Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Στους -17 η Φλώρινα

Δριμύ ψύχος επικρατεί σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Στη Φλώρινα ο υδράργυρος το πρωί έκανε «βουτιά» στους -17 βαθμούς. Στην κεντρική Μακεδονία καταγράφηκαν αρνητικές θερμοκρασίες σε πολλές πόλεις. Προβλήματα λόγω παγετού δημιουργήθηκαν το πρωί στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Περιφερειακή οδό τής Θεσσαλονίκης.

Οι χαμηλότερες τιμές του φετινού χειμώνα καταγράφηκαν το πρωί στη Δυτική Μακεδονία, όπου το θερμόμετρο το πρωί «έδειξε» -17 βαθμούς στη Φλώρινα, -16 στην Πτολεμαΐδα και -13 στην Καστοριά. Τσουχτερό κρύο επικρατεί και στην Κεντρική Μακεδονία, όπου ο υδράργυρος το πρωί έπεσε στους -3 στις Σέρρες.

Στη Θεσσαλονίκη επικρατεί ηλιοφάνεια με τη θερμοκρασία το πρωί να βρίσκεται στους 2 βαθμούς. Σε «παγοδρόμιο» μετατράπηκε το πρωί η Περιφερειακή οδός. Ο παγετός που σχηματίστηκε στο ύψος του κόμβου Νεαπόλεως, στο ρεύμα προς δυτικά, είχε ως αποτέλεσμα να «φύγουν» στο σημείο αυτό τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα από το οδόστρωμα και να προκληθούν τροχαία ατυχήματα με υλικές μόνο ζημιές.

Τα οχήματα κινούνταν για αρκετή ώρα με χαμηλές ταχύτητες, δημιουργώντας μεγάλο μποτιλιάρισμα. Οδηγοί κατήγγειλαν ότι δεν έγινε έγκαιρη ρίψη αλατιού στο οδόστρωμα ώστε να αποφευχθούν τα προβλήματα. Ανάλογα προβλήματα στο συγκεκριμένο σημείο τής Περιφερειακής είχαν δημιουργηθεί και στις αρχές της εβδομάδας.

Στο μεταξύ, εξαιτίας της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών και του παγετού, καθίσταται απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δρόμου της Δυτικής και Κεντρικής Ελλάδας.

Αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στην εθνική οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βίγλας) και στους επαρχιακούς δρόμους Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), Καστοριάς - Ιωαννίνων και σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο τής Φλώρινας. Στο νομό Γρεβενών απαιτούνται αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων προς τα χωριά Σαμαρίνα και Περιβόλι, καθώς και προς το χιονοδρομικό κέντρο τής Βασιλίτσας και εντός των οικισμών που βρίσκονται στον ορεινό όγκο της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών. Στο νομό Κοζάνης ισχύει το ίδιο για τα τελευταία 12 χιλιόμετρα της εθνικής οδού Πτολεμαΐδας - Βλάστης.

Στην Κεντρική Μακεδονία, με αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν, 3-5 Πηγάδια, Σελίου και Ελατοχωρίου. Απαραίτητη καθίσταται, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στους επαρχιακούς δρόμους Σερρών - Λαϊλιά (από το 22ο χλμ.) και Καστανερής - Λειβαδιών (από το 5ο χλμ.) στο νομό Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...