Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

"Προφυλακίστε τον Διονύση Ψωμιάδη"

Aκόμη και με προφυλάκιση κινδυνεύουν ο «προσωρινός» περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και 28 άλλα επιφανή πρόσωπα της συμπρωτεύουσας που εμπλέκονται στο «σκάνδαλο» του Ωραιοκάστρου. 

Η zougla.gr αποκάλυψε την πρόταση του αντεισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, κ. Αλέξανδρου Κωνσταντίνου, προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, η οποία είναι κόλαφος για τις ημέρες και τα έργα του αδελφού του Παναγιώτη Ψωμιάδη, λοιπών τοπικών αρχόντων αλλά και εργολάβων και κατασκευαστών, οι οποίοι κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση.

Στην εισαγγελική πρόταση, η οποία υπεβλήθη στις 21 Σεπτεμβρίου του 2012 προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, ξεδιπλώνεται η δράση των κατηγορουμένων, οι οποίοι -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- υπερκοστολογούσαν τις μελέτες δημοσίων έργων, ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 29 άτομα. Μεταξύ αυτών βρίσκονται ο κ. Διονύσης Ψωμιάδης, ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Κώστας Παπαδόπουλος, ο εργολάβος Ζήνωνας Αθανασιάδης, ο πρώην προϊστάμενος του τμήματος Σ.Ε.Σ.Μ.Ε. της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, κ. Θανάσης Διαμαντόπουλος, ο βοηθός νομάρχη, κ. Ιωάννης Λεμπετλής, καθώς και ο πρώην διευθυντής της Διεύθυνσης Απασχόλησης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης (Ν.Α.Θ.), κ. Νίκος Μαρινάκης.

Η πολυσέλιδη δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά στην οικονομική ζημιά που φέρεται να υπέστη η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης από την υπερκοστολόγηση της μελέτης και εν συνεχεία της κατασκευής του έργου «Βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της επαρχιακής οδού Ωραιοκάστρου – Θεσσαλονίκης». Οι δε εμπλεκόμενοι βαρύνονται με κατηγορίες που επισείουν μέχρι και ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η υπόθεση, η οποία ζημίωσε το Δημόσιο με ποσό μεγαλύτερο των 800.000 ευρώ, εκτείνεται χρονικά από το 1997 και χωρίζεται σε δύο κυρίως υποπεριόδους.

Η πρώτη αφορά στη φάση της μελέτης (1997 - 2004) και η δεύτερη στη φάση της κατασκευής του έργου (2005 - 2007). Ενδιάμεσο στάδιο είναι εκείνο της δημοπράτησης κατασκευής (2004 - 2005).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...