Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την επόμενη εβδομάδα

Απεργιακό μπλακάουτ στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, ενώ μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει τους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς. Από τη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στο Μετρό, τον Ηλεκτρικό και το τραμ ξεκινούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Την Τρίτη και την Τετάρτη δεν θα λειτουργήσουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Διαβάστε αναλυτικά το απεργιακό πρόγραμμα.

Οι κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς εξαγγέλθηκαν στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη.

Ειδικότερα:

- Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου δεν θα λειτουργήσουν το Μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ. Τα σωματεία εργαζομένων σε αυτά τα μέσα έχουν κηρύξει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Την ίδια μέρα, θα συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν αν και πώς θα απεργήσουν κατά τη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και την Τετάρτη.

- Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου δεν θα λειτουργήσουν τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Επίσης, δεν θα κυκλοφορήσουν τα ταξί. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι. Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία.

- Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου δεν θα λειτουργήσουν τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία.

Εκτός από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, προγραμματίζονται κινητοποιήσεις σε διάφορους άλλους κλάδους:

- Το Σαββατoκύριακο 3 και 4 Νοεμβρίου θα απόσχουν από τα καθήκοντά τους οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση.

- Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου απεργούν οι δημοσιογράφοι. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων και το ΕΚΑΒ, από τη Δευτέρα ώς την Τετάρτη.

- Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...