Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Ομογενής ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Εδώ και χρόνια, ο ομογενής Τζον Κατσιματίδης (John Catsimatidis) βρισκόταν ανάμεσα στα ονόματα εκείνα που «έπαιζαν» για το χρίσμα του δημάρχου της Νέας Υόρκης, αλλά πάντα κάτι συνέβαινε και αποσυρόταν.

Τώρα, φαίνεται ότι έφτασε η μεγάλη στιγμή για τον Ελληνοαμερικανό, καθώς έγινε γνωστό ότι ο νυν δήμαρχος Bloomberg δεν θα ξαναείναι υποψήφιος.

Σε συνέντευξή του με την Daily News, ο ομογενής επιβεβαίωσε τις φήμες περί υποψηφιότητάς του με το κόμμα των Ρεπουμπλικανών.

English: photo of John Catsimatidis, Owner of ...
John Catsimatidis, Owner of the Red Apple Group (supermarket chain) and various oil companies, NYC (Photo credit: Wikipedia)
Όπως ο ίδιος είπε, η μόνη περίπτωση να αποσυρθεί θα ήταν αν έβαζε υποψηφιότητα ο Επίτροποςτης Αστυνομίας, Raymond Kelly.

Το 2011, σε συνέντευξή του με τον Greek Reporter, παραδέχτηκε ότι σκεφτόταν σοβαρά να δοκιμάσει την τύχη του στον ρόλο του δημάρχου.

Πατώντας στα χνάρια του Michael Bloomberg, o Κατσιματίδης είναι πρώην Δημοκρατικός.

Σήμερα, βρίσκεται στην θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας τροφίμων Red Apple Group και είναι από τους πλουσιότερους Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες, με περιουσία που ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια. Στον επιχειρηματικό όμιλό του συμπεριλαμβάνονται 400 βενζινάδικά ενώ ο ίδιος ασχολείται και με το real estate.

Επίσης, έχει ηγετική θέση και στην παγκόσμια ορθόδοξη κοινότητα, φέρνοντας κοντά χριστιανούς, καθολικούς και εβραίους πιστούς από το πόστο τού προέδου της Επιτροπής Θρησκευτικής Ελευθερίας.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...