Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΣΟΚ: Ξυλοκόπησε άγρια ηλικιωμένο ζευγάρι για μία κεραία !

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο κατέληξε ένας 90χρονος με την 62χρονη σύζυγο του, έπειτα από άγρια επίθεση που δέχθηκαν από τον φίλο της ανιψιάς τους, για μία κεραία.

Το περιστατικό, σημειώθηκε σε χωριό του Δήμου Μαλεβιζίου σήμερα, αργά το απόγευμα, όταν οξύθυμος νεαρός Ρομά δε μπόρεσε να συμφωνήσει με το ηλικιωμένο ζευγάρι για την τοποθέτηση μια τηλεοπτικής κεραίας, με αποτέλεσμα στο τέλος να επιτεθεί στον 90χρονο, σπρώχνοντας τον στο έδαφος και χαστουκίζοντας την 62χρονη γυναίκα του, σύμφωνα με το prismanews.gr.

Tο μεγάλο σε ηλικία ζευγάρι, δεν άντεξε τα χτυπήματα και μετά τον ξυλοδαρμό κατέληξε στο νοσοκομείο, όπου δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η Αστυνομία.

Το Λυσάρι είναι η απαραίτητη εφαρμογή για κάθε μαθητή Γυμνασίου και Λυκείου!

Το Λυσάρι είναι η απαραίτητη εφαρμογή για κάθε μαθητή Γυμνασίου και Λυκείου!

Σκοπό έχει να εισάγει την τεχνολογία στην σχολική καθημερινότητα και να συγκεντρώσει σχολική ύλη, ασκήσεις και λύσεις σε μία διασκεδαστική και εύχρηστη εφαρμογή!

Η ύλη που καλύπτει To Lysari περιλαμβάνει Θεωρία, Ασκήσεις & Λύσεις των ακόλουθων μαθημάτων:

Γ’ Λυκείου:
Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας
Φυσική Γενικής Παιδείας
Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης
Χημεία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης
Φυσική Κατεύθυνσης
Βιοχημεία Κατεύθυνσης
Μαθηματικά Κατεύθυνσης

Β’ Λυκείου:
Μαθηματικά Κατεύθυνσης
Φυσική Κατευθυνσής
Χημεία Κατεύθυνσης
Χημεία Γενικής Παιδείας
Φυσική Γενικής Παιδείας
Γεωμετρία Γενικής Παιδείας
Άλγεβρα Γενικής Παιδείας

Α’ Λυκείου:
Άλγεβρα
Φυσική
Χημεία
Γεωμετρία

Γ’ Γυμνασίου:
Μαθηματικά

Α’ Γυμνασίου:Μαθηματικά

Επίσης, οι λειτουργίες της εφαρμογής περιλαμβάνουν:
- Κατηγοριοποιημένη ύλη ανά τάξη, μάθημα και κεφάλαιο
-Δυνατότητα αναζήτησης στις εκφωνήσεις των ασκήσεων
- Ενσωματωμένο σύστημα σημειώσεων
- Δυνατότητα κατεβάσματος μόνο των μαθημάτων που σας ενδιαφέρουν

Σε διαθεσιμότητα κάθε τρίμηνο του 2013 πάνω από 6.000 υπάλληλοι


Το 75% του βασικού μισθού θα λαμβάνουν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι θα βγαίνουν σε διαθεσιμότητα από τις αρχές του νέου χρόνου και σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο μνημόνιο, κάθε τρίμηνο του 2013 θα βγαίνουν σε διαθεσιμότητα 6.250 υπάλληλοι.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε μέρα σχεδόν 95 υπάλληλοι θα αποχωρούν από το δημόσιο έτσι ώστε να τεθούν σε διαθεσιμότητα 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι εντός του 2013.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία» στο Μνημόνιο επιβεβαιώνεται ο στόχος μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015, μέσω συνδυασμού των μέτρων κινητικότητας, μείωσης των συμβασιούχων, αποχωρήσεων και απομάκρυνσης των επίορκων.

Για τη διαθεσιμότητα σημειώνεται πως έως τα τέλη Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα σχετικά σχέδια από τα υπουργεία και βάσει αυτών θα τεθούν τριμηνιαίοι στόχοι για τις «επιβεβλημένες αποχωρήσεις».

Παράλληλα μέσα στον Ιανουάριο θα πρέπει να είναι έτοιμος νόμος για αλλαγές στη διαδικασία πρόσληψης στο Δημόσιο και στην αξιολόγηση των ανώτατων στελεχών της δημόσιας διοίκησης

Νέα ελαστικά κινητά θα κατακλύσουν την αγορά

Νέα πρωτοποριακά κινητά αναμένεται να κατακλύσουν τις αγορές τα επόμενα χρόνια και εκτός απο εξαιρετικά λεπτά, θα είναι και… εύκαμπτα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, έχουν ήδη κατασκευαστεί οι πρωτότυπες συσκευές και είναι λεπτές σχεδόν όσο ένα κομμάτι χαρτί, ενώ οι οθόνες τους θα είναι πιο φωτεινές, πιο ανθεκτικές και ικανές να «τυλιχτούν» χάρη σε ένα λεπτό πλαστικό υπόστρωμα

Οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεων

Από την τσέπη τους θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αφού οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν στη γενική τους Συνέλευση που διεξήχθη σήμερα, συνέχιση της αναστολής εκτέλεσης συνταγών του ΕΟΠΥΥ.
 
Η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), εκτίμησε τις εξελίξεις και διαπίστωσε ότι συνεχίζεται η «ασυνέπεια πληρωμών του ΕΟΠΥΥ και εκκρεμούν μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων (φορολογία, αναδρομικό rebate κλπ) με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η φαρμακευτική περίθαλψη και να δυσχεραίνεται η βιωσιμότητα του ελληνικού φαρμακείου». 
 
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στις επαφές που έχουν γίνει με τους πολιτικούς αρχηγούς και τους κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες και οι οποίες θα συνεχιστούν, όπως είπε και την ερχόμενη εβδομάδα. Αποτέλεσμα αυτών ανέφερε, είναι να αποτελεί προτεραιότητα για το κράτος η εξόφληση μέρους της δαπάνης για τα φάρμακα, από τα χρήματα της δόσης, ενώ ποσό περίπου 2,6 δισ. ευρώ θα δοθεί για τις υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ. 
 
Ωστόσο, μέχρι να εισρεύσουν τα πρώτα χρήματα που είναι απαιτητά από τους φαρμακοποιούς και αφορούν τόσο τις τρέχουσες υποχρεώσεις όσο και τα παλαιά χρέη, ο κ. Αμπατζόγλου, πρότεινε συνέχιση των κινητοποιήσεων.
 
Οι φαρμακοποιοί ζητούν χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και στήριξη της Δημόσιας Υγείας, αποπληρωμή συνταγών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, αποπληρωμή των παλαιών χρεών 2011 των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, χρονοδιάγραμμα πληρωμών για συνταγές Οκτωβρίου- Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των 60 ημερών που ορίζει ο νόμος, συμψηφισμό με την εφορία, κατάργηση του αναδρομικού rebate (έκπτωση) και επιβολή δίμηνης πίστωσης από τις φαρμακευτικές εταιρίες

BINTEO - NTOKOYMENTO: Ενεχυροδανειστήριο μέσα σε σούπερ μάρκετ!


Σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν τα ενεχυροδανειστήρια σε όλη την Ελλάδα. 

Πολλές φορές τα ανοίγουν επιτήδειοι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ανάγκη συνανθρώπων μας που πηγαίνουν εκεί τιμαλφή για να πάρουν λίγα χρήματα προκειμένου να ικανοποιήσουν τις βασικές τους ανάγκες. 

Αίσθηση μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι έχουν ανοίξει ενεχυροδανειστήρια ακόμα και μέσα σε σούπερ μάρκετ. Τα σούπερ μάρκετ παίρνουν τα τιμαλφή των καταναλωτών και τους δίνουν δωροεπιταγές για να αγοράσουν τρόφιμα.

Δείτε το βίντεο από το MEGA

enikos.gr ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΡΙΟ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ από Enikos_gr

New York Times: Θα αντέξει η Ελλάδα ως τις γερμανικές εκλογές;

Το «μεγαλύτερο λάθος» στην τελευταία συμφωνία του Eurogroup και του ΔΝΤ για την Ελλάδα είναι ότι εξαρτά οποιαδήποτε ανακούφιση του ελληνικού χρέους από τη συνέχιση της δημοσιονομικής λιτότητας, υποστηρίζει με σημερινό, κύριο άρθρο της, η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς», αλλά αναγνωρίζει ότι αυτό που συμφωνήθηκε την Τρίτη από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αποτελεί «σαφή βελτίωση», σε σχέση με προηγούμενες συμφωνίες.
 
