Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

«Tζόρνταν» με την Μαρίνα Ασλάνογλου

Ο σπαρακτικός μονόλογος «Τζόρνταν» των Ανν Ρέϋνολντς και Μόϊρα Μποφίνι, που μετέφρασε ο Μάριος Πλωρίτης και διασκεύασε ο Νίκος Μαστοράκης, με την Μαρίνα Ασλάνογλου να υποδύεται την τραγική Σίρλεϋ Τζόουνς, μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε πέρυσι , φέτος ζωντανεύει από τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, στη σκηνή του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ (Φρυνίχου 14, Πλάκα).

Είναι η τέταρτη φορά που η θεατρική Αθήνα υποδέχεται τη συγκλονιστική ιστορία της μητέρας που έπνιξε με τα ίδια της τα χέρια τον ανήλικο γιο της. Η πρώτη φορά ήταν στο θέατρο «Διονύσια» το 1993. Ακολούθησαν το θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη» το 2000 και το θέατρο «Αμιράλ» την περίοδο 2010 - 2011 με την Μαρίνα Ασλάνογλου να υποδύεται την τραγική ηρωίδα. Γι’ αυτή την ερμηνεία απέσπασε το Θεατρικό Βραβείο Κοινού 2011 του περιοδικού «Αθηνόραμα.

Η υπόθεση είναι τραγική και καθηλωτική.

Η Σίρλεϋ έχει ήδη μεταφερθεί με καμιόνι από την πτέρυγα τρελών των φυλακών στην αίθουσα αναμονής του δικαστηρίου. Εκεί περιμένει την απόφαση των δικαστών και των ενόρκων και θυμάται πως έφτασε ως εδώ. Κατηγορείται για τη δολοφονία του παιδιού της. Ο βάναυσης εραστής της θέλει να πάρει το παιδί τους, τον Τζόρνταν. Όμως εκείνη δε μπορεί να ζήσει χωρίς τον Τζόρνταν, ούτε ο Τζόρνταν χωρίς εκείνη. Τον πνίγει και αυτοκτονεί. Όταν όμως συνέρχεται συνειδητοποιεί πως εκείνη έζησε ενώ το παιδί είναι νεκρό. Συνειδητοποιεί το αδιέξοδο...

Η Σίρλεϋ διηγήθηκε την ιστορία στην Ανν, τη μία από τις δύο συγγραφείς του έργου, όταν οι δυο τους ήταν συγκρατούμενες στη φυλακή.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία - διασκευή κειμένου: Νίκος Μαστοράκης
Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Παίζουν: Μαρίνα Ασλάνογλου

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ: Φρυνίχου 14, Πλάκα
Τηλ.210 3222464-3236732

ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ: Δευτέρα- Κυριακή 10.00- 13.00 17.00- 22.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...