Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Βουλευτής της Χρυσής Αυγής τράβηξε όπλο σε αντιεξουσιαστές

Προσαγωγή και του βουλευτή της ΧΑ Π. Ηλιόπουλου. 


Συμπλοκή μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και αντιεξουσιαστών κατά την οποία σύμφωνα με την αστυνομία, βουλευτής του κόμματος της ακροδεξιάς επέδειξε πιστόλι, έγινε στις 19.30, απόψε στο Βόλο.

Οπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, συνεπλάκησαν στην πόλη του Βόλου, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, ομάδα αντιεξουσιαστών με ομάδα της Χρυσής Αυγής στην οποία μετείχε και ο βουλευτής του κόμματος Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Κατά την συμπλοκή, ο βουλευτής έβγαλε το πιστόλι που κατέχει νόμιμα επιδεικνύοντάς το στην αντίπαλη ομάδα.

Στον τόπο της συμπλοκής έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προσήγαγαν έξι μέλη της Χρυσής Αυγής και έξι αντιεξουσιαστές στο αστυνομικό τμήμα, όπου διενεργείται προανάκριση. Ανάμεσα σε αυτούς που οδηγήθηκαν στο ΑΤ ειναι και ο βουλευτής Ηλιόπουλος.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας, ο οποίος θα αποφανθεί για το άν θα κρατηθούν ή όχι οι προσαχθέντες.
 
(Από την Καθημερινή)

 Επιστολή Παναγιώτη Ηλιόπουλο προς Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ο Π. Ηλιόπουλος έστειλε την παρακάτω επιστολή στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

"Οφείλω να σας ενημερώσω πως έχετε πέσει θύματα παραπληροφόρησης και διακινείτε ψευδείς ειδήσεις οι οποίες παράλληλα αποτελούν και συκοφαντική δυσφήμιση προς το πρόσωπο μου. Προς αποκατάσταση της αλήθειας σας ενημερώνω ότι : Σήμερα Σάββατο και ώρα 19:25 ομάδα εγκληματιών προερχόμενη από τον αναρχικό χώρο που εδράζεται σε κατάληψη του πανεπιστημίου επιχείρησε να επιτεθεί στα γραφεία της Χρυσής Αυγής του Βόλου. Επενέβη η αστυνομία, σταμάτησε τους παρανομούντες και προσήγαγε έξι από αυτούς. Έξι μέλη της Χρυσής Αυγής - όχι εγώ φυσικά - μετέβησαν οικειοθελώς στην αστυνομική διεύθυνση και έδωσαν κατάθεση για το συμβάν. Όλα όσα αναφέρονται στην "είδηση" (εντός πολλών εισαγωγικών) που μέσω του πρακτορείου σας έχει διακινηθεί σε πάρα πολλές ιστοσελίδες είναι ανυπόστατα ψεύδη που στρέφονται κατά του προσώπου μου ως βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου. Η πρόθεση όσων την διαρρέουν είναι κακόβουλη και αποτελεί ξεκάθαρη συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος μου. Σε προσωπική επικοινωνία που είχα με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας διαψεύσθηκε και επισήμως το φανταστικό συμβάν που δημοσιεύετε.

Παρακαλώ όπως δημοσιευτεί αυτούσια η διάψευση μου και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου.

Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Βουλευτής Μαγνησίας
Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή"

Παναγιωτόπουλος: «Εκτός πραγματικότητας» τα σενάρια για πραξικόπημα

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα του κυριακάτικου τύπου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι προσηλωμένες στο καθήκον που τους έχει τάξει το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Ελληνικός Λαός: να διασφαλίζουν και να κατοχυρώνουν την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κυριαρχία και την Εθνική Ακεραιότητα της χώρας. Όλα τα άλλα είναι εκτός πραγματικότητας…»

Διαψεύδει και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Κ. Μπίκας 

Αλλά και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κ. Μπίκας προχώρησε σε διάψευση των σχετικών δημοσιευμάτων, διευκρινίζοντας ότι ουδέποτε ενημέρωσε τον τότε Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για ενδεχόμενο πραξικόπημα.

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Επί προηγούμενης Διοίκησης, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε ενημέρωσε τον τότε Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για ενδεχόμενο πραξικόπημα.

Επίσης η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε έγινε αποδέκτης από άλλη Αρχή σχετικών Πληροφοριών, ώστε να προβεί στις από το νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για την προστασία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Η απάντηση του Νίκου Χατζηνικολάου στον Μεϊμαράκη

"Ο κ. Μειμαράκης προσπαθεί να μετατρέψει μια υπόθεση που τον αφορούσε σε προσωπική αντιδικία μαζί μου. Δεν θα τον παρακολουθήσω!

Η Realnews δημοσίευσε απλώς, ενυπόγραφη και ένορκη κατάθεση που τον αφορούσε. Αρμοδιότητα για τον έλεγχο των σχετικών καταγγελιών έχει η Δικαιοσύνη, η οποία ελπίζω κι εύχομαι να ανοίξει λογαριασμούς και offshore, όπως αυτές που αποκαλύπτουμε στο σημερινό μας ρεπορτάζ.

Εγώ δεν κατηγορούμαι για τίποτε. Το Πόθεν έσχες μου κατατίθεται κάθε χρόνο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Και βέβαια όχι στον κ.Μειμαράκη"

Μεϊμαράκης: Καλώ τον Χατζηνικολάου να ανοίξει τους δικούς του λογαριασμούς

Νέα επίθεση εξαπολύει ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατά του εκδότη της Real News, Νίκο Χατζηνικολάου, μέσω ανακοίνωσής του στον ιστότοπο του Κοινοβουλίου.
«Περιμέναμε από τον Νίκο Χατζηνικολάου να παρουσιάσει αδιάσειστα στοιχεία, όπως μας είχε προαναγγείλει. Περιμέναμε αποκαλύψεις και βλέπουμε μόνο ερωτήματα που δεν με αφορούν και φωτογραφίες από κοινωνικές εκδηλώσεις του παρελθόντος, με στόχο την κάλυψη της ανυπαρξίας πραγματικών στοιχείων γύρω από την υπόθεση που με κατηγορεί», τονίζει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Στην συνέχεια επισημαίνεται πως στο δημοσίευμα της εφημερίδας, δεν υπάρχει «καμία αναφορά για 10 δις και ξέπλυμα χρήματος. Την εβδομάδα που πέρασε μετά τα δημοσιεύματά του, έκανα ότι μπορούσα για την επίσπευση της δικαστικής έρευνας και τη δημοσιοποίηση των πάντων».

Στην συνέχεια ο πρόεδρος της Βουλής τονίζει πως: «Ζητώ από τον Νίκο Χατζηνικολάου να δείξει ευαισθησία και να πράξει τα ίδια. Να δώσει εξουσιοδότηση για άνοιγμα των δικών του λογαριασμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το πόθεν έσχες του και τους δικούς του κουμπάρους».

Η ανακοίνωση κλείνει με τον πρόεδρο της Βουλής να αναφέρει πως: «επισημαίνω ότι στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», φιλοξενείται το αναμενόμενο πόρισμα του ΣΔΟΕ, στο οποίο τονίζεται ότι:

« Δεν υπάρχει καμία αναφορά, νύξη, υπαινιγμός, ή καταγγελία για εμπλοκή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη». Κάθε ημέρα η αλήθεια θα ξετυλίγεται».

Θανατοποινίτης αθωώνεται μετά από τεστ DNA – Είχε μείνει στην φυλακή 15 χρόνια

Έτοιμος να ζήσει ξανά ελεύθερος μετά από 15χρόνια φυλάκισης είναι ένας ο 38χρονος Ντέιμον Θιμποντό, ο οποίος ήταν αντιμέτωπος με την θανατική ποινή αλλά αθωώθηκε μετά από κατάθεση στοιχείων DNA.

Ο 38χρονος άνδρας, ήταν σε φυλακή της Λουζιάνας θα είναι ο 18ος θανατοποινίτης που αθωώνεται μετά από εξέταση DNA και συνολικά ο 300ός σε ολόκληρες τις ΗΠΑ.

Το 1997 μία 14χρονη κοπέλα εξαφανισμένη, βρέθηκε νεκρή κάτω από μία γέφυρα με κατεβασμένο το παντελόνι και ένα σχοινί στον λαιμό της με το οποίο την είχαν στραγγαλίσει.

Ήταν η ξαδέλφη του Θιμποντό. Οι αρχές ανέκριναν για πολλές ώρες τον 38χρονο ο οποίος τελικά ομολόγησε πως έκανε αυτός το ειδεχθές έγκλημα, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί τελικά σε θάνατο.

Ωστόσο μετά από δύο χρόνια φυλάκισης ο Θιμποντό άσκησε έφεση υποστηρίζοντας ότι αναγκάστηκε να ομολογήσει μετά από πιέσεις, ενώ τόνισε πως δεν υπήρχε κανένα άλλο στοιχείο για την καταδίκη του πέραν της ομολογίας του.

Η υπόθεση άνοιξε ξανά το 2007 και το τεστ DNA απέδειξε πως δεν ήταν αυτός τελικά ο δολοφόνος του μικρού κοριτσιού η οποία δεν είχε πέσει ούτε καν θύμα βιασμού.

Τελικά η καταδίκη ακυρώθηκε και ο άνδρας θα αφεθεί ελεύθερος, ενώ ο εισαγγελέας τόνισε πως θα ξεκινήσουν οι έρευνες προκειμένου να βρεθεί ο πραγματικός ένοχος.

Πηγή: | iefimerida.gr

Αρετή Τσοχατζοπούλου προς Άκη: Πρέπει να σπάσεις τη σιωπή σου και να μιλήσεις

Έκκληση στον πατέρα της, Άκη Τσοχατζόπουλο, «να μιλήσει» απευθύνει μέσω του συνηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, η κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τζοχατζοπούλου.

Η κ. Δημητρακόπουλος σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής απολογίας της Αρετής Τσοχατζοπούλου, είπε στον πρώην υπουργό: «Πρέπει να σπάσεις τη σιωπή σου, πρέπει να μιλήσεις, είναι μεγάλο λάθος να ανέβεις μόνος σου στο πολιτικό ικρίωμα».

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου παρέδωσε υπόμνημα στον ανακριτή στο οποίο τονίζεται πως εμμένει στην θέση της πως όλες οι αγοραπωλησίες που έγιναν ήταν απολύτως νόμιμες.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η Ααρετή Τσοχατζοπούλου εμφανίζει ψυχική και σωματική αδυναμία, καθώς έχει χάσει βάρος, και για αυτόν τον λόγο δεν βρισκόταν σε θέση να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή και θα απαντήσει μέσα στις επόμενες ημέρες μέσω των συνηγόρων της.

Ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας απολογήθηκε νωρίτερα το Σάββατο και φέρεται να επιβεβαίωσε την εμπλοκή του συγκατηγορουμένου του, Γιάννη Σμπώκου στην διακίνηση παράνομου χρήματος.