Όπως επισημαίνεται, στη συμφωνία επιστρατεύονται χρήσιμα εργαλεία για τη μείωση του ελληνικού χρέους, αναγνωρίζοντας ότι οι τρέχουσες και προβλεπόμενες αναλογίες στην Ελλάδα για την έξοδο από το χρέος δεν είναι βιώσιμες. Η εφημερίδα της Νέας Υόρκης θεωρεί ότι μέτρα όπως το πραγματικό «κούρεμα» του χρέους θα ήταν περισσότερο αποτελεσματικά και αφήνει να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο έχει μετατεθεί, για πολιτικούς λόγους, μετά τις γερμανικές εκλογές.
 
Ωστόσο, σημειώνεται ότι αυτό που χρειάζεται η ελληνική οικονομία ώστε να είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα, είναι επιθετικά μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης, μεταξύ αυτών, δημόσιες επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό των λιμανιών και των υποδομών, φορολογικές ελαφρύνσεις για την ενθάρρυνση των εξαγωγών και καλύτερη δημόσια εκπαίδευση. Στο άρθρο αναφέρεται ότι η συμφωνία διατηρεί την Ελλάδα οικονομικά φερέγγυα για τους επόμενους μήνες, αλλά το τίμημα μπορεί να αποδειχθεί πολύ μεγάλο για να το αντέξει η ελληνική οικονομία και κοινωνία. Επίσης, η εφημερίδα κάνει λόγο για “εύθραυστο χαρακτήρα” της ελληνικής κυβέρνησης συνεργασίας και διατυπώνει την άποψη ότι η Ελλάδα μπορεί να μην αντέξει μέχρι τις γερμανικές εκλογές, με ενδεχόμενο αποτέλεσμα ακόμη και τη χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ.
 
Σύμφωνα πάντα με το κύριο άρθρο των “Νιου Γιορκ Τάιμς”, η καταστροφή μπορεί να αποφευχθεί, υπό την προϋπόθεση ότι η κ. Μέρκελ θα προτάξει την επιβίωση της Ελλάδας και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έναντι των εκλογικών υπολογισμών της

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ;


Νέα διάσταση στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ δίνει το περιεχόμενο της δικογραφίας που έφτασε στη βουλή καθώς σε επίσημη κατάθεση αναφέρεται ότι η γυναίκα – μυστήριο με τα 500 εκ. είναι η Μαργαρίτα Παπανδρέου, μητέρα του πρώην πρωθυπουργού.

Η επίμαχη αναφορά γίνεται στην κατάθεση που έδωσε στις 3 Οκτωβρίου ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, επικαλούμενος μαρτυρίες δύο διευθυντών της υπηρεσία του.

Ειδικότερα, ο κ. Στασινόπουλος αναφέρει ξεκάθαρα ότι την προηγούμενη ημέρα της κατάθεσής του στους δύο εισαγγελείς, στη διάρκεια σύσκεψης που είχε με όλους τους διευθυντές της υπηρεσία του, ρώτησε τους συνεργάτες εάν γνωρίζουν κάτι σχετικό με τη λίστα Λαγκάρντ.

«Ο κ. Νίκος Λέκκας (διευθυντής επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΣΔΟΕ) μου απάντησε ότι δεν έχει δει τη λίστα, αλλά έχει ακούσει ότι η γυναίκα με τα 500 εκ. είναι πολιτικό πρόσωπο και είναι η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου. Το ίδιο απάντησε και ο κ. Ευάγγελος  Καραμάνος (διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων), κατέθεσε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Σημειώνεται ότι το νόμισμα στο οποίο είναι το ποσό των 500 εκ. δεν διευκρινίζεται στη κατάθεση του Στέλιου Στασινόπουλου, αλλά βουλευτές που μελέτησαν την δικογραφία έμειναν με την εντύπωση ότι είναι λογαριασμός σε δραχμές (και αντιστοιχεί σε περίπου 1,5 εκ. ευρώ), καθώς η λίστα περιέχει και ποσά καταθέσεων στο εθνικό νόμισμα της Ελλάδας, δηλαδή πριν από το 2002.

Πηγή:Πρώτο Θέμα
Enhanced by Zemanta

Τατσόπουλος: «Κοιμήθηκα "ομοφυλόφιλος" - ξύπνησα "ομοφοβικός"»

Απαντήσεις σε όσους τον κατέκριναν, ακόμα και μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, δίνει ο συγγραφέας και βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε από τη δήλωσή του ότι έχει «πάει με τη μισή Αθήνα». Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για μια προσφιλή τακτική της Χρυσής Αυγής να σπιλώνει αντιπάλους, σύμφωνα με τα δικά της αξιακά πρότυπα.

Εξηγεί ότι στην περιβόητη συνέντευξη θέλησε να χλευάσει τη μέθοδο του character assassination (να εξοντώνεις ηθικά τον αντίπαλο με ένα ψέμα και στη συνέχεια να τεκμηριώνεις το ψέμα σου με άλλο ψέμα).

«Αλιεύτηκε αυτή η διαβόητη φράση περί "μισής Αθήνας" και πλασαρίστηκε ως δήλωσή μου. Ήταν αρκετό για να ανοίξουν οι κρουνοί της παράνοιας».

Βολές εξαπολύει και κατά συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι τον κατέκριναν χωρίς να μπουν στον κόπο να διαβάσουν όλη τη συνέντευξη.

«Κοιμήθηκα 'ομοφυλόφιλος' για τους χρυσαυγίτες και ξύπνησα 'ομοφοβικός' για κάποιους συντρόφους μου» λέει χαρακτηριστικά.

Τέλος, στο ερώτημα για το αν θα έπρεπε η Χρυσή Αυγή να τεθεί εκτός νόμου, ο κ. Τατσόπουλος αντιστρέφει το ερώτημα, λέγοντας ότι δεν έπρεπε ποτέ να έχει τεθεί εντός νόμου.

«Ο Άρειος Πάγος θα έπρεπε να της έχει φράξει το δρόμο όταν ακόμα ήταν μια μικρή ναζιστική συμμορία με πλούσιο ποινικό μητρώο. Τώρα είναι πια αργά.

» [...] Εκτός κοινοβουλίου όμως -και κατόπιν εκτός νόμου- μπορεί να τη θέσει μονάχα εκείνο που την επέβαλε στο κοινοβούλιο: το εκλογικό σώμα.»
Enhanced by Zemanta

Ηράκλειο Κρήτης: Ανακοίνωσε ότι θα αυτοκτονήσει... μέσω Facebook

Ο λόγος για μια 48χρονη γυναίκα από το Ηράκλειο Κρήτης, η οποία προανήγγειλε την πρόθεση της να αυτοκτονήσει στο Facebook.

Οι πληροφορίες από την αστυνομία, αναφέρουν ότι την απόφαση της να δώσει τέλος στη ζωή της η γυναίκα την εκμυστηρεύτηκε διαδικτυακά σε μία φίλη της.

Της υπόθεσης επιλήφθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που άμεσα ενημέρωσε τις τοπικές Αστυνομικές Αρχές.

Η 48χρονη εντοπίστηκε και προσήχθη στο Τμήμα προκειμένου να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες σε αυτές τις περιπτώσεις διαδικασίες.

Πηγή: cretalive.gr
Enhanced by Zemanta

Τραγικό: Πέθανε την ώρα που πήγαινε στην κηδεία της κουνιάδας του!

Την τελευταία του πνοή άφησε 67χρονος άνδρας μέσα στο αυτοκίνητο που επέβαινε, το οποίο ξεκίνησε από την Πάτρα με προορισμό το νεκροταφείο του Πύργου, όπου θα γινόταν η κηδεία της κουνιάδας του.
 
Ο θάνατος  του άτυχου 67χρονου οφείλεται σε παθολογικά αίτια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εκλιπόντας ήταν συνοδηγός σε αμάξι συγγενικού του προσώπου και κατά τη διάρκεια της διαδρομής, για την κηδεία της αδελφής της γυναίκας του, ο 67χρονος έφυγε από τη ζωή ενώ το αυτοκίνητο που επέβαινε ήταν εν κινήσει.

Σοκαρισμένο παραμένει το συγγενικό του περιβάλλον με το τραγικό συμβάν.

Χειροπέδες σε «παρκαδόρους» στο Κολωνάκι

Με την κατηγορία της παράνομης κατάληψης δημόσιου χώρου συνελήφθησαν πέντε άτομα εχθές το βράδυ στο Κολωνάκι.

Οι συλληφθέντες καταλάμβαναν παράνομα δημόσιους χώρους, με στόχο την εξασφάλιση στάθμευσης σε πελάτες των νυχτερινών κέντρων της περιοχής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

newsbomb.gr

Αυτοκτόνησε μέσα στο διαμέρισμά του 24χρονος ειδικός φρουρός

Από την περασμένη Πέμπτη ο 24χρονος ειδικός φρουρός δεν είχε δώσει κανένα σημείο ζωής. 

Ζούσε μόνος του σε ένα διαμέρισμα στην Αθήνα και οι γονείς του που βρίσκονται μόνιμα στον Πύργο, άρχισαν να ανησυχούν.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr χθες το πρωί η μητέρα με το αδελφό του ταξίδεψαν στην Αθήνα και όταν μπήκαν στο σπίτι τον βρήκαν νεκρό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 24χρονος έδωσε τέλος στη ζωή του ενώ ακόμη οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη δεν έχουν γίνει γνωστοί

Καταδίκασαν μοντέλο για τη δολοφονία του εραστή του

Ο 23χρονος χρησιμοποίησε μέχρι και τιρμπουσόν για να χτυπήσει τα γεννητικά όργανα του πορτογάλου δημοσιογράφου.

