Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Χ. Ράιχενμπαχ: Συνάντηση με τον Μ. Γλέζο για το θέμα των κατοχικών αποζημιώσεων

Στο θέμα των συζητήσεων σχετικά με τις κατοχικές αποζημιώσεις της Γερμανίας προς την Ελλάδα αναφέρθηκε... ο επικεφαλής της ομάδας δράσης για τη χώρα Χορστ Ράιχενμπαχ, κατά τη διάρκεια δηλώσεων που έκανε σε επιχειρηματικό συνέδριο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ράιχενμπαχ, καλούμενος να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την πρόοδο των συζητήσεων επί του θέματος, αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Μανώλη Γλέζο. «Η συνάντηση έγινε κατόπιν δικής μου πρωτοβουλίας και έγινε σε ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα. Όσον αφορά το ζήτημα του κατοχικού δανείου πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν δύο πτυχές. Πρώτον, η σχέση μεταξύ των δύο κρατών της Ελλάδας και της Γερμανίας η οποία από ηθικής άποψης δεν έχει επιλυθεί. Και δεύτερον, τη σχέση μεταξύ των ανθρώπων (των μεμονωμένων ατόμων) που και εδώ από ηθική άποψη πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν», ανέφερε.

Ο κ. Ράιχενμπαχ επισήμανε ακόμη ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες η αισιοδοξία του για τη χώρα ενισχύεται, καθώς, όπως ανέφερε, η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο στις αποκρατικοποιήσεις. «Η σοβαρότητα με την οποία τώρα γίνεται η διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων μου δίνει την ελπίδα ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι», σημείωσε και τόνισε ότι αποτέλεσε έκπληξη για τον ίδιο το γεγονός ότι η χώρα βρέθηκε εκτός στόχων στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...