόμενη προθεσμία της γενικής διάταξης του άρθρου 26 του Ν.2831/2000.»

Επίθεση αγνώστων στον Δήμαρχο Αθηναίων:«Η Αμαλία θα γίνει ο τάφος σου Καμίνη»

Φραστική επίθεση από ομάδα 20 ατόμων δέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ενώ έκανε βόλτα με την οικογένεια του - τη σύζυγό του και τα τρία μικρά παιδιά τους - στο χριστουγεννιάτικο χωριό στην Τεχνόπολη.

Σύμφωνα με τον skai.gr τα άτομα που του επιτέθηκαν ήταν υποστηριχτές της κατάληψης στη Βίλα Αμαλία και επιτέθηκαν στον κ. Καμίνη κατηγορώντας τον ως υπαίτιο της επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ.

Οπως μετέδωσε το Mega, η ομάδα των αγνώστων εκόξευσε ύβρεις και απειλές εναντίον του κ. Καμίνι. Κάποιοι από αυτούς φέρεται να φώναξε: «Καμίνη η Βίλα Αμαλία θα γίνει ο τάφος σου».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Μεγάλου Καναλιού, ο κ. Καμίνης, επιβεβαίωσε το γεγονός και ξεκαθάριασε ότι δεν θα υποκύψει σε κανενός είδους βίας.


Για κακουργήματα θα απολογηθούν οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου

Το ενδεχόμενο διάπραξης τεσσάρων κακουργημάτων και ενός πλημμελήματος εκ μέρους των συγγενικών προσώπων του Γιώργου Παπακωνσταντίνου εξετάζουν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Πρόκειται για την εξαδέλφη του πρώην υπουργού, Ελένη Παπακωνσταντίνου, τον σύζυγό της Συμεών Σικιαρίδη και τον σύζυγο της αδελφής της, Ανδρέα Ρωσσώνη. Ολοι εμφανίζονται στην πρωτότυπη λίστα ως δικαιούχοι λογαριασμών στην ελβετική τράπεζα, γι' αυτό και κλήθηκαν από τους Εισαγγελείς για εξηγήσεις με την ιδιότητα των ύποπτων.

Διά των συνηγόρων τους έλαβαν προθεσμία για τις καταθέσεις τους την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι κλήσεις σε ανωμοτί καταθέσεις που απέστειλαν οι Εισαγγελείς στα τρία συγγενικά πρόσωπα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου αφορούν την διερεύνηση των αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος:

- ηθικής αυτουργίας σε νόθευση δημοσίου εγγράφου, σε συνδυασμό με το νόμο 1608/50 «περί καταχραστών του δημοσίου»
- ηθικής αυτουργίας σε υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου επίσης σε συνδυασμό με τον 1608/50
- νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄επάγγελμα
- φοροδιαφυγής που υπερβαίνει το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ που συνίσταται σε παραβάσεις των διατάξεων της φορολογίας εισοδήματος.

Ερευνώμενο αδίκημα επίσης, είναι και το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος.

Οι δύο οικονομικοί Εισαγγελείς άνοιξαν τον κύκλο των καταθέσεων συνεργατών του πρώην υπουργού Οικονομικών και φέρονται τις επόμενες ημέρες να σκοπεύουν να εξετάσουν για το θέμα της αλλοίωσης της λίστας, όλα τα πρόσωπα που υπηρετούσαν στο υπουργικό γραφείο την επίμαχη περίοδο που παρέλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου το ηλεκτρονικό αρχείο από την τότε ομόλογο του κ. Λαγκάρντ.

Στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι να εξακριβωθεί αν και σε ποιόν ή ποιους υπαλλήλους παρέδωσε την λίστα ο κ. Παπακωνσταντίνου και με τι εντολή.

Ο ίδιος πάντως στην εξέταση του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής είχε υποστηρίξει ότι το επίμαχο υλικό το είχε παραδώσει σε συνεργάτη του γραφείου του, που δεν είχε κατονομάσει, για να το φυλάξει.

Το πρώτο τροχαίο του νέου έτους με θύμα αρκούδα στην Εγνατία οδό

Το πρώτο τροχαίο ατύχημα του νέου έτους (και 15ο για την τριετία 2009-12) με θύμα μία νεαρή αρσενική αρκούδα 2 - 3 ετών, σημειώθηκε σήμερα στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού (ΚΑ45), «Σιάτιστα- Κρυσταλλοπηγή», στο ύψος του βυρσοδεψείου της ΕXPΟΤΑΝ. Ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε το ζώο και δεν ειδοποίησε την Τροχαία. 

