Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Πανεργατικό συλλαλητήριο οργανώνουν την Τετάρτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Πανεργατικό συλλαλητήριο πραγματοποιούν την Τετάρτη στις 6.00 το απόγευμα στα Προπύλαια, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) και η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ). Το συλλαλητήριο πραγματοποιείται ενόψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού στη Βουλή και τα συνδικάτα εκφράζουν την αντίθεσή τους με τις περικοπές στην παιδεία, στην υγεία και στις κοινωνικές παροχές.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ ζητά να μην προχωρήσει η ψήφιση των μέτρων και κάνει λόγο για «αντεργατική δογματική εμμονή της τρόικας, στη κατάργηση της Εθνικής Σύμβασης, των τριετιών, του επιδόματος γάμου και ό,τι έχει απομείνει από το εργασιακό θεσμικό πλαίσιο στη χώρα μας».

Στο μεταξύ, η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει προς όλους τους βουλευτές πίνακες με τους οποίους αντικρούει τις θέσεις της τρόικας για τα εργασιακά, όπως τις μετέφερε με δηλώσεις του χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Αναφερόμενη στις συλλογικές συμβάσεις, η Συνομοσπονδία υποστηρίζει ότι «θεμελιώδες χαρακτηριστικό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ως αυτόνομου μηχανισμού θέσπισης κατωτάτων ορίων αμοιβής και εργασίας, είναι η καθολικότητα της ισχύος της» και προσθέτει πως «το επιχείρημα ότι η δέσμευση αυτή δεν ισχύει σε κανένα μέρος του κόσμου» δεν ευσταθεί διότι, «ο θεσμός αυτός προστατεύεται από τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας 26 και 131, οι οποίες έχουν κυρωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο από 104 και 51 χώρες αντίστοιχα, ανάμεσα στις οποίες και αρκετές ευρωπαϊκές χώρες».

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, «η επεκτασιμότητα των ΣΣΕ ο μηχανισμός κήρυξής τους ως γενικά υποχρεωτικών, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2011 ανεστάλη επ' αόριστον, ήταν συναφής με την αντίστοιχη ισχύουσα γερμανική και γαλλική νομοθεσία». Για το επίδομα γάμου, η θέση της ΓΣΕΕ, είναι ότι «αποτελεί συνήθη προσαύξηση της αμοιβής της εργασίας στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες λόγω οικογενειακής κατάστασης, την οποία τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν δεσμευθεί να προστατεύουν ως υποχρέωσή τους από την ευρωπαϊκή και τη διεθνή νομοθεσία (Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης κλπ)».

Παναττική στάση εργασίας την ερχόμενη Πέμπτη, εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ εξαγγέλλει παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιο από τις 12 το μεσημέρι, έως τη λήξη του ωραρίου, για την Πέμπτη, 1η Νοεμβρίου.

Η στάση εργασίας πραγματοποιείται, προκειμένου να μπορέσουν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που πραγματοποιούν οι Ομοσπονδίες στο χώρο της Υγείας, την ίδια ημέρα, στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο
Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...