Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Εθιμοτυπική επίσκεψη Αθανασίου στο ΣτΕ συνοδεία «αυγών»

Ομολογιούχοι λίγο πριν φτάσει ο υπουργός δικαιοσύνης πέταξαν αυγά στο κτίριο του ΣτΕ - Στα καταγεγραμμένα προβλήματα της δικαιοσύνης αναλώθηκαν οι συζητήσεις με τους δικαστές


της Κατερίνας Κατή / thetoc.gr

Τα προβλήματα δυσλειτουργίας που προκαλούνται  στα δικαστήρια όλης της χώρας από τις ελλείψεις   σε ανθρώπινο δυναμικό , και ειδικά στις γραμματείες, αλλά και οι  μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης, συζητήθηκαν   στις σημερινές  εθιμοτυπικές επισκέψεις του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τον Άρειο Πάγο.


Ο κ. Αθανασίου συνοδευόμενος από  τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, Νικόλα Κανελλόπουλο, επισκέφτηκε πρώτα  το Συμβούλιο της Επικρατείας όπου  είχε  συνεργασία με τον πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου,  Σωτήρη Ρίζο ,ενώ πραγματοποιήθηκε και κοινή σύσκεψη με τους αντιπρόεδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στη συνέχεια ο κος Αθανσίου μετέβη στο γραφείο του προέδρου του Αρείου, Πάγου Μιχάλη Θεοχαρίδη.Τελευταίος του σταθμός ήταν  το γραφείο  της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη.

Ακολούθησαν και πάλι συσκέψεις τόσο με τους αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου, όσο με τους αντεισαγγελείς του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Λίγο πάντως πριν την άφιξη του Υπουργού Δικαιοσύνης στο ΣτΕ ,έξω από το δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί  διαμαρτυρόμενοι ομολογιούχοι, μέλη του «Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου».

Οι ομολογιούχοι πέταξαν αυγά προς  το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας  και φώναζαν συνθήματα όπως  «κλέφτες», κρατώντας  μάλιστα πλακάτ που απεικόνιζαν πρόσωπα πολιτικών.

«Ο οικογενειακός ιστός 1.500 και πλέον ελληνικών  οικογενειών ακόμα περιμένει», αναγραφόταν στα πλακατ διαμαρτυρίας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...