Πηγή: | iefimerida.gr

Σαμαράς: «Η πρωθυπουργία στην Ελλάδα είναι η πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο»

«Εμείς αλλάζουμε, αλλά την ίδια στιγμή εσείς πρέπει να μας βοηθήσετε, πρέπει να βοηθήσετε την κατάσταση», είναι το μήνυμα που στέλνει προς τους δανειστές της Ελλάδας ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αμερικανική εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς». Εναλλακτικό σενάριο, πρόσθεσε, θα μπορούσε να σημάνει «το τέλος της Ελλάδας». «Η διεθνής κοινότητα πρέπει να λάβει υπόψη της την αυξανόμενη κοινωνική ένταση που σαρώνει την Ευρώπη», τόνισε ο κ. Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας την πρωθυπουργία της χώρας ως «την πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο». Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, οι ευρωπαίοι ηγέτες βλέπουν στον Αντώνη Σαμαρά την τελευταία ελπίδα της Ελλάδας για σταθερότητα. Ωστόσο, σημειώνει η εφημερίδα, η διακυβέρνηση της χώρας δεν είναι καθόλου διασκεδαστική υπόθεση.

«Πιστεύετε ότι υπάρχει κανείς που θα χαιρόταν να είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας;» ρώτησε με χαμηλή φωνή ο κ. Σαμαράς τον δημοσιογράφο που τον επισκέφθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. «Είναι η πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο. Είναι μόνο μπελάς».

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανείς κίνδυνος να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, αν και υπονόησε ότι οι προϋποθέσεις για την παραμονή της στην ευρωζώνη έχουν αυξανόμενο πολιτικό και οικονομικό κόστος.

Αναφερόμενος στην αυξανόμενη κοινωνική ένταση σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία, ο Αντώνης Σαμαράς προειδοποίησε: «Είναι προϊόν της τεράστιας κρίσης και ύφεσης που ζούμε. Αυτό πρέπει να χτυπήσει καμπανάκια στους εταίρους μας και σε όλο το δυτικό κόσμο. Εάν αυτό συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα και στην Ισπανία και αύριο σε άλλες χώρες, πρέπει να διασφαλίσουν ότι δεν θα ενταθεί» είπε. 

Ερωτηθείς εάν είχε αντιμετωπίσει δυσκολίες σαν αυτές που βιώνουν τώρα πολλοί Ελληνες, απάντησε: «Καθένας από εμάς με τον ένα ή τον άλλα τρόπο έχει αντιμετωπίσει πολύ δοκιμασίες. Είμαι στην πολιτική· έμεινα στο σπίτι μου για 11 χρόνια λόγω της πολιτικής» λέει αναφερόμενος στη δεκαετία του 1990, όταν έφυγε από τη Νέα Δημοκρατία.

«Χάρη στην οικογένειά μου δεν είχα προβλήματα αυτού του είδους» προσθέτει αναφερόμενος σε οικονομικά προβλήματα. Αλλά συμπληρώνει ότι συμπάσχει με τον ελληνικό λαό. «Νιώθω τον πόνο τους κάθε δευτερόλεπτο» λέει.

Αναφερόμενος στην παράνομη μετανάστευση λέει ότι «σαρώνει» τη χώρα και ότι το πρόβλημα μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερο λόγω του κύματος μετανάστευσης από τη Συρία.

«Οι παράνομοι μετανάστες έχουν καταλάβει την Αθήνα» είπε «προκαλώντας πρόβλημα στη δημόσια υγεία» και αύξηση της εγκληματικότητας.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι ήταν «μια φούσκα που θα έσκαγε» και ότι τα μέλη της δεν είναι «ιδεολογικοί οπαδοί», αλλά ότι την στήριξαν από μια διάθεση απόγνωσης και «κόντρα στο σύστημα» εξαιτίας της μεγάλης κρίσης.

Πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει στην απαγόρευση της Χρυσής Αυγής και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι η Δημοκρατία είναι τόσο δυνατή που δεν χρειάζεται να λαμβάνει υπερβολικά μέτρα».

Επιστρέφει στο Λονδίνο η 15χρονη βρετανίδα που το έσκασε με τον καθηγητή της

Η 15χρονη βρετανίδα μαθήτρια Μέγκαν Στάμερς, η οποία ταξίδεψε στη Γαλλία με έναν παντρεμένο καθηγητή της με τα διπλάσια χρόνια από εκείνη, επιβιβάστηκε πριν από λίγο σε αεροσκάφος με προορισμό το Λονδίνο, επιβεβαίωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Το κορίτσι συνοδευόταν από έναν άνδρα και μια γυναίκα και επιβιβάστηκε σε αεροσκάφος στο αεροδρόμιο του Μπορντό Μερινιάκ με προορισμό το αεροδρόμιο Γκάτγουικ της βρετανικής πρωτεύουσας.

Ο 30χρονος καθηγητής των μαθηματικών Τζέρεμι Φόρεστ βρίσκεται στη φυλακή και περιμένει την έκδοσή του.

Ο Φόρεστ με την μαθήτριά του εντοπίστηκαν στο Μπορντό της νοτιοδυτικής Γαλλίας χθες Παρασκευή, δέκα μέρες αφότου έφυγαν με φέρι μπόουτ από το Ντόβερ.

Ο Φόρεστ κρατείται στη φυλακή Γκραντινιάν στη νοτιοδυτική Γαλλία αναμένοντας την ακροαματική διαδικασία σε δικαστήριο του Μπορντό την Τρίτη και σύμφωνα με τον δικηγόρο του Ντανιέλ Λαλάν δεν θα φέρει αντίρρηση στο να παραδοθεί στις βρετανικές αρχές.

Ο Φόρεστ, ο οποίος χθες το απόγευμα εθεάθη σε διάδρομο του δικαστηρίου του Μπορντό χωρίς χειροπέδες με θλιμμένο πρόσωπο και περιστοιχισμένος από αστυνομικούς, ήταν "πολύ απογοητευμένος από την ξαφνική παύση στο ειδύλλιό του", είπε ο δικηγόρος του.
"Δεν διαφεύγει της σύλληψης, συνελήφθη ευρισκόμενος στο Μπορντό όπου αναζητούσε δουλειά προκειμένου να συνεχίσει τη σχέση του σε μια χώρα που θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη κατανόηση", πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με τον γαλλικό νόμο, μια 15χρονη δεν θεωρείται ανήλικη, σε αντίθεση με την Βρετανία όπου η ηλικία συναίνεσης είναι τα 16 χρόνια.

Ο Λαλάν, ο οποίος είδε τον Φόρεστ νωρίς σήμερα το πρωί μαζί με την βρετανίδα δικηγόρο Χενριέτα Ρόνσον, πρόσθεσε ότι ο Φόρεστ δεν ήταν στενοχωρημένος και ότι οι γαλλικές αρχές και οι σωφρονιστικές αρχές του φέρθηκαν καλά.

Ο δικηγόρος περιέγραψε τον Φόρεστ ως "γοητευτικό" και είπε ότι μοιάζει νεότερος από την ηλικία του.

Ενώ η Στάμερς δεν θεωρείται ανήλικη, ο Φόρεστ θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι διέπραξε αδίκημα στη Γαλλία αν κριθεί ότι εκμεταλλεύτηκε την εξουσία που είχε ως καθηγητής.

Κατάργηση προνομιακών συντάξεων πρώην δημάρχων

Την κατάργηση των συντάξεων που παίρνουν πρώην δήμαρχοι και κοινοτάρχες και εμμέσως "ψαλίδι" και στις βουλευτικές συντάξεις, προαναγγέλλει ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης μιλώντας στο Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

"θα πρέπει άμεσα να επανεξεταστούν όλες οι συνταξιοδοτικές προνομιακές παροχές (διπλές, τριπλές συντάξεις, κ.λπ.) στους αιρετούς εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης (πρόεδροι κοινοτήτων, δήμαρχοι, νομάρχες) και, προφανέστατα, στους βουλευτές, με τον τρόπο που έχει περιγραφεί στην προγραμματική σύγκλιση των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση συνεργασίας" λέει χαρακτηριστικά ο κ Βρούτσης.

Αναφέρει πως "έχουν ήδη αποκαλυφθεί πάνω από 11.000 περιπτώσεις πλασματικών συντάξεων (πλην δημοσίου) που επιβάρυναν τα δημόσια ταμεία με περίπου 114 εκ. ευρώ. Ο έλεγχος συνεχίζεται και πιστεύω ότι η αρχική μας εκτίμηση για ετήσια εξοικονόμηση 430 εκ. ευρώ θα αποδειχθεί τελικά, μάλλον, συντηρητική".

Σε ότι αφορά την αύξηση των ορίων ηλικίας από τα 65 στα 67 έτη, τονίζει πως "προβληματίζομαι έντονα για το εάν, αυτή τη χρονική στιγμή, μια τέτοια αύξηση των γενικών ορίων συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη είναι σκόπιμη, από δημοσιονομική και κοινωνική σκοπιά. Πρέπει βέβαια να γνωρίζουμε ότι υφίσταται νομοθετημένη υποχρέωση της χώρας να επανεξετάσει το 2020 τα γενικά όρια συνταξιοδότησης, εναρμονίζοντάς τα με το προσδόκιμο επιβίωσης. Το πλέον πιθανό ενδεχόμενο είναι ότι τότε, ούτως ή άλλως, θα πηγαίναμε στα 67 χρόνια. Στην περίπτωση, πάντως, που κάτι τέτοιο προκριθεί ως λύση ανάγκης, ήδη από σήμερα, θα πρέπει να καταργηθεί αυτή η ρήτρα επανεξέτασης των ορίων το 2020".

Αν και αναγνωρίζει ότι το ύψος των αποζημιώσεων στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερο από τον κοινοτικό μέσο όρο, διαφωνεί με την νέα μείωσή τους, ενώ διαβεβαιώνει πως δεν θα θιγούν κατώτατος μισθός και δώρα στον ιδιωτικό τομέα.

Αλαλούμ με τις πτήσεις για δύο ώρες στο Ελ. Βενιζέλος

Σοβαρά προβλήματα στις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" σημειώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου.

Αιτία αποτέλεσε βλάβη που σημειώθηκε στο ραντάρ του αεροδρομίου, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να νεκρώσει ο πύργος ελέγχου του διεθνούς αερολιμένα.

Τα αεροσκάφη δεν μπορούσαν να προσγειωθούν, ούτε να απογειωθούν, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολύωρες καθυστερήσεις.

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι καθυστερήσεις στις αφίξεις και τις αναχωρήσεις έφτασαν τις τρεις ή τέσσερις ώρες.

Το πρόβλημα εκδηλώθηκε στις 12:50 και άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά δύο ώρες αργότερα.

"Κατά τη διάρκεια του συμβάντος η διαχείριση της κυκλοφορίας των αεροσκαφών πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τους διεθνείς και κοινοτικούς κανονισμούς" αναφέρει σε ανακοίνωσή της Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπήρξε θέμα ασφάλειας των πτήσεων.

news247.gr

ΗΠΑ: Ύποπτος αυτοκτονεί ζωντανά στην TV μετά από καταδίωξη [video]

Καταδίωξη αυτοκινήτου μάρκας Dodge Caliber στο Φοίνιξ της Αριζόνα είχε δραματική κατάληξη, όταν ο ύποπτος βγήκε από το αυτοκίνητο και σε κατάσταση πανικού αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι live μπροστά στα μάτια  εκατομμυρίων τηλεθεατών.

Το συμβάν κατέγραφε κάμερα από ελικόπτερο του γνωστού αμερικανικού καναλιού Fox News, με τους ιθύνοντές του να ζητούν κατόπιν εορτής συγγνώμη για την φρικιαστική σκηνή, αποδίδοντας την ζωντανή μετάδοσή της σε ανθρώπινο λάθος.

