Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Αναβρασμός για ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση περιφερειακών αεροδρομίων

Την κατηγορηματική αντίθεσή της στα σενάρια, όπως διαμορφώνονται και από επίσημα κυβερνητικά χείλη, για ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, εκφράζει... η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).

Σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι τα αεροδρόμια αποτελούν την αιχμή του δόρατος των αερομεταφορών και καθοριστική παράμετρο της τουριστικής και οικονομικής πολιτικής και δεν πρέπει να αποτελέσουν το εξιλαστήριο θύμα. 
Η ΟΣΥΠΑ μιλάει για απουσία οποιασδήποτε οικονομοτεχνικής μελέτης και προσθέτει ότι οι εκπρόσωποι της αγοράς απαιτούν σύγχρονα αλλά φτηνά αεροδρόμια, ωστόσο το υπουργείο θέλει να ακολουθήσει το αποτυχημένο, όπως αναφέρει, παράδειγμα των Σπάτων, ιδιωτικοποιώντας τα κρατικά αεροδρόμια ως μόνη λύση.

Σύμφωνα με την ΟΣΥΠΑ, εκείνο που χρειάζεται είναι μια πολιτική με μοναδικό γνώμονα την ανάπτυξη και την αύξηση της κίνησης, προς όφελος του ελληνικού τουρισμού και της εθνικής οικονομίας και όχι το πρόσκαιρο και χωρίς μελλοντική προοπτική κοντόφθαλμο κέρδος.

Η Ομοσπονδία καλεί την πολιτική ηγεσία σε έναν δημόσιο διάλογο για την ανάπτυξη των αεροδρομίων, με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού, την κοινωνική προσφορά και την προστασία της περιουσίας του δημοσίου.
aegeantimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...