Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» κατηγορείται ο ληστής της Πάρου

Ο Τάσος Θεοφίλου οδηγείται τον ανακριτή για τη ληστεία της Πάρου
Μια νέα διάσταση προσλαμβάνει η υπόθεση της αιματηρής ληστείας στην Πάρο μετά την κατηγορία που αντιμετωπίζει πλέον ο 30χρονος Τάσος Θεοφίλου για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Αρχικώς ο Θεοφίλου είχε κατηγορηθεί ότι είχε λάβει μέρος στη ληστεία που έγινε στις 10 Ιουλίου στη Νάουσα της Πάρου και κατά τη διάρκεια της οποίας δολοφονήθηκε ο 53χρονος ιδιοκτήτη ταξί Δημήτρης Μίχας. 

Ο 30χρονος αναμένεται να κληθεί στις 3 Δεκεμβρίου ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή Δημήτρη Μόκα για να απολογηθεί για συμμετοχή στην ένοπλη οργάνωση που έδρασε από το 2008 ως το 2011. Πρόκειται για το 25ο άτομο που κατηγορείται για συμμετοχή στους «Πυρήνες».

Ο Τάσος Θεοφίλου, φοιτητής Θεολογίας, συνελήφθη στο Μοναστηράκι από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας δέκα ημέρες μετά τη ληστεία με βάση δείγματα DNA και πληροφορίες που διέθεταν στελέχη της υπηρεσίας. Διέμενε στη Θεσσαλονίκη, ενώ κατάλυμά του εντοπίστηκε και στην οδό Τυμφρηστού, στη Λαμία. Ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά τη συμμετοχή του στη ληστεία της Πάρου.

Η περαιτέρω έρευνα, το τελευταίο τρίμηνο, για την ανακάλυψη της ταυτότητας άλλων ατόμων που συμμετείχαν στην αιματηρή ληστεία στο κυκλαδίτικο νησί αλλά και του καταλύματος των ληστών, δεν επέφερε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορία για συμμετοχή στους «Πυρήνες» σε βάρος του Τάσου Θεοφίλου βασίζεται σε έγγραφα και καταθέσεις αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ύστερα από τη σύλληψη τεσσάρων μελών της οργάνωσης σε Αγρίνιο, Αθήνα και Πειραιά.

Τότε είχαν υπάρξει αναφορές για συναντήσεις του 30χρονου με άτομα που μετέφεραν οπλισμό από οπλαποθήκες της συγκεκριμένης οργάνωσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η ΕΛΑΣ γνώριζε τότε την ταυτότητα του Θεοφίλου ως το άτομο που είχε τις συναντήσεις - το 2010 - με τους ήδη κατηγορουμένους για συμμετοχή στους «Πυρήνες». Μάλιστα είχε προχωρήσει στην παρακολούθησή του και σε περιοχή της Σιθωνίας. Ωστόσο ως τότε τα στοιχεία αυτά δεν είχαν κριθεί επαρκή για να ασκηθεί δίωξη εις βάρος του.

ΤΟ ΒΗΜΑ /  Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...