[Προσοχή: το βίντεο περιέχει βία]

Βήμα: Πώς απετράπη στρατιωτικό πραξικόπημα πέρυσι τον Οκτώβριο

Ενα δημοσίευμα το οποίο αναμένεται να συζητηθεί και να προκαλέσει σεισμό θα φιλοξενήσει αύριο η εφημερίδα το Βήμα της Κυριακής, όπως προαναγγέλλεται σήμερα σε ολοσέλιδη καταχώριση στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Σύμφωνα με την προαναγγελία της εφημερίδας που έχει τίτλο «Το πραξικόπημα που δεν έγινε» πέρυσι τον Οκτώβριο η κυβέρνηση Παπανδρέου ουσιαστικά απέτρεψε, λίγο πριν παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και παραδώσει τη θέση του στον Λουκά Παπαδήμο,στρατιωτικό πραξικόπημα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα τα στοιχεία του ρεπορτάζ είναι τα εξής:
  • Η περσινή στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη που ματαιώθηκε έπειτα από εισβολή δεκάδων πολιτών στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.
  • Οι έντονες αποδοκιμασίες κατά του προέδρου της Δημοκρατίας και η απόπειρα τμήματος των Ευέλπιδων να παρελάσουν παρά τις αντίθετες εντολές των ανωτέρων τους
  • Είχαν προηγηθεί δύο μέρες νωρίτερα,πάλι στη συμπρωτεύουσα αποδοκιμασίες και προπηλακισμοί υπουργών της τότε κυβέρνησης
  • Λίγες ημέρες αργότερα, την 1η Νοεμβρίου, το ΚΥΣΕΑ προχωρά σε μαζικές αποστρατείες αξιωματικών και των τριών Οπλων.
  • Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν εξήγησε ποτέ πειστικά εκείνες τις μαζικές αποστρατείες αλλά πολλές ήταν οι συζητήσεις της περιόδου ότι με αυτές απετράπησαν κινήσεις πολιτικής αποσταθεροποίησης
  • Σχεδόν ένα χρόνο μετά θρυλείται ότι πολιτικό πρόσωπο προερχόμενο από τον εθνικιστικό χώρο βολιδοσκοπήθηκε από ομάδα αξιωματικών αν θα ήθελε να συμμετάσχει σε στρατιωτική κυβέρνηση που θα αναλάμβανε να αποκαταστήσει την τάξη και την κοινωνική ειρήνη στη χώρα
Και το κείμενο της προαναγγελίας καταλήγει υποστηρίζοντας ότι «η δημοσιογραφική έρευνα αποκαλύπτει ότι εκείνες οι αποστρατείες μπορούν σήμερα να αποτιμηθούν ως το τέλος ενός πραξικοπήματος που δεν έγινε...
Είναι προφανές ότι ένα τέτοιο δημοσίευμα από τη συγκεκριμένη εφημερίδα θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις και θα δημιουργήσει μείζον θέμα. Πολύ περισσότερο μάλιστα που σήμερα το πολιτικό σκηνικό της χώρας μοιάζει αποσταθεροποιημένο για μια ακόμη φορά με τη σκανδαλολογία να κυριαρχεί και τις λίστες πραγματικές ή όχι να κυριαρχούν στο δημόσιο διάλογο.
Η σύνθεση της φωτογραφίας προέρχεται από την εφημερίδα

Παρίσι: Έκθεση αυτοκινήτου με παρουσία διαδηλωτών της Πεζώ - Σιτροέν

Επεισοδιακή ήταν η έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτων στο Παρίσι και θα διαρκέσει έως τις 14 Οκτωβρίου. Φέτος η έκθεση που διοργανώνεται ανά διετία, γίνεται με τις πωλήσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών να έχουν πέσει, ειδικά στη Γαλλία η εκτίμηση για το 2013 είναι πτώση της τάξης του 12%, γεγονός που οδήγησε την Πεζώ- Σιτροέν να ανακοινώσει 8.000 απολύσεις. 

Πριν ανοίξουν οι πύλες της έκθεσης, εργαζόμενοι του εργοστασίου της Ολνέ (Aulnay) που απειλείται με κλείσιμο, συγκεντρώθηκαν για να προβάλλουν τις διεκδικήσεις τους στους επισκέπτες της έκθεσης, που όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά «η άλλη όψη του νομίσματος είναι, ότι πίσω από τα ωραία αυτοκίνητα είναι οι εργαζόμενοι που υποφέρουν».

Στο χώρο αναμένονται και περίπου 300 εργαζόμενοι του εργοστασίου της Ford-Europe στην Μπλανκφορτ (Blanquefort) πλησίον της Μπορντώ, όπου απειλούνται 1100 θέσεις εργασίας.

Όπως δηλώνει ο επικεφαλής τους και πρώην υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές, Φιλίπ Πουτού: «Είναι μεγάλο το χάσμα ανάμεσα στα εργοστάσια που παράγουν και στην βιτρίνα όπου όλα είναι ωραία. Είμαστε αποφασισμένοι να διαταράξουμε τη σχέση αυτή, θα μπούμε μέσα, ν' αλλάξουμε τη διακόσμηση της Φορντ με τις δικές μας αφίσες». Στην έκθεση αναμένονται πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες.

Ποιες ελληνικές παραλίες "έχασαν" τη γαλάζια σημαία;

Υποστολή Γαλάζιας Σημαίας σε 11 ακτές της Κρήτης και 19 σε ολόκληρη τη χώρα, που δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του σχετικού Προγράμματος, όπως διαπιστώθηκε από τις επιθεωρήσεις κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού. 

 Όπως γράφει το prismanews.gr πρόκειται για ακτές που στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου είχαν βραβευθεί με το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ», ωστόσο στην πορεία του καλοκαιριού, κρίθηκε ότι το ... προνόμιο αυτό έπρεπε να τους αφαιρεθεί.

Το χειρότερα μάλιστα είναι πως σύμφωνα με τους όρους του Προγράμματος «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ», οι παραπάνω ακτές δεν μπορούν να είναι υποψήφιες για βράβευση ούτε τη επόμενη χρονιά.

Ο κατάλογος των 19 ακτών -έντεκα εκ των οποίων είναι στην Κρήτη- από τις οποίες αφαιρέθηκε η "Γαλάζια Σημαία" περιλαμβάνει:

• Ακτή Βίγλα – Δήμος Ρόδου – Δωδεκάνησα

• Ακτή Τραουνού Σπηλιές – Δήμος Ρόδου – Δωδεκάνησα

• Ακτή Αγ. Βαρβάρα/Κατελιός – Δήμος Κεφαλλονιάς – Κεφαλληνία

• Ακτή Ξι – Δήμος Κεφαλλονιάς – Κεφαλληνία

• Ακτή Αγ. Πέτρος – Δήμος Άνδρου – Κυκλάδες

• Ακτή Μπατσί – Δήμος Άνδρου – Κυκλάδες

• Ακτή Χρυσή Άμμος – Δήμος Άνδρου – Κυκλάδες

• Ακτή Σητεία 2/Πέτρα – Δήμος Σητείας – Λασίθι

• Ακτή Σητεία 3/Καραβόπετρα – Δήμος Σητείας – Λασίθι

• Ακτή Βουρλιά – Δήμος Σητείας – Λασίθι

• Ακτή Λιμανάκι – Δήμος Σητείας – Λασίθι

• Ακτή Ανάληψη – Δήμος Σητείας – Λασίθι

• Ακτή Καλά Νερά – Δήμος Νοτίου Πηλίου – Μαγνησία

• Ακτή Αλμυρίδα – Δήμος Αποκορώνου – Χανιά

• Ακτή Βουλισμένη – Δήμος Καντάνου Σελίνου – Χανιά

• Ακτή Γραμμένο – Δήμος Καντάνου Σελίνου – Χανιά

• Ακτή Λιμνάκι – Δήμος Καντάνου Σελίνου – Χανιά

• Ακτή Παχειά Άμμος – Δήμος Καντάνου Σελίνου – Χανιά

• Ακτή Χαλίκια – Δήμος Καντάνου Σελίνου – Χανιά

Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων και η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος διαπίστωσαν μεν την πολύ καλή ποιότητα των Νερών Κολύμβησης στις συγκεκριμένες ακτές. Ωστόσο διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις στην επιβεβλημένη παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες όπως: η τήρηση των κριτηρίων του βραβείου «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ» που αναφέρονται σε καθαριότητα, η ορθή πληροφόρηση και ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και οι δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου.

ΣΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Νεαρές τσιγγάνες προσφέρουν σεξ "στα όρθια" για 5 με 10 €

Σε στέκι πληρωμένου σεξ έχουν μετατρέψει την πλατεία Όλγας νεαρές ρομά, που προσεγγίζουν κατά κύριο λόγο ηλικιωμένους διαβάτες προσφέροντας έναντι αμοιβής, ένα στιγμιαίο ερωτικό τετ-τα- τετ!

Ο φωτογραφικός φακός της εφημερίδας «Κόσμος» έγινε και πάλι αδιάψευστος μάρτυρας ενός τέτοιου περιστατικού, που εκτυλίχθηκε πρωί-πρωί και χωρίς απολύτως καμία προκάλυψη, στην οδό Ρήγα Φεραίου.

Όπως φαίνεται από το στιγμιότυπο, η νεαρή αντιλαμβάνεται ότι έχει συλληφθεί στο φωτογραφικό καρέ και λίγο αργότερα κινείται απειλητικά εναντίον του δημοσιογράφου του «Κ», που έχει καταγράψει το γεγονός!

Οι αθίγγανες στήνουν καρτέρι στις εισόδους πολυκατοικιών και απλώνουν τα δίχτυα τους σε διερχόμενους πολίτες μεγάλης ηλικίας, τους οποίους επιχειρούν να τους δελεάσουν με την προσφορά σύντομης ερωτικής ικανοποίησης και μάλιστα στα ...όρθια!

Συνήθως το οικονομικό παζάρι ξεκινάει από τα 10 ευρώ, για να «κλείσει» γύρω στα 5 ευρώ, ενώ η ερωτική συνεύρεση πραγματοποιείται στις εισόδους, τα υπόγεια και στους ανελκυστήρες των κτιρίων.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι συγκεκριμένες πολυκατοικίες περιμετρικά της πλ. Όλγας και ιδίως στο κάτω μέρος της που οι θύρες τους παραμένουν ανοικτές καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, έχουν μετατραπεί σε πιάτσες αυτών των αθίγγανων.

"Πόλεμος" για τα φάρμακα στο Ηράκλειο

Εμφύλιος στον φαρμακευτικό σύλλογο Ηρακλείου με σημείο αναφοράς τις κινητοποιήσεις του κλάδου, σε τοπικό επίπεδο, για τη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους χωρίς πίστωση.

 Η χθεσινή γενική συνέλευση του οργάνου, χαρακτηρίστηκε από ένταση και διαφωνίες για το αν θα πρέπει οι φαρμακοποιοί να συνεχίσουν ή όχι τις κινητοποιήσεις τους. Το τοπικό όργανο όπως αναφέρει το prismanews.gr "διχάστηκε" και χωρίστηκε σε δύο τάσεις. Από τη μία οι μετριοπαθείς που υποστήριξαν την άποψη αναστολής των κινητοποιήσεων, μετά από 1,5 μήνα ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων και από την άλλη το ... μπλοκ των φαρμακοποιών που επέμειναν σε τακτική ολομέτωπης σύγκρουσης με την πολιτεία.

