Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Βέροια: Συλλήψεις οκτώ μελών της Χρυσής Αυγής

Στη σύλληψη οκτώ μελών της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων και ενός υποψηφίου βουλευτή, προχώρησε η αστυνομία στη Βέροια.

Προηγήθηκαν επεισόδια σε κατάστημα της πόλης, που οδήγησαν στον τραυματισμό 53χρονου και φθορές στον εξοπλισμό του καταστήματος.

Ο 53χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγη ώρα μετά από συμπλοκή μελών της Χρυσής Αυγής με νεαρούς του αντιεξουσιαστικού χώρου, που σταμάτησε όταν εμφανίστηκε αστυνομική δύναμη και οι συμπλεκόμενοι αποχώρησαν.

Λίγη ώρα μετά επανεμφανίστηκε ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής  και πραγματοποίησαν την επίθεση σε καφετέρια της πόλης.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένες φθορές ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση και απειλή.

Μία Κρητικοπούλα κατέκτησε στέμμα ομορφιάς στο Λουξεμβούργο!

Η Κωνσταντίνα Μαθιουδάκη πήγε στο Λουξεμβούργο για σπουδές ... κι έμεινε! Μάλιστα εξακολουθεί και διατηρεί την εργασία της σε τράπεζα, ενώ παράλληλα κάνει, επιλεκτικά, δουλειές ως μοντέλο.

Παράδοξο πρώτο: Είναι Κρητικοπούλα κι όμως στέφθηκε βασίλισσα της ομορφιάς σε διαγωνισμό στο Λουξεμβούργο

Παράδοξο δεύτερο: Διατηρεί την εργασία της σε τράπεζα, ενώ παράλλαληλα εργάζεται ως μοντέλο.

Συμπέρασμα; Η Κωνσταντίνα Μαθιουδάκη πατάει γερά στη γη, δεν "θαμπώνεται" από τα φώτα, δεν "καβαλάει" το καλάμι από τον τίτλο της αναπληρωματικής «Miss Popularity of Luxemburg» που κατέκτησε.

Όσο για το τί κάνει η νεαρή Κρητικοπούλα στο Λουξεμβούργο; Εκεί βρέθηκε για σπουδές, αλλά τελικά εγκαταστάθηκε μόνιμα!

«Πήγα αρχικά για να βρω τον δρόμο μου και να σπουδάσω, αλλά τελικά έμεινα μόνιμα» δήλωσε η Κωνσταντίνα, η οποία εργάζεται σε τράπεζα.

«Κάνω φωτογραφίσεις, αλλά δεν ζω από αυτή τη δουλειά. Εξάλλου, όπως όλοι ξέρουμε, το μόντελινγκ έχει ημερομηνία λήξης, αλλά και, πέρα από αυτό, είμαι πολύ πρακτικό μυαλό και μια καριέρα μοντέλου ήξερα πως ποτέ δεν θα μου πρόσφερε την ασφάλεια που επιζητώ από τη δουλειά μου» πρόσθεσε.
cretalive.gr

Πρωτιά για τη ΝΔ και εκλογική άνοδο για τον ΣΥΡΙΖΑ «δείχνουν» τα στοιχήματα

Εκλογικό θρίλερ με πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας αλλά και μεγάλη άνοδο για τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν τα ηλεκτρονικά γραφεία στοιχημάτων για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «Ποιος θα λάβει υψηλότερο ποσοστό ψήφων» η εταιρεία Unibet δίνει τις εξής αποδόσεις:
  • Νέα Δημοκρατία 1,62
  • Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) 1,95
  • ΠΑΣΟΚ 25,00
  • Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ) 75,00
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες 50,00
  • Δημοκρατική Αριστερά 100,00
Ακόμα, με βάση τις αποδόσεις της ίδιας ιστοσελίδας, οι χρήστες φαίνεται να θεωρούν πως το ποσοστό συμμετοχής σε αυτές τις εκλογές θα ξεπεράσει το 66,5% ενώ η επόμενη Βουλή θα είναι επτακομματική.
Σε ότι αφορά τα ποσοστά των δύο πρώτων κομμάτων, οι αποδόσεις δείχνουν κλίμα πόλωσης αφού εκτιμάται ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβουν πάνω από 26%.
Το ίδιο κλίμα επικρατεί και σε άλλες ιστοσελίδες ηλεκτρονικού στοιχήματος, με την bwin και την betoto να παίζουν οριακά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και τις αποδόσεις να βρίσκονται στο 1,75 και στο 1,95 αντίστοιχα.
H Stan James δίνει φαβορί τη ΝΔ για νικήτρια της εκλογικής μάχης με απόδοση 1.67, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παίζεται στο 2.10. Το ΠΑΣΟΚ πλέον έχει βρεθεί στην τρίτη θέση και παίζεται από την εταιρεία για νίκη σε απόδοση 51.00.
Enhanced by Zemanta

Η Ελένη Πετρουλάκη φέρνει αέρα Χόλυγουντ στην παραλιακή

Η Ελένη Πετρουλάκη φέρνει αέρα Χόλυγουντ στην παραλιακή. Η νέα παγκόσμια μόδα ακούει στο όνομα SUP surfing ή Stand-Up Paddle surfing (στα ελληνικά σημαίνει σερφ με όρθια κωπηλασία).
  
To άθλημα ήδη έχει κάνει την εμφάνισή του σε πολλές παραλίες της Αττικής αφήνοντας τους λουόμενους με ανοιχτό το στόμα. Μερικοί από τους θανατικούς του σερφ με όρθια κωπηλασία είναι ο Ματ Ντέιμον, η Τζένιφερ Ανιστον, ο Πιρς Μπρόσναν, ενώ από την Ελλάδα μεγάλοι φαν είναι ο Ελληνας Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης και ο Πάρης Κασιδόκωστας.

Είναι φανταστικός τρόπος για να ασκηθείς στη θάλασσα και θεωρείται πολύ πιο εύκολο (και γρήγορο) να μάθεις πώς να το κάνεις από ό,τι το surfing. «Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το πώς θα ισορροπήσεις πάνω στο κύμα, οπότε μπορείς απλώς να ξεκινήσεις να κωπηλατείς και να γυμνάζεις τα χέρια σου», εξηγεί η Ελένη Πετρουλάκη στο www.missbloom.gr.

Το stand up paddling, το νέο water sport που κάνει θραύση στην Ελλάδα, είναι ιδανικό για να κάψεις θερμίδες! O φωτογραφικός φακός της «Espresso» μάλιστα εντόπισε την «εθνική μας γυμνάστρια» κατά τη διάρκεια της προπόνησης και όπως μπορείτε να δείτε, είναι άκρως εντυπωσιακό.

Το συγκεκριμένο άθλημα δεν έχει ακόμα επίσημη ονομασία, καθώς μετράει ούτε έναν χρόνο ζωής. Πρωτοεμφανίστηκε πριν από πέντε χρόνια στις ακτές της Καλιφόρνιας και από εκεί πέρασε στο Hollywood, όπου κατέκτησε και τους διεθνείς αστέρες.

Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από την Ελένη Πετρουλάκη η οποία πάντα ό,τι πρωτοποριακό υπάρχει το παρουσιάζει και το κάνει μόδα και στην Ελλάδα.

Το νέο αυτό άθλημα θεωρείται εξαιρετική γυμναστική και είναι η λύση για όσους θέλουν να κάνουν σερφ αλλά δεν υπάρχει άνεμος. Το μυστικό για να παραμείνεις όρθιος πάνω στη σανίδα και να ισορροπείς σωστά είναι να είσαι χαλαρός και με ελαστικότητα. Μάλιστα, όσοι ήδη ασχολούνται με αυτό το βρίσκουν άκρως διασκεδαστικό, αφού δεν έχει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία.

ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ/ΕΣΠΡΕΣΣΟ

Λαμία: Παρέσυρε και εγκατέλειψε τρίχρονο αγoράκι

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Συνέβη λίγο πριν τις 4.00 το απόγευμα στη Ροδίτσα Λαμίας 


Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport.gr, το τροχαίο έγινε όταν ο μικρός αθίγγανος ξέφυγε από την προσοχή των γονιών του και προσπάθησε να διασχίσει το οδόστρωμα.

Ο μικρούλης ρομά παρασύρθηκε από μηχανάκι που οδηγούσε νεαρός, ο οποίος αφού χτύπησε το παιδί, ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε.

Το 3χρονο αγοράκι διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του. Ωστόσο επειδή έχει τραυματιστεί στο πόδι και δεν υπάρχει παιδοχειρουργός στο νοσοκομείο της Λαμίας, θα διακομισθεί στην Αθήνα στο νοσοκομείο Παίδων.

Η τροχαία Λαμίας αναζητά τον οδηγό του δικύκλου και ερευνά τα ακριβή αίτια του τροχαίου.