Ο Ρενάτο Σιέμπρα, μοντέλο 23 ετών, σκότωσε τον Κάρλος Κάστρο, 65 ετών, τον Ιανουάριο του 2011, δηλώνοντας στο δικαστήριο αθώος λόγω ψυχικής ασθένειας στις κατηγορίες για ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού. Η δίκη διήρκεσε σχεδόν δύο μήνες, εν μέρει λόγω καθυστερήσεων εξαιτίας του τυφώνα Σάντι που έπληξε πριν μερικές εβδομάδες τις ΗΠΑ.

Ο Σιέμπρα πέταξε στον 65χρονο την οθόνη ενός υπολογιστή, στη συνέχεια του επιτέθηκε με ένα ρόπαλο, ενώ χρησιμοποίησε ένα τιρμπουσόν με το οποίο προκάλεσε σοβαρά τραύματα στα γεννητικά όργανα του άτυχου άντρα.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης του Σιέμπρα υποστήριξε ότι ο πελάτης του δεν ευθυνόταν για το θάνατο του Κάστρο αφού πίστευε ότι ο Θεός του παρήγγειλε να σκοτώσει τον ομοφυλοφιλικό «δαίμονα».

Πάραυτα οι ένορκοι του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης καταδίκασαν τον Σιέμπρα για ανθρωποκτονία μετά από μία ολόκληρη ημέρα συνεδρίασης.

ΚΥΠΡΟΣ:Του έκοψε το λαιμό γιατί δεν σταματούσε να πίνει!

Με μια μαχαιριά στον λαιμό, 39χρονη Ελληνοκύπρια σκότωσε τον Ρουμάνο σύζυγο της, στη Λεμεσό.


Σύμφωνα με την αστυνομία, το ζευγάρι διαπληκτίστηκε, όταν η σύζυγος ζήτησε από το θύμα να σταματήσει την κατανάλωση αλκοόλ.

Η αστυνομία πήγε στο σπίτι του ζεύγους, όπου βρήκε το θύμα σε λίμνη αίματος και τη γυναίκα σε κατάσταση σοκ.

Η φερόμενη ως δράστις συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση εντάλματος κράτησής της.

"Θερίζει" το AIDS και στην Κρήτη

Tα κρούσματα στο νησί αυξήθηκαν 25% τα τελευταία δύο χρόνια.

Άκρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για την αύξηση των κρουσμάτων AIDS στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κ.Αντώνη Γρηγοράκη, τα κρούσματα της ασθένειας τα δύο τελευταία χρόνια στην Κρήτη, αυξήθηκαν κατά 25%.

Επίσης ο κ.Γρηγοράκης είπε πως το 80% των ασθενών είναι άντρες και το 20% γυναίκες, ενώ στην πλειοψηφία τους, οι ασθενείς είναι Έλληνες.

Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου κ.Μανώλης Κεφαλογιάννης, τόνισε πως πρέπει να προβληματιστούν όλοι από την αύξηση των φορέων του AIDS στο νησί και επεσήμανε πως θα πρέπει να υπάρξουν σχετικές δραστηριότητες στα σχολεία για την ενημέρωση των μαθητών.

Όπως γράφει το flashnews.gr οι δύο πήγαν σήμερα το πρωί στα ενημερωτικά περίπτερα στις πλατείες Ελευθερίας και Δασκαλογιάννη του Ηρακλείου, όπου γινόταν διανομή ενημερωτικού υλικου στο πλαίσιο εκστρατείας της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, την Μ.Κ.Ο. PRAKSIS, το ΚΕΘΕΑ, το ΣΥΦΑΚ και τους Δήμους Φαιστού, Χερσονήσου και Μινώα.

Στελέχη της Δ/νσης Προγραμματισμού της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, του ΚΕΘΕΑ με τη συμμετοχή και σπουδαστών του Τμήματος Νοσηλευτικής ΤΕΙ Ηρακλείου μοίρασαν έντυπο ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά στο κοινό. Παράλληλα στα γραφεία της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης στο ΚΕΠΥΚΑ στο ισόγειο στην Οδό Σμύρνης 26 προβλήθηκε ψηφιακά υλικό για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου.

Ενημερωτικές εξορμήσεις έγιναν και σε περιοχές όπου διαμένουν μετανάστες, στους οποίους διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό μεταφρασμένο σε πολλές γλώσσες, ενώ αντίστοιχες δράσεις έγιναν και στους Δήμους Φαιστού, Μινώα και Χερσονήσου, σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες τους.
Enhanced by Zemanta

Το ΣΔΟΕ «ξεσκονίζει» τον Ταμήλο

Στο μικροσκόπιο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχει μπει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλης Ταμήλος ο οποίος συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας όταν κατά τη διάρκεια συμμετοχής του σε υποεπιτροπή της Βουλής που αφορούσε τους υδάτινους πόρους, «αγανάκτησε» επειδή τραβούσε σε μάκρος, χωρίς όμως η επιτροπή να είναι, όπως τόνισε, αμειβόμενη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο αφοπλιστικά ειλικρινής –ως προ τν πραγματικό ρόλο που διαδραματίζει η πλειονότητα των Ελλήνων βουλευτών στις επιτροπές- κ. Ταμήλος ελέγχεται από τους «Ράμπο» του ΣΔΟΕ, καθώς σε βάρος του εκκρεμεί καταγγελία για παράνομο πλουτισμό.

Ο συγκεκριμένος έλεγχος εντάσσεται στο πλαίσιο της έρευνας-φωτιά που πραγματοποιούν ελεγκτές ανά την Ελλάδα στα πολιτικά πρόσωπα, αλλά και στους αιρετούς άρχοντες, ενώ ο πρώην δήμαρχος Τρικάλων φιγουράρει στις λίστες που συνετάχθησαν στο πλαίσιο ενημέρωσης του υπουργείου Οικονομικών, κατόπιν ερώτησης που είχε καταθέσει στις 28 Αυγούστου 2012, ο βουλευτής της ΔΗ.ΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης.

Χιόνια από την Κυριακή

Έπειτα από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα τις τελευταίες ημέρες και προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές, το σαββατοκύριακο προβλέπεται σταδιακή βελτίωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από σήμετα και για λίγες ώρες, ωστόσο, η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη πτώση ενώ θα συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο.

Μάλιστα από την Κυριακή αναμένονται και τα πρώτα χιόνια σε ορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας, ενώ την επόμενη εβδομάδα η κατάσταση θα επιδεινωθεί και θα επικρατήσει παγετός στα βόρεια.

Πιο αναλυτικά, σήμερα  Σάββατο, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 8 έως 19 στα Κεντρικά, από 15 έως 21 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 12 έως 18 στο Βόρειο Αιγαίο και από 16 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά πελάγη σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, με μικρή εξασθένηση το απόγευμα. Ασθενείς έως μέτριοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Τοπικές βροχές ή καταιγίδες τις πρωινές ώρες και βελτίωση του καιρού το μεσημέρι, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες, με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Την Κυριακή περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο, που αρχικά στα βορειοδυτικά και από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι ισχυρές.

Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας και βαθμιαία της κεντρικής. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» κατηγορείται ο ληστής της Πάρου

Ο Τάσος Θεοφίλου οδηγείται τον ανακριτή για τη ληστεία της Πάρου
Μια νέα διάσταση προσλαμβάνει η υπόθεση της αιματηρής ληστείας στην Πάρο μετά την κατηγορία που αντιμετωπίζει πλέον ο 30χρονος Τάσος Θεοφίλου για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Αρχικώς ο Θεοφίλου είχε κατηγορηθεί ότι είχε λάβει μέρος στη ληστεία που έγινε στις 10 Ιουλίου στη Νάουσα της Πάρου και κατά τη διάρκεια της οποίας δολοφονήθηκε ο 53χρονος ιδιοκτήτη ταξί Δημήτρης Μίχας. 

Ο 30χρονος αναμένεται να κληθεί στις 3 Δεκεμβρίου ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή Δημήτρη Μόκα για να απολογηθεί για συμμετοχή στην ένοπλη οργάνωση που έδρασε από το 2008 ως το 2011. Πρόκειται για το 25ο άτομο που κατηγορείται για συμμετοχή στους «Πυρήνες».

Ο Τάσος Θεοφίλου, φοιτητής Θεολογίας, συνελήφθη στο Μοναστηράκι από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας δέκα ημέρες μετά τη ληστεία με βάση δείγματα DNA και πληροφορίες που διέθεταν στελέχη της υπηρεσίας. Διέμενε στη Θεσσαλονίκη, ενώ κατάλυμά του εντοπίστηκε και στην οδό Τυμφρηστού, στη Λαμία. Ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά τη συμμετοχή του στη ληστεία της Πάρου.