Η συνεδρίαση οδηγήθηκε σε αδιέξοδο όταν η πρόταση του προέδρου του οργάνου για αναστολή της κινητοποίησης, απορρίφθηκε.

Ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ηρακλείου υπέβαλε την παραίτησή του και πλέον η επόμενη ημέρα είναι στον ... αέρα. Κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τις κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα, η ηγεσία του οργάνου είναι στον αέρα ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι η απόφαση για χορήγηση φαρμάκων μόνο τοις μετρητοίς θα ... σπάσει εκ των έσω.

Καβάλα : Έβαλαν φωτιά σε διαμέρισμα μεταναστών από το Μπαγκλαντές

Στόχος εμπρηστών έγινε στις 2.00 μετά τα μεσάνυχτα ένα διαμέρισμα στη Καβάλα, όπου διαμένουν τρεις αλλοδαποί από το Μπαγκλαντές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αστυνομικές αρχές, άγνωστοι τοποθέτησαν μία πλαστική σακούλα με βενζίνη και στουπί στην είσοδο του διαμερίσματος και τα ανέφλεξαν με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στους τοίχους και στην πόρτα.

Η πυρκαγιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ενώ οι δράστες αναζητούνται.

Τα καλύτερα tweets για το «ανάθεμα» Σεραφείμ στην πεολειχία

«Κατακλυσμός» σχολίων ξέσπασε στο Twitter, όπου ολοένα και περισσότεροι χρήστες τους διαδικτύου σατιρίζουν με τον δικό τους τρόπο το «ανάθεμα» του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στην πεολειχία.

Ο μητροπολίτης προηγουμένως είχε ταχθεί κατά της συγκεκριμένης σεξουαλικής πράξης με αφορμή δημοσιεύματα που την θέλουν υπεύθυνη για κρούσματα καρκίνου του στόματος.

@The_Stranger_gr Χθες ο Μεϊμαράκης με τις πίπες, σήμερα ο Σεραφείμ με τις πίπες, βγες ρε Τζούλια εσύ που είσαι ειδική και πάρε θέση.

@Lilasta Τρύπες, γύπες, λύπες. Το άλλο που κάνει ομοιοκαταληξία ας το πει ο Σεραφείμ Πειραιώς.

@zaralikos Οσα ξέρει ο Σεραφείμ, δεν τα ξέρει ο κόλπος όλος

@sybaritisa Να δεις που κάποιος θα τον δάγκωσε
@nefosis: Επικίνδυνη και χυδαία πράξη ο στοματικός έρωτας, προειδοποιεί ο Πειραιώς Σεραφείμ

‏@zaralikos Το πουλί του Βαγγέλα η έρευνα για το σπέρμα ,η δήλωση Σεραφείμ η λίστα του ΣΔΟΕ αποδεικνύουν ότι ο Αλμοδόβαρ χαραμίζετε στην Ισπανία

@Tourta_sardela Σταθερός ο Σεραφείμ. Λέει μόνο πίπες

‏@c0n_An Ας είχαν οι παπάδες περίοδο και τότε θα βλέπαμε αν θα έλεγε τέτοιες πίπες ο Σεραφείμ

@v_emman Με το στοματικό σεξ τα έβαλε ο Σεραφείμ. Για το πρωκτικό όμως κουβέντα, ε δέσποτα

@sheikyerbutti Ο Σεραφείμ Πειραιώς είπε ότι ο στοματικός έρωτας προκαλεί ανίατες ασθένειες και κρύβει κινδύνους για την ψυχική υγεία. Ο Πάκης ενημερώθηκε;

@Anti_kat Σεραφείμ:ο στοματικός έρωτας κρύβει κινδύνούς για την ψυχική υγεία. παιδια καποιος να ενημερωσει το Μειμαρακη οτι με τις πιπες κινδυνευει !

@DTsiodras H "παρέμβαση" Σεραφείμ, θα παίξει στα πολιτικά, ως κριτική στον Μειμαράκη;

@vasper Εγώ συμφωνώ πάντως με τον Σεραφείμ. Το κάπνισμα κάνει κακό. Τι εννοείτε δεν μιλούσε για αυτές τις #pipes ;

@nikolaomatzana Ο θρύλος δεν παίζει μπάλα!λεφτα δεν υπάρχουν!αν Σεραφείμ κόψουμε και το στοματικο καλύτερα να αυτοκτονησουμε

@mythouli αναρωτιέμαι τι γκούγκλαρε ο σεραφείμ για να βρει την έρευνα στα νέα

ΠΗΓΗ iefimerida.gr/

ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ Πρώτα κατέστρεψε 500.000 € και μετά αυτοπυροβολήθηκε!

Ήταν ένας από τους πιο ένθερμους συλλέκτες έργων τέχνης, παλιός ιδιοκτήτης γκαλερί και γόνος ευκατάστατης εφοπλιστικής οικογένειας…
Στα 55 του χρόνια, απογοητευμένος από τους ανθρώπους και έχοντας «χάσει» τους γονείς και τους ανθρώπους, έβαλε τέλος στη ζωή του καταστρέφοντας με ειδικό μηχάνημα όλα του χρήματα…

Η τραγική ιστορία διαδραματίστηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου σ΄ ένα κλασσικό διαμέρισμα στο κέντρο της Αθηνάς. Οι αστυνομικοί που μπήκαν στο νεοκλασικό κτίριο βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα.

Ο εφοπλιστής, μάλιστα, λίγο πριν αυτοκτονήσει έκοψε σε λωρίδες εκατοντάδες χαρτονομίσματα ευρώ, δολάρια ακόμη και λίρες Αγγλίας συνολικής αξίας 500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της 'Espresso", oι αστυνομικοί που μπήκαν στο νεοκλασικό κτίριο στην καρδιά της Αθήνας βρέθηκαν μπροστά σε ένα φρικτό θέαμα.

Ένας 55χρονος κείτονταν νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος ενώ μέσα στο δωμάτιο ήταν σκισμένα σε λωρίδες χαρτονομίσματα αξίας 500.000 ευρώ!

Ο 55χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του χρησιμοποιώντας ένα 22άρι πιστόλι με το οποίο αυτοπυροβολήθηκε.

Όταν τον βρήκε η αστυνομία ήταν ξαπλωμένος μέσα σε μια λίμνη αίματος, ενώ μέσα στο διαμέρισμα ήταν διάσπαρτα εκατοντάδες κατεστραμμένα χαρτονομίσματα, τα οποία είχε κόψει σε λωρίδες λίγες μέρες ή λίγες ώρες πριν δώσει τέλος στη ζωή του.

Χαρτονομίσματα των 500, των 100, των 50 και των 20 ευρώ, αλλά και αμερικανικά δολάρια και λίρες Αγγλίας ήταν όλα κομμένα σε λωρίδες με ειδικό μηχάνημα και κατεστραμμένα, σε ένδειξη αποστροφής του υλισμού και του χρήματος.

'Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική έρευνα, ο αυτόχειρας είχε δώσει τέλος στη ζωή του, δέκα μέρες πριν μπουν οι αστυνομικοί στο διαμέρισμά του. Μάλιστα, οι Αρχές ειδοποιήθηκαν από τους γείτονες που παραξενεύτηκαν από την απουσία του και την έντονη δυσοσμία που αναδυόταν από το διαμέρισμά του τις τελευταίες μέρες.

Στην Αθήνα στις 10 Οκτωβρίου ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου

Στην Αθήνα θα βρεθεί στις 10 Οκτωβρίου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με τον Έλληνα ομόλογό του, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της προετοιμασίας του συμβουλίου συνεργασίας των δυο χωρών, όπου θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία πραγματοποίησης της συνάντησης κορυφής στην Τουρκία.

Στο πλαίσιο της συνάντησής τους στη Νέα Υόρκη, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών επιβεβαίωσαν την αμοιβαία βούληση να συνεχίσουν τις προσπάθειες και τις διαβουλεύσεις για την περαιτέρω βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι δεν έγινε σε βάθος συζήτηση, ωστόσο οι δυο υπουργοί συζήτησαν χωρίς ατζέντα για τις διμερείς σχέσεις και τις εξελίξεις στην περιοχή. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στη συνάντηση τέθηκε και το πρόσφατο περιστατικό στο Φαρμακονήσι.

ΣΕΡΡΕΣ: 33χρονος εξαπατούσε άτομα αποσπώντας τους χρηματικά ποσά

Δικογραφία σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών, σε βάρος 33χρονου , ο οποίος κατάφερε το πρώτο δίμηνο του 2012 να εξαπατήσει τέσσερα άτομα αποσπώντας τους χρηματικά ποσά.

Ο 33χρονος προσποιούμενος ιδιοκτήτη καταστήματος ηλεκτρονικών ειδών, αναρτούσε μέσω του διαδικτύου ηλεκτρονικές αναγγελίες πωλήσεων ηλεκτρονικών ειδών, συνηθέστερα κινητών τηλεφώνων τελευταίας τεχνολογίας και εξαπατούσε υποψήφιους αγοραστές των ηλεκτρονικών ειδών, οι οποίοι προέβαιναν σε κατάθεση χρηματικών ποσών σε τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας του 33χρονου, χωρίς ωστόσο να τις παραλάβουν ποτέ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ο προαναφερόμενος εξαπάτησε τέσσερα άτομα, αποσπώντας τους συνολικά το ποσό των 1.390 Ευρώ.

Ο 33χρονος είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2011 στην Αθήνα, ενώ έχουν σχηματιστεί δικογραφίες σε βάρος του και από τις Αστυνομικές Αρχές της Ορεστιάδας και της Θεσσαλονίκης, για παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε με την κατηγορία της απάτης, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Λαμία: Αιφνιδιαστική διακοπή δρομολογίων για τους μαθητές -ΒΙΝΤΕΟ

Αναστάτωση δημιουργήθηκε σήμερα στον μαθητικό κόσμο κυρίως του Μουσικού Σχολείου, του ΕΠΑΛ και του Γοργοποτάμου, λόγω της αιφνίδιας διακοπής των μαθητικών δρομολογίων για το δήμο Λαμίας.


Η παράταση που είχε δοθεί από το Υπουργείο για συνέχιση των συμβάσεων με την περιφέρεια για ένα χρόνο ακόμη, δεν ίσχυσε τελικά για το δήμο Λαμίας, μετά από νέα απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρέσει από αυτή τη διαδικασία όσους δήμους, ανά την Ελλάδα, είχαν ετοιμάσει ειδικά δελτία μεταφοράς. Μεταξύ αυτών, ήταν και η Λαμία, με αποτέλεσμα, από χθες, ν' ακυρωθεί η σύμβαση με την περιφέρεια και έτσι τα παιδιά, σήμερα, να μην έχουν τρόπο να πάνε στα σχολεία τους.

Αναστάτωση στα μαθητικά δρομολόγια από LAMIASTARGR

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον Καρούζο ενώ φυγοδικεί από τις 14 Οκτωβρίου 2011

Λίγες ημέρες μετά την δημοσιοποίηση του σκανδάλου, εκδόθηκε τελικά ένταλμα σύλληψης που Ιωάννη Καρούζου, ο οποίος φυγοδικεί και κυκλοφορεί ελεύθερος από τις 14 Οκτωβρίου του 2011.