Παγίδες για ανέργους στη δήλωση εισοδήματος

Σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής τους εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι έρχονται τώρα αντιμέτωποι και με τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2011, που κρύβουν ορισμένες «παγίδες». Το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει ειδικές οδηγίες για να αποφύγουν οι άνεργοι την επιβάρυνση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, αλλά και για να αμφισβητήσουν, αν χρειασθεί, τους «φουσκωμένους» φόρους λόγω τεκμηρίων.
    
Οι άνεργοι έχουν εξαιρεθεί βάσει του νόμου από την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, που επιβάλλεται με συντελεστές από 1% έως 4% σε όσους έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ. Δεν αρκεί, όμως, να είναι κανείς άνεργος για να αποφύγει την εισφορά, αλλά θα πρέπει να εκπληρώνει δύο προϋποθέσεις, που πρέπει να πληρούνται αθροιστικά, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών:

1. Ο άνεργος θα πρέπει είτε να λαμβάνει επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ή να είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο των ανέργων του εν λόγω οργανισμού για τουλάχιστον δώδεκα συνεχόμενους μήνες, ούτως ώστε να χαρακτηρίζεται μακροχρόνια άνεργος. Οι προϋποθέσεις αυτές πρέπει να συντρέχουν στο πρόσωπό του κατά την 30/04/2012, για να υπάρχει και για το τρέχον οικονομικό έτος ένα σημείο αναφοράς κοινό για όλους τους φορολογούμενους. Συνεπώς, μακροχρόνια άνεργος, για την εφαρμογή του νόμου κατά το οικονομικό έτος 2012, νοείται αυτός που είναι συνεχόμενα εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ πριν και κατά την 30/04/2011.

2. Να μην έχει κατά τη χρήση 2012 πραγματικά εισοδήματα άλλης πηγής, εκτός από μισθωτές υπηρεσίες, γεγονός που το δηλώνει υπεύθυνα ο φορολογούμενος μαζί με την αίτηση απαλλαγής του από την εισφορά που θα υποβάλει στη ΔΟΥ (μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού σημειώματος) και θα ελεγχθεί κατά την υποβολή της φορολογικής του δήλωσης κατά το επόμενο οικονομικό έτος. Στην έννοια του πραγματικού εισοδήματος περιλαμβάνονται όλα τα εισοδήματα που δηλώνονται στη φορολογική δήλωση και φορολογούνται με τις γενικές διατάξεις, όπως ενοίκια ακινήτων, γεωργικά εισοδήματα κ.λπ., ακόμη κι αυτά που υπολογίζονται με τεκμαρτό τρόπο. Δεν υπολογίζονται τα αντικειμενικά εισοδήματα που προσδιορίζονται με βάση τη συνολική ετήσια δαπάνη διαβίωσης και την ετήσια δαπάνη απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

Τα τεκμήρια εισοδήματος «νέας γενιάς», που πλέον ονομάζονται «αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης», μπορεί να «φουσκώσουν» απρόβλεπτα την επιβάρυνση ενός ανέργου που τυχαίνει να έχει στην κατοχή του, για παράδειγμα, ένα αυτοκίνητο Ι.Χ. Το υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει ότι οι άνεργοι μπορούν να αμφισβητήσουν το συνολικό ποσό της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης για κατοικίες, Ι.Χ. και άλλα περιουσιακά στοιχεία εάν αποδείξουν ότι η πραγματική δαπάνη του φορολογουμένου και των μελών που τον βαρύνουν είναι μικρότερη από την αντικειμενική δαπάνη.

Οι άνεργοι θα πρέπει σε αυτή την περίπτωση να αποδείξουν την αλήθεια των ισχυρισμών τους ενώπιον του εφόρου με βάση πραγματικά περιστατικά ή στοιχεία. Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ έχει την υποχρέωση να κρίνει αν τα στοιχεία αυτά γίνονται δεκτά ή απορρίπτονται, αιτιολογώντας την απόφασή του.

Αποζημίωση και επίδομα
Οι φοροτεχνικοί υποδεικνύουν δύο τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν όσους έχουν λάβει μέσα στο 2011 επίδομα ανεργίας ή αποζημίωση απόλυσης:

- Τα ποσά που έχουν λάβει ως επιδότηση ανεργίας θα πρέπει να τα αναγράψουν στον κωδικό 661-662 του εντύπου της δήλωσης, ώστε να καλύψουν την αντικειμενική δαπάνη για περιουσιακά στοιχεία. Σε περίπτωση που ένας άνεργος έχει εισόδημα από άλλες πηγές, το οποίο ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, τότε τα ποσά από επιδότηση ανεργίας φορολογούνται.

- Οσοι έχουν λάβει αποζημίωση απόλυσης πρέπει να προσέξουν να εγγράψουν το ποσό στον κωδικό 657-658 της δήλωσης, ώστε να αποφύγουν να υπολογισθεί και η αποζημίωση στο εισόδημα που επιβαρύνεται με την εισφορά αλληλεγγύης.

Τι να κάνουν οι απλήρωτοι
Για τους -όχι λίγους πλέον- μισθωτούς που έχουν απλήρωτες οφειλές από τους εργοδότες τους για το 2011 διευκρινίζεται από το υπουργείο Οικονομικών ότι έχουν δικαίωμα να μην τις δηλώσουν στα εισοδήματα του προηγούμενου έτους, ώστε να μη φορολογηθούν για ποσά που δεν έχουν εισπραχθεί πραγματικά. Ομως για να έχουν αυτό το δικαίωμα οι απλήρωτοι μισθωτοί θα πρέπει η βεβαίωση αποδοχών που τους έχουν χορηγήσει οι εργοδότες να αναγράφει τις ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές σε διακεκριμένη σειρά, ώστε να ξεχωρίζουν από τις αποδοχές που εισπράχθηκαν.

Βάσει της βεβαίωσης αυτής ο εργαζόμενος θα υποβάλει δήλωση φόρου εισοδήματος οικονομικού έτους 2012 (χρήση 2011) δηλώνοντας στους αντίστοιχους κωδικούς μόνο τις εισπραχθείσες αποδοχές της χρήσης αυτής καθώς και τον αναλογούντα και παρακρατηθέντα φόρο που αντιστοιχεί σε αυτές.


ΝΩΝΤΑΣ ΧΑΛΔΟΥΠΗΣ/espresso
You might also like:

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ: Το κάλεσμά της ενάντια στη Χρυσή Αυγή

Μπορεί η Ελευθερία Αρβανιτάκη να μη μας έχει συνηθίσει σε παρεμβάσεις τέτοιου τύπου, αυτή τη φορά όμως, ξέσπασε. 

Με αφορμή την επίθεση του Κασιδιάρη εναντίον των δύο γυναικών στο στούντιο του ΑΝΤ1 η Ελευθερία Αρβανιτάκη έστειλε το δικό της μήνυμα μέσω twitter λέγοντας:
 "Αντισταθείτε.
Μιλήστε.
Καταγγείλετε.
Βοηθήστε.
Η "Χρυσή Αυγή" αποθρασύνεται.
Το επεισόδιο στον ΑΝΤ 1 απογυμνώνει τη διαστροφή της βίας και του Φασισμού".


radar.gr

Economist: Σκληρό πόκερ Μέρκελ-Τσίπρα και ίσως «διαζύγιο αλά ελληνικά»

Το ενδεχόμενο να δούμε «διαζύγιο αλά ελληνικά» ανάμεσα σε Αθήνα και Ευρωζώνη προβάλλει το περιοδικό Economist, παραπέμποντας στον τίτλο της γνωστής κινηματογραφικής ταινίας «Γάμος αλά ελληνικά».

Το περιοδικό πάντως εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια και ενδεχόμενα. Θεωρεί αβέβαιη τη ... σχέση της Ελλάδας με το ευρώ κι επισημαίνει πως τίποτε δεν θα είναι στη χώρα όπως πριν, ακόμη κι αν σχηματίσει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία. Κι αυτό γιατί, όπως τονίζει, το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά θα επιδιώξει την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου.

Σύμφωνα με το περιοδικό, οι αγορές ανησυχούν πως εάν επικρατήσει στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα τελικά θα «αποχωριστεί» το κοινό νόμισμα, με συνέπειες ολέθριες για την υπόλοιπη Ευρωζώνη.

Παρατηρεί πάντως ο Economist πως δεν υπάρχουν αυτόματες διαδικασίες για μια ελληνική αποχώρηση από την Ευρωζώνη, καθώς και ότι δεν μπορεί να προβλεφθεί επακριβώς η χρονική στιγμή του «διαζυγίου», εάν κι εφ' όσον τελικά αυτό επέλθει.

«Ο Τσίπρας θα κάνει ένα βήμα πίσω, εάν...»