Η περαιτέρω έρευνα, το τελευταίο τρίμηνο, για την ανακάλυψη της ταυτότητας άλλων ατόμων που συμμετείχαν στην αιματηρή ληστεία στο κυκλαδίτικο νησί αλλά και του καταλύματος των ληστών, δεν επέφερε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορία για συμμετοχή στους «Πυρήνες» σε βάρος του Τάσου Θεοφίλου βασίζεται σε έγγραφα και καταθέσεις αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ύστερα από τη σύλληψη τεσσάρων μελών της οργάνωσης σε Αγρίνιο, Αθήνα και Πειραιά.

Τότε είχαν υπάρξει αναφορές για συναντήσεις του 30χρονου με άτομα που μετέφεραν οπλισμό από οπλαποθήκες της συγκεκριμένης οργάνωσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η ΕΛΑΣ γνώριζε τότε την ταυτότητα του Θεοφίλου ως το άτομο που είχε τις συναντήσεις - το 2010 - με τους ήδη κατηγορουμένους για συμμετοχή στους «Πυρήνες». Μάλιστα είχε προχωρήσει στην παρακολούθησή του και σε περιοχή της Σιθωνίας. Ωστόσο ως τότε τα στοιχεία αυτά δεν είχαν κριθεί επαρκή για να ασκηθεί δίωξη εις βάρος του.

ΤΟ ΒΗΜΑ /  Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

Ποιούς άνδρες και με ποιά κριτήρια επιλέγουν οι γυναίκες

Mια πρόσφατη έρευνα αποδεικνύει ότι η εποχή που οι άνδρες πίστευαν ότι απαιτείται τετράγωνο σαγόνι και φοβεροί μύες για να προσελκύσουν μια γυναίκα έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Η έρευνα διεξήχθη από τον καθηγητή Γέρτς του Πανεπιστημίου της Πρετόρια και δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το HuffingtonPost. Ο καθηγητής ερεύνησε ποιά είναι τα κριτήρια με τα οποία μια γυναίκα επιλέγει έναν άνδρα.

Η ομάδα των ερευνητών του επέλεξε ένα γκρουπ γυναικών σε σχετικά νεαρή ηλικία οι οποίες εξέτασαν έναν αριθμό φωτογραφιών που παρουσίαζαν άνδρες με διαφορετική σωματική διάπλαση.

Η πλειοψηφία των γυναικών, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύει το Huffington Post, έδειξε να προτιμά τους αδύνατους και μετρίου αναστήματος άνδρες από τους υπερβολικά αρρενωπούς ή παχείς.

Με βάση αυτά τα συμπεράσματα ο καθηγητής Γκερτς εξήγαγε και πολύτιμα συμπεράσματα για την υγεία των ανδρών, όπως ότι οι υπερβολικά αδύνατοι ή οι υπερβολικά παχείς και σωματώδεις άνδρες κινδυνεύουν να έχουν περισσότερα προβλήματα υγείας από τους μετρίου αναστήματος και αδύνατους. Σύμφωνα με τον καθηγητή Γερτς αυτός είναι και ο ενστικτώδης λόγος για τον οποίο οι γυναίκες προτιμούν υγιείς άνδρες που πληρούν αυτά τα κριτήρια.



Πηγή: | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Stars System: Ποιες είναι οι ιδανικότερες ημερομηνίες γάμου για τη νέα χρονιά.

Την Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου στις 14:15, η Άση Μπήλιου αναλύει αστρολογικά την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου. Τι προβλέπει για κάθε ζώδιο σε ερωτικό, οικονομικό και επαγγελματικό επίπεδο; Ποια ζώδια ευνοούνται στον έρωτα και ποια θα βρουν λύσεις σε προβλήματα που προέκυψαν το προηγούμενο διάστημα;

Ακόμη, μάθετε τι επιφυλάσσει το 2013 για τους δώδεκα εκπροσώπους του ζωδιακού κύκλου σε ό,τι αφορά τη δέσμευση. Ποιοι θα ζήσουν έναν μεγάλο έρωτα και ποιοι θα πουν αντίο στην εργένικη ζωή;

Επίσης, μάθετε ποιες είναι οι ιδανικότερες ημερομηνίες γάμου για τη νέα χρονιά.

Τέλος, καλεσμένη της εκπομπής αυτή την εβδομάδα είναι η Μάρω Κοντού. Τι αποκαλύπτει το ωροσκόπιό της;

Για να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου, Stars System!

Νέα κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ από ομάδα φοιτητών

Από τη χθεσινή "εκκαθάριση" του ΑΠΘ από τα ΜΑΤ
Κατειλημμένο, από ομάδα φοιτητών, που πρόσκειται στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς αυτή τη φορά, βρίσκεται και πάλι από το βράδυ το κτίριο διοίκησης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Πριν συμπληρωθεί ένα εικοσιτετράωρο από την εισβολή της Αστυνομίας στο κτίριο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα φοιτητών μπήκε νωρίς το βράδυ αιφνιδιαστικά στο κτίριο, όπου και παραμένει μέχρι αυτή την ώρα, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Επίσης, όπως είπε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργολαβικών Υπαλλήλων στο ΑΠΘ, Σιδέρης Κωνσταντινίδης, έξω από το κτίριο διοίκησης παραμένουν επίσης συνάδελφοί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις και την παραπομπή στο Αυτόφωρο Δικαστήριο (τη Δευτέρα) των 11 συλληφθέντων.

Η Αστυνομία δεν ανακοίνωσε, μέχρι στιγμής, το παραμικρό, ενώ για την νέα κατάληψη, για το γεγονός έχουν ενημερωθεί οι πρυτανικές αρχές.

Οι 11 εργολαβικοί υπάλληλοι συνελήφθησαν μετά την επέμβαση των ΜΑΤ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα τα ξημερώματα και οδήγησε στον τερματισμό της κατάληψης του κτιρίου.

Πρωτοφανές: Οι μουσικοί της Καμεράτα έφυγαν από τη σκηνή – έμειναν ο μαέστρος και δυο βιολιά

Κατά τη διάρκεια μιας ως συνήθως μεθυστικής συναυλίας της Καμεράτα υπό τον Γιώργο Πέτρου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών την Τετάρτη, ξαφνικά οι μουσικοί με τα όργανα στο χέρι άρχισαν να εγκαταλείπουν την σκηνή μπροστά στο έκπληκτο κοινό!

Ήταν μια από τις συναυλίες που καθιέρωσε η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με την Καμεράτα, όπου οι μουσικοί χρησιμοποιούν όργανα εποχής (μια δράση που έφερε διεθνείς διακρίσεις στην Καμεράτα). Το κοινό απολάμβανε τη «Συμφωνία του Αποχαιρετισμού» του Χάιντν, όταν ξαφνικά οι μουσικοί με τα κόρνα έσβησαν τα φώτα από το αναλόγιο τους, σηκώθηκαν και αποχώρησαν από την αίθουσα... Συνέχισαν και οι υπόλοιποι, αφήνοντας τον Γιώργο Πέτρο να διευθύνει μπροστά σε δυο βιολιά, αλλά και το κοινό έκπληκτο να αναρωτιέται τι έχει συμβεί: ήταν άραγε μια μορφή διαμαρτυρίας;

Λίγο αργότερα, ο Γιώργος Πέτρου κατέβασε την μπαγκέτα και αποχώρησε και αυτός από τη σκηνή, κάνοντας τα δυο βιολιά να σιγήσουν. Το κοινό ξέσπασε σε χειροκρότημα απολαμβάνοντας αυτή την ευφάνταστη σκηνική δράση, απόλυτα συνεπή με τη «Συμφωνία του Αποχαιρετισμού», που δείχνει πως μια κορυφαία, διεθνής ορχήστρα μπορεί να είναι εξωστρεφής και δημιουργική, να λειτουργεί έξω από καθωσπρεπισμούς και κατεστημένα.

Για την ιστορία αναφέρουμε πως το δρώμενο αυτό το είχε σκεφθεί ο ίδιος ο Χάιντν το 1772 όταν η ορχήστρα του δούλευε με εξοντωτικούς ρυθμούς στο παλάτι του πρίγκιπα Εστερχάζι. Το βράδυ της Τετάρτης αναβίωσε ξανά μέσα στην κατάμεστη αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.



Πηγή: iefimerida.gr

H Ελισάβετ Κωνσταντινίδου αναζητά θεραπείες χωρίς φάρμακα

Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στις 16:50, αναζητά θεραπείες χωρίς φάρμακα. Η ομοιοπαθητική, ο βελονισμός, η βοτανοθεραπεία μπαίνουν στο μικροσκόπιο της εκπομπής, η οποία διερευνά κατά πόσο οι θεραπευτικές αυτές μέθοδοι, που σε μεγάλο βαθμό είναι σήμερα αποδεκτές και από την κλασική ιατρική, μπορούν να λύσουν σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά προβλήματα υγείας με χαμηλότερο κόστος από τα φάρμακα.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι τα τελευταία χρόνια δηλώνουν ότι έχουν βοηθηθεί από τις θεραπευτικές αυτές προσεγγίσεις, ενώ υπάρχουν και δεκάδες μελέτες που αποδεικνύουν ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν με αυτούς τους τρόπους παθήσεις όπως ο πόνος, η κεφαλαλγία, τα προβλήματα του πεπτικού συστήματος, οι αλλεργίες, ακόμη και εξαρτήσεις όπως από το αλκοόλ ή το κάπνισμα.