Ο κ. Καρούζος έχει καταδικαστεί από το Εφετείο Πειραιά στις 14 Οκτωβρίου του 2011 σε κάθειρξη 8 ετών χωρίς δικαίωμα μετατροπής και αναστολής. Αρα, σύμφωνα με τους βουλευτές φυγοδικεί.

Ωστόσο παρά το γεγονός ότι η απόφαση ήταν αμετάκλητη, ο κ. Καρούζος κυκλοφορούσε ελεύθερος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες φέρεται να διαμένει σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο της Αθήνας, ενώ έχει θεαθεί και σε εστιατόρια και μαγαζιά των νοτίων προαστίων χωρίς καμία προφύλαξη.

Αυτήν την στιγμή διατυπώνονται ερωτηματικά για το εάν ο Ιωάννης Καρούζος είναι ακόμη εντός Ελλάδος, καθώς από την δημοσιοποίηση του σκανδάλου και ύστερα δεν τον έχει δει κανείς.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για δέσμευση ενός λογαριασμού του επιχειρηματία και κουμπάρου του προέδρου της βουλής, στον οποίο έχουν βρεθεί ...100 εκ. ευρώ!

Η ΔΗΜΑΡ


Η ΔΗΜΑΡ φέρνει το θέμα στη Βουλή με ερώτηση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της, Νίκου Τσούκαλη και Βασίλη Οικονόμου .

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:


"Με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τη δραστηριότητα του ομίλου Καρούζου και τους ελέγχους που διενεργούνται από τους φορολογικούς μηχανισμούς.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός
  1. Από πότε ελέγχεται ο όμιλος Καρούζου;
  2. Πόσοι φορολογικοί έλεγχοι έχουν διενεργηθεί;
  3. Πόσες εκθέσεις ελέγχου έχουν καταρτιστεί και από πότε;
  4. Έχουν επιβληθεί φόροι, προσαυξήσεις και πρόστιμα; Και αν ναι πόσα έχουν εισπραχθεί;

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: Συνελήφθη νεαρός Αλβανός που έταζε σε ανήλικους παγωτό για να τον ακολουθήσουν σπίτι του

Τρομαγμένοι είναι οι γονείς στην Αγυιά της Πάτρας από το περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα έξω από Δημοτικό Σχολείο της περιοχής, όταν ένας νεαρός Αλβανός, πλησίασε έξω από τα κάγκελα του σχολικού συγκροτήματος και άρχισε να προσεγγίζει μικρά παιδιά προκειμένου να φύγουν μαζί του.

Όπως καταγγέλθηκε σύμφωνα με...
το dete.gr, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πάτρας, ο 22χρονος πλησίαζε τα ανήλικα, αγόρια και κορίτσια, και τους έλεγε πως η μητέρα ή ο πατέρας τους δεν θα πάει να τους πάρει από το σχολείο και πως έπρεπε να φύγουν με αυτόν.

Για το λόγο αυτό τα δελέαζε λέγοντάς τους πως θα πάνε σπίτι του νεαρού, θα τους δώσει παγωτό να φάνε και θα δούνε μαζί παιδικές ταινίες και σειρές. Ευτυχώς κάποια από τα παιδάκια ενημέρωσαν τους γονείς τους αλλά και τους δασκάλους τους και εκείνοι με τη σειρά τους ειδοποίησαν την Αστυνομία, άνδρες της οποίας κατέφθασαν στο σημείο και συνέλαβαν τον νεαρό Αλβανό.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του με την κατηγορία της απόπειρας προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πατρών. Ο 22χρονος δηλώνει πως μένει μόνιμα στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αγίας Σοφίας, όμως ελέγχεται καθώς ακόμη δεν έχει προσκομίσει έγγραφα παραμονής στη χώρα ή κάποιο άλλο επίσημο χαρτί.

Λιανοκλάδι: Χτύπησε παιδί και έφυγε

Συνέβη στις 20:20, απόψε, στον δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου, μέσα στο Λιανοκλάδι, στα φανάρια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε και χτύπησε με το αυτοκίνητο ένα μικρό παιδί και στη συνέχεια το εγκατέλειψε, φεύγοντας προς Μακρακώμη.

Όλα έγιναν τόσο γρήγορα, που όσοι ήταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο, είχαν τον νου τους στο παιδί και κανείς δεν συγκράτησε τον αριθμό του αυτοκινήτου.

Το παιδί διακομίζεται αυτή την ώρα στο νοσοκομείο Λαμίας και δεν είναι ακόμη γνωστό πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή του.

πηγή: LamiaReport.gr

Ραδιοφωνικός παραγωγός ο Θεόδωρος Πάγκαλος!

Νέοι επαγγελματικοί ορίζοντες για τον Θεόδωρο Πάγκαλο ο οποίος βρήκε δουλειά στο ραδιόφωνο. 

Ο Θόδωρος Πάγκαλος σύμφωνα με τις typologies θα κάνει εκπομπή κάθε Τρίτη από τις 10.00 ως τις 11.00 το πρωί, με σύνθημα «Μαζί τα φάγαμε» στο ΒΗΜΑ FM!

Διαγραφή χρεών 2.000.000 ευρώ με τη συνδρομή της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου

Επιπλέον πάνω από 225.000 ευρώ ωφελήθηκαν οι υπερχρεωμένοι πολίτες από τη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού του Ν.3869/2010 που παρέχει δωρεάν η Ένωση Καταναλωτών.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αποφάσεις των Ειρηνοδικείων της Μαγνησίας για υποθέσεις που χειρίστηκαν οι Νομικοί σύμβουλοι της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου & Θεσσαλίας, διεγράφησαν συνολικά χρέη ύψους 2.000.000 ευρώ από υπερχρεωμένους, ενώ συγχρόνως διασώθηκε η πρώτη και κύρια κατοικία τους. Σε κάθε περίπτωση διαμόρφωσαν τις δόσεις κατά τρόπο που να μπορούν να ανταποκριθούν οι δανειολήπτες, λαμβάνοντας υπόψη τα σημερινά οικονομικά τους δεδομένα.


Σε υποθέσεις ανέργων ορίστηκαν μηδενικές καταβολές προς όλους τους πιστωτές, προσδιορίζοντας νέα δικάσιμο εντός εξαμήνου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν βρήκαν εργασία στο διάστημα που μεσολάβησε

Η ΕΝ. ΚΑ. ΒΟΛΟΥ έχει ενημερώσει πάνω από 1.500 δανειολήπτες για τη δυνατότητα τους να υπαχθούν στις διατάξεις του Ν. 3869/2010 (καθημερινά 8.30 - 13.00, Δ. Γεωργιάδου 177 τηλ. 2421045615 κα K.Πλαστάρα)

Παράλληλα με τους Νομικούς της Συμβούλους υποστηρίζει δωρεάν τους υπερχρεωμένους πολίτες στη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού με αποτέλεσμα 750 δανειολήπτες, να έχουν ωφεληθεί συνολικά 225.000 ευρώ περίπου.

Οι Νομικοί Σύμβουλοι της Ένωσης έχουν καταθέσει πάνω από 370 αιτήσεις στα ειρηνοδικεία για ένταξη στο νόμο, ενώ αναμένονται νέες αποφάσεις το επόμενο διάστημα.

Ακολουθεί περίληψη των υποθέσεων και των αποφάσεων που ελήφθησαν από τα ειρηνοδικεία:

- Ιδιωτικός υπάλληλος με μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα 1.728,00 ευρώ και 4μελή οικογένεια. 
Συνολικό χρέος: 142.489,04 ευρώ μέσα στα οποία και δάνειο από ΟΕΚ ΑΠΟΦΑΣΗ: Για μια 4ετία οφείλει να καταβάλλει το ποσό των 400,00 ευρώ μηνιαίως και για την διάσωση της κύριας κατοικίας, το ποσό των 151,78 ευρώ σε 168 δόσεις, αφού λήξει η τετραετία .
Διαγραφή χρέους : 97.790,00 ευρώ

- Δημόσιος υπάλληλος με μηνιαίο εισόδημα 900,00 ευρώ και 4μελή οικογένεια.
Συνολικό χρέος: 429.035,82 ευρώ
ΑΠΟΦΑΣΗ: Για μια 4ετία οφείλει να καταβάλλει το ποσό των 500,00 ευρώ μηνιαίως και για την διάσωση της κύριας κατοικίας, το ποσό των 212,50 ευρώ σε 180 δόσεις, αφού λήξει η τετραετία.
Διαγραφή χρέους : 366.785,00 ευρώ

- Συνταξιούχος με μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα 2.148,00 ευρώ και οικογένεια 2 μελών.
Συνολικό χρέος: 184.571,96 ευρώ
ΑΠΟΦΑΣΗ: Για μια 4ετία οφείλει να καταβάλλει το ποσό των 730,00 ευρώ μηνιαίως και για την διάσωση της κύριας κατοικίας, το ποσό των 544,36 ευρώ σε 120 δόσεις, αφού λήξει η τετραετία .
Διαγραφή χρέους : 84.209,00 ευρώ

- Ελεύθερος επαγγελματίας με οικογενειακό εισόδημα 1.633,00 ευρώ και οικογένεια 2 μελών.
Συνολικό χρέος: 214.661,21 ευρώ
ΑΠΟΦΑΣΗ: Για μια 4ετία οφείλει να καταβάλλει το ποσό των 800,00 ευρώ μηνιαίως και για την διάσωση της κύριας κατοικίας, το ποσό των 460,41 ευρώ σε 240 δόσεις αφού λήξει η τετραετία .
Διαγραφή χρέους : 65.761,00 ευρώ

- Δημόσιος υπάλληλος, με μηνιαίο εισόδημα 1.308,00 ευρώ και 3μελή οικογένεια.
Συνολικό χρέος: 548.607,60 ευρώ
ΑΠΟΦΑΣΗ: Για μια 4ετία οφείλει να καταβάλλει το ποσό των 300,00 ευρώ μηνιαίως και για την διάσωση της κύριας κατοικίας, οφείλει να καταβάλλει το ποσό των 531,25 ευρώ σε 192 δόσεις , αφού λήξει η τετραετία. Εξαιρεί από την εκποίηση ένα αγροτεμάχιο εξ αδιαιρέτου, το οποίο λόγω της εμπορικής του αξίας του δεν κρίνεται πρόσφορο προς εκποίηση.
Διαγραφή χρέους : 432.207,00 ευρώ

- Ιδιωτικός υπάλληλος με μηνιαίο εισόδημα 2.000,00 ευρώ και 4μελή οικογένεια.
Συνολικό χρέος: 158.959,05 ευρώ
ΑΠΟΦΑΣΗ: Για μια 4ετία οφείλει να καταβάλλει το ποσό των 600,00 ευρώ μηνιαίως και για την διάσωση της κύριας κατοικίας, το ποσό των 442,70 ευρώ σε 192 δόσεις, αφού λήξει η τετραετία.
Διαγραφή χρέους : 45.159,00 ευρώ

- Δημόσιος υπάλληλος, με μηνιαίο εισόδημα 1.050,00 ευρώ.
Συνολικό χρέος: 157.071,00 ευρώ
ΑΠΟΦΑΣΗ: Για μια 4ετία οφείλει να καταβάλλει το ποσό των 350,00 ευρώ μηνιαίως και για την διάσωση της κύριας κατοικίας, το ποσό των 354,16 ευρώ σε 240 δόσεις, αφού λήξει η τετραετία.
Διαγραφή χρέους : 55.271,00 ευρώ

- Εργάτης με συνολικό μηνιαίο εισόδημα 1.200 ευρώ και 3μελή οικογένεια.
Συνολικό χρέος: 149.440 ευρώ.
ΑΠΟΦΑΣΗ: Για μια 4ετία οφείλει να καταβάλλει το ποσό των 400,00 ευρώ μηνιαίως και για την διάσωση της κύριας κατοικίας, το ποσό των 300,00 ευρώ σε 170 δόσεις, αφού λήξει η τετραετία .
Διαγραφή χρέους : 79.240,00 ευρώ

- Ιδιωτικός υπάλληλος με μηνιαίο εισόδημα 998,76 ευρώ και 4μελή οικογένεια.
Συνολικό χρέος: 134.316,49 ευρώ
ΑΠΟΦΑΣΗ: Για μια 4ετία οφείλει να καταβάλλει το ποσό των 200,00 ευρώ μηνιαίως και για την διάσωση της κύριας κατοικίας, το ποσό των 265,65 ευρώ σε 192 δόσεις, αφού λήξει η τετραετία.
Διαγραφή χρέους : 73.716,00 ευρώ.