Ταχύτερη θα είναι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σημειώνει το περιοδικό, εάν ο Αλέξης Τσίπρας «παγώσει» την αποπληρωμή του χρέους. Τότε, αναφέρει ο Economist, όλοι οι όροι του μνημονίου θα καταργηθούν και μαζί τους θα τερματιστεί και η παροχή χρημάτων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προς τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Κατά τον Economist, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι η Ανγκελα Μέρκελ δεν επιθυμεί να χρεωθεί το οικονομικό χάος, το οποίο θα επιφέρει ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Ακόμη κι αν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύσεις θα γίνουν, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα έχουν αίσια έκβαση, τονίζει.

Όπως επισημαίνει το περιοδικό, εάν τεθεί ως όρος για τη περαιτέρω στήριξη των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ η εφαρμογή των όρων του μνημονίου, τότε «ο Τσίπρας είναι αυτό αυτός που στο τέλος θα κάνει ένα βήμα πίσω, ειδάλλως η Ελλάδα θα μπορούσε πράγματι να βγει εκτός ευρώ αμέσως μετά τις εκλογές».

Χάρρυ Κλυνν: Η φασιστοπλέμπα της Νέας Δημοκρατίας ίδια σκατά με τη Χρυσή Αυγή

Σκληρή επίθεση  εναντίον της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε σήμερα ο γνωστός κωμικός Χάρρυ Κλυνν από την ιστοσελίδα του με αφορμή μια δήλωση που φέρεται να έκανε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, αποκαλώντας «αδελφό κόμμα» τη Χρυσή Αυγή.
Η ιστορία ξεκινά από μια δήλωση που φέρεται να έκανε ο συντονιστής του προεκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας για την Βόρεια Ελλάδα, Παναγιώτης Ψωμιάδης, την προηγούμενη Κυριακή στην Ξάνθη, όπου έλεγε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τα μέλη της Χρυσής Αυγής, πλην ακραίων συμπεριφορών που καταδικάζει.
Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας πιθανή την αύξηση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας στο νομό, ο κ. Ψωμιάδης είπε ενέταξε  τη Χρυσή Αυγή στις αδερφές παρατάξεις της ΝΔ: «Το ποσοστό της ΝΔ στην Ξάνθη θα είναι ανεβασμένο και μάλιστα πολύ. Εκτιμώ περισσότερο από 5 με 7 ποσοστιαίες μονάδες. Αυτό το συμπεραίνω από τις πολλές μετακινήσεις φίλων μας από τις αδελφικές κεντροδεξιές παρατάξεις προς την δική μας, δηλαδή από Μπακογιάννη, Καμμένο, Μάνο, Χρυσή Αυγή», είχε πει τονίζοντας ότι «Εμένα προσωπικά δε με ενοχλεί η Χρυσή Αυγή, πλην ακραίων συμπεριφορών τις οποίες και καταδικάζω».
Η απάντηση του Χάρρυ Κλυνν ήρθε σήμερα, με ανάρτησή του στη σελίδα του, όπου αποκαλεί «φασιστοκαμουφλαρισμένη» τη Νέα Δημοκρατία και «φασιστοπλέμπα» τα στελέχη της:
Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του Χάρρυ Κλυνν:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ (Υπεύθυνος προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ στη Μακεδονία) : «Δεν με ενοχλεί η Χρυσή Αυγή αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ – Αδελφό κόμμα η Χρυσή Αυγή»
Ε, βέβαια Παναγιώτη και μπράβο σου που το παραδέχεσαι δημοσίως. «Αδελφό κόμμα η Χρυσή Αυγή!!!»
Τα ίδια σκατά είστε κι εσείς στην φασιστοκαμουφλαρισμένη Νέα Δημοκρατία με τους Βορίδηδες, τους Γεωργιάδηδες, τους Πλεύρηδες, τους Βελόπουλους και τα' άλλα τα παιδιά της φασιστοπλέμπας της Συγγρού.

Σοκ στη Ναύπακτο - Επιχείρησαν να κάψουν ζωντανούς Πακιστανούς

Πετώντας εάν αναμμένο στουπί ποτισμένο με εύφλεκτο υγρό στο σπίτι όπου έμεναν, άγνωστοι επιχείρησαν να κάψουν ζωντανούς, μετανάστες από το Πακιστάν.

Αφού έσπασαν την πόρτα της εισόδου, πέταξαν στο εσωτερικό ένα αναμμένο στουπί και εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα η ομάδα των ατόμων που πέταξε το αναμμένο στουπί αποτελούνταν από πέντε άτομα.

Η φωτιά σβήστηκε από έναν από τους Πακιστανούς που την ώρα της επίθεσης κοιμόταν στο ισόγειο του σπιτιού.

Η υπόθεση ερευνάται από το Αστυνομικό Τμήμα της Ναυπάκτου και έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά στην τοπική κοινωνία.

Μιχελάκης: Είναι σοκαριστικό o ΣΥΡΙΖΑ να καλεί το κόσμο σε αντάρτικο πόλεων[βίντεο]

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε βίντεο το οποίο διακινείται στο διαδίκτυο και το οποίο εμφανίζει τον Ιφικράτη Αμυρά, τον οποίο ο Γιάννης Μιχελάκης υποστηρίζει ότι είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, να καλεί ομάδες πολιτών σε αντάρτικο πόλεων.
Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιαννης Μιχελάκης κάνει λόγο για σοκαριστική αποκάλυψη και καταγγέλει τον Ιφικράτη Αμυρά ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη ειναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ότι σε δημόσια παρέμβασή του, καλεί ομάδες πολιτών να κάνουν αντάρτικο πόλεων, να προμηθευτούν όπλα, μαχαίρια, τσεκούρια, μολότοφ, να προβούν σε εκτελέσεις, να πυρπολούν δημόσια κτήρια, να κάνουν απαγωγές πολιτών και κάθε άλλο αδίκημα του ποινικού κώδικα.
Η ανακοίνωση της Ν.Δ
«Σοκ προκαλεί η σημερινή αποκάλυψη, ότι ο κ. Ιφικράτης Αμυράς, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σε δημόσια παρέμβασή του, καλεί ομάδες πολιτών να κάνουν αντάρτικο πόλεων, να προμηθευτούν όπλα, μαχαίρια, τσεκούρια, μολότοφ, να προβούν σε εκτελέσεις, να πυρπολούν δημόσια κτήρια, να κάνουν απαγωγές πολιτών και κάθε άλλο αδίκημα του ποινικού κώδικα.
Φαίνεται μάλιστα, ότι ο κ. Ιφικράτης Αμυράς, διατηρεί προνομιακή σχέση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα. Αρχικά, άλλωστε, είχε περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθήνας, όπως αυτό ανακοινώθηκε με επίσημο δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ (και δημοσιεύτηκε στις 21/4 στην ηλεκτρονική έκδοση της κομματικής εφημερίδας «Αυγή», και σε όλα τα ΜΜΕ) αλλά μετά από το σάλο που προκλήθηκε, αποσύρθηκε διακριτικά, χωρίς όμως να διαγραφεί ποτέ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τέτοιες απόψεις τις αποσιωπά, αλλά δεν τις καταδικάζει. Τις υποθάλπει και τις ενθαρρύνει. Οι πολίτες όμως έχουν καταλάβει.Το σοκ που προκαλούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι περιθωριακές συνιστώσες του στους Έλληνες πολίτες, άλλοτε ως οπαδοί του τρομοκράτη Κουφοντίνα, άλλοτε ως καθοδηγητές αντάρτικου πόλεων, άλλοτε ως προστάτες των κουκουλοφόρων, συγκλονίζει τους Έλληνες.
Οι πρακτικές, όμως, αυτές δεν θα περάσουν!»
Ουδεμία σχέση έχει ο Ιφικράτης Αμυράς με το ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος, απαντώντας στην ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ κ.Γ.Μιχελάκη.
Συγκεκριμένα, όπως σχολιάζει το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την ανακοίνωση του κ.Μιχελάκη, "Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα και βγάζω τα παπούτσια μου να μη βραχεί η ομπρέλα»… Ο Ιφικράτης Αμυράς έχει τόση σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όση έχει και η ΝΔ με την πραγματικότητα και την αξιοπιστία. Δηλαδή, καμία απολύτως. Δυστυχώς για τους ίδιους, τα όρια μεταξύ γελοιοποίησης και πανικού είναι πλέον δυσδιάκριτα για τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά".

Enhanced by Zemanta

Δολοφονήθηκε Ισπανός οπαδός στην Ουκρανία!

Ο 46χρονος άντρας είχε εξαφανιστεί εδώ και ένα μήνα και η αστυνομία τον βρήκε δολοφονημένο στην πόλη Μακεγιένκα, στα περίχωρα του Ντόνετσκ.


