Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Πρώτη η είδηση η γενική απεργία στην Ελλάδα

Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας βρίσκεται την Τετάρτη η γενική απεργία στην Ελλάδα ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη βίαιη κινητοποίηση - για τον ίδιο λόγο - στην Ισπανία την Τρίτη.

Το BBC τονίζει ότι πρόκειται για την πρώτη τέτοια κινητοποίηση μετά το σχηματισμό τρικομματικής κυβέρνησης, ενώ υπογραμμίζει ότι δεδομένου του αριθμού των εργαζομένων που συμμετέχουν στην απεργία και αναμένεται να λάβουν μέρος στις συγκεντρώσεις και τις πορείες, διατυπώνονται φόβοι για επεισόδια.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα Μάρκ Λόουεν, πολλοί φοβούνται επανάληψη των βιαιοτήτων προηγούμενων κινητοποιήσεων.

Η γαλλική Le Monde αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι σήμερα - ημέρα γενικής απεργίας - η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο των ανησυχιών για την ευρωζώνη.

Όπως τονίζει, πρόκειται για την τρίτη γενική απεργία του έτους, ενώ αναφέρει ότι περίπου 5.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο της Αθήνας, ενόψει των κινητοποιήσεων, οι οποίες είναι συχνά βίαιες στην Ελλάδα, μια χώρα σε πλήρη κατάθλιψη.

Ο Guardian αναφέρει ότι η γενική απεργία στην Ελλάδα προγραμματίστηκε τη στιγμή που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την τρόικα ένα πακέτο περικοπών ύψους 12 δισ. ευρώ εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών ότι η χώρα δεν μπορεί να πετύχει τη δημοσιονομική προσαρμογή, γεγονός που σημαίνει μεγαλύτερη λιτότητα ή νέο "κούρεμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...