Στην εκπομπή παρουσιάζονται επίσης μέθοδοι όπως η οστεοπαθητική, η δραματοθεραπεία, η ρεφλεξολογία, μια νέα θεραπευτική μορφή γιόγκα και το ολιστικό μασάζ. Οι περισσότερες από αυτές έχουν ως στόχο να επιλύσουν κυρίως προβλήματα του μυοσκελετικού συστήματος αλλά και σε μεγάλο βαθμό να βελτιώσουν ιατρικά προβλήματα που σχετίζονται με την ψυχική μας ισορροπία.

Στο στούντιο φιλοξενούνται γιατροί που εφαρμόζουν τις συγκεκριμένες μεθόδους αλλά και παθολόγος που εκπροσωπεί την κλασική ιατρική. Οι επιστήμονες μιλούν για τις αμφιλεγόμενες, από αρκετούς θεραπείες, αναζητώντας τις πραγματικές τους ενδείξεις, τα οφέλη τους στον οργανισμού αλλά και τους ενδεχόμενους κινδύνους που μπορεί να κρύβει η εφαρμογή τους.

Καλεσμένη στο στούντιο είναι η γνωστή ηθοποιός Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, η οποία για αρκετά χρόνια χρησιμοποιεί τις θεραπείες αυτές για να βρει λύσεις σε προβλήματα υγείας που την απασχολούν.

Βωβός: Η ΝΔ χρωστάει ενοίκια από τον Απρίλιο του 2011


"Η Νέα Δημοκρατία μας χρωστάει ενοίκια από τον Απρίλιο του 2011". Αυτή την αποκάλυψη έκανε πριν από λίγο ο Άρης Βωβός σε τηλεοπτική συνέντευξη στην οποία αναφέρθηκε στα αίτια της κατάρρευσης της αυτοκρατορίας που είχε χτίσει ο πατέρας του.
"Δεν θέλω να πω ότι ουσιαστικά ο μοναδικός λόγος που μας οδήγησε εδώ είναι ο Βοτανικός", επεσήμανε και πρόσθεσε: "Είναι σίγουρα ένα πολύ σημαντικό κομμάτι αυτής της ιστορίας αν αναλογιστεί κανείς ότι επενδύσαμε σε αυτό το έργο πάνω από 150 ευρώ".

Όσον αφορά στα συνολικά χρέη της εταιρείας ο κ. Βωβός υπογράμμισε: "Οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας προς τράπεζες, λοιπούς πιστωτές, δημόσιο, εργαζόμενους και ΙΚΑ είναι περίπου 700 εκ. ευρώ".


Δείτε τα βίντεο από τον ΣΚΑΪ

Αναστολή σύνταξης για 1.600 συνταξιούχους του ΟΑΕΕ

Στην αναστολή των συντάξεων 1.600 συνταξιούχων οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Οργανισμού, για συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), που λείπουν από τα μητρώα τους, θα προχωρήσει, από τον Δεκέμβριο του 2012 ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού για την επαναχορήγηση των συντάξεών τους, οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσέλθουν άμεσα στα γραφεία του ΟΑΕΕ, προσκομίζοντας:

1. Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ).

2. Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ, (κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης).

3. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Ένας σοβαρά τραυματίας σε επίθεση ακροδεξιών σε λαϊκή αγορά της Καλλιθέας

Σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται ένας μετανάστης, ενώ ένας ακόμη τραυματίστηκε πιο ελαφρά, όταν τους επιτέθηκε σήμερα μια ομάδα ακροδεξιών, στη λαϊκή αγορά της Καλλιθέας, στη συμβολή των οδών Αριστείδου και Χαροκόπου. 

Σύμφωνα με την καταγγελία, θύματα είναι ένας Αιγύπτιος ψαράς και ένας Πακιστανός μικροπωλητής, από τον οποίο οι δράστες έκλεψαν και την τσάντα με τα χρήματά του.

Αμέσως μετά διοργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τη Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ, τονίζοντας: «Οργανωμένη ομάδα τραμπούκων με τα διακριτικά και τον τρόπο δράσης της Χρυσής Αυγής, ξυλοκόπησαν άγρια και λήστεψαν μικροπωλητές στη λαϊκή αγορά της Καλλιθέας, στέλνοντας έναν σοβαρά τραυματισμένο στο νοσοκομείο. Η ναζιστική δράση και τρομοκρατία της Χρυσής Αυγής πρέπει να συναντήσει την όλο και πιο αποφασιστική καταδίκη των εργαζόμενων, της νεολαίας, του λαού. Το ταξικό εργατικό λαϊκό κίνημα που αντιπαλεύει τα μονοπώλια και την εξουσία τους μπορεί να αντιμετωπίσει, να κόψει τη φόρα και στις φασιστικές ομάδες και στους μηχανισμούς του συστήματος που τις στηρίζουν».

O Σόιμπλε έγινε φιλέλληνας, γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung


Για «φιλελληνική» στροφή -ενόψει της ψηφοφορίας στη γερμανική βουλή για την έγκριση της συμφωνίας για την Ελλάδα- κατηγορεί η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το άρθρο επισημείνει ότι σε αντίθεση με όσα φαινόταν να πρεσβεύει παλαιότερα, ο κ. Σόιμπλε έκανε μία όψιμη στροφή σε φιλελληνικές θέσεις.

«Πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών απειλούσε ανοιχτά τους Έλληνες με τον τερματισμό της οικονομικής βοήθειας, κάτι που εκ των πραγμάτων θα επέφερε και την έξοδό τους από το ευρώ. Τώρα επαινεί τις μεταρρυθμιστικές τους προσπάθειες. Από τη στιγμή που ελήφθη η πολιτική απόφαση να μην εγκαταλειφθεί η χώρα στη νοτιοανατολική γωνιά της Ευρώπης, όποιο κι αν είναι το κόστος, ένας νομικός σαν τον Σόιμπλε προσπαθεί να «πουλήσει» την Ελλάδα στους Γερμανούς ψηφοφόρους» εκτιμά η Frankfurter Allgemeine.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανίστηκε το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή «Beckmann», μία από τις πιο δημοφιλείς εκπομπές του πρώτου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης, επαινώντας τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης:

«Τους τελευταίους μήνες έχουν βελτιωθεί τα πράγματα. Η νέα κυβέρνηση λαμβάνει επιτέλους τα απαραίτητα μέτρα με μεγάλη σοβαρότητα» λέει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος θεμελιώνει την απόφασή του για οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα και με λογιστικούς όρους:

«Η διάλυση της ευρωζώνης θα προκαλούσε παγκόσμια οικονομική κρίση. Είναι πιο ορθή απόφαση να το αποφύγουμε αυτό, επενδύοντας μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ», αναφέρει η Deutsche Welle.


Πηγή: iefimerida.gr

Enhanced by Zemanta

ΚΥΠΡΟΣ: Ενταση και επεισόδια με Τούρκους στρατιώτες στη νεκρή ζώνη


Συναγερμός σήμανε στην Κύπρο όταν άνδρες των Ηνωμένων Εθνών ήρθαν σχεδόν στα χέρια με στρατιώτες του τουρκικού στρατού κατοχής. Αιτία ήταν η περίφραξη υποστατικού γεώτρησης νερού, την οποία είχαν στήσει παράνομα στη νεκρή ζώνη, στην περιοχή του κατεχόμενου χωριού Αυλώνα, οι Τούρκοι στρατιώτες.

Όλα ξεκίνησαν στις 9 το πρωί όταν δύο στρατιωτικά οχήματα με Τούρκους στρατιώτες εξοπλισμένοι με πασσάλους και συρματόπλεγμα,.πλησίασαν το σημείο που βρίσκεται το υποστατικό με τη γεώτρηση και ξεκίνησαν εργασίες για να τοποθετήσουν την περίφραξη.

Αμέσως οι άνδρες των Ηνωμένων Εθνών πλησίασαν στο σημείο και επιχείρησαν να αφαιρέσουν το παράνομο υποστατικό, ωστόσο τότε άναψαν τα αίματα με τους Τούρκους να στέλνουν 200 πάνοπλους στρατιώτες στο σημείο. Κάποιοι από αυτούς βρέθηκαν μπροστά από την περίφραξη εμποδίζοντας τους στρατιώτες των Ηνωμένων Εθνών που προσπάθησαν αφαιρέσουν την περίφραξη διάτρησης. Οι υπόλοιποι στρατιώτες έχουν ακροβολιστεί, υποστηριζόμενοι μάλιστα από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Σύμφωνα με το sigmalive.com οι Τούρκοι στρατιώτες ήρθαν στα χέρια με τους ειρηνευτές και αμέσως σήμανε συναγερμός. Υπενθυμίζεται μάλιστα πως Τούρκοι στρατιώτες είχαν προσπαθήσει και στο παρελθόν να περιφράξουν τη γεώτρηση, κάτι που δεν είχε γίνει αποδεκτό από την Ειρηνευτική Δύναμη.