Όπως αναφέρουν Ουκρανικά ΜΜΕ, η αστυνομία έχει προχωρήσει στην προσαγωγή τριών υπόπτων για τη δολοφονία του Ισπανού οπαδού.

Ο 46χρονος άντρας έκανε διακοπές στην Ουκρανία και θα μετακόμιζε στην Πολωνία για να παρακολουθήσει τους αγώνες της Εθνικής Ισπανίας. Εδώ και περίπου ένα μήνα όμως είχε εξαφανιστεί και δυστυχώς βρέθηκε δολοφονημένος.

Μπλακ άουτ στο Ντεπώ Θεσσαλονίκης

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η διακοπή ηλεκτροδότησης στην περιοχή του Ντεπώ στην ανατολική Θεσσαλονίκη λόγω σοβαρής βλάβης που προκλήθηκε από τις 3.30 τα ξημερώματα σε υπόγεια καλώδια της ΔΕΗ .


Η πολύωρη βλάβη που προκλήθηκε από άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο στα υπόγεια καλώδια έθεσε εκτός λειτουργίας τρεις υποσταθμούς. Συνεργεία της ΔΕΗ επιχειρούν την αποκατάσταση της βλάβης η οποία αναμένεται αργά το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή βρίσκονται δεκάδες καταστήματα εστίασης, τροφίμων , καφετέριες κ.α που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο σοβαρής οικονομικής ζημιάς από την αλλοίωση ευαίσθητων προϊόντων τους λόγω της υψηλής θερμοκρασίας (31 με 32 βαθμούς Κελσίου).

Η Όλγα Τρέμη πουλάει 2,7 εκατ. ευρώ, το αρχοντικό της

Με τον τίτλο "Η Όλγα πουλάει το αρχοντικό της" κυκλοφορεί αύριο η Real Life μαζί με τη Real News του Νίκου Χατζηνικολάου.

Η κυριακάτικη εφημερίδα αναφέρει ότι η Όλγα Τρέμη ζητά 2,7 εκ. ευρώ για το νεοκλασικό της Ρηγίλης που μένει μέχρι σήμερα.

Η δημοσιογράφος και ο σύζυγός της  Νίκος Νικητέας αποφάσισαν να μετακομίσουν και αναζητούν αγοραστή για το πολυτελές  ακίνητό τους.

Σημειώνεται ότι το ένθετο "Real Life" της Real News, διευθύνει ο Γιώργος Λιάγκας που δουλεύει στο ίδιο κανάλι με την Τρέμη, το MEGA.

Μένει στον Alpha η Βίκυ Χατζηβασιλείου

Αίσιο τέλος είχαν εν τέλει, οι επαφές της Βίκυς Χατζηβασιλείου με τον Alpha, οπότε η παρουσιάστρια θα παραδίδει "Πακέτο", για μια χρονιά ακόμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Εspresso" αν και το κανάλι δεν ήθελε να χάσει το "Πακέτο" από το πρόγραμμά του, αναγκάστηκε λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στο τηλεοπτικό τοπίο και της συνεχούς μείωσης της διαφημιστικής πίτας να κάνει περικοπές στο κοστολόγιο της εκπομπής.

Αυτό υπήρξε και το "αγκάθι" στις συνομιλίες των δύο πλευρών αφού η Βίκυ Χατζηβασιλείου δεν ήθελε, λόγω των περικοπών, να αλλοιωθεί το ύφος της εκπομπής και να "πειραχτούν" οι αμοιβές των συνεργατών της που - όπως και η ίδια άλλωστε- αναγκάστηκαν να εργάζονται διπλά, αφού η εκπομπή από μονόωρη έγινε δίωρη.

Εν τέλει οι διαπραγματεύσεις είχαν αίσιο τέλος, αφού η παρουσιάστρια δέχτηκε να μειώσει τις προσωπικές της απολαβές ώστε να μην πειραχτούν οι αμοιβές των μελών της ομάδας της.

"Κατανοώ τις οικονομικές δυσκολίες που επικρατούν και έτσι δέχτηκα τη μείωση, όπως τόσοι άλλοι εργαζόμενοι στη χώρα μας", δήλωσε στην "Espresso" η Bίκυ Χατζηβασιλείου, τονίζοντας πως "αυτό που μ' ενδιαφέρει ήταν να συνεχίσει η εκπομπή που αγαπώ πολύ και να μην υπάρξουν κι άλλοι άνεργοι".

Ο αγώνας της Εθνικής έστειλε στα ύψη την τηλεθέαση της ΕΤ1!

Ονειρεμένα τα νούμερα τηλεθέασης για το πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης...


Την έναρξη του EURO 2012 έκανε η Εθνική μας δίνοντας τη μάχη της ενάντια στην Πολωνία. Μετά από ένα απογοητευτικό Α΄ Ημίχρονο, με την Ελλάδα να χάνει 1-0, η ψυχή της Εθνικής κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα στο δεύτερο ημίχρονο και να καταφέρει να ισοφαρίσει με έναν παίκτη λιγότερο. 

Τον αγώνα αυτόν της Ελλάδας με την Πολωνία, φαίνεται πως περίμεναν πως και πως οι τηλεθεατές, οι οποίοι έλαβαν θέσεις στους καναπέδες τους και ξαναθυμήθηκαν ότι στο κοντρόλ της τηλεόρασής τους υπάρχει και το πλήκτρο της ΕΤ1...

Το ξεχασμένο και ταλαίπωρο πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης που μετράει σταθερά μονοψήφια νούμερα, -μάλιστα νωρίτερα την ίδια μέρα η τηλεθέαση του είχε φτάσει ακόμα και στο 0,2%!- τρέλανε τα μηχανάκια μέτρησης της Nielsen, τα οποία κατέγραψαν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού αστρονομικές επιδόσεις. Μέχρι και 62,1% του τηλεοπτικού κοινού είδε τον αγώνα με τον μέσο όρο να αγγίζει το 51%!

Στο νεανικό κοινό η τηλεθέαση δεν έπεσε κάτω από το 50% και εκτοξεύθηκε λίγο πριν το τέλος του αγώνα στο 72,3%!

Πάτρα: Βρήκαν χασισοφυτεία μέσα σε δάσος!

Κατασχέθηκαν χθες το μεσημέρι, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών 23 δενδρύλλια κάνναβης. 


Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας αξιοποιώντας κατάλληλη πληροφορία και με τη βοήθεια αστυνομικού σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών, εντόπισαν σε δασική έκταση στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας, σε διαμορφωμένο χώρο, 23 δενδρύλλια κάνναβης με ύψος από 50 έως1,5 μέτρο το καθένα, τα οποία αφού ξερίζωσαν τα κατέσχεσαν.

Όπως αναφέρει το patrastimes.gr έσα στο χώρο της φυτείας οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 8 χάρτινα φακελάκια που περιείχαν συνολικά 44,8 γραμμάρια κάνναβης και διάφορα εργαλεία που προορίζονταν για το πότισμα και την καλλιέργεια των φυτών.

Οι έρευνες που ενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη - καλλιεργητή

Ηράκλειο: Έκλεψε το πορτοφόλι και πήγε για ανάληψη

Μια 36χρονη Ελληνίδα και ένας 24χρονος από την Αλγερία συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να παραβιάσουν ένα αυτοκίνητο ιδιοκτησίας μιας 39χρονης..


Νωρίτερα η 36χρονη είχε "ανοίξει" ένα σταθμευμένο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και είχε αρπάξει από το εσωτερικό του ένα πορτοφόλι το οποίο περιείχε κάρτες τραπεζών καθώς και προσωπικά αντικείμενα ενός 45χρονου.

Στη συνέχεια όπως αναφέρει το flashnews.gr η 36χρονη χρησιμοποίησε τη χρεωστική κάρτα και πραγματοποίησε από ΑΤΜ Τράπεζας που βρίσκεται στο Ηράκλειο τρεις διαδοχικές αναλήψεις, ύψους 570 ευρώ.

Αργότερα, η Ελληνίδα όσο και ο Αλγερινός συνεργός της ακινητοποιήθηκαν από πολίτες όταν επιχείρησαν να παραβιάσουν το αυτοκίνητο μιας 39χρονης. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου που έσπευσαν στο σημείο τους συνέλαβαν.

Η προανάκριση συνεχίζεται.

Ένα βήμα πριν από τα περίπτερα

Στην τελική φάση για την έκδοσή της βρίσκεται η εφημερίδα που ετοιμάζει μία ομάδα δημοσιογράφων της Ελευθεροτυπίας.

Ήδη έχουν ξεκινήσει τα δοκιμαστικά και είναι πολύ πιθανό μετά τις εκλογές να κρεμαστεί στα περίπτερα.

Ο στόχος που έχει τεθεί, προβλέπει πωλήσεις περίπου 10.000 φύλλων.

