Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Η θέρμανση "καίει" τους κατοίκους της Β. Ελλάδας


Με νέες πολυήμερες κινητοποιήσεις απείλησαν να επανέλθουν οι κάτοικοι του νομού Φλώρινας, εάν δεν εισακουστούν τα αιτήματά τους σε σχέση με την προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης, τα οποία...
διατυπώθηκαν στη χθεσινή συμβολική διαμαρτυρία περισσότερων από 5.000 κατοίκων στο κέντρο της πόλης.


Την ίδια στιγμή, σε μελέτη του το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος - Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας τονίζει πως η κατά μέσο όρο ενεργειακή κατανάλωση οποιουδήποτε κτιρίου στη Δυτική Μακεδονία για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσής του είναι 2,5 φορές μεγαλύτερη από την κατανάλωση ενέργειας ενός ίδιου κτιρίου στην περιοχή της Αττικής - Στερεάς Ελλάδας.

Οπως σημειώνει το ΤΕΕ, από τους 301.522 κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας οι 100.000 διαμένουν σε κτίρια τα οποία είναι συνδεδεμένα με τα δίκτυα τηλεθέρμανσης της Κοζάνης, του Αμύνταιου και της Πτολεμαΐδας.

Από τον υπόλοιπο πληθυσμό, περίπου 70.000 υπολογίζεται ότι βρίσκονται σε κτιριακές υποδομές οι οποίες δεν χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ 130.000 αξιοποιούν πετρέλαιο το Χειμώνα.

Με βάση τις κλιματολογικές συνθήκες του περσινού χειμώνα, η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης στη Δυτική Μακεδονία ήταν κατά 25%-30% υψηλότερη του μέσου όρου.

Λαμβάνοντας υπόψη και την ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, η συντριπτική πλειονότητα των νοικοκυριών της Δυτικής Μακεδονίας που χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης χαρακτηρίζονται «ενεργειακά φτωχά» (όταν ένα νοικοκυριό δαπανά περισσότερο του 10% του ετήσιου οικογενειακού του εισοδήματος για την κάλυψη ενεργειακών αναγκών θεωρείται ότι πλήττεται από ενεργειακή φτώχεια).

imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...