Ο συγκεκριμένος τομέας του αυτοκινητοδρόμου είναι από τους πλέον κρίσιμους και επικίνδυνους για τις διελεύσεις πανίδας και αρκούδων, όπως έδειξαν τα στοιχεία τηλεμετρίας που συλλέγονται στο πλαίσιο του έργου LIFE Άρκτος/Καστοριά.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο του ίδιου έργου, ειδοποιήθηκε από το Δασαρχείο Καστοριάς και έσπευσε στην περιοχή για την διενέργεια της απαιτούμενης νεκροψίας από τις περιφερειακές κτηνιατρικές υπηρεσίες αλλά και τη συλλογή γενετικού υλικού.

Ο απολογισμός για το 2012 είναι εξαιρετικά θλιβερός για ένα απόλυτα προστατευόμενο είδος όπως είναι η αρκούδα, αφού η χρονιά τελείωσε με 11 τροχαία ατυχήματα με θύματα αρκούδες.

Σοκ!! Πέθανε ο Νίκος Σαμαράς!


Ένας από τους κορυφαίους βολεϊμπολίστες στην Ελλάδα, ο Νίκος Σαμαράς, έχασε ξαφνικά τη ζωή του σε ηλικία 42 ετών, από ανεύρυσμα.


Ο Νίκος Σαμαράς, ο οποίος βρισκόταν σε σπίτι φίλων του το μεσημέρι της Παρασκευής, διεκομίσθη εσπευσμένα στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου εξέπνευσε λόγω ανευρύσματος.

Ήταν από τους σπουδαιότερους βολεϊμπολίστες όλων των εποχών στη χώρα μας, με ρεκόρ συμμετοχών (400) με τη φανέλα της Εθνικής ανδρών.

Πρόκειται για έναν παίκτη-σύμβολο του ελληνικού βόλεϊ, που έφτασε μέχρι την 6η θέση του παγκοσμίου πρωταθλήματος το 1994, ενώ μετρούσε 25 χρόνια καριέρας σε μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας, αλλά και σε τρεις του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα, το όνομά του συνδέθηκε με την Ορεστιάδα, όπου άρχισε να δημιουργεί το... μύθο του, ενώ ακολούθησαν ο Παναθηναϊκός, ο Ηρακλής, η ΑΕΚ, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο Μίλων, τον οποίο βοήθησε πέρυσι να επιστρέψει στην Α1. Εκτός Ελλάδος, φόρεσε τις φανέλες των Σίρα Φαλκονάρα (Ιταλία), Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) και Σενουά (Ελβετία).

Τη φετινή σεζόν είχε αποσυρθεί στη Λήμνο, όπου ήταν παίκτης της ομάδας Λήμνος Sports Club, αλλά και προπονητής των τμημάτων υποδομής, καθώς αν και 42 ετών, δεν μπορούσε να εγκαταλείψει το αγαπημένο του άθλημα.

ΞΑΝΘΗ: Τον ψάχνανε 12μέρες και τον βρήκαν νεκρό στο κέντρο της πόλης!

​Αντιμέτωποι με το πτώμα ενός ηλικιωμένου άνδρα ήρθαν το μεσημέρι της Παρασκευής περαστικοί από το πάρκο στάθμευσης που βρίσκεται απέναντι από το υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Ξάνθη, λίγα μόλις μέτρα από την Κεντρική Πλατεία της πόλης. 

Το πτώμα του 72χρόνου μουσουλμάνου κατοίκου της Ξάνθης, μετά βίας μπορούσε κανείς να διακρίνει στη βορειοανατολική πλευρά του χώρου στάθμευσης πίσω από πυκνή χαμηλή βλάστηση που υπάρχει στον χώρο. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία και κατέφτασε στο σημείο, αντικρίζοντας το πτώμα του 72χρόνου ο οποίος είχε εξαφανιστεί εδώ και 12 ημέρες.

Το πτώμα του άτυχου άνδρα, ο θάνατος του οποίου όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία προήλθε από παθολογικά αίτια, καθώς δεν υπήρχαν ίχνη εγκληματικής ενέργειες, αναγνωρίστηκε από τους συγγενείς του ενώ αναμένεται το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Από τη μεριά της η Αστυνομία απορρίπτει το σενάριο να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.
Πηγή: thrakitoday.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...