Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Χειροπέδες σε επιχειρηματία στη Γλυφάδα -Αγόραζε 2,5 ευρώ το αιμοστατικό και το πουλούσε 500 ευρώ

- Η ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία φέρεται να ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ
- Στο γκαράζ του σπιτιού του βρέθηκε ένα αυτοκίνητο Ferrari και το οποίο κατασχέθηκε


Σαν βόμβα έσκασε η είδηση της σύλληψης ενός 55χρονου πασίγνωστου επιχειρηματία και εισαγωγέα ιατρικών σκευασμάτων και παραϊατρικών υλικών σήμερα σε πολυτελές συγκρότημα κατοικιών στη Γλυφάδα.


Μετά από πολύμηνη δικαστική έρευνα την οποία διεξήγαγε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών προέκυψε πως ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, ο οποίο δεν είναι και ο μόνος, υπερκοστολογούσε τα υλικά που πουλούσε σε δημόσια νοσοκομεία με αποτέλεσμα να προκύψει ένα “φέσι” για το ελληνικό δημόσιο της τάξεως των 10 εκατομμυρίων ευρ΄λω.

Η απάτη σύμφωνα με τη δικαστική έρευνα αφορούσε από το 2008 έως το 2010 και προμήθευε δημόσια νοσοκομεία όπως ο Ευαγγελισμός, το Θριάσειο, το Παίδων Πεντέλης και άλλα σε Αθήνα και την επαρχία.

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είχε συστήσει μία εταιρεία μαϊμού στην Κύπρο και όταν έκανε τα deals με τα ελληνικά νοσοκομεία, παρουσίαζε αυτή την εταιρεία ως μεσάζοντα. Στην ουσία ο επιχειρηματίας αγόραζε από χώρες του εξωτερικού ιατρικά υλικά αλλά με πλαστά τιμολόγια παρουσίαζε στα ελληνικά νοσοκομεία πως τα αγόραζε από την δική του εταιρεία στην Κύπρο.

Εξοργιστικό παράδειγμα είναι πως ο επιχειρηματίας αγόραζε ένα αιμοστατικό από την Τσεχία στην τιμή των 2,5 ευρώ το τεμάχιο και το πουλούσε στην Ελλάδα 500 ευρώ το κομμάτι, δηλαδή με κέρδος 497,5 ευρώ το τεμάχιο.

Στην έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι του βρέθηκε στο γκαράζ ένα πανάκριβο αυτοκίνητο μάρκας Ferrari και η οποία κατασχέθηκε όπως και ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή στο σπίτι του.



newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...