Η νέα εφημερίδα θα φέρει τον τίτλο: «Η εφημερίδα των συντακτών».

Πηγή: στο Καρφί

Όργιο με τις συντάξεις στο Ηράκλειο

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καθώς ολοκληρώνονται οι έλεγχοι του ΙΚΑ για τον εντοπισμό περιπτώσεων δικαιούχων σύνταξης που έχουν φύγει από τη ζωή και οι συγγενείς τους εξακολουθούσαν να λαμβάνουν τις συντάξεις τους, ζημιώνοντας το ίδρυμα κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο Ηράκλειο Κρήτης ο σχετικός έλεγχος αποκάλυψε 27 τέτοιες περιπτώσεις, που εκτιμάται ότι προκάλεσαν ζημιά στο ΙΚΑ μεγαλύτερη των 350 χιλιάδων ευρώ.

Κραυγαλέα η περίπτωση συνταξιούχου που απεβίωσε το 2004, ωστόσο οι οικείοι του μέχρι και τον περασμένο Απρίλιο δεν είχαν δηλώσει το θάνατο του, με αποτέλεσμα να καταβάλεται κανονικά η σύνταξή του ακόμα και οκτώ χρόνια μετά. Μόνο για την περίπτωση αυτή, το ίδρυμα ζημιώθηκε κατά περίπου 95 χιλιάδες ευρώ

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπόλοιπες περιπτώσεις αφορούν σε συνταξιούχους που απεβίωσαν το 2009 ή το 2010.

Πηγή: cretalive.gr

Οι Ρώσοι...σώζουν και τον τουρισμό της Κρήτης!

Η...αρκούδα ξύπνησε και είναι πλέον φανερό ότι οι Ρώσοι τουρίστες που θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο είναι οι μόνοι που κάνουν τη διαφορά ακόμη και στα...φαρμακεία!

Όπως γράφει το cretalive,  κάποτε οι Έλληνες ήλπιζαν στον….Τσάρο να κατέβει και να απελευθερώσει την Ελλάδα!Σήμερα οι Ρώσοι τουρίστες…σώζουν τον τουρισμό μας! Το ένα εκατομμύριο Ρώσοι Τουρίστες που αναμένεται να έρθουν συνολικά φέτος και πολλοί εξ αυτών στην Κρήτη κάνουν τη διαφορά σε ένα δύσκολο και γκρίζο τοπίο για την ελληνική οικονομία…
“Εάν δεν ήταν οι Ρώσοι φέτος δεν θα ξέραμε τι να κάναμε! Τίποτα δεν θα υπήρχε…” είπε στο Cretalive ξενοδόχος του Αγίου Νικολάου που τα προηγούμενα χρόνια είχε συνηθίσει να δουλεύει με Γερμανούς και Άγγλους που φέτος τους...κυνηγά με το κιάλι!

Αλλά ακόμη και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εκτός ξενοδοχείων σε παρεμφερείς δραστηριότητες επισημαίνουν ότι ‘μόνο οι Ρώσοι κυκλοφορούν και ψωνίζουν κάτι’, ουδείς άλλος! Και αυτό φαίνεται ακόμη και σε δουλειές που παλιότερα στήριζαν ντόπιοι , ο τοπικός πληθυσμός. Οι Ρωσοι δεν ψωνίζουν μόνο....γούνες όπως νομίζουν ακόμη ορισμένοι, αλλά και απλά είδη ένδυσης, ακόμη και τα...φαρμακεία(που αγοράζουν αφειδώς παραφαρμακευτικά είδη) ζούν πια από τους Ρώσους ειδικά στο Βόρειο άξονα της Κρήτης...

«Αυτοί που έρχονται εδώ είναι και υψηλών εισοδημάτων ή τέλος πάντων έχουν καλύτερο οικονομικό επίπεδο» τονίζει πράκτορας που ξέρει καλά τη ρωσική αγορά και ελπίζει ότι η αύξηση το επόμενο διάστημα θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Η φετινή αύξηση αναμένεται κατά 30%-40% σε σχέση με πέρυσι να σημειώσει ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που θα επισκεφθεί φέτος την Ελλάδα, ενώ τα στοιχεία από την πρεσβεία της Μόσχας, τον ΕΟΤ και τα Visa Centers δείχνουν ότι έχουν εκδοθεί 19% περισσότερες βίζες σε σχέση με πέρυσι.

Το 2011 ήταν 650.000

«Εκατό εκατομμύρια Ρώσοι είναι έτοιμοι να επισκεφθούν την Ελλάδα», είχε πει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αγίας Πετρούπολης κ. Σεργκέι Φεντόροβ. Η Ελλάδα το 2011 υποδέχθηκε περίπου 650.000 Ρώσους τουρίστες, σημειώνοντας αύξηση κατά 50% σε σχέση με το 2010… Εντός μιας πενταετίας στην Ελλάδα έφτασαν 2 εκατομμύρια Ρώσοι, όταν στη γειτονική Τουρκία, που δεν αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα εισόδου στη χώρα οι αφίξεις Ρώσων τουριστών έφτασαν τα 14 εκατομμύρια. 

Βεντέτα με την «Δημοκρατία» άνοιξε η Στάη

Βεντέτα με την «Δημοκρατία» άνοιξε η Έλλη Στάη, όταν από το δελτίο της κρατικής τηλεόρασης αμφισβήτησε το κύρος της εφημερίδας που απάντησε με άρθρο που περιείχε χαρακτηρισμούς του είδους «η παιδούλα της ΝΕΤ με τα ακριβά αξεσουάρ».

Η κόντρα ξεκίνησε από τον Πέτρο Τατσόπουλο που η Έλλη Στάη είχε καλεσμένο και του ζήτησε να σχολιάσει το δημοσίευμα της εφημερίδας, που έφερε τον κ. Λαλιώτη να στηρίζει τον Τσίπρα.

Ο Τατσόπουλος είπε ότι «αυτό το έγραψε μία εφημερίδα της λαϊκής Δεξιάς, δεν το έγραψε η Le Monde» αμφισβητώντας την αξιοπιστία της Δημοκρατίας, για να συμφωνήσει η Στάη μαζί του στον ίδιο τόνο: «Σας διαβεβαιώ κύριε Τατσόπουλε, δεν θεωρώ τη Δημοκρατία, Le Monde. Σας διαβεβαιώ».

Πέθανε η συγγραφέας Ζωρζ Σαρρή

Η αγαπημένη συγγραφέας των παιδιών αλλά και ηθοποιός , η Ζωρζ Σαρρή, απεβίωσε, σήμερα το πρωί, στο σπίτι της σε ηλικία 87 ετών.

Η κηδεία της θα γίνει την Τρίτη 12 Ιουνίου στο Α' Νεκροταφείο.H Zωρζ Σαρρή γεννήθηκε το 1925 στην Αθήνα από μητέρα Γαλλίδα και πατέρα από το Αϊβαλή.

Στη διάρκεια του πολέμου δεν έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα, καθώς συμμετείχε στην Αντίσταση και στην ΕΠΟΝ ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα υποκριτής στη Δραματική Σχολή του Ροντήρη.

Το 1947 αυτοεξορίστηκε στο Παρίσι, όπου και παντρεύεται τον αιγυπτιακής καταγωγής χειρουργό Μάρκελλο Καρακώστα, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά.

Το 1962 επέστρεψε στην Ελλάδα και συνέχισε να παίζει στο θέατρο έως και την επιβολή της δικτατορίας που σταμάτησε για ιδεολογικούς λόγους. Έτσι έγραψε το πρώτο της μυθιστόρημα «Ο Θησαυρός της Βαγίας» που έγινε μεγάλη επιτυχία και αργότερα μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση.

Αυτή ήταν η αρχή για μια λαμπρή παιδική συγγραφική καριέρα τόσο γράφοντας μυθιστορήματα όσο και παιδικά θεατρικά έργα.

Το 1994 βραβεύτηκε με το Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου για το μυθιστόρημα «Νινέτ».

Το 1995 και το 1999 βραβεύτηκε από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Το 1988 προτάθηκε για το βραβείο «Χανς Κρίστιαν Άντερσεν».

Ως ηθοποιός έχει βραβευτεί το 1960 με το βραβείο Β' Γυναικείου ρόλου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Ανακοίνωση του Τομέα Πολιτισμού της Δημοκρατικής Αριστεράς για το θάνατο της Ζωρζ Σαρή


Η Ζωρζ Σαρή, πολυδιαβασμένη, αγαπημένη και βραβευμένη συγγραφέας, ηθοποιός και μεταφράστρια της γαλλικής λογοτεχνίας, υπήρξε συνεπής αριστερή καλλιτεχνική συνείδηση του ελληνικού 20ού αιώνα. Με τον ζωντανό και γλαφυρό λόγο της συνέβαλε στη δημιουργία μιας αξιόλογης λογοτεχνίας για παιδιά, εισάγοντας στα βιβλία της για τους νέους αναγνώστες πολιτικά, κοινωνικά και ιστορικά θέματα δίχως ηθικοπλαστικό διδακτισμό, με την ενέργεια του ανθρώπου που διαθέτει πάθος αλλά όχι εμπάθεια. Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια της Ζωρζ Σαρή και θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.

