Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ: Διαμαρτυρήθηκαν γυμνόστηθες στο χιονισμένο Νταβός

Φωνάζοντας "Poor because of you" (Φτωχοί εξαιτίας σας) και αψηφώντας το κρύο, τρεις ημίγυμνες διαδηλώτριες από την Ουκρανία επιχείρησαν να εισβάλουν, το Σάββατο, στο συνεδριακό κέντρο του Νταβός της Ελβετίας.

Οι γυναίκες, οι οποίες με την τόπλες διαμαρτυρίας τους θέλησαν να επιστήσουν την προσοχή της κοινής γνώμης στις ανάγκες των φτωχών του κόσμου, συνελήφθησαν αφού πήδησαν το φράχτη, που εμποδίζει την πρόσβαση στο συνεδριακό κέντρο, όπου πραγματοποιείται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Μια από τις διαδηλώτριες, η Inna Schewcenko, δήλωσε στην Huffington Post: "Ήρθαμε στο Νταβός για να αναδείξουμε την μοίρα των φτωχών όλου του κόσμου.

Να εξηγήσουμε ότι είμαστε φτωχοί εξ' αιτίας όλων αυτών των πλούσιων που βρίσκονται μέσα στο κτήριο"

Από την πλευρά της η αστυνομία του Νταβός δήλωσε, μέσω του εκπροσώπου της Τόμας Χόμπι, ότι οι τρεις γυναίκες μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας πρόσθεσε, ότι στη συνέχεια οι γυναίκες θα αφεθούν ελεύθερες.

Σημειώνεται, ότι οι τρεις γυναίκες είναι ακτιβίστριες μιας ιδιαίτερα δημοφιλούς στην Ουκρανία οργάνωσης, που ονομάζεται Femen και πολύ συχνά πραγματοποιεί συνήθως ημίγυμνες διαμαρτυρίες και χάπενινγκ.

Ανάμεσα στα ζητήματα για τα οποία έχει διαμαρτυρηθεί η Femen είναι και η φίμωση της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία.

Επίσης, η ίδια οργάνωση έχει πραγματοποιήσει διαμαρτυρίες και σε άλλες χώρες. 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...