Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Κινδύνεψε ασθενής γιατί δεν έστελναν ασθενοφόρο επειδή... δεν ήταν ασφαλισμένο

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Μυτιλήνη, όταν ένα ασθενοφόρο δεν πήγαινε να παραλάβει ασθενή ο οποίος βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς μόλις είχε πάθει εγκεφαλικό επεισόδιο, με την δικαιολογία πως δεν ήταν ασφαλισμένο το όχημα.

Ένας 50χρονος αγρότης από το Ακράσι της Μυτιλήνη, κινδύνεψε να χάσει την ζωή του, όχι μόνο λόγω του διπλού εγκεφαλικού επεισοδίου που υπέστη την ώρα που βρισκόταν στο χωράφι του, αλλά λόγω της αδιαφορίας του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου.

Οι συγχωριανοί του μόλις τον εντόπισαν, τηλεφώνησαν αμέσως να έρθει να τον παραλάβει ασθενοφόρο, όμως άκουσαν μία απίστευτη δικαιολογία. Το νοσοκομείο δεν μπορούσε να στείλει όχημα επειδή είχε λήξει η ασφάλειά του!

Εν τω μεταξύ ο ασθενής βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση και κινδύνευε άμεσα η ζωή του. Έτσι, αναγκάστηκαν να καλέσουν ασθενοφόρο από τη Μυτιλήνη, αφού δεν υπήρχε πλέον άλλη λύση και ήταν ορατός ο κίνδυνος για τον 50χρονο, να χάσει τη ζωή του. Πράγματι μετά από μία περίπου ώρα, το ασθενοφόρο έφτασε στο Ακράσι και παρέλαβε τον ασθενή.

Σύμφωνα με όσα είπε στο lesvosnews ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Δημήτρης Κατσιφαράκης, στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου υπάρχουν δύο ασθενοφόρα.

Το ένα είχε μηχανική βλάβη και η εταιρεία που θα έστελνε τα ανταλλακτικά ζητούσε προκαταβολικά τα χρήματα, χωρίς αυτό να είναι εφικτό, ενώ το δεύτερο ασθενοφόρο ανήκε στην τέως Δημοτική Αρχή Πλωμαρίου και νυν του Δήμου Λέσβου και δυστυχώς είναι παροπλισμένο, αφού δεν έχουν πληρωθεί από το Δήμο, ούτε τα ασφάλιστρα, αλλά ούτε και τα τέλη κυκλοφορίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...