Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Γαβαλάς:Δεν έχω δεκάρα τσακιστή


Σπάει τη σιωπή του ο Λάκης Γαβαλάς μέσα από τη φυλακή και δηλώνει: "Είμαι ήδη ένας φτωχός άνθρωπος. Δεν έχω δεκάρα τσακιστή και πουθενά".
Ερωτηθείς τι θα άλλαζε εάν ξαναέκανε την διαδρομή απαντά : "Tα στελέχη που εμπιστεύτηκα και με κατάκλεψαν. Τους παχυλούς μισθούς που έδινα σε όποιον δούλευε για εμένα".
"Εγώ φταίω για την πτώση της εταιρείας μου, γιατί δεν διέκρινα, δεν είδα την οικονομική κρίση να έρχεται και δεν κράτησα τίποτα για τον εαυτό μου», τονίζει ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, και ταυτόχρονα επιτίθεται σε όσους τον κρατούν μέσα στη φυλακή: 
"Mε θέλουν αποδιοπομπαίο τράγο ανάμεσα σε ληστές και εμπόρους ναρκωτικών", επισημαίνει και προσθέτει : "Έγινα έξαλλος κατά τη δεύτερη σύλληψη μου, γιατί κατάλαβα ότι με ήθελαν για να στρέψουν την κοινή γνώμη από τα οικονομικά προβλήματα και τις στρεβλώσεις της χώρας".

Πηγή:Έθνος της Κυριακής

Πάτρα: Μαθητής απείλησε καθηγητή... με κατσαβίδι, μέσα στην αίθουσα!

Ανάστατη είναι η εκπαιδευτική κοινότητα νυχτερινού Επαγγελματικού Λυκείου της Πάτρας από πρωτοφανές περιστατικό που συνέβη μέσα στην εβδομάδα.

Όπως γράφει το thebest.gr νεαρός μαθητής, ύστερα από φραστικό επεισόδιοπου είχε με Καθηγητή του σχολείου, έβγαλε μέσα στην τάξη… κατσαβίδι και τον απείλησε μπρος στα έκπληκτα μάτια των συμμαθητών του!

Είχε προηγηθεί πολύ έντονος διάλογος, με τον νεαρό μαθητή να βρίζει τον καθηγητή αλλά και την οικογένεια του! Όταν ο καθηγητής αντέδρασε στην επίθεση που δεχόταν, ο νεαρός μαθητής έβγαλε ένα κατσαβίδι και κινήθηκε με άγριες διαθέσεις προς το μέρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στο thebest.gr, στην θέα του κατσαβιδιού ο καθηγητής τρομοκρατήθηκε και βγήκε από την τάξη με σκοπό να καταγγείλει στον Διευθυντή το περιστατικό.

Ωστόσο, καθ’ οδόν προς το γραφείο του Διευθυντή τον περίμενε μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη… Ο μαθητής με το κατσαβίδι και δυο ακόμη συμμαθητές του τον προπηλάκισαν και τον έσυραν «καροτσάκι», προειδοποιώντας τον ότι αν καταγγείλει το περιστατικό θα τον περίμεναν χειρότερα.

Το περιστατικό, απασχόλησε ήδη τον Σύλλογο Καθηγητών του Λυκείου ωστόσο, εξαιτίας της σοβαρότητας του περιστατικού, δεν έχει ακόμη ληφθεί απόφαση για την τιμωρία του μαθητή, κάτι που αναμένεται να γίνει σε νέα συνεδρίαση στις αρχές της εβδομάδας.
Enhanced by Zemanta

Χειροπέδες στον παιδεραστή της Ηλιούπολης

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ο «σάτυρος» της Ηλιούπολης, ο οποίος εδώ και μερικούς μήνες ασελγούσε σε βάρος ανήλικων παιδιών, τα οποία έπειθε με δώρα ή απειλές να τον ακολουθήσουν στο σπίτι του. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 71χρονος συνταξιούχος ναυτικός χρησιμοποιούσε και έναν 15χρονο αλλοδαπό προκειμένου να παρασύρει τα αθώα παιδάκια. 

Οι έρευνες της Ασφάλειας Ηλιούπολης ξεκίνησαν έπειτα από ανώνυμη καταγγελία ενός άνδρα, ο οποίος εξιστόρησε με λεπτομέρειες την αρρωστημένη δραστηριότητα του 71χρονου «σάτυρου». Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ηλικιωμένου παιδεραστή, με «κράχτη» τον 15χρονο αλλοδαπό προσέγγιζε ανήλικα αγόρια, τα οποία είτε με χρήματα είτε με διάφορα τερτίπια κατάφερνε να τα πηγαίνει στην κατοικία του και στη συνέχεια να ασελγεί σε βάρος τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταθέσεις που έδωσαν στους αστυνομικούς δύο από τα θύματα του παιδεραστή, όταν πήγαιναν στο σπίτι του τους έβαζε και έβλεπαν ταινίες πορνό και στη συνέχεια ασελγούσε σε βάρος τους.

Ήδη από την αστυνομική έρευνα έχει διαπιστωθεί πως ο συνταξιούχος με το αρρωστημένο πάθος του για τα ανήλικα αγόρια είχε καταφέρει να ασελγήσει σε βάρος τεσσάρων παιδιών από την Αλβανία και δύο Ελλήνων, ηλικίας 14 έως και 16 ετών, όλοι μαθητές. Μάλιστα διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς πως ο συνταξιούχος με τα αρρωστημένα σεξουαλικά ένστικτα έβαζε τα παιδιά που πήγαιναν στο σπίτι του ακόμη και να σκουπίζουν, αλλά και να του πλένουν τα πιάτα!

Ο 71χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς στο σπίτι του στην Ηλιούπολη την ώρα που βρισκόταν εκεί και ο 15χρονος «συνεργάτης» του και αμέσως οδηγήθηκαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Ήδη σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση και χθες οδηγήθηκε στον ανακριτή.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

ΣΟΚ: Φυλακισμένος σε ένα σώμα με δύο φύλα

Μπορεί η ταυτότητα να γράφει γυναικείο όνομα, ωστόσο ζει σαν άνδρας. Εχει μακροχρόνια σχέση και ονειρεύεται να πάει... φαντάρος. Ο Γιώργος, ο οποίος δεν επιθυμεί να αναφέρουμε το επίθετό του, γεννήθηκε ερμαφρόδιτος και σήμερα θέλει να αποβάλλει οποιοδήποτε γυναικείο στοιχείο από επάνω του για να συνεχίσει τη ζωή του όπως αυτός έχει ονειρευτεί.

Την περασμένη εβδομάδα ο 28χρονος Γιώργος απευθύνθηκε στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια, «Αννίτα SΟS» για να ζητήσει βοήθεια και μέσα στις επόμενες ημέρες θα υποβληθεί τελικά σε επέμβαση: «Ανυπομονώ να αλλάξει η ζωή μου», δηλώνει στην «Espresso» o νεαρός Κρητικός, ο οποίος ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο ίδιος άνοιξε την καρδιά του στην εφημερίδα μας και περιέγραψε πώς είναι να ζεις σε ένα σώμα με δύο φύλα: «Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου αντιμετωπίζω κοινωνικό ρατσισμό. Εχω ακούσει να αναρωτιούνται: “Τι είναι αυτό;” Oπως καταλαβαίνετε, δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσει κανείς την κριτική του κόσμου», λέει ο Γιώργος και συνεχίζει: «Η αλήθεια είναι πως από το σχολείο ακόμη ένιωθα διαφορετικός. Αναρωτιόμουν γιατί δεν είμαι σαν όλα τα άλλα παιδιά. Βέβαια, πάντα ήξερα πως είμαι αγόρι», τονίζει και εξηγεί για ποιο λόγο απευθύνθηκε στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια για βοήθεια: «Οι εποχές είναι δύσκολες και δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να ζητήσω από κάποιον γιατρό να προβεί στην απαιτούμενη επέμβαση. Οταν είδα το τρέιλερ της εκπομπής στον Alpha αποφάσισα να στείλω ένα γράμμα. Μετά από μερικές ημέρες οι συνεργάτες της εκπομπής με κάλεσαν και έτσι πήγα στην Αθήνα και είπα την ιστορία μου μπροστά στην κάμερα. Δεν ντρέπομαι γιατί δεν έχω κάνει τίποτα κακό. Ευτυχώς, πάντα είχα δίπλα μου συμπαραστάτες μου τους γονείς μου, τους φίλους μου και τους συγγενείς μου».

Ο Γιώργος διατηρεί εδώ και περίπου δώδεκα χρόνια σχέση: «Είμαι μαζί με μια εκπληκτική κοπέλα που μου έχει σταθεί σε όλες τις δυσκολίες. Μετά την επέμβαση θέλω να την παντρευτώ και να συνεχίσουμε τη ζωή μας φυσιολογικά. Χωρίς ψίθυρους πίσω από την πλάτη μας».

