Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Σάλος και στα διεθνή ΜΜΕ με την επίθεση του Κασιδιάρη

Ένα από τα κεντρικά θέματα σε πολλά ΜΜΕ του εξωτερικού έχει γίνει το βίντεο με την επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.
«'Ελληνας ακροδεξιός πολιτικός χαστουκίζει αντίπαλο ζωντανά στην τηλεόραση» είναι ο τίτλος του BBC που μεταδίδει και το επίμαχο βίντεο.
«Ο εκπρόσωπος της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής χτυπά γυναίκες βουλευτές σε ελληνικό σόου» γράφει η Telegraph, σημειώνοντας : «Ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί για τον εκπρόσωπο Ηλία Κασιδιάρη του ακροδεξιού κόμματος Χρυσή Αυγή, αφού επιτέθηκε σε δυο γυναίκες βουλευτές της αριστεράς ζωντανά στην τηλεόραση, κατά την διάρκεια πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής».
«Ελλάδα, ένας βουλευτής νεοναζί επιτέθηκε σε δυο βουλευτές της αριστεράς, ζωντανά στην τηλεόραση» γράφει η γαλλική Le Figaro, που αφού περιγράφει τα όσα συνέβησαν στο πλατό, σημειώνει ότι η βιαιότητα του εν λόγω επεισοδίου, έχει προκαλέσει έντονα αισθήματα στην χώρα, «αφού σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η Χρυσή Αυγή ενδεχομένως να παραμείνει στην βουλή μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου με ποσοστό περίπου 4%».
Στο ίδιο πνεύμα και το δημοσίευμα της Monde που σημειώνει: «Κατά την διάρκεια της εκπομπής, ο διάλογος είναι έντονος, ο τόνος μνησίκακος, η ατμόσφαιρα εχθρική. Όταν ξαφνικά, ένας εκ των συμμετεχόντων (στο πάνελ) σηκώνεται για να επιτεθεί στους αντιπάλους του. Η σκηνή εξελίσσεται σε ένα τηλεοπτικό πλατό, στο ελληνικό κανάλι Ant1, λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου. Ο επιτιθέμενος είναι ένας νεοναζί βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Κασιδιάρης».
Το επεισόδιο είναι θέμα και στην ιστοσελίδα της ιταλικής La Repubblica με τίτλο: «Ελλάδα, εκπρόσωπος νεοναζιστικού κόμματος, χτυπά δυο βουλευτές ζωντανά στην τηλεόραση»
«Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, η έκπληξη των εκλογών της 6ης Μαΐου, είναι κατηγορούμενος σε υπόθεση ληστείας. Όταν οι βουλευτές της αριστεράς του το θύμισαν, σηκώθηκε και τους άρχισε στις μπουνιές και τα χαστούκια. Η εισαγγελία έχει ζητήσει την σύλληψή του».
Με το βίντεο της επίθεσης στον αέρα, ασχολούνται και αμερικανικά ΜΜΕ, όπως η Washington Post που γράφει: «Μέλος του εξτρεμιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, επιτίθεται σε αριστερούς πολιτικούς κατά την διάρκεια πολιτικής, τηλεοπτικής εκπομπής» ενώ το δίκτυο CNBC, συνοδεύει τις εικόνες με τον τίτλο: «Ακροδεξιός βουλευτής επιτίθεται σε γυναίκες, ζωντανά στην τηλεόραση».
Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...