Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

"Θερίζει" το AIDS και στην Κρήτη

Tα κρούσματα στο νησί αυξήθηκαν 25% τα τελευταία δύο χρόνια.

Άκρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για την αύξηση των κρουσμάτων AIDS στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κ.Αντώνη Γρηγοράκη, τα κρούσματα της ασθένειας τα δύο τελευταία χρόνια στην Κρήτη, αυξήθηκαν κατά 25%.

Επίσης ο κ.Γρηγοράκης είπε πως το 80% των ασθενών είναι άντρες και το 20% γυναίκες, ενώ στην πλειοψηφία τους, οι ασθενείς είναι Έλληνες.

Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου κ.Μανώλης Κεφαλογιάννης, τόνισε πως πρέπει να προβληματιστούν όλοι από την αύξηση των φορέων του AIDS στο νησί και επεσήμανε πως θα πρέπει να υπάρξουν σχετικές δραστηριότητες στα σχολεία για την ενημέρωση των μαθητών.

Όπως γράφει το flashnews.gr οι δύο πήγαν σήμερα το πρωί στα ενημερωτικά περίπτερα στις πλατείες Ελευθερίας και Δασκαλογιάννη του Ηρακλείου, όπου γινόταν διανομή ενημερωτικού υλικου στο πλαίσιο εκστρατείας της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, την Μ.Κ.Ο. PRAKSIS, το ΚΕΘΕΑ, το ΣΥΦΑΚ και τους Δήμους Φαιστού, Χερσονήσου και Μινώα.

Στελέχη της Δ/νσης Προγραμματισμού της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, του ΚΕΘΕΑ με τη συμμετοχή και σπουδαστών του Τμήματος Νοσηλευτικής ΤΕΙ Ηρακλείου μοίρασαν έντυπο ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά στο κοινό. Παράλληλα στα γραφεία της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης στο ΚΕΠΥΚΑ στο ισόγειο στην Οδό Σμύρνης 26 προβλήθηκε ψηφιακά υλικό για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου.

Ενημερωτικές εξορμήσεις έγιναν και σε περιοχές όπου διαμένουν μετανάστες, στους οποίους διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό μεταφρασμένο σε πολλές γλώσσες, ενώ αντίστοιχες δράσεις έγιναν και στους Δήμους Φαιστού, Μινώα και Χερσονήσου, σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες τους.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...