Ο Γιώργος μιλάει για την ιδιαιτερότητά του χωρίς κόμπλεξ: «Το έχω συνειδητοποιήσει. Δεν μπορώ να κάνω κάτι διαφορετικό. Ευτυχώς, όλη η ομάδα της Αννίτας αντιμετώπισε την ιστορία μου με πραγματικό ενδιαφέρον και την ευχαριστώ για όλα», σημειώνει συγκινημένος ο Γιώργος, ο οποίος είναι ένας ιδιαίτερα δραστήριος νέος: «Ασχολούμαι με τη διοργάνωση εκδηλώσεων στην Κρήτη και με τις δημόσιες σχέσεις. Ονειρό μου ήταν να γίνω γιατρός για να βοηθάω τον κόσμο, ωστόσο δεν μπόρεσα λόγω διάφορων συγκυριών. Η δουλειά μου όμως με καλύπτει και με κάνει ευτυχισμένο».

Τον Γιώργο τον μεγάλωσε η γιαγιά του, η οποία έχει φύγει από τη ζωή, ωστόσο δύο ημέρες πριν πεθάνει του έδωσε μια συμβουλή που την κρατάει στο μυαλό του σαν φυλαχτό: «Μου είχε πει να κάνω ό,τι μου λέει η καρδιά μου και, πιστέψτε με, αυτό κάνω».


«Δεν αποδέχονται το φύλο τους»

Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό Θεόδωρο Βουκίδη, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, είναι αρκετά μεγάλο το ποσοστό των ερμαφρόδιτων ατόμων που ζητάει να υποβληθεί σε επέμβαση: «Οι επεμβάσεις έχουν επιτυχία και οι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι, αφού συνεχίζουν όπως θέλουν τη ζωή τους. Μετά την επέμβαση ακολουθείται ορμονική θεραπεία εφ’ όρου ζωής». Οσο για το τι συμβαίνει πραγματικά με τους ερμαφρόδιτους, ο κύριος Βουκίδης εξηγεί: «Ο σωστός όρος είναι: διαμαρτυρία περί τη διάπλαση η οποία δρα εγκεφαλικά, με αποτέλεσμα τα άτομα να μην αποδέχονται το φύλο τους».

Ο μύθος και η «κατάρα»

Στην ελληνική μυθολογία ο Ερμαφρόδιτος ήταν γιος του Ερμή και της Αφροδίτης. Σε ηλικία 15 ετών ο Ερμαφρόδιτος, ως θεϊκό παιδί, ήταν ο ομορφότερος νέος στον κόσμο. Μία ημέρα ο Ερμαφρόδιτος έφυγε από το βουνό για να ταξιδέψει ώς την Καρία. Στον δρόμο κάθισε να ξεκουραστεί σε ένα δασάκι κοντά στην Αλικαρνασσό. Εκεί κοντά έτρεχε μια γάργαρη πηγή, που σχημάτιζε και μια λιμνούλα. Ο νέος ξεδίψασε και μετά θέλησε και να πάρει το μπάνιο του για να καθαριστεί από τις σκόνες του δρόμου. Η νύμφη της πηγής, η Σαλμακίδα, μόλις τον είδε τον ερωτεύθηκε αμέσως, έτρεξε κοντά του και τον αγκάλιασε σφιχτά. Ο Ερμαφρόδιτος αιφνιδιάστηκε και την απώθησε. Δεν μπόρεσε όμως να ξεφύγει από το αγκάλιασμά της. Παρακάλεσε τότε τους θεούς να τον ελευθερώσουν. Αλλά και η Σαλμακίς τους παρακάλεσε θερμά να μην την εγκαταλείψει ποτέ ο αγαπημένος της. Οι θεοί εισάκουσαν τα παρακάλια της νύμφης και έτσι ο Ερμαφρόδιτος με τη Σαλμακίδα έμειναν για πάντα ενωμένοι σε ένα πλάσμα, που είχε και τα δύο φύλα, το αρσενικό και το θηλυκό.


ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ 

11 οδηγοί ταξί με χειροπέδες - Είχαν "πειραγμένα" ταξίμετρα - Σε ποιές περιοχές δρούσαν

Ούτε ένας ούτε δυο αλλά έντεκα οδηγοί ταξί συνελήφθησαν χθες το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας επειδή είχαν πειράξει το ταξίμετρο και τις ταμειακές μηχανές ώστε να μη κόβουν αποδείξεις.

Αναλυτικότερα, χθες το βράδυ μετά από ειδική εξόρμηση από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου Αθηνών και συγκεκριμένα στις περιοχές Σύνταγμα, Μοναστηράκι και Ομόνοια 11 άτομα εκ των οποίων οι 10 ήταν οδηγοί ταξί ενώ ένας ήταν και ιδιοκτήτης.

Οι 10 είχαν "πειράξει" τις ταμειακές μηχανές των οχημάτων τους ώστε να είναι αδύνατη η έκδοση αποδείξεων, ενώ ο ένας είχε παρέμβει και στην ένδειξη του ρολογιού του ταξιμέτρου, ώστε η ένδειξη της ταρίφας να είναι διπλή αντί μονής.

Επίσης ο ένας είχε αποσυνδέσει εντελώς την ταμειακή μηχανή του οχήματος από την ηλεκτρική παροχή, καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο αδύνατη την έκδοση αποδείξεων.

Επιπλέον στην κατοχή τους ενός 37χρονου από τους παραπάνω οδηγούς βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 1,2 γραμμαρίων.
Σε βάρος όλων των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των διατάξεων "περίφορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών", ενώ για τον ένα και για παράβαση της νομοθεσίας "περί ναρκωτικών ουσιών" και θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η δίαιτα του 40άρη


Εκτός από ωριμότητα, τα δεύτερα -άντα στη ζωή ενός ανθρώπου φέρνουν και περισσότερους περιορισμούς σε ό,τι αφορά τις διατροφικές συνήθειες. 

Η μείωση του βασικού μεταβολισμού, που συνεπάγεται αύξηση του σωματικού βάρους, αλλά και οι αυξημένες πλέον πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών και όχι μόνο νόσων, αποτελούν έναν άκρως επικίνδυνο συνδυασμό για την υγεία. 

Ωστόσο τα καλά νέα είναι ότι με την ένταξη των παρακάτω τροφών στη διατροφή, το φαινόμενο μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία.

Guardian προς Ελληνική κυβέρνηση: Αναθέστε τώρα στον Βαξεβάνη την πάταξη της φοροδιαφυγής

Ανοικτή πρόταση-προτροπή προς την Ελληνική κυβέρνηση, εμπλουτισμένη με γενναίες δόσεις σαρκασμού, απευθύνει με χθεσινό της δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα στην πολιτική εξουσία της χώρας: πήγατε να τον βάλετε φυλακή αντί να τον αναβαθμίσετε σε γενικό φοροεισπράκτορα του κράτους!

Σε καθημερινό θέμα ενασχόλησης του Guardian έχει μετατραπεί η υπόθεση της δίωξης και αθώωσης του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη και κατ' επέκταση ο τραγικός χειρισμός της φερόμενης «λίστας Λαγκάρντ» από τις πρώην και νυν κυβερνήσεις.

Το ενδιαφέρον, ωστόσο, στο εν λόγω δημοσίευμα δεν εντοπίζεται και τόσο στον αποκαλυπτικό του τόνο – καθώς δεν κομίζει κάποιο νέο στοιχείο στην ιστορία – αλλά στον άλλοτε έμμεσο και άλλοτε άμεσο σαρκαστικό τόνο του προς το Ελληνικό πολιτικό κατεστημένο που δεν έδειξε καμία διάθεση να πράξει το αυτονόητο, καθιστώντας τον εαυτό του συνένοχο.

Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει πως «το να χαθούν μερικά ονόματα φερόμενων φοροφυγάδων δηλώνει αμέλεια.Το να χάνεις όμως 2.059 ονόματα μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ενδεικτικό της νοοτροπίας μιας πολιτικής ελίτ που προσπαθεί να αποκρύψει τις παραβατικές πράξεις των επιχειρηματιών φίλων της και, αν πράγματι η λίστα είναι έγκυρη, μερικών εκ των ανώτερων μελών της».

Σε μία χώρα, προσθέτει το δημοσίευμα, η οποία ματώνει υπό το βάρος επαχθών μέτρων λιτότητας και μειώσεων, το να μην αντιμετωπίζεις άμεσα και αποτελεσματικά τα ενδημικά φαινόμενα φοροδιαφυγής των οικονομικά ισχυρών είναι τουλάχιστον άδικο.

Και το δημοσίευμα καταλήγει:

«Επιτρέψτε μας λοιπόν να προτείνουμε μία λύση: αντί να παρεμποδίζεται το έργο του κυρίου Βαξεβάνη, η Ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να του αναθέσει μία από τις σημαντικότερες αποστολές – την πάταξη της φοροδιαφυγής. Έχει επιδείξει το απαιτούμενο θάρρος και την απαιτούμενη αφοσίωση στην αναζήτηση της αλήθειας... Αυτό που θα έχει χάσει η Ελληνική δημοσιογραφία, θα το έχει κερδίσει η χώρα».

Πηγή: | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

2500 Έλληνες αυτοκτόνησαν σε δύο χρόνια

Περισσότεροι από δυόμισι χιλιάδες αυτόχειρες μετρά η Ελλάδα από το 2010. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στις κλήσεις που δέχεται η αντίστοιχη γραμμή υποστήριξης της ΜΚΟ Κλίμακας: 2.500 τηλεφωνήματα το 2010 και 3.200 το 2011.

