Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

O Σόιμπλε έγινε φιλέλληνας, γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung


Για «φιλελληνική» στροφή -ενόψει της ψηφοφορίας στη γερμανική βουλή για την έγκριση της συμφωνίας για την Ελλάδα- κατηγορεί η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το άρθρο επισημείνει ότι σε αντίθεση με όσα φαινόταν να πρεσβεύει παλαιότερα, ο κ. Σόιμπλε έκανε μία όψιμη στροφή σε φιλελληνικές θέσεις.

«Πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών απειλούσε ανοιχτά τους Έλληνες με τον τερματισμό της οικονομικής βοήθειας, κάτι που εκ των πραγμάτων θα επέφερε και την έξοδό τους από το ευρώ. Τώρα επαινεί τις μεταρρυθμιστικές τους προσπάθειες. Από τη στιγμή που ελήφθη η πολιτική απόφαση να μην εγκαταλειφθεί η χώρα στη νοτιοανατολική γωνιά της Ευρώπης, όποιο κι αν είναι το κόστος, ένας νομικός σαν τον Σόιμπλε προσπαθεί να «πουλήσει» την Ελλάδα στους Γερμανούς ψηφοφόρους» εκτιμά η Frankfurter Allgemeine.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανίστηκε το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή «Beckmann», μία από τις πιο δημοφιλείς εκπομπές του πρώτου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης, επαινώντας τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης:

«Τους τελευταίους μήνες έχουν βελτιωθεί τα πράγματα. Η νέα κυβέρνηση λαμβάνει επιτέλους τα απαραίτητα μέτρα με μεγάλη σοβαρότητα» λέει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος θεμελιώνει την απόφασή του για οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα και με λογιστικούς όρους:

«Η διάλυση της ευρωζώνης θα προκαλούσε παγκόσμια οικονομική κρίση. Είναι πιο ορθή απόφαση να το αποφύγουμε αυτό, επενδύοντας μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ», αναφέρει η Deutsche Welle.


Πηγή: iefimerida.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...