- Οικοδόμος με περιστασιακή εργασία και μηνιαίο εισόδημα 400,00 ευρώ.
Συνολικό χρέος: 103.661,26 ευρώ
ΑΠΟΦΑΣΗ: Για μια 4ετία οφείλει να καταβάλλει το ποσό των 100,00 ευρώ μηνιαίως και για την διάσωση της κύριας κατοικίας, το ποσό των 106,25 ευρώ σε 240 δόσεις, αφού λήξει η τετραετία.
Διαγραφή χρέους : 73.361,00 ευρώ

- Συνταξιούχος με μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα 1800,00 ευρώ και οικογένεια 2 μελών.
Συνολικό χρέος: 150.212,18 ευρώ
ΑΠΟΦΑΣΗ: Για μια 4ετία οφείλει να καταβάλλει το ποσό των 340,00 ευρώ μηνιαίως και για την διάσωση της κύριας κατοικίας, το ποσό των 218,32 ευρώ σε 120 δόσεις, αφού λήξει η τετραετία.
Διαγραφή χρέους : 107.693,00 ευρώ

- Συνταξιούχος με μηνιαίο εισόδημα 1.840,00 ευρώ. Συνολικό χρέος:
243.836,51 ευρώ
ΑΠΟΦΑΣΗ: Για μια 4ετία οφείλει να καταβάλλει το ποσό των 800,00 ευρώ μηνιαίως και για την διάσωση της κύριας κατοικίας, το ποσό των 483,67 ευρώ σε 120 δόσεις, αφού λήξει η τετραετία.
Διαγραφή χρέους : 147.396,00 ευρώ

- Συνταξιούχος με μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα 973,40 ευρώ και οικογένεια 2 μελών, χωρίς ακίνητη περιουσία.
Συνολικό χρέος: 35.702,80 ευρώ
ΑΠΟΦΑΣΗ: Για 4 χρόνια οφείλει να καταβάλλει το ποσό των 300,00 ευρώ
Διαγραφή χρέους : 21.302,00 ευρώ

- Συνταξιούχος με μηνιαίο εισόδημα 1.135,00 ευρώ, και 3μελή οικογένεια.
Συνολικό χρέος: 82.229,93 ευρώ
ΑΠΟΦΑΣΗ: Για μια 4ετία οφείλει να καταβάλλει το ποσό των 400,00 ευρώ μηνιαίως και για την διάσωση της κύριας κατοικίας, το ποσό των 87,94 ευρώ σε 120 δόσεις, αφού λήξει η τετραετία.
Διαγραφή χρέους : 52.477,00 ευρώ

- Δανειολήπτης με συνολικές οφειλές 350.000 ευρώ
ΑΠΟΦΑΣΗ: Συνολικά θα πληρώσει ποσό 157.500 ευρώ σε διάρκεια 20 ετών για την διάσωση της κύριας κατοικίας.
Διαγραφή χρέους : 192.500,00 ευρώ

- Συνταξιούχος με μηνιαίο εισόδημα 339,10 ευρώ.
Συνολικό χρέος: 57.234,00 ευρώ
ΑΠΟΦΑΣΗ: Για μια 4ετία οφείλει να καταβάλλει το ποσό των 150,00 ευρώ.
Διαγραφή χρέους : 50.034,00 ευρώ

- Ιδιωτικός υπάλληλος με μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα 2.083,00 ευρώ και 3μελή οικογένεια.
Συνολικό χρέος: 158.960,00 ευρώ
ΑΠΟΦΑΣΗ: Για μια 4ετία οφείλει να καταβάλλει το ποσό των 600,00 ευρώ μηνιαίως και για την διάσωση της κύριας κατοικίας, το ποσό των 442,70 ευρώ σε 192 δόσεις, αφού λήξει η τετραετία. Εξαιρεί από την εκποίηση ακίνητο, καθόσον λόγω τύπου και παλαιότητας δεν κρίνεται πρόσφορο για
εκποίηση.
Διαγραφή χρέους : 45.161,00 ευρώ.

- Συνταξιούχος με εισόδημα 763,72 ευρώ και 4μελή οικογένεια.
Συνολικό χρέος: 35.552,46 ευρώ
ΑΠΟΦΑΣΗ: Για μια 4ετία οφείλει να καταβάλλει το ποσό των 310,00 ευρώ μηνιαίως και για την διάσωση της κύριας κατοικίας, το ποσό των 287,12 ευρώ σε 72 δόσεις, αφού λήξει η τετραετία.

- Ιδιωτικός υπάλληλος με μηνιαίο εισόδημα 978,000 ευρώ και 4μελή οικογένεια.
Συνολικό χρέος: 56.634,74 ευρώ
ΑΠΟΦΑΣΗ: Για μια 4ετία οφείλει να καταβάλλει το ποσό των 200,00 ευρώ μηνιαίως και για την διάσωση της κύριας κατοικίας, το ποσό των 244,13 ευρώ σε 192 δόσεις , αφού λήξει η τετραετία.
Εξαιρεί από την εκποίηση την ψιλή κυριότητα μιας ισόγειας οικίας και την ψιλή κυριότητα ενός ελαιοπεριβόλου, καθόσον λόγω τύπου και παλαιότητας δεν κρίνονται πρόσφορα για εκποίηση.

- Άνεργος με οικογενειακό εισόδημα 960,00 ευρώ και οικογένεια 2 μελών.
Συνολικό χρέος: 21.885,56 ευρώ
ΑΠΟΦΑΣΗ: Θα καταβάλλει το ποσό των 228,00 ευρώ σε 96 δόσεις για την διάσωση της κύριας κατοικίας μετά από περίοδο χάριτος 1 χρόνου.
Εξαιρεί από την εκποίηση το 1/3 διαμερίσματος και 50/100 από ένα οικόπεδο, τα οποία λόγω τύπου και παλαιότητας και δεν κρίνονται πρόσφορα για εκποίηση .

- Συνταξιούχος με εισόδημα 1.589,36 ευρώ και οικογένεια δύο μελών.
Συνολικό χρέος: 30.958,49 ευρώ
ΑΠΟΦΑΣΗ: Για μια 4ετία οφείλει να καταβάλλει το ποσό των 500,00 ευρώ μηνιαίως και για την διάσωση της κύριας κατοικίας, το ποσό των 305,37 ευρώ σε 156 δόσεις, αφού λήξει η τετραετία. Εξαιρεί από την εκποίηση τη συγκυριότητα μιας μονοκατοικίας και ενός βοσκότοπου, τα οποία λόγω
της εμπορικής τους αξίας και της θέσης τους δεν κρίνονται πρόσφορα προς εκποίηση.

- Ελεύθερος επαγγελματίας με οικογενειακό εισόδημα 800,00 ευρώ και 3μελή οικογένεια.
Συνολικό χρέος: 241.313,87 ευρώ
ΑΠΟΦΑΣΗ: Ορίζει μηδενικές καταβολές προς όλους τους πιστωτές και προσδιορίζει νέα δικάσιμο μετά από οκτώ μήνες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυξήθηκαν τα οικογενειακά εισοδήματα στο διάστημα που μεσολάβησε. Εξαιρεί από την εκποίηση τη κύρια κατοικία, καθώς και δυο αγροτεμάχια τα οποία λόγω της εμπορικής τους αξίας και της θέσης τους δεν κρίνονται πρόσφορα προς εκποίηση.

- Άνεργη με οικογενειακό εισόδημα 500,00 ευρώ και 4μελή οικογένεια.
Συνολικό χρέος: 239.066,75 ευρώ
ΑΠΟΦΑΣΗ: Ορίζει μηδενικές καταβολές προς όλους τους πιστωτές και προσδιορίζει νέα δικάσιμο μετά από ένα έτος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν βρήκε εργασία στο διάστημα που μεσολάβησε. Για την διάσωση της κύριας κατοικίας της οφείλει να καταβάλλει το ποσό των 708,33 ευρώ σε 240 δόσεις , μετά από 2 χρόνια από την δημοσίευση της απόφασης.

- Συνταξιούχος με μηνιαίο εισόδημα 692,30 και 3μελή οικογένεια.
Συνολικό χρέος: 14.891,53 ευρώ
ΑΠΟΦΑΣΗ: Ορίζει μηδενικές καταβολές. Εκποιεί το 33/100 μιας παλαιάς ισόγειας οικίας που έχει στην ιδιοκτησία του για να πληρωθούν οι πιστωτές

- Άνεργη με μηδενικό εισόδημα και 4μελή οικογένεια.
Συνολικό χρέος:  12.001,51 ευρώ
ΑΠΟΦΑΣΗ: Για μια 4ετία οφείλει να καταβάλλει το ποσό των 50,00 ευρώ και για την διάσωση της κύριας κατοικίας της οφείλει να καταβάλλει το ποσό των 100,00 ευρώ σε 96 δόσεις, αφού λήξει η τετραετία.

- Άνεργος με μηδενικό εισόδημα και 5μελή οικογένεια.
Συνολικό χρέος: 27.872,68 ευρώ.
ΑΠΟΦΑΣΗ: Ορίζει μηδενικές καταβολές προς όλους τους πιστωτές και προσδιορίζει νέα δικάσιμο της υπόθεσης εντός εξαμήνου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν βρήκε εργασία στο διάστημα που μεσολάβησε

- Άνεργος με εισόδημα 300,00 ευρώ.
Συνολικό χρέος: 73.839,02 ευρώ.
ΑΠΟΦΑΣΗ: Ορίζει μηδενικές καταβολές προς όλους τους πιστωτές και προσδιορίζει νέα δικάσιμο της υπόθεσης εντός εξαμήνου προκειμένου να διαπιστωθεί αν βρήκε εργασία στο διάστημα που μεσολάβησε.

- Άνεργος με μηδενικό εισόδημα και 4μελή οικογένεια.
Συνολικό χρέος: 29.377,42 ευρώ
ΑΠΟΦΑΣΗ: Ορίζει μηδενικές καταβολές προς όλους τους πιστωτές και προσδιορίζει νέα δικάσιμο της υπόθεσης εντός εξαμήνου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν βρήκε εργασία στο διάστημα που μεσολάβησε

- Άνεργη με μηδενικό εισόδημα και 4μελή οικογένεια.
Συνολικό χρέος: 231.003,71 ευρώ
ΑΠΟΦΑΣΗ: Ορίζει μηδενικές καταβολές προς όλους τους πιστωτές και προσδιορίζει νέα δικάσιμο της υπόθεσης εντός εξαμήνου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν βρήκε εργασία στο διάστημα που μεσολάβησε.