Ολες οι εκφάνσεις του φαινομένου συζητήθηκαν χθες σε επιστημονικό Συμπόσιο της Κλίμακας «Πρόληψη της Αυτοκτονίας». Η ΜΚΟ έχει καταθέσει στο Υπουργείο Υγείο σχέδιο για τη χάραξη εθνικού προγράμματος πρόληψης της αυτοκτονίας, το οποίο θα περιλαμβάνει από εκπαίδευση γιατρών και εκπαιδευτικών έως σύσταση ειδικών κέντρων σε όλη τη χώρα και θεσμοθέτηση δεοντολογίας για τον τρόπο δημοσιοποίησης.

Παγκοσμίως το 1,5% των θανάτων ετησίως προκύπτουν από αυτοκτονίες, ενώ σύμφωνα με τον ΠΟΥ (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) ο αριθμός συνεχώς ανεβαίνει. «Είναι μια ατομική πράξη με κοινωνικές διαστάσεις όμως, καθώς υπολογίζεται ότι μια αυτοκτονία επηρεάζει καταλυτικά πέντε μέλη της οικογένειας του αποθανόντος και περίπου είκοσι άτομα από το ευρύτερο περιβάλλοντος του» δηλώνει ο Dr. Lanny Berman, πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για την Πρόβλεψης της Αυτοκτονίας.

Ο ιδιος ανέφερε πλείστα μέτρα προλήψης του φαινομένου, που έχουν εφαρμοστεί σε άλλες χώρες. «Μια ενδεικτική περίπτωση είναι οι αυτοκτονίες στο Μετρό της Αθήνας, που από 3 ή 4 ανά έτος έφθασαν πέρυσι τις 9». Μια αυτοκτονία θα μπορούσε να αποτραπεί με φωτεινές επιγραφές, ενημέρωση των εργαζομένων, κάμερες, τοποθέτηση εμποδίων κτλ.
Ψυχιατρικά προβλήματα (κατά 40,9%) –συχνά αδιάγνωστα- σε συνδυασμό με οικονομικές δυσκολίες και προσωπικά αδιέξοδα δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Πάνω από είκοσι είναι οι ψυχικές διαταραχές- πέραν της δημοφιλούς κατάθλιψης- που μπορούν να συμβάλουν στην αυτοκτονία.

«Διαπιστώνω ότι οι αυτόχειρες δεν είναι τόσο οι άνεργοι όσο εκείνοι που δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας και την απαιτούμενη φαρμακευτική αγωγή», υπογραμμίζει η Καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στο ΕΚΠΑ, κ. Χαρά Σπηλιοπούλου.

Η ομάδα της, που φθάνει στο σπίτι του αυτόχειρα, έρχεται αντιμέτωπη με πλειάδα «σιωπηλών» μηνυμάτων που αφήνει πίσω του ο νεκρός. «Η ίδια η πράξη της αυτοκτονίας είναι μια προσπάθεια επικοινωνίας αυτού που πεθαίνει με το περιβάλλον του, από το οποίο συνήθως είναι απομονωμένος» εκτιμά η κ. Σπηλιοπούλου «άλλωστε στη συντριπτική πλειοψηφία οι αυτοκτονίες γίνονται δια απαγχονισμού, που είναι ένας τρόπος τιμωρίας των οικείων».

Τέλος, η γιατρός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις χιλιάδες άδειες οπλοφορίας, που έχουν μεν λήξει αλλά τα όπλα δεν έχουν κατασχεθεί. «Δεν καταγράφεται ούτε ελέγχεται σε ποιά χέρια βρίσκονται και αν ο κάτοχος είναι ψυχικά υγιής» υπογραμμίζει «τις προάλλες μια γυναίκα άνοιξε το συρτάρι του αποθάνοντα από δεκαετία συζύγου της, βρήκε ένα περίστροφο και αυτοκτόνησε»

Είχε χρέη πάνω από 8 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο - Μπαράζ συλλήψεων

Περισσότερα από 8.529.132,28 ευρώ χρωστούσε στο δημόσιο ένας 75χρονος διευθύνων σύμβουλος Ανωνύμων Εταιρειών, ο οποίος συνελήφθη σήμερα μαζί με 16 ακόμα οφειλέτες. Πρόκειται για διευθύνων σύμβουλο εταιρίας που στεγάζεται στο Μαρούσι.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους οφειλέτες:

Στην Αρτέμιδα συνελήφθη 35χρονηιδιοκτήτρια ατομικής επιχείρησης χαρτικών και απορρυπαντικών ειδών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 1.816.699,01 ευρώ.

Στη Ν. Ερυθραία, για χρέη 855.554,33 ευρώ συνελήφθη 44χρονος πρόεδρος ανώνυμης μεταφορικής εταιρείας

Στη Ν. Ιωνία συνελήφθη ομόρρυθμο μέλος εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 765.467,89 ευρώ.

Στο Χαλάνδρι συνελήφθησαν τρεις οφειλέτες του Δημοσίου. Πρόκειται για 75χρονο πρόεδρο ανώνυμης τεχνικής - κατασκευαστικής εταιρείας, ο οποίος συνελήφθη για χρέη 698.224,76 ευρώ, για 49χρονο διαχειριστή εταιρείας ηλεκτρονικών υπολογιστών με οφειλή ύψους 141.967,74 ευρώ και τέλος, για 48χρονο ιδιοκτήτη εταιρείας εμπορίας οχημάτων που συνελήφθη για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 128.587,73ευρώ.

Στην Κηφισιά συνελήφθη 60χρονος ιδιοκτήτης κέντρου αισθητικής για οφειλές 592.656,48 ευρώ.

Στην Αγία Παρασκευή 64χρονη ιδιοκτήτρια κομμωτηρίων συνελήφθη για χρέη 424.696,37 ευρώ.

Στο Μαρούσι, επίσης, συνελήφθη 56χρονος νόμιμος εκπρόσωπος Σωματείου για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 320.414,05 ευρώ.

Στην Πεύκη, για χρέη ύψους 104.744,67 ευρώ συνελήφθη 43χρονη ιδιοκτήτρια εταιρείας γυναικείων ενδυμάτων.

Στη Ν. Χαλκηδόνα συνελήφθη 63χρονος για χρέη 105.947,62 ευρώ και στη Μεταμόρφωση 62χρονος ιδιοκτήτης βιοτεχνίας για χρέη 96.522,68 ευρώ.

Σε Παιανία και Παλλήνη αντίστοιχα συνελήφθησαν δύο γυναίκες ηλικίας 50 και 33 ετών -ομόρρυθμα μέλη εταιρείας εμπορίας ειδών θέρμανσης- για οφειλές ΦΠΑ 63.297,33 ευρώ

Τέλος, στον Πειραιά, συνελήφθη διαχειριστής εταιρείας εμπορίας βιομηχανικών ειδών, 51 ετών, για μη απόδοση ΦΠΑ, ύψους 37.169,20 ευρώ.
Enhanced by Zemanta

Σοκ στην Ξάνθη: Ολόκληρη οικογένεια τρώει μέσα από σκουπίδια

​Μια εικόνα, χίλιες λέξεις… 

Σοκ προκαλεί αυτή η φωτογραφία που δείχνει μία οικογένεια στη Ξάνθη να τρώει τα αποφάγια πάνω από έναν κάδο απορριμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία οικογένεια Ρομά, η οποία το πρωί της Πέμπτηςέψαχνε ανάμεσα στα σκουπίδια στην οδό Καραολή για λίγα ψίχουλα στην κυριολεξία...





Πηγή: Xanthipress
Enhanced by Zemanta

"Πρωτοφανής επιδρομή ομάδας φοιτητών" σε Μυτιλήνη Σάμο και Χίο

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καθηγητών Πανεπιστημίου καταδικάζει την "πρωτοφανή επιδρομή ομάδας φοιτητών" σε Μυτιλήνη Σάμο και Χίο

Tην "πρωτοφανή", όπως τη χαρακτηρίζει, "επιδρομή ομάδας φοιτητών στο υπολογιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, τη Σάμο και τη Χίο", καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ).

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει πως η επιδρομή έγινε μετά τις προτροπές καθηγητών του ιδρύματος. "Αποτέλεσμα της δολιοφθοράς που προκλήθηκε στο ηλεκτρονικό και ηλεκτρικό δίκτυο του Πανεπιστημίου", σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, "ήταν να αναβληθεί η προγραμματισμένη για σήμερα ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των 8 εσωτερικών μελών του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου".

Η ΠΟΣΔΕΠ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον πρύτανη και το πρυτανικό συμβούλιο που αποφάσισαν να αναζητηθούν οι ευθύνες για τις "έκνομες πράξεις εις βάρος της περιουσίας και της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου".

"Κάποτε", τονίζεται στην ανακοίνωση "θα πρέπει όλοι οι πολίτες να αντιληφθούν ότι η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται από μειοψηφίες που δημιουργούν περιβάλλον οργανωμένου αυθορμητισμού και καθοδηγούμενης αγανάκτησης με πρόσχημα την προοδευτικότητα. Η Πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της οφείλουν να προστατεύσουν το μόχθο των φορολογούμενων και να υποστηρίξουν την ομαλή λειτουργία του δημόσιου ελληνικού πανεπιστημίου, της τελευταίας ίσως και μοναδικής ελπίδας για την ανάκαμψη και ορθολογική ανάπτυξη της χώρας".

