Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Αντιναζιστικά συλλαλητήρια σε όλη τη Ελλάδα

Με ταυτόχρονες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ρέθυμνο, την Ξάνθη, το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα και την Αλεξανδρούπολη, διαδήλωσαν ενάντια στα τελευταία περιστατικά ρατσιστικής βίας. Συμμετείχαν και στήριζαν τις κινητοποιήσεις, κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις, συνδικάτα όπως η ΕΙΝΑΠ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΕΤΕΡ, η ΕΤΕΡΜΘ, η Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, καθώς και κοινότητες μεταναστών. H διοργάνωση των συλλαλητηρίων είχε αποφασιστεί πριν από το χτεσινό περιστατικό, με την επίθεση του στελέχους της Χρυσής Αυγής Η. Κασσιδιάρη, στη Λ. Κανέλλη και τη Ρ. Δούρου. Στην Αθήνα πήραν μέρος περίπου 5.000 διαδηλωτές.
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των διοργανωτών: «Να κηρυχτούν άκυροι οι συνδυασμοί για τις εκλογές των τραμπούκων, δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
* Να ξηλώσουμε τώρα τις φασιστικές συμμορίες
* Τέρμα στη συνεργασία Αστυνομίας και παρακρατικών της Χρυσής Αυγής
* Εργάτες ενωμένοι ενάντια στα Μνημόνια της φτώχειας , της ανεργίας και του ρατσισμού
Η επίθεση του χρυσαυγίτη τραμπούκου Κασιδιάρη σε βάρος των βουλευτίνων του ΚΚΕ Λ.. Κανέλλη και του Συριζα Ρ.Δούρου στο ΑΝΤ-1 έδειξε το πραγματικό πρόσωπο της συμμορίας της Χρυσής Αυγής: αδίστακτοι τραμπούκοι, δολοφόνοι, νεοναζί, καραμπινάτοι αντικομμουνιστές σε διατεταγμένη υπηρεσία υπέρ του συστήματος, της ΕΕ και των αφεντικών. Είναι γερμανοτσολιάδες που το μίσος τους κατά της αριστεράς δεν κρύβεται. Η πρακτική τους το τελευταίο διάστημα αποκάλυψε ότι εκτός από ρατσιστές κυνηγοί των μεταναστών έχουν ξεκινήσει να συγκροτούν τάγματα ασφαλείας με μηχανοκίνητες περιπολίες σε γειτονιές για να σπείρουν το τρόμο.
Με τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια στις 8 Ιούνη δείχνουμε το δρόμο για να ξηλώσουμε και να ξεριζώσουμε τις φασιστικές συμμορίες όπου έχουν απλώσει τα δολοφονικά τους πλοκάμια και να βάλουμε τέλος στη συνεργασία με την Αστυνομία που τους καλύπτει σε κάθε επίθεση: στην ΑΣΟΕΕ, στην Χαλκίδα, στην Πάτρα, στην Καλλιθέα και βέβαια στον Άγιο Παντελεήμονα..
Αυτή η συμμορία δεν μπορεί να πάρει μέρος στις εκλογές. Είναι ώρα να κηρυχτούν άκυροι οι συνδυασμοί των τρομοκρατικών συμμοριών των φασιστών που δεν διστάζουν να γρονθοκοπούν δημόσια στα κανάλια επικαλούμενοι βουλευτική ασυλία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...