Αμέσως ξεκίνησαν διαβουλεύσεις με τα Ηνωμένα Έθνη ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση και να απομακρυνθούν οι στρατιώτες από τη νεκρή ζώνη. Μέχρι τώρα πάντως οι διαπραγματεύσεις έχουν πέσει στο κενό.

Ηδη τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ενισχύσει τις δυνάμεις τους στην περιοχή, ενώ απέκλεισαν την περιοχή αποκόπτοντας όλους τους δρόμους που οδηγούν σ΄ αυτό το σημείο.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: H Βασιλική Φωκά, η πτώχευση της αλυσίδας FOKAS και ο Ακης


Στην μακρά αλυσίδα των επιχειρήσεων που χτυπάνε «κανόνι» προστέθηκε και η αλυσίδα «FOKAS». Η 53χρονη Βασιλική Φωκά, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας πέτυχε να υπαχθεί στο πτωχευτικό άρθρο 99, κάτι που σημαίνει ότι δεκάδες καταστήματα κλείνουν και οι εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο. Aλλά και η ιστορία της Βασιλικής από μόνη της είναι ένα ελληνικό πολιτικο-οικονομικό σήριαλ.

Οι μισοί από τους 40 εργαζομένους στο κατάστημα Φωκάς στην οδό Ερμού στην Αθήνα έχουν ήδη προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας και όπως αναφέρει η δικηγόρος των εργαζομένων «μερικοί έχουν να πληρωθούν από τον Ιούλιο του 2012 και πληρώνονται κάποια έναντι. Αυτά τα έναντι είναι 50 και 100 ευρώ ανάλογα με τον εργαζόμενο».

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς η εταιρεία Fokas αδυνατεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις κύρίως λόγω της μεγάλης μείωσης των πωλήσεων και του υψηλού δανεισμού (80 εκατ. ευρώ).

Η Βασιλική Φωκά, ο Αστέριος και ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Η κυρία Βασιλική Φωκά είναι σήμερα πρόεδρος της εταιρείας Νεφέλη Ενδυματική ΑΕ, η οποία ανήκει στον όμιλο Φωκά. Tα τελευταία 20 χρόνια διοικεί ουσιαστικά τον κολοσσό FOKAS, τον οποίο ίδρυσε ο 80χρονος πατέρας της Λέανδρος, σημερινός πρόεδρος της εταιρείας.

Η ΚΑΥΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΟΙΝΟΥΣΕΣ: Επεισόδιο με τουρκικό πολεμικό πλοίο

Επεισόδιο με τουρκικό πολεμικό πλοίο και συγκεκριμένα με «μίνι κορβέτα» σημειώθηκε την Πέμπτη, βορειανατολικά των Οινουσών. 

Μετά από ειδοποίηση ελληνικού αλιευτικού, πλωτό του λιμενικού έσπευσε στην περιοχή όπου εντόπισε το τουρκικό περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης, το οποίο απομακρύνθηκε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα και κατευθύνθηκε στα παράλια της Τουρκίας.

Το politischios.gr κάνει λόγο για παρενόχληση του ελληνικού αλιευτικού σκάφους και παραβίαση των ελληνικών θαλασσών, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνει το Πεντάγωνο.

Φως στο Τούνελ: Το θρίλερ μιας νεαρής μητέρας από τα Ιωάννινα και η αγνοούμενη από το Λαύριο

Το θρυλικό και πολυβραβευμένο Φως στο Τούνελ υπόσχεται να καθηλώσει για άλλη μια φορά τους λάτρεις της έρευνας και του μυστηρίου. 

Αυτή την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, το Φως στο Τούνελ θα επιχειρήσει να εξιχνιάσει δύο πολύκροτες υποθέσεις μυστηρίου.

Η πρώτη υπόθεση  αφορά στο θρίλερ μιας νεαρής μητέρας  από τα Ιωάννινα που δεν έχει ακόμα φωτιστεί. Ο φάκελος της υπόθεσης που καίει, παραμένει στα συρτάρια των Αστυνομικών Αρχών. «Θα περάσω από το γραφείο για να πάρω το μισθό μου» είπε η ίδια στον υπεύθυνο του χώρου εργασίας της, αλλά δεν πήγε ποτέ… Το αυτοκίνητο της βρέθηκε έξω από το σπίτι της. Τα προσωπικά της αντικείμενα στη θέση τους. Ο τραπεζικός της λογαριασμός άθικτος. Φωτογραφίες της με σημάδια κακοποίησης και ο χαμός που κανείς δεν αντιλήφθηκε…

 Η δεύτερη υπόθεση  είναι ένα μυστήριο που θα καθηλώσει. Την εξαφάνισαν στη λίμνη για να μη βρεθεί ποτέ. Την ανέσυραν και τα σύγχρονα εργαστήρια των Αμερικανών επιστημόνων δημιούργησαν ξανά την εικόνα της… Ένα στοιχείο που βρέθηκε πάνω της, αποκαλύπτει τον τόπο καταγωγής της. Ποια είναι η αγνοούμενη από το Λαύριο ή την ευρύτερη περιοχή, που έχει σοκάρει την Πανεπιστημιακή Κοινότητα;

Φως στο Τούνελ, κάθε Παρασκευή στις 23:00, στον Alpha.

Οι 1579 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στον πολιτισμό


Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Το Υπουργείο πολιτισμού έχει αποστείλει σε αρκετούς φορείς αίτημα για να στείλουν τις ανάγκες σε προσωπικό.

Απαραίτητη η κάρτα ανεργίας. Η ηλικία των ενδιαφερομένων δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 35ο έτος.Την διαδικασία θα υλοποιήσει το ΑΣΕΠ

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο διοργανώνουν το Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου διάφορες αντιρατσιστικές οργανώσεις. Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 12.00 το μεσημέρι στην πλ. Κύπρου στην Καλλιθέα.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Το τελευταίο διάστημα στην Καλλιθέα, εκδηλώθηκε ένα από τα πιο σοβαρά κρούσματα ρατσιστικής βίας. Οκτώ μέλη φασιστικής συμμορίας επέδραμαν στη γειτονιά του Ιπποδρόμου. Έσπασαν πόρτες και εισέβαλαν σε σπίτια Αιγυπτίων συμπολιτών μας. Ξυλοκόπησαν ανηλεώς μπροστά στα μάτια των τρομαγμένων παιδιών τους, μετανάστες, γείτονες και φίλους που τούς συμπαραστέκονταν. Στην ομάδα εφόδου συμμετείχε και αστυνομικός που οπλοφορούσε. Έβγαλε το όπλο του και άρχισε να σπάει κεφάλια με τη λαβή του. Όταν εμφανίστηκε η Αστυνομία, επέδειξε προκλητικά την αστυνομική του ταυτότητα και οι συνάδελφοί του τον άφησαν... ελεύθερο! Παράλληλα, στα όρια Π.Φαλήρου-Ν. Σμύρνης άλλος ένας μετανάστης από το Μπαγκλαντές έγινε θύμα άγριας ρατσιστικής επίθεσης από φασιστική ομάδα.
Την ίδια στιγμή ο συμπολίτης μας οικοδόμος, αγωνιστής Νίκος Κατσίφης δικάζεται στην Ευελπίδων “ως τρομοκράτης” αφού είχε το θράσος” να επιδείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του συμμετέχοντας σε αντιρατσιστική διαδήλωση στην Καλλιθέα, τον περασμένο Μάη.

Δύο στιγμές της σύγχρονης πραγματικότητας στην πόλη μας, δύο αποκρουστικές όψεις της σύγχρονης ιστορίας στη χώρα μας: φασισμός-καταστολή.

Ο αγωνιζόμενος λαός της Καλλιθέας και των γύρω περιοχών διαμηνύει στους νοσταλγούς της ναζιστικής βαρβαρότητας ότι η προσπάθειά τους να διασπείρουν τον τρόμο στην περιοχή, πέφτει στο κενό. Ούτε η φασιστική τρομοκρατία ούτε η κρατική καταστολή θα μπορέσουν να ανακόψουν την αντίσταση του λαού στον αγώνα για ζωή.

Αντίθετα, θα εξακολουθούν να μας βρίσκουν απέναντί τους, ντόπιους και μετανάστες, αφού το μόνο που καταφέρνουν είναι να δυναμώνουν τους κοινούς μας αγώνες ενάντια στη φτώχεια, την καταστολή και το ρατσισμό.
  -Στεκόμαστε στο πλευρό των μεταναστών εργατών και παλεύουμε μαζί για τα δικαιώματά τους.
  -Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας, στους αγώνες τους ενάντια στις απολύσεις και την εξαθλίωση.
  -Στηρίζουμε τους αγώνες των εκπαιδευτικών ενάντια στην κατεδάφιση του δημόσιου σχολείου.
  -Ούτε σπιθαμή ζωτικού χώρου δε χαρίζουμε στους φασίστες.
  -Ούτε έναν αγωνιστή δεν αφήνουμε μόνο του απέναντι στη βία του κράτους.