Να σημειωθεί ότι η εκλογική διαδικασία αναμένεται να επαναληφθεί την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου.

Πάντως, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) η εκλογική διαδικασία με το σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας συνεχίζεται κανονικά.





news247

Άγιος Παντελεήμονας: Με μαχαίρια και πέτρες κατά μεταναστών


Ομάδες "αγανακτισμένων κατοίκων" -όπως έλεγαν - κρατώντας μαχαίρια και πέτρες ξεκίνησαν σήμερα νέα επίθεση στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του left.gr "χρυσαυγίτες έχουν σπάσει ένα internet cafe και ένα mini market, ενώ γίνεται λόγος και για έναν τραυματία μετανάστη από μαχαίρι χρυσαυγίτη. Αυτόπτες μάρτυρες επιμένουν ότι όλα έγιναν υπό την πλήρη ανοχή της αστυνομίας. Αυτήν την ώρα, η κατάσταση έχει ηρεμήσει".
 


Μαρτυρίες κάνουν λόγο για επιθέσεις στη Μιχαήλ Βόδα, αλλά και στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Αγίου Μελετίου.


Σύμφωνα και με δημοσίευση του enikos.gr, στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Αγίου Μελετίου, ομάδα Ελλήνων επιτέθηκαν με πέτρες σε ίντερνετ καφέ που ανήκει σε αλλοδαπό και έσπασαν τη τζαμαρία. Στη συνέχεια, μπήκαν μέσα και απείλησαν με μαχαίρια τον κόσμο που βρισκόταν εκεί.

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΧΑΛΑΝΔΡΙ: Γονείς ψήφισαν να αποκλειστούν ρομά μαθητές

«Η εκπαίδευση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών» δηλώνει στο «Βήμα» ο υφυπουργός Παιδείας κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, σχετικά με την κίνηση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων σε δύο σχολεία του Χαλανδρίου, οι οποίοι και ζητούν να σταματήσουν να φοιτούν σε αυτά μαθητές Ρομά.

Το θέμα έχει προκαλέσει αναστάτωση στην περιοχή καθώς πολλοί γονείς κρατούν τα παιδιά τους σπίτι, προκειμένου να μην συναναστρέφονται με παιδιά Ρομά, αλλά και γιατί, όπως λένε «τα μαθήματα παραδίδονται με πιο αργούς ρυθμούς προκειμένου να γίνουν κατανοητά και από τα παιδιά Ρομά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πηγαίνουν πίσω τα δικά τους παιδιά».

Η κίνηση αυτή που έγινε στο 7ο και 10ο δημοτικό σχολείο προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση των διευθυντών των σχολείων, ενώ όπως λέει ο αρμόδιος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Γ. Κουμέντος στο «Βήμα», «μέχρι τώρα ένα μεγάλο ποσοστό των παιδιών αυτών πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο. Στόχος του υπουργείου», αναφέρει, «είναι η ένταξη των παιδιών Ρομά στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Οπως εξηγεί ο κ. Παπαθεοδώρου, «οι γονείς που συνηγορούν να μην πηγαίνουν τα παιδιά τους σχολείο _λόγω των Ρομά_ φυσικά δεν θέλουν να παίρνουν απουσίες τα παιδιά τους ή να χάνουν τα μαθήματά τους. Γιατί καμιά άλλη λύση δεν θα υπάρξει».

Ο σύλλογος γονέων έθεσε το θέμα  σε ψηφοφορία  την προηγούμενη Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες 234 γονείς ψήφισαν να μη γίνουν δεκτά τα παιδάκια Ρομά ενώ μόλις 4, να γίνουν δεκτά και βρέθηκε μία λευκή ψήφος.

Το συγκεκριμένο σχολείο  βρίσκεται πίσω από το Νομισματοκοπείο στο Χαλάνδρι, σε μια περιοχή όπου υπάρχουν οικογένειες Ρομά. 
το βημα
Enhanced by Zemanta

Ποιος θα σώσει την Ελλάδα;

Η Ζαχαρούλα Λούδα με τον Σταύρο Θεοδωράκη
Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012 στις 23.30, στο MEGA
Στον κάμπο της Θεσσαλίας  και στην ανατολική Κρήτη ταξίδεψαν  οι «Πρωταγωνιστές» για να βρουν απάντηση στο ερώτημα «Ποιος θα σώσει την Ελλάδα;»
Στον Σταύρο Θεοδωράκη δίνουν τη δική τους απάντηση:

Ο Θέμης Αυγέρης 26 χρόνων από τα Τρίκαλα που πιστεύει ότι «τα γουρούνια θα σώσουν την Ελλάδα». Ο Θέμης σπούδασε Γεωπονική κι έξω από τα Τρίκαλα σε μια πλαγιά με βελανιδιές, εκτρέφει 200 γουρούνια από την αρχέγονη φυλή του ελληνικού μαύρου χοίρου.
Η Ζαχαρούλα Λούδα 35 χρόνων από την Διάβα Καλαμπάκας που λέει ότι «το κρασί θα σώσει την Ελλάδα». Η Ζαχαρούλα έφυγε πριν λίγα χρόνια από την Αθήνα και σήμερα με τον άντρα της Κωνσταντίνο Λούδα έχει μια μικρή αλλά εξαγωγική εταιρεία κρασιού.
Ο Σωκράτης Πούλιος 32 χρόνων από την Λάρισα που δηλώνει ότι «τα βότανα θα σώσουν την Ελλάδα». Ο Σωκράτης πήρε 16 στρέμματα, επωφελούμενος από το μοίρασμα αγροτικής γης του Υπουργείου Γεωργίας στους νέους αγρότες και ετοιμάζεται να φυτέψει μπλούμπερι, αρόνια, φασκόμηλο, ρίγανη και ιπποφαές.    
Η Ιωάννα Καράμπελα 28 χρόνων από τα Φάρσαλα που λέει ότι «οι καρυδιές θα σώσουν την Ελλάδα».  Η Ιωάννα πήρε 36 στρέμματα από το μοίρασμα αγροτικής γης του Υπουργείου Γεωργίας στους νέους αγρότες και ετοιμάζεται μαζί με τον φίλο της Κώστα Δημακόπουλο 29 χρονών, να φυτέψουν 400 καρυδιές.
 Ο Θέμης Αυγέρης με τον Σταύρο Θεοδωράκη
Ο Δημήτρης Δήμου  που είναι σίγουρος ότι «η αγελάδα θα σώσει την Ελλάδα». Ο κ. Δήμου διατηρεί έξω από το χωριό Αύρα της Καλαμπάκας ένα από τα πιο σημαντικά κτήματα εκτροφής αυτοχθόνων και αρχέγονων φυλών της χώρας. Εκεί βόσκουν ελεύθερες 150 αγελάδες της φυλής της Κατερίνης (από τις 250 που διασώζονται σε όλη την Ελλάδα).
Η Εύη 26 χρόνων, κόρη του Δημήτρη Δήμου, που λέει ότι «ο αγροτουρισμός θα σώσει την Ελλάδα». Η Εύη σπούδασε στην Γεωπονική Αθηνών και τώρα φροντίζει 30 πόνυ Σκύρου με στόχο να δημιουργήσει μια φάρμα με προϊόντα και ζώα εκτατικής καλλιέργειας.  
Ο Θεμιστοκλής Αλέξης, μελισσοκόμος από το Καλό Χωριό Αγίου Νικολάου που λέει ότι «το μέλι θα σώσει την Ελλάδα». Ο Θεμιστοκλής σε πολλές περιπτώσεις δεν πουλάει το μέλι του αλλά το ανταλλάσσει με λαχανικά κι άλλα προϊόντα που του είναι χρήσιμα.  
Ο Νίκος Ζαχαριάδης ο πρόεδρος του Γεωργικού Συνεταιρισμού Κριτσάς του Αγίου Νικολάου που υποστηρίζει ότι «το λάδι θα μας σώσει». Στην Κριτσά παράγεται ένα από τα καλύτερα λάδια της χώρας, πωλείται στο Harrods του Λονδίνου αλλά και σε άλλα μεγάλα πολυκαταστήματα της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

Αποστολή - έρευνα
Δημοσιογράφοι: Λίνα Παπαδάκη, Βελίκα Καραβάλτσιου, Βίκυ Αποστολάκη, Λεωνίδας Σάββας
Οπερατέρ: Μαρία Μαράκη, Νίκος  Γαλάνης, Φάνης Καραγιώργος, Κωστής Νικολόπουλος

 «Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012, στις 23.30 στο MEGA.

Συνταγματική η απαγόρευση του καπνίσματος σε κέντρα - καφετέριες

Συνταγματική κρίθηκε με απόφαση του Δ' τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας η απαγόρευση του καπνίσματος σε... κέντρα διασκέδασης, καφενεία, καφετέριες, μπαρ, ταβέρνες κτλ.

Οι σύμβουλοι έκριναν ότι η απόφαση αυτή περιορίζει μεν την ελευθερία του ατόμου, ωστόσο ο περιορισμός αυτός είναι εντός συνταγματικού πλαισίου.