Καραβάτου - Κατσούλης βαφτίζουν τη κορούλα τους

Η Κατερίνα Καραβάτου και ο Κρατερός Κατσούλης εδώ και εννιά μήνες, βιώνουν μια μεγάλη ευτυχία - είναι γονείς ενός υπέροχου κοριτσιού.

Λίγο πριν συμπληρώσει τον πρώτο χρόνο της ζωής της, η μικρή θα  πάρει και επίσημα το όνομά της, αφού θα γίνει η βάφτισή της, η οποία έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Espresso", η μικρή δεν θα πάρει - όπως συνηθίζεται - το όνομα κάποιας γιαγιάς ή κάποιου παππού, αλλά ένα όνομα που δημιούργησαν οι γονείς της και πιστεύουν πως ταιριάζει απόλυτα στην κορούλα τους. Βέβαια, το κρατούν επτασφράγιστο μυστικό...

Η βάφτιση θα γίνει στην Αθήνα - μάλιστα, η Κατερίνα και ο Κρατερός έχουν αρχίσει ήδη τις προετοιμασίες..

Κορυδαλλός: Την έσφαξαν μέσα στο σπίτι της

Μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα της νεκρής 39χρονης μητέρας της βρέθηκε μια ανήλικη στον Πειραιά το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δίπλα στη γυναίκα, που έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, βρέθηκε ένα μαχαίρι, γεγονός που ενισχύει τις υποψίες ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Πειραιά, η οποία έχει συλλέξει στοιχεία από τον τόπο του συμβάντος, προκειμένου να ξεκαθαριστεί η υπόθεση.

Σημαντική ενίσχυση της κρουαζιέρας στην Κέρκυρα

Το Μάιο σημειώθηκε στην Κέρκυρα, αύξηση ποσοστού 16,35% στους τουρίστες που επιλέγουν την κρουαζιέρα για τις διακοπές τους σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΛΚΕ.


Συγκεκριμένα στην Κέρκυρα σημειώθηκε αύξηση 10,71% στις αφίξεις των πλοίων. Η άφιξη Βρετανών τουριστών καταλαμβάνει την πρώτη θέση με αύξηση 25% και ακολουθούν οι αφίξεις Γερμανών με 10% και η Ισπανική αγορά με 10%.

Ασύρματο δίκτυο σε 7 σταθμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ

Ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία για την εγκατάσταση και δωρεάν διάθεση ασύρματου ίντερνετ (wi-fi) από την ΣΤΑΣΥ ΑΕ, σε επτά μεγάλους σταθμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ.


Συγκεκριμένα, δωρεάν wi-fi για το κοινό θα διαθέτουν οι σταθμοί Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ομόνοια, Πειραιάς, Ακρόπολη, Νερατζιώτισσα, Δουκίσσης Πλακεντίας.

Να σημειωθεί ότι σχετική εξαγγελία από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών είχε γίνει πριν από περίπου ένα χρόνο (Ιούλιο 2011).

Σε οικονομική ασφυξία οι δήμοι της χώρας

Σε οικονομική "ασφυξία" βρίσκονται οι δήμοι της χώρας. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι είναι μεγάλο εξαιτίας των μεγάλων περικοπών στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λόγω μνημονίων.


Η οικονομική κατάσταση πολλών δήμων, που συνεχώς χειροτερεύει, οδηγεί πολλούς απ’ αυτούς στα πρόθυρα χρεοκοπίας ή ακόμη και στην αναστολή λειτουργίας τους. Οι δήμαρχοι εκπέμπουν συνεχώς μηνύματα έντονης ανησυχίας ως ορος την εύρυθμη λειτουργία τους προς την Πολιτεία.

Ελπίδα όλων η συγκρότηση νέας κυβέρνησης μετά τις εκλογές.

Δραματική πτώση τουρισμού στην Πελοπόννησο

Σημαντική πτώση παρουσιάζει φέτος η τουριστική κίνηση στη Μεσσηνία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν χθες οι εκπρόσωποι των φορέων του τουρισμού, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.

Τονίστηκε επίσης ότι η τουριστική περίοδος, με βάση τις σημαντικά μειωμένες κρατήσεις, ξεκινά ουσιαστικά από τα μέσα Ιουνίου και τελειώνει στα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ άλλες χρονιές άρχιζε από τον Μάιο και συνεχιζόταν μέχρι και τον Οκτώβριο.

Στη διάρκεια της παραμονής του χθες στην Καλαμάτα, ο κ. Τατούλης είχε συναντήσεις με τους δημάρχους των Δήμων της Μεσσηνίας, με του οποίους συζήτησε των προγραμματισμό των έργων και με τους καταστηματάρχες της Παραλίας.

Πανελλαδικές:Δωρεάν αλλαγή εισιτηρίων

Απαλλάσσονται από την επιπλέον επιβάρυνση για τυχόν αλλαγή ημερομηνίας αεροπορικών εισιτηρίων, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, μετά από πρωτοβουλία του υπουργείου οι αεροπορικές εταιρείες που έχουν αναλάβει τη μεταφορά των υποψηφίων μαθητών στα εξεταστικά κέντρα των ειδικών μαθημάτων, ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα για την απαλλαγή από τυχόν οικονομική επιβάρυνση στα εισιτήρια που θα χρειασθεί να αλλαχθούν λόγω των εθνικών εκλογών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στις σχολικές μονάδες τους για να ενημερωθούν. Υπενθυμίζεται ότι λόγω των εθνικών εκλογών οι πανελλαδικές εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων αρχίζουν στις 15 , αντί στις 16 Ιουνίου.

Φουρέιρα: Φορούσε ρούχα από την εκκλησία...(VIDEO)

Η αγαπημένη τραγουδίστρια της νεολαίας, Ελενη Φουρέιρα, ήταν προσκεκλημένη στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.

Σε ένα ειλικρινές ξέσπασμα, η Ελένη μίλησε για τα φτωχά παιδικά της χρόνια, αλλά και τις οικονομικές δυσκολίες που περνάει τώρα η οικογένειά της.

Δήλωσε: " Ο πατέρας μου είναι άνεργος 3 χρόνια. Πως να ζήσεις με 800 ευρώ τέσσερα παιδιά";

Και συνέχισε την εξομολόγησή της, λέγοντας: " Όταν ήμουν μικρή, μας έδινε ρούχα η εκκλησία...Δεν ήθελα να ξέρουν οι φίλοι μου, ότι έπαιρνα ρούχα απο την εκκλησία".

Ακόμα, αποκάλυψε ότι η οικογένειά της, ζούσε σε ένα υπόγειο στην Καλλιθέα, αλλά δεν είχε πάει ποτέ τους φίλους της εκεί.
Στο τέλος, είπε"Δεν θέλω να με λυπούνται...".

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή...

Bild: «Oι Έλληνες μας συμπεριφέρονται άψογα»

Με ορατά τα σημάδια της κρίσης, αλλά χωρίς τα αντιγερμανικά συναισθήματα που φοβούνταν, βρίσκουν την Ελλάδα οι Γερμανοί τουρίστες που την επέλεξαν φέτος για τις διακοπές τους, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Bild».
Η εφημερίδα, με αφετηρία την δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Ντιρκ Νίμπελ, ο οποίος επισήμανε χθες τον κίνδυνο η Ελλάδα να οδηγηθεί σε «καθεστώς αναπτυσσόμενης χώρας», επιθυμούσε, όπως περιγράφεται στο δημοσίευμα, να διαπιστώσει εάν αυτή η κατάσταση γίνεται αισθητή και από τους επισκέπτες της χώρας.
«Η εικόνα της Αθήνας μας σόκαρε. Είναι λυπηρό που κλείνουν τα καταστήματα, κανείς δεν έχει πια διάθεση να ψωνίσει. Πιστεύουμε ότι οι Έλληνες θα επιστρέψουν στη δραχμή», δηλώνει ένα ζευγάρι που επισκέφθηκε την Ελλάδα με την 13χρονη κόρη του.
«Πριν από τις διακοπές μας στην Κρήτη ανησυχούσαμε, αλλά οι Έλληνες είναι "σούπερ" ευγενικοί μαζί μας. Σχεδόν πιο ευγενικοί από ό,τι είναι μεταξύ τους. Δεν υπήρχε ίχνος εχθρότητας προς τους Γερμανούς», λένε δύο 15χρονες μαθήτριες.
«Επισκεπτόμαστε την Κρήτη εδώ και χρόνια, αλλά μετά την κρίση έχουν αλλάξει πολλά», δηλώνουν ένας δικηγόρος και η τραπεζική υπάλληλος σύζυγός του και επισημαίνουν: «Τα μαγαζιά είναι κλειστά και στις ταβέρνες υπάρχει λίγος κόσμος. Αυτό μας θλίβει, αλλά θα ξανάρθουμε».

