Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

Ανοίγει ο φάκελος Καραμανλή - Για ηθική αυτουργία ο Καρχιμάκης για τις υποκλοπές

Ανοίγει εκ νέου ο φάκελος των υποκλοπών την περίοδο πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή με την κλήση σε απολογία του Μιχάλη Καρχιμάκη.

Συγκεκριμένα για ηθική αυτουργία στην κακουργηματική πράξη της παραβίασης μυστικών της πολιτείας καλείται να απολογηθεί την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, από τον 3ο τακτικό ανακριτή Δημήτρη Φούκα που χειρίζεται την υπόθεση των υποκλοπών και του σχεδίου δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Με βάση στοιχεία που προέκυψαν από τη δικογραφία η οποία έχει σχηματιστεί για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών που αποκαλύφθηκε το 2006 και τη συνένωσή της με τις καταγγελίες περί σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο κ. Καρχιμάκης καλείται να απολογηθεί.
Η δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού φέρεται να έγινε μετά από αναφορά που κατατέθηκε στην ΕΥΠ τον Απρίλιο του 2013 σύμφωνα με την οποία άτομο ισχυρίζεται ότι το 2005 ο κ. Καρχιμάκης σε συνάντηση με συνδικαλιστές της ΕΥΠ απευθυνόμενος προς μια εξ αυτών φέρεται να της είπε: "Δεν μου έχετε φέρει τελευταία από εκείνα τα ωραία χαρτιά".
Σύμφωνα με πληροφορίες προηγήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος στο σπίτι και στο γραφείο του πρώην βουλευτή. Κατά τη διάρκεια της έρευνας ο δικαστικός λειτουργός φέρεται να ανακάλυψε διαβαθμισμένα έγγραφα με ημερομηνίες, κυρίως από το 2005 έως το 2007. Πρόκειται για έγγραφα που φέρουν "βαθμό ασφαλείας" και φαίνεται να διοχέτευσε στον κ. Καρχιμάκη πρώην υπάλληλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Μία υπάλληλος μάλιστα απολογήθηκε ενώπιον του κ. Φούκα για την κατηγορία της φυσικής αυτουργίας σε παραβίαση μυστικών της πολιτείας. Έτσι στη συνέχεια ο δικαστικός λειτουργός κάλεσε σε απολογία και τον κ. Καρχιμάκη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...