Το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές του «Πανελλήνιου Συνδέσμου Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης» και 150 επιχειρηματιών από όλη την Ελλάδα που ζητούσαν να ακυρωθεί η από 25.8.2010 υπουργική απόφαση που απαγόρευσε το κάπνισμα στις επιχειρήσεις τους και προβλέπει την επιβολή προστίμων στους παραβάτες.

Οι προσφεύγοντες υποστήριξαν ότι η απαγόρευση του καπνίσματος είναι αντισυνταγματική, ενώ σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση και τις αυξήσεις του ΦΠΑ επιφέρει προσβολή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας και υπόστασης.

Ωστόσο, το ΣτΕ (πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος, Σωτ. Ρίζος και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας, Διομήδης Κυριλλόπουλος) σε σειρά αποφάσεών τους (4171-4177/2012) αναφέρει, κατ' αρχάς, ότι «συνιστά σημαντικό περιορισμό» η απόλυτη απαγόρευση του καπνίσματος που επιβλήθηκε σύμφωνα με την νομοθεσία (Ν. 3868/2010 κ.λ.π.) σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως λέγονται (καφενεία, ταβέρνες, κ.λ.π.) πλην των καζίνο και των κέντρων διασκέδασης άνω των 300 τ.μ. με ζωντανή μουσική.

Όμως, το μέτρο αυτό «στηριζόμενο στη διάταξη του άρθρου 21 παράγραφος 3 του Συντάγματος, από την οποία γεννάται ευθεία υποχρέωση του Κράτους με τη λήψη θετικών μέτρων για την προστασία της υγείας των πολιτών, δεν αντίκειται στη διάταξη του άρθρου 5 παράγραφος 1 του Συντάγματος, καθόσον συνιστά θεμιτό περιορισμό της ελευθερίας εν γένει και της επαγγελματικής ελευθερίας των ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ειδικότερα, η φύση δε αυτού δεν καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή την άσκηση της σχετικής επαγγελματικής δραστηριότητος».

Οι σύμβουλοι Επικρατείας καταλήγουν στην απόφαση τους ότι ο επίμαχος περιορισμός κινείται εντός των ορίων «που χαράσσει η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας».
euro2day.gr

Λουτρό αίματος στην άσφαλτο τον Οκτώβριο!

Με αίμα βάφτηκε η άσφαλτος τον Οκτώβριο, καθώς μόνο στην Αττική σημειώθηκαν 28 θανατηφόρα τροχαία με 30 νεκρούς.

Το ίδιο διάστημα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας Αττικής 37 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά σε τροχαία.

Συνολικά έγιναν 608 τροχαία ατυχήματα με 770 παθόντες, και ειδικότερα:
• 28 θανατηφόρα με 30 νεκρούς
• 33 σοβαρά με 37 σοβαρά τραυματίες
• 547 ελαφρά με 703 ελαφρά τραυματίες
Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η παραβίαση προτεραιότητας, η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση σηματοδοτών, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.
Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 37.053 παραβάσεις από τις οποίες 171 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.
Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:
• 961 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 93 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος
• 2.736 παραβάσεις ορίου ταχύτητας
• 736 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
• 927 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου
• 780 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
• 1.188 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.
Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

H ιστορία της ανασφάλιστης καρκινοπαθούς Έλενας στην πρώτη σελίδα των Νew York Times

Στην πρώτη της σελίδα προβάλλει η εφημερίδα New York Times , την ιστορία της Έλενας μιας άνεργης Ελληνίδας που διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και ζει μια
μεγάλη περιπέτεια στο υπό κατάρρευση σύστημα υγείας της χώρας.

Ο επικεφαλής της μονάδας ογκολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Σωτηρία κ. Συρίγος, αναφέρεται στην περίπτωση της καρκινοπαθούς Ελληνίδας λέγοντας ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο πριν ένα χρόνο πριν απευθυνθεί σε εκείνον. «Όταν την είδαμε, μείναμε άφωνοι. Τέτοιες περιπτώσεις τις διαβάζαμε στα βιβλία, αλλά ποτέ δεν τις είχαμε δει από κοντά γιατί μέχρι τώρα όποιος αρρώσταινε σε αυτή τη χώρα πάντα μπορούσε να λάβει βοήθεια».

Η Έλενα εργαζόταν ως δασκάλα αλλά αναγκάστηκε να παραιτηθεί για να φροντίζει τους καρκινοπαθείς γονείς της. Όταν οι γονείς της πέθαναν η κρίση είχε χτυπήσει τη χώρα και όταν διαγνώστηκε και εκείνη με καρκίνο στο στήθος, είχε μείνει πλέον ανασφάλιστη και δεν μπορούσε να βρει δουλειά.

Στα 58 της, και ανασφάλιστη έμαθε ότι η θεραπεία θα της θα κοστίσει 30 χιλιάδες ευρώ. Χωρίς λεφτά προσπάθησε να πουλήσει περιουσία για να ανταπεξέλθει αλλά δεν έβρισκε αγοραστή λόγω κρίσης. Χωρίς θεραπεία, ο καρκίνος εξαπλωνόταν και ελπίδα δεν υπήρχε μέχρι που έμαθε για ένα κοινωνικό κίνημα γιατρών οι οποίοι έχουν αναλάβει να φροντίζουν ανασφάλιστους ασθενείς. Μεταξύ αυτών και ο κ. Συρίγος που έχει πλέον, μαζί με τους άλλους γιατρούς, αναλάβει τη θεραπεία της.

Η εφημερίδα αναφέρεται στην κατάρρευση του ΕΣΥ από τη στιγμή που η Ελλάδα υπέγραψε το μνημόνιο με τους διεθνείς δανειστές, και στα 1,2 εκατομμύρια των ανέργων που αναγκάζονται να αναζητούν βοήθεια έξω από το παραδοσιακό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.
sillogosfloga.blogspot.gr
Enhanced by Zemanta

Συνελήφθη ο αντάρτης βουλευτής Μ. Κασσής για την κατάληψη στη «ΔΩΔΩΝΗ»

Συνελήφθη σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, από αστυνομικούς ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Μιχάλης Κασσής, εντός της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, η οποία τελεί υπό κατάληψη.

Επιπλέον, συνελήφθησαν ο εκπρόσωπος του Πανηπειρωτικού Συνεταιρισμού, Μιχάλης Τσίμας και ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, Χριστόδουλος Μπαλτσογιάννης.

Ένταση, ΜΑΤ και συλλήψεις

Στη σύλληψη του εκπροσώπου των Κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου Μιχάλη Τζίμα και του Προέδρου της ΕΑΣ Ιωαννίνων προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, εν μέσω σπρωξιμάτων και αποδοκιμασιών στο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνης.

Η σύλληψη προκλήθηκε ύστερα από μήνυση που έχει υποβάλλει εναντίον του κ. Τζίμα, του κ. Μπαλτογιάννη και του βουλευτή Ιωαννίνων Μιχάλη Κασσή, κάποιος κύριος Ιωακειμίδης, ο οποίος εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του ΡωσοΓαλλοΒρετανικού ομίλου στον οποίο μεταβιβάστηκαν οι μετοχές της Δωδώνης.

Ο κ. Τζίμας, ο κ. Μπαλτογιάννης αλλά και ο βουλευτής Μιχάλης Κασσής οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων, αποφασισμένοι να υποβάλλουν μηνύσεις κατά των νέων ιδιοκτητών της Δωδώνης.

Οι κτηνοτρόφοι παραμένουν στο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας όπου βρίσκονται επίσης οι βουλευτές Χρήστος Μαντάς και Όλγα Γεροβασίλη.

Με μιας μικρής κλίμακας επιχείρηση οι διμοιρίες των ΜΑΤ που έφτασαν τους απώθησαν από τον προαύλιο χώρο της βιομηχανίας και απαιτούν την απομάκρυνση των τρακτέρ. Όλοι πάντως μέχρι στιγμής παραμένουν ακριβώς έξω από τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

Με πληροφορίες από το epiruspost.gr
Enhanced by Zemanta

Άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και πέτρες σε σπίτι στο Λουτράκι

Τις πρώτες πρωινές ώρες στο Λουτράκι, άγνωστοι πέταξαν τρεις αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς και πέτρες σε διώροφο σπίτι, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά ο ένας όροφος και να προκληθούν υλικές ζημιές σε ισόγειο διαμέρισμα.

Επιπλέον, από τις πέτρες προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές, σε ακόμα ένα ισόγειο διαμέρισμα του οικήματος. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου.

Στη φυλακή και τρίτος κατηγορούμενος για την υποθεση ENERGA – HELLAS POWER

Το δρόμο για τις φυλακές που πήραν και οι δυο προηγούμενοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας Energa- Hellas Power ακολούθησε μετά την απολογία του και ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος. χειροπέδες

Το πρωί είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος ο πατέρας του Αχχιλέας Φλώρος και χθές ήταν ο Χαράλαμπος Σμυλιάδης που οδηγήθηκε στις φυλακές μετά την απολογία του με ομόφωνη απόφαση του ανακριτή διαφθοράς Σπ. Γεωργουλέα και του αρμόδιου ανακριτή. Τώρα απολογείται στον ανακριτή ο ο Στέφανος Σιαφάκας, ενώ το Σάββατο θα απολογηθεί ο Βασίλης Μηλιώνης.