Την πλειοψηφία των υποθέσεων χειρίστηκε η δικηγόρος Αντωνία Παλάσκα, κάποιες από αυτές οι δικηγόροι Αμαλία Στάμου, Κλεοπάτρα Παππά και Γιώργος Σουρτζής, ενώ αναμένονται αποφάσεις για υποθέσεις που χειρίζονται άλλοι Νομικοί Σύμβουλοι της Ένωσης όπως η Ελένη Σακκά, η Κων/να Ευσταθίου, η Δέσποινα Ζιανού και η Βάσω Παλάσκα.

Επίθεση εναντίον του προέδρου της Τσεχίας - Τον πυροβόλησαν με ψεύτικο πιστόλι [βίντεο]

Στιγμές αγωνίας έζησε την Παρασκευή ο τσέχος πρόεδρος, Βάτσλαβ Κλάους, όταν άνδρας με στολή παραλλαγής τον πλησίασε και τον πυροβόλησε με ένα... πιστόλι-παιχνίδι, το οποίο, όμως έμοιζε, αρκετά, με αληθινό.

Ο Κλάους ετοιμαζόταν να εγκαινιάσει μια γέφυρα στην Σραστράβα στο βόρειο τμήμα της Τσεχικής Δημοκρατίας, όταν ένας άνδρας τον πλησίασε και τον πυροβόλησε εξ' επαφής πολλές φορές.

Το όπλο, ωστόσο, ήταν ψεύτικο και ο Βάτσλαβ Κλάους δεν έπαθε το παραμικρό, ωστόσο, φαίνεται ότι τρόμαξε αρκετά. Μάλιστα, επέκρινε ιδιαίτερα τους σωματοφύλακές του, αφού μετά το περιστατικό φέρεται να γύρισε προς το μέρος τους και να τους είπε «είσαστε άχρηστοι».

Η άγνωστος, του οποίου η ταυτότητα και οι λόγοι που τον οδήγησαν να προχωρήσει στην κίνηση αυτή δεν έχουν αποκαλυφθεί, συνελήφθη.

Πηγή: | iefimerida.gr

Η απόγονος του Δαρβίνου έρχεται στην Κρήτη!

Στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Κρήτη, θα μιλήσει την ερχόμενη Δευτέρα, η Ruth Padel, γνωστή για την ποίηση και τα διηγήματά της, την αγάπη της για την Ελλάδα, την οποία συχνά επισκέπτεται - μιλάει μάλιστα και ελληνικά - αλλά και για τον προ προ προπάππο της, Τσάρλς Δαρβίνο!

Η Ruth Padel που μέσα και από κείμενά της εξαίρει τη λαμπρή ιστορία της Ελλάδας και καλεί για κατανόηση και βοήθεια στην κατάσταση που αντιμετωπίζει σήμερα, θα βρίσκεται στο Ηράκλειο τη Δευτέρα, συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας για τη συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας του.

Η λογοτέχνης θα μιλήσει με θέμα "Δαρβίνος, μετανάστευση και η ανησυχία της ζωής".
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012, ώρα 16:00 στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Λιάνης» του ΙΤΕ, Ηράκλειο Κρήτης.

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ «αφορίζει» τον στοματικό έρωτα…

Πάει, ξέφυγε εντελώς ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ
«Αφόρισε» τον στοματικό έρωτα, με το επιχείρημα ότι προκαλεί καρκίνο στο στόμα!
Χρησιμοποίησε έρευνα που είχε δημοσιευτεί πριν από 2,5 χρόνια (στα Nea onLine) και έκανε λόγο για τις ανίατες ασθένειες που μπορεί να προκαλέσει ο στοματικός έρωτας! 

Έσπευσε πρώτα να διευκρινίσει ότι δεν κινείται «ἀπό ποταπά κίνητρα ἀκραίας ἤ φονταμενταλιστικῆς διαθέσεως οὔτε ἔχει κάποιο ὁμοφοβικό σύνδρομο», προειδοποιεί ότι «τά ὀψώνια τῆς ἁμαρτίας εἶναι θάνατος καί ὅτι ἡ παράχρησις τῶν σωματικῶν ὀργάνων τοῦ ἀνθρωπίνου ὄντος ἐγκυμονεῖ τρομακτικές συνέπειες τόσο στήν ψυχική ὅσο καί τήν σωματική ὑγεία του».

Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς με τίτλο «Η ευθύνη και το χρέος απέναντι στο ιερό πρόσωπο του ανθρώπου και στο μέγιστο δώρο του Θεού τη ζωή», αναφέρθηκε σε έρευνες με τις οποίες αυξάνονται τα περιστατικά καρκίνου του στόματος που οφείλονται σε έναν ιό ο οποίος μεταδίδεται με το στοματικό σεξ!

Μάλιστα, μέσω της ανακοίνωσής του, χαρακτηρίζει την πεολειχία χυδαία πράξη ενώ προσθέτει:
«Καταδεικνύει όμως την τρομακτική τραγικότητα της παραχρήσεως των σωματικών οργάνων και της παραχρήσεως της θεοδότου ελευθερίας μας, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο με πολλή πατρική αγάπη παρακαλούμε θερμώς όλους τους υπευθύνους διαμορφώσεως της κοινής γνώμης αλλά και τους υπευθύνους διαχειρήσεως των πραγμάτων του κόσμου μας να αντιληφθούν επί τέλους την ευθύνη τους και το χρέος τους απέναντι στο ιερό πρόσωπο του ανθρώπου και στο μέγιστο δώρο του Θεού, τη ζωή».

Σε 10 χρόνια φυλακή χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο Πετζετάκις - Τον αναζητούν οι αρχές

Σε δέκα χρόνια φυλακή καταδικάστηκε ο επιχειρηματίας Γιώργος Πεντζετάκης για χρέη προς το Δημόσιο που άγγιζαν τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.
Το Β' Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο καταδίκασε τον επιχειρηματία σε 10ετή φυλάκιση χωρίς αναστολή και πλέον ο Γιώργος Πετζετάκις καταζητείται από την Αστυνομία για να εκτίσει την ποινή του.

Ο κ. Πετζετάκις δεν παρέστη στο δικαστήριο και τον εκπροσώπησε ο συνήγορός του ο οποίος δήλωσε πως την Δευτέρα θα καταθέσει αίτηση για αναστολή εκτέλεσης της ποινής και έφεση επί της καταδικαστικής απόφασης. Μάλιστα κατά την υπεράσπιση η πλευρά του επιχειρηματία επικαλέστηκε την οικονομική κρίση ισχυριζόμενη πως βρίσκεται κοντά στο να υπαχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα αλλά και σε σύναψη συνεργασίας με επενδυτή προκειμένου να σωθούν οι πάνω από 300 θέσεις εργασίας στην εταιρεία.

Ο κ. Πετζετάκις είχε συλληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο από τη φορολογική αστυνομία.

Πηγή: | iefimerida.gr

Μηνύσεις από το ΙΚΑ για την παράνομη είσπραξη συντάξεων νεκρών συζύγων

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των έξι ατόμων που εισέπρατταν παράνομα τις συντάξεις των νεκρών συζύγων τους και έχουν ζημειώσει το Ίδρυμα με περισσότερα από 120.000 ευρώ, κατέθεσε σήμερα ο διευθυντής του ΙΚΑ Ηρακλείου, Νίκος Ροκαδάκης.

Τα έξι άτομα, τα οποία εντοπίστηκαν, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, εισέπρατταν για χρόνια τις συντάξεις των νεκρών συζύγων τους, παρ' ότι είχαν ξαναπαντρευτεί, ενώ σε μία περίπτωση γιος εισέπραττε τη σύνταξη του νεκρού πατέρα του.

Μέχρι στιγμής, σε τοπικό επίπεδο, έχουν σταλεί σταλεί στη Δικαιοσύνη, επίσης, 32 παρόμοιες υποθέσεις και σύμφωνα με πληροφορίες σε ορισμένες από αυτές οι υπεύθυνοι έχουν ξεκινήσει τη ρύθμιση της επιστροφής των χρημάτων, ενώ σε άλλες το ΙΚΑ αναμένεται να προχωρήσει σε δεσμεύσεις περιουσιακών τους στοιχείων.

Με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες απειλεί η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ

Απόφαση για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, από το βράδυ της προσεχούς Δευτέρας, 1ης Οκτωβρίου, έλαβε το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σε περίπτωση που, όπως αναφέρει, η κυβέρνηση περάσει τα μέτρα την ερχόμενη εβδομάδα. Η ΓΕΝΟΠ αναλαμβάνει επίσης πρωτοβουλία συντονισμού των συνδικάτων και απευθύνει τελεσίγραφο προς τη ΓΣΕΕ να αναλάβει δράση.

Ειδικότερα, στην περίπτωση που η ψήφιση των μέτρων αναβληθεί για αργότερα και εφόσον η ΓΣΕΕ δεν καλέσει σε συνεδρίαση τα συνδικάτα μέχρι την Τρίτη, τότε η ΓΕΝΟΠ θα καλέσει εκείνη στα γραφεία της τα προεδρεία των Ομοσπονδιών και θα πειθαρχήσει, όπως αναφέρει, σε όποια απόφαση ληφθεί εκεί, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι οι Ομοσπονδίες θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση της ΓΕΝΟΠ.

Αν δεν υπάρχει ενιαίος σχεδιασμός, αν δηλαδή οι Ομοσπονδίες δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ΓΕΝΟΠ, τότε εκείνη θα προχωρήσει μόνη της σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος έχει ταχθεί από ημερών υπέρ των μαχητικών κινητοποιήσεων, με απεργίες και καταλήψεις. Η απόφαση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ, ελήφθη κατά πλειοψηφία με 21- 6 ψήφους, ενώ ομόφωνα το συνδικάτο των εργαζομένων στη ΔΕΗ ζητά την ακύρωση της δανειακής σύμβασης και τη διαγραφή του δημόσιου χρέους.

Σύλληψη εφοριακού για δωροληψία στη Ροδόπη

Στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, θα οδηγηθεί 35χρονος εφοριακός, κατηγορούμενος για δωροληψία.

Ο εφοριακός συνελήφθη από τους αστυνομικούς, με προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ που του έδωσε 39χρονη, για την έκδοση βεβαίωσης μη υποβολής φορολογικής δήλωσης.

Ο 35χρονος δημόσιος υπάλληλος, είχε ζητήσει από τη γυναίκα το ποσό των 50 ευρώ, προφασιζόμενος υποτιθέμενα χρέη της.

Η επιχείρηση στήθηκε μετά από καταγγελία της 39χρονης και οι αστυνομικοί που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, συνέλαβαν τον εφοριακό, με το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Εν τω μεταξύ από τη μέχρι στιγμής έρευνα της αστυνομίας προέκυψε πως ο 35χρονος, σε άλλες περιπτώσεις, είχε απαιτήσει και από τέσσερις πολίτες διάφορα χρηματικά ποσά, για την έκδοση νόμιμων βεβαιώσεων, παίρνοντας από τους τρεις, το ποσό των 500 ευρώ.

