Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: H Βασιλική Φωκά, η πτώχευση της αλυσίδας FOKAS και ο Ακης


Στην μακρά αλυσίδα των επιχειρήσεων που χτυπάνε «κανόνι» προστέθηκε και η αλυσίδα «FOKAS». Η 53χρονη Βασιλική Φωκά, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας πέτυχε να υπαχθεί στο πτωχευτικό άρθρο 99, κάτι που σημαίνει ότι δεκάδες καταστήματα κλείνουν και οι εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο. Aλλά και η ιστορία της Βασιλικής από μόνη της είναι ένα ελληνικό πολιτικο-οικονομικό σήριαλ.

Οι μισοί από τους 40 εργαζομένους στο κατάστημα Φωκάς στην οδό Ερμού στην Αθήνα έχουν ήδη προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας και όπως αναφέρει η δικηγόρος των εργαζομένων «μερικοί έχουν να πληρωθούν από τον Ιούλιο του 2012 και πληρώνονται κάποια έναντι. Αυτά τα έναντι είναι 50 και 100 ευρώ ανάλογα με τον εργαζόμενο».

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς η εταιρεία Fokas αδυνατεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις κύρίως λόγω της μεγάλης μείωσης των πωλήσεων και του υψηλού δανεισμού (80 εκατ. ευρώ).

Η Βασιλική Φωκά, ο Αστέριος και ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Η κυρία Βασιλική Φωκά είναι σήμερα πρόεδρος της εταιρείας Νεφέλη Ενδυματική ΑΕ, η οποία ανήκει στον όμιλο Φωκά. Tα τελευταία 20 χρόνια διοικεί ουσιαστικά τον κολοσσό FOKAS, τον οποίο ίδρυσε ο 80χρονος πατέρας της Λέανδρος, σημερινός πρόεδρος της εταιρείας.

Η ΚΑΥΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...