Απαντάμε με το πιο ισχυρό όπλο που διαθέτουμε,
την αλληλεγγύη και τους συλλογικούς μας αγώνες.

Καλούμε το λαό της Καλλιθέας και των γύρω περιοχών σε ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ενάντια στο ΦΑΣΙΣΜΟ και την ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, το Σάββατο, 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ Προσυγκέντρωση: πλατεία Κύπρου της Καλλιθέας, στις 12 το μεσημέρι

Τη διαδήλωση συνδιοργανώνουν και καλούν σε αυτή :

-Πρωτοβουλία Καλλιθέας Ενάντια Στο Φασισμό Και Τη Ρατσιστική Βία

-Πρωτοβουλία Νέας Σμύρνης Ενάντια σε Φασισμό, Ρατσισμό, Κρατική Καταστολή

-ΕΛΜΕ Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Μοσχάτου

-Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας

Η πορεία θα κατευθυνθεί στη Νέα Σμύρνη για να δώσει το μήνυμα του κοινού μετωπικού αγώνα με τις γειτονικές περιοχές και τις αντιφασιστικές πρωτοβουλίες που οργανώνονται σε κάθε γειτονιά.

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Παντρεμμένος 65χρονος διατηρούσε σχέση με 14χρονη

Με ιδιαίτερη προσοχή ερευνούν τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου την καταγγελία μίας μητέρας ότι ένας 65χρονος άνδρας “ξεμυάλισε” την 14χρονη κόρη της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγελία της μητέρας έγινε σε Αστυνομικό Τμήμα στην ενδοχώρα του νομού. Η γυναίκα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι ο 65χρονος, χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους,  όπως προσφορά δώρων, γλυκόλογα και άλλα συναφή, κατάφερε να αποπλανήσει την κόρη της, 14 ετών σήμερα και να συνάψει σχέση μαζί της.

Ο άνδρας, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες , προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα , προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, ωστόσο δεν συνελήφθη, καθώς η υπόθεση δεν υπόκειται στην αυτόφωρη διαδικασία.

Σε βάρος του 65χρονου, που οι πληροφορίες τον θέλουν να είναι και παντρεμένος, σχηματίζεται πάντως δικογραφία που θα υποβληθεί αρμοδίως.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη “ανάρμοστη σχέση”, που έχει δημιουργήσει αίσθηση στην ευρύτερη περιοχή φέρεται να διαρκεί περίπου ένα χρόνο τώρα.

Πηγή: cretalive.gr

Έκκληση από το ΠΙΚΠΑ Πεντέλης για ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια για τα παιδιά


35 παιδάκια από 4 μηνών έως 12 ετών στο ΠΙΚΠΑ Πεντέληs, για υιοθεσία, ζητούν παπούτσια και ρούχα, δείτε τι χρειάζονται ακριβώς στη λίστα.

ΑΝΑΡΡΩΤΗΡΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ – ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ

Α/Α Όνομα Ηλικία Νο Παπουτσιού

1. Πέτρος 20 μηνών No 21
2. Βιβή 3,5 ετών No 25
3. Χάρης 2 ετών No 23
4. Νίκος 12 μηνών Νο 20
5. Ραφαήλ 1,5 ετών No 19
6. Παναγιώτης 1,5 ετών No 20
7. Έλλη 2 ετών No 22
8. Νίκος 12 μηνών Νο 18
9. Μυρτώ 2 ετών No 21
10. Αναστασία 2 ετών No 22
11. Γιώργος 8,5 ετών Νο 36
12. Σήφης 6 ετών Νο 30
13. Βαγγέλης 7 ετών Νο 31
14. Αποστόλης 4,5 ετών Νο 24
15. Αλεξάνδρα 9 ετών Νο 29-30
16. Χριστίνα 5,5 ετών Νο 24
17. Σωτήρης 5,5 ετών Νο 30-31
18. Νικόλαος 3 ετών Νο 23
19. Ρεβέκκα 2 ετών Νο 23
20. Αντώνης 2,5 ετών Νο 23
21. Αλέξανδρος 12 ετών Νο 41
22. Γιάννης 10 μηνών
23. Ανδριάννα 11 μηνών
24. Στέλλα-Ρόζα 7 μηνών
25. Ηλίας 11 μηνών
26. Νάντια 9 μηνών
27. Μαρίνος 9 μηνών
28. άρρεν 4 μηνών
29. άρρεν 4 μηνών
30. άρρεν 4 μηνών
31. άρρεν 5 μηνών
32. άρρεν 7 μηνών
33. άρρεν 7 μηνών
34. άρρεν 11 μηνών
35. θήλυ 11 μηνών

ΜΟΝΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ «ΑΝΑΡΡΩΤΗΡΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ» ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΕΣ

ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ, ΝΗΠΙΑ, ΠΑΙΔΙΑ

ΤΟΣΤΙΕΡΑ

ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΥΝΙΕΣ

ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ και ΧΩΡΙΣ (ΠΑΙΔΙΚΑ – ΜΟΝΑ)

ΠΑΠΛΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΟΝΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ

ΠΑΠΛΩΜΑΤΑ – ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΚΟΥΝΙΕΣ

ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΠΑΝΙΟΥ

ΠΙΚΕ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΟΥΝΙΕΣ

ΦΟΡΜΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΩΝ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ

ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ (Νο 20 – 33)

ΚΑΛΤΣΕΣ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΩΝ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ – ΚΑΛΤΣΟΝ

ΚΡΕΜΕΣ ΣΥΓΚΑΜΑΤΟΣ

ΒΑΦΛΙΕΡΑ

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ DVD

ΡΟΥΧΑ ΕΦΗΒΙΚΑ για αγόρι Νο14-16

ΣΑΛΙΑΡΕΣ

ΜΠΟΛΑΚΙΑ

ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ

ΠΙΠΙΛΕΣ ΚΑΟΥΤΣΟΥΚ «ΤΡΕΙΣ ΤΡΥΠΕΣ»

ΚΟΥΝΙΕΣ ΨΗΛΕΣ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ

ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ Κ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ

ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΚΑ

ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΑ ΜΠΑΝΙΟΥ

ΚΟΥΤΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ (ΜΕΓΑΛΑ ΜΠΑΟΥΛΑ)

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ (30-35 τμ.)

ΧΑΡΤΟΝΙΑ – ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την υπηρεσία Αναρρωτηρίου (213-2059800 Κα Γουρνάκη Ιωάννα).

«Λουκέτο» και από τον όμιλο Φωκά


«Τέλος εποχής» για την αγορά λιανικού εμπορίου έπειτα από την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του ιστορικού ομίλου ένδυσης και υπόδυσης.

Η αλυσίδα καταστημάτων «Fokas» με κεντρικό ρόλο στην αγορά της Βορείου Ελλάδας, αλλά και έντονη παρουσία στην Αθήνα και την Αττική αποφάσισε να υποβάλει αίτημα πτώχευσης, κάτι που σημαίνει ότι δεκάδες καταστήματα θα βάλουν «λουκέτο» και αρκετοί εργαζόμενοι να βρίσκονται υπό την απειλή της απόλυσης.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι είναι απλήρωτοι από τον Αύγουστο, ενώ άγνωστο παραμένει τον αν θα λάβουν τα χρήματά τους.

Η εταιρεία Φωκάς λειτουργεί πάνω από εβδομήντα χρόνια, ξεκινώντας στο μακρινό 1936 με το πρώτο κατάστημα να ανοίγει στην οδό Ερμού στη Θεσσαλονίκη.

Διώξη σε βαθμό κακουργήματος στον Ειδικό Φρουρό που προσπάθησε να βιάσει 27χρονη


Δίωξη για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και απόπειρα βιασμού σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον Ειδικό Φρουρό που κατηγορείται ότι τα ξημερώματα της Τετάρτης εισέβαλε στο σπίτι 27χρονης στην Κρήτη και προσπάθησε να τη βιάσει.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, ο Εισαγγελέας Ρεθύμνου απήγγειλε στον 29χρονο διώξεις για διατάραξη οικιακής ειρήνης και μέθη και παραπέμφθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί το Σάββατο στις 12:30 το μεσημέρι.

Ο 29χρονος ειδικός φρουρός, συνελήφθη χθες τα ξημερώματα κατηγορούμενος για την απόπειρα βιασμού και τον άγριο ξυλοδαρμό μιας 27χρονης.

SOS εκπέμπουν τα κέντρα απεξάρτησης


Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα Κέντρα απεξάρτησης για τις σοβαρές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν λόγω των πολλαπλών μειώσεων που έχουν υποστεί. Οι υπεύθυνοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα μέσα από τις προσφορές εθελοντών και τοπικών κοινωνιών, ωστόσο η κατάσταση διογκώνεται και το ημίμετρα δεν επαρκούν.
Ο διευθυντής του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων Χαράλαμπος Πουλόπουλος μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΕΘΕΑ, αναφέρθηκε στην μείωση της επιχορήγησης, καθώς από τα 24 εκατ. ευρώ του 2009, το αντίστοιχο ποσό έφθασε το 2012 στα 16,65 εκατ. «Προσπαθούμε με τις δικές μας δυνάμεις και με την βοήθεια των τοπικών κοινωνιών αλλά και εθελοντών» τόνισε. «Το κέντρο το στηρίζουν σύλλογοι, οικογένειες και προσπαθεί να εξασφαλίσει χορηγίες και αυτοχρηματοδοτούμενα προγράμματα. έχουμε αιτήματα για στεγνά προγράμματα σε περισσότερες από 15 πόλεις. Από το 2006 και μετά όμως, δεν έχουν εγκριθεί νέες προσλήψεις» ανέφερε ο κ. Πουλόπουλος δίνοντας ανάγλυφα την εικόνα του προβλήματος.

