Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Διαθέσιμος ο Chrome 21

Logo used from the start of the Chrome project...
 (Photo credit: Wikipedia)
Η νέα έκδοση του Chrome, Chrome 21, είναι διαθέσιμη από σήμερα από τη σελίδα της εταιρείας https://www.google.com/intl/en/chrome/browser/ , και περιλαμβάνει μία σειρά βελτιώσεων και νέων χαρακτηριστικών, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η υποστήριξη της Retina display της Apple ( iPhone, iPod Touch, iPad, MacBook Pro).

Επίσης, ο Chrome 21 υποστηρίζει το getUserMedia JavaScript API, επιτρέποντας σε εφαρμογές web να έχουν πρόσβαση στη webcam και το μικρόφωνο του χρήστη, κάτι που είχε ανακοινωθεί παλαιότερα από την Google. Όταν μία εφαρμογή προσπαθεί να συνδεθεί με την κάμερα ή το μικρόφωνο, ο browser εμφανίζει ένα παράθυρο στο οποίο ο χρήστης ερωτάται εάν επιθυμεί να προχωρήσει και επιλέγει- εφόσον το θέλει- τις συσκευές που θα χρησιμοποιηθούν για εικόνα και ήχο.

Το εν λόγω χαρακτηριστικό εντάσσεται σε μία ευρύτερα αναδυόμενη τάση, το WebRTC, δηλαδή την αυξημένη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο μέσω εικόνας και ήχου στο Web, που αναμένεται να επεκταθεί και στα ολοένα και πιο ανερχόμενα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Google + της ίδιας εταιρείας.

Πέρα από το getUserMedia και τον νέο, «φιλικό» προς τη Retina display της Apple, προσανατολισμό, ο Chrome 21, ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι η βελτιωμένη υποστήριξη σε συσκευές χειρισμού τύπου gamepad.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...