Σύγκρουση λεωφορείων με μαθητές στον Έβρο

Δύο τουριστικά λεωφορεία, που μετέφεραν μαθητές, συγκρούστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής (08/06) κοντά στα Λάβαρα του Έβρου, ευτυχώς χωρίς να υπάρξει κάποιος σοβαρός τραυματισμός.

Το ατύχημα συνέβη όταν μπροστά από το πρώτο λεωφορείο βρέθηκε ένας ηλικιωμένος με ποδήλατο.

Ο οδηγός πάτησε απότομα το φρένο, με το δεύτερο λεωφορείο που ακολουθούσε να μην προλαβαίνει να σταματήσει και να πέφτει στο προπορευόμενο. Αμφότερα μετέφεραν μαθητές δημοτικού, Γ΄ και Δ΄ τάξης, που είχαν πάει ημερήσια εκδρομή από την Αλεξανδρούπολη στον Πεντάλοφο.

Οι μοναδικές ζημιές που έγιναν αφορούσαν κάποια σπασμένα τζάμια, με τα παιδιά να τρομάζουν αλλά και το σημαντικότερο, να είναι όλα καλά στην υγεία τους.


Πηγή: faros24.gr

Κραουνάκης: "Λάδωσα" για να πάρω επιχορήγηση"

Σε μία καταγγελία για το τρόπο με τον οποίο λαμβάνουν τις επιχορηγήσεις οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις προχώρησε ο Σταμάτης Κραουνάκης στο Love Radio 97.5. O γνωστός καλλιτέχνης παραδέχθηκε ότι έπρεπε να δώσει «μίζα» στον υπάλληλο του υπουργείου που υπέγραφε για αυτά τα κονδύλια προκειμένου να λάβει επιχορήγηση η ομάδα του «Σπείρα – Σπείρα».

«Πήρε η Σπείρα Σπείρα ένα κονδύλι γύρω στις 150.000 ευρώ και το οποίο ήταν απολύτως νόμιμο απολύτως φυσικό συν ότι μπορώ να το πω πια άφοβα στον αέρα ότι εν γνώσει μας ο άνθρωπος που υπέγραφε γι’ αυτά τα κονδύλια έπαιρνε μίζα. Τον είχαμε πληρώσει. Και ήταν ΠΑΣΟΚ επί ΝΔ. Και η γυναίκα η οποία έκανε αυτή τη δουλειά μέσα στο υπουργείο Εργασίας και η οποία πια έχει πάθει εγκεφαλικό γιατί και άλλοι έχουν πεθάνει δεν είναι όλοι καλά αυτοί που φάγανε. Διότι έρχεται κάποια στιγμή και η τιμωρία δεν έχει όνομα» είπε μεταξύ άλλων ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Τουρκικά ΜΜΕ: «Mιχαλολιάκος, ο Φύρερ της Ελλάδας θέλει πίσω την Κωνσταντινούπολη»

Έντονα αντέδρασε η τουρκική κοινή γνώμη στις δηλώσεις του προέδρου της «Χρυσής Αυγής» Νίκου Μιχαλολιάκου για την Κωνσταντινούπολη και τις χαμένες πατρίδες στη Μικρά Ασία.

Η είδηση μεταδόθηκε από το ιδιωτικό κανάλι NTV και ανέφερε πως ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος της Ελλάδας, Χρυσή Αυγή δήλωσε σε συνέντευξη του πως «θα μπορούσαμε να πάρουμε πίσω την Κωνσταντινούπολη σε λίγα χρόνια».

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα Χουριέτ επικαλείται το ερώτημα που έθεσε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» στον Νίκο Μιχαλολιάκο εάν δηλαδή είναι εφικτό ένα τέτοιο εγχείρημα, από τη στιγμή που εκεί ζουν πια 15 εκ Τούρκοι και μόνο 3.000 Ελληνορθόδοξοι;

Όπως επεσήμανε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής «οι Εβραίοι ίδρυσαν το κράτος τους σε εδάφη των προγόνων τους, το 1948, μετά από αιώνες. Δεν λέω ότι θα πρέπει να πολεμήσουμε τους Τούρκους με όπλα. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ο Ελληνισμός υπήρξε στην Ανατολία, τον Πόντο και την Θράκη για αιώνες» συμπλήρωσε.

Ο κ. Μιχαλολιάκος συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως «οι καρδιές μας είναι με την Βασσιλίδα Πόλη. Ζήτω ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος!».

«Το προσωνύμιο του Μιχαλολιάκου είναι Φύρερ... και παραπέμπει στον Χίτλερ, αλλά ο ίδιος λέει πως δεν τον ενοχλεί», καταλήγει σχολιάζοντας η Χουριέτ.

Τα βρήκε σκούρα ο τροϊκανός - ΒΙΝΤΕΟ

Για τα καλά στρίμωξε τον επικεφαλής της Τρόικας για την Ε.Κ.Τ., Κλάους Μαζούχ, ένας Ιρλανδός δημοσιογράφος. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο της επιθεώρησης του κλιμακίου της τρόικας στη χώρα, ο δημοσιογράφος του βαλε τα "γυαλιά" φέρνοντας τον τροϊκανό σε πολύ δύσκολη θέση.
Ο Κλάους Μαζούχ έκανε το λάθος να αναφερθεί στους οδηγούς ταξί της Ιρλανδίας λέγοντας χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων: "Όταν έρχομαι από το αεροδρόμιο συναντάω κάποιον οδηγό ταξί. Βλέπω ότι είναι ιδιαίτερα ενημερωμένοι και νομίζω ότι είναι ένα καλό σημάδι".
Ο δημοσιογράφος που θα δείτε στο βίντεο πήρε τον λόγο και με αφορμή αυτή τη φράση του τον ρώτησε: "O οδηγός σας είπε ότι οι Ιρλανδοί αναγκάζονται να πληρώνουν δισ. ευρώ σε μη εγγυημένους ομολογιούχους για χρέη που οι Ιρλανδοί δεν έχουν καμία σχέση κυρίως για να διασφαλίσουν τη φερεγγυότητα των ευρωπαικών τραπεζών. Και αν σας ρωτούσε τι θα απαντούσατε";
Η συντονίστρια της συνέντευξης Τύπου του είπε να συνδυάσει αυτό το ερώτημα με το δεύτερο που έχει δικαίωμα να κάνει, για να απαντήσει ο Κλάους Μαζούχ συνολικά, όμως ο δημοσιογράφος αντέδρασε: "Έχουμε παράδοση στην ιρλανδική δημοσιογραφία να καταδιώκουμε το θέμα και όταν δεν απαντάει κάποιος να συνεχίζουμε. Άρα μπορείτε να απαντήσετε", είπε.
Ο επικεφαλής της Τρόικας για την Ε.Κ.Τ. απάντησε -όπως ήταν αναμενόμενο- γενικόλογα, προκαλώντας νέα αντίδραση από τον δημοσιογράφο, ο οποίος του είπε ότι η απάντησή του δεν καλύπτει το ζήτημα.
Ο Κλάους Μαζούχ βρέθηκε σε δύσκολη θέση και αναγκάστηκε να παρέμβει η συντονίστρια και πάλι η οποία τόνισε ότι "δεν έχει κάτι άλλο να προσθέσει ο κ. Μαζούχ".
Ο δημοσιογράφος επαναλαμβάνοντας όσα είπε πριν κατηγόρησε την τρόικα ότι έχουν διεισδύσει στην κοινωνία της Ιρλανδίας προκαλώντας μεγάλο πόνο και τον κάλεσε να απαντήσει.
Απάντηση δεν πήρε ποτέ. "Εχω καλύψει το ζήτημα", απάντησε ο Μαζούχ.
"Δεν υπάρχει απάντηση ε;", κατέληξε ο δημοσιογράφος.