Σε αντίστοιχο ύφος μίλησε και η κ. Κατερίνα Μάτσα, υπεύθυνη του προγράμματος 18 ΑΝΩ, η οποία επισήμανε ότι όλες οι μονάδες έχουν προβλήματα λειτουργίας λόγω των περικοπών. «Κινδυνεύει το 18 ΑΝΩ, δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε(...) Απειλούμαστε με αποσάθρωση, το δικό μας προσωπικό να φύγει να πάει στο ψυχιατρείο και να καταρρεύσουν οι δομές μας».
iapopsi.gr

Σε 48 δόσεις τα χρέη προς την Εφορία

Έρχεται νέα ευνοϊκότερη ρύθμιση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.


Την προανήγγειλε χθες ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δίνει στους φορολογούμενους τη δυνατότητα να πληρώσουν τα χρέη τους προς την Eφορία σε περισσότερες δόσεις έως και 48 αλλά και μικρότερες ακόμη και της τάξεως των 80-100 ευρώ τον μήνα.

Όπως είπε ο υφυπουργός, υπάρχει περιθώριο για να βελτιωθεί το υφιστάμενο καθεστώς δόσεων, χωρίς όμως να ανατραπεί η διαδικασία που προβλέπεται στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ).

Το υπουργείο Οικονομικών για να «φρενάρει» την ιλιγγιώδη αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά και υπό τον κίνδυνο να παρουσιαστούν σημαντικές αποκλίσεις στις εκτιμήσεις εσόδων του προϋπολογισμού, ετοιμάζει μια νέα ρύθμιση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπει τα εξής:

Το άθροισμα των συντελεστών βαρύτητας διαμορφώνει τον αριθμό των μηνιαίων δόσεων της διευκόλυνσης. Στην περίπτωση που ο οφειλέτης αξιολογηθεί με τον μεγαλύτερο συντελεστή σε κάθε κατηγορία μπορεί να πληρώσει το χρέος του σε 26 δόσεις. Ομως κανείς δεν λαμβάνει τους ανώτατους συντελεστές, με αποτέλεσμα οι δόσεις στην πρώτη αίτηση να μην είναι περισσότερες από 15. Η αλλαγή των κριτηρίων και των συντελεστών θα διευρύνει τις δόσεις και θα μπορούν πλέον οι οφειλέτες να πληρώσουν τα χρέη τους με την πρώτη αίτηση σε 36 δόσεις.
Περισσότερες μηνιαίες δόσεις. Οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμα χρέη θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν στον προϊστάμενο της ΔΟΥ αίτημα πρώτης διευκόλυνσης για τμηματική πληρωμή πάσης φύσεως ληξιπρόθεσμων χρεών σε έως 36 δόσεις. Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, η εξέταση αιτήματος χορήγησης διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής ληξιπρόθεσμων οφειλών ενεργείται από τον έφορο με βάση τα κριτήρια και τους συντελεστές βαρύτητας ανάλογα το εισόδημα, τη συμπεριφορά του οφειλέτη κ.ά. ως ακολούθως:

Δεύτερη ευκαιρία. Στη ρύθμιση θα μπορούν να μπουν ακόμα και όσοι φορολογούμενοι είχαν υπαχθεί στο παρελθόν σε ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων χρεών, πλήρωσαν ορισμένες δόσεις και στη συνέχεια εγκατέλειψαν τη ρύθμιση. Μάλιστα, αν πληρώσουν κανονικά την πρώτη δόση της νέας ρύθμισης, θα μπορούν να αυξήσουν τον αριθμό των δόσεων έως και σε 48.

Στο νοσοκομείο η Αστυνομία για να συλλάβει αλλοδαπή καρκινοπαθή


Το ρόλο των εισαγγελικών ή αστυνομικών αρχών ζήλεψε ο διοικητής του νοσοκομείου « Άγιοι Ανάργυροι» που ζήτησε να συλληφθεί αλλοδαπή ασθενής που βρισκόταν παράνομα στη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο διοικητής του ογκολογικού νοσοκομείου Δήμος Μπαρτζώκας κάλεσε την Κρατική Ασφάλεια λέγοντας πως η νοσηλευόμενη -που πλήρωσε εξ' ιδίων τα νοσήλια- δεν είχε τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Η αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων ήταν άμεση, με αποτέλεσμα η κατάκοιτη ασθενής να νοσηλεύεται φρουρούμενη.

Στη συνέχεια, χρειάστηκε η παρέμβαση της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη και του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια προκειμένου να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις από το νοσοκομείο.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας κατήγγειλε «ως δείγμα ακραίας απανθρωπιάς και βαρβαρότητας την ενέργεια του κ. Μπαρτζώκα» και επανέλαβε ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν ιατρική φροντίδα σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, υπακούοντας στον όρκο του Ιπποκράτη και την ιατρική δεοντολογία.



Πηγή:  iefimerida.gr

Πέθανε η Στέφανι Φόρεστερ στο Τόλμη και Γοητεία

Η Σούζαν Φλάνερι, που υποδυόταν την ισχυρή Στέφανι Φόρεστερ και ορκισμένη εχθρό της Μπρουκ Λόγκαν, ήταν στο βασικό καστ της σειράς από το πρώτο κιόλας επεισόδιο το 1987, δηλαδή εδώ και 25 χρόνια. Ωστόσο μεγάλη ανατροπή για τους θεατές ήταν ο θάνατος του βασικού αυτού χαρακτήρα, γεγονός που πρόκειται να αλλάξει πολύ την ροή των επεισοδίων.

Η Φλάνερι, αποφάσισε να αποχωρήσει από το σίριαλ στα 73 της χρόνια, αφήνοντας ένα κενό στο σίριαλ κι έτσι οι σεναριογράφοι αποφάσισαν να «πεθάνουν» την αμείλικτη Στέφανι Φόρεστερ, μιας και η ηθοποιός που την ενσάρκωνε συνταξιοδοτήθηκε.

Στο επεισόδιο που έπαιξε στην Αμερική την περασμένη Δευτέρα, η Στέφανι Φόρεστερ άφησε την τελευταία της πνοή στην αγκαλιά της Μπρούκ Λόγκαν! χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο στον πνεύμονα


Μερική απαγόρευση απόπλου


Μικροπροβλήματα σημειώνονται στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, λόγω ισχυρών ανέμων σε πολλές περιοχές, που κατά τόπους φθάνουν τα 8 μποφόρ, ενώ στο βορειανατολικό Αιγαίο «αγγίζουν» έως και τα 9. 

Το πρωί, απαγορεύτηκε ο απόπλους των υδροπτέρυγων για Αίγινα, Πόρο, Υδρα, Ερμιόνη, Σπέτσες και Πόρτο Χέλι, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια με πλοία ανοιχτού τύπου και αμφίδρομα, στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.

Επίσης, το πλοίο «Ταξιάρχης» παραμένει δεμένο στο λιμάνι της Λήμνου, λόγω απαγορευτικού και δεν θα εκτελέσει το δρομολόγιο για τη Καβάλα.

Το πρωί δεν εκτελέστηκαν τα δρομολόγια στις γραμμές Στύρα-Αγ.Μαρίνα, Κυλλήνη-Ζάκυνθο, Πρίνου-Καβάλα και Σαμοθράκη-Αλεξανδούπολη.

Τατσόπουλος: Επρεπε να απαντήσω σαν τον Αβραμόπουλο: «Αγαπάμε όλον τον κόσμο, αλλά δεν πηδάμε κανένα» [βίντεο]

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Παπαδακη για το αν θα ξαναέδινε την ίδια απάντηση -για την μισή Αθήνα-, υποστήριξε πως αν ήξερε ρτην έκταση που θα έπαιρνε και τι το θα γινόταν, θα απαντούσε σαν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Είπε λοιπόν στο στούντιο του ANT1 «θα ήμουν πάντοτε Αβραμόπουλος, θα έδινα πολύ ωραίες και στρογγυλές απαντήσεις. Αγαπάμε όλον τον κόσμο, αλλά δεν πηδάμε κανένα Ένα μήνυμα που να είναι για όλα τα αυτιά».

«Θα ήταν καμάρι μου να ήμουν ομοφυλόφιλος», απάντησε ο Πέτρος Τατσόπουλος στις αιτιάσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι με τη περίφημη φράση για τη «... μισή Αθήνα» καταφέρεται εναντίον των ομοφυλόφιλων.


Πηγή:  | iefimerida.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...