Έξι κρατούμενοι απέδρασαν από το ΑΤ Κολωνού

Έξι κρατούμενοι απέδρασαν το μεσημέρι της Παρασκευής από το Αστυνομικό Τμήμα του Κολωνού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για Αλγερινούς, έναν Αφγανό και έναν Μαροκινό.

Σε εξέλιξη βρίσκονται αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Αναστολή κινητοποιήσεων για τους φαρμακοποιούς της Αττικής

Την απόφαση των φαρμακοποιών της Αττικής να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους από τη Δευτέρα, 1η Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Όπως ανέφερε, μετά από διαβεβαιώσεις που έλαβε για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής των χρεών προς τους φαρμακοποιούς αλλά και σχετικά με τα θεσμικά αίτημα του κλάδου, η διακοπή της παροχής φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αναστέλλεται.

Από τη Θεσσαλονίκη ο υπερτυχερός του τζόκερ

Παίζοντας ένα δελτίο που κόστισε μόλις 5 ευρώ, ένας υπερτυχερός από τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, έγινε κατά 5 εκατομμύρια ευρώ πλουσιότερος, καθώς μάντεψε σωστά τους 5+1 αριθμούς της χθεσινής κλήρωσης του τζόκερ.

Στη δεύτερη κατηγορία (5άρια) βρέθηκαν δυο τυχερά δελτία, το καθένα από τα οποία κερδίζει 176.015,81 ευρώ. Τα δελτία είχαν κατατεθεί σε πρακτορεία στο Ηράκλειο της Κρήτης (κόστος 10,5 ευρώ) και στην Πάτρα (κόστος 2,5 ευρώ).

Αντίθετα, Τζακ-ποτ σημειώθηκε στην κλήρωση του ΛΟΤΤΟ.

Στο ΠΡΟΤΟ βρέθηκε ένα τυχερό δελτίο στη 2η κατηγορία νικητών (6άρια) που κερδίζει 25.000 ευρώ. Το δελτίο κόστισε 15 ευρώ και κατατέθηκε σε πρακτορείο στην Κύπρο.

Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει την ύπαρξη της λίστας του ΣΔΟΕ με τα ονόματα 36 πολιτικών

Επιβεβαιώνει την ύπαρξη της λίστας του ΣΔΟΕ με τα 36 ονόματα πολιτικών που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό η κυβέρνηση. Με ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου καλεί τη Δικαιοσύνη να διαλευκάνει άμεσα στην υπόθεση και να αποφανθεί ποιοί πολιτικοί πλούτισαν πραγματικά και ποιοί είναι θύματα κακόβουλων καταγγελιών.

Στην γραπτή ανακοίνωσή του ο Σίμος Κεδίκογλου καλεί τη Δικαιοσύνη να εξακριβώσει ποιός έκανε τη διαρροή του εγγράφου από τις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι η εξής :

«Η Δικαιοσύνη πρέπει τάχιστα να αποφανθεί ποια πολιτικά πρόσωπα θα παραπεμφθούν για παράνομο πλουτισμό, αλλά και ποια είναι θύματα κακόβουλων καταγγελιών όπως άλλωστε επιτάσσει η παραγγελία του οικονομικού Εισαγγελέα, στο ποιος και από πού έκαναν την παράνομη διαρροή εγγράφων. Ο ελληνικός λαός περιμένει να δει στην πράξη ότι οι θεσμοί λειτουργούν και οι νόμοι εφαρμόζονται».

Ας σημειωθεί ότι οι κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος και Μιχάλης Καρχιμάκης, τα ονόματα των οποίων περιέχονται στη λίστα-φωτιά, αμφισβήτισαν την ύπαρξη της λίστας με τα 36 ονόματα πολιτικών. Ο κ. Κωνσταντόπουλος, μάλιστα, έστειλε εξώδικο στον ΣΔΟΕ γι'αυτό το ζήτημα και δήλωσε «λίστα δεν υπάρχει».

Πηγή: iefimerida.gr

Πέντε νεκροί από πυρ ενόπλου σε εταιρεία στη Μινεάπολη

Πυρ άνοιξε ένοπλος σε εγκαταστάσεις γραφιστικής εταιρείας στη Μινεάπολις σκοτώνοντας τέσσερα πριν βάλει, σύμφωνα με την αστυνομία, τέλος στη ζωή του.

Η σχέση που πιθανώς να είχε ο δράστης με την εταιρεία δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν άλλα τέσσερα άτομα, τρία από τα οποία είναι σε σοβαρή κατάσταση.

H αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και «ασφάλισε» την κοντινή γέφυρα με ελεύθερους σκοπευτές.

Στη δημοσιότητα δεν δόθηκαν τα ονόματα των θυμάτων, ούτε η σχέση που πιθανώς έχει ο δράστης με την εταιρεία.

Η εταιρεία απασχολεί περίπου 30 υπαλλήλους και ειδικεύεται στο σχεδιασμό και την κατασκευή εταιρικών πινακίδων.

Τραυματισμός αξιωματικού της Ομάδας Εξουδετέρωσης Πυρομαχικών στη Λάρισα

Την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 09:30, στην Αποθήκη Πυρομαχικών της 110 Πτέρυγας Μάχης/Αεροπορική Βάση Λάρισας (Γεντίκι), κατά τη διαδικασία θέρμανσης του κλιβάνου καταστροφής φυσιγγίων ασκήσεων 20mm, έγινε ανάφλεξη των υλικών θέρμανσης του κλιβάνου (ξύλα, πετρέλαιο).

Από τη φλόγα προκλήθηκαν ελαφριά εγκαύματα στα χέρια του ενός Αξιωματικού της Ομάδας Εξουδετέρωσης Πυρομαχικών, ο οποίος διακομίσθηκε και παραμένει στο 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας για προληπτικούς λόγους.

Οι υπόλοιποι τρεις (3) είναι καλά στην υγεία τους.
Για το περιστατικό έχει ξεκινήσει διερεύνηση και διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

Δικαίωση γυναίκας συνταξιούχου για οφειλές 57.000 ευρώ από το Ειρηνοδικείο Καβάλας

Το Ειρηνοδικείο Καβάλας δικαίωσε μια γυναίκα συνταξιούχο, μέλος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, η οποία από συνολικές οφειλές ύψους 57.000 € θα κληθεί να πληρώσει προς τις τράπεζες το επόμενο διάστημα μηδενικές δόσεις. Με την ίδια απόφασή το Ειρηνοδικείο εξαιρεί από την εκποίηση την κύρια κατοικία της συνταξιούχου την οποία απέκτησε μέσω επιδοτούμενου δανείου από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).

Το Ειρηνοδικείο αποφάσισε την καταβολή μηδενικών μηνιαίων δόσεων προς όλους τους πιστωτές μέχρι να γίνει διερεύνηση των περιπτώσεων επαναπροσδιορισμού των μηνιαίων καταβολών. Να σημειωθεί πως το μοναδικό εισόδημα της αιτούσης είναι η σύνταξη της που ανέρχεται στο ποσό των 370 € μηνιαίως.

Η συνταξιούχος προσέφυγε στην Ένωση Καταναλωτών στα τέλη του 2010 και στις αρχές του επόμενου έτους εκπρόσωπος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας κατάθεσε προς τις πιστώτριες τράπεζες πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού την οποία στην πλειοψηφία τους οι τράπεζες της αγνόησαν.

Στη συνέχεια η συνταξιούχος κατέθεσε στο Ειρηνοδικείο Καβάλας αίτηση δικαστικής ρύθμισης χρεών. Στο δικαστήριο η καταναλώτρια παρέστη με τη δωρεάν συνδρομή του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας Θανάση Αθανασίου.

Ένοπλη ληστεία σε επιχείρηση στον Ασπρόπυργο

Ένοπλη ληστεία, από πενταμελή συμμορία, διαπράχθηκε τα ξημερώματα σε επιχείρηση με κατεψυγμένα ψάρια, στη θέση Κάτσαρη στον Ασπρόπυργο.

Οι πέντε δράστες, από τους οποίους οι τρεις ήταν οπλισμένοι με πιστόλια, ακινητοποίησαν τον φύλακα της εταιρείας, διέρρηξαν το χρηματοκιβώτιο, άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν με φορτηγό αυτοκίνητο.

Βόμβα στην πολυκατοικία της ανακρίτριας που ψάχνει τον Λαυρεντιάδη

Η ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε σε πυλωτή πολυκατοικίας στο Χολαργό έχει τελικά μεγαλύτερες προεκτάσεις από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί, αφού το αυτοκίνητο -TOYOTA RAV- στο οποίο οι δράστες είχαν τοποθετήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό ήταν ίδιο με αυτό του συζύγου της ανακρίτριας Ιωάννα Χατζάκη, η οποία ερευνά την υπόθεση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Γεγονός που κάνει τις αρχές να πιστεύουν πως στόχος των δραστών ήταν η ανακρίτρια.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 2:44 τα ξημερώματα στην πυλωτή της πολυκατοικίας όπου εκτός από την ανακρίτρια, μένουν ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος και μία δημοσιογράφος της ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου ένα χρόνο θύμα επίθεσης είχε πέσει στο σπίτι του ο Ιωάννης Γούσιος, ο ελεγκτής της Τράπεζας της Ελλάδας που συνέταξε το πόρισμα για την Proton Bank του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Η Ιωάννα Χατζάκη ερευνά την υπόθεση των δανείων μαϊμού της Proton Bank ύψους 701 εκατομμυρίων, αλλά και αυτή με τα δάνεια των 500 εκατομμυρίων ευρώ με τα οποία χρηματοδοτήθηκε η αρχική αγορά της Νεοχημικής.

Πηγή: | iefimerida.gr

Με εξώδικα σε ΣΔΟΕ και υπουργείο Οικονομικών απαντά ο Κωνσταντόπουλος

Μέσω της δικαστικής οδού απαντά ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος στην εμπλοκή του ονόματος του στη λίστα του ΣΔΟΕ με τα 36 ονόματα πολιτικών που ελέγχονται με βάση καταγγελίες για παράνομο πλουτισμό.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, χαρακτήρισε «πολύ ενοχλητική, εξοργηστική και χωρίς αντικείμενο την εμπλοκή του στην υπόθεση». Ουδέποτε, είπε, ελέγχθηκα για κανένα λόγο.

Στέλνω, ανακοίνωσε, «εξώδικο στο ΣΔΟΕ και στο υπουργείο Οικονομικών για να με ενημερώσουν αν υπάρχειλίστα και ποιοι είναι οι χειριστές της. Στέλνω επίσης εξώδικα στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και τον νυν Στέλιο Στασινόπουλο ποιοι συνομίλησαν με τον δημοσιογράφο που υπογράφει το αρχικό δημοσίευμα στη zougla.gr.

Ζητώ να κληθεί ο δημοσιογράφος να προσκομισει το χαρτί που έχει στα χέρια του.

Δεν υπάρχει λίστα. Δεν υπάρχει έγγραφο.

Αυτό που δεν κάνει κανένας θα το κάνω εγώ μέσα από τη διαδικασία της νομιμότητας. Το θέμα δεν υπάρχει, είναι ανυπόστατο δεν με αφορά. Εγώ, ζω από τη δουλειά μου με την αγάπη των φίλων μου και την εκτίμηση των εχθρών μου.»

Πηγή: | iefimerida.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...