Εκλογές 17 Ιουνίου 2012 στον Alpha

Έχοντας καλύψει με άμεσο, ουσιαστικό και έγκυρο τρόπο την εκλογική διαδικασία της 6ης Μαΐου, ο Alpha θα βρίσκεται και πάλι με όλο το δυναμικό του σε ετοιμότητα για την κρισιμότερη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολίτευσης, στις 17 Ιουνίου. 
Με απευθείας συνδέσεις και ρεπορτάζ από εκλογικές περιφέρειες ανά την Ελλάδα, τα στρατηγεία και τους χώρους συνάθροισης των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων και άλλα σημεία ενδιαφέροντος, σύσσωμη η δημοσιογραφική ομάδα του Alpha θα μεταφέρει άμεσα και έγκυρα στους τηλεθεατές τις εξελίξεις και το κλίμα στις παρατάξεις και τους ψηφοφόρους.
Ο Αντώνης Σρόιτερ μαζί με τους Δήμο Βερύκιο, Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, Γιάννα Παπαδάκου και τους παρουσιαστές Νίκο Μάνεση, Μαρία Νικόλτσιου και Έφη Αλεβίζου, θα βρίσκονται από τις 18:00 στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιο του Alpha για να μεταφέρουν τον παλμό των εκλογών, να παρουσιάσουν και να αναλύσουν την επικαιρότητα, τα εκλογικά αποτελέσματα και τα σενάρια της επόμενης ημέρας με τον πιο εύληπτο και ουσιαστικό τρόπο με τη βοήθεια των πλέον προηγμένων τεχνολογικών μέσων.
Μαζί τους, ο Διευθύνων Σύμβουλος της marc, Θωμάς Γεράκης, ο οποίος θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του exit poll και θα σχολιάσει κατά τη διάρκεια της βραδιάς το εκλογικό αποτέλεσμα και τη μορφή που αποκτά ο νέος εκλογικός χάρτης.  
Επιπλέον, προσωπικότητες από τον πολιτικό, τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο, θα καταθέσουν την άποψή τους και θα αναλύσουν τις πολιτικές εξελίξεις της ημέρας.
Η κάλυψη της εκλογικής αναμέτρησης θα είναι διαθέσιμη και μέσω live streaming την Κυριακή 17 Ιουνίου, στις 18:00, στην ιστοσελίδα: www.alphatv.gr/eklogeslive, ενώ όλη η πολιτική επικαιρότητα καλύπτεται και διαδικτυακά στην ιστοσελίδα www.alphatv.gr/Ekloges.
 
Εκλογές 17 Ιουνίου 2012, στις 18:00, στον Alpha.

Συνέλαβαν Γερμανό δημοσιογράφο που μπήκε μαζί με μετανάστες παράνομα στην Ελλάδα

Ο δημοσιογράφος έκανε ρεπορτάζ για την λαθρομετανάστευση όμως συνελήφθη από αστυνομικούς γιατί ήταν μαζί με τους μετανάστες που μπήκαν παράνομα με βάρκα από την Τουρκία στη χώρα μας.


Ο 25χρονος Γερμανός δημοσιογράφος, που έκανε ρεπορτάζ για το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης, συνελήφθη από αστυνομικούς στην περιοχή της Ορεστιάδας, γιατί μαζί με 13 μη νόμιμους μετανάστες, μπήκαν παράνομα με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στην χώρα μας.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 25χρονος, αρχικά είχε μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να πραγματοποιήσει ρεπορτάζ για την διακίνηση λαθρομεταναστών.

Εκεί, αφού κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ σε άγνωστο διακινητή, ενσωματώθηκε σε μία ομάδα με δεκατρείς μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων (4 υπήκοοι Ακτής Ελεφαντοστού, 3 Μπαγκλαντές, 2 Ερυθραίας, 2 Νιγηρίας και 2 Σομαλίας, προκειμένου να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα. Ακολούθως, ο διακινητής μετέφερε την ομάδα, στην Τούρκικη όχθη του ποταμού Έβρου, όπου τους επιβίβασε σε πλαστική βάρκα και στη συνέχεια μόνοι τους, έφθασαν παράνομα στην ελληνική επικράτεια.

Ο Γερμανός δημοσιογράφος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών κατηγορούμενος για παράνομη είσοδο στην χώρα και σε Ζώνη Αμυντικής Περιοχής. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα εξέφρασε ο Ερντογάν

Την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα εξέφρασε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στο συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο Ντενιζλί της Τουρκίας.
Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην αφορμή της δήλωσης που είχε κάνει για τη χώρα μας πριν από δύο ημέρες.
«Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είχε πει ότι η οικονομία της Ελλάδας είναι σε καλύτερη κατάσταση από αυτήν της Τουρκίας», εξήγησε ο Ερντογάν χαρακτηρίζοντας τη δήλωση Κιλιτσντάρογλου «αδικία».
Πρόσθεσε ότι «η ΕΕ χρηματοδότησε την Ελλάδα με 100 δισ. ευρώ για να ορθοποδήσει αλλά δεν μπορεί. Τώρα προσφεύγει εκ νέου σε εκλογές. Εμείς γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η γειτονική μας Ελλάδα και δεν είμαστε αδιάφοροι προς τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύει. Ο πολιτισμός μας ορίζει ότι δεν μπορούμε να κοιμόμαστε χορτάτοι όταν πεινά ο γείτονας. Είμαστε και θα είμαστε αλληλέγγυοι προς την Ελλάδα».
Πριν από δύο ημέρες ο Τούρκος πρωθυπουργός, μιλώντας στη συνεδρίαση της Συνέλευσης Εξαγωγέων Τουρκίας, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πώς μπορεί να είναι παράδειγμα για την Τουρκία η Ελλάδα, η οποία ζητά ελεημοσύνη 100 δισ. δολαρίων».

Απο ποιά φαρμακεία μπορούν να παίρνουν φάρμακα όσοι πάσχουν από χρόνιες παθήσεις

Ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση με την προμήθεια φαρμάκων υψηλού κόστους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. 


Οπως αναφέρεται, τα φαρμακεία στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας, παράλληλα με τα φαρμακεία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), διαθέτουν τις προγραμματισμένες ποσότητες για την κάλυψη των αναγκών σε φάρμακα των βαρέως πασχόντων ασθενών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τις δύο πρώτες ημέρες χορήγησης των επιπλέον φαρμάκων εξυπηρετήθηκαν από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ πάνω από 5.000 ασφαλισμένοι με χρόνιες παθήσεις.

Διευκρινίζεται ότι τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ διαθέτουν συγκεκριμένα σκευάσματα που ορίζει η νομοθεσία. Για το λόγο αυτό οι ασφαλισμένοι πρέπει πρώτα να ενημερώνονται σχετικά με τα σκευάσματα που χορηγούνται από τα φαρμακεία του Οργανισμού και τα σημεία χορήγησης, είτε από τους ιατρούς, είτε κάνοντας χρήση της τηλεφωνικής γραμμής 184 και της ιστοσελίδας του ΕΟΠΥΥ,είτε στα κατά τόπους φαρμακεία του Οργανισμού και τις Υγειονομικές Μονάδες. «Οι ασθενείς θα πρέπει έγκαιρα να ειδοποιούν τα φαρμακεία των νοσοκομείων, ώστε να γίνεται η παραγγελία των φαρμάκων τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι ασφαλισμένοι της επαρχίας προμηθεύονται τα φάρμακα του καταλόγου από τις κατά τόπους μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ, μόνο μετά από παραγγελία.

Επιπλέον, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων προστέθηκαν πέντε ακόμη φαρμακεία στις Μονάδες Υγείας Αγίας Παρασκευής, Καλλιθέας, Περιστερίου και Χαλανδρίου, ενώ ολοκληρώνονται άμεσα οι εργασίες διαμόρφωσης των φαρμακείων των Μονάδων Υγείας Αλεξάνδρας και Τούμπας Θεσσαλονίκης.

Διευθύνσεις Φαρμακείων:

Φαρμακείο Ομονοίας (Αγίου Κωνσταντίνου 16, Τ.Κ. 102 41, Αθήνα) τηλ.2105200022.

• Φαρμακείο Αμπελοκήπων (Παράσχου 23 & Ασωπίου 4, T.K. 114 73 Γκύζη) τηλ. 2106429356.

• Φαρμακείο Ρέντη (Πειραιώς 167, γωνία Πειραιώς & Κηφισού, T.K. 182 33,Ρέντης) τηλ.2104826510.

• Φαρμακείο Ν. Ιωνίας (Αλ. Παναγούλη 91, T.K. 142 34) τηλ.2102758737.

• Φαρμακείο Πειραιάς (Μπουμπουλίνας 7-13, T.K. 185 35, Πειραιάς) τηλ.2104122990.

• Φαρμακείο Θεσσαλονίκη (Αριστοτέλους 19, Τ.Κ. 54624, Θεσσαλονίκη) τηλ.2310254350.

• Μονάδα Υγείας Αγίας Παρασκευής (Μεσογείων 454) τηλ.210-6007541.

• Μονάδα Υγείας Καλλιθέας (Δαβάκη 11 και Σωκράτους) τηλ.210-9581119

• Μονάδα Υγείας Περιστερίου (Βασιλέως Αλεξάνδρου 105) τηλ.210-5705612.

• Μονάδα Υγείας Χαλανδρίου (Δημοσθένους 8) τηλ.210-6813210.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...