Οι υπεύθυνοι των εταιρειών Energa και Hellas Power, συνελήφθησαν έπειτα από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος τους για τα αδικήματα της λαθρεμπορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα μετά τις συμπληρωματικές ποινικές διώξεις που άσκησε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο από την υπόθεση έχει ζημιωθεί το ελληνικό Δημόσιο με 200 εκατομμύρια ευρώ αφού παρότι εισέπρατταν το χαράτσι για λογαριασμό της ΔΕΗ δεν απέδιδαν στη ΔΕΗ το τίμημα το οποίο έπαιρναν.

Στη δικαιοσύνη έφτασαν και νέα που φέρονται να δείχνουν λογαριασμούς και εταιρείες που διατηρούσαν οι εμπλεκόμενοι σε Κύπρο, Ντουμπάι, Χονγκ-Κονγκ, Ελβετία και Σιγκαπούρη. ​
Enhanced by Zemanta

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την επόμενη εβδομάδα

Απεργιακό μπλακάουτ στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, ενώ μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει τους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς. Από τη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στο Μετρό, τον Ηλεκτρικό και το τραμ ξεκινούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Την Τρίτη και την Τετάρτη δεν θα λειτουργήσουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Διαβάστε αναλυτικά το απεργιακό πρόγραμμα.

Οι κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς εξαγγέλθηκαν στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη.

Ειδικότερα:

- Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου δεν θα λειτουργήσουν το Μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ. Τα σωματεία εργαζομένων σε αυτά τα μέσα έχουν κηρύξει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Την ίδια μέρα, θα συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν αν και πώς θα απεργήσουν κατά τη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και την Τετάρτη.

- Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου δεν θα λειτουργήσουν τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Επίσης, δεν θα κυκλοφορήσουν τα ταξί. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι. Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία.

- Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου δεν θα λειτουργήσουν τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία.

Εκτός από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, προγραμματίζονται κινητοποιήσεις σε διάφορους άλλους κλάδους:

- Το Σαββατoκύριακο 3 και 4 Νοεμβρίου θα απόσχουν από τα καθήκοντά τους οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση.

- Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου απεργούν οι δημοσιογράφοι. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων και το ΕΚΑΒ, από τη Δευτέρα ώς την Τετάρτη.

- Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα.

Ώρες αγωνίας για τον Μ. Σεφερλή – Αυτοκίνητο τραυμάτισε σοβαρά τον αδελφό του!


Δύσκολες ώρες πέρασε ο Μάρκος Σεφερλής και η οικογένειά του λίγο μετά τα εγκαίνια του νέου του παιδότοπου “Seferland”, όταν ο αδελφός του Δημήτρης είχε ένα σοβαρό ατύχημα που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή.
 
Όλα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας, όταν μετά τα εγκαίνια του παιδότοπου ο αδελφός του γνωστού κωμικού ηθοποιού επέστρεψε με την οικογένεια του στο σπίτι τους στην Κόρινθο. Αφού πάρκαρε το αυτοκίνητο του, αποφάσισε να αλλάξει θέση παρκαρίσματος στο φορτηγό της δουλειάς του. 

Δυστυχώς, όμως, δεν είχε δέσει καλά το χειρόφρενο, το σημείο ήταν κατηφορικό και την ώρα που πήγε να περάσει μπροστά από το βυτιοφόρο για να μπει στο σπίτι του, το είδε να κατευθύνεται κατά πάνω του. Αντανακλαστικά προσπάθησε να γλιτώσει, αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει το ατύχημα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Σεφερλής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ, όπου υποβλήθη και σε μια σειρά εγχειρήσεων στα πόδια του. Μόλις ο αδελφός του πληροφορήθηκε τη δυσάρεστη είδηση βρέθηκε στο πλευρό του για να τον στηρίξει. Δυστυχώς, ο αδελφός του Μάρκου θα πρέπει να μείνει ακίνητος στο κρεββάτι για τους επόμενους έξι μήνες.

Μανούσος Μανουσάκης εναντίον Χρυσής Αυγής: Να μην της δοθεί χώρος για εκδήλωση στις 17 Νοέμβρη στη Σπάρτη

Αντίθετος στο να δοθεί άδεια στη Χρυσή Αυγή να χρησιμοποιήσει την πλατεία της Σπάρτης για την πραγματοποίηση εκδήλωσης δωρεάν διανομής ρουχισμού και τροφίμων σε Έλληνες πολίτες εμφανίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος της πόλης και γνωστός σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης.

Ο κ. Μανουσάκης τόνισε πως η «17 Νοέμβρη αποτελεί ημέρα μνήμης ενάντια στην Δικτατορία. Είναι μια ημερομηνία σύμβολο για τη Δημοκρατία» και κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να σταθεί στο ύψος του και να αναλάβει την πολιτική ευθύνη της απόφασης που δεν μπορεί να είναι άλλη από τη μη χορήγηση αδείας σε όποιο θεσμικό φορέα και αν ζητήσει την παραχώρηση δημόσιου χώρου στις εθνικές μας επετείους

«Κανένα κόμμα δεν νομιμοποιείται να αποκομίζει οφέλη από τη Δημοκρατία σαν να είναι δικό του βιλαέτι», συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι στήνεται επιχείρηση διαστρέβλωσης των συμβολισμών της επετείου.

«Δεν μπορούν οι κομματισμοί σχηματισμοί να αλλοιώνουν μνήμες, παραδόσεις, αξίες, και να καταρρακώνουν την υπερηφάνειά μας για την κομματική τους προβολή», εξήγησε.

«Δεν επιτρέπεται αυτή τη στιγμή που απειλείται η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας, που εν πολλοίς ο κοινωνικός ιστός έχει καταρρεύσει, κομματικά ευφυολογήματα να παραχαράσσουν την ιστορική μήνη ενός λαού», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας πως «τέτοιοι εθνικιστικοί ακροβατισμοί αποδεικνύουν τον ανθελληνισμό όσων εμπνέονται από αυτούς».

Πηγή: | iefimerida.gr

Δυο αυτοκτονίες σοκάρουν την Κρήτη

Στο πένθος έχουν βυθιστεί δυο οικογένειες στα Χανιά καθώς δυο αγαπημένα πρόσωπά τους, έβαλαν αναπάντεχα τέλος στη ζωή τους.

Λίγο πριν από τις 2 σήμερα το μεσημέρι, ένας νεαρός τραυματίστηκε θανάσιμα όταν πήδηξε από το μπαλκόνι του σπιτιού του, στη περιοχή Λενταριανά Χανίων. Οι διασώστες που έσπευσαν στο σημείο διαπίστωσαν απλά το θάνατό του καθώς ο αυτόχειρας είχε υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Στις 11 το πρωί, ένας ηλικιωμένος εντοπίστηκε νεκρός -σε χωράφι στην περιοχή Αλικιανού Χανίων- από τη σύζυγό του. Ο 70χρονος, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, είχε καταναλώσει φυτοφάρμακο.

Οι λόγοι που οδήγησαν τους άτυχους άντρες στο απονενοημένο διάβημα, ερευνώνται από τις αρχές.



Πηγή: flashnews.gr

Κλειστές οι τράπεζες στις 6 και 7 Νοεμβρίου

​Οι υπάλληλοι των τραπεζών θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ την Δευτέρα και Τρίτη , 6 και 7 Νοεμβρίου αντίστοιχα.

Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) έβγαλε ανακοίνωση ότι θα συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία και στις αγωνιστικές δράσεις, που αποφάσισε η ΓΣΕΕ και πιο συγκεκριμένα στα εξής:

Στη 48ωρη γενική απεργία την Τρίτη και Τετάρτη, 6 και 7 Νοέμβρη 2012, στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων την Τρίτη 6/11, στις 11:00 στο Πεδίο του Άρεως και στο απεργιακό συλλαλητήριο των συνδικάτων την Τετάρτη 7/11 στις 17:00 στο Σύνταγμα.

Η ΟΤΟΕ τονίζει ότι οι εργαζόμενοι στις τράπεζες μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, απαιτούν την καταψήφιση των μνημονιακών μέτρων.

«Απαιτούμε μία άλλη πολιτική, με άλλα χαρακτηριστικά, που θα δίνει πραγματική διέξοδο για την κοινωνία, για την οικονομία, για τον άνθρωπο», αναφέρει χαρακτηριστικά η ομοσπονδία των τραπεζοϋπαλλήλων.
Enhanced by Zemanta

Δηλητηριάστηκε ο πρώην πρόεδρος της Τουρκίας Τουρκούτ Οζάλ

​Οι υποψίες για τη δηλητηρίαση του πρώην Τούρκου Πρωθυπουργού, φέρεται να επιβεβαιώνονται μιας και τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης που δημοσιεύονται σήμερα στο τουρκικό τύπο δείχνουν ότι βρέθηκε στα οστά του, σε όργανα και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματός του μεγάλη ποσότητα στρυχνίνης.

Σύμφωνα με ειδικούς το δηλητήριο παρέλυσε το αναπνευστικό του σύστημα και προκάλεσε καρδιακή προσβολή.

Εκτιμούν ότι τοποθετήθηκε είτε στο φαγητό του είτε σε κάτι που ήπιε .

Η υπόθεση ήρθε ξανά στο προσκήνιο έπειτα από μια έκθεση του Συμβουλίου Κρατικού Ελέγχου η οποία χαρακτήριζε το θάνατο του Οζάλ ύποπτο, ενώ η οικογένεια του κουρδικής καταγωγής προέδρου ζητούσε εδώ και δύο χρόνια την εκταφή της σωρού του υποστηρίζοντας ότι δολοφονήθηκε.

Σε δηλώσεις ο γιος του, Αχμετ Οζάλ ανέφερε ότι ήρθε η δικαίωση έστω και 19 χρόνια μετά μιας και ο ίδιος όπως σημείωσε το έλεγε από τη πρώτη στιγμή.

Υπενθυμίζεται ότι ο τάφος του Οζάλ άνοιξε στις 2 Οκτωβρίου μετά από εντολή του εισαγγελέα της Άγκυρας.
Enhanced by Zemanta

ΡΟΔΟΣ: Νεαρός εκβίαζε ανήλικη μέσω FACEBOOK

Facebook logo
Facebook logo (Photo credit: Wikipedia)
Για εκβιασμό ανήλικης κατηγορείται ένας νεαρός άνδρας, 23 ετών, κάτοικος Ρόδου, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, ύστερα από καταγγελία που έγινε.

Ειδικότερα, ο 23χρονος κατηγορείται ότι απειλούσε μια 16χρονη πως θα αναρτήσει στο Facebook ημίγυμνες φωτογραφίες της, τις οποίες είχε αποκτήσει εν αγνοία της. Σε αντάλλαγμα, ο δράστης απαιτούσε, εκβιαστικά, να του δώσει χρήματα.

Ύστερα από την καταγγελία οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία προσημειώθηκε το χρηματικό πόσο των 200 ευρώ και ορίστηκε ραντεβού μεταξύ του 23χρονου και της ανήλικης, έκτος πόλεως Ρόδου.

Ο δράστης συνελήφθη επ' αυτοφώρω το απόγευμα της Πέμπτης, μετά την παραλαβή του χρηματικού ποσού και την παράδοση των φωτογραφιών. Κατασχέθηκαν τρεις κάρτες ψηφιακής μνήμης που περιείχαν φωτογραφικό υλικό.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του, θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Enhanced by Zemanta

Ρόδος: Βεβήλωσαν το άγαλμα του Ανδρέα Παπανδρέου

Άγνωστοι βεβήλωσαν το άγαλμα του Ανδρέα Παπανδρέου που είχε τοποθετηθεί στην περιοχή Άγιος Φραντζίσκος της Ρόδου.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, πριν από μερικές ημέρες οι άγνωστοι έγραψαν «ο Νούμερο 1 κλέφτης».

Πηγή:paraponarodou

Ρόδος: Θρήνος για μια 17χρονη μαθήτρια

​Θρήνο σε όλη τη Ρόδο έχει προκαλέσει ο θάνατος μιας 17χρονης μαθήτριας από το Μασάρι, η οποία τις τελευταίες 8 ημέρες έδινε μάχη με τη ζωή όταν είχε τροχαίο με μηχανάκι.

Είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και παρά την προσπάθεια που προσέφεραν οι γιατροί της εντατικής μονάδας όπου νοσηλεύτηκε, κατέληξε τελικά την Πέμπτη τα ξημερώματα.

Η κηδεία της έγινε την Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι, μέσα σε εξαιρετικά βαρύ κλίμα.
Πηγή: rodiaki.gr

Σ. Λυκούδης: Η ΔΗΜΑΡ δεν θέλει να πέσει η κυβέρνηση αλλά δεν ψηφίζει εργασιακά


Η στάση της ΔΗΜΑΡ είναι δεν ψηφίζουμε τα εργασιακά, ψηφίζουμε τα υπόλοιπα μέτρα και θέλουμε να έρθουν προς ψήφιση ξεχωριστά, όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Σπύρος Λυκούδης, γραμματέας της κεντρικής επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Παράλληλα, ο κ. Λυκούδης σημείωσε πως η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να συμμετάσχει στο σχήμα της συμπολίτευσης με σοβαρότητα, ευθύνη και ειλικρίνεια, αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος, διότι έβλεπε ότι με αυτόν τον τρόπο θα βρισκόταν μία διέξοδος για τη χώρα.

Συνεχίζοντας, ο κ. Λυκούδης παραδέχτηκε ότι η εμπλοκή με τα νέα μέτρα εχει δημιουργήσει προβλήματα, προσθέτοντας ωστόσο πως η ΔΗΜΑΡ δεν επιθυμεί την πτώση της κυβέρνησης αλλά απαιτεί να υπαρχει σεβασμός στις δικές της ευαισθησίες.

Τέλος, ο κ. Λυκούσης αποσαφήνισε ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει εναλλακτική λύση επί της ουσίας, τονίζοντας πως πρέπει να γίνουν ενέργειες προκειμένου να μην υπονομευτεί η προσπάθεια που γίνεται το τελευταίο τρίμηνο.

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Χωρίς φαρμακεία την Τετάρτη 7/11

Οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην ψήφιση των μέτρων του μνημονίου.

«Σύμφωνα με την απόφαση της συνεδρίασης του ΔΣ του ΠΦΣ της 29/10/2012, στην οποία συμμετείχαν και πρόεδροι μεγάλων συλλόγων,τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα απεργούν Τετάρτη 7/11 συμμετέχοντας στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις κατά της ψήφισης των μέτρων του Μνημονίου.

Οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν ότι με το νέο Μνημόνιο που έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων:

- Υποβαθμίζεται η περίθαλψη με νέες περικοπές.
- Το ΕΤΑΑ εντάσσεται στον ΕΟΠΥΥ (κλάδος Υγείας)
- Το φαρμακείο υφίσταται νέα πλήγματα

Το Μνημόνιο αντιστρατεύεται όλο τον Ελληνικό Λαό, τους επιστήμονες Υγείας , τους φαρμακοποιούς.»

Δικαιώθηκε δανειολήπτης , με αναπηρία 67% , συνταξιούχος του ΙΚΑ

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση, να ανακοινώσει την δικαίωση δανειολήπτη, με αναπηρία 67%,,συνταξιούχου του ΙΚΑ, από το Ειρηνοδικείο Χανίων, o ¨οποίος πέτυχε την διάσωση της μοναδικής του κατοικίας, επί πλέον την διάσωση του αγροτεμαχίου ,εμβαδού 3.083,71 τ.μ εντός της περιοχής του Δήμου Χανίων, του αυτοκινήτου του και "κούρεμα" μέρος του χρέους του κατά 27.296 Ευρώ, και ακόμα ρύθμιση του υπολοίπου του χρέους , σε μηνιαίες δόσεις σύμφωνα με το δικό του "μπορώ"

Επί του Περιεχομένου της ανακοίνωσης της ΄Ενωσης :

Με την υπ αριθμ 310 /2012 απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Χανίων , δικαίωσε πανηγυρικά, δανειολήπτη ,άτομο συνταξιούχο του ΙΚΑ, με αναπηρία 67% μέλος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ο οποίος από συνολικές οφειλές σε δύο Τράπεζες , ύ ύψους περίπου 73.395,93 ευρώ σε χρέος ( από πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά δάνεια, στεγαστικό δάνειο) καλείται να πληρώσει επί τετραετίας το ποσό των 9 .600 ευρώ, και για την διάσωση της κύριας κατοικίας του 203,06 Ευρώ/μηνιαίως επί δεκαπέντε έτη (180) μήνες =36.500 Ευρώ, αφού του χορηγήθηκε τετραετής περίοδος χάριτος.

. Ταυτόχρονα το Ειρηνοδικείο Χανίων .με την παραπάνω απόφασή του, εξαιρεί από την εκποίηση την κύρια κατοικία του δανειολήπτη, ο οποίος ανήκει στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ( είναι άτομο συνταξιούχος του ΙΚΑ με αναπηρία 67%).

Η απόφαση αυτή χαρακτηρίζεται από την Ένωση  " μοναδική",γιατί για πρώτη φορά άτομο με αναπηρία ,δικαιώνεται πανηγυρικά ,δίνοντας του το Δικαστήριο, την προσδοκώμενη ανάσα με την ρύθμιση του χρέους του, και απαλλαγή μεγάλου μέρους από αυτό, χαρίζοντας του την "δικαίωση"

Ο δανειολήπτης, προσέφυγε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, στο τέλος του 2010 και με την συνδρομή της, στις αρχές του 2011 κατατέθηκε ,προς τις Πιστώτριες Τράπεζες πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού, πρόταση την οποία στην πλειοψηφία τους οι Τράπεζες την αγνόησαν ,βασικά δεν την δέχτηκαν.πράγμα που οδήγησαν την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , να εκδώσει πρακτικό αποτυχίας εξωδικαστικού συμβιβασμού. και στην συνέχεια ο καταναλωτής με την συνδρομή της συνεργάτιδας της Ένωσης, δικηγόρου των Χανίων,κ.Ράνιας Μπουρδάκη, να καταθέσει στο Ειρηνοδικείο Χανίων, σχετική αίτηση Δικαστικής Ρύθμισης των χρεών του, μια και οι Τράπεζες δεν αποδέχτηκαν τις ουσίας προτάσεις του Οικονομοτεχνικού σχεδίου διευθέτησης των οφειλών,που τους είχαν προταθεί.

Να σημειωθεί ότι το μοναδικό εισόδημα του αιτούντος είναι σύνταξη από αναπηρία του ΙΚΑ η οποία ανέρχεται στο ύψος των 597,56 ευρώ μηνιαίως.Πέραν της σύνταξής του δεν διαθέτει άλλα εισοδήματα .

Τέλος Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με αφορμή και αυτήν την νέα απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, , καλεί τους καταναλωτές, να έχουν εμπιστοσύνη στην εφαρμογή του Νόμου 3869/2010, τον οποίο χαρακτηρίζει "μονόδρομο" ,αφού οι Τράπεζες συνεχίζουν να είναι απόμακρες, στις αιτούμενες προτάσεις των πελατών τους, ακόμα τους καλεί να έχουν εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και επιπλέον να έχουν εμπιστοσύνη στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η οποία διαθέτει μοναδική υποστηρικτική δύναμη Παγκρήτια, για τους καταναλωτές που έχασαν την δουλειά τους, απώλεσαν το εισόδημά τους , βρίσκονται σε πραγματική δυσκολία και αδυναμία να αντιμετωπίσουν τους δανειστές τους ,η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης δηλώνει διαρκώς παρούσα, για την συνδρομή των καταναλωτών δανειοληπτών.-

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Αθώος ο Κ. Βαξεβάνης που μιλά για "απελευθέρωση της δημοσιογραφίας"!

Αθωώθηκε πριν από λίγο από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος κατηγορείτο για παραβίασης προσωπικών δεδομένων με αφορμή τη δημοσιοποίησης στο περιοδικό «Hot Doc» της αποκαλούμενης λίστας Lagarde.

Η απόφαση του δικαστηρίου, η οποία εκδόθηκε μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία, έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους φίλους και συμπαραστάτες του δημοσιογράφου, οι οποίοι είχαν κατακλύσει το δικαστήριο.

«Την απόφαση την ξέρετε. Η απόφαση βγήκε μέσα απο τις εξελίξεις. Ήταν απελευθέρωση της δημοσιογραφίας. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι μια πολύ σοβαρή νομολογία, που επιτρέπει στους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους, ανέφερε χαρακτηριστικά μετά το τέλος της δίκης ο δημοσιογράφος, ο οποίος παράλληλα ευχαρίστησε τόσο τα ξένα media για τη συμπαράσταση όσο και πολλούς Έλληνες δημοσιογράφους.

Πηγές: capital.gr, koutipandoras.gr

Τρεις "ντίβες" της Δεξιάς ετοιμάζουν νέο αντιμνημονιακό κόμμα: Νικολόπουλος, Μαρκόπουλος και Κακλαμάνης!

Σενάρια για την δημιουργία νέου πολιτικού φορέα που θα κινείται στον χώρο της αντιμνημονιακής Δεξιάς με πρωταγωνιστές τρία προβεβλημένα πρόσωπα της πολιτικής ζωής διακινούνται έντονα τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα πολιτικοδημοσιογραφικά γραφεία.

Πρόκειται για τον διαγραφέντα από την ΝΔ βουλευτή Αχαΐας Νίκο Νικολόπουλο, τον Κώστα Μαρκόπουλο από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Νικήτα Κακλαμάνη από την ΝΔ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις τους βρίσκονται το τελευταίο διάστημα σε παρασκηνιακές συζητήσεις για την ίδρυση κόμματος που θα κινείται στον χώρο της Λαϊκής Δεξιάς.

Ο Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος αρχικά παραιτήθηκε από υφυπουργός Εργασίας και στη συνέχεια διαγράφηκε από την ΝΔ, κινείται δραστήρια το τελευταίο διάστημα αναζητώντας πυρήνες στελεχών σε ολόκληρη τη χώρα ενώ απέφυγε να ενταχθεί στους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, όπως οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι θα συνέβαινε.

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος, διανύει εδώ και αρκετό καιρό μια περίοδο ψυχρότητας με τον Πάνο Καμμένο και εμφανίζεται αποστασιοποιημένος από τις κεντρικές επιλογές της ηγεσίας του κόμματος του. Αποφεύγει τις τηλεοπτικές εμφανίσεις, τις οποίες παλιότερα έκανε πολύ συχνά, ακριβώς γιατί διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις για τον τρόπο που ασκεί αντιπολίτευση το κόμμα του.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τον Αντώνη Σαμαρά από την περίοδο που αποφάσισε να διεκδικήσει την θέση του Γραμματέα του κόμματος , απέναντι στον επίσημο υποψήφιο Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Οι σχέσεις του με τον πρωθυπουργό ήταν έτσι κι αλλιώς ψυχρές όλα τα τελευταία χρόνια ενώ μόλις σήμερα έθεσε ζήτημα σύγκλησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ με αφορμή όσα συνέβησαν στη Βουλή στις χθεσινές ονομαστικές ψηφοφορίες. Στην επιστολή του προς τον Γραμματέα της Κ.Ο. Θανάση Μπούρα ο βουλευτής ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε ότι προκύπτει «μείζον πρόβλημα συνοχής της κυβερνητικής πλειοψηφίας» εν όψει των κρίσιμων ψηφοφοριών που θα ακολουθήσουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Νικολόπουλος σε κατ ιδίαν συζητήσεις υποστηρίζει ότι ο κ. Μαρκόπουλος θα καταφέρει να προσελκύσει στον νέο φορέα και άλλους βουλευτές από τους Ανεξάρτητους Ελληνες ενώ σε ότι αφορά το θέμα της ηγεσίας, το αφήνει ανοικτό προς συζήτηση.

Στόχος πάντως είναι η ίδρυση του νέου φορέα να γίνει το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να αξιοποιηθεί η έντονη ρευστότητα που υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό.

Πηγή: | iefimerida.gr

"Άναψαν τα αίματα" στη τοπική Αγρινίου του ΣΥΡΙΖΑ για Κουρουμπλή - ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια τοποθέτησης μέλους του ΣΥΡΙΖΑ στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος στο Αγρίνιο, όταν ανέφερε πως «ντρέπεται που έχει κυβερνητικό εκπρόσωπο τον Κουρουμπλή», προκαλώντας την αντίδραση παρευρισκόμενων.

Όπως αναφέρει το Agriononet.gr, ο Παναγιώτης Σουλιώτης δήλωσε χαρακτηριστικά πως «ντρέπομαι και θα συνεχίσω να ντρέπομαι που θα έχω κυβερνητικό εκπρόσωπο τον Κουρουμπλή. Πολύ καλός ο Κουρουμπλής αλλά είναι στην άλλη πλευρά του φεγγαριού».

Όταν κάποιος από τους παρευρισκόμενους του είπε ότι πήρε 55 χιλιάδες ψήφους τότε του απάντησε να σκεφτεί πόσους αριστερούς έδιωξε «τα πράγματα έχουν δυο όψεις» και συνέχισε: «Δεν έχουν τι πήραμε, έχουν και τι χάσαμε. Λέτε πόσες χιλιάδες ψήφους πήρε. Βέβαια με τέτοιο μηχανισμό και με τέτοιο ρουσφέτι τι θα έκανε ο άνθρωπος».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή στη συνέχεια δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση από φίλους και συγγενείς του κ. Κουρουμπλή οι οποίοι του επιτέθηκαν φραστικά ενώ ζήτησαν από το προεδρείο να του αφαιρέσει το λόγο. Αρκετή ώρα μετά και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη η διαδικασία ο κ. Σουλιώτης βγήκε από την αίθουσα και στον προθάλαμο σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες αλλά και τα λεγόμενα του δέχτηκε προπηλακισμό από τον αδελφό και τον ανιψιό του βουλευτή. Τα αίματα άναψαν αλλά χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων το επεισόδιο έληξε. Στο αποκλειστικό video του AgrinioNet.gr καταγράφεται το επεισόδιο.



* Φωτογραφία από Fosphotos του Μενέλαου Μυρίλλα

Enhanced by Zemanta

ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ: Πρώτος και με διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ


Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, δεύτερο η ΝΔ, ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή, πέφτουν ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ.
Προβάδισμα τριών μονάδων έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC, που θα δημοσιευθεί αύριο στην εφημερίδα «Το Ποντίκι».

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου είναι τα εξής:

ΣΥΡΙΖΑ-23%
Νέα Δημοκρατία-20%
Χρυσή Αυγή-11,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες-6,5%
ΠΑΣΟΚ-6,5%
ΔΗΜΑΡ-4%
ΚΚΕ-5%


Σημειώνεται ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 8,5%.

Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει το προβάδισμα του, καθώς συγκεντρώνει 25,5% έναντι 22% της ΝΔ.

Τα ποσοστά των υπόλοιπων κομμάτων στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή είναι τα εξής:

Χρυσή Αυγή 13%
ΠΑΣΟΚ 7%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%
ΚΚΕ 5,5%
ΔΗΜΑΡ 4,5%


Σημειώνεται ότι στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, εξακολουθεί να προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς.
